Auttakaa ätmiä vaateostoksilla

tyylitönätmi

Pitäisi vähän päivittää tyyliä, nyt kun sain töitä ja tuntuisi että asioissa pääsee eteenpäin. Kun olen muuten ihan huomaamaton, niin jospa sellaista joka vähän erottuukin?

Ajattelin että ostan ensin takit, sitten kengät ja lopulta paidat. Jalkaan ehkä farkut, tai kesäksi sellaiset khakin väriset puuvillahousut.

Olisivatko nämä hyviä valintoja?
Talvi:
https://www.varusteleka.fi/pictures/21504a.jpg
Syksy/kevät:
https://a248.e.akamai.net/i.stylepit.com/common/248827/27/248827_1_3_27.jpg?width=480&height=600&quality=90

Kesätakkia en ole vielä löytänyt.

Vinkkejä?

37

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N39

      Tuo pitkä mantteli...HIENO! :)

      Onkohan niillä naisten kokoja...hmm...

    • Naiset kuulemma vahtaa aina miesten perseitä, joten sitä ei varmaan kannata peittää pitkällä takilla.

      • Asian ytimessä :D


      • Naisasialooseri1

        Mitä meinasit sillä perseellä tehdä?


    • erkki-täti

      Laita ruuminrakenteesi, pituus ja paino (ei tartte tarkkaan kertoa jos et halua). Vartalotyyppi jos osaat kertoa.

      Mantteli esimerkiksi on sellainen vaate, että se ei näytä kaikkien päällä hyvältä.

    • tyylitönätmi

      175cm, en omista vaakaa mutta ruumiinrakenne tavallinen/hoikka. Lyhyet tummanruskeat hiukset, melko tavalliset piirteet.

      • 12121212

        Meinasin missata tämän. Olet siis hoikka ja hieman alle keskipituinen. Ole siis tarkka istuvuuden suhteen, ja nyt komppaan PikkuLikkaa siinä että ole varovainen pitkien takkien suhteen, samoin kuin 3/4 pituisten takkien suhteen. Pitkä takki on ok jos se istuu täydellisesti, vähänkään iso tai laatikkomainen saa sinut näyttämään lyhyemmältä.

        Plussaa on se että molemmat takit korostavat hartioita ja slimmaavat vyötäröä (pitkän takin malli näyttäisi olevan V ja trenssissä on vyö).


    • Minusta tuo pitkä takki on vähän riskaabeli.. Jos ei ole varmaa omaa tyyliä välttäisin kaikenlaisia erikoisuuksia ja lähtisin hankkimaan ihan perussiistejä kamppeita aluksi. Sitten kun perusgarderoobi on kasassa ja tietää mikä itselle sopii, voi tehdä rohkeampiakin valintoja? Talvitakiksi kannattaisi minusta hankkia pitkän takin mallinen, mutta lyhyempi, villakankainen siisti takki, mustana tai harmaana. Toki voisit valita klassisen malliset takit, mutta jossain kirkkaammissa väreissä ja erottua siten massasta. Linkkaamasi kevättakki on ihan ok, mutta en itse lähtisi beigeen.. se on minusta aika setä/tätimäinen väri kuten myös laivastonsininen, tosin riippuu kyllä siitäkin mihin sen yhdistää. Miesten kevät/kesätakit on minun kokemuksen mukaan aika hankalaa maastoa.

      • Toisaalta itse pukeudut aina vain mustaan. :-/


      • HC-ätmel kirjoitti:

        Toisaalta itse pukeudut aina vain mustaan. :-/

        Niin, minä olen vain pieni musta piste .


    • olennaistaa

      Minkäslaisia töitä se ätmi on saanut? Sekin vähän vaikuttaa siihen millaisia vaatteita kannattaa suosia.

      • tyylitönätmi

        Aloitan ensin avustavana (osto)reskontranhoitajana, 2kk "oppimisjakson" jälkeen olisi tarkoitus että nykyisen vaihtaessa muihin tehtäviin siirryn reskontranhoitajaksi. Konttorityöläinen.

        Töissä ei ole varsinaista etikettiä, perus farkut ja siisti kauluspaita riittää. Lähinnä vapaa-ajalla tykkäisin näyttää siistimmältä, ja koska tässä on tullut parikin vuotta ollut aika syrjässä kaikesta, on semmoinen fiilis että haluaisin pukineilla viestittää olevani kiinni elämässä taas :)

        Niin ja ikää on 31v.


    • 12121212

      Tuo laivastomantteli (vai mikä lienee) on siinä ja siinä. Herättää takuulla huomiota, mutta messinkinapeilla muistuttaa vähän kostyymiä? Sopii baarireissuille päällystakiksi, jos vain ei ole niin raskas että lyttää pikkutakin.

      Trenssi on tietysti klassikko ja kuuluu herrasmiehen vaatekaappiin. PikkuLikka on bändäritypy ja suosii teinipoikien rokkivaatteita :D

      31-vuotiaana on jo aika viestiä ettet ole mikään opiskelijapoika vaan herrasmies matkalla kohti rahaa ja statusta!

    • Katso vähän, miten ne muut siellä pukeutuu. Minusta on huvittavan näköistä, kun nuoret miehet pukeutuvat sliipatummin kuin toimitusjohtaja.

      Ensinnäkin pukukoodi on monessa paikassa löystynyt viime vuosina. Kun aloitin työurani parikymmentä vuotta sitten, oli pomollani aina puku ja työkavereillani suorat housut ja kauluspaita. Kun sain ylennyksen 12 vuotta myöhemmin, pomoni käytti solmiota, mutta minä kuljin farkuissa ja t-paidassa. Kun vaihdoin firmaa viime keväänä, pomokin kulki jo farkuissa ja pikee-paidassa. Toimarillakaan ei enää ollut solmiota.

      Nyt meidän toimistollamme on yksi 30:n kaveri, jolla on aina kauluspaita ja solmio, vaikka sen pomokin kulkee farkuissa ja t-paidassa. Se antaa pikkuvanhan ja tärkeilevän kuvan. Mutta farkut ja kauluspaita on aika varma valinta, kunhan ei pistä ylänappia kiinni.

      • 12121212

        Olen samaa mieltä tästä, noin yleisesti.

        Oikeastaan harmi että tyyli on muuttunut niin kasuaaliksi. On melkein niin että töihin laitetaan rytkyt, ja vapaa-ajalla saadaan käyttää niitä kunnon vaatteita :/


    • vaatealanihminen

      Okei, ollaan nyt sitten kerrankin tosissaan ja vakavia koska tämä liippaa kovasti omaa ammattiani (vaatteet, pukuhistoria jne).
      Lekan villakangasmantteli on klassinen laivastomalli. Sen kanssa ei oikein voi erehtyä - ja jos se on armeijan ylijäämää, laatu on hyvää ja kestävää. Jos napit arveluttavat, ne voi vaihtaa samankokoisiin, huomaamattoman värisiin. Itse ehkä kuitenkin jättäisin ne - mikäli pukeutumisesi on muuten yksinkertaista ja korutonta, on ihan kiva että on jokin vaatekappale, jossa on jokin clou (juju). Antaa vähän lisäpersoonallisuutta.
      Tässä kuvat messinkinappien kanssa ja takin väristen nappien kanssa, jos kuvat helpottavat ratkaisemaan, haluatko pitää alkuperäiset napit vai et:

      https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/7f/18/46/7f1846448e17b16418ae49e588b8468e.jpg

      http://image.dhgate.com/0x0/f2/albu/g2/M00/C8/A4/rBVaGlXZu8WAcNEKAAFFrd6cqGo404.jpg

      Vaalea trenssi on tosiaan myös klassikko, mutta valitsisin ehkä vähän tummemman värin - Suomen kevät ja syksy ovat varsin kuraista ja pölyistä aikaa. Paria astetta tummemman ruskea tai laivastonsininen voisivat ehkä toimia paremmin - tämä muuten vinkkinä myös trenssinostoa suunnitteleville naisille.
      Tässä pari vaihtoehtoväriä (napattu pääosin miesten pukeutumiseen keskittyvältä "The Sartorialistilta") :

      http://www.luxottica.com/sites/luxottica.com/files/scott4292_0.jpg

      http://images.thesartorialist.com/photos/BurBerGreenman_32Web.jpg

      http://images.thesartorialist.com/photos/2209RLcapWeb.jpg

      Muista sovittaa takkeja päällesi niin, että ylläsi on se paita jota aiot suurimmaksi osaksi niiden kanssa käyttää. Katso, että takki istuu hyvin hartioilta ja että selässä sekä hihojen leveydessä on tarpeeksi tilaa nostaa ja koukistaa käsivarsia. (Ja että takissa ei kuitenkaan ole liikaa "kasvunvaraa" - liian iso vaate istuu huonosti ja näyttää huonolta.)

      • Mun mielestä Bechamin päällä oleva takki näyttää paremmalle ja istuvammalle, se on hillitymmällä tavalla univormumainen, koska mustat napit ja myös takin mittasuhteet ovat paremmat. Pidempään takkiin pukeutunut mies näyttää aika tumpilta, vaikkei välttämättä sitä olekaan.

        Kolmennen linkin takki näyttää hieman epäsiisiltä.. ja värikin on hiukan ankea, mutta khakivihreä on kiva väri takissa.. ja muutenkin. Mutta herran jessus mikä mies ja kamppeet viimeisessä linkissä, (tosin hieman liian oudot kengät ja kassi) klassinen vähän vanhahtava tyyli slipoverilla ja skrakatilla.. nam.


      • tyylitönätmi

      • tyylitönätmi kirjoitti:

        No entä miten olisi tällainen lyhyempi takki?

        http://combinery.com/wp-content/uploads/2015/08/schwarz_selected-homme-shhover-wollmantel-klassischer-mantel-black-SE622M00J-Q11@14.jpg

        Olisi saatavilla mustana tai tummansinisenä.

        Mun mielestä tuo takki näyttää kivalle, modernimpi versio klassikosta ja näyttää varmasti asialliselle kaulahuivilla ja ilmankin. Tuo takki ei kuitenkaan ole yhtä linjakkaasti leikkattu, kuin jotkut torson v-mallia korostavat esimerkit olivat, vaan ainakin kuvassa näyttää enemmänkin putkilomaiselta. Minua tämä seikka ei kylläkään häiritse. Riippuu sinun vartalon mallista sopiiko takki sinulle. Jos sulla on perus mieshartiat ja olet hoikka, en usko että tulisi ongelmaa. Komppaan edellä ollutta vaateihmistä, kannattaa sovittaa takki huolella, niin varmistuu sopiiko itselle.


    • weeeeeeeeww
      • Tykkään

        Tuo on hieno takki.


      • ätmelssön
        Tykkään kirjoitti:

        Tuo on hieno takki.

        Tuollainen on kaikilla nykyään.


    • Edwardo_20_20_20_19_20

      Näissä hommissa kannattaa kuunnella sisäistä ääntä, mutta uskaltaa silti olla rohkea. Pelkästään muotikatalogeja ei kuitenkaan kannata selailla, sillä pahimmillaan joku tyylitajuton ja persoonaltaan harmaa insinööri yrittää esiintyä jonain muotikeikarina ja se ei näytä hyvälle. Kokonaisuudessa kannattaisi muutenkin ehkä pyrkiä persoonalliseen ja omaan yhdistelmään kuin kategorisoitua täysin johonkin genreen. Mutta kliseisesti se mikä tuntuu hyvältä yleensä myös näyttää hyvältä.

      Toisaalta mikään pakko ei ole alentua pinnallisuuden maailmaan, mutta valintaa tehdessä kannattaa tiedostaa korrelaatio vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen suhteen. Nuorempana vierastin huomiota, mutta kypsyessä se on alkanut tuntumaan kyllä hyvältä. Itsehän yhdistelen business-, gangsteri- sekä rennompaa high class hippityyliä suht mallikkaasti vaikka itse sanonkin. Vielä kun ylväs liitoasento ja telemarkitkin ovat hallussa, niin pisteitä ropisee.

      Ketjussa esillä olleet rytkyt ovat olleet ihan siistejä.

      • Ehdottomastikurppa

        Olet ärsyttävän kiinnostava mies (?) palstalaiseksi. :-) Onneksi olet nuori eikä koskaan oikeasti tavata. But I like your style!


    • turpahuuru

      Ziisusch! Tää palstahan kerää jopa muoti-ihmisiäkin! Mä olen aivan äimiksen käkösenä ny.

      • Kukkuuseätmikin

        Ätminkäkenä :-D


    • flowersreally

      Ekasta takista tulee mieleen Matrix, tokasta joku modernit perheet -sarjan tyypeistä.

      • 12121212

        Ovatko nämä positiivisia mielleyhtymiä?


      • flowersreally
        12121212 kirjoitti:

        Ovatko nämä positiivisia mielleyhtymiä?

        No Matrix on ihan ok leffa ja Modernit perheet ihan ok sarja.


    • kyseleväkysyjä
    • Jösses.mitä.neitejä

      Mikäs homojen neitikerho täällä keskustelee? Laittakaas nyt vielä verhoista kuvia ja mielipiteitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe