Mikä juttu tämä on?

Lisää-virkoja

Perustetaan perhepsykoterapeutin virka. Sote-ltk 26.4.2016. Kummallinen tehtävänkuva näyttää olevan. Onhan niitä terapeutteja, perhe ja yksilöpsykoterapeutteja Kemijärvelläkin. Varsinkin useita perheterapeutteja. Miksi yhdelle pitää tehdä räätälöity virka? Onko kyseessä hyvä veli kamu, jolla ei ole töitä? Mistä on kysymys?

283

2911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • virkaa

      Lue: perhepsykoterapeutti. Perheterapeutti voi olla toinen asia.

      • yksi.kunnon.ekonomi

        Eikös kaupunkissa pitäny vähentää virkoja eikä lisätä ? Kaupunkin johto on täysin hukassa taloutensa kanssa. Eikö tähän menoo saaha muutosta. Olis ees joku talousihminen töissä mut ei ko kaikki vaan lisää kuluja.


      • virkaa
        yksi.kunnon.ekonomi kirjoitti:

        Eikös kaupunkissa pitäny vähentää virkoja eikä lisätä ? Kaupunkin johto on täysin hukassa taloutensa kanssa. Eikö tähän menoo saaha muutosta. Olis ees joku talousihminen töissä mut ei ko kaikki vaan lisää kuluja.

        No se on varmaan vähän tulkintakysymys että missä tarvitaan vähennystä ja missä on todellinen tarve esim. juuri perheille jotka voivat olla todellisessa hädässä jos esim, nuori perheessä oireilee, tai että vanhemmilla on vaikkapa alkoholiongelma. (jota usein Kemijärvellä on) Kaikki tuki pitää antaa sellaiseen missä näyttää siltä ettei elämä ollenkaan ala sujua. Ei tarvi aivan kaikkeen niin tylysti suhtautua.
        Jos tekninen insinööripuoli tulee toimeen vähemmällä niin miksi vaatia lisää? Tai hallintopuoli muuten eli että on esim päällekkäistä 'paperin laraajaa'.


      • Mikä-homma-lienee

        On sama asia käsittääkseni. Turhaa keppostelua.


      • Kukasäästää

        Kun toimi vaihtuu viraksi on vaikeampi irtisanoa. Viran lakkauttaminen on vaikeampaa kuin toimen joten hyväveli verkosto huolehtii omistaan. Näin niitä esimiestasoja vähennetään Kemijärvellä.


    • kuionse

      Kun virkamiesten ja poliitikkojen sekä heidän ystäviensä jälkikasvut valmistuvat ammatteihin, heille tietenkin pitää järjestää virat ja toimet kaupungista. Erilaisia terapeutteja, lastentarhanopettajia, opettajia jne

      • työtä_perheenjäsenille

        Tosi on. Kaupunkiin on järkätty mm. terpeuttien virkoja johtavien viranhaltijoiden jälkikasvulle, vaikka ko. palvelun tarvitsijoita ei ole riittävästi Kempassa eikä koko itäkairassa Nepotismi kukoistaa yhä.


    • Vastuullinenvanhempi

      Ison lapsiperheen vanhempana voin sanoa, kerran pyysin apua ja kun sitä ei tullut niin pitäköön porukkansa, istukoot vaikka tyhjänpanttina. Perheemme puolesta, lopettaisivat koko porukan.

    • Mistäpalkittu

      Olipa kerran työntekijä, jolla oli kaksi työpistettä. Siinä kävi niin, että tämä työntekijä oli aina siinä toisessa paikassa. Päivät liikkui kaupungilla omilla asioillaan. Asia huomattiin. Kaupunki ei ollut Kemijärvi.Sai kurinpalautusta. Kemijärvellä tällaisesta ei välitetä. Saa olla milloin missäkin. Esimiehet katsovat sormien läpi. Alaiset eivät uskalla puhua asiasta.Sama varmaan pätee tällaisten kaksoisvirkojen suhteen. Voi olla aina tekevinään sitä toista puolta duunista.

      • Mikääneimuutu

        Kuljetaan täälläkin miten vain. Ollaan muka kiireellisiä ja pidetään huolta vaan omasta edusta. Esimiehet uskovat että hyvä työntekijä kun osaa puhua, alaiset eivät usko että kukaan uskaltaa puuttua joten kaikki jatkuu.


    • Suomu.tule.jo

      Suomulle kun tulisi terapiapolku, niin voisi vähentyä mielisairaudetkin. Siellä saisi purkaa ajatuksiaan ja pahaa oloaan. Suomulla on hyvä olla.

      • pieni.polku

        Sinne (Suomulle) montakin terapiapolkua..tulee...:)


      • raha-tulee

        HULLUKIN PARANEE SUOMULLA!

        Siinä iskulause meidän matkailukeskukselle. Hiljainen polku, alkaa sieltä näytelmähallista, toisella puolella ruokala (ehkä hoitohuoneita), polku Suomun rinteille, välissä huuto osa metsässä karjutaan mielipuolisesti, sitten uupuneena rentoutumaan Suomun päälle SUOMU=HALLIIN, paluumatka iloisesti ja ruokalapuolella syödään lähi ruokaa, ituja, sieniä, vegaanisesti myös hirviä, jotka ovat luonnollisesti riistaa. Koska pahaa mieltä ja mielisairautta on tosi paljon, rahaa tulee Kemijärvelle.


    • tolokkuapetiinkin

      Kyse on todella tarpeellisesta virasta. Anders Breivik olisi välttynyt hirmuteoilta, jos olisi aikanaan uskottu huostaanottovaadetta, jonka sosiaaliviranomaiset esittivät.

      Perheterapeuttia tarvittaisiin Kemijärvellä joka kylään ja Lehtoperälle kaksi. Sen verran villiksi on meno äitynyt. Kunnon terapiat estäisivät vielä suuremman vaaran tulevaisuudessa.

      Meillä kulkee kaduilla suu auki ja silmät oudosti kiiluen ihmisiä, joita pitäisi ohjata muualle kuin kaduille hortoilemaan.

      Ns. kunnon ihmisetkin sekaantuvat sexyhurmioissaan vieraisiin peteihin ja irstailuihin sortuvat tuon tuostakin. Siinä jäävät lapset perään vinkumaan ja oma ukko kakkossolistiksi, josko siihenkään kelpaa.

      Näin ei voi jatkua. Katekismukset esiin ja Luojan perusdogmia opettelemaan täytyisi kemijärveläisen kansan kiirehtiä. Viimeisellä tuomiolla on myöhäistä katua!

      Kovat ajat ovat vasta edessäpäin.

    • sananvapauslaki

      MUTTA otsikkoon viitaten mikä ihme juttu on viimeisestä kh:n kokouksesta vedetty pois ts. kaupunginjohtaja veti. Oliko tarkoitus rajoittaa some-viestittelyä ja keneltä?

      Paremmin pitää asia valmistella, ettei kukaan sorru sananvapauden loukkauksiin - ei puolin, ei toisin. Laki ja käyttäytymiskoodit ynnä monenlaiset sanattomat normit säätelevät, mitä ihminen suustaan löysää. Tulivatpa viestit digitaalisesti tai suullisesti, roti häätyy pitää. NÄILLÄ PALSTOILLA TILANNEN RYÖPSÄHTÄÄ TUON TUOSTAKIN.

      Mutta silti jäin hämmästelemään. Tietääkö joku paremmin?

    • Perustuslain-yläpuolelle

      Siinä kävi niin, että esityksenä oli luottamushenkilöiden suitseminen. Ei saisi puhua sellaista, mikä loukkaa Kemijärven johtoeliittiä eli hyvä-veli-verkostoa. Katsottiin, että kyse olisi perustuslaillisen ihmisoikeuden sananvapauden kaventamisesta ja tämän vuoksi kj joutui vetämään esityksen pois.

    • oiaikojaoitapoja

      Ihmettelen tosiaan kyseisen viran mahdollista perustamista. yhtenä pätevyyskriteerinä on ylempi yliopistollinen tutkinto. Silloinhan esim. taloustieteilijä, di insinööri, luokanopettaja yms, joka on suorittanut vaativan tason perheteraupetin lisäkoulutuksen olisi pätevä ko. virkaan. Olisi varmaankin välttämätöntä, että virkaan vaadittaisiin soveltuva terveydenhuollonkoulutus, esim lääkäri, psykologi, terveydehuollon maisteri.

      • Eisotekoulutettu

        Olisiko niin ettei sillä joka virkaan valitaan ole sosiaali - tai terveydenhuollon peruskoulutusta ja siksi ei voida niitä vaatia?


    • Taashuijataan

      Toimi muuttuu viraksi. Kelpoisuusehdot sellaiset että vain nykyinen toimenhoitaja voi sitä hakea. Näin toimitaan Kemijärvellä. Virka perustetaan jotta työt voivat jatkua.

      • Herättääepäilyksen

        Jos virka on käytännössä jo täytetty miksi sitä ei reilusti sanota ja vaan muuteta tointa viraksi?


      • tietoaon

        Eihän tuo käytäntö ole mikään uusi juttu, aikoinaan jo kymmeniä vuosia sitten muutettiin kunnissa virat toimiksi, siis ne on yleensä toimia eikä virkoja. Sisäistä hakua käytetään, kun kunnan rakenteet muuttuvat toimien suhteen, on eläköitymistä ja kaikki systeemit muuttuu, kun on noita yhteiskuntasopimuksia jne. Kannattaneekö sitä netissä puuttua mihinkään kaupungin työasioihin.


      • Jotainhämärää

        Olisi kannattanut vaan muuttaa toimi viraksi, ei perustaa uutta. Nyt tulee turhia puheita ja kuntalaisille käsitys ettei taaskaan ole päättäjillä puhtaat jauhot pussissa.


    • Aiheuttaaihmetystä

      Onko missään muualla perhepsykoterapeutin virkaa vai onko virkanimike ainoastaan Kemijärvellä? Luulisi että viroista ja niihin vaadittavasta koulutuksesta olisi jotkut määräykset vaan eipä taidakkaan olla. Asiakkaana olettaisin että perhepsykoterapeutilla olisi terveydenhuollon tai edes sosiaalihuollon pohjakoulutus ketjun kirjoituksista päättelen ettei niin taida olla.

    • Muutkin-tarttee-virkoja

      Kyseessä ilmeisimmin jonkun jo virassa olevan pönkitys. Perheterapeutti ei käytä julkista valtaa joten voisi olla toimi eikä virka. Tuo 30 % hallinto on lisätty pönkitysmielesssä, jotta saadaan virkana pidettyä.Lienee liittyy sotekuvioon. Tämän viran/toimen sisältö pitää olla sen suuntainen, että menee läpi sotealueita muodostettaessa. Kyllä kaupungissa on monia muita, jotka tarvitsevat työpaikkaa, miksei heille perusteta toimia ja virkoja? Moni työteliäs ja osaava henkilö on joutunut hakemaan töitä muualta kuten sote johto Alaräisänen ja Kilpeläinen hyvin tietävät. Ei ole perustettu virkoja eikä toimia, ei muuta kuin puukkoa selkään lyöty.

      • Naurettavaahommaa

        Virka on esimiestason virka, ei palvelujohtaja. Uudessa hallintosäännössä määriteltiin esimiestason koulutusvaatimus, kovin on korkea vaatimustaso tähän 30% esimies/hallintoasemaan. Tällä tavoinko saadaan kaikki johtajat pidettyä paikoillaan? Missä säästöt? Kaupunginhallitus/ valtuusto ei taida ymmärtää/osata täytäntöönpanna omia päätöksiään.


      • Uskoonmennut

        Jos päättäjät ymmärtäisivät päätöksensä ei taloustilanne olisi nykyisenlainen. Nyt eivät viitsi ottaa asioista selvää, uskovat vailla kritiikkiä kaikki mitä heille tarkoitushakuisesti syötetään ja usein tekevät päätöksiä tunteella ei järjellä. Ja pahin eivät tiedä mitä lain mukaan pitäisi päättää. Jopa oman lautakunnan/hallinnonalan laki ja sen vaatimukset ovat epäselviä.


    • Taas-tätä

      Säästämiset tapahtuvat suorittavasta tasosta. Johtoporras vain turvaa omia ja kavereiden etuja. Moninkertaista päällystövirkaa ja eräillä pääasiallinen toimenkuva on jyrsiä pois osaavia ja työhaluisia työntekijöitä. Tämä asia ei huoleta päättäjiä. Mielestäni joku voisi Pemissä tehdä yksinomaan perheterapiaa. Nyt käytännössä ei kukaan tee tätä työtä.

      • Parannustaentiseen

        Jatkossa joku tekee perheterapiaa 70% työajastaan jos muilla ei olekaan virasssa terapianosuutta määritelty.


    • Odotanmielenkiinnolla

      Kaupungin hallitusko asian päättää? Saadaan nähdä tuleeko asiasta edes keskustelua.

      • Eiyllätys

        Ei tullut keskustelua, juhlapuheissa kaikki tuomitsevat tämänkaltaiset virkanimitykset vaan arki näyttää politikon todellisen luonteen.


    • Virheellistä-tietoa

      Perheterapeutin tai perhepsykoterapeutin, mikä on sama asia, toimenkuvaan ei liity julkisen vallan käyttöä, vaikka näin väittää henkilöstöpäällikkö mm. Jos on hallintoa 30 % työajasta, siihen osuuteen voi liittyä julkisen vallan käyttöä, mutta se ei liity millään tavalla psykoterapeutin toimenkuvaan. Ne ovat täysin eri asioita. Tahallaanko ja tarkoitushakuisestiko on haluttu tällaista väittää. Miten esittelijät antavat näin väärää tietoa?

      • Ihmetyttää

        Terapeutti ei halua menettää nykyistä esimies/päätöksenteko asemaa. Miten on voinut toimessa ollessaan tehdä päätöksiä? Ovatko kaikki toimessa tehdyt päätökset laittomia? Alkaako nyt valituskierre jos päätökset ei ole oikein tehty?


    • Eiapuaulkopuolisesta

      Luulin uuden kaupunginjohtajan lopettavan hyväveli nimitykset.

      • Katsotaanpa

        Luulo on väärä. Kaupunginjohtajakin on nimitetty hyvä-veli verkoston päätöksellä. Katsotaanpa nyt, miten käy. Meneekö kaikki nuijan kopautuksella ilman sen kummempaa keskustelua.


      • Nähtyon

        Nopeasti on kaupunginjohtaja saatu asettumaan virkakoneiston ajatusten taakse. Ei ollut kunnallishallinnon kokemusta joten voidaan ohjailla haluttuun suuntaan.


    • Pönttöjä_riittää

      Pitäisiköhän kaurahattujen taas lopettaa turha ulina sellaisista asioista joihin järkenne ja koulutuksenne eivät riitä. Keskittykää vaikka tyhjien pullojen ja purkkien keräämiseen, siihen järkenne saattaa riittää. Psykoterapeutin nimitystä ei voi käyttää muu kuin laillisen erikoiskoulutuksen siihen saanut terveydenhoitoalan ammattilainen ja nimen pitää löytyä ihan lakienkin mukaan Valviran rekistereistä.

      http://www.helsinki.fi/psykoterapeuttikoulutus/opiskelu/koulutusohjelmat.htm

      • Terapeutinpohjakoulutus

        Ei taida löytyä terveydenhuollon pohjakoulutusta. Eli koulutuksen ja nimen rekisteriin voi saada myös muulla pohjakoulutuksella. Pitäisikö virkaan lisätä terveydenhuollon pohjakoulutus? Nyt oletetaan että terapeutiksi sellaista vaaditaan ja tämähän ei pidä paikkaansa.


      • Pönttöjä_riittää

    • kaksi-virkaa

      On sellaisia, joilla on psykoterapeutin ammattinimike, mutta täysin sopimaton persoona psykoterapeutin työhön, jossa tulisi olla empaattisuutta ja halua auttaa toista ihmistä koulutuksen lisäksi. Koulutuksen hankkiminen on hyvin helppoa, liian helppoa. Esimerkiksi Keroputaan sairaalassa on lähes koko henkilökunta koulutettu perheterapeuteiksi työajalla työnantajan kustantamana.. En tarkoita, että siellä koulutus olisi ollut heikkotasoista tai opiskelijat sopimattomia. Toisaaalta perheterapeutin koulutus tulisi olla kaikilla mielenterveystyössä työskentelevillä ensin ja vasta sen jälkeen esim yksilopsykoterapiakoulutus.
      Tässä tapauksessa taitaa olla sellainen tilanne, että entinen virkanimike on jotenkin vääränkuuloinen. Nyt käytännössä on kyse viran muuttaminen viraksi tai peräti tarkoitus järjestää jollekin kaksi virkaa. Kuten tiedämme sellainen toiminta ei ole mitenkään tavatonta Kemijärvellä.

    • Kenenvastuu

      Miten ihmeessä voi ilman terveydenhuollon pohjakoulutusta tehdä päätöksiä hoidosta, antaa tai olla antamatta hoitoon liittyviä maksusitoumuksia? Kuinka voi olla pätevä ottamaan tällaisen vastuun? Onko virheistä vastuussa henkilöstöpäällikkö joka virkaa puoltaa vai kunnanhallitus joka viran hyväksyy?

      • Pönttöjä_riittää

        Ei ole olemassakaan psykoterapeuttia jolla ei ole terveydenhuollon pohjakoulutusta. Näin kertoo jo lainsäädäntö. Älykääpiö voi ulista tietämättömyyttään ihan rauhassa ja rakennella sairaita teorioitaan.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101120


      • Otaselvääasioista

        Nyt olet väärässä. Psykoterapeutilla ei tarvitse olla terveydenhuollon pohjakoulutusta. Soveltuva pohjakoulutus riittää, on vaikka teologeja joilla on psykoterapeutin nimike. Ilmanko voidaan perustaa virkoja kun ei ole edes tietoa mitä eri tutkinnot voivat sisältää.


    • Valetta-taas

      Psykoterapeutti-ammattinimike on terveydenhuollon koulutus, lähinnä lisäkoulutus, ei terveydenhuollon peruskoulutus. Monilla teologeilla ja sosiaalityöntekijöillä on psykoterapiakoulutus. Heillä ei ole kuitenkaan terveydenhuollon peruskoulutusta. Koulutus on tärkeä, mutta vielä tärkeämpi pn persoona. Selllainen "psykoterapeutti", jolla on vahva tarve polkea toisia ihmisiä, olivatpa he asiakkaita ,työtovereita, alaisia, omaisia jne.. ei ole sopiva psykoterapeutiksi, vaikka henkilöllä on muodollinen koulutus.

      Ihmettelen,miksi Kemijärvelle perustetaan tällainen virka? Mistä on pohjimmillaan kysymys? Miksi pitää valehdella luottamushenkilöille, että perhe(psyko)terapeutin työkuvaan kuuluu julkisen vallan käyttöä. Tämä ei pidä paikkaansa.

      • Pönttöjä_riittää

        Psykoterapeutilla pitää olla ensiksi peruskoulutuksena terveydenhuollon ylempi korkeakoulu, ammattikorkeakoulu...jne. ja sitten laissa säädetty psykoterapeuttikoulutus sen lisäksi. Lakipykälä 2a kertoo kaiken. Sinä voit sairastaa luulotauatiasi ihan vapaasti. Olet ilmeisesti oikea ihminen määrittelemään sopivan persoonan psykoterapeutiksi, lienee asiakaskokemuksia? Julkisen vallan käyttö on selviö, hallintopäätöksiä tehdään aina virkavastuulla ja tuo vastuu on aina virassa olevalla.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101120


      • Sanoppase

        Jos näin olisi, miksi ei perustettavan viran vaatimuksissa ole vaatimuksena terveydenhuollon pohjakoulutus?


      • Pönttöjä_riittää

        Arvaappa miksi? Vähänkin järkeä omaava ymmärtää itse että psykoterapeutilla on oltava laissa määritelty terveysalan pohjakoulutus, muuten ei voi olla psykoterapeutti. Pitäisikö tollon mielestä viran vaatimuksissa olla myös rippikoulu, autokoulu, lukio, peruskoulu...? Huomaatko jo itse kuinka typeriä nämä sinun tuhannat palstaa sotkevat ruikutukset ovat.


      • Valvirastatietoa

        Jokainen järkeä omaava ottaa ensin asioista selvää ja vasta sitten alkaa väittelyn.


    • Päättäjillävastuu

      Vastuun kantaa ne jotka viran perustavat. Henkilöstöpäällikkö, lautakunta ja kaupunginhallitus. Heidän pitää tuntea laki, mikä koulutus (myös pohjakoulutus) mihinkin tehtävään vaaditaan. Millaisia päätöksiä voi tehdä liittyen terveydenhuoltoon jos ei ole alan perusopintoja.

      • Pönttöjä_riittää

        Meinääkö tolvana että Kemijärven päättäjät vastaavat psykoterapeutin pohjakoulutuksen vaatimuksista? Kyllä se on eduskunta mikä niistä päättää kuten muustakin lainsäädännöstä. Mäntillä hirtti nyt jankutus päälle kun tieto ei riittänytkään.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101120


      • Käyppäkatsoon
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Meinääkö tolvana että Kemijärven päättäjät vastaavat psykoterapeutin pohjakoulutuksen vaatimuksista? Kyllä se on eduskunta mikä niistä päättää kuten muustakin lainsäädännöstä. Mäntillä hirtti nyt jankutus päälle kun tieto ei riittänytkään.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101120

        Kannattaisi ottaa asioista selvää. Olet täysin väärässä psykoterapeutin pohjakoulutuksesta. Käy katsomassa Valviran sivuilta niin saat asiasta selvyyden. Päättäjät ovat vastuussa jos ovat perustaneet viran vastoin lainsäädännön vaatimuksia.


      • Pönttöjä_riittää

        Valvira ei arvio psykoterapeutin koulutusta, siitä on enää turha inistä.
        Kemijärvi on perustanut psykoterapeutin viran. Kemijärvi ei pysty itse määrittelemään psykoterapeutin ammattipätevyyttä, pohjakoulutusta jne. koska kyseessä on nimikesuojattu ammattinimike jolla on lainsäädännössä määritelty kelpoisuusehdot. Suomessa ei siis ole kuin Valviran listalla olevia laillisia psykoterapeutteja ja heistä joku tulee myös Kemijärvelle. Yliopistot vastaavat psykoterapeuttioppilasvalinnasvalinnoista.

        http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/psykoterapeuttikoulutuksen_uudistuminen


      • Katsotarkkaan

        Virkanimike oli muuten perhepsykoterapeutti löytyykö valviran sivuilta?


    • Pönttöjä_riittää

      Laitan vielä pöntölle listan kaikista sosiaali-ja terveysalan tutkinnoista, myös erityistapauksista, joilla voi hakea psykoterapeuttikoulutukseen. Ja kuten sanoin, aasikin ymmärtää että virka perustetaan psykoterapeutille, ei siinä viranhakuilmoituksessa enää voi vinkua mistään pohjakoulutuksesta. Jos on saanut perhepsykoteraterapeutin pätevyyden niin silloin pohjakoulutuksen on pitänyt olla kunnossa.

      http://www.uta.fi/psykoterapeuttikoulutus/hakukelpoisuus.html#pohjakoulutus

      • Yritäymmärtää

        Valvirasta anotaan oikeus harjoittaa ammattinimikettä ja psykoterapeutin nimikkeen voi saada ilman että on terveydenhuollon pohjakoulutus. Nyt on siitä kyse voiko psykoterapeutti jolla ei tuota pohjakoulutusta ole tehdä päätöksia vaikka maksusitoumusta terveydenhuollon palveluihin. Miten hän osaa arvioida terveydenhoitoon liittyviä asioita jos ei ole siihen saanut koulutusta? Terapeutti on saanut koulutuksen terapiatyöhön ei terveydenhuollon asiantuntijaksi.


    • Asiatasolla

      Pönttöjä_Riittää, otat asian kovin henkilökohtaisesti. Toivon ettet ole päättäjä koska kommenteistasi päätellen et ole ihan kunnossa. Argumenttisi ovat ristiriitaisia etkä oikein osaa perustella väitteitäsi. Et osaa kuunnella muiden kantoja tai ymmärrä mistä kirjoitetaan. Lisäksi sorrut haukkumiseen joten jos olet saanut äänestäjiltä valtuutuksen pitäisi osata väitellä asioista asiatasolla ilman alatyylisiä huomautuksia. Jos et ole päättäjä vaan muuten vaan tunteella mukana keskustelussa, yritä hiljentää ettei tule liikaa vauhtia ja siitä hankaluuksia.

    • Tårta-på-tårta

      Kyse on käsittääkseni siitä, että tämä virka on tehty määrättyä henkilöä varten. Hänen täytyy kuulua saunaseuraan eli paikalliseen hyvä-veli verkostoon, Muutenhan hänelle ei olisi tehty virkaa. Ilmeisesti virka viran päälle. Onko lopputulos yhdellä henkilöllä yksi vai kaksi virkaa ?Saa nähdä kyselläänkö KH:ssa, mistä on oikein kyse vai meneekö asia noin vain nuijaa kopauttamalla yhteisellä vaikenemisella läpi.

      • Avointapolitiikkaa

        Ei ole nyt virkaa vaan toimi siksi täytyy muuttaa viraksi. Vuosia on tehty toimessa päätöksia, olisiko lain mukaan edes mahdollista. Nyt asia huomattu ja on pikaisesti perustettava virka jotta virheet peitetään. Siksi vaatimukset räätälöitu niin etteivät muut voi virkaa hakea eikä voida vaatia sellaista peruskoulutusta jota hakijalla ei ole.


    • Pönttöjä_riittää

      Jankuttava toope ei ymmärrä edes mikä on psykoterapeutti. Psykoterapia on psykologista hoitoa, keskustelua. Psykoterapeutti ei kirjoittele lääkereseptejä, lääkehoidosta ja sitoumuksista vastaavat psykologit ja lääkärit. Ihan turha on jankuttaa pohjakoulutuksesta, psykoterapeutti on psykoterapeutti pohjakoulutuksesta riippumatta ja pätevä kaikkiin hänelle kuuluviin töihin.

      • Rautalangastaväännetty

        Nyt puhutaan siitä 30% hallinnon osuudesta mikä on virkaan liitetty. Asiassa ei olisi mitään hämärää jos virka olisi ainoastaan psykoterapeutin virka.


      • Pönttöjä_riittää

        Jos virkaan liittyy myös hallinnollista työtä niin sehän on ihan normaalia. Virkavastuulla valmistellaan asioita, esitellään asioita, ollaan päättämässä asioista ja kun ollaan virassa niin VIRKAVASTUU painaa. Se on myös mahdollisten asiakkaitten etu. Tyhmempi taukki yrittää vielä selvitä jankutuksestaan kuiville.


      • Vastaappanäihin

        Kuinka on voitu aiemmin toimia samassa tehtävässä ilman tätä mainitsemaasi virkavastuuta? Missä on ollut asiakka etu? Miksi on räätälöity virka, eikö palkkioviroista olisi pitänyt luopua?


    • Päin-peetä

      Taitaa olla Suomen ainoa psykoterapeutin virka, jota ollaan perustamassa.Yleensäkin psykoterapeutti nimikkeellä ei ole toimia tai virkoja tarjolla, ei missään Suomen kunnassa.Yksityiset terveysasemat tarjoavat tiloja psykoterapeuteille-ammatinharjoittajille. Psykoterapeutteja on viroissa ja toimissa, mutta he ovat saaneet työpaikkansa peruskoulutuksensa perusteella, niin papit, lääkärit, psykologit, hoitajat. Psykoterapeutin pätevyys on lisäkoulutuksella saatu. Sitten on niin, että voi harjoittaa vain sitä psykoterapian suuntausta, johon on koulutus. Perheterapeutti saa harjoittaa vain perheterapiaa, ei yksilöpsykoterapioita. Kaikenlainen juttelu "virassa" ilman asianmukaista koulutusta on tuomittavaa. Hoitajilla on koulutus hoitajan työhön, psykologilla psykologin työhön.

      • Pönttöjä_riittää

        Psykoterapeutteja työskentelee paljonkin kuntien ja kaupunkien viroissa. Mielenterveystoimistoissa, sairaanhoitopiireissä jne. Taitaa ammattiulisijalla olla vaikeaa löytää taas vikaa itsestään, kaikki muut ovat vähintäänkin huijareita ja rikollisia. On se katkeraa elämää vinkua aina muista pahaa.


        http://ammattinetti.fi/ammatit/detail/d229e5e80a65344600e71bb6cc671212


      • Ethaluaymmärtää
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Psykoterapeutteja työskentelee paljonkin kuntien ja kaupunkien viroissa. Mielenterveystoimistoissa, sairaanhoitopiireissä jne. Taitaa ammattiulisijalla olla vaikeaa löytää taas vikaa itsestään, kaikki muut ovat vähintäänkin huijareita ja rikollisia. On se katkeraa elämää vinkua aina muista pahaa.


        http://ammattinetti.fi/ammatit/detail/d229e5e80a65344600e71bb6cc671212

        Niin työskentelee mutta heillä on virka psykologina, sairaanhoitajana tai joku muu yleisesti hyväksytty virkanimike. Psykoterapeutti on lisäkoulutusta perusviran lisäksi, ei oma virka ilman tätä pohjakoulutusta.


    • Kuka-hakenee-virkaa

      Voisko vaikkapa peruskoulun tai lukion jälkeen kouluttautua suoraan psykoterapeutiksi niinkuin täällä jotkut väittää. Ei voi, ei oteta koulutukseen. Pitää olla AMK tai yliopistotasoinen koulutus pohjalla, ehkä on aikaisemmin ollut myös ammattikoulupohja riittävä esim. mielenterveyshoitajan ammattinimike.

      • Näistäonkirjoitettu

        Kukaan ei ole väittänyt että voi kouluttautua suoraan ammattiopistosta, nyt et joko ymmärrä lukemaasi tai et halua ymmärtää. On kaivattu terveydenhuollon peruskoulutusta jos toimii tehtävässä missä oletetaan viranhaltijalla sitä olevan. Pitää tietää perusasiat jotta voi tehdä viranhaltijapäätöksiä. Lisäksi on ihmetelty viran kelpoisuusvaatimuksia jotka on selvästi laadittu niin ettei muita hakijoita edes oleteta olevan. Viran täyttäminen on selvästi jo tehty pienessä piirissä. On myös ihmetelty kuinka on aiemmin voitu toimessa tehdä viranhaltijapäätöksiä. Ja odotetaan innolla meneekö päätös maanantaina kaupunginhallituksessa läpi ilman että kukaan edes haluaa keskustella asiasta.


      • Pönttöjä_riittää

        Mäntti ei edelleenkään ymmärrä että psykoterapeutti ei lääkereseptejä kirjoittele. Sairaalloinen päähänpinttymä on vallannut mielen ja nyt mäntti uikuttaa.


      • Satusetiä

        Tiedoksi että myös lääkäri on voinut suorittaa psykoterapeutin pätevyyden ja silloin hän voi tämän peruskoulutuksensa tuomin oikeuksin kirjoittaa lääkemääräyksiä. Moni varsinkin psykiatrian puolen lääkäri on suorittanut psykoterapeutin pätevyyden. Nämä lääkärit ovat lääkärin virassa, samoin hoitajat ja muut terveydenhuollon työntekijät. Ei ole missään muualla olemassakaan perhepsykoterapeutin virkaa se on täysin Kemijärven keksimä virkanimike.


      • Miksiyhdelle

        Minulle on kerrottu Kemijärvellä olevan useampi koulutettu psykoterapeutti. Heille ei ole perustettu psykoterapeutin virkoja. Jostain syystä vain yhdelle ollaan perustamassa uutta virkaa.


    • Näinkösemenee

      Virka on tiettävästi räätälöity yhtä henkilöä varten. Uskokaa tai älkää, tässä käy niin, että virka perustetaan ja sitten emme kuulekkaan mitään. Henkilö siirretään virkaan käsittääkseni toisesta virasta pitemmittä puheitta, salaisesti.

      • Olisitehtyavoimesti

        Näin tapahtuu mutta hänellä ei ole nykyisin virkaa vaan toimi siksi pitää perustaa virka.


    • Pönttöjä_riittää

      Mäntti on huomannut tärkeän asian. Jos lääkäri kouluttautuu psykoterapeutiksi niin hän saa määrätä myös lääkkeitä. On kyllä älykäs ja viisas torvelo. Että lääkärin koulutuksella saa määrätä lääkkeitä, ei kai sitä muut tienneetkään.

      • Monenlaistaon

        Jos lääkäri tekee psykoterapiaa yksinomaan, hän ohjaa asiakkaansa toiselle lääkärille lääkitys-ja etuisuusasioiden käsittelyä varten. Jos lääkärin työssä on psykoterapeuttisia elementtejä, kuten tulee aina olla, hän voi määrätä lääkkeitä ja hoitaa etuisuusasioita.Pääkaupunkiseudulla on paljon yksinomaan psykoterapeutti-lääkäreitä.


    • Salattaviaasioita

      Nyt en tiedä varmasti. Taitaa olla niin, että virkaan valittavalla tai sanoisinko valitulla on ennestään toimi ja nyt häntä halutaan palkita viralla jostakin. On täysin epäselvää, miksi ei voi jatkaa samalla tavalla kuin tähänkin asti. Mistä noussut tarve palkintovirkaan? Nämä on niitä asioita, joista ei puhuta ääneen. Elämme vaikenemisen ja salailun kulttuurissa täällä Kemijärvellä.

    • Töppäystaas

      Toimessa tehnyt hallinnollisia päätöksiä. Miten tämän on annettu tapahtua? Nyt asiaa alettu korjailemaan.

      • Pönttöjä_riittää

        Viranhaltijahan laittaa aina päätöksen asiakkaalle kirjallisena, oikaisuvaatimusohjeineen jolla viranhaltijan päätös voidaan saattaa toimielimen käsiteltäväksi. Voiko mäntti nyt kertoa vastaavia esimerkkejä työsuhteessä (toimenhaltijan) olevan päätöksistä vai jatkuuko vaippaikäisen kiukuttelu?


      • Osaatkovastata

        Näin tapahtuu, entä kun nämä viranhaltijapäätökset on tehnyt toimessa oleva työntekijä? Onko päätös laillinen? Ei päätöksen saaja voi tietää ettei päätöksen tekijä ole ollut virkasuhteessa.


      • Pönttöjä_riittää

        Toimenhaltija ei edes voi tehdä VIRANHALTIJApäätöksiä. Arvaatko mäntti miksi? Muita päätöksiähän voi tehdä kuka tahansa, niistähän vastaa sitten VIRANHALTIJANA oleva esimies. Hyvä että näytät tyhmyytesi edelleen näillä kysymyksillä.


      • Päätöksiäontehty

        Olet oikeassa toimenhaltija ei saisi tehdä näitä päätöksiä mutta nyt niitä on tehty. Sosiaali - ja terveyslautakunta ei ole nähtävästi tietoinen omasta vastuustaan. Viimekädessä valtuusto vastaa asiasta. Valvonta ei Kemijärvellä toimi, on liikaa tietämättömiä päättäjiä jotka uskovat mitä heille valuutetaan eivätkä ota itse asioista selvää.


      • Pönttöjä_riittää

        Mäntti ei taas tajua, toimenhaltija saa tehdä päätöksiä ihan normaalisti valtuuksiensa puitteissa, VIRANHALTIJApäätöksiä ne eivät tietenkään voi olla koska ei ole virkaa eikä virkavastuuta. Yksinkertainen mäntti ei tajua.


      • Helpposelvittää

        Mitä väittelette, kysykää alaisilta onko hyväksynyt lomia, matkalaskuja, koulutuksia, maksusitoumuksia, palkannut sijaisia, tehnyt hankintapäätöksi ... Eli onko käyttänyt julkista valtaa? Jos käyttää julkista valtaa pitää olla virassa. Muuten on toimittu vastoin sääntöjä.


      • Pönttöjä_riittää

        Miksi mäntti uikuttaa toimenhaltijan päätöksistä jos ei tiedä niistä mitään? Onko niitä viranhaltijalle kuuluvia päätöksiä tehty vai ei? Onko taas oma luulotauti pahentunut kovinkin pahaksi?


      • Nytlöysäthousuissa

        Kilautin kaverille joka on entinen työntekijä, päätöksiä on tehty lomista, hankinnoista, maksusitoumuksista, sijaisuuksista lista on pitkä. Kuullostaa julkisen vallan käytöltä.


    • lukiluki

      En tiedä mistä on kysymys, mutta tuommoisia linkkejä ja tekstejä tuli tarjolla:
      .
      http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa
      http://www.imdb.com/title/tt0122933/
      .
      Psykoterapeuttina toimimisen edellyttämä osaaminen hankitaan vähintään
      60 opintopisteen laajuisilla opinnoilla, jotka koostuvat teoriaopintojen,
      työnohjauksessa tapahtuvan psykoterapeuttisen potilastyön,
      koulutuspsykoterapian ja opinnäytetyön opintokokonaisuuksista.
      Osaaminen osoitetaan näytöllä.
      .
      Ehkäpä nuo 60 opintopistettä tai enemmän on tässä threadissa kyseessä. Pisteysjärjestelmää kun ei kukaan oikeastaan tunnu ymmärtävän, kuinka paljon opiskelua on 60 opintopistettä ja kuinka paljon on 180 opintopistettä.
      ..
      Hehehee, tämä on taas tää: "siivooja sai toimitusjohtajan paikan..."!!
      Joten siitä linkki:
      .
      http://www.helsinki.fi/tutkinnonuudistus/tutuud/saadokset.htm

      • Ihanomanimike

        Niin, miksi ihmeessä virkanimike on perhepsykoterapeutti kun valviran rekisteri tuntee vain psykoterapeutin?


      • Pönttöjä_riittää
        Ihanomanimike kirjoitti:

        Niin, miksi ihmeessä virkanimike on perhepsykoterapeutti kun valviran rekisteri tuntee vain psykoterapeutin?

        Ehkä siksi että perhepsykoterapeutti on myös Valviran hyväksymä terapeutti. Onko vielä muuta uikutettavaa?


      • Missäymmärrys

        Käy katsomassa valviran sivuilta, ei ole olemassa perhepsykoterapeutteja ainoasta psykoterapeutteja.


    • Eivuorovaikutustaitoja

      Täällä tuo asian noin henkilökohtaisesi ottava "mänttiuikuttaja" taitaa olla henkilö, jolle virka on tehty eli puhuu omassa asiassaan. Että tällaisia psykoterapeutteja. Miten kykenee toisia ihmisiä auttamaan ja tukemaan tällaisilla vuorovaikutustaidoilla.

      • Alasonvajonnut

        Ketjun luettuani tulin samaan johtopäätökseen mänttiuikuttaja ei voi olla kukaan muu kun virkaan valittu. Säälittävää, toivottavasti päättäjät osaavat asiansa ja tekevät oikeita päätöksiä.


    • Tietääköjoku

      Täyttyykö tässä petoksen tunnusmerkit? Ketjun perusteella tulee ajatus että toimessa ollessa on käytetty julkista valtaa jota voi käyttää virassa. Voiko tästä olla rikoslaillisia seuraamuksia jos tämä pitää paikkansa?

    • Tekemätöntyö

      Mänttiuikuttaja on muuten tehnyt itse viranperustamisesityksen ihan kirjallista muotoa myöten. Selkeitä asiavirheitä. Perheterapeutin työhön ei sisälly julkisen vallan käyttöä mm. Päihde-ja mielenterveysstrategia on muuten vieläkin tekemättä. Miksi palkitaan tekemättömästä työstä?

      • Kaikkeasitäkuulee

        Vain Kemijärvellä voi itse määritellä viranperustamisedellytyksen, uskomatonta.


    • Pönttöjä_riittää

      Voiko mäntti nyt esittää dokumentteja niistä toimenhaltijan tekemistä viranhaltijapäätöksistä? Viranhaltijapäätöksethän ovat AINA kirjallisia, joten dokumentteja pitäisi löytyä eikä ainoastaan vainoharhaista ulinaa. Jokainen kunta tai kaupunki perustaa itse viran, asettaa pätevyysvaatimukset, laittaa hakijat paremmuusjärjestykseen ja tekee päätökset valinnoista. Miksi tämmöisestä normaalitoiminnasta pitää jonkun pöntön ulista?

      • Maksunaika

        Päätökset löytyvät sieltä missä ne on tehty. Toki henkilökunnalla tai potilaalla on oma kappale missä on allekirjoitukset. Tutkivat viranomaiset pyytävät tarvitsemansa selvitykset aikanaan ja arvioivat toiminnan tarkoituksenmukaisuutta ja laillisuutta.


    • Pelipoikko

      Kaikkien kannalta olisi nyt järkevää viheltää peli poikki. Pitää tutkia onko toimessa tehty lainmukaisia päätöksiä vai onko jotain joka ei kestä laillisuustarkastelua. Jos kaupungissa tässä taloudellisessa tilanteessa kaivataan uutta virkaa pitänee virka olla sellainen että sitä voi hakea kaikki psykoterapeutit ei vaan yksi jolle se on jo etukäteen luvattu. Ja virka pitäisi olla psykoterapeutin ei perhepsykoterapeutin mikä ei ole laillistettu ammattinimike.

      • Pönttöjä_riittää

        Julkista virkaa voivat hakea kaikki, se on julkisesti ja avoimesti haettavissa. Sen tietää jo tyhmempikin.
        Mäntti ilmeisesti luulee että Oulun yliopisto kouluttaa laittomia perhepsykoterapeutteja. Kyllä on huvittavaa seurata tollon uikutusta.

        http://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/perhepsykoterapia


      • Yrityshyvä
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Julkista virkaa voivat hakea kaikki, se on julkisesti ja avoimesti haettavissa. Sen tietää jo tyhmempikin.
        Mäntti ilmeisesti luulee että Oulun yliopisto kouluttaa laittomia perhepsykoterapeutteja. Kyllä on huvittavaa seurata tollon uikutusta.

        http://www.oulu.fi/taydennyskoulutus/perhepsykoterapia

        Vaan tähän virkaan oli vaatimuksena erityistason perhepsykoterapiakoulutus ja useamman vuoden työkokemus ja esimieskokemus otettu suoraan virkaan valitun cv:tä.
        Joku jo tiesi että on saanut itse määritellä vaatimukset. Miten on voinut ollakkin niin että näillä vaatimuksilla on vaan yksi hakija virkaan. Kemijärven päättäjiä pidetään tosi tyhminä. Niin ja koulutus ja valviran antama oikeus toimia ammatissa ovat kaksi eri asiaa.


    • Palveluaeisaa

      Koulutukseen pääsyvaatimuksia on kiristetty viime aikoina, mikä on hyvä asia. Tuo soveltuvuus on kaikista tärkeintä. Ihmettelen sitä, että Kemijärvellä ei saa perheterapiaa, vaikka täällä on useita koulutettuja henkilöitä, joista yhdelle nyt puuhataan virkaa. Voisivat luottamushenkilöt ja johtavat virkamiehet selvittää asiaa.

      • Pönttöjä_riittää

      • Maanantaitaodottaen

        Aivan käsittämätöntä kuinka voit kirjoittaa tekstiä mitä olemme saaneet lukea. Kertoo sinusta paljon, miten kukaan itseään ammattilaisena pitävä voi ajatella noin ja vain itseään ja omaa etuaan. Hyvä että viimeinkin jäit kiinni ja paljastit millainen olet myös julkisesti. Osalle tämä ei ollut uutta, uutta on se ettet voinut jätttää kirjoittamatta. Onko liikaa menetettävää, tiedät että nyt jäät kiinni ja kaikki petokset paljastuvat ja yritit kaikinkeinoin saada muut näyttämään sairailta/hulluilta/päihdeongelmaisilta. Nyt on kuitenkin linkitetty keskustelu kaupunginhallituksen jäsenille maanantaista päätöstä ennakoiden. Odotamme viisasta päätöstä tulevaa virkaa ajatellen.


      • Mitenliikuukylillä
        Maanantaitaodottaen kirjoitti:

        Aivan käsittämätöntä kuinka voit kirjoittaa tekstiä mitä olemme saaneet lukea. Kertoo sinusta paljon, miten kukaan itseään ammattilaisena pitävä voi ajatella noin ja vain itseään ja omaa etuaan. Hyvä että viimeinkin jäit kiinni ja paljastit millainen olet myös julkisesti. Osalle tämä ei ollut uutta, uutta on se ettet voinut jätttää kirjoittamatta. Onko liikaa menetettävää, tiedät että nyt jäät kiinni ja kaikki petokset paljastuvat ja yritit kaikinkeinoin saada muut näyttämään sairailta/hulluilta/päihdeongelmaisilta. Nyt on kuitenkin linkitetty keskustelu kaupunginhallituksen jäsenille maanantaista päätöstä ennakoiden. Odotamme viisasta päätöstä tulevaa virkaa ajatellen.

        Mielenkiintoinen kaupunginhallituksen kokous tulossa. Hävettää tämän virkaanvalitun puolesta, kuinka ihmeessä hän pystyy enää tekemään työtään kaiken tämän jälkeen? Jos tyyppi on kun mitään ei olisi tapahtunut kertoo se paljon hänen luonteestaan ja vahvistaa kirjoittelun perusteella syntynyttä mielikuvaa.


      • Pönttöjä_riittää

        Huomaatko itse kuinka sairas olet? Keksit ihan itse jonkun ongelman. Sitten alat uskoa tosissaan itse keksimääsi ongelmaan. Seuraavaksi alat solvaamaan tunnistettavaa henkilöä itse keksimäsi ongelman takia. Lea Soppela, koulut, psykoterapeutti....hienoa on jos sähköpostisi kautta jäät kiinni ja saat asiankuuluvan huomion. Elämässäsi ei ole muuta iloa kuin lukea pöytäkirjoja, esityslistoja ja sitten aloittaa järjetön mustamaalaus. Jos luulet olevasi noin oikeassa niin miksi et kirjoita omalla nimelläsi?


      • Mielenkiintoaon
        Mitenliikuukylillä kirjoitti:

        Mielenkiintoinen kaupunginhallituksen kokous tulossa. Hävettää tämän virkaanvalitun puolesta, kuinka ihmeessä hän pystyy enää tekemään työtään kaiken tämän jälkeen? Jos tyyppi on kun mitään ei olisi tapahtunut kertoo se paljon hänen luonteestaan ja vahvistaa kirjoittelun perusteella syntynyttä mielikuvaa.

        Kaupungin virkakoneisto yritti jo esittää nettikirjoittelun rajoittamista joten ei tietenkään anna hyvää kuvaa jos nyt jää kiinni asiattomasta kirjoittelusta. Otetaanko tämä asia keskusteluissa esiin?


    • Tiettyonjovuosia

      Lukekaapa kirja "Naamiona terve mieli"

    • Aloitasinä

      Pönttö toisesta saa kirjoittaa tunnistettavasti kun asia on totta, saa vaikka mainita nimen ja aseman. Sitten kun valehdellaan asia on toinen, nyt ei ole valheita ollut. Sinä olet syyllistynyt haukkumiseen ja parjaamiseen eivät muut. Et myöskään kirjoita omalla nimelläsi vaikka vaadit toisia niin tekemään. Saatko toimia erilailla kun muut? Keskustelussa ei ole mitään sellaista miksi ei voisi kirjoittaa omalla nimellä vaan kun se ei ole tällä palstalla tapana.

      • Pönttöjä_riittää

        Laita tuo linkki talteen jossa kerrotaan Kemijärvellä annettavasta perhe- ja pariterapiasta, itsehän tuota kyselit väitit että niitä ei Kemijärvellä saa.

        Missä ovat dokumentit väittämistäsi psykoterapeutin tekemistä laittomuuksista? Vai onko vaan tapana puskasta heitellä nimettömänä perättömiä vihjauksia ja valheita?


      • Tutkintaan

        Etkö lukenut koko ketjua? Eräs kirjoittaja kirjoittaa tehdyistä päätöksistä joihin liittyy julkista valtaa. Julkista valtaa voi käyttää kun on virkasuhteessa. Laittomuudet tutkii poliisi ja nyt näyttää siltä että olisi kaikkien edun mukaista käynnistää asiasta tutkinta.


      • Pönttöjä_riittää

        Julkista valtaa ei käytetä esimerkiksi potilaan (asiakkaan)hoidossa ja terapioissa, pakkohoitoon määrääminen on poikkeus. Esimiestehtävät, lomien jakaminen ja muu sisäinen organisointi ei ole julkisen vallan käyttöä. Julkista valtaa ei edes pysty käyttämään jos ei ole virkasuhteessa. Uikuttajan sepitykset asioista ovat tollon mielikuvitusta, miten voi olla virkavastuussa jos ei ole edes virkaa? Julkisen vallan käyttöön liittyy aina virkavastuu.

        Minun henkilöllisyyttä on turha pohtia. IP-osoitteeni, josta kirjoitan, sijaitsee ihan ihan eri kaupungissa kuin Kemijärvi. Tuon osoitteenhan voi tarvittaessa tarkistaa. Kemijärvi on kuitenkin entinen kotikaupunkini ja seuraan siellä tapahtuvaa toimintaa. Samat pöntöt siellä ilmeisesti katkeruuttaan ulisevat ja nimettönä solvaavat.


      • Lopultakin

        Totta esimiesasiat eivät ole julkista valtaa. Miksi nyt sitten ollaan perustamassa virkaa? Ei mitään järkeviä perusteita. Tosin vielä jää epäselväksi miten on voitu tehdä maksusitoumuspäätöksiä koska se on julkisen vallan käyttöä. Siinä päätetään potilaan oikeudesta päästä päihdehoitoon. Nyt päästiin vihdoin asiaan eli viran perustaminen on turhaa siihen ei ole perusteita.


      • Pönttöjä_riittää

        Mäntti on pian perunut jo kaikki houreensa mitä ketjussa on toistanut. Viran perusteet määrittelee viran perustaja. Joko olet linkkejä lähettänyt kaupungin hallintoon, pitäisihän sinun houreet ja epäilyt saada kaikkien tietoon vaikka nyt alatkin perumaan niitä. Se on myöhäistä nyt.


      • Turhavirka

        Nyt on todettu ettei psykoterapeutti käytä julkista valtaa joten on aivan turha perustaa virka. Jos kaupungilla on varoja voidaan perustaa toimi, vaan mitä järkeä jos virkaanvalitulla on jo toimi? Itse tulit perustelleeksi ettei virkaa tarvita, joten ketju on täyttänyt tarkoituksensa.


      • urposuomi
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Julkista valtaa ei käytetä esimerkiksi potilaan (asiakkaan)hoidossa ja terapioissa, pakkohoitoon määrääminen on poikkeus. Esimiestehtävät, lomien jakaminen ja muu sisäinen organisointi ei ole julkisen vallan käyttöä. Julkista valtaa ei edes pysty käyttämään jos ei ole virkasuhteessa. Uikuttajan sepitykset asioista ovat tollon mielikuvitusta, miten voi olla virkavastuussa jos ei ole edes virkaa? Julkisen vallan käyttöön liittyy aina virkavastuu.

        Minun henkilöllisyyttä on turha pohtia. IP-osoitteeni, josta kirjoitan, sijaitsee ihan ihan eri kaupungissa kuin Kemijärvi. Tuon osoitteenhan voi tarvittaessa tarkistaa. Kemijärvi on kuitenkin entinen kotikaupunkini ja seuraan siellä tapahtuvaa toimintaa. Samat pöntöt siellä ilmeisesti katkeruuttaan ulisevat ja nimettönä solvaavat.

        Millonka se julkinen vallankäyttö tipahtaa äpräältä
        mereen ja hukkaantuu, kun pelkästään postimerkin
        liimaaminen korttiin on jo julkista vallankäyttöä
        virallisin ohjeistuksin?

        Elikkä kun toimihenkilö nappaa vaikkapa kynän käteensä
        ja kirjoittelee luonnostelman päätökseksi, on kyseessä
        julkisen vallan käyttö, joka on merkittävä ko. asiakirjaan.
        Eli kassakuitista on selvittävä myyjän nimi tai tunnus, näin
        ollen kysymys on myös kuitinantopakosta.

        Terveydenhoidon alalla puhutaan epikriiseistä ja diagnooseista.

        Taidatte puhua tässä keskustelussa vain asenneongelmasta
        esimiehiä/-naisia kohtaan, kun ette ole itse pitäneet
        pöytäkirjoja, ettekä puhu perhepsykoteraupeutin
        viran perustamisesta tai edes sen tarpeesta.


    • Potilaanetu

      Nyt ei ole kyseessä se että olisi tarve perustaa uusi virka potilaiden tarpeeseen vaan tarve on työntekijän palkkiovirkaan. Potilaat eivät tarvitse virassaolevaa perheterapeuttia.

      • Pönttöjä_riittää

        Mielenterveys- ja päihdepotilaat eivät varmaan tarvitse virassa olevaa terapeuttia, virkavastuulla tehtävät päätökset tarvitsevat. Pöntön kannattaa lukea kirjoituksensa ihan alusta asti niin näkee sekopäiset luulosairaat väitteensä kunnolla. Ei mitään oikeaa asiaa, ainoastaan pöhkön kuvitelmia jotka kaikki ovat osoittautuneet sairaan mielikuvituksen tuotteiksi.


      • Rauhoituhyväveli

        Kuka ne virkavastuunalaiset päätökset on tehnyt tähän asti? Ei tästä kannata kiistellä, huomenna kaupunginhallitus tekee omat ratkaisunsa ja perustelee päätöksen josta sitten voidaan keskustella ja mahdolliset pyytää oikaisua. Tämä on tavallista kunnallishallintoa ei tätä kannata ottaa henkilökohtaisesti.


      • Pönttöjä_riittää

        Eikö taukki tajua vieläkään että virassa olevat henkilöt ovat tehneet tähänkin asti päätökset virkavastuulla. Nyt tulee vaan uusi virkavastuulla päätöksiä tekevä henkilö, entisten viranhaltijoiden lisäksi. Koko tämä ketjun aloitus on kaistapään hommaa, ei päätä ei häntää koko paskanjauhamisessa.


      • Eihaäpitänyttehdä
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Eikö taukki tajua vieläkään että virassa olevat henkilöt ovat tehneet tähänkin asti päätökset virkavastuulla. Nyt tulee vaan uusi virkavastuulla päätöksiä tekevä henkilö, entisten viranhaltijoiden lisäksi. Koko tämä ketjun aloitus on kaistapään hommaa, ei päätä ei häntää koko paskanjauhamisessa.

        Mitä viranhaltijapäätöksiä psykoterapeutti tekee?


      • Pönttöjä_riittää

        Juuri niitä viranhaltijapäätöksiä mitä perustettavaan virkaan kuuluu. Viranhaltijahan hoitaa virkaansa kuuluvia virkatehtäviä ja tekee virassaan viranhaltijapäätöksiä virkavastuulla. Tämänhän tajuaa jo esikouluikäinenkin. Kannattaa pitää se perhe- ja pariterapialinkki tallessa, siellä saa nopeasti hoitoa mielenterveys- ja alkoholiongelmiin. Jos vaikkapa löytyisi elämään muutakin sisältöä kuin esityslistojen lukeminen ja pahan olon purkaminen muihin ihmisiin.


      • Kukaonsaanutavun

        Ei mitään julkista vallankäyttöä.. Psykoterapia on sopimus, jonka asiakas tai asiakkaat esim. perhe tekevät psykoterapeutin kanssa. Asiakas valitsee psykoterapeutin. Tietysti psykoterapeutin täytyy myös olla halukas tähän psykoterapeuttiseen hoitosuhteeseen. On työntekijöitä, joiden vastaanotolle ei haluta menna ei ainakaan kahta kertaa. Silloin psykoterapeutti saa olla ihan joutilaana koko työpäivän. Ihan toinen asia on psykoterapeutti-ammatinharjoittaja. Täytyy olla kykyjä ja haluja auttaa asiakasta. Jos näitä taitoja ei ole, ei tule rahaakaan.
        Nyt kannattaa miettiä, onko tälle jo virkaan valitulle tulossa asiakkaita. Virassa juoksee palkka, vaikka ei olisi töitä. Tätä kannattaa luottamushenkilöiden myös arvioida.


      • Siksivirka

        Virka pitää olla siksi että voidaan valita aikuisten psykososiaalisten palveluiden johtoon.


    • Vainkemijärvellä

      Tässä ei nyt ole kaikki palaset kohdallaan. Kirjoitusten perusteella on olemassa toimi jossa ei ole käytetty julkista valtaa ( hankinnat? Maksusitoumukset?) joka nyt ollaan muuttamassa viraksi jotta voi käyttää julkista valtaa, miksi nyt kun esimiestasoja piti vähentää? Lisäksi toimessa olija on itse saanut määritellä viran vaatimukset? Virka on perhepsykoterapeutti joka ei ole mikään valviran ammattinimike. Kirjoitusten perusteella vaikuttaa todella hämärältä toiminnalta.

      • Pönttöjä_riittää

        Toimessa ei koskaan voi käyttää julkista valtaa.....vain pöntölle tämä on epäselvää.
        Perhepsykoterapeutti on myös Valviran laillistama psykoterapeutti, hän on vaan erikoistunut perhepsykoterapiaan....vain pöntölle tämä on epäselvää.
        Pidähän uikku se linkki perheterapiasta tallessa jos oikein alkaa ahdistaa, mielenterveyttä kannattaa hoitaa.


      • Kaikkiratkea

        Psykoterapeutti on nimitys mitä käytetään, ei valviran rekisterissä erotella mikä on ollut terapiasuuntaus mihin on kouluttautunut. Toimessa ei saisi käyttää julkista valtaa toivottavasti ei ole käytetty. Sitä ei täällä palstalla ratkaista onko käytetty vai ei sen ratkaisevat asiaa tutkivat viranomaiset.


      • Pönttöjä_riittää

        Mikä viranomainen tutkii onko julkista valtaa käytetty?


      • Junakulkee

        Olisiko esimies ja viimekädessä valtuusto. Sen jälkeen tuomioistuin, avi, oikeuskansleri jne. Nyt kun asia on tullut esille se on otettava esille. Viranomaisten on tutkittava onko asiassa mitään perää vai onko se valetta. Ei voi enää esittää tietämätöntä vaan on tehtävä jotain, niin se vaan menee.


      • Pönttöjä_riittää

        Oletko tosissasi noin tollo? Olisiko joulupukki, paavi, peter pan....joka tutkii.


    • Asiallamontapuolta

      Eikös palkka ole sidoksissa siihen, millainen nimike on ja onko kyse toimesta tai virasta ja sitten myös valtuudet, mitä viran puitteissa voi tehdä, millaiseen paperin voi allekirjoittaa. Voihan tuohon lisätä sanan johtava joskus sitten ja palkkaa. Täällä joku viittasi kahden työn tekoon. Joskus terkkarissa päivystyskäynnillä olen miettinyt, miten helppoa terveyskeskuslääkärin olisi vedellä kahta duunia. Muka jonoa. Jos sitten istut odottamassa, ei näy ketään, ei ennen ei jälkeen. Jono? Kunnan kännykkäähän voisi käyttää privaattipotilaiden puhelinpäivystykseen terkkariajalla. Kuka kontrolloi? Ennen lääkäri hoiti potilaita, mutta nyt osa on yrittäjiä ja tavoittelee voittoa ja osinkoa. Potilaan tervehdyttäminen oli aiemmin se optio.
      Lopuksi sanoisin, että oma lääkärini terkkarissa on suupper ja toivon hänelle jaksamista. Jotkut ovat todella ylikuormitettuja, kun ovat todella päteviä. Onnekas olen myös terveyteni osalta. Sitten aiheen pääpointti on saada perheille, joilla on vakavia asioita setvittävänä, saada paras ja pätevin tapa hoitaa ongelmia. Kaipa kunnassa on ihan oikeat perusteet nimikkeelle. Eihän noita psykeongelmia retostella julkisuudessa ja fiksua niin.

    • Todellahelppoa

      Terveydenhuollon ammattilaisen pätevyys on äärimmäisen helppo tarkistaa. Menee valviran sivuille ja siellä terhikkiin ja kirjoittaa nimen. Siellä löytyy tiedot koulutuksista joten voi tarkistaa sekä pohjakoulutuksen että sen onko psykoterapeutin pätevyys.

      • Eilöytynyt

        Löytyi tai oikeastaan ei löytynyt mitään terveydenhuollon pohjakoulutusta. Ei myöskään mitään perhepsykoterapeutin pätevyyttä. Ketjun alkupäässä eräs kirjoittaja oli sitä mieltä että kaikillä psykoterapeuteilla on terveydenhuollon pohjakoulutus, toki tämäkin mielipide on kirjoituksissa muuttunut. On myös valuuttanut että valviralta on perhepsykoterapeutin tutkinto, eipä näkynyt olevan. Joten suhtaudun varauksella kirjoittajan muihinkin valuutteluihin.


    • Huonoa-palvelua

      On se vain hassu juttu. Muualla perheterapeutit tekevät perheterapiaa muun työnsä ohella. Kemijärvellä näyttäisi tämä perheterapeuttina olo olevan päävirka, mutta silti ei tehdä perheterapiaa. Johtuuko siitä, että perheterapaa ei ole tarjolla vai ei ole kysyntää. Todellinen syy taitaa olla siinä, että palvelut ovat huonoja. Kukaan ei tule toista kertaa. Joku voi luulla, että tilanne korjaantui yhdellä käynnillä. Niin ei tapahtunut, vaan asiakkaat kokivat myötähäpeää saamastaan huonosta palvelusta.

      • Niiiiiii

        Ei sinne saa toista aikaa vaikka haluaisi, ne soittaa ja kysyy haluaako ajan. Ja painostaa kuvaamiseen.


      • Pönttöjä_riittää

        Sekopää ei ymmärrä eroa perheterapian ja perhepsykoterapian välillä, onkohan alkoholi sotkenut sahajsuhot?


    • Pönttöjä_riittää

      Psykoterapian muotoja on paljon, pönttökin saanee itselleen sopivaa hoitoa.

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Psykoterapia


      Lääkäreitä on paljon, keuhko, silmä, aivo, ..........kaikki myös Valviran hyväksymiä LÄÄKÄREITÄ, ei suuntautumisvaihtoehdon mukaan......

      Sekopää vaan uikuttaa tyhmyyttään.

      • Luesieltä

        Katso terhikistä pätevyydet.


      • Pönttöjä_riittää

        Valvira merkitsee rekisteriinsä PSYKOTERAPEUTTINA kaikki hyväksyttävän koulutuksen suorittaneet, riippumatta suuntauksesta.


        Mäntti on seonnut ja luulee nyt että Kemijärvelle on jo valittu perhepsykoterapeutin virkaan epäpätevä henkilö. Milloin mäntti on saanut tietää valinnasta? Oletko jo muuten muistanut lähettää sähköpostistasi lupaamasi linkin kaupungin hallinnolle? Jos et niin tee se pikaisesti.

        http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/suomessa_koulutetut/psykoterapeutit


      • Ettajuu

        Lääkärin erikoistumisala on terhikissä.


      • Samakaavajatkuu
        Luesieltä kirjoitti:

        Katso terhikistä pätevyydet.

        Pönttöjä_riittää huomaatko itse kuinka ensin haukut muita heidän tietämättömyydestään ja sitten kun sinun väitteesi kumotaan ei enää jatka siitä. Lukija kuitenkin huomaa kuinka sinä aggressiivisesti väität asioista vastaan ja kun toinen kirjoittaja tuo faktat esille hiljenet ja vaihdat uuteen haukkumisen aiheeseen. Sama kaava jatkuu koko ajan. Etkö huomaa kuinka näin uskottavuutesi murenee, kukaan ei enää ota kirjoituksiasi todesta.


    • Kohtapasenähdään

      Perheterapia ja perhepsykoterapia ovat sama asia. Tässä on kuten muissakin psykoterapioissa erityistason( n. 3 vuotta opintoja , ei jokapäiväistä vaan n. 4 pv/kk ja vaativan erityistason pätevyydet.Mikä vika on sanassa perheterapia?

      • Pönttöjä_riittää

        Miten se nyt onkin sama? Eihän pöntön mukaan Valvirassa ole perhepsykoterapeutteja ja Kemijärvellä perustetaan laitonta perhepsykoterapeutin virkaa? Onko nyt saatu pöntön lääkitys kohdalleen?


      • Harmaataaluetta

        Kun virkanimike on perhepsykoterapeutti ei sitä osaa kukaan muu hakea. Kaikki muut käyttävät nimikettä psykoterapeutti tai perheterapeutti. Näin saadaan varmistettua ettei virkaan ole muita hakijoita.


      • tietätätöntä

        miten tietämättömiä politikot ovat? taas vedätetään oikein kunnolla


    • järkyttävääluettavaa

      Pönttöjä_riittää, lue kirjoituksesi. Jo aiemmin on ihmetelty sitä kuinka henkilökohtaisesti otat asian. Ketjusta lukija saa ilman suurempaa mielikuvitusta mielikuvan että olet se jolle virka on suunniteltu. Annat itsestäsi todella huonon kuvan ja tulee mieleen että jollet ole tuo perhepsykoterapeutti niin ainakin yrität kaikin keinoin häntä mustamaalata. Kukaan joka kirjoittaa noin ala-arvoista muita haukkuvaa tekstiä ei ole minkään viran tai toimen arvoinen. Toivon totisesti että joku selvittää kirjoittajien henkilöllisyyden jotta saamme selville kuka on tämän pönttöjä_riittää nimimerkin takana.

      • Pönttöjä_riittää

        Minä en mustamaalaa ketään, lue oma uikutuksesi ihan aloituksesta alkaen. Minua ei kiinnosta pätkääkään kuka on perheterapeutti tai kuka tulee johonkin virkaan valituksi. Minä ihmettelen suuresti tätä pönttöä joka on tämänkin ketjun aloittanut ja samalla terapeutin mustamaalauksen. Jos aloittajalla on oikeus mustamaalata terapeuttia, joka lienee tunnistettavissa helposti, niin kyllä minulla on myös lupa arvostella tätä nimettömänä mustamaalaavaa pönttöä. Lea Soppela on ollut saman pöntön kohteena, monet kouluihin liittyvät muutkin asiat, ne on helppo tunnistaa.


      • Kahdenkauppako

        Oletko todella sitä mieltä että ainoastaan yksi henkilö sinun lisäksesi on kirjoittanut tähän ketjuun ja tämä samainen henkilö kirjoittaa Lea Soppelasta?


    • Pönttöukuttajakoasialla

      Pönttöuikuttajalla ja Lea Soppelalla ei ole mitään tekemistä keskenään. Miten tällainen voi tulla jollekin edes mieleen?

      • Pönttöjä_riittää

        Lykkääkö jo ripulia? Kai sinä sentään itse tiedät milloin ketäkin kemijärveläistä olet mustamaalaamassa. Kýseessä lienee kuitenkin ainoa "harrastuksesi".


      • Jokatoisellekuoppaakaiva

        Et sitten millään tajua ettet kirjoittele ketjua ainoastaan yhden kirjoittajan kanssa. Olet ainoa joka täällä on viimeaikoina vastannut kaikkiin mahdollisiin kirjoituksiin ja samalla omilla kirjoituksillasi, kommentoinneillasi ja muiden (meitä näyttää olevan monia) haukkumisella kääntänyt/ärsyttänyt meidät sinua vastaan ja samalla olet mustamaalannut puolustamaasi terapeuttia. Ikävä kyllä häntä kohtaan olet kääntänyt meidät muut ajatuksissamme häntä vastaan. Ehkä sinulla on ollut hyvä tarkoitus mutta nyt se on kääntynyt itseään vastaan.


      • Pönttöjä_riittää

        Jatkan edelleen terapeuttien, opettajien ja muiden tavallisten ihmisten puolustamista täysin järjettömiltä nettikirjoituksilta joita pönttö suolta puskasta nimettömänä tunnistettavia henkilöitä kohtaan.


      • Onkokaikkikunnossa
        Pönttöjä_riittää kirjoitti:

        Jatkan edelleen terapeuttien, opettajien ja muiden tavallisten ihmisten puolustamista täysin järjettömiltä nettikirjoituksilta joita pönttö suolta puskasta nimettömänä tunnistettavia henkilöitä kohtaan.

        Nyt et puolusta vaan jatkamalla kirjoittelua pidät ketjun aktiivisena ja asian kaikkien mielessä. Koko ajan tulee lisää lukijoita jotka eivät ehkä ajattele että puolustat vaan kiinnittävät huomionsa vaikkapa epäasialliseen kirjoitustyyliisi ja siihen että itsekin kirjoitat nimettömänä mutta vaadit jotain yhtä kirjoittajaa kirjoittamaan omalla nimellään vaikka kirjoittajia on useita.


    • Huono-johtaja

      Kemijärvellä ei puolusteta terapeutteja eikä muita asiantuntijota, vaan erään henkilön toimesta heitä yritetään savustaa pois ja tässä on hyvin onnistuttu. Tyypillistä on vetäytyminen työryhmän, opettajien ym selän taakse, vaikka he eivät tarvitse häntä puolustajakseen eivätkä ole sellaista pyytäneet. Liittolaisten hakeminen itselle hyvin rumalla tavalla on hänen toimintatapa. Sellainen myrkyn kylvö ja selän takana supina esim. sellaiseen tyyliin:" Se ja se puhuu sinusta pahaa ja moittii työtäsi." Tällaistä täysin sopimatonta käytöstä esimiesasemassa olevalle. Hajoita-ja hallitse tyylistä huonoa johtajuutta.

      • Pönttöjä_riittää

        Mäntti haluaa pitää omaa aloitustaan esillä ja ilmeisesti pelko perseessä selittelee mustamaalaamistaan. Sitä saa mitä tilaa.


      • pelkoliikuttaa

        Pelko on sillä joka on toiminut väärin ja nyt pelkää että joutuu siitä vastuuseen.


    • Perheterapiassa

      Mikä on sellainen perhepsykoterapia, jossa ei tarvitse käydä kuin yhden kerran. Se on sellainen terapia, johon ei tulla toista kertaa, koska jo ensimmäisellä ja ainoalla kerralla nähtiin, että istunto meni perheen keskinäiseen keskusteluun samalla tavalla kuin kotona. terapeutti ei saanut sanaa suustaan. Terapeutti luuli parantaneensa perheen probleeman, mutta kotiin päästyään perhe mietti:" Ei mennä toista kertaa, tyhjän saa pyytämättäkin."

      • väitöskirjantekoa

        On aivan sama mitä potilaat ajattelevat, tärkeintä on tutkimus ja se että tutkijat saavat väitöskirjansa valmiiksi.


    • asiaanjo

      Jättäkäähän nämä virkaan nimitysasiat niile, joille se kuuluu, tällä kanavalla on turha ottaa kantaa.

      • uusikanava

        Pyynnöstä kanavan vaihto, kattoppa keskustelun aloitus laki24.fi.


    • Lammaslauma

      Kaupungin hallitus on näköjään täynnä näitä hyvä-veli verkoston jäseniä, nuijankopautuksella taas siunattu tämäkin virka. On mennyt usko poliitikoista ja heidän rehellisyydestään. Luulin heistä osan olevan rehellistä ja lainkuuliasta väkeä, väärässä olin.

      • Luottamusmennyt

        Ei kukaan ole vuosiin voinut luottaa Kemijärven virkamiesten rehellisyyteen. Nyt näyttää siltä ettei politikkoihinkaan voi luottaa.


      • Mitenvoidaan

        Oman ja kaverin edun puolustelijoita se tiedetään. Mutta jos tässä on toimittu lainvastaisesti ja tiedetty, sitä en olisi uskonut.


    • Iltalehteenvinkki

      Perustetaanko missään muualla virkaa niin että vaatimukset ovat suoraan yhdelle henkilölle tehty, tai hänen itsensä laatimat? Yleensä yritetään saada virkaan pätevin ja vaatimukset liittyvät virantoimituksessa tarvittaviin taitoihi mm. Terveydenhuollon pohjakoulutus ja lisänä psykoterapeutin tutkinto ja työkokemus. Miten Kemijärven virkamiehet ja luottamusmiehet voivat olla noin korruptoituneita? Onneksi kohta tulee sote ja valtuuston määrä vähenee.

      • Ainapettävät

        Edellisen kirjoittajan nimimerkin innoittamana muistutan että iltapäivälehtien lisäksi myös Lapin Kansa ja kaikki muutkin mediat ottavat juttuvinkkejä mielellään vastaan. Olisi siinä politikoilla taas selittämistä vai kyselläänkö vasta ennen vaaleja?


      • Pönttöjä_riittää

        Kerro vielä ainakin omalle hoitavalle terapeutille. Keskustelu ammattiauttajan kanssa voi auttaa noissa pakkomielteissä.


      • terapiaauttoijo

        kävin kerran soitettiin perään en tarvinnut uutta aikaa


    • somis

      Kyllä nää täällä somessa kirjoittelijat monetkin tarviisi psykoterapiaa ja vieroitushoitoa.

      • Vierotukseenminäkin

        Saisko maksusitoumuksen? Jos ei saa vois valittaa vaikka potilas tai sosiaaliasiamiehelle tai aviin niin ne tutkis asian onko toimittu oikein. Sit vois päästä vierotushoitoon.


      • onkotietoa

        Ei päässyt naapuri päihdeklinikalle, ei saanut maksusitoumusta. Onko toimittu väärin? Voisiko asiasta valittaa? Onko avi oikea paikka?


      • Rappiolla

        Kemijärveltä ei pääse lainkaan päihdeklinikkaan. Tästä on luultavasti olemassa päätös. Jonnekin muualle voi päästä. Joku paikka Tornion seudulla. En tiedä, onko sinnekkään kukaan päässyt. Paikallishoito olematonta. Säästöt on pääasia.


      • voikopäättää

        kasvatustieteidenmaisteriko on päättänyt pääseekö hoitoon?


      • Haeuudelleen

        Hoidosta ei voi päättää kasvatustieteiden maisteri, jos näin on tapahtunut voi asiasta valittaa. Hoitoonpääsy pitää käsitellä uudelleen terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Psykoterapeutti ilman alan peruskoulutusta ei ole tämän alan asiantuntija.


    • Molsivut

      Joko virka on laitettu "avoimeen" hakuun? Jatketaanko hakuaikaa kun ei ole kun yksi hakija?

    • Tarrtis-saada-virka

      Ei virka tule yleiseen hakuun. Henkilö on jo valittu. Oikeastaan ensin oli henkilö, joka tartti virkaa ja sitten vasta virka esitettiin perustettavaksi. Viran hakija itse laati viranperustamisilmoituksen kaupungin päätöksentekijöille. Että sillälailla toimitaan Kemijärvellä. Eikös me muutkin tarvita virkoja. Eikös meillekin pitäis perustaa virka.Tehdään hakuilmoitukset ja lähetetään lautakuntiin valmis paperi. Ei tartte kuin esittää päättäjille.

      • Moraalistaeiväliä

        Pakkohan virka on laittaa hakuun muuten voidaan asiasta valittaa. Vaan eihän hakijoita ole kun yksi joka sitten valitaan ja taas on muodollisesti noudatettu lakia.


    • Jokovoivalittaa

      Joko tyyppi on virassa? Valitus niin saadaan tutkinta koko prosessista käyntiin.

      • Laki-ei-laki-Kempassa

        Tyyppi on virassa tai toimessa. En tiedä kummassa, mutta jotain tuontyyppistä nytkin tekee eli toimenkuva ei muutu. Jotkut tiesivät paremmin, että nyt olisi toimessa. Ihan ymmärrettävää, että haluaa itslleen viran. Kumma kun ei ole jo aikaisemmin tätä asiaa järjestetty.
        Niinhän sitä vois luulla, että virka on pakko panna auki nyt kun se on perustettu. Mutta ei välttämättä. Joku väitti, että laki on laki Kemijärvelläkin. Mutta kun ei ole. Ja juuri siihen törmäämme tässäkin jutussa eli laki ei ole laki Kemijärvellä. Ei ole tässä eikä monessa muussakaan asiassa.


    • Missä-mennään

      Perhepsykoterapeutit kuten psykoterapeutit yleensäkin eivät käytä julkista valtaa. On sosiaalityöntekijöitä- ja lääkäreitä-psykoterapeutteja, jotka ovat viroissa. He ovat viroissa sen vuoksi, että ovat sosiaalityöntekijöitä ja lääkäreitä, joiden ammattiin kuuluu julkisen vallan käyttöä. Nykyään psykologit ovat toimissa, koska he eivät käytä julkista valtaa. Tässä perhepsykoterapeutin viran perustamista perusteltiin sillä, että perhepsykoterapeutit käyttävät julkista valtaa. Eikö kaupunginjohtaja tai sote-lautakunnan puheenjohtaja, oikeusoppinut, ymmärtänyt tätä vai katsottiinko jotenkin tärkeäksi ja välttämättömäksi tehdä tällainen sutkaus? Sitten tämä jako asiakastyötä 70%, hallintoa 30%. Mitä hallintoa? Annettiin ymmärtää, että perhepsykoterapeutin työhön liittyy 30% hallintoa. Mitä tämä takoittaa, millaista hallintoa? Terapeuttiset keskustelut asiakkaiden kanssa eivät sisällä minkäänlaista hallintoa, ei minkäänlaista julkisen vallan käyttöä. Vai tarkoitetaan tässä nyt sitä, että perhepsykoterapeutin asiakastyön lisäksi virkaan kuuluu erillistä hallintoa, vaikkapa tämän hyvinvointipalvelualueen aikuisten psykososiaalisissa palveluissa tapahtuvaa johtamista, mikä ei millään tavalla liity perhepsykoterapiaan? Virka ei ole vielä ollut aiki. Muuten, kun virka on perustettu ja jos se halutaan täyttää, niin se täytyy panna julkisesti auki. Sitä ei voi salaisesti täyttää vai aiotaanko niin tehdä?

      • Kaikkitietäväkö

        Virka on tehy niin ettei muita hakijoita tule koska vaatimukset on hakijan cv:stä. Hänelle on nähtävästi luvattu aikuisten psykososiaalisten palvelujen esimiehen paikka. Nähtävästi kasvatustieteiden maisterin opinnot antavat pätevyyden myös terveyspalveluihin.


      • oirettako
        Kaikkitietäväkö kirjoitti:

        Virka on tehy niin ettei muita hakijoita tule koska vaatimukset on hakijan cv:stä. Hänelle on nähtävästi luvattu aikuisten psykososiaalisten palvelujen esimiehen paikka. Nähtävästi kasvatustieteiden maisterin opinnot antavat pätevyyden myös terveyspalveluihin.

        No kuka tämä viran haltija sitten on? Onko tietoa? Ja miksi virka on perustettu juuri häntä varten? Kuvastuu tekstissä (si) jokin salakavala?

        Ryhtykää kemijärveläiset parantumaan jotenkin :(


      • kukatyyppion

        Olisi mukava saada nimikin tietoon, osaisi varoa tyyppiä. Vaikuttaa todella vastenmieliseltä omaneduntavoittelijalta.


    • Pässiänarussa

      Luulin että poliittisista tai ns.palkkioviroista oli jo luovuttu. Vaan ei ole Kemijärvellä. Tietääkö puolueiden päättävät kuinka paikallisesti toimitaan? Virkamiehet sanelee päätökset ja poliittiset päättäjät eivät uskalla toimia. Eivät edes persut uskalla toimia, tai sitten eivät oikeasti älyä että heitä vedätetään.

    • Ei-psykoterapiaa

      Psykoterapeuttien, perhepsykoterapeutit mukaan lukien, tulee läpikäydä oma psykoterapia. Perhepsykoterapeuttien sekä perheterapia että yksilöpsykoterapia. Jos tätä ei ole käynyt, ei ole hyvä psykoterapeutti, koska ei näe omia sokeita pisteitään terapiatyössä.
      Tietysti virka on perustettu ihan yhtä henkilöä varten ja vaatimukset virkaan on suoraan nyt jo etukäteen virkaan valitun cv:stä.
      Tässä nyt petataan esimiestehtäviä eli johtajan virkaa hyvinvointipalvelualueen aikuisten psykososiaalisiin palveluihin. Tätä johtajan virkaan pätevyyttä perustellaan terveydenhuollon lisäkoulutuksella eli psykoterapeutin pätevyydellä. Psykoterapeutin koulutus ei sisällä lainkaan hallinnolista koulutusta, koska se ei kuulu siihen työhön millään tavalla.
      Tämä entinen Pemi on ollut huonosti johdettu. Äärimmäisen tuskallisia puhutteluja on pidetty työntekijöille, jotka eivät enää siellä työskentele. Henkilökuntarakenne on muuttunut siten, että siellä ei enää saa esim. psykoterapiaa siinä merkityksessä kuin sitä nykyaikana tulisi saada. Salailun, epärehellisyyden ja vaikenemisen kulttuuri on vallalla.

      • Taas

        Sama meno jatkuu työntekijöiden sairaslomat taas alkaneet. Joko nyt huomataan ettei vika ole työntekijöissä. Työntekijät vaihtuu mutta siitä ei ole apua tilanteeseen. Joko päättäjät huomaavat ettei vika ole työntekijöissä vaan johdossa.


      • Jokouskotaan

        Toivottavasti nyt aukeaa silmät vai kuinka on mahdollista että sama meno jatkuu vaikka edelliset syylliset on savustettu pois?


    • Jossakin-on-raja

      Johdossa on sellaisia, joiden ihmistuntemus on heikkoa tasoa. Lisäksi on hyvin vaikeaa myöntää, että on ollut väärässä.
      Tietyissä uskonnollisissa yhteisöissä on paljon sellaisia piirteitä, jotka ovat tyypillisiä myös tässä tietyssä yksikössä Kemijärvellä. Hajoita-ja hallitse johtamistapa. Hovin luonti. Hovilaisiin kuuluu orjia ja suosikkeja. Sitten on niitä, jotka hyvin nopeasti näkevät, mistä on kyse eivätkä alennu suosikeiksi saatikka sitten orjiksi. He ovat useimmiten jämeriä, osaavia henkilöitä, joista olisi hyötyä Kemijärvelle, mutta heidät savustetaan pois.
      Eräs henkilö oli omaa tyhmyyttään aluksi jonkinlainen suosikki oman työnsä ansiosta. Teki töitä, kaiken, mitä tarjottiin. Ei osannut sanoa -ei. Sitten johto päätti siirtää hänet orja-kastiin toisin sanoen kynnysmatoksi. Silloin silmät aukenivat. Jokaisella ihmisellä on jokin raja, kuinka paljon ihmisarvoa voidaan polkea.

      • Sairaslomalle

        Käsittämätöntä on se että tämä saa jatkua vuodesta toiseen. Aina vuodesta toiseen sama kuvio mikään ei muutu. Toivon työntekijöille jaksamista, kannattaa harkita työpaikan vaihtoa kun vielä on siihen voimia. Ei myöskään kannata kuluttaa omia voimia vaan mennä kertomaan työterveyshuoltoon, heille on vuosien varrella kertynyt tietoa ja he ymmärtävät mistä on kysymys.


      • Älkääalistuko

        Ja tarvittaessa valitus aviin myös siellä on ennestään tietoa. Koska tapauksia useita ei voida syyttää työntekijöitä.


      • Älkääalistuko

        Joko uudet syylliset on valittu?


    • Missäonuusialku

      Ei anna tämä ketju positiivista kuvaa Kemijärven virkamiehistä tai poliittisista päättäjistä. Koska ketjua ei ole poistettu kirjoitusten täytyy olla totta. Ei ole ihme että Kemijärven talous on vaikeuksissa jos esimiestaso on ketjussa kuvatun kaltainen.

      • Hyväätaloudenpitoa

        Ja sairaslomat kääntyy jälleen nousuun.


      • taassealkaa

        useampi taas ollut pois, vuorotellen kaikki


    • Pönttöjä_riittää

      Mäntti on taas päässyt kotihoitoon ja vastailemaan itselleen. Tämä palsta lienee hyvää terapiaa luulotautiselle pöntölle.

      • Tositietoaviimeinkin

        Tämä on tosi mielenkiintoinen keskustelu kaikkien muiden paitsi pöntön osalta joka lienee asianosainen.


      • Pönttöjä_riittää

        Pöntön mielestä itsensä kanssa keskusteleminen on mielenkiintoista. Voihan se taudinkuvaan sopiakin. Kemijärvi-palstan sotkeminen näillä kopioinneilla ei ole täyspäisen hommaa, neljää viittä keskusteluketjua pyörittää yksinään ainoastaan syrjäytynyt toope.


    • eipöntönkaveri

      Luin taas ällistyneenä miten tämä sama meno jatkuu vuodesta toiseen? Olen jo aikaa muuttanut toiselle paikkakunnalle mutta saan aina kuulla tästä nimenomaisesta työyksiköstä tuttavien kautta. Taasko ollaan tässä samassa tilassa, joko ensimmäiset jäävät sairaslomalle vai ollaanko vasta siinä vaiheessa että kiistellään työmääristä ja kytätään kuka tekee ja mitä. Onko suosikki jo nimetty, se joka pääsee koulutuksiin ja saa muut edut? Entä onko syyllinen jo selvä, se jonka syyksi kaikki paha laitetaan? Jos ei vielä ole niin yleensä se tulee siitä joka uskaltaa puolustaa oikeuksiaan tai kyseenalaistaa suosikkien asemaa. Eikö kukaan siellä todellakaan näe miten kuvio toimii, vuodesta toiseen sama kaava?

      • Pönttöjä_riittää

        Joko pöntön sivupersoonatkin osallistuvat kirjoitteluun? Yritä päästä pönttö kaveriksi niiden sivupersooniesi kanssa.


      • mistäpuhutaan

        Mistä työyhteisöstä on kyse? Joku kirjoitti että entisestä pemistä, miten niin entisestä? Ainakin tänään oli sairaalalla kyltit kyseiseen firmaan tallella.


    • Hyväähallintoa

      Joko kasvatustieteiden maisteri on saanut johtaakseen aikuisten psykososiaaliset palvelut? Ilman sosiaali- ja terveydenhuollon pohjakoulutusta on hyvä tehdä viranhaltijapäätöksiä ja ottaa vastuu potilaiden elämään vaikuttavista asioista.

      • Sekavaatoimintaa

        Kuinka monesta virasta tässä nyt puhutaan? On uutta perhepsykoterapeutin virkaa ja aikuisten psykososiaalisten palveluiden johtajaa, montako paikkaa yksi henkilö tarvitsee? Vai tekeekö molempia töitä, miten voi tehdä 70% asiakastyötä? Vai valitaanko perhepsykoterapeutin virkaan joku toinen? Jos niin mistä löytyy virkaan vaadittava pätevyys? Vai valitaanko aikuisten psykososiaalisten palveluiden johtoon joku toinen?


    • Voi-aikoja-voi-tapoja

      Otappa selvää, miksi homma muotoutuu. Tyypillistä on, että asioita halutaan salata. Se on julkista, minkä on pakko olla julkista. Hyväveli verkoston suhmuroinnista on tässä kyse. Kaverin asioita järjestellään. Sitten sellaiset, jotka tekevät laadukasta psykoterapiaa, sellaiset savustetaan pois.

    • Josjokuvalittaa

      Viranhaltijoita koskevia viranhaltijapäätöksiä tekevän esimiehen tulee olla virassa. Näin ei ole ollut, ovatko päätökset lainvoimaisia?

      • Pönttöjä_riittää

        Ilman virkaa ei siis voi edes tehdä viranhaltijapäätöksiä joten mitä se pönttö taas vaahtoaa? Oletko keksinyt ikiliikkujan kun sekopäisenä vastailet omiin luuloihisi.


      • Eipitäisiollamahdollista

        Siinäpä se nyt niitä on tehty. Esimies on tehnyt virassaolevia alaisijaan koskevia päätöksiä joka ei pitäisi olla mahdollista. Nyt voisivat kaikki näitä päätöksiä saaneet miettiä haluavatko riitauttaa nämä päätökset.


      • Mikäontotuus

        Jos on epäilys väärästä toiminnasta asia pitäisi selvittää. Nyt jää epäilys väärästä toiminnasta eikä se ole kenenkään etu.


    • Katsotaanpa

      Sellainen paikka kyseessä, että ylemmät virkamiehet, oikeasti virassa olevat , ovat kaiken siunanneet sekä suullisesti että allekirjoituksillaan, 110 % tuki tälle tehtävänimikkeellä olleelle. Erittäin ylimielistä nämä ed.mainitut virkamiehet olleet niitä työteliäitä ja asiansa osaavia ja työnsä hoitaneita kohtaan. Näin homma on hoidettu. Nyt pitää saada virka, jotta ei tarvitse lainkaan neuvotella ylempien virkamiesten kanssa. Silloin taitaa tilanne muuttua vielä huonommaksi.

    • Tiivistysketjusta

      Ketjun pituudesta johtuen tehdäänpä pieni yhteenveto asioista joista on kirjoitettu. On perustettu virka johon käytännössä on jo valittu henkilö. Tämä henkilö on saanut itse määritellä viran vaatimukset. Aiemmin hän on ollut toimessa jossa on tehnyt päätöksiä virassa olleille alaisilleen ja tehnyt maksusitoumuksia. Hänellä ei ole terveydenhuollon pohjakoulutusta vaan on maisteri kasvatustieteiden alalta. Henkilölle on ehkä luvattu aikuisten psykososiaalisten palvelujen johtajuus. Ihmetystä on herättänyt voiko samalla hoitaa kahta virkaa jossa toisessa on 70 % asiakastyötä.

      Sitten on kirjoitettu työyhteisöstä jossa ei voida hyvin. Työyhteisössä on suosikkeja ja niitä joista tehdään syyllisiä ongelmiin. Osa henkilökunnasta on savustettu työyhteisöstä ja tälläkin hetkellä siellä voidaan huonosti. Kirjoittajien mukaan työyhteisössä on vuosien ajan toimittu samalla tavalla. Kyttäystä, suosikkeja ja syyllisten etsintää.

      Sitten on mietitty kuinka on mahdollista että näin on Kemijärvellä toimittu. On oltu pettyneitä virkamiesjohtoon ja poliittisiin päättäjiin jota ovat ummistaneet silmänsä tai jopa suojelleen tämän kaltaista toimintaa. On syytetty hyvä- veliverkostoa ja ihmetelty kuinka tämä on mahdollista.

      Tässä pääpiirteissään keskustelu jota ketjussa on käyty.

    • Tämmöstäkin

      Maisterin paperit taisi olla viime vuodelta. Gradu julistettu salaiseksi, joten sitä ei pääse lukemaan. Miten yhteiskunta, joka rahoittaa opintoja, antaa salata opinnäytetöitä. Eikö ne ole tarkoitettu koko yhteiskunnan hyväksi ja tietotason kohottamiseksi eikä vain yhden ihmisen maisterintitteliä varten? Tässä se vaikenemisen ja salailun kulttuuri taas kerran näyttäytyy.

      • Salatutkimus

        Nyt tehdään työyksikössä tutkimusta, tohtorin paperit? Onkohan tutkimusluvat kunnossa? Työajalla tehdään niin kai hyväksytty, esimies? Tai lautakunta? Paljon liikkuu kysymyksiä.


    • Salaisesti-vain

      Eettinen toimikunta käsittelee tällaiset asiat.Lautakunta ei ainakaan tiedä asiasta mitään. Joku kertoi, että tutkitaan, miten perheterapia-istunto, yksi kertakäynti, auttaa perhetta. Miten mitataan hoidon tulosta? Jos on niin, että perhe ei halua tulla toista kertaa, ei tarkoita sitä, että olisivat saaneet avun. Perheen tulee myös tietää, että heitä tutkitaan ja perheeltä pitää olla lupa tutkimukseen.

      • Pönttöjä_riittää

        Annahan jo näppäimistö iltahoitajalle ja pyydä laittamaan yövaippa. Jospa se terapeutti tulee taas joskus käymään ihan virkavastuulla.


    • Työaikanako

      Aina tulee lisää tietoa, nyt kaikkien virka/toimi, työyhteisön pahoinvointi jne lisäksi vielä tutkimus työajalla että saadaan väitöskirja. Ei kai kuitenkaan työajalla? On kai nyt kuitenkin opintovapaalla?? Miten muuten pystyy hoitamaan työt ja tekemään väitöskirjaa?

      • Väitteethelppotarkistaa

        Harvoin on paikalla, enemmän poissa työpaikalta kuin läsnä. Näin ainakin ennen, tuskin muuttanut työskentelytapaansa. Ennen ei ainakaan ole toteutunut 70 % asiakastyö. Nämäkin asiat voisi helposti tarkistaa jos johtavat virkamiehet tai politikot haluaisivat puuttua asiaan eikä suojella tällaista toimintaa.


      • Käenpoikaonkasvanut

        Siellä on nyt uusi työntekijä joka taitaa syrjäyttää entisen pomon. Uusi on ylempien pomojen kaveri ja juoksee kaikki palaverit ja työryhmät. On paikalla ja tekee paljon töitä. Vanha pomo ei ole vielä ymmärtänyt oman paikkansa olevan vaarassa vaan luulee uuden olevan hänen puolellaan ja talutusnuorassa.


      • onkokohtavaltataistelu

        Aiemmin on savustanut ulos ne jotka on kokenut uhaksi omalle asemalleen, alkaako ote lipsua vai onko tulokkaalla liikaa vaikutusvaltaisia ystäviä? Vai onko tulokas antanut ensin itsestään kuvan että häntä voisi hallita ja että on uskollinen alamainen?


      • Uusipomoko

        Kenelle on hyötyä pitää ketju näkyvissä? Sitä kannattaa miettiä?


    • Salattu-tieto

      Joku yliopistolla työskentelevä on lukenut gradun. Ihan hyvälaatuinen. Teksti kuulosti jotenkin vieraalta kirjoitustyylin puolesta. Viimeinen kappale taas ihan tutunkuuloista tekstiä.

      • Haamukirjoittajako

        Meinaatko että on saanut kirjoitusapua? Ja itse kirjoittanut viimeisen kappaleen?


    • Monipuolinenpersoona

      Meillä kaikilla on monenlaisia persoonallisuuden osia, ihan yhdessä ja samassa ihmisessä

      • Tyylivakio

        Harvemmin kirjoitustyyli muuttuu kesken opinnäytetyön paitsi jos kirjoittajia on useita.


    • Akkakokaveriksi

      Ei taia olla mitään jämerää tulokasta. Sellaista ei sallita. Ylemmät pomot eivät huoli akkoja kavereikseen.

      • Akkamainen

        Uusiko on nainen? Mitä eroa nykyiseen, akkamaiselta kuullostaa nykyinenkin.


      • Myöskaupunginimagon
        Akkamainen kirjoitti:

        Uusiko on nainen? Mitä eroa nykyiseen, akkamaiselta kuullostaa nykyinenkin.

        Olisi kaikkien kannalta helpoin ratkaisu tuo pomon vaihtaminen.


    • Pönttöjä_riittää

      Alahan pönttö jo nukkumaan ja vastaile taas huomenna itsellesi.

    • Tietoaodottelen

      Koska tulee päätöksiä ja lehteen nimi valitusta? Saa tietää kenestä on kirjoitettu ja kuka tämä tyyppi on.

    • Kynnysmattonako

      Taitaa valinta tapahtua salaisesti ja luultavasti on jo valittu. Se vain kiinnostaa, kuka on jämerä, työteliäs uusi työntekijä, jota ei ole vielä pois savustettu ja pääsee oikein palavereihin? Entinen sote-johtaja Alaräisänen suhtautui ehdottoman negatiivisesti poljettuihin työntekijöihin. Korkeintaan ylimielistä ja alentuvaa vähättelyä sai osakseen. Vaadittiin nöyrtymistä, vaikka ihmisarvo oli jo täysin viety. Moni tehnyt valtavan työn kootakseen ihmisarvonsa takaisin.

    • palkkiotuesta

      palkkioksi entisen sote johtajan jälkikasvulle perustettiin virka vaikka työntekijöitä piti kaupungissa vähentää. näin toimitaan Kemijärvellä.

      • kyllävtuttaa

        Tue sinä minua niin jälkikasvusi saa työyksiköstäni työpaikan. Voi v.... todella härskiä toimintaa.


    • Pelipoikki

      Kertokaa miten kasvatustieteiden maisteri joka on toimessa, jos ei ole vielä virkaan valittu, voi tehdä päätöksiä virassa oleville alaisilleen? Miten hän on voinut antaa tai evätä terveydenhuollon/sosiaalihuollon maksumääräyksiä? Psykoterapeutin koulutus ei anna pätevyyttä ottaa kantaa terveydenhuollon hoitoon liittyviin asioihin. Sosiaalihuollon koulutukseen ei ole kirjoituksissa kukaan viitannut joten sitä ei nähtävästi ole. Ymmärrän etteivät kunnan viranhaltijat tai poliittiset päättäjät voi näillä palstoilla vastailla kuntalaisten kysymyksiin mutta toivottavasti he kulisseissa toimivat. Tämä keskustelu on jo nyt työpaikkojen kahvipöytäkeskustelujen kärjessä joten olisi kuntapäättäjien ja korkeiden virkamiesten sekä Kemijärven maineen takia tärkeää saada keskustelulle piste. Keskustelussa tulee jatkuvasti esille uusia asioita jotka eivät anna luotettavaa kuvaa Kemijärven hallinnon toimista.

    • Hyötytaroitus

      Ihmetystä on aiheuttanut myös tutkimus jota nyt tehdään. Tekijä ei kirjoittajien mukaan ole tiettävästi anonut opintovapaata vaan tekee väitöskirjaa työn ohessa. Työntekijät osallistuvat tutkimukseen joten olisiko asia pitänyt käsitellä lautakunnassa? Joku tiesi ettei lautakunnassa ole asiaa käsitelty. Iso panos työyhteisöltä tukea että yksi saa väitöskirjan tehtyä. Onko tutkimuksesta oikeasti hyötyä mielenterveys- ja päihdeasiakkaille vaan onko tarkoitus saada aikaan väitöskirja ja sen mukana tohtorin arvo?

      • Haloolautakunta

        Jos tämä on totta ihmettelen miten voidaan käyttää työaikaa ja kaikkien työntekijöiden työpanosta siihen että yksi tekee väitöskirjaa. Jos vielä on kyseessä joku hömppäteoria missä potilaat hoidetaan kerralla ei voi kun ihmetellä. Miten lautakunta on antanut tällaiseen luvan? Kuka hoitaa oikeasti psykiatriset potilaat? Muurolako ? Se vasta on kallista. Työntekijöiden aika menee tyhjänpäiväisyyksiin, onneksi heitä ei kohta tarvita kun kaikki on hoidettu kerralla kuntoon.


      • oikeapsykoterapia

        Kuka oikeasti uskoo että masennuksen tai psykoosin voi hoitaa yhdellä käynnillä? Entä paniikkioireet tai ahdistuksen? Jo on hyviä työntekijöitä kun kerralla hoitavat potilaat, vai onko niin että näin hoitoon pääsy pitkittyy ja pian on pula niistä terapeuteista jotka sitoutuvat asiakassuhteisiin jopa vuosien ajaksi.


    • Pohjois-Koreassa

      Luultavasti työntekijät pantu tekemään tutkimusta, ehkä työajalla. Aikoinaan sote-johto velvoitti tekemään päihde-ja mielenterveyssuunnitelman, ja johtaja vetäytyi pois työpaikalta tekemään sitä 2-3 kuukaudeksi. Lopputulosta ei nähty koskaan. Tiukka puhekieltovaatimus. Oli myös kerran projekti pemin ja muun terveydenhuollon suhteiden, yhteistyön ja tiedonkulun parantamiseksi. Sekin homma kuivui kokoon pemin henkilökunnan pelkojen ja puhumattomuuden vuoksi ja tietysti johdon vastustuksen vuoksi.

      • Kärsitäänhiljaa

        Tässä on syy miksi meno jatkuu, työntekijät eivät uskalla kertoa totuutta. Siksi ollaan hiljaa ja puhumattomia. Jos puhut joudut lähtemään toisiin tehtäviin, lähdet itse tai sinut siirretään.


    • Hiljakärsii

      Olen kuullut mikroaaltouunin puhuvan että käy se töissä. Myös pelargoniani kertoi väitöskirjaa tehtävän ja vielä työajan jälkeenkin. Minua kuunneellaan yötä päivää avaruudesta käsin. Tässä syitä miksi luulen ja kuulen kaikenlaista.

      • Kerrallahoidettu

        Olet siis käynyt yhdenkerran hoidossa jossa todettu sinun parantuneen. Tässä näyte hoidon tasosta, pääsit sentään tutkimusaineistoon.


    • Tulihanseauki

      Nyt on tämä perhepsykoterapeutin virka auki sekä Kemijärven että mollin sivuilla. Hakuaika lyhyt vain 14.6.asti ja työt kuuleman alkavat 1.8. Vaaditaan hyviä vuorovaikutustaitoja!!! Ihan loman jälkeen voi astua virkaan.

      • Nytolisitilaisuus

        Nyt kaikki hakemaan kyseistä virkaa, vaikkeivat kaikki ehdot täyttyisikään. Sitten valitus kun ei tule valituksi, näin saadaan asian oikeusprosessi käyntiin ja sitä kautta selvyys viranperustamisesta, pätevyyksistä jne.


    • Ahkerajohtoon

      Jos nyt sitten valitaan tämä tyyppi perhepsykoterapeutiksi ja valitaan sitten tämä uusi ahkera aikuisten psykososiaalisten palvelujen johtoon. Tämä ahkera ei nähtävästi voi tehdä psykoterapiaa mutta olisi ahkera johtaja. Jos kerran tarvitaan uusi psykoterapeutin virka joka tekee 70% potilastyötä ei samaa tyyppiä voida valita aikuisten psykososiaalisten palveluiden johtoon tai viran perustamisen perusteet ovat täysin keksittyjä.

    • Valehtelua

      Psykoterapeutin työssä on pääasia vuorovaikutustaidot, empatiakyky ja kyky kuunnella herkällä korvalla toista ihmistä. Pitää olla tilanteen taju koko ajan.Ei voi olla niin, että vain asiakasta voi näin kuunnella, mutta esim. työntekijää voi sama henkilö kohdella äärimmäisen haavoittavasti. Sillä ei ole käytännön merkitystä, onko erityistason vai vaativan erityistason psykoterapeutti. Ainoastaan vuorovaikutustaidoilla on merkitystä ja jos ne puuttuvat, putoaa pohja koko hommalta.
      Jossakin päin Suomea joku voi hakea virkaa, tietämättä, että virkaan on jo valittuna henkilö. Eikö tällainen toiminta ole valehtelua Kemijärven kaupungilta? Höpinää koeajasta ym. Ihmeellisen paljon tähän toimintaan ihan laaja-alaisestikin liittyy valehtelua.

      • Pönttöjä_riittää

        Pönttö tietää omasta kokemuksestaan terapeutin työn vaatimukset, pönttö on ollut "hoidossa" monta kertaa. Akka on karannut terveen mieheen mukaan, nyt pitää uikuttaa terapeutista ja kiskoa kaljaa. Surkeaa on pöntön sekopäinen ulina.


      • lörppöterapeutti

        nyt kerrot asioita jotka kuuluu potilastietoihin, ootko se terapeutti jolle asian kerroin luottamuksella. ei voi luottaa että terapeutti pitää tiedot itelään kun kertoo näköjään eteenpäin. eikö Kemijärvellä voi luottaa vaitioloon?


    • Kukavalitsee

      Kuka lopulta valinnan tekee? Lautakunta? Vai onko päätös yhden virkamiehen tekemä?

    • Salassapidettävä

      Luulisin, että KH. Luultavasti ei kuitenkaan aivan salassa pystytä toimimaan.

      • Näytönpaikka

        Hallituksen jäsenillä on tiedossa tässäkin ketjussa olleet asiat. Osa on seurannut kirjoittelua aktiivisesti. Nyt punnitaan heidän moraali, laintuntemus ja katsotaan kuka kuuluu hyväveli verkostoon.


      • Pönttöjä_riittää

        Onko hoitava lääkärisi lukenut myös tämän sekopäisen "potilaskertomuksesi"?


      • yksikertariittiterveeksi

        luki soitti ja kysyi oonko parantunut ei huomannut terapiassaan sekopäisyyttäni totesi terveeksi yksi kerta riitti aikoi kehua onnistunutta terapiaa väitöskirjassaan


    • Eipäätäeikähäntää

      Ihmettelen samaa kun joku jo aiemmin eli miksi perustaa psykoterapeutin virka kasvatustieteiden maisterille jolla ei ole terveydenhuollon pohjakoulutusta jos häntä on kaavailtu aikuisten psykososiaalisten palveluiden päälliköksi? Asiassa ei ole mitään järkeä, virassa on 70 % potilastyötä eli voiko aikuisten psykososiaalisten palveluiden päälliköllä mennä hallinnollisiin toimiin 30% työajasta, ei tunnu riittävältä ajalta. Jos taas tyyppi valitaan aikuisten psykososiaalisten palvelujen päälliköksi kuka hoitaa tämä psykoterapeutin virkaa jossa on 70 % potilastyötä? Jääkö molemmissa vaihtoehdoissa psykoterapeutin työpanos olemattomiin? Eli palaan alkuun miksi perustaa psykoterapeutin virka?

    • tohtoreitamaistereita

      En tiedä mitään tästä tapauksesta, mutta kun täällä hämmästellään, voiko tehdä väikkäriä työajalla, joskus voi ja pitääkin tehdä.

      Puhun yleisemmällä tasolla. Juuri työtehtävistä voi saada empiiristä aineistoa väitöstyöhön. Toki siihen vapaa-aikaakin tärvääntyy, mutta esimerkiksi lääke- ja hoitotieteissä tutkimusmateriaali tulee työssä saadusta aineistosta. Haastattelut, toimenpiteet, johtopäätökset - sieltä elävästä elämästä ne lähtevät.

      Kirjoituspöydän ja netin äärellä istuminen eivät riitä kuin teoreettiseen viitekehykseen ja johtopäätösten tekemiseen jotakin tieteellistä metodia käyttäen.

      Ikävä kyllä humanistit ja muutamat muut joutuvat tekemään jopa graduja työn ulkopuolella opintotuilla kituuttaen. Ei niille välttämättä muuta käyttöä olekaan kuin tieteellisen ajattelun näytöksi yliopistolle.

      Tässä tapauksessa väitös voi auttaa selvittämään vaikkapa työpaikan ristiriitoja, kateuden merkitystä työntekijöiden ja someyleisön sielunelämään, perheiden pahoinvoinnin laajuutta ja syvyyttä. Itsetuntemus ja itsetunto siinä kuulemma yleensä kohoavat, kun tohtoriksi tituleerataan.

      Itse kun aikanaan väsäsin gradun, sen merkitys riitti vain minun ja perheen flow-tilaan saavutetusta tittelistä. Enää sekään tunne ei tunnu juuri missään. Mutta omalla kustannuksella kaiken tein ja sähkökirjoituskoneella, jonka itse ostin ja 3000 mk maksoin. Vain saha puolsi.

      Mutta witsit, se tunne: tein just gradun ja maturiteettikokeen...Naapurit eivät tienneet, mistä puhuin ja sain ansiotonta arvonnousua. Kun proffa sanoi, että nyt kaikki on suoritettu, olin että ei. Nähkääs kävi niin, että yksi laudaturin tentti puuttui, mutta hän ei huomannut enkä minä tietenkään huomannut enkä muistanut muka. Menin hänen luokseen varta vasten kysymään, koska saan suorittaa viimeisen puuttuvan tentin. Vaikenin raukkamaisesti.Teko on jo vanhentunut.

      Mutta saako mitä tahansa opintyötä tehdä työajalla, voi hyvät hyssykät. Monet, etenkin tuplamaisterit tekevät sitä vielä tänäkin päivänä. Muutoin siitä ei olisi tullut mitään. Suojatyöpaikkoja on eikä tasa-arvo toteudu koskaan tässäkään asiassa. Ei koskaan!

      • Pönttöjä_riittää

        Otahan taas päivälääkkeet ja pyydä uusi vaippa. Saattaa muuten tuo itselle vastailu käydä kunnon päälle. Pidä vaikka hoitajaa kädestä jos tuntuu oikein pahalle.


      • haluaisinajanmuttaeisaa

        et sitten usko että hoidon taso Kemijärvellä on nyt sellainen että hoitoa saa vain kerran. olisi hyvä jos olisi terapeutti jolle saisi ajan mutta ei ne tekevät kaikki työajalla tutkimusta että yksi valmistuu. kaupungin rahat menee sinne, ei jää meille jotka tarvivat hoitoa.


    • Potilaillelisääaikoja

      Mistä on saatu uuteen virkaan 70% potilastyötä? Varmasti löytyy tilastot mistä näkyy paljonko henkilö on tehnyt toimessa ollessaan potilastyötä. Ainakaan aikaisemmin ei ole potilastyötä tehnyt kuin korkeintaan 20 % työajastaan. Häneltäkö vähenee hallinnon osuus? Hyvä että terapiatyöhön panostetaan ja saadaan potilaille lisää aikoja. Kiinnostaa mikä osuus hallinnosta häneltä otetaan pois ja kenelle se siirretään?

      • Pönttöjä_riittää

        Ennusta vaikka yöastiasta paljonko mitäkin työtunteja sisältyy terapeutin työpäivään. Ei se kiinnosta muita pätkääkään. Yksi kahjo pönttö itselleen vastailee.


      • Uusialkutyöntekook

        Viran täyttölupa ja sen perusteet tekivät tunneista julkista tietoa. Tästä lähtien on potilailla, alaisilla ja yhteistyökumppaneilla tieto kuinka paljon pitäisi potilaita vastaanottaa. Ei enää voi tehdä vaan hallintoa ja juosta kokouksissa ja työryhmissä mitä ainakin aikaisemmin tapahtui.


      • Tuleekokaksijohtajaa

        Hyvä jos psykoterapian osuus näin saadaan kasvamaan ja autetaan potilaita. Aikuisten psykososiaalisiin palveluihin joudutaan valitsemaan joku muu johtajaksi. Ei voi riittää 30% hallintoon/esimiestyöhön.


      • Eikötyömaistu
        Tuleekokaksijohtajaa kirjoitti:

        Hyvä jos psykoterapian osuus näin saadaan kasvamaan ja autetaan potilaita. Aikuisten psykososiaalisiin palveluihin joudutaan valitsemaan joku muu johtajaksi. Ei voi riittää 30% hallintoon/esimiestyöhön.

        Otetaanpa esim. Sodankylä, joka suunnilleen samankokoinen kunta. Psykologi esimiesasemassa oman työnsä ohella hallinnoi pienessä mittakaavassa. Hallinoinnille ei ole määritelty prosentteja. Perusturvajohtaja ja johtava lääkäri vastaavat hallinnosta. Sosiaalityöntekijä vastaa virkavastuullaan omaan professioonsa kuuluvista asioista, lääkäri lääketieteeseen kuuluvat asiat virkavastuullaan.
        Kemijärvellä hallintoa on paisutettu ja sama tahti jatkuu edelleen. Tarpeetonta hallintoa pitäisi karsia. Ei muuta kuin nämä psykoterapeutit tekemään täysipäiväistä psykoterapiaa eli tekemään oikeita töitä. En ymmärrä, että on psykoterapeutteja, jotka eivät halua tehdä psykoterapiaa.


      • Vallanhaluako

        Luulisi että jos on kouluttautunut psykoterapeutiksi haluaisi tehdä sitä eikä hallintoa. Nyt ei potilaat saa palvelua vaikka olisi koulutettu tekijä.


      • Kertahoito

        Mitä oikein halutaan tehdä? Hallintoa? millaista hallintoa? tollistelua siellä ja täällä, sellaista tönötystä. Entäs psykoterapia? Kertakäynti. Äkkiä asiakkaat loppuvat, kun Kemijärven perhepsykoterapiaan halukkaat ovat kerran käyneet. Eivät tule toista kertaa, ovat ihmeissään. Tässäkö se oli. Tällaistako on perhepsykoterapia. On siinä ihmettelyä. Eivät ehkä tiedä, että Suomi on niinkuin Australia ja Kanada. Välimatkat ovat pitkiä. On sellaisia paikkoja, jonne pääsee vain lentokoneella, helikopterilla tai laivalla. Ei kannata käydä kahta tai useampaa kertaa, jos tulee kerralla hoidettua. Ja tulee säästöjä asiakkaalle ja kaupungille.


      • Kaikkionhoidettu

        Nobelin palkinto pitäisi antaa kun psykoosit ja päihdeongelmaiset saavat kerralla avun. Muurolan ja päihdeklinikan voi lakkauttaa. Aloitetaan lakkauttamalla palvelut Kemijärveltä. Mitä järkeä perustaa psykoterapeutin virka kun ei ole kohta potilaita.


    • Tämmenenköterapeutti

      Onko tämä pönttöuikuttaja psykoterapeutti? Alkaa siltä vaikuttaa.

      • Olensamaamieltä

        Kun lukee pönttöjä_riittää kirjoittajan kommentteja tulee mieleen ettei hän voi olla kukaan muu kuin kyseinen terapeutti.


      • Kritiikitönpuolustaja

        Tai joku terapeutin lähipiiriin kuuluva.


      • Itsekirjoittelee

        Ei yllattäisi jos näin on.


      • Arvausosui

        Lopettko pönttöjä_riittää kirjoittelun? Taisi arvaus henkilöllisyydestä osua kohdalleen.


      • Uikuttajallevirka

        Kyllä itte psykoterapeutti on kyseessä.Naurettavin on Kemijärven kaupunki, joka on tekemässä pönttöuikuttajalle omaa virkaa.


    • Johtamista

      Pelolla johtaminen rappeuttaa koko työyhteisön. Vähitellen käy niin, että jokainen tekee vain sen, mikä on pakko. Täytyy varoa ettei tulisi pienintäkään virhettä, jotta johto ei tarttuisi siihen. Tietysti on suosikkeja, jotka saavat tehdä mitä vain ja heidän virheitään peitellään.Työyhteisön ilmapiiri muuttuu vaitonaiseksi. Luovuus, rohkeus ja työn ilo katoavat. Luovuus, tietotaito ja rohkeus eivät ole johdon suosimia ominaisuuksia. Toisaalta ulkopuolisten silmissä pitäisi näyttäytyä huippuyksikkönä. Sehän ei ole mahdollista tällaisellä yhtälöllä. Kerran eräs johtaja sanoi:" Tätä työyhteisöä on vaikea johtaa, ihankuin vetäisi perässään kivirekeä. " Tämä johtaja ei ymmärtänyt, että tilanne olin hänen itsensä aiheuttama. Johdon ihannetyöntekijä on lammasmainen, mielellään työteliäs, kiltti. Ei koskaan kyseenalaista johdon määräyksiä, vaikka ne olisivat kuinka mielipuolisia tahansa.
      Kemijärvellä entisaikaan oli vain miespuolisia sosiaalityöntekijöitä. Heistä ainakin yksi on halunnut hakeutua johtotehtäviin. Ajattelin, että hän ei ole oikealla paikalla johdossa, koska vuorovaikutustaidot huonohkoja. Vielä vähemmän asiakastyössä, jos toisen ihmisen ymmärtäminen puuttuu lähes kokonaan. Liekö väärä ammatinvalinta.
      Miksi psykoterapeutti haluaa esim. hyvinvointipalvelujen palvelujohtajaksi? tai sitten vaihtoehtoisesti virkapsykoterapeutiksi, jotta saisi hallinnoida? Viime vuosituhannen johtamistavasta pitäisi päästä eroon. Pitäisi päästä eroon myös narsistisista johtajista, jotka haluavat vain käskyttää ja polkea alaisiaan. Johtajalla pitäisi olla empatiakykyä. Sitä tarvitaan myös psykoterapeutin työssä. Jos tämä ominaisuus puuttuu, sellainen henkilö on huono johtaja ja huono psykoterapeutti. Jos yritetään näytellä hyvää johtajaa tai hyvää psykoterapeuttia, se ei onnistu. Kyseessä ei ole näytelmä, ei mikään falski esitys, vaan aito kohtaaminen. Ei minkäänlainen pelilauta, jossa nappuloita liikutellaan. Kyse on oikeista ihmisistä, joilla on myös ihmisarvo.

    • Eilopukoskaan

      Työntekijät vaihtuu, aina samat pulmat. Mikään ei ole muuttunut. Kun edelliset syylliset saadaan pois menee hetken hyvin mutta pian taas kaikki alkaa alusta. Uusilla työntekijöillä menee hetki että näkevät mistä on kyse ja sitten alkaa taas pahoinvointi.

    • Kukaonhakenut

      Onkohan virkaan ollut paljon hakijoita? Tuleeko kaikkien hakijoiden nimet julkisiksi?

    • Pakollinenjulkisuus

      Hakuaika 14.6. asti. Saa nähä, kerrotaanko meille hakijoiden nimiä. Kun kaikki yritetään salata niin on tosi ikävää, kun julkisuus on ilmeisesti pakollista.

    • Eivätosaahävetä

      Falski tuo viran hakuilmoitus. Kovin monisanaisesti laadittu, ihan kuin olisi haluttu kehua jo virkaan valittua. Eikö olisi riittänyt vähempi sanailu, kun kaikki tietävät, että valinta on jo tehty. Tämä on taas sitä, että ei osata hävetä.Sitä samaa häpeämättömyyttä, että pitää kehua töiden paljoudella, vaikka tosiasiassa työpanos on minimaalinen.
      Mikä on sellainen yhteistyökyky, että linnottaudutaan omaan poteroon ja vain yhdellä henkilöllä on lupa kommunikoida ulkopuolisten kanssa johtajan lisäksi.

    • Miksieitestejä

      Pitkä vaatimuslista hakijalle esitetty. Miksi se tärkein asia, soveltuvuustestit puuttuvat? Siinä taitaisi narahtaa kiinni sopimaton hakija. Ehkä juuri sen vuoksi vaatimus soveltuvuustesteistä puuttuu.

    • kenttä5

      Miten jaksatte jauhaa samaa asiaa kuukausikaupalla; ei tuota jaksa edes lukea läpi? Eiköhän päättäjät tee niinkuin parhaaksi katsovat, kyllä sitä mieleterveystyötä riittää niin perheissä kuin muuallakin; on moninta seikoista alkavaa häiriintyneisyyttä, jo lapsuudessa kun lapset jäävät "orvoiksi" (jompikumpi vanhemmista kuolee, joutuu huonoille teille tai häviää kokonaan), siitä alkaa määrätyt häiriökäyttäytymiset ja sairalloiset ihmisriippuvuudet, mikä jatkuu koko elämän läpi. Tämä vain yksi esimerkki. Kemijärvellä riittää "kenttää".

    • siitävaan

      Ihmettelen suuresti, miksi kasvatustieteenmaisterin opinnot katsotaan mielenterveystyönasiantuntijan koulutukseksi. Sitähän se ei missään nimessä ole, eikä anna minkäänlaista pätevyyttä mielenterveystyön tekemiseen. "Perhepsykoterapeutin" koulutus on vain LISÄKOULUTUS. Onkohan niin, että kaikki alansa pätevät asiantutijat savustetaan pois, että ei tulisi selville, kuinka huonossa jamassa ns. asiantuntijuus ko. yksikössä on

    • Salaistahommaa

      Ei ole mielenterveystyöllä mitään arvoa Kemijärvellä. En usko, että päättäjät tosissaan edes ajattelevat, että tätä perhepsykoterapiaa tarvitaan. Luultavasti käy niin, että palveluja ei edes tarjota, vaikka joku niitä tarvitsisikin. Eipä ottanut KH listoilleen viran täyttöä, vaikka olisi ehtinyt vai aiotaanko homma hoitaa salaisesti.

    • Tavaramyyntiä

      Ihminen ei saa olla väline, vaan päämäärä. Se tarkoittaa sitä, että toista ihmistä ei saa käyttää omien tarpeiden välineenä. Tästä esimerkkinä voi mainita tilanteen, jossa työntekijä määrätään tai manipuloidaan tekemään jokin tehtävä, joka kuuluisi määrääjälle itselleen. Useimmiten tämä määrääjä ottaa itselleen kunnian toisen tekemästä työstä. Tai määrätään toinen henkilö tekemään rikos.
      Ihminen ei ole väline, ei tavara. Toista ihmistä ei voi myydä ta välittää eteenpäin jollekin toiselle myyjän päättämälle taholle. Emme elä orjayhteiskunnnassa, emme edes maaorjuudessa. Vanha kansa puhui "tavarasta" ja sillä tarkoitettiin ihan tiettyä asiaa. Toisin sanoen kukaan ihminen ei ole tavara eikä hänen ruumiinsa osa kenenkään toisen ihmisen tavara.

    • Tästäkökyse

      Sotejohtaja viimeisenä työnään ennen eläkettä jakoi pemin kahtia aikuisten ja lasten puoleen. Kuka millekin puolelle tässä jää? Siitäkö tämä viranperustamistouhu on lähtenyt?

    • otemporeomores

      Ihmettelen kovasti, että kapea-alaisen lisäkoulutuksen varaaan perustetaan virka. Psykoterapeutin koulutus ei ole mikään tutkinto. Tässsä tapauksessaei edes vaadita terveydenhuollon laaja-alaista yliopistollista ylempää tutkintoa, joka olisi edelletyksenä mielenterveystyön laaja-alaiseen ymmärtämiseen. käsittääkseni kyse on hyvä veli palveluksesta.

    • Kysymyksiäkerrakseen

      En usko, että perhepsykoterapiaa tullaan harjoittamaan aikuisten psykososiaalisissa palveluissa, koska ei ole ennenkään saatu kuin marginaalisia palveluja sillä saralla. Perhepsykoterapeutin tulisi tavata viikossa n. 15 perhettä tai verkostoa(70% työajasta). Sellaisia suoritteita ei tulla näkemään eikä ilmeisesti päättäjät sellaista vaadikkaan. Valinta on ilmeisesti jo tehty. Luultavasti salaisesti kuten kuvaan kuuluu. Miten me, jotka teemme työtä niska limassa, emme saa arvostusta tekemästämme työstä? Miksi tekemättömästä työstä palkitaan ruhtinaallisesti? Mistä on oikein kysymys? Onko kyse ainoastaan hyvä veli verkostosta vai myös jostain muusta?

    • Perheet_ilman

      Miksi perhepsykoterapeutin virka perustetaan aikuisten palveluihin eikä lasten, nuorten ja perheiden palveluihin? Tätä ei ole avattu lainkaan. Eikö lapsiperheet tarvitse näitä perhepsykoterapiapalveluja? Onko juju siinä, että aikuisten palvelut kipataan ehkä hyvinkin pian sairaanhoitopiirin syliin?

    • drtys

      Niin mitä kummaa siinä on?
      Ei mitään!
      Puuttuuko Kempasta vielä seksiterapeutti?

      • Tätäonootettu

        Perhepsykoterapiaan sisältyy myös seksiterapia. Ehkäpä se onkin syy, miksi virka perustetaan aikuispalveluihin. Pitää oikein olla virka, jotta voi antaa seksiterapiaa. En usko, että Kempassa kukaan on saanut seksiterapiaa vaikka tarvetta olisi ollut. Hyvä, että nyt tämä puute saadaan korjattua.


    • Palvelut.puuttuu

      Kohta elokuu. Käsittääkseni valinta virkaan on jo tehty. Salaisesti, kuten kuvaan kuuluu. Onhan Kemijärvellä nyt 3 henkilöä, joilla on perheterapeutin koulutus. Tarjontaa ei palvelulle ole juuri lainkaan. Esimerkiksi päihdehuollossa tarvittaisiin perheterapiapalveluja, koska päihderiippuvuus on koko perheen tai muun lähiverkoston sairaus. Päihdepalvelut nykyään ovat muutenkin huonolla tolalla. Lapsiperheet tarvitsevat näitä palveluja. Aivan erityisesti ikäihmiset verkostoineen tarvitsevat perheterapiapalveluja. Miksi palveluja ei ole?

    • Hyvät.veljet.asialla

      Oikein arvattu taas kerran. Tämä perhepsykoterapeutin virka on täytetty salaisesti. Virka pantiin näyttävästi auki, mutta virka on täytetty piilotellen kesätaukoon. Hyvä veli verkosto on taas kerran omille suosikeilleen pedannut paikkaa. Kaupunginhallitus on 8.8.16 eikä asia ole listalla. Nyt haetaan osastonhoitajaa avokuntoutukseen ja Karpaloon. Huomiota kiinnittää vaatimus pätevyydestä mielenterveys-ja päihdetyöhön. Sellaistahan ei ole aikaisemmin vaadittu, koska osaava henkilökunta katsotaan olevan uhka. Mikä nyt on muuttunut? Ehkä joku haluaa tähän työhön, mutta hänen pääsy halutaan estää?

      • plusmiinus

        Ei tässä voi taas kun ihmetellä tätä touhua. Osaava henkilökunta todellakin koetaan uhkana ja heidät jossakin vaiheessa laitetaan ulos tai siirretään muihin työtehtäviin. Jos kyseenalaistat, melko varmalla olet seuraava, joka halutaan ulos. Paljon on vaihtuvuutta henkilökunnan osalta mielenterveys -ja päihdepuolella. Mistä liene johtuu?


      • terppaakaikille

        terapian tarve henkilökunnalla? työpaikkakiusaaminen ja riitely? kotkotus ja kaakatus? kempalainen riitely ja mullistelu?


    • reino.rajalta

      Vaikeita ja isoja asioita,meille tavallisille jänkhän tallaajille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      252
      2374
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1794
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1505
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1493
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1045
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      907
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      712
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      710
    Aihe