Turussa uskonnoton joulukonsertti 20.12. klo 18.00

KylläLaulaa

Maallista joulua!
Uskonnoton joulukonsertti koko perheelle.

ti 20.12. klo 18.00 - 19.30
Turun lihastautiyhdistyksen sali, Itäinen Pitkäkatu 68

Järj. Turun vapaa-ajattelijat. ry


Joulu on monelle vuoden tärkein perhejuhla siitäkin huolimatta, että kristillinen joulunvietto ei kuulu omiin perinteisiin. Tästä syystä myöskään uskonnollissävytteisten joululaulujen kuunteleminen ei välttämättä jaksa innostaa. Joulukonsertteja on tarjolla runsaasti, mutta niin ohjelmisto kuin tapahtumapaikka ovat usein varsin kirkollisia.

Tänä vuonna Turun vapaa-ajattelijat järjestää joulukonsertin, jonka ohjelmisto on koostettu ainoastaan maalliseen joulunodotukseen keskittyvistä lauluista. Uskonnollista vakaumusta ei kysytä ovella, joten konserttiin ovat tervetulleita kaikki joulumieliset ihmiset perheineen! Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu on 5 euroa. Turun lihastautiyhdistyksen sali on esteetön ja sen edustalla sekä läheisyydessä on parkkitilaa.

Käsiohjelman lisäksi tilaisuudessa myydään pientä purtavaa ja lämmintä juotavaa sekä Vapaa-ajattelijain liiton adresseja. Konsertin solistina on laulaja Katariina Lappi, joka on sekä ammattimuusikko että Turun vapaa-ajattelijoiden hallituksen sihteeri. Kitaran kera mukana musisoimassa on myös hallituksen varapuheenjohtaja Mikko Mäkitalo.

Lämpimästi tervetuloa!

11

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiertueelle

      Loistavaa. Ensi vuonna kiertueelle.

    • Hieno idea!

      (Näen jo mielessäni antivaparin, joka miettii miten va-yhdistys nyt hyväksikäyttää Lihastautiyhdistystä, tai päinvastoin, tai jotain muuta ikävää.)

    • KirjoittajanHuomio

      Varsinais-Suomesta Savon maille, jossa joulun vietosta vähän sekavaa keskustelua: http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/saa-kai-ateistikin-viettaa-joulua-kuohuva-keskustelu-kertoo-joulun-tarkeydesta

      Tässä yksi puheenvuoro:
      "Joulukuusi, joulupukki, tontut, lahjat, jouluruat ovat kansallista eikä uskonnollista jouluperinnettä. Uskonnottomat viettävän joulun seutua perhejuhlana ja rahallisena aikana. Useimmat kirkon jäsenetkään eivät kuitenkaan käy joulukirkossa.
      Ja niiden juuret ovat ajassa ennen kristinuskon syntyä, niin antiikin Rooman valtakunnan Saturnalia-juhlissa kuin Itämeren piirin ja pohjolan Hjul- ja Yule-traditoissa.
      Mitä tulee vapaapäiviin yleensä, juuri uskonnottomat, sekulaarit kansalaisjärjestöt saivat aikaan 5-päiväisen työviikon vastoin raamatullista 6 1 -kaavaa. Kirkon jäsenetkin nääyttävät siihen soputuneen."

      Ensi vuonna "Maallista joulua" Savookin!?

    • HyväTekosyy

      Entä "maallista pääsiäistä"?

    • kIIRETTÄpITÄÄ

      Herätyys! Nyt jo juoksujaltaa. :-) :-)

    • Meingott

      Viettävätkö ateistit sitten Yulea, Saturnaliaa vai Hjulia?

      Joulukuusi, joulupukki ja tontut ovat vahvasti uskonnollista alkuperää. Joulukuusi taitaa olla peräisin protestanttien parista Saksasta, joulupukkiin on kietoutunut kasapäin kristillistä taustaa mm. Pyhä Nikolaus ja kansanuskonnollisuuden nuuttipukkia, tontut ovat kansanuskonnon ajan olentoja... Miksei niistä luovuta, vaan julistetaan yhteiseksi perinteeksi? Koska ateismissa ei ole mitään syytä viettää joulua. Mitään omaa ei ole, joten se on lainattava uskonnoilta. Tyhjää taustaa täytyy täytellä lainakulttuurilla. Kornia, että se on uskonnollista alkuperää, ns. mielikuvituksen tuotetta, ja silti se omitaan.

      • HauskaaPittää

        Unohdat vuodenkiertoon liittyvän ilon aiheen. Huonompiakin syitä juhlaan on.


      • Meingott

        Vuodenkiertoon? Talvi? Pimein aika? Eivätkö ateistit ole päässeet eroon kehittyvien kulttuurien juhlintasyitä?


      • Kuvaat nyt enemmän Jehovan todistajien linjaa, jossa pyritään nimenomaan välttämään "väärien uskontojen juhlia", ml. siis joulu.

        Aika moni ateisti kertoo mielellään millä joulutavoilla on ei-kristillinen tausta ja jonka siis kristityt ovat omineet. Minusta se ei ole relevanttia. Nakit ja perunasalaatti, sima ja munkit, kokko, joulukuusi -- en minä murehdi noiden taustaa. Jos tapa tuntuu minusta hauskalta, juhlin niitä. Miksi en juhlisi?


      • Sanoinpa
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Kuvaat nyt enemmän Jehovan todistajien linjaa, jossa pyritään nimenomaan välttämään "väärien uskontojen juhlia", ml. siis joulu.

        Aika moni ateisti kertoo mielellään millä joulutavoilla on ei-kristillinen tausta ja jonka siis kristityt ovat omineet. Minusta se ei ole relevanttia. Nakit ja perunasalaatti, sima ja munkit, kokko, joulukuusi -- en minä murehdi noiden taustaa. Jos tapa tuntuu minusta hauskalta, juhlin niitä. Miksi en juhlisi?

        Aivan, talvipäivän seisauksen jälkeen myös joulupäivät sujuvat mukavasti ilman mitään "jeesustelua".


      • Sanoinpa kirjoitti:

        Aivan, talvipäivän seisauksen jälkeen myös joulupäivät sujuvat mukavasti ilman mitään "jeesustelua".

        Toki näillä leveysasteilla on juhlan paikka päivien pidentyminenkin.

        Mutta ei se oikea selitys ole. Juhlisin joulun tapaista juhlaa, vaikka sellainen pidettäisiin esimerkiksi tammikuun puolivälissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      183
      11681
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      151
      2336
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      249
      1486
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1060
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      872
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      729
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      27
      716
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe