Kreationistinen näkemys "taivaanvahvuudesta"

Biblia

Koska evoluutiouskovaiset ovat täysin floodanneet asiallisen ketjun taivaanvahvuudesta laitan tähän erillisen kreationistisen selityksen:


Taivaanvahvuus - ragia (eng. firmament) tarkoittaa ymmärrettävämmin ulottuvuutta taikka tilaa. Ilmakehäkin ymmärretään kerroksena vaikka ilmakehä ei itseasiassa tarkoita kehää vaan kerrosta. Ilmakehähän jaetaan tieteen määritelmien mukaan sfääreihin joka ymmärretään kerroksina, jolla on tietyt rajaukset. Samaa asiaa saattaa tarkoittaa tämä hebrean ragia.

Näin olleen Jumala teki kerroksen erottamaan vedet vesistä ja asetti taivaan (heaven) kerrokseen nämä valot. Tai voi kokeilla sanaa ulottuvuus taikka tila taivaanvahvuuden kohdalle. Yksi seikka on kuitenkin aika ilmeinen. Evolutistit nyt ainakin tahtovat antaa sille minkä tahansa väärän merkityksen.

Myös sana vahvuus on mielenkiintoinen. Vahvuudella on jokin ominaisuus ja esim termosfäärin ominaisuudeksi on kerrottu että se kykenee tuhoamaan haitallista ultraviolettisäteilyä. Mielestäni Raamattu on hyvinkin oikeassa näitä esittäessään.

Taivaankansikin on mielenkiintoinen termi. Kannen ominaisuutena on estää jotain, suuntaan tai toiseen. Kattilankansi on yleensä teräksestä, mutta kansi saattaa olla mistä aineesta tahansa. Kala voisi ajatella että meren kansi on jääkerros joka meillä normaalisti sijoittuu jalkojemme alle.

http://www.webster-dictionary.org/definition/firmament

Eräs synonyymi firmamentille on sphere. Se tarkoittaa sfääriä. Jotkin tiedemiehet ovat päätelleet sfäärit. Termosfäärin katsotaan kuuluvan ilmakehän ylimmäksi kerrokseksi. Tämän päällä on vielä sfäärejä taivaanvahvuuksia jossa esim aurinko sijaitsee.

Tässä kaksi Raamatullista tulkintaa videona taivaanvahvuudesta:
https://www.youtube.com/watch?v=c7rWSGneDyA
https://www.youtube.com/watch?v=DNw16UDiUm4

2

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utti

      Eli keräsit aiemmat mihinkään perustumattomat kuvitelmasi ja yksittäisten käännösten yksittäisten sanojen väännöksesi uuteen ketjuun kun et enää kyennyt puolustamaan niitä edellisessä.

      Hyvä on, laitan siis myös tänne kaikki ne syyt jotka osoittavat kuvitelmasi vääriksi ja osoittavat että Raamatun kirjoittajat kuvittelivat maan littanaksi ja kiinteällä kuvulla peitetyksi.

      Alkuperäiset viestit ja näiden tarkemmat linkit löytyvät ketjusta:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14115080/mika-on-taivaanvahvuus

      <<
      Ketjussa on listattu jo melkoinen määrä samaa lopputulosta tukevaa aineistoa, joten kerrattakoon vielä oleellisemmat yhteen viestiin (tarkempia linkkejä ketjun muissa viesteissä):

      - Litteä maa kupuineen oli senaikainen yleinen käsitys eri kulttuureissa, eli tuollainen käsitys on juuri sitä mitä on syytäkin olettaa kun historiallinen konteksti huomioidaan.

      - Oikeat asiantuntijat ovat asiasta varsin yksimielisiä riippumatta siitä ovatko uskovia vaiko eivät.

      - Tuo konsensus näkyy esim. tietosanakirjoissa (ja niiden viittaamissa lukuisissa lähteissä), ihan riippumatta siitä katsotaanko Wikipediaa vai Catholic tai Jewish Encyclopediaa (jotka ovat arvostettuja opuksia omissa piireissään).

      - Taivaankansi on nimenomaan kiinteä kansi paitsi käännöksissä myös alkuperäisissä hepreankielisissä teksteissä, joiden asiantuntija-analyyseihin tässä on viitattu useampaan kertaan.

      - Kuten Paul Seely toteaa, VT:ssä ei ole yhtäkään kohtaa joka väittäisi kannen olevan muuta kuin kiinteä.

      - Monet muut Raamatun tekstit ovat ymmärrettävissä järjellisesti vain jos niiden ymmärretään viittaavan litteään maahan kupuineen. Esim. nouseminen taivaaseen eri keinoin (mukaanlukien ruumiiden ylösnousemus), Jumala haistelemassa ylös nousevia uhrituoksuja, taivaankannen ikkunoista lasketut tulvavedet, jne. jne.

      - Eenokin kirja (joka on mukana myös joissakin versioissa Raamatusta) kertoo vielä paljon tarkemmin ja hyvin selvästi minkämoiseen kupupäälliseen litteään maahan tuolloin uskottiin, kärryillä kulkevine aurinkoineen.

      Eiköhän siinä ollut perusteita jo tarpeeksi. Vastakkaisia todellisia perusteita kun ei ole lainkaan. Se että jotkut kretut raiskaavat Raamattua YouTubessa ei muuta mitään.
      >>

      Asia on siis hyvin selvä kun katsotaan kokonaisuutta eikä yritetä vääntää jonkun käännöksen yksittäisistä sanoista.

      Ja kertaalleen vielä Hector Avalosin muistutus:

      "The Achilles’ Heel of creationism is its biblical illiteracy, and not just its scientific illiteracy."

      • cyg-nus

        Kärryillä kulkevista auringoista tuli mieleen...olen enemmän tieteen ihmisiä mutta välillä on hauska leikitellä asioilla. Aina kiistellään onko jumalaa olemassa vai ei, miksi koskaan ei mietitä mistä hän olisi tullut, jos jumalaksi kutsuttu olento on olemassa.

        Joskus vuosia sitten selailin jotain vanhaa kuva raamattua, Jossa mainittiin jotain tuollaisista kärryillä kulkevista auringoista, siis piirrettyinä kuvina. Mistä nämä ideat näihin kuviin on saanut alkunsa? Universumi on tutkimaton paikka, galakseja, planeettoja ja tähtiä on satoja satoja miljadeja, elämän edellytykset jossain muualla kuin maassa, on enemmän kuin todennäköistä.

        Mitä jos jeesus olikin tähtimatkaaja, jostain kaukaisesta galaksista? Jostain valovuosien päässä sisaitsevasta kehittyneemmästä sivilisaatiosta, sehän selittäisi hyvin nämä tuli kärryt taivaalla, Taivaalta laskeutuvat tuli portaat ym ym, Mistä voi lukea raamatusta ja muistakin muinaisista kirjoituksista. Olisiko nuo yksinkertaisesti, nyky kielelle käännettynä varhaisia Ufo havaintoja?

        Miettikää Mariaa joka synnytti pienen jeesus pojan, ilman varsinaista fyysistä yhdyntää, kuulemma. Nyky termein koeputkihedelmöitys. Voisiko kyse sittenkin olla jostain kaukaa saapuneesta, älykkäämmästä ja meitä huimasti kehittyneemmästä olennosta, joka/jotka jostain syystä muinoin saapuivat maahan?

        Ei tullut eilen yöllä selvyyttä kretujen ajatuksista maakerrostumiin, siitä turhautuneena tälläinen ajatusleikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe