Miksi Norja on rikas ja Suomi köyhä?

SurkuhupaisaTotuus

Miksi Norja on rikas ja Suomi köyhä?

Miettikääpä sitä kaikki te, jotka olette äänestäneet Kokoomusta. Riittääkö aivokapasiteetti tässäkään kohtaa avaamaan totuutta?

Miettikää jos Norjassa olisi ollut kokoomus ja kepu vallassa ja Sipilä pääministerinä, Orpo, Stubb tai Katainen ministereinä öljytuotannon alussa, tai Suomessa olisikin löytynyt nuo öljyvarat. On aivan varmaa että porvarit olisivat myyneet öljyvarat pilkkahintaan ulkomaille ja verojakin saataisiin häviävän vähän kuten nyt ulkomaille myydyistä kultavarannoista, lannoitetuotannosta ym. Sitten joku älypää täällä sanoisi että "työllistäähän se öljyteollisuus suomalaisia paljon".

Onneksi Norjassa ajateltiin kansan etua ja nyt Norja on yksi maailman rikkaimmista maista ja norjalaiset hyväosaisia. Suomen kokoomuksen ja kepun toiminta on suorastaan surkuhupaisaa ja heidän typeryydelleen voisi nauraa elleivät sadat tuhannet suomalaiset kärsisi tästä idotismista ja mahdollisesti omatkin jälkipolvet tulevat kärsimään porvarien myyräntyöstä. Kokoomus ja kepu eivät aja Suomen ja suomalaisten etua vaan sijoittajien sekä omistajien etua. Kansallinen etu pitäisi olla kansallisvaltion hallinnon henkilöillä vahvimpia arvoja, mutta kansallisomaisuuden yhtiöittäminen, yksityistäminen ja myyminen ym. sössiminen kertoo ihan muuta. Porvarien ideologia on sairas. Onneksi Norjassa ei ollut Sipilän ja Orpon hallitusta, muuten Norjan asema, tilanne ja menestys olisi jäänyt haaveeksi. Jokainen voi tämän päätellä ihan itsekin.

25

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KonnienKokoomus

      Näkeehän sen jo siitä, että amerikanjuutalaiselle upporikkaalle Guggelisäätiölle kokoomuskonnat ovat työntämässä 80 miljoonaa veronmaksajien rahaa. Ja vuosittain lisää 20 miljoonaa joka vuosi käyttökustannuksiin.

      Eli kokoomuskonnien kapitalismi-ideologia peittoaa jopa kansallisen edun ja hyvinvoinnin .
      Mieluummin kokoomuskonnat työntävät veronmaksajien rahat kapitalismi-ideologian alttarille vaikka maailman ääriin kuin Suomen ja suomalaisten hyvinvointiin.

      • PerustuuAikaisempaan

        Guggenheimiin 80 miljoonaa veronmaksajien suoraa tukea, mutta myös ulkoisten sijoittajien laina on pääosin verorahoilla tuettu ja sitä maksetaan takaisin vuokrana(?), siis ei lainanmaksuna. Ja näissä projekteissa hinta pompsahtaa yleensä 2 - 2,5 kertaiseksi, eli veikkaisin veronmaksajien osuudeksi varovaisesti 160-200 miljoonaa euroa käyttökustannukset.


      • KansallinenKusetus

        Jälleen uusi kultalöytö Suomessa – ”Voin vain hämmästellä tätä sinisilmäisyyttä
        http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000004876412.html

        Oikeiston porvarien uusliberalismi ei tunnusta kansallisvaltioita ja pitää kansallisomistusta sosialismina. Kokoomus-kepupolitiikka uskoo vain globaaliin sijoittajien ja omistajien oikeuteen haalia varallisuutta keinoja kaihtamatta.

        Suomi antaa kultaa ilmaiseksi ... ulkomaisille yhtiöille.. !!!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14587167/suomi-antaa-kultaa-ilmaiseksi-!!!

        Miksi Norja on rikas ja Suomi köyhä?
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14181053/miksi-norja-on-rikas-ja-suomi-koyha


      • Niistetty_vauraus

        Jos Norjassa olisi ollut valalssa näsien ja kepulien kaltaisia puolueita, öljyjen löytyminen olisi ensin kiistetty, jaettu hiljaa omille ja loput myyty Shellille hallituspaikka vastan. Kun Putin esti erästä myöhemmin linnassa istunutta oligargia myymästä Venäjän öljy ja kaasu kansallisomaisuutta usalaiselle öljyfirmalle, näsät ja kepulit järkyttyivät, ettei noin voi tehdä. Näsät, kepulit ja persut myyvät kaikken yhteisesti omistetun, kun niille yhteisomistus on kommunismin alku ja juuri.

        Näinhän se on. Norja etsii jo öljyn jälkeisen ajan kansallisaarteitaan siis luonnonvaroja jolla se saa pidettyä Norjan myös öljyn jälkeen maailman rikkaimpina hyvinvointivaltioina. Sen sijaan Suomi jonka luonnonvarat ovat paljon Norjaa suuremmat öljyvaroja lukuunottamatta, mm. Suomessa maailman ja Euroopan tasolla jättimäiset kultavarannot(annettu pois), litiumvarannot, lannoitefosfaattivarannot(annettu pois), uraanivarannot, metsävarannot, pohjavesivarannot ym. myy oikeiston kokoomuksen ja kepun yksityistämis- ja ulkoistamispolitiikalla luonnonvaramme ulkomaille puoli-ilmaiseksi ja niin että edes veroja tuotannosta ei juuri makseta. "No saammehan me sentään työtä ja sen verotuloja" keskokoomus-slogan naurattaisi ellei itkettäisi typeränä tokaisuna. Ajatelkaa jos Norja olisi myynyt ulkomaille öljynsä tokaisulla "No saammehan me sentään työtä ja sen verotuloja". Norja ei olisi rikas maa tällä uusliberalistipolitiikalla. Nyt nämä suomenmyyjät oppositioon maata tuhoamasta!


    • Nallen.esimerkki

      Tämä infraktuktuurin yksityistäminen vie suuren osan valtion tuloista. Laitetaan lihoiksi lypsävät lehmät, jolloin on vähän aikaa mukava jakaa yritystukia, mutta sen jälkeen loppuu juhlat koko kansalta. Ja mihin nämä yritystuet on menossa? Tänä vuonna jaettiin ennätyssuuret osingot, joten rahat menivät suoraan finanssipelureille. Tavalliset osakesäästäjät maksoivat niistä sentään verot, toisin kuin pääministeri ja kumppanit vakuutussalkkuineen.
      Toinen asia joka vaikuttaa Suomen köyhtymiseen on yhteisyritykset ruotsalaisten kanssa. Niissä suomenruotsalaiset pitävät yhteistyötä armona ruotsalaisten taholta ja suostuvat kaikkiin suomalaisen tuotannon supistuksiin ja ruotsalaisen tuotannon kasvattamiseen. Kuten ruotsalaiset sanovat, niin he pitävät suomalaisia kilpailijoina, mutta suomalaiset pitävät ruotsalaisia ystävinä.
      Suomi ei saa enää rahaa omistamistaan kansallisista palveluista, koska ne on myyty ja niiden omistajat ovat kirjanpidollaan jättäneet verotkin maksamatta. Suomeen ei ole investoitu rahaa pohjoismaisittain, koska ne on tehty Ruotsiin. Ja sen vuoksi moni suomenruotsalaisen eliitin jäsen on muuttanut Ruotsiin rahojensa perässä.

      • kokkelit_myis

        Kokkelit myis norjalaistenkin öljyvarat pikkurahasta jos se olis mahdollista


      • VilleTuomas

        tavoite on valtion tuhoaminen, se on este kapitalisteille, ei pääse lypsämään, ,hyvinvointivaltio jakoi rikkaiden ja pärjääjien rahaa muille, siitä on päästävä eroon, pakolaiset tuotiin halpatyövoimaksi ja aiheuttamaan "kriisiä" ja äärinationalistisia reaktioita, jotta kansallisvaltio tulisi epäsuosituksi koulutetun eliitin piirissä. Uusliberalismi, jota hallitus ajaa, vie Suomen täyttä päätä jäävuoreen nimeltä fasismi, Kokoomus yrittää tuhota kaiken mitä sosialismi on saanut sadan vuoden aikana aikaan, se touhu loppuu sitten kun täältä nousee Trumpmainen karismaattinen huutelija


      • Hölmölandia

        Suomesta Euroopan suurin kullantuottaja
        http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/suomesta-euroopan-suurin-kullantuottaja/2102674
        "Suomesta on tullut Euroopan suurin kullantuottaja. Ykköspaikan toi uusi Pampalon kultakaivos, joka käynnistyi kuukausi sitten.

        Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva Pampalo tuottaa 1000 kiloa kultaa vuodessa.

        Suomessa on tällä hetkellä 5 kultakaivosta: Kittilässä, Sodankylässä, Orivedellä, Huittisissa ja täällä Ilomantsissa.

        Suomen kullantuotanto nousee noin 15 tonniin vuodessa, kun kaikki lähivuosien muutkin kaivosprojektit toteutetaan. Syksyllä käynnistyy Raahen Laivakangas".

        --

        Suomi on Euroopan suurin kullantuottaja - rahat menevät ulkomaisille yhtiöille!

        Tästä ei paljon puhuta sillä Suomi on myynyt kullantuotannon pilkkahintaan ulkomaisille firmoille, edes veroja kullantuotannosta ei juurikaan tule, no saahan Suomi sentään kultafirman työläisten palkkatulot/verot, kuten Irlanti sai Applelta 5000 työpaikkaa kun se maksoi koko EU:n toiminnasta veroja 0,007%, ja sai 13 mrd euroa mätkyjä veronkierrosta. Koska Suomi tarttuu edes kaivannaisteollisuuden veronkiertoon, Suomeen jäävä vero tuskin on paljon Applen maksamaa suurempaa.

        Mitäs olette mieltä siitä, että Suomi on Euroopan suurin kullantuottaja, mutta suomalaiset itse eivät hyödy siitä pennin hyrrää? Ulkomaiset yhtiöt saavat tehdä kaivosvaltauksia ilmaiseksi ja suoranaisesti ryöstää kullan Suomesta ja jättää vielä jäljetkin veronmaksajien paikattaviksi.

        Eikö olisi jo aika kansallistaa kultavarat? Arabimaat ja Norja porskuttavat öljyrajoillaan, mutta me makselemme työllämme toisten maiden velkoja ja luovutamme kultamme ilmaiseksi muille. Poliitikot kiistelevät siitä, viedäänkö viimeiset pennit lapsiperheiltä vai vanhuksilta, mutta kukaan ei kyseenalaista rahojen ja omaisuuksien lahjoittamista ulkomaille. Verotetaanko lapsilisiä edes Kreikassa, Irlannissa tai Portugalissa?

        Suomessa on muuten Euroopan suurimmat lannoitefosforivarat, mutta ne myytiin ulkomaille, ja nyt lannoitefirma nosti monopolilannoitteiden hinnat pilviin. Suomalaiset maanviljelijät maksavat nyt suomalaisesta ulkomaisomisteisesta lannoitteesta huippuhintaa ja ruoka kallistuu.

        Suomessa on Euroopan suurimmat litiumvarat, onkohan nekin myyty jo ulkomaille? Ja Suomen maaperässä on todella paljon uraania, josta kertoo myös radon-ongelma, mutta eiköhän nekin myydä ilmaiseksi ulkomaille. Maamme on siis metsien ja pohjavesien lisäksi erittäin rikas kaivannaisvaroiltaan, mutta jostain kumman syystä ne päätyvät ulkomaiseen omistukseen lähes ilmaiseksi. Pitäisikö rikki olevaa politiikkaa korjata ja ottaa Suomen palapalalta lahjoittajat pois päätöksenteosta?


      • Maanpetturitoimintaa
        Hölmölandia kirjoitti:

        Suomesta Euroopan suurin kullantuottaja
        http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/suomesta-euroopan-suurin-kullantuottaja/2102674
        "Suomesta on tullut Euroopan suurin kullantuottaja. Ykköspaikan toi uusi Pampalon kultakaivos, joka käynnistyi kuukausi sitten.

        Ilomantsin Hattuvaarassa sijaitseva Pampalo tuottaa 1000 kiloa kultaa vuodessa.

        Suomessa on tällä hetkellä 5 kultakaivosta: Kittilässä, Sodankylässä, Orivedellä, Huittisissa ja täällä Ilomantsissa.

        Suomen kullantuotanto nousee noin 15 tonniin vuodessa, kun kaikki lähivuosien muutkin kaivosprojektit toteutetaan. Syksyllä käynnistyy Raahen Laivakangas".

        --

        Suomi on Euroopan suurin kullantuottaja - rahat menevät ulkomaisille yhtiöille!

        Tästä ei paljon puhuta sillä Suomi on myynyt kullantuotannon pilkkahintaan ulkomaisille firmoille, edes veroja kullantuotannosta ei juurikaan tule, no saahan Suomi sentään kultafirman työläisten palkkatulot/verot, kuten Irlanti sai Applelta 5000 työpaikkaa kun se maksoi koko EU:n toiminnasta veroja 0,007%, ja sai 13 mrd euroa mätkyjä veronkierrosta. Koska Suomi tarttuu edes kaivannaisteollisuuden veronkiertoon, Suomeen jäävä vero tuskin on paljon Applen maksamaa suurempaa.

        Mitäs olette mieltä siitä, että Suomi on Euroopan suurin kullantuottaja, mutta suomalaiset itse eivät hyödy siitä pennin hyrrää? Ulkomaiset yhtiöt saavat tehdä kaivosvaltauksia ilmaiseksi ja suoranaisesti ryöstää kullan Suomesta ja jättää vielä jäljetkin veronmaksajien paikattaviksi.

        Eikö olisi jo aika kansallistaa kultavarat? Arabimaat ja Norja porskuttavat öljyrajoillaan, mutta me makselemme työllämme toisten maiden velkoja ja luovutamme kultamme ilmaiseksi muille. Poliitikot kiistelevät siitä, viedäänkö viimeiset pennit lapsiperheiltä vai vanhuksilta, mutta kukaan ei kyseenalaista rahojen ja omaisuuksien lahjoittamista ulkomaille. Verotetaanko lapsilisiä edes Kreikassa, Irlannissa tai Portugalissa?

        Suomessa on muuten Euroopan suurimmat lannoitefosforivarat, mutta ne myytiin ulkomaille, ja nyt lannoitefirma nosti monopolilannoitteiden hinnat pilviin. Suomalaiset maanviljelijät maksavat nyt suomalaisesta ulkomaisomisteisesta lannoitteesta huippuhintaa ja ruoka kallistuu.

        Suomessa on Euroopan suurimmat litiumvarat, onkohan nekin myyty jo ulkomaille? Ja Suomen maaperässä on todella paljon uraania, josta kertoo myös radon-ongelma, mutta eiköhän nekin myydä ilmaiseksi ulkomaille. Maamme on siis metsien ja pohjavesien lisäksi erittäin rikas kaivannaisvaroiltaan, mutta jostain kumman syystä ne päätyvät ulkomaiseen omistukseen lähes ilmaiseksi. Pitäisikö rikki olevaa politiikkaa korjata ja ottaa Suomen palapalalta lahjoittajat pois päätöksenteosta?

        "Työllistää paljon ja kaivoslait muuttumassa vastaaviksi kuin muualla. Toivottavasti ainakin, niin ovat puhuneet".

        Tuotahan ne kokkeli- ja kepuliporvarit koittaa valehdella, mutta työllistämisvaikutus on pieni, ja miljardit lähtevät ulkomaisille firmoille ja ihan olemattomilla veroilla vielä. Mutta kun Sipilä, Orpo ja kumppanit vihaavat Suomea rikastuttavia valtion kaivosyhtiöitä jotka on heistä sosialismia kun rikastuttavat kansaa.

        PersKeKo myy varmasti kullat pilkkahintaan ulkomaille kuten se myi viimeksikin kultatuotannon Ruotsiin ja sieltä se päätyi Kanadalaiselle firmalle joka tekee Suomen kullalla miljardeja mutta verojakaan firma ei Suomeen maksa. Kemiran lannoitetuotanto myytiin pilkkahintaan Norjaan ja nyt tällä lannoitemonopolilla tehdään miljardeja, mutta suomalaiset maksavat vain maltaita lannoitteistaan. Suomessa on myös Euroopan suurimmat litiumvarannot (mobiililaitteiden ja sähköautojen akkuraaka-aine, ja tärkeä sellainen) ja yhdet maailman suurimmista, mutta olen kuullut että kokoomus-kepu-persut olisivat nekin myyneet jo ulkomaisille firmoille taas pilkkahintaan. Porvarit myyvät Suomen kansallisaarteet/varallisuuden ulkomaille jotta Suomen valtio ja varsinkin hyvinvointivaltio saadaan kyykkyyn.

        Norja sen sijaan etsii omasta maastaan uusia öljyn kaltaisia "kulta-aarteita" esim. kaivannaisia ja valmistautuu aikaan öljyn jälkeen. Täällä Suomessa pölhökussstaa keksii keinoja miten luonnonvarat saadaan ulkoistettua, vaikka totuuden nimessä Suomen kaivannaisvarannot, metsävarat, pohjavesivarannot ym. ovat Norjaa huomattavasti suuremmat ja voisimme olla rikas maa, ellei meillä olisi niin tyhmiä tai maanpettureita hallituksessa ja hallinnossa.


      • Juntti_ja_tosijuntit

        "On se hyvä että ulkolaisia kiinnostaa Suomen kultaesiintymät, ei muuta kuin kaivos pystyyn, saadaan taas niitä uusia työpaikkoja".

        Voi v*ittu varastavat miljardien kullat eivätkä maksa juuri siitä edes veroja ja Suomi saa hieman työpaikkoja kun Suomi on kouluttanut yhteiskunnan rahoilla vielä osaavaa työväkeä. Vähän kuin Irlannissa jossa Applen verosopimus takasi 0,007%:n verotuksen ja EU menetti kymmeniä miljardeja kun EU:n Applen voitot verotetaan Irlannin kautta. No tuleehan 5000 työntekijän vetotulot=)) EU mätkäisi aliverotuksesta Applelle 13 mrd euron mätkyt, saa ne 5000 työntekijää painaa hommia että katetaan tuollaiset menetykset. Tämä on tätä kokoomusriistäjien laskuoppia että saadaanhan me työtä kun kansallisomaisuuden miljardit varastetaan ja maksetaan veroja korkeintaan muutama prosentti voitoista jos sitäkään. Kuka noita puupääpuolueita oikein äänestää kun en itse laajassa tuttavapiirissä tunne ketään joka ei hölmölän kokkeleita ja kepuleita tai heidän toilailujaan ihmettelisi.


      • kokoomusvapaa_onni

        Norjan talous on vuosikymmeniä ollut ylijäämäinen ja se on säästänyt kymmenien vuosien ajan runsaiden öljy- ja kaasuesiintymiensä voittoja "sukanvarteen". Norja on valtavan rikas maa verrattuna Suomeen. Sitä se on ollut pitkään. Olet kyllä oikeassa siinä, että Norjassa asiat on hoidettu hyvin. Tosin en tiedä mitä ajattelet siitä, että Norjassa sähköautoja ei juuri veroteta, ne eivät maksa silta-, tie- ja pysäköintimaksujakaan toisin kuin bensa- ja dieselautot. Norjassa katsotaan tulevaisuuteen.

        Norjan talous on vuosikymmeniä ollut ylijäämäinen ja se on säästänyt kymmenien vuosien ajan runsaiden öljy- ja kaasuesiintymiensä voittoja "sukanvarteen". Norja on valtavan rikas maa verrattuna Suomeen. Sitä se on ollut pitkään. Olet kyllä oikeassa siinä, että Norjassa asiat on hoidettu hyvin. Tosin en tiedä mitä ajattelet siitä, että Norjassa sähköautoja ei juuri veroteta, ne eivät maksa silta-, tie- ja pysäköintimaksujakaan toisin kuin bensa- ja dieselautot. Norjassa katsotaan tulevaisuuteen.

        Tuosta autojutustakin näkee, kuinka korkea on Norjassa päättäjien moraali. Rikas valtio antaa helpotuksia sähköautoiluun ja puhtaan elinympäristön säilyttämiseen, vaikka toiminta sotii öljybisneksiä vastaan.

        Jos Suomella olisi Norjan öljyvarat ja Norjalla Suomen kultavarat, tekisi Norja nyt ja tulevaisuudessa miljardien vuosivoittoja kultavaroillaan, kun taas Suomi ei saisi öljystään mitään. Täällä veronmaksajille maksatettaisiin valtavia kuluja öljyvahinkojen torjumiseksi ja puhdistamiseksi, kun ulkomaiset öljy-yhtiöt(jotka olisivat saaneet öljyvarat ilmaiseksi) hakisivat maksimivoittoja sijoituksilleen. ...Juuri tällaisin periaattein toimii kokoomuslainen Suomi.


    • S24uomlaineN

      Samaan aikaa demareiden johdossa on petoksia tehtaillut rikollinen Antti Rinne.

      • mitä_viäristelet

        Jos Suomella olisi Norjan öljyvarat ja Norjalla Suomen kultavarat, tekisi Norja nyt ja tulevaisuudessa miljardien vuosivoittoja kultavaroillaan, kun taas Suomi ei saisi öljystään mitään. Täällä veronmaksajille maksatettaisiin valtavia kuluja öljyvahinkojen torjumiseksi ja puhdistamiseksi, kun ulkomaiset öljy-yhtiöt(jotka olisivat saaneet öljyvarat ilmaiseksi) hakisivat maksimivoittoja sijoituksilleen. ...Juuri tällaisin periaattein toimii kokoomuslainen Suomi.


    • suomituhotalkoot

      Viime vuosina on perustettu noita kaivoksia eri puolille, ja jokaisen kaivoksen kohdalla esitetään nämä samat kysymykset, että eivätkö nuo malmit kuulu maanomistajille tai vähintäänkin valtiolle - eivät yrityksille.

      Silti lainsäädännölle ei ilmeisesti haluta tehdä mitään? Yksityistäminen kun on niin hyvä asia, että tässäkään suhteessa ei voida säännellä yhtään sitä, että voitot jäisivät kotimaan talouteen?


      Yksityistettiin kokoomuksen toimesta eli ajettiin alas ja sitten annetaan kaikki oikeudet ulkomaalaisille. Kaivosystävällisin hallitus.

      Ja vielä tämä pohjavesiasia! Nekin oikeudet jaettiin jo ulkomaalaisille.

      Muut maat ja yhtiöt nauravat partaansa kun suomalaisia on niin helppo huijata. Yritäpä tosiaan selittää arabeille tai norjalaisille, että öljy kuuluu kaikille.

      Noista malmivarannoista saisi sellaisen määrän rahaa, ettei mitään veronkorotuksia tarvitsisi edes suunnitella, mutta ne jostain käsittämättömästä syystä halutaan lahjoittaa pois ja verottaa suomalaisia lapsiperheitä!

      • fdsfdsfsdfsd

        Saudi-Arabia ja Norja - ei niitä voi verrata, koska Saudi-Arabiassa öljyn omistaa kuningasperhe - Norjassa öljyn omistaa valtio eli kansalaiset.


    • Kansanvararyöstö

      Suomi on Euroopan suurin kullantuottaja maa, vaikkei voittoa saa

      Tiedätteköhän että Suomi on todellakin Euroopan suurin kullantuottaja maa, vaikka ent. Kaivokset myytiin pilkkahintaan ulkomaiselle yrittäjälle. Niin nyt on tuoreissa uutisissa että Kreikasta tulee mahdollisesti Euroopan suurin kullantuottaja.

      -Suomessa louhittiin viime vuonna 220 000 unssia kultaa.
      -Kreikasta on arvioitu löytyvän 425 000 unssia vuoteen 2016 mennessä.

      Ja kuinkas paljon valtio on tienannut Royalty-maksuja siitä 220 000 unssista?
      Entäpä verotuloja noiden pörssiyhtiöiden tienaamista voitoista?
      Voisiko joku yksityistämiskiimaa sairastava oikeistopoliitikko vastata?

      Ettei vaan olisi juttu niin että tienatut voitot on siirrelty konsernin sisäisillä lainoilla suomen verottajan ulottumattomiin, veroparatiiseihin.

      Ulkomaisille verohuijareille on lahjoitettu suomen luonnonvarat.
      Itseasiassa valtio oikein kustantaa noiden rikkauksien esiintymien etsimisen, ja huutokauppaa alueita sitten ulkomaisille yhtiöille (tämä kävi ilmi hiljattain esittelyssä tv-ohjelmassa jossa tutkittiin kaivosalan kähmintöjä).

      Melkein jokainen suomessa louhiva kaivosyhtiö on monikansallinen pörssiyhtiö, joiden voitoista suomen valtio ei kostu yhtään latin latia.

      Haluaisinpa nähdä että näiden alueiden ryöstämiseen osallistuneet poliitikot saatettaisiin edesvastuuseen teoistaan, tukka pois ja linnaan ja omaisuus valtiolle.

    • fhdfhdgjj

      No eipä aivokapasiteettisi kauas riittänyt. Ja juuri itse olet se joka ei tosiasioita näy hyväksyvän.

      Miten kuvittelisit Norjan valtion rikastuneen öljyllä, jos "Sipilät", "Kataiset ja Häkämiehet" olisivat olleet päättämässä maan asioista? Hehän olisivat lahjoittaneet kaiken öljyn maailman yrityksille omien lahjustensa vastineeksi, juuri kuten Suomen maaperän aarteilla ovat tehneet. Ei öljy olisi tehnyt mitään poikkeusta tuossa rikollisuudessa.

      Luulisi jokaisen aivot omistavan kykenevän päättelemään, mikä on tärkein motiivi kokoomuslaiseen kansallisomaisuuden tuhoamiseen. Puolue johon on pesiytynyt pelkkiä talousrikollisia, järjestää vallan avulla jäsenistölleen runsaita lahjuksia hävittämällä kansan yhteisomaisuutta tuottamaan voittoja lahjusten antajien hyväksi.

      Norjalaisten onneksi siellä pahimmat talousrikolliset laitetaan vankilaan. Suomalaisten epäonneksi heitä valitaan täällä ministereiksi. Siinä se tärkein syy valtiontalouksien erilaisuuteen.

      Norjassa oikeisto on koko ajan yrittänyt yksityistää Staatoilin, mietipä sitä. Jos oikeisto olisi siellä saanut aikoinaan tahtonsa läpi, kansa olisi edelleen köyhää.

    • Suomi_Pop

      Norja piti luonnonvaransa itsellään kansallisessa omistuksessa, Suomi ja meidän kokoomuslaiset myivät omamme halpahintaan ulkomaille ja nyt haukkuvat meitä Espanjasta tai Maltalta.

    • idioottienparatiisi

      Kokkelit myis norjalaistenkin öljyvarat pikkurahasta jos se olis mahdollista

      Lahjonnalla saa tällaiset kuviot kuin Suomessa aikaiseksi, rahalla saa päätösvaltaisia päättäjiä tekemään mitä vain.

      Paitsi Suomessa tietysti, onhan se korruptiovapaa maa.

      Sen lisäksi että jätämme lapsillemme helvetillisen velan niin myöskin ryöstämme heille kuuluvat malmivarat hölmönhalvalla.

    • VVOnvaras

      Mitä kertoo fakta, että Rinne on ainut petoksia tehtaillut puoluejohtaja?

    • qåaäzm

      Yksinkertaisesti siksi kun siellä herrat ovat isänmaallisempia kuin meillä, huikeasti isänmaallisempia. Tämä on syy. Öljy tietysti auttaa, mutta onhan meilläkin öljyyn verrattava artikkeli, pohjavesi. Mitä tekee meidän eliitti? Antaa luonnonvaramme lähes ilmaiseksi pois. Haloo!

      • qåaäzn

        Meillä lyhytnäköisessä ja yhteiskuntavastuuttomassa voitonnälässään eliitti tekee lehmänkauppoja joista oma kansa ei hyödy käytännössä mitään. Olkoon oikeisto tai vasemmisto, ei mitään eroa. Demaritkin ovat samanlaisia maanpettureita kuin oikeistolaiset. Tämä maanpetturuus näkyy ihan kaikessa kuviteltavissa olevassa. Suomi valtiona ja kansakuntana on kirosana näille.


    • Rikas.Ruotsi

      Pahin suomalaisten varojen ryöstäjä on RKP. Heidän ruotsinkaipuunsa vuoksi Suomen teollisuus on myyty Ruotsiin. Sinne yhteinen puuteollisuus maksaa veroja, Suomeen ei yhtään. Tuntuu että meno on samanlaita nykyään kuin Ruotsin vallan aikaan.

    • oijoiru

      Hienoa jotta on julkaisu jossa puhutaan asiaa eikä UUTIS SAMMAKOITA. Päivän toinen hyvä uutinen oli jotta PUTIN & TRUMP tapaamisen maksaa Valtionkanslia. Olisi ollut pöyristyttävää jos miljardöörit kävisivät VEROMAKSAJIEN kukkarolla suoranaista kapitalismia. =(

    • voiteluaineet

      Norja on rikas vain sen takia, että sillä on suuret öljyesiintymät valtion omistuksessa. Ilman öljyä Norja olisi kehitysmaan tasolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2013
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1660
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe