Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Leijonat aiheuttavat taas ongelmia Namibiassa

Fiksu-_-_Kreationisti

Kuten olen aikaisemminkin sanonut, lihansyöjistä ei ole käytännössä ihmisille ja eläimille mitään hyötyä. Lihansyöjät osaltaan tekevät alueista vaarallisia kulkea ja syövät ihmisten karjaa ja siksi ne tulisikin kaikki lahdata sukupuuttoon - viimeistä petoa myöten.

http://www.bbc.com/earth/story/20160415-why-namibias-lions-and-leopards-take-prey-from-racist-farms

Ainoa vaihtoehto tähän sekasortoon on systemaattinen leijonien ja muiden petoeläimien metsästys.

Ainoastaan tällä tavalla voimme taata ettei lihansyöjistä aiheudu ihmisille(tai eläimille) mitään harmia. Mitään käytännön hyötyä siitä, että nämä lihaa syövät pedot saavat elää, ei ihmisille eikä luonnolle ole, ainoastaan pelkkää haittaa.

16

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bua-ha-haa

      Ekosysteemin kannalta on tärkeää, että myös lihansyöjiä on olemassa. Aloittaja on taas yksi typerys joka ei näe omaa nokkaansa pidemmälle. Luultavasti ei edes oman pitkän nenänsä päähän.

    • "Kuten olen aikaisemminkin sanonut, lihansyöjistä ei ole käytännössä ihmisille ja eläimille mitään hyötyä."

      Missä sinä "Fiksu" kreationisti olit silloin kun muut opettelivat ekologian perusteet?

      Käytännössä pedoista on ihmisille aivan valtavasti hyötyä, pitäessään mm. kasvinsyöjä aisoissa. Ne kasvinsyöjät kun voivat oikein mainiosti syödä ihmisen kasvattamaa satoa ja aiheuttaa myös muunlaista tuhoa ja sadon pilaantumista.

      Tornipöllöt (Barn Owl, Tyto alba) rottien aiheuttamien öljypalmutuhojen hillitsijöinä:

      "In 1985 the Palm Oil Research Institute of Malaysia (PORIM) recognised
      that Barn Owls could play a significant role in an integrated control of rats in
      Oil Palms (Basri & Halim 1985)"
      http://www.raptors-international.org/book/birds_of_prey_1991/Duckett_1991_11-24.pdf

      Varpuspöllöt myyrien aiheuttamien taimituhojen hillitsijöinä:

      "Myyräkannat ovat jälleen vahvistumassa. Tutkijoiden mukaan metsänomistajien on syytä varautua myyrätuhoihin ja myös myyräkuumetapausten odotetaan lisääntyvän. Myyräongelmaan ei ole tehokasta ratkaisua, mutta esimerkiksi Suonenjoella myyriä yritetään vähentää varpuspöllöjen avulla."
      http://yle.fi/uutiset/myyrakannat_vahvistuvat__tulossa_kuumetta_ja_taimituhoja/6806708

      Kotkia ja haukkoja käytetään lentokentillä hätistelemään lentoliikenteen kannalta vaarallisia hanhiparvia:

      "A juvenile bald eagle is the newest bird of prey being used to prevent birds from colliding with aircraft at Vancouver International Airport."
      http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/bald-eagle-joins-vancouver-airport-s-battle-of-the-birds-1.2490845

      "NATO enlisted the help of Falcon Environmental Services, a company that uses birds of prey to drive the fowl away from jet engines. “A falcon guarantees results every time,” owner Mark Adam says. “The local birds know that our animals are eaters and they’re going to be lunch.” "
      http://www.wired.com/2011/11/st_birdbouncers/

      Haukat lokki- ja puluongelmien ehkäisijöinä kaupunkialueilla:

      "Haukkojen käyttö on vakiintunut Lontoossa osaksi pulujen vastaista taistelua."
      "Haukat olisivat mahdollinen ratkaisu myös Suomen kaupunkien pulu- ja lokkiongelmiin."
      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/haukoista-ratkaisu-suomen-lokkiongelmiin-/2190630


      Jackrusselinterrieri, ns. rottakoira, käytetty yleisesti rottien aiheuttamien tuhojen hillitsijänä maatiloilla (ja siihen tehtävään koira on myös jalostettu):

      "Terrier work is an essential form of pest control, one which is widely recognised as such and is practised throughout Europe and in many other parts of the world."
      http://www.jackrussell.net/hunting.htm

      ...puhumattakaan siitä hyödystä mitä koirat antavat ihmisille metsästäessä lintuja, jäniksiä (puutarhan ja metsän tuholaisia nekin), hirviä (taimituhot, kolarit), ynnä muita riistaeläimiä.

      Niin ja kissat maatiloilla. Soittaako kelloja?

      Entäpä sitten muut, pienemmät kasvituholaiset kuten kirvat? Jos et halua käyttää myrkkyjä (jotka voivat myrkyttää myös hyödyllisiä eliöitä ja päätyä ruuan kautta myrkyttämään omaa elimistöäsi), voi hyödyntää luonnonmukaiseti hyöteispetoja tai -loisia:

      "Kirvoja voidaan torjua biologisesti esimerkiksi kirvoissa loisivien kirvakiilukaisten (Aphelinus abdominalis) ja loispistiäisiin kuuluvien isokirvavainokaisten (Aphidius colemani) ja jättikirvavainokaisten (Aphidius ervi) avulla. Kirvojen petoja voidaan käyttää myös biologisessa torjunnassa. Näitä petoja ovat esimerkiksi kirvasääski (Aphidoletes aphidimyza), harsokorento (Chrysopa carnea), kaksipistepirkko (Adalia bipunctata) ja aasianpirkko (Harmonia axyridis)."
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirvat#Torjunta

      Hyöteistuholaisten biologisesta torjunnasta yleisesti:

      "Biological control is the beneficial action of parasites, pathogens, and predators in managing pests and their damage. Biocontrol provided by these living organisms, collectively called “natural enemies,” is especially important for reducing the numbers of pest insects and mites."
      http://www.ipm.ucdavis.edu/PMG/PESTNOTES/pn74140.html

      ....ynnä muuta petojen hyötykäyttöä.

      Palataanpa vielä tuohon statementtiisi:

      "Mitään käytännön hyötyä siitä, että nämä lihaa syövät pedot saavat elää, ei ihmisille eikä luonnolle ole, ainoastaan pelkkää haittaa."

      On, erittäin paljon. Sinä et vain sivistymättömänä ole tietänyt tästä, etkä ole ekosysteemin toimintaa ymmärtänyt.

      "Lihansyöjät osaltaan tekevät alueista vaarallisia kulkea ja syövät ihmisten karjaa ja siksi ne tulisikin kaikki lahdata sukupuuttoon - viimeistä petoa myöten."

      Kysyn uudestaan: Missä olit silloin kun muut opettelivat ekologian perusteet?

      Et selvästikään ymmärrä alkuunkaan millainen katastrofi siitä seurausi jos petoja ja loiseläimiä ei olisi ekosysteemissä lainkaan.

      • IlkimyksenTeologitäti

        "Niin ja kissat maatiloilla. Soittaako kelloja?"

        Luuletko tyhmä evokki että kissat soittavat jossakin kelloja?

        Anteeksi, tuli Möttöskän logiikka mieleen.


      • IlkimyksenTeologitäti kirjoitti:

        "Niin ja kissat maatiloilla. Soittaako kelloja?"

        Luuletko tyhmä evokki että kissat soittavat jossakin kelloja?

        Anteeksi, tuli Möttöskän logiikka mieleen.

        "Luuletko tyhmä evokki että kissat soittavat jossakin kelloja?"

        Kiitos muistutuksesta. Ei pidä ikinä aliarvioida kreationistien taitoa ymmärtää väärin ;)



    • "Lihansyöjät osaltaan tekevät alueista vaarallisia kulkea ja syövät ihmisten karjaa ja siksi ne tulisikin kaikki lahdata sukupuuttoon - viimeistä petoa myöten."

      Kuinka vaaralliseksi ihmisen kannalta luokittelisit sellaisen alueen jolla liikkuu paljon kirvoja syöviä seitsenpistepirkkoja?

      Miten muuten tuo karjankasvatus vs. lihansyönti? Pedot eivät saa syödä lihaa, mutta ihminen saa, vai miten tämä nyt meni? Vai tarkoititko tuossa yhteydessä että karja on ihmisellä lemmikkinä, siliteltävänä ja paijattavana?

    • Taikauskonnoton

      " Mitään käytännön hyötyä siitä, että nämä lihaa syövät pedot saavat elää, ei ihmisille eikä luonnolle ole, ainoastaan pelkkää haittaa."

      Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin, että Jumala teki virheen luodessaan lihansyöjät? Kreationistit ovat sitten kummallisia.

      • "Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin, että Jumala teki virheen luodessaan lihansyöjät? Kreationistit ovat sitten kummallisia."

        Ehei, tämäkin asia on ratkaistu kierittelemällä kieltä tarpeeksi pitkään poskessa jolloin jollekin kreationistiselle älyn jättiläiselle on välähtänyt, että petoeläimiä on olemassa koska jonkun kerrotaan joskus haukanneen omppua väärästä puusta. Että aivan hirvittävän nopeasti liikkuvia hedelmiä söivät geparditkin ennen kuin alkoivat jahtaamaan gaselleja ja antilooppeja.


      • utti
        bg-ope kirjoitti:

        "Pitääkö tämä nyt ymmärtää niin, että Jumala teki virheen luodessaan lihansyöjät? Kreationistit ovat sitten kummallisia."

        Ehei, tämäkin asia on ratkaistu kierittelemällä kieltä tarpeeksi pitkään poskessa jolloin jollekin kreationistiselle älyn jättiläiselle on välähtänyt, että petoeläimiä on olemassa koska jonkun kerrotaan joskus haukanneen omppua väärästä puusta. Että aivan hirvittävän nopeasti liikkuvia hedelmiä söivät geparditkin ennen kuin alkoivat jahtaamaan gaselleja ja antilooppeja.

        Onko kretut muuten vastanneet jossain mitä kaikenmoiset ikävät virukset, bakteerit, loiset jne. tekivät ennen ompunpuraisua? Söivätkö nekin ruohoa?


      • utti kirjoitti:

        Onko kretut muuten vastanneet jossain mitä kaikenmoiset ikävät virukset, bakteerit, loiset jne. tekivät ennen ompunpuraisua? Söivätkö nekin ruohoa?

        "Onko kretut muuten vastanneet jossain mitä kaikenmoiset ikävät virukset, bakteerit, loiset jne. tekivät ennen ompunpuraisua? Söivätkö nekin ruohoa?"

        Juu, kilttejä ruohonsyöjiä olivat kunnes joku tunari meni ja puraisi omppua väärästä puusta. Syntiinlankeemus, karkoitus paraDiisista ja eikun keksimään että mitähän sitä sitten söis kun ei ole enää ruoh...eikun tomu...eikun siis piti alkaa vaan ilkeäksi, koska joku söi kuulemma omppua väärästä puusta.


      • Taikauskonnoton
        bg-ope kirjoitti:

        "Onko kretut muuten vastanneet jossain mitä kaikenmoiset ikävät virukset, bakteerit, loiset jne. tekivät ennen ompunpuraisua? Söivätkö nekin ruohoa?"

        Juu, kilttejä ruohonsyöjiä olivat kunnes joku tunari meni ja puraisi omppua väärästä puusta. Syntiinlankeemus, karkoitus paraDiisista ja eikun keksimään että mitähän sitä sitten söis kun ei ole enää ruoh...eikun tomu...eikun siis piti alkaa vaan ilkeäksi, koska joku söi kuulemma omppua väärästä puusta.

        Ilmeisesti myös hait ja pingviinit söivät ennen ruohoa. Haille ainakin tuo on lähinnä fyysinen mahdottomuus.


      • Taikauskonnoton kirjoitti:

        Ilmeisesti myös hait ja pingviinit söivät ennen ruohoa. Haille ainakin tuo on lähinnä fyysinen mahdottomuus.

        "Ilmeisesti myös hait ja pingviinit söivät ennen ruohoa. Haille ainakin tuo on lähinnä fyysinen mahdottomuus."

        Fk on muistaakseni näin vakuutellut (haiden osalta). "Fyysinen mahdottomuus" ei tietenkään kreationisteille käy todisteena heidän kuvitelmiaan vastaan, koska kuvitelmissa kaikki on mahdollista. Jumalaa ja hänen taikatemppujaan ei fysiikka rajoita.


    • Parempi ratkaisu olisi lähettää FK Namibiaan saarnaamaan jalopeuroille mitä niiden kuuluu syödä. Siinä olisi Fiksulle ja vaikkapa Möttöskän klooniklaanille työsarkaa vuosikausiksi kun isoja sukulaisiani kasvisruokavalioon siirtymään suostuttelisivat.

      Mutta ehkä niille kelpaisi välivaiheen ratkaisuksi silakka- ja hiiridieetti?

      Hiski, käypä avaamassa ovi jotta tonnikalapizzat pääsevät sisään. Pankkikortinlukija ei millään ymmärrä minun tassujeni pehmeitä painalluksia.

      • IlkimyksenTyöhevonen

        Oletko kokeillut kynsillä? Harjasuden kynnet taitavat kyllä sopia paremmin. :-)


    • K0LMEKAKARAAJARAKKI

      Tämä ketju pelasti päiväni

    • Harmi että "Fiksu" Kreationisti feidaantui omasta ketjustaan kuin pieru Saharaan.

      Olisin niin mielelläni kuullut lisää perusteluja sille kuinka pedoista ei ole ihmiselle mitään hyötyä, ja kuinka kaikki pedot pitäisi hävittää sukupuuttoon asap.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe