torontolaisuusintoilija Henna Saarinen RV:ssä

MitäTapahtumassa

Ristin voitto on yleensä tasokas lehti, mutta nyt petyin. Torontolaisuusintoilija Henna Saarinen on RV:ssä esillä myönteisessä hengessä.

http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/uutiset/ystavyys_on_jumalasta/

Torontolaisvaikuttaja Saarinen kertoo vahvuudekseen verkostoitumisen ja se on varmasti totta. Hän on verkostoitunut vahvasti muihin uuskarismaattisiin vaikuttajiin kuten ystäväkseen mainitsemaansa "Herzogin ihailija" Mika Jantuseen. Mutta hän on verkostoitunut myös helluntalaisvaikuttajien ym terveemmistä hengellisistä piireistä olevien kanssa. Miten on, oppiiko Saarinen helluntalaisystäviltään eksytyksen (kuten torontolaisuuden) tunnistamista vai käykö päinvastoin: torontolainen meininki alkaakin Saarisen helluntalais-ym-verkoston piirissä näyttäytymään ihan OK asiana, jopa vetoavana?

Jos tähän on menty, ei enää niin paljon ihmetytä miksi helluntalaisvaikuttajia on mukana Saarisen vahvasti organisoimassa Tulisielukonferenssissa, jonne hän on tällä hetkellä puuhaamassa puhujiksi maailman vaikutusvaltaisimpia torontolaisuuden eteenpäin viejä - opettajia Catch the Fire Toronto - seurakunnan raamattukoulusta.

http://catchthefire.com/about

Catch the Fire-seurakunnat ja -raamattukoulu ovat jatkumoa ns Toronton herätykselle ja ne levittävät torontolaisuutta, eksytystä, joka on turmellut ja repinyt kristillisiä kirkkokuntia ja seurakuntia ympäri maailmaa.

Henna Saarisella on ollut jo pitkään tiiviit yhteydet Toronton Airport Christian Fellowship-seurakuntaan, josta ns Toronton herätys lähti etenemään.

"Kun päätös oli tehty, Henna Saarinen sanoutui irti opettajan toimestaan, vuokrasi asuntonsa ja matkusti Kanadaan Toronto Airport Christian Fellowship -nimisen suuren seurakunnan raamattukouluun." (22.2 2011 Keski-Uusimaa, löytyy netistä)

(Kyseinen raamattukoulu on tuo samainen aiemmin mainittu Catch the Fire Toronto-raamattukoulu, josta Tulisielukonferenssiin on tilattu opettajapariskunta puhumaan ja levittämään tätä torontolaisuuden henkeä.)

Saarinen ihailee myös Lynley Allania Catch the Fire-kirkkokunnasta, joka kertoo innoituksekseen Toronton herätyksen.

https://twitter.com/hennasaarinen/status/653994015147335680

Lynley Allan on Toronton Airport Christian Felloshipin entinen pastori ja vaikuttaa nykyään tosiaan Catch the Fire Church:issa Auckladissa, joka on osa ns. Toronton herätyksestä innoituksensa saavien seurakuntien rypästä.

http://ctfauckland.com/about/

http://revivalmag.com/author/lynley-allan

Tulisielukonferenssin (pääasiassa torontolaisuutta ihailevan) opettajalistan lopussa lukee, että lisää yllätysnimiä opettajiksi on tulossa. Herää kysymys, onko tarkoitushakuista, että Catch the Fire-raamattukoulun (torontolaisuuden kuuluisimman esitaistelijayhteisön) opettajien tilaamista puhujiksi ei ole konferenssin sivuilla mainittu ainakaan vielä ollenkaan, vaikka heidät on jo
tilattu. Olisiko niin, että osa olisi alkanut tutkia ajoissa näiden taustoja, jos he olisivat heti alkuunsa esillä?

Onko niin, että konferenssin tukijoihin mukaan menneiltä helluntalaisjohtohahmoilta alunperin pimitettiin tuo tieto?

Vai onko niin, että jos Catch the Fire-raamattukoulu mainittiin, helluntalaiset mukaan menijät eivät tajunneet sen yhteyttä torontolaisuuteen? Vai eivätkö he välitä? Vai ovatko he jopa itse alkaneet innostua torontolaisuudesta?

Mitä täällä Suomen kristillisessä kentässä tapahtuu ja on tapahtumassa?

Ja entä Ristinvoiton toimitus? Riittääkö heille se, että joku puhuu Jeesuksesta ja on pirtsakan ja kivan oloinen puhuja ja innostunut asiastaan? David Herzog on omien sanojensa mukaan innostunut Jeesuksesta, silti Ristinvoitto tajusi olla tuomatta lehdessään Herzogia myönteisessä valossa esiin. Onko torontolaisuuden edistäminen jotenkin paljon vähäisempi kauhistus kuin Herzogin New Age-sekoilut. Enpä sanoisi, ne ovat sukulaiseksytystä keskenään, kummassakin vaikuttaa kundaliinivoimat ja kumpikin on samaa uuskarismaattisuuden virtaa, jossa esim Vapaakirkko jo rämpii syvällä.

Mihin olet menossa helluntailiike? Oletko seisomassa ja toimimassa eksytyksen tulva-aaltoa vastaan vai edistämässä sitä. Moni kaveeraa uuskarismaatikkojen kanssa ja ne ajatus-sekä toimintatavat ovat helposti tarttuvia. Aiemmin helluntailiike torjui torontolaisuuden melkoisen onnistuneesti. Tosin torontolaishenkiset siirtyivät Cityseurakuntiin ja mm Vapaakirkkoon.

Entä nyt, kun eksytyksen aallot ovat muuttuneet salakavalimmiksi, oletko valpas helluntailiike, oletko valveilla Ristin voitto, miten on kunkin uskovan yksilön laita, olemmeko me hereillä?

Luin juuri ajatuksia herättävän lainauksen:

"Anna vakavalle harhaopille vähän aikaa, vähän huolenpitoa ja erilaisia pakkauksia, niin siitä lopulta tulee useimpien hyväksymää – vaikka edelleenkin on kyse samasta harhaopista!"

Emmehän anna käydä näin helluntailiikkeessä, emmehän! Haluaisin vastakin olla helluntaiseurakunnan jumalanpalveluksissa turvallisin mielin, iloisena opetuksen ja toiminnan raamatullisuudesta.

56

678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jumalan-Pete

      ---- Ristin voitto on yleensä tasokas lehti, mutta nyt petyin. -----

      Petyit vasta nyt? Petyin jo vuosia sitten.

      Siitä on tullut roskalehti jossa samat torvet ovat äänessä vuodesta toiseen ("valtaeliitti").

      Niin ikään, se on enemmän seurakunta- ja uskonnolliskeskeinen kuin Kristus-keskeinen.

      Pyhä Henki kirkastaa Kristusta, mutta tuo lehti kirkastaa uskontoa ja "meidän seurakuntaa".

    • TutustukaammeAiheeseen

      Tässä linkki ketjuun, jossa aluksi torontolaisuuden ihannoija kirjoittaa, mutta sitten vakaat kristityt perustelevat taitavasti miksi torontolaisuus ei ole Jumalasta vaan S.a.atanasta. Torontolaisuus on demonististen kundaliinivoimien ilmentymää. Täältä löytyy siis paljon raamatullisia perusteita torontolaisuuden vaarallisuudesta:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14116130/toronton-heratyksen-voima

      • KesälomaKamputseassa

        Täällä ei osata nykyään jauhaa kuin kundaliinista, kun henki tekee todellista työtään ja auttaa ihmisiä! Kasvakaa ja lukekaa välillä muutakin, kuin raamattua.


      • woewoe

        Kepeästi on hinduterminologia siirtynyt kristittyjen puheenparteen. Vaikka eivät näköjään edes tiedä mikä se kundaliini on. Onko tämä nyt sitä uskontojen välistä yhteistyötä.


      • HaastavaaAikaa
        KesälomaKamputseassa kirjoitti:

        Täällä ei osata nykyään jauhaa kuin kundaliinista, kun henki tekee todellista työtään ja auttaa ihmisiä! Kasvakaa ja lukekaa välillä muutakin, kuin raamattua.

        Raamatussa on ennustettu, että ennen Jeesuksen tuloa tulee paljon eksytystä, jota tulee varoa ja näin todella onkin.

        On tarpeen sekä evankelioida uskosta osattomille että varoittaa eksytyksestä.

        Matteuksen seitsämännestä luvusta:

        Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.
        13. Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14. mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
        18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
        19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
        20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
        26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
        27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

        Ja tokihan me uskovat muutakin luemme, mutta Raamattu on tärkein ja rakkain teos! Ja sen opetukset on syytä ottaa tosissaan!


      • SelventävääMatskuu
        woewoe kirjoitti:

        Kepeästi on hinduterminologia siirtynyt kristittyjen puheenparteen. Vaikka eivät näköjään edes tiedä mikä se kundaliini on. Onko tämä nyt sitä uskontojen välistä yhteistyötä.

        Lainaus toisesta ketjusta nimimerkiltä Kundaliinieksyttää:

        Miksi Toronton-manifestaatiot näyttävät täysin samanlaisilta kuin monissa väärissä liikkeissä, jotka kautta seurakunnan historian ovat koituneet aitojen herätysten tuhoksi? Ja miksi ne näyttävät samanlaisilta kuin kiinalaisessa okkulttisessa qigong-liikkeessä ja Franz Mesmerin okkulttisessa parantamistoiminnassa? Edelleen, miksi ne näyttävät samanlaisilta kuin manifestaatiot, joita esiintyy kaikkialla Rajneesh-, Ramakrishna- jne. Kundalini-kulteissa? Miksi sellaisia manifestaatioita esiintyy kaikkialla New Age -liikkeessä ympäri maailman, mutta Raamatussa niitä ei esiinny ei missään? Jos elämme kristikunnassa väkevän eksytyksen aikoja, joista Raamatussa puhutaan, ehkä meidän pitäisi olla hieman varovaisempia siinä, mitä sallimme tulla Jumalan seurakuntaan?

        Harvat kristityt tajuavat, että guruilla on tuhansia vuosia toiminut parantamisen, ihmeiden ja tiedon sanojen lahjoja ja että heillä on voimakkaita näyttöjä hengellisestä tietoisuudesta, kun he tavoittelevat kosmista voimaa ja ottavat yhteyden siihen. Tämä voima, vaikka onkin alkuperältään demoninen, on varsin todellinen. Hindulaisten guru-mystikkojen pitämistä kokouksista käytetään nimitystä ’darshan’. Niissä osallistujat menevät eteen saamaan hengellisen kokemuksen gurulta, joka koskettaa heitä avoimella kämmenellä, usein otsaan. Tämä tunnetaan nimellä ’shakti pat’ eli jumalallinen kosketus. Tuon hengellisen kokemuksen synnyttämistä sanotaan Kundalinin herättämiseksi [...] Jonkin ajan kuluttua, kun osallistuja on saavuttanut tietyn korkeamman hengellisen tason, hän alkaa vapista, hytkyä, hyppiä tai kiemurrella hallitsemattomasti, puhkeaa joskus päästämään hallitsemattomasti eläinten ääniä tai nauramaan saavuttaessaan ekstaattisen huipun. Näistä manifestaatioista käytetään nimitystä ’kriya’. Tällöin osallistujat joskus karjuvat kuin leijonat ja heillä on kaikenlaisia fyysisiä eleitä. Usein he siirtyvät joihinkin korkeampiin hengellisen tietoisuuden tiloihin, muuttuvat fyysisesti liikkumattomiksi ja näyttävät vajoavan tiedottomuuteen menettäessään tajun siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Tästä tilasta käytetään nimitystä ’samadhi’, ja se johtaa syvempään hengelliseen kokemukseen.

        Lähde: Kundalini varoitus, Andrew Strom

        http://www.kristitynfoorumi.fi/kundalini-varoitus.html


      • KristuksenTöihin
        KesälomaKamputseassa kirjoitti:

        Täällä ei osata nykyään jauhaa kuin kundaliinista, kun henki tekee todellista työtään ja auttaa ihmisiä! Kasvakaa ja lukekaa välillä muutakin, kuin raamattua.

        Elämme aikaa, jolloin Jeesuksen saapuminen on lähellä ja eksytys voimistuu päivä päivältä kuten on ennustettu.

        Klassista raamatullista kristillisyyttä uhkaa kaksi pääsuuntausta, toisaalla liberaaliteologia ja toisaalla uus-eli äärikarismaattisuus. Jälkimmäiseen kuluu esim torontolaisuus, New Age-vaikutteiset opetukset (kuten David Herzogilla), menestysteologia, uusapostolinen liike jne.

        Näistä asioista pitää puhua, jotta mahdollisimman harva eksyisi ja ajautuisi pois Jeesuksen läheisyydestä ja Hänen hyväksymyksestään. Ei voi yhtä aikaa palvella sekä Sielunvihollista että Jumalaa. Jos ajautuu pimeyden voimien ihmeitten ja merkkien edistämiseen, ei ole oikeasti Jumalan työntekijä vaan Hänen vastustajansa, vaikka ei sitä itse tajuaisikaan. Torontolaisuuden outoudet ja ihmeet tapahtuvat pimeyden voimilla ei Jumalan. Niinpä jokaisen tulee irtisanoutua torontolaisuudesta ja muusta eksytyksestä, jos haluaa miellyttää Jumalaa ja olla hänen puolellaan.

        Tänä aikana Pyhä Henki tekee vahvasti työtään, aitoja ihmeitäkin. Pitää kuitenkin muistaa, että myös demonivoimat tekevät väkeviä ihmeitä ja merkkejä ja moni menee näihin ansoihin mukaan, jollei ole tarkkana.

        Matteuksesta (7.luku):

        "Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'

        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'."

        Nyt on aika sekä evankelioida että taistella eksytystä vastaan. Kumpaakin työmuotoa tarvitaan voimakkaasti!


      • aikajossaelämme
        KesälomaKamputseassa kirjoitti:

        Täällä ei osata nykyään jauhaa kuin kundaliinista, kun henki tekee todellista työtään ja auttaa ihmisiä! Kasvakaa ja lukekaa välillä muutakin, kuin raamattua.

        " kun henki tekee todellista työtään ja auttaa ihmisiä! Kasvakaa ja lukekaa välillä muutakin, kuin raamattua."

        Ei ole vaikea arvata mikä HENKI se siellä jyllää?

        Kun PYHÄ HENKI juuri kehoittaa lukemaan RAAMATTUA!


    • Mietinkauan

      Sain mielenrauhan vasta ymmärtämällä, että Jumala ja Saatana ovat sama asia.

      • HeiVaanSiulle

        No tuo ei ole ainakaan kristillisyyttä, tuo oman pohdintasi lopputulos. Ihan hyvä, että esim helluntalaisuus taitaa kuitenkin jotenkin kiinnostaa, kun täällä pyörit. Rukoilen puolestasi!


      • OnkoMieltervJärkkynytJo

        Eli Pikimusta ja Vitivalkoinen on täysin sama asia?


      • Mietinkauan
        HeiVaanSiulle kirjoitti:

        No tuo ei ole ainakaan kristillisyyttä, tuo oman pohdintasi lopputulos. Ihan hyvä, että esim helluntalaisuus taitaa kuitenkin jotenkin kiinnostaa, kun täällä pyörit. Rukoilen puolestasi!

        Tulin vain katsomaan, onko meno yhtä hullua kuin ennen. Ei muuta.
        PS. Rukoilu sen perinteisessä muodossa on epäjumalanpalvontaa tai ainakin se on hyödytöntä.


    • F.L

      2. kirje Timoteukselle:

      "1.Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen nimessä, hänen, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta: 2 julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen. 3 Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. 4 He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. 5 Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät."

      Torontolaisuudessa haalitaan itseä miellyttäviä opettajia, jotka tyrkyttävät kokemuksellisuutta ja monenmoista tarua ilman aitoa raamatullista pohjaa. Torontolaista menoa on tärkeä kritisoida, jottei se leviä enää enempää! Torontolaisuuden eteenpäinviejille ei tulisi suoda positiivista julkisuutta.

      • TavataankoTaivaassa

        JUMALA ottaa tilille myös RVvastuuhenkilöt, kaikki jotka vetelehtivät torontolaineilla. Te jotka olette -vielä kuivilla---paetkaa! Ottakaa etäisyyttä eksyttäjistä---valmistautukaa ylöstempaukseen!
        On aika jättää hyvästit jopa rakkaimmilleen, jotka tehneet luopumuksen Totuudesta (JEESUS).


    • OutojaMetodeja

      "Anna vakavalle harhaopille vähän aikaa, vähän huolenpitoa ja erilaisia pakkauksia, niin siitä lopulta tulee useimpien hyväksymää – vaikka edelleenkin on kyse samasta harhaopista!"

      Tämä on oleellinen pointti. Moni torontolaisuuden edistäjä välttää nykyään käyttämästä torontolaisuus-sanaa, jotta ihmiset eivät kavahtaisi. Moni torontolaisen Catch The Wire-raamattukoulun tai vastaavan käynyt käyttää opetustilanteissa ja pienryhmätoiminnassaan ohjaamalleen porukalle kuitenkin torontolaisuuden metodeita.Niitten metodien alkuperää ei vain kerrota.

      Minäkin menin kerran tietämättömyyksissäni sellaiseen tilaisuuteen, jossa torontolaisia "Jumalan äänen kuulemis"-metodeita käytettiin pienryhmissä.Ei ollut hyvää toimintaa mielestäni ja vasta en mene tuollaisiin. Jumalan johdatuksen tai äänen kuuntelemiseen ei tarvita mitään kummallisia ja usein harhaan johtavia metodeja. New Age-piireissä käytetään kaikenmoisia metodeja.

      • OutojaMetodeja

        Vielä tarkennus. Se tilaisuus ei ollut helluntalaisten vaan Vapaakirkon järjestämä...pelkäänpä, että torontolaisuustyyppinen meininki on uhkana levitä myös helluntalaiseurakuntiin. Torontolaisuuden hehkuttajat haluavat tosiaankin varmasti mielellään verkostoitua helluntalaisten kanssa. Kehuskelevat sitten nimeä saaneilla helluntalaisystävillään, jotta saisivat uskottavuutta mm helluntalaisten silmissä ja heitä alettaisiin pitää turvallisina puhujina.

        Ja sitten ollaankin kohta järkkäämässä kaiken maailman konferensseja ystävien kesken. Uuskarismaattiset ja helluntalaiset yhdessä ja näin sitten näpsäkästi torontolaisuutta voidaan levittää helluntalaispiireihinkin. Ja kun helluntalaisia on mukana järkkäämässä, muut helluntalaiset uskaltautuvat konferensseihin mukaan. Ja näin sitten näpsäkästi torontolaisuutta voidaan levittää helluntalaispiireihinkin. Joo, juonikuvio näyttää selvältä.

        Mutta kuka tälläisestä kehityksen kulusta iloitsee. Lienee ilmiselvää, ettei ainakaan Jumala, joka vihaa kaikkea eksytystä. Torontolaisuudessa vaikuttavat pimeän voimat ja ne iloitsevat, kun "Toronton siunaus" humalluttaa ja saa ansaansa yhä laajempia piirejä.


      • mukulakivikatua

        Tämä tie vienee Rooman kautta helvettiin.


    • sepä.siitä

      Ei liitytty helluntaikirkkoon, kirkko tosin tilasi RistinVoiton. Määräaika umpeutui ja nyt tuli RistinVoitolta kysely, että eikös jatkettaisi tilausta ja jos ei niin miksi?

      Ei vastata. Saavat itse tutkia Raamatun Sanan valossa, missä ovat eksyneet.

      Emme liity, emmeä ole enää helluntalaisia. Emmekä ole liittyneet toiseenkaan seurakuntaan.
      Nimi elämänkirjassa ja Sana. Se riittää armoistuimen ääressä ja Ylimmäinen pappi taivaassa välimiehenä. Enää ei tarvita hapatetta, väärää sanan selitystä, ihmiskäsitysten mittaamista opetusmielessä jne.

      Helluntalaisuus on poispoikennut ihmispoluille ja korostaa henkeä, pienellä kirjaimella.
      Pyhä Henki taas korostaa Kristusta. Siinä on vinha ero ja nykynen hengenpalvonta ja tuo ylistyshumppa on ihmisen mielenstimulaatiota, samaa mielihyväalueen addiktoimista, kuin rokki ja muullakin menolla maailmassa.

      Ihmisen korostus ei ole raamatullista. Mutta, minkä sille voi, kun on suuret kauniit temppelit, ja pappien viittatupsut (arvonimi), jolla pumpataan ihmiset omahyväiseksi muotouskovaisuuden henkeen. Sitten kielletään Jumalan tahto oikein puhuja-alttarilla.
      Vähennetään ja opeteaan, vaikka itse Mestari sen kielsi. Ellei teidän vanhurskautenne ole suurempi kuin kirjanoppineilla, te ette pääse Jumalan valtakuntaan. Siis ihmisoppi on korostetussa asemassa, ei Sana. Ei tunneta kirjoituksia, mutta uskonnollinen romaani on paremmin halussa, kuin Sana.

    • mummikainuusta

      Itse ajattelen eksytyksen köydeksi, johon on punottu muutama säie oikee ja tervettä opetusta ja kaikki loput ovat väärää opetusta. Näin siitä ei heti huomaa eksytystä, mutta siitä on mahdotonta ottaa oikeaakaan opetusta. Se on hylättävä kokonaan.
      Monet menevät siihen harhaan, että kun siinä puhutaan Jeesuksesta, perustellaan Raamatulla ja ihmisiä tulee uskoon niin se on todella palavassa hengessä olevaa evankeliumia. Jos tai paremminkin kun Jeesus on kenosis- tai JDS-opin mukainen, niin perustus on väärä. Vaikka siinä puhutaan Jeesuksesta. Yleensähän nämä harhat korottavatkin Pyhää Henkeä ja Jeesus on vain puheissa näön vuoksi.
      On todella ikävää, että lähes kaikki omaan srk:n tulevat vierailijat osoittautuvat eksyttäjiksi. Mietin usein niitä kriteerejä, joilla niitä valitaan. Ne tervettä evankeliumia julistavat miehet/naiset ovat todella harvassa.

      • samoillaLinjoilla

        Olen ihan samaa huomannut. Köyden suhdeluvut vaihtelevat, mutta eksytys on yleensä aina punottu hyvien ja oikeitten opetusten joukkoon. Eihän se muuten niin helposti onnistuisi eksyttämään.

        Minä jouduin aikoinaan jopa vaihtamaan seurakuntaa, kun meno yltyi niin eksytystä edistäväksi omassa seurakunnassani. (Ei pelkästään vierailevissa puhujissa vaan ennenkaikkea oman seurakunnan opettajien ja vastuullisten puheissa) Kun seurakunnan päälinja alkoi jo olla uuskarismaattista eksytystä, koin, että oli aika lähteä.

        Toivottavasti Suomen helluntaiseurakunnissa yleensä pysyttäisiin raamatullisilla linjoilla. Vastuullisten puolesta on tärkeää rukoilla. Mutta toisaalta vehnä ja rikkaruohot kasvavat yhdessä loppuun asti ja jokaisen yksilön on tehtävä tili ennenkaikkea omasta hengellisestä tilastaan.

        Meillä kaikilla uskovilla on kuitenkin vastuu auttaa muitakin ja olen huomannut, että sinä mummikainuusta teet niin. Olen siitä tosi iloinen ja kiitollinen! Sellaista auttamista tarvitaan aina vain lisää.


      • mummikainuusta

        Itse aikoinaan sekosin näistä opeista. Harhauduin pois ja jouduin sellaiseen "Jumalan kouluun", että oksat pois. Ainoa rukoukseni oli, että putoaisin jo pohjalle, koska sisimmässäni tiesin, että Jumala nostaa minut ylös. Ja niin Hän myös teki.
        Sen jälkeen Hän juurrutti minut Raamattuun. Ja Hän on avannut näitä eksytyksiä hyvin monella tavalla. Samaan aikaan Hän on PH:n kautta avannut minulle Ristin ja Armon salaisuutta.
        Kuitenkin koen suurta syntisyyttä ja minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kääntyä Jeesuksen puoleen päivittäin. Veren puhdistettavaksi! Saada joka päivä annos Evankeliumia!
        Minulle Raamattu on rakkain kirja! Se on aivan ihana ja täynnä ihmeellisiä asioita! Kiitän Jumalaa, että Hän on sen meille antanut!
        Rukoillaan, että me osaamme paljastaa eksytykset Totuudellisessa Rakkaudessa.


      • samoillaLinjoilla

        Oli hyvä kuulla taustastasi. Ihanaa, että nyt sinulla on paljon paremmin asiat kuin silloin vaikeina aikoinasi. Jumalalle kiitos ja kunnia, että Hän veti sinut pois eksytyksistä!

        Näinhän se on, että syntisiä ollaan kaikki ja vain Jeesuksen veren voimaan turvautumalla voimme jatkaa elämän tiellä. Raamattu on tosiaan kaikkein hienoin ja rakkain kirja!

        Olet ihan oikeassa, että olisi tärkeää pystyä tuomaan eksytykset ilmi totuudellisesti rakkauden ja välittämisen hengessä. Aina se ei ole helppoa, jos on tempperamenttinen luonne tai kovin ärsyyntyneessä tilassa kaikesta tästä eksytyksestä, mitä nykyään tulvii. Mutta Jumala on rakkaus ja Hän varmasti toivoo mahdollisimman rakentavaa otetta jopa eksytyksistä varoittamisessa. Rukoillaan tosiaan, että osaisimme toimia varoittajinakin Isämme toivomalla tavalla. Kiitokset rohkaisevista sanoistasi!


      • TotuuttaRakkaudessa

        Rukoilkaa, please, että Herra vetää aikuisen lapseni ulosylös tosta eksytyksestä! Perheineen..On ollut oikealla Tiellä aluksi.
        muttamutta käy sydämen päälle!

        kiitos.jos.


      • SyvääViisautta
        samoillaLinjoilla kirjoitti:

        Olen ihan samaa huomannut. Köyden suhdeluvut vaihtelevat, mutta eksytys on yleensä aina punottu hyvien ja oikeitten opetusten joukkoon. Eihän se muuten niin helposti onnistuisi eksyttämään.

        Minä jouduin aikoinaan jopa vaihtamaan seurakuntaa, kun meno yltyi niin eksytystä edistäväksi omassa seurakunnassani. (Ei pelkästään vierailevissa puhujissa vaan ennenkaikkea oman seurakunnan opettajien ja vastuullisten puheissa) Kun seurakunnan päälinja alkoi jo olla uuskarismaattista eksytystä, koin, että oli aika lähteä.

        Toivottavasti Suomen helluntaiseurakunnissa yleensä pysyttäisiin raamatullisilla linjoilla. Vastuullisten puolesta on tärkeää rukoilla. Mutta toisaalta vehnä ja rikkaruohot kasvavat yhdessä loppuun asti ja jokaisen yksilön on tehtävä tili ennenkaikkea omasta hengellisestä tilastaan.

        Meillä kaikilla uskovilla on kuitenkin vastuu auttaa muitakin ja olen huomannut, että sinä mummikainuusta teet niin. Olen siitä tosi iloinen ja kiitollinen! Sellaista auttamista tarvitaan aina vain lisää.

        Viljapeltojen täytyy välillä kasvaa myös heinää, jotta maaperä ei köyhtyisi! Ottakaa huomioon. Eli kaikenlaisia oppeja tarvitaan ja ne ovat hyödyksi.


      • SamoillaLinjoilla
        TotuuttaRakkaudessa kirjoitti:

        Rukoilkaa, please, että Herra vetää aikuisen lapseni ulosylös tosta eksytyksestä! Perheineen..On ollut oikealla Tiellä aluksi.
        muttamutta käy sydämen päälle!

        kiitos.jos.

        Rukoilen lapsesi ja hänen perheensä puolesta ja voimia sinulle!
        Vielä on aikaa ja Jumala voi auttaa ja vetää vielä monia luokseen eksytyksestä.


      • KannattaaTutkiaRaamattua
        SyvääViisautta kirjoitti:

        Viljapeltojen täytyy välillä kasvaa myös heinää, jotta maaperä ei köyhtyisi! Ottakaa huomioon. Eli kaikenlaisia oppeja tarvitaan ja ne ovat hyödyksi.

        En löydä Raamatusta mitään tuollaista opetusta. Tutkihan vielä tarkemmin rukouksen hengessä.


      • SyvääViisautta

        En perusta elämääni yksinomaan Raamattuun. Itseasiassa se tarjoaa siihen vain eräänlaisen väljän viitekehyksen. Mutta tällä tiellä on ollut omat ongelmansa, enkä voi suositella jokaiselle. Joka löytää rauhan perinteisillä tavoilla, pysytelköön siellä.


      • mummikainuusta
        TotuuttaRakkaudessa kirjoitti:

        Rukoilkaa, please, että Herra vetää aikuisen lapseni ulosylös tosta eksytyksestä! Perheineen..On ollut oikealla Tiellä aluksi.
        muttamutta käy sydämen päälle!

        kiitos.jos.

        Muistan myös rukouksin. Meillä on vähän sama tilanne. hyvin ollaan kallellaan näihin oppeihin. Mutta minä uskon ja tiedän, että meillä on rukouksia kuuleva Jumala!


      • TotuuttaRakkaudessa

        Nöyrin kiitoksin! Kuin myös muistan..


      • OlkaaRaittiitJaValppaat
        KannattaaTutkiaRaamattua kirjoitti:

        En löydä Raamatusta mitään tuollaista opetusta. Tutkihan vielä tarkemmin rukouksen hengessä.

        Tämmöinen kyllä löytyy Matteuksen evankeliumista itsensä Herran Jeesuksen sanoin:
        "Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt.' Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin. Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'" Matt.13:24-30


      • P.L
        OlkaaRaittiitJaValppaat kirjoitti:

        Tämmöinen kyllä löytyy Matteuksen evankeliumista itsensä Herran Jeesuksen sanoin:
        "Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt.' Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin. Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'" Matt.13:24-30

        Juu, luste ei ole hyvä asia. Se ei ole Jumalasta. Nisu ja luste kasvavat yhdessä loppuun asti kunnes tulee elonkorjuu. Tästä eksytyksestä ei pääse sitä ennen eroon, mutta täytyy toivoa, että mahdollisimman moni pelastuu eksytykseltä.


    • Surueksyneestä

      Surullista, että Henna Saarinen on eksynyt torontolaisuuden pauloihin. Hän vaikuttaa miellyttävän oloiselta ihmiseltä ja jos hän kääntyisi terveeseen raamatulliseen uskoon, hänellä olisi paljon hyvää annettavaa ja puhujan lahjoja.

      Rukoillaan hänen puolestaan!

      • 1.Kor.1-18

        Joko RV:n toimittajan lainaus verkkolehdessä on ollut epätarkka tai haastattelussa tulee esille tyypillinen "osatotuus".

        Henna Saarisen mukaan: ”Ihmissuhteet ovat Jumalan valtakunnan ytimessä. Jeesus sanoi, että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi – tässä on laki ja profeetat,”

        Matt. 22:36-40
        "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
        Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi...suurin ja ensimmäinen käsky. Unohtuiko? Laki ja profeetat eivät "riipu" vain jälkimmäisessä käskyssä.

        Tietenkin Henna Saarinen saa tulkita Raamattua omassa viitekehyksessään. Tai voihan hänen mainostamansa "tunnekokemus" tai "kokemus isästä" muuttaa perustuksia ja ymmärtämystä Raamatusta, niin että Jumala on tunnettava vain(?) isänä, eikä pysyvän Välimiehen kautta.

        Paavalin mukaan "pelkkä" Kristuksen tunteminenkin (ειδεναι - akt.inf.perf.) on riittävä.

        1. Kor. 2:2 "Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna."

        Eli toivottavasti Hennan opetuksessa tulee kirkkaana esille, että Isä tulee ilmi vain Pojassaan. Ei ole muuta ilmoitusta.

        Luuk. 10:22 ”Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."

        Toivottavasti olen ymmärtänyt Hennan opetukset väärin ja löydän jostain opetuksen, missä hän puhuu Ristin teologiaa. Eli siunausta Hennalle, jos joskus eksyt tämän lukemaan.


      • Emppulai
        1.Kor.1-18 kirjoitti:

        Joko RV:n toimittajan lainaus verkkolehdessä on ollut epätarkka tai haastattelussa tulee esille tyypillinen "osatotuus".

        Henna Saarisen mukaan: ”Ihmissuhteet ovat Jumalan valtakunnan ytimessä. Jeesus sanoi, että rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi – tässä on laki ja profeetat,”

        Matt. 22:36-40
        "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
        Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi...suurin ja ensimmäinen käsky. Unohtuiko? Laki ja profeetat eivät "riipu" vain jälkimmäisessä käskyssä.

        Tietenkin Henna Saarinen saa tulkita Raamattua omassa viitekehyksessään. Tai voihan hänen mainostamansa "tunnekokemus" tai "kokemus isästä" muuttaa perustuksia ja ymmärtämystä Raamatusta, niin että Jumala on tunnettava vain(?) isänä, eikä pysyvän Välimiehen kautta.

        Paavalin mukaan "pelkkä" Kristuksen tunteminenkin (ειδεναι - akt.inf.perf.) on riittävä.

        1. Kor. 2:2 "Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna."

        Eli toivottavasti Hennan opetuksessa tulee kirkkaana esille, että Isä tulee ilmi vain Pojassaan. Ei ole muuta ilmoitusta.

        Luuk. 10:22 ”Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa."

        Toivottavasti olen ymmärtänyt Hennan opetukset väärin ja löydän jostain opetuksen, missä hän puhuu Ristin teologiaa. Eli siunausta Hennalle, jos joskus eksyt tämän lukemaan.

        Hyviä havaintoja sinulla!


    • erttkkl

      Toronttolainen nauruherätsa on terve piristys Kristinuskoon! '''
      'Nauru pidentää ikää!'

    • HELL.rosvokirkko.666

      HELL-Hulluntalaisten Pravda RiVo-paskalehti ei kelpaa edes perseen pyyhkimiseen. Vittu mitä paskaa.

    • Uhihihihihi
    • Raiti

      Voi hyvänen aika. Kuinka moni kommentoijista ylipäätään tuntee Henna Saarisen? Minä tunnen hänet. Hän on tehnyt äärettömän hyvää lapsi- ja nuorisotyötä seurakunnassaan. Hänen opetuksensa on täysin raamatullista. Luulisi, että heluuntalaisetkin jotain ymmärtävät armolahjoista vai eikö armolahjojsen enää anneta toimia helluntaiseurakunnissa? Toivon, että kaikki täällä Hennaa mollavat lukevat itse Raamattua ja rukoilevat, että Pyhä Henki avaa heille Sanaa niin että ei tarvitse parjata Jeesuksen opetuslapsia, jotka ovat omistaneet elämänsä Jumalan valtakunnan palvelemiseen.

      • FaktaaAiheesta

        Ainakin minä tunnekin hänet. Ja olen joutunut havaitsemaan, että tuo nainen on useasti tuonut esiin miten hieno asia Toronton herätys on. Hän ei nää torontolaisuutta pahana vaan hyvänä asiana. Hän käyttää itsekin torontolaisessa Catch the fire-raamattukoulussa oppimiaan metodeita ja toimintatapoja.

        Toki hän osaa puhua eloisasti ja on monella tapaa kiva ja hauska persoona. Se ei kuitenkaan poista sitä surullista asiaa, että hän on nykyään yksi johtavia torontolaisuuseksytyksen levittäjiä Suomessa.

        On ateisteissa, hinduissa ja muslimeissakin iloluontoisia, rempseitä ja ihan mukavia tyyppejä. Ei se silti muuta heidän sanomaansa oikeaksi.

        Ei kai paholainen ole niin tyhmä, että edistäisi asiaansa erityisesti tylsien ja inhottavien tyyppien kautta. Paholaisen kavalat juonet ihmisten eksyttämiseksi onnistuvat tietenkin sitä paremmin mitä lupsakamman ja hauskemman oloiset ihmiset niitä eksytyksiä ovat levittämässä.

        Noin yleisesti ottaen kannattaa muistaa nämä Raamatun kohdat toisesta tessalonikaiskirjeestä:

        2. "Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen.
        3. Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.
        4. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte. "

        "14. Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
        15. Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen. "

        On myös tärkeää muistaa, että hengellisiksi johtajiksi tai opettajiksi itsensä nostaneita ihmisiä voi ja tulee arvioida myös silloin, vaikka ei henkilökohtaisesti heitä tuntisi, mutta tuntisi heidän opetuksiaan ja toimiaan esim kirjallisten teosten, puheiden tai kurssitusten yms kautta. En ole henkilökohtaisesti tavannut David Herzogia kuten en Patric Tiaistakaan, mutta silti luettuani heidän tekstejään ja kuunneltuani heidän puheitaan netistä yms voin jo helposti todeta, että kumpikin on varsin vakavasti eksyksissä ja eksyttää muitakin epäraamatullisilla opetuksillaan ja toimillaan.

        Myös Henna Saarinen eksyttää toisia esittämällä torontolaisuuden ja Toronton herätyksen toimintatapoineen hyvänä ja Jumalalta lähtöisin olevana asiana.

        Ei ole mitään "mollaamista", jos hengellisinä johtajina itseään pitäviä ihmisiä , heidän toimintatapojaan ja opetuksiaan koetellaan ja arvioidaan Raamatun valossa. Juuri siihen Jeesus kannusti meitä eikä herkkäuskoisuuteen ja tunnekokemusten perässä juoksemiseen.

        Torontolaisuus ihmetekoineen on Paholaisesta ja ei siitä muuksi muutu, vaikka kuinka hersyvät ja ulospäinsuuntautuneet henkilöt siitä intoilisivat.

        Rukoilen kaikkien niiden puolesta, jotka ovat eksyneet torontolaisuuteen tai muihin paholaisen ansoihin.


      • HyvinkirjoitettuDW

        Mitä tunnettu uskonmies David Wilkerson on kirjoittanut ns Toronton herätyksestä lähteneestä torontolaisuudesta yms holtittomasta menosta:


        "Mitä näemme aikamme ns. herätyksissä ja mikä liitetään Pyhän Hengen yhteyteen, sitä emme löydä Kirjoituksista. Mikä ei ole löydettävissä Sanasta pitää heti hylätä – täysin hylätä. Itken kun katson näitä videoita, joita ihmiset ympäri maata lähettävät minulle. Ihmisjoukot ruumis vapisten ilman kontrollia, ihmiset putoilemassa lattialle, hysteerinen nauru, hoipertelu kuten juopuneessa tilassa, käärmeen lailla kiemurtelu, villien eläinten lailla kiljuminen – ja sitten meillä on julistaja, joka puhaltaa ihmisten ylle ja saa heidät kaatumaan ikään kuin Pyhä Henki olisi tullut lihaksi hänessä. Tämä henkilö heittää takkinsa ihmisten ylle ja sanoo, "Tämä on Herran käsi".

        Nyt uusi "evankeliumi" on iskenyt Etelä-Amerikkaan. Tämä on hyvin julmaa mutta minun pitää puhua tästä uusimmasta. Kun joudut tällaiseen, kun olet joutunut eroon Kirjoitusten varjelevasta vaikutuksesta sanot vain: "Hei, tämä on uutta, Jumala tekee uutta. En ymmärrä tätä, se ei ole Sanassa mutta en halua olla Pyhää Henkeä vastaan."

        Jos se ei ole Sanassa sinun pitää olla sitä vastaan!

        Tämä uusi asia on, että et voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan ellet tule pieneksi lapseksi jälleen. Tämän opin mukaan ihmiset tulevat kokoukseen vaipat päällysvaatteidensa alla ja ulostavat ja virtsaavat niihin kokouksen aikana. Tämä on "uutta". Mihin kaikki johtaa? Kuulin erään pastorin saarnaavan joku aika sitten, "On tultu siihen, että eräänä päivänä evankelista puhuu ja sanoo, `minulla on ilmestys Herralta` ja lisää sitten ´Nyt on aika lisätä Marian palvonta jumalanpalvelukseen´."

        Tähän ollaan menossa.

        Yksi evankelista kutsuu itseään "Pyhän Hengen baarimikoksi". Hän sanoo, "Tule baariin ja ota Pyhän Hengen drinkki". He kutsuvat tätä uudeksi viiniksi.

        Jeesus saapuu ja lukuisat ihmiset ovat vailla pelastusta. Samalla näen kristittyjen vellovan, kuten sanotaan "Pyhän Hengen baariin" ja he hoippuvat kuin juopuneet. Jooelin kirja sanoo kovaa ja selvästi: "Herätkää te juopuneet ja itkekää, valittakaa, kaikki viininjuojat…sillä vilja on hävitetty, viinistä on tullut kato" Jooel 1:5,10.

        Miljoonat sielut kuolevat maailmassa – mitä nauramista meillä on?

        Kaikki mikä on Pyhän Hengen työtä voi tapahtua missä vain maailmassa. Ei vain Amerikassa. Mitä sanotaan Pyhän Hengen työksi sen pitää voida päteä kaikkialla.

        Uskallan sanoa näille miehille – menkää nauruherätyksenne kanssa Balkanille nyt heti ja menkää noihin pakolaisleireihin missä vaimot itkevät koska aviomiehet on tapettu, tyttäret raiskattu, lapset näkevät nälkää, kodit on tuhottu, menkää ja kehottakaa heitä "tulemaan baariin, koska Pyhä Henki haluaa teidän nauravan !"

        Tämä niin kutsuttu herätys on tulossa Madison Square Gardeniin tänä kesänä…

        Kuinka voimme edes ajatella ottavamme vastaan tällaista oppia? Anna kun kerron kuka nauraa. Maailma, pelastumattomat! Uskosta on tullut spektaakkeli, aikana jolloin olemme lähellä Herran tulemusta ja meidän tulisi odottaa siellä, missä Jumalan voi löytää – omassa salaisessa rukouskammiossamme. Siellä tulisi olla murhe hukkuvista sieluista, halu seurata Jeesusta. Siellä ei pitäisi ajatella rahaa, joka on Amerikan jumala, Amerikan epäjumala. Maailma katsoo tätä hulluutta ja tiedät mitä he ajattelevat – se on sirkus, Pyhä Henki on sirkuksen johtaja, se on karismaattinen sirkus.

        En välitä enää mitä kukin ajattelee. En välitä jos eräät haluavat pois postituslistaltamme. Välitän heidän sieluistaan. Minun vastuullani on varoittaa ja kertoa, että kaikki tuo on häväistystä ja Raamatun mukaan meidän tulisi surra sitä. Vanhinten tulisi murehtia, seurakunnan, pastorien ja evankelistojen tulisi murehtia ja meidän tulisi rukoilla."

        lähde: http://www.kristitynfoorumi.fi/srkhapaisy.htm


        Aamen!!!!


      • mummikainuusta
        HyvinkirjoitettuDW kirjoitti:

        Mitä tunnettu uskonmies David Wilkerson on kirjoittanut ns Toronton herätyksestä lähteneestä torontolaisuudesta yms holtittomasta menosta:


        "Mitä näemme aikamme ns. herätyksissä ja mikä liitetään Pyhän Hengen yhteyteen, sitä emme löydä Kirjoituksista. Mikä ei ole löydettävissä Sanasta pitää heti hylätä – täysin hylätä. Itken kun katson näitä videoita, joita ihmiset ympäri maata lähettävät minulle. Ihmisjoukot ruumis vapisten ilman kontrollia, ihmiset putoilemassa lattialle, hysteerinen nauru, hoipertelu kuten juopuneessa tilassa, käärmeen lailla kiemurtelu, villien eläinten lailla kiljuminen – ja sitten meillä on julistaja, joka puhaltaa ihmisten ylle ja saa heidät kaatumaan ikään kuin Pyhä Henki olisi tullut lihaksi hänessä. Tämä henkilö heittää takkinsa ihmisten ylle ja sanoo, "Tämä on Herran käsi".

        Nyt uusi "evankeliumi" on iskenyt Etelä-Amerikkaan. Tämä on hyvin julmaa mutta minun pitää puhua tästä uusimmasta. Kun joudut tällaiseen, kun olet joutunut eroon Kirjoitusten varjelevasta vaikutuksesta sanot vain: "Hei, tämä on uutta, Jumala tekee uutta. En ymmärrä tätä, se ei ole Sanassa mutta en halua olla Pyhää Henkeä vastaan."

        Jos se ei ole Sanassa sinun pitää olla sitä vastaan!

        Tämä uusi asia on, että et voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan ellet tule pieneksi lapseksi jälleen. Tämän opin mukaan ihmiset tulevat kokoukseen vaipat päällysvaatteidensa alla ja ulostavat ja virtsaavat niihin kokouksen aikana. Tämä on "uutta". Mihin kaikki johtaa? Kuulin erään pastorin saarnaavan joku aika sitten, "On tultu siihen, että eräänä päivänä evankelista puhuu ja sanoo, `minulla on ilmestys Herralta` ja lisää sitten ´Nyt on aika lisätä Marian palvonta jumalanpalvelukseen´."

        Tähän ollaan menossa.

        Yksi evankelista kutsuu itseään "Pyhän Hengen baarimikoksi". Hän sanoo, "Tule baariin ja ota Pyhän Hengen drinkki". He kutsuvat tätä uudeksi viiniksi.

        Jeesus saapuu ja lukuisat ihmiset ovat vailla pelastusta. Samalla näen kristittyjen vellovan, kuten sanotaan "Pyhän Hengen baariin" ja he hoippuvat kuin juopuneet. Jooelin kirja sanoo kovaa ja selvästi: "Herätkää te juopuneet ja itkekää, valittakaa, kaikki viininjuojat…sillä vilja on hävitetty, viinistä on tullut kato" Jooel 1:5,10.

        Miljoonat sielut kuolevat maailmassa – mitä nauramista meillä on?

        Kaikki mikä on Pyhän Hengen työtä voi tapahtua missä vain maailmassa. Ei vain Amerikassa. Mitä sanotaan Pyhän Hengen työksi sen pitää voida päteä kaikkialla.

        Uskallan sanoa näille miehille – menkää nauruherätyksenne kanssa Balkanille nyt heti ja menkää noihin pakolaisleireihin missä vaimot itkevät koska aviomiehet on tapettu, tyttäret raiskattu, lapset näkevät nälkää, kodit on tuhottu, menkää ja kehottakaa heitä "tulemaan baariin, koska Pyhä Henki haluaa teidän nauravan !"

        Tämä niin kutsuttu herätys on tulossa Madison Square Gardeniin tänä kesänä…

        Kuinka voimme edes ajatella ottavamme vastaan tällaista oppia? Anna kun kerron kuka nauraa. Maailma, pelastumattomat! Uskosta on tullut spektaakkeli, aikana jolloin olemme lähellä Herran tulemusta ja meidän tulisi odottaa siellä, missä Jumalan voi löytää – omassa salaisessa rukouskammiossamme. Siellä tulisi olla murhe hukkuvista sieluista, halu seurata Jeesusta. Siellä ei pitäisi ajatella rahaa, joka on Amerikan jumala, Amerikan epäjumala. Maailma katsoo tätä hulluutta ja tiedät mitä he ajattelevat – se on sirkus, Pyhä Henki on sirkuksen johtaja, se on karismaattinen sirkus.

        En välitä enää mitä kukin ajattelee. En välitä jos eräät haluavat pois postituslistaltamme. Välitän heidän sieluistaan. Minun vastuullani on varoittaa ja kertoa, että kaikki tuo on häväistystä ja Raamatun mukaan meidän tulisi surra sitä. Vanhinten tulisi murehtia, seurakunnan, pastorien ja evankelistojen tulisi murehtia ja meidän tulisi rukoilla."

        lähde: http://www.kristitynfoorumi.fi/srkhapaisy.htm


        Aamen!!!!

        Aamen!


    • yxseuraaja

      Mikä ihme siinä on, että helluntailaiset on aina raahanneet tänne noita "ameriikan ihmemiehiä"?
      Ei tutkita taustoja eikä kyseenalaisteta mitään.
      Kaikki niellään mitä sieltä tulee. On aika panna nämä herrat boikottiin. Jumala on täälläkin. Kaivataan nöyrää rukousta eikä mitään fire, fire- huutoja ja rahankeräyksiä.

      • Justeikämelkeinnnnn

        Aamen!


    • Kiihotun.jo.katsomisesta

      Henna Saarinen on hyvin hymyilevä, sensuelli, seksuaalinen Nainen, hyvin haluttavan näköinen.

    • maailmallista

      Ei ole ainakaan helluntailainen setäni ja hänen vaimonsa pettyneet ristin voitto lehteen, eivät ole lehteä peruneet.
      Toista asiaa ihmettelen, kun ovat kyselleet minulta ja vaikuttavat kiinnostuneen tästä uskon sana liikkeestä ja Patric Tiaisesta.
      Tuntuu, että jos he asuisivat kokkolassa, niin kävisivät näiden kokouksissa.
      En ole helluntailainen, enkä ole uskon sana tilaisuuksia nähnyt muuten kuin youtuben kautta ja heti niistä syntyi vastenmielinen olo.
      Pitävätkö helluntailaiset tosissaan tällaista hyppimistä, juoksemista ja häsläämistä Pyhän Hengen työnä, en minä ainakaan.
      Eivätkö he ole tietoisia, että uskon sana liike perustuu Torontolaisuuteen ja menestys teologiaan.
      Nettiyhteyden he hankkivat voidakseen katsoa tv7 ohjemia, eivät nettiä muuten käytä, joten youtube on heille täysin tuntematon.
      Nouse suomi tapahtumassa taltioidulla videolla Tiainen oli selvästi humalassa.
      https://www.youtube.com/watch?v=cbFWnHD_WVI

      Eivät ole tuota videota nähneet, mutta tiedä mitä sanoisivat, jos näkisivät.
      Heräisikö epäily, vai selittäisivätkö sitä Pyhän Hengen aikaansaamaksi, mitä se kyllä ei ole, näin ei-helluntailaisen silmin katsottuna.

      • nokialaisettunnustavat

        Helluntailaiset eivät tunnusta torontohenkeä tai uskonsanaoppeja.


      • K.Cee

        Helluntaliikkeessäkin kuohuu tätä nykyä. Eksytys yrittää rynniä sisään. Osa pysyy lujina. Osa lähtee seuraamaan eksyttäviä opetuksia.

        Olet oikeassa siinä, että uskon sana liike ja Patric Tiainen eivät ole raamatullisesti koetellen hyvällä pohjalla vaan juurikin torontolaishenkistä eksytystä. Tiaisen torontolaistyyppinen humalaisen oloinen hoipertelu ei todellakaan ollut mistään Pyhästä Hengestä lähtöisin olevaa toimintaa vaan ennemminkin Pahasta Hengestä. Nouse Suomi tapahtuma oli täynnä eksytystä, esim Heidi Bakerin toiminta ei ole hengellisesti raitista vaan torontolaishenkistä eksytystä.

        Onneksi suuri osa helluntalaisista pysyy hengellisesti terveemmillä poluilla ja erossa torontolaisesta menosta.

        Hienoa, että sinulla on näitten asioitten suhteen tervettä arvostelukykyä! Siunausta!


    • Laskuntulos

      Näissä harhaopeissa on tyypillistä, että ne eivät pysy "omalla tontillaan", vaan saastuttavat muitakin suuntia. Antikristuksen apostoli Patrick Tiainen on kohta kiertänyt kaikki helluntaiseurakunnat. En tiedä enää yhtään puhdasta helluntaiseurakuntaan. Helluntailaisia hallitsee nykyisin uudestisyntymätön bilettäjäsukupolvi!

      • voi.että

        Onko Tiainen oikeasti otettu vastaan Herran Jeesuksen palvelijana useimmissa seurakunnissa? Siis eikö seurakuntien pastoreilla ole näkökykyä erottaa eksytys? Voi että! Menee todella huonosti suomen maalla. Väkevä eksytys. Rukoillaan, että pääsisivät pois eksytyksestä kaikki, jotka siinä ovat. Jos ihminen nöyrtyy ja ottaa vaarin Herran varoituksista, siitä pääsee irti. Monelle vaan on helpompi tie tuo tie.


      • mummikainuusta
        voi.että kirjoitti:

        Onko Tiainen oikeasti otettu vastaan Herran Jeesuksen palvelijana useimmissa seurakunnissa? Siis eikö seurakuntien pastoreilla ole näkökykyä erottaa eksytys? Voi että! Menee todella huonosti suomen maalla. Väkevä eksytys. Rukoillaan, että pääsisivät pois eksytyksestä kaikki, jotka siinä ovat. Jos ihminen nöyrtyy ja ottaa vaarin Herran varoituksista, siitä pääsee irti. Monelle vaan on helpompi tie tuo tie.

        Meillä srk:a ei ottanut Tiaista puhumaan, mutta silti siellä tuntuu vellovan epätietoisuus, onko Tiainen oikeassa raittiissa uskossa vai eikö ole.

        Syvälle eksytykseen tuntuu helluntalaiset menevän.


      • NiinpäNiins

        Näinhän se on. Saastutus tuppaa leviämään. Yksi saastuttaja on tuo P.Tiainen. Samoin Tulisielukonferenssitkin levittävät hengellistä saastutusta. Torontolaishenkinen Patric Tiainenkin oli opettajana viime kesän Tulisielukonferenssissa.

        Siihen konferenssiin kerääntyy opettamaan maamme eksynyttä uuskarismaattisuuteen ja torontolaisuuteen hurahtanutta väkeä. ja Kanadasta asti tuotiin ne Catch the Fire-koulun torontolaishihhuloijat, Cathy ja Gordon Harris. Heidän puljunsa liputtaa ainakin ihan avoimesti Toronton herätyksen puolesta. Kun vähän pintaa rapsuttaa tuosta Tulisielu-hommelista ,niin johan johtaa jäljet sylttytehtaalle!


    • RV-Näköislehti

      RV- lehti on alkanut ilmestymään postilaatikkooni. En ole lehteä tilanut, joten vähän ihmettelen asiaa ja laitoin noottia Ristin voitto lehden toimitukseen.
      Koska en ole helluntai seurakunnan jäsen, niin helluntaiseurakunta ei ole lehteä minulle tilanut.
      Epäilen, että enoni on tilanut lehden, koska hän on helluntailainen.
      Meillä käydessään hän tuo mukanaan hengellistä kirjallisuutta, lehtiä, C-kasetteja, DVD levyjä, videokasetteja, joissa on hengellistä sisältöä, ei siinä mitään, mutta että menee lehden tilaamaan kysymättä.
      Asian ymärtää, jos lehti on tilattu lahjaksi ja lahjan tilaaja sen maksaa.
      Eikö Ristin voiton toimituksessa ole mitään kontrollia lehtien tilauksia koskien, että sieltä voi tilata RV lehden ihan kenelle tahansa.
      RV lehden toimituksen on turha lähettää laskua lehdestä, koska ole kyseistä lehteä edes tilanut, niin en myöskään sellaista maksa, mitä en ole tilanut.
      Miksi tilaisin lehden, jonka voin lukea netistä.
      Sitä vähän ihmettelen, että jos eno menee tilaamaan lehden, jonka voi lukea netistä näköislehtenä, kun hän muuten painottaa, ettei rahaa kannata laittaa mihinkään turhaan.
      Kauppasi minulle, että hän ostaa minulle käytetyn akun autoon, kun edellinen tuli tiensä päähän, eikä enää auto käynnistynyt.
      Miksi tilata ja maksaa lehdestä, jonka voi lukea netistäkin. Lehden tilaukseen menevän rahan voi laittaa sensijaan nettilaskuun.
      Ei enoni ole varmaan edes tietoinen, että RV lehden voi lukea netissä. Ei paljon netissä muilla sivuilla vieraile, kuin TV-7 sivulla.

    • sdfse
      • Henna_vaietkoon

        1 Kr 14:32 Profeetat pystyvät hallitsemaan henkilahjojaan, 33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala.

        Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa, 34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. 35 Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa. 36 Teidänkö luotanne Jumalan sana on lähtenyt liikkeelle? Tai onko se tullut pelkästään teidän luoksenne?

        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky. 38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe