Voivatko ihmisen kantasolut kasvaa hiiressä?

Evolutionistit kuvittelevat, että geenisekvenssit ovat master kontrollereita. On aika oikaista tämä pseudotieteellinen näkemys.

Evolutionistien olettamus on, etteivät ihmisen solut voi kasvaa muissa eliöissä, koska heidän mukaansa geenit eivät salli tällaista eliörajat ylittävää biologista yhteenliittymistä. Totuus on, että kyllä voivat. Ja havainto ei tietenkään tue evoluutioteoriaa. Mutta se osoittaa, että geenisekvenssit eivät ohjaa alkionkehitystä. Eivätkä geeniSEKVENSSIT myöskään määrittele yksilön ominaisuuksia. Evolutionisteilta puuttuu ymmärrys siitä, miten RNA käyttää geenikirjastoja. Vilkaistaanpa mekanismia hieman tarkemmin:

http://www.cell.com/cell-stem-cell/abstract/S1934-5909(15)00515-9
http://www.cell.com/cell-stem-cell/fulltext/S1934-5909(15)00555-X

Pluripotentista kantasolusta on poistettu kaikki epigeneettiset kerrokset, minkä vuoksi se on tilassa, jossa se on tavallaan valmiina erikoistumaan mihin tahansa tehtävään, miksi tahansa kudostyypiksi. Kun ihmisen kantasoluja istutetaan hiireen, merkittävä osa niistä alkaa erikoistua hiiren kudostyypin mukaiseen tehtävään. Miksi?

Tehtävästä vastaavat pienet, koodaamattomat microRNA-molekyylit (tai mikroRNA:t), jotka asettavat kantasolujen geeneihin tarvittavat epigeneettiset kerrokset ja merkinnät paikoilleen. Vasta tämän jälkeen solu on valmis sille tarkoitettuun tehtävään. Jos solu hoitaa esim. ihosolun tehtävää, tulee sen tuottaa tiettyjä proteiineja kudoksen rakentamiseksi. Siksi solu tarvitsee geenikirjastoja, joista se voi poimia käyttötarkoitukseen sopivimmat geenit. Solun mekanismit modifioivat geeneistä luettua raakadataa tuottaessaan lähetti-RNA:n ja rakentaessan täsmälleen oikean rakenteen ns. vaihtoehtoista silmukointia käyttäen. Tätäkin vaihetta säätelevät microRNA:t, joilla on useita kohdegeenejä (target genes). Tiede ei käytä termiä lähdegeenit (source genes) puhuttaessa microRNA:ista.

Erikoistuneet solut kommunikoivat keskenään. Tähän tehtävään ne käyttävät mm. solunulkoisia vesikkeleitä, jotka toimivat sekä lyhyiden että pitkien koodaamattomien RNA-molekyylien kantajina. Ne välittävät valtavasti tärkeitä signaaleja ja ohjaavat solujen toimintaa. Jokainen on kuullut syövän lähettämistä etäispesäkkeistä. Terveillä soluilla on täysin vastaava mekanismi, eli nekin lähettävät signaaleja eri puolille kehoa.

Hedelmöittyneestä munasolusta pyyhitään kaikki epigeneettiset informaatiokerrokset pois ennen kuin solu alkaa jakautua. Se on siis kantasolutilassa. Käytännössä siltä on myös pyyhitty pois kaikki ominaisuuksiin vaikuttava informaatio. Epigeneettisen informaatiorakenteen asettamisesta huolehtivat microRNA:t, joita esim. siemennesteessä on tuhansia erilaisia. Ne alkavat ohjata alkionkehitystä oikeaan suuntaan. Kohdun kudosten solut ohjaavat alkionkehitystä alkuvaiheessa ja istukkaverenkierron käynnistyttyä alkiosta lähtee microRNA-molekyylejä tarkistettavaksi äidin aivoihin, josta lähtee ohjaava paluusignaali takaisin alkioon. Uskomaton mekanismi!

Elämää syntyy siis vain elämästä. Jos ymmärsit, miten solujen erilaistuminen tapahtuu, ymmärrät myös sen, miten huvittavia ovat väitteet eläinten kloonaamisesta geenisekvenssien perusteella. Tai se, että mammutin voisi herättää henkiin, jos löydettäisiin mammutin DNA:ta. Geenit eivät ohjaa elämää. Mekanismi on huomattavasti monimutkaisempi. Kaikki todistaa Älykkäästä Suunnittelijasta.

hakusanat: pluripotent stem cells epigenetic microRNA:s

http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/removing-epigenetic-post-it-notes-returns-stem-cells-to-unprimed-state/81252496

13

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • utti, näin käy, kun et seuraa tiedettä. Mutta kiva sua on kouluttaa. ;-)
      Jos esität asiallisen kysymyksen, saatan jopa vastata siihen.

      • Keksit jotain omia olkiukkojasi ja päälle taas omat hörhöilysi, ja sekö olisi jotenkin minun ongelmani?

        Miten sekaisin oikein olet?

        Oliko riittävän asiallinen kysymys?


      • utti kirjoitti:

        Keksit jotain omia olkiukkojasi ja päälle taas omat hörhöilysi, ja sekö olisi jotenkin minun ongelmani?

        Miten sekaisin oikein olet?

        Oliko riittävän asiallinen kysymys?

        On se nyt kumma. Ensin tivataan vastauksia ja sitten kun evokki saa vastauksia ja huomaa hävinneensä debatin, niin sitten kiukutellaan.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        On se nyt kumma. Ensin tivataan vastauksia ja sitten kun evokki saa vastauksia ja huomaa hävinneensä debatin, niin sitten kiukutellaan.

        Oletko jossain aineissa? Oikeasti? Mihinhän kysymyksiin kuvittelet oikein vastaavasi, ja mitähän kuvittelet voittaneesi?

        Esität täällä päivästä toiseen käsittämättömän lapsellista ja absurdia kiukuttelua omien lähteidesi sisältöjä vastaan ja joudut pakoilemaan yksinkertaisia tosiasioita, kuten sitä miten geenimuutosten vaikutukset on kokeellisesti vahvistettu.

        Onkohan Jeesus jo metyloinut kaikki aivosolusi off-asentoon?


      • RaamattuOnTotuus

        Ilmeisesti esitykseni ei ollut utille riittävän yksinkertainen. Vaikea tuota on enää yksinkertaistaa. Tietysti voisin yrittää piirtää sulle jonkun akuankkamaisen sarjakuvan siitä, miten biologiset mekanismit toimivat...


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ilmeisesti esitykseni ei ollut utille riittävän yksinkertainen. Vaikea tuota on enää yksinkertaistaa. Tietysti voisin yrittää piirtää sulle jonkun akuankkamaisen sarjakuvan siitä, miten biologiset mekanismit toimivat...

        Luuletko lapsellinen voittavasi väittelyissä jotain jos taistelet omia olkiukkojasi vastaan? Kerros ensi alkuun vaikka kuka on väittänyt tällaista:

        "Evolutionistien olettamus on, etteivät ihmisen solut voi kasvaa muissa eliöissä, koska heidän mukaansa geenit eivät salli tällaista eliörajat ylittävää biologista yhteenliittymistä."

        Ja mitähän ihmettä kuvittelet noiden tutkimusten tuottaneen? Normaalin hiiren joka koostuu ihmisen soluista? Ja kuvitteletko että noiden tutkimusten tekijät ovat jotain denialisteja jotka eivät hyväksy luonnontieteellistä faktaa nimeltä evoluutio?

        Tajuatko että evoluutioteoria nimenomaan kertoo lajirajojen olevan jokseenkin keinotekoisia siksi että olemme kehittyneet yhteisistä kantamuodoista? Tajuatko että hiirtä käytetään koe-eläimenä paljolti siksi, että se muistuttaa tuon yhteisen kehityshistorian vuoksi merkittävässä määrin ja monella tavalla meitä?

        Milloin muuten lakkaat hakkaamasta vaimoasi?


      • RotOlkiukko
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ilmeisesti esitykseni ei ollut utille riittävän yksinkertainen. Vaikea tuota on enää yksinkertaistaa. Tietysti voisin yrittää piirtää sulle jonkun akuankkamaisen sarjakuvan siitä, miten biologiset mekanismit toimivat...

        Noin asia on.
        Yksinkertaisuus ja akuankkamainen taso on se,johon juuri ja juuri yllät.
        Kunhan uskonnollinen hurmoksesi vähän hellittää,niin häpeäloma kutsuu taas...


    • Geenit eivät ohjaa elämää, elämä ohjaa geenejä.
      Mutaatiot eivät ole syy, ne ovat seuraus.

      • Yrität tietysti taas olkiukkoilla kuin evoluutioteoria käsittelisi vain mutaatioita tjsp., vaikka tosiasiassa ne epigeneettiset mekanismitkin ovat sitä samaa evoluutiota.

        Mutta miten vaikea se voi olla ymmärtää, että mutaatioiden vaikutukset on tutkittu ihan kokeellisesti. DNA:han on tehty muutos, ja muutoksen vaikutus on mitattu. Miten voit olla niin järkijättö ettet tajua tuota, vaikka se on kerrottu sinulle lukemattomat kerrat lukuisten esimerkkien myötä? Laktoositoleranssi on tuosta yksi hyvä esimerkki.


    • HeiOlkiukotHyppikää

      "Evolutionistien olettamus on, etteivät ihmisen solut voi kasvaa muissa eliöissä, koska heidän mukaansa geenit eivät salli tällaista eliörajat ylittävää biologista yhteenliittymistä."

      Mitä ihmettä oikein horiset. Siitrogeenisiin kasveihinkin on siirretty eläinten geenejä aikoja sitten. Ihmisen genomissa on tunnetusti muinaisten virusten geenipätkiä. Olipahan taas kreationistilta aivopieru.

      Googlaa AquAdvantage-lohi

      "Ryhmä onnistui samalla menetelmällä siirtämään myös ihmisen hajureseptorigeenin hiireen."

      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjj2u3hkYjSAhVKSZoKHXCAB9IQFghKMAc&url=http://www.hs.fi/tiede/art-2000002909986.html&usg=AFQjCNH9ag94FubdSCkegSK_zbu2ivjiBQ

    • aloitteleva.kreationisti

      Jos ihmisen kantasolut voivat kasvaa hiiressä, kumoaako se evoluution?

      Jos ihmisen kantasolut eivät voi kasvaa hiiressä, kumoaako se evoluution?

      Jos ihmisen kantasolut voivat kasvaa, kumoaako se evoluution?

      • kokenut-kreationisti

        Oli miten päin vaan, aina me pyrimme selittämään, että se kumoaa evoluution. Tämä on ihan perusasia, joka kreationistin tulee ymmärtää.


    • Epäjumalienkieltäjä

      <<Kun ihmisen kantasoluja istutetaan hiireen, merkittävä osa niistä alkaa erikoistua hiiren kudostyypin mukaiseen tehtävään. Miksi?>>

      Koska olemme niin läheistä sukua hiirelle, että alkionkehitystämme muovaa hyvin samanlaiset, suunnattoman pitkän yhteisen evoluutiohistoriamme aikana kehittyneet mekanismit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      142
      983
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      21
      964
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      830
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      825
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      798
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      732
    Aihe