Itsevarmuuden näytteleminen ei onnistu

RumakoMies83

Voiko olla, että ihmiset aavistavat huonon itsetunnon vaikka kuinka yrittäisi näytellä itsevarman oloista? Olen nyt muutama kertaa tehnyt eräänlaisen sosiaalisen testin mm. baareissa ja kaupoissa:

- Kävelen ryhdikkäästi ja mahdollisimman rennon olosti
- Leukani on suorassa ja katse visusti eteenpäin
- Minulla on siistit vaatteet ja hygienia on kunnossa
- Puhun kuuluvalla äänellä ja katson silmiin
- Hymyilen, jos hymyilyttää nauran, jos naurattaa

Tämä kaikki on tietenkin näyttelyä - oikeasti minulla on erittäin huono itsetunto, jota yritän vain peitellä edellä mainituin keinoin.

Testin tulos: Kukaan ei kiinnitä minuun mitään huomiota. Olen kuin ilmaa. Korkeintaan saan säikähtäneitä ja kummaksuvia katseita - aivankuin olisin toiselta planeetalta.

Eli olen joko epämiellyttävän näköinen tai sitten ihmiset aavistavat jollain tavalla huonon itsetuntoni pienistä vivahteista kuten kasvojen mikroilmeistä - voiko se ylipäätänsä olla mahdollista?

37

805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kekdkd

      Osaan menee esitys hyvin läpi mutta on paljon ihmisiä jotka huomaavat feikatun itsetunnon. Ohi kävellessä saatat näyttää ylimieliseltä jos feikkaat itsetuntoa? Jos katsot vahingossa ylimielisellä ilmeellä vieraita ihmisiä, ei ihmekään jos katselevat kummaksuen.
      Esim. kaupassa kävellessä huomion kiinnittää enimmäkseen ulkonäkö, joten jos sinua ei huomata niin et ole mikään komistus.

      • RumakoMies83

        Itseasiassa minulle on muutama kertaa sanottu, että vaikutan ylimieliseltä ja hymyni on "vittumainen". Tämä johtuu mm. hieman vinosta suusta. Minulla on myös aika suuret silmät, joista voinee helpommin lukea jännityksen/epävarmuuden.


      • CupidonLekavasara

        Väittäisin valtaosan ihmisistä olevan suhteellisen itsevarmoja, mutta naiset hyppäävät hyvin herkästi negatiivisiin johtopäätöksiin miesten itsevarmuuden tasosta. Tämä johtuu siitä, että naiset ovat epävarmoja itsestään ja tarvitsevat jonkinlaisen vankkumattoman muurin lähelleen johon nojailla ainakin henkisesti.

        Epävarmuudesta johtuen naiset eivät koskaan anna selkeitä signaaleja miehille ja nuo epäselvät signaalit sitten heijastuvat takaisin naisen verkkokalvoille miehen "epävarmuutena", kun mies ei ota naisen mikroilmeistä ja eleistä selvää. Miesten on hyvin hankala tehdä aloitteita naisten suhteen, jos ei saa selvää kiinnostaako heitä vai ei. Jos kiinnostuksen merkkejä ei ole, niin ei se eroa käytännössä mitenkään jokaisen vastaantulevan naisen vonkaamisesta, mikä on miesten ja naisten mielestä säälittävää.

        Naiset tiedostamattaan käyttäytyvät juuri sillä tavalla, että miesten ei 90 prosenteissa tapauksissa miesten näkökulmasta kannata tehdä naisten eteen mitään.


      • Nainenpuskasta
        RumakoMies83 kirjoitti:

        Itseasiassa minulle on muutama kertaa sanottu, että vaikutan ylimieliseltä ja hymyni on "vittumainen". Tämä johtuu mm. hieman vinosta suusta. Minulla on myös aika suuret silmät, joista voinee helpommin lukea jännityksen/epävarmuuden.

        PRM rakas❤️Olet ihana Just tuollaisena!


      • junamies

        Naisten käytös suosii ylimielisiä tai narsistisia miehiä, jotka helposti olettavat naisten olevan kiinnostuneita juuri hänestä.


    • Confidenceisthekey

      Jossakin videolla sanottiin että ihmiset, jotka kehonkielellä viestittää itsevarmuutta, mutta ovat sisäisesti epävarma ovat ns. sosiaalisen elämän "robotteja" joita kaikki kummaksuvat. Itse en oikein tähän usko. Kyllähän mielummin kannattaa yrittää olla itsevarma mitä epävarma.

      • EdesUnissa

        Antavat kahdenlaisia signaaleja jatkuvasti, ja näitä lukeva ihminen tuntee olonsa epämukavaksi. Se estää sosiaalisen tilanteen rentouden.
        Parempi olla jatkuvasti epävarma, jolloin toinen henkilö kokee tilanteen selkeäksi.
        Kaiketi tätä tarkoitetaan vanhalla viisaudella " että kannattaa olla oma itsensä".


      • EdesUnissa kirjoitti:

        Antavat kahdenlaisia signaaleja jatkuvasti, ja näitä lukeva ihminen tuntee olonsa epämukavaksi. Se estää sosiaalisen tilanteen rentouden.
        Parempi olla jatkuvasti epävarma, jolloin toinen henkilö kokee tilanteen selkeäksi.
        Kaiketi tätä tarkoitetaan vanhalla viisaudella " että kannattaa olla oma itsensä".

        .. SuurinOsa (Luultavasti Ihan Jokainen) ihmisistä Antaa VastakkaisiaSignaaleja.. Toiset toki enemmän ja/tai voimakkaammin, kuin taas jotkut toiset.. ;P


    • Mielenkiintoinen testi sulla meneillään!

      Vaikea sanoa, miltä se näyttää luonnossa. Voihan olla että se vaan menee täysin yli ja näyttää tosiaan oudolta. Toisaalta taas eikö se hyvä ole, ettei ihmiset kiinnitä huomiota? Miten ihmisten pitäisi siihen mielestäsi reagoida?

      • RumakoMies83

        "Miten ihmisten pitäisi siihen mielestäsi reagoida?"

        Jotain pientä vastakaikua olisi mukava saada, viatonta silmäpeliä tms. Jos en saa positiivisia kokemuksia, ei itsetuntonikaan voi parantua.


      • RumakoMies83 kirjoitti:

        "Miten ihmisten pitäisi siihen mielestäsi reagoida?"

        Jotain pientä vastakaikua olisi mukava saada, viatonta silmäpeliä tms. Jos en saa positiivisia kokemuksia, ei itsetuntonikaan voi parantua.

        Voiko se olla ahdistavaa jos hakee silmäkontaktia? Ei kannata yrittää liikaa. Hyväitsetuntoinen ei hae muiden hyväksyntää.

        Itse hymyilen mielelläni naisille. Ja he hymyilevät takaisin. Mitään muuta silmäpeliä en edes huomaa, kun olen monesti vain omissa ajatuksissani.


    • Kaikki riippuu ulkonäöstä. Komean miehen käytöksellä ei ole mitään merkitystä, koska naisia riittää joka tapauksessa.

      Ruman miehenkään käytöksellä ei ole merkitystä, koska itsevarmuus ei edistä naisen saamista yhtään.

    • cfgvxbhcxbcfg

      Sun tarvii saada viihdyttävää sisältöä sun kanssakäymiseesi - ja enemmän kanssakäymistä tilanteisiin!
      Tee jonkinsorttinen vaikutus.

      Pelkkä kuiva itsevarmuus ei vielä riitä ellet ole tosi komistus. Subtanssia mukaan.

    • Angus.File

      Juo itsesi itsevarmaksi, ja sitten vain läpsyttelemään neitoja persiille.

      Toimivimmat iskurepliikit "mennäänkö paneen" ja "mulla on iso ky..ä". Kumma jos ei ala olemaan trafiikkia sun peräkammarissasi.

      • 23456

        Neuvoista päätellen, haluat torpata kaikki hänen vähäisetkin mahdollisuutensa. Miksi?


    • Et varmaankaan näytä luontevalta. Johonkin rooliin keskittyminen usein näkyy ihmisestä juuri niin, ettei ole luontevasti. Ehkä ne mikroilmeet ja kuuluva puhuminen on myös asioita mihin saatetaan kiinnittää huomiota.

      Suomalaiset harvoin kailottaa kaupassa tai missään, paitsi jurrissa.

    • Näyttele paremmin.

    • Tiedän. En oo lukenut tuossa väissä olevia kommentteja edes, mutta alan ymmärtämään pikkuhiljaa, että itsensä rakastaminen ja ylpeys itsestään, ei ole nenäpystyssä kulkemista, eikä alati iloa. Se vaan tulee pihalle muuten. Se ei ole kiinni asenteesta, niinkuin olen täälläkin joskus kirjoittanut, vaan ymmärryksestä. Ymmärtää itse ja huomaa, että on hyvä ihminen...kaikinpuolin.

      Tuskin kukaan pääsee absoluuttiseen itsevarmuustilaan, mutta mulla ainakin reilun kuukauden aikana se on kasvanut yli 100%;a, niin olen huomannut eron. Vaikka en ole sitä edes juuri seurannut.

      Treffisivut päivittyi. Olemus muuttui. En ole huolissaan, että jään yksin loppuelämäks. Mulle on tullut monta naista kirjoittelemaan treffisivuille ja kirjoittelen kaikessa rauhassa niiten kanssa. Mä ainakin haluun valkata sen mukavimman sieltä, jos meinaan jotain vakavempaa. 😊

      Aika kiva, että voi nykyään katsastella. Ja ihan tuikitavallinen äijä oon ulkoisilta habituksiltani. 😊 Mutta pidän itsestäni nykyään.

      • aitous.on.hawt

        Olen huomannut täsmälleen saman asian. Silloin, kun minulla on "voi ei, olen niin yksinäinen ja toivottavasti tapaisin pian kivan naisen" -ajatukset niin se näkyy varmaan jotenkin ulospäin. Kai naiset osaavat vaistota, jos mies on epätoivoinen, vaikka koettaisi kuinka esittää reipasta ja itsevarmaa.

        Sitten, kun pääsen oikeasti tilaan missä ajatukset muuttuvat "Elämässä on muutakin kuin naiset ja voin tehdä omia juttuja" -ajatukset ja elän hälläväliäasenteella niin olen myös tavannut naisia ja aloittanut suhteitakin. Sen rentouden ja positiivisuuden pitää olla aitoa.


    • httette

      Todennäköisesti saatkin vastakaikua, mutta se ei ole sellaista minkä huomaisit. Viehättävinä pidetyt miehet havaisevat ne pienet merkit ja osaavat siihen vastata.

    • Itse asiassa silloin kun joku yllättäen, minä kyllä säikähdän

    • "Testin tulos: Kukaan ei kiinnitä minuun mitään huomiota. Olen kuin ilmaa. Korkeintaan saan säikähtäneitä ja kummaksuvia katseita - aivankuin olisin toiselta planeetalta."

      Niin no useimmille varmaan oletkin kuin ilmaa olit sitten itsevarma tai et ja ne säikähtäneet taas saattaa kummastella sitä kun tuollainen kovin itsevarma esiintyminen silmiin katsoen saatetaan kokea jotenkin hyökkääväksi tässä kulttuurissa. Ei pidä viedä ylitse vaan olla itsevarma niin ettei provosoi.

    • enpelkääketään

      itsevarma olen, en vaan halua olla päällekäyvä, koska olen hyvä tyyppi ja kun se nyt menee aina tunteisiin :D

    • nakunakke

      Näyttelemällä tekee itsensä ja muut onnettomaksi. Ole ihan oma itsesi ja ylpeä siitä.

      • utrhcdtd

        Ihan paska neuvo, itsensä kehittämisessä ei ole mitään pahaa.


    • Kiltti-ja-kunnollinen

      Ei ruma mies voi saada naista vaikka kuinka katsois naisia silmiin ja kävelisi ryhdikkäästi.

    • paradoxi

      Höh eihän se noin mene lainkaan. Itsevarmuus ei ole "itsevarmuutta". Se ei ole jotakin ryhdikästä kävelyä ja silmiin tuijottamista. Ei ihme, jos sinua katsotaan kieroon.

      Itsevarmuus tulee paradoksaalisesti siitä, että näytät kaiken sen epävarmuuden ja haavoittuvaisuutesi muille. Ihan tosta noin vain, häpeilemättä ja piileskelemättä.

    • oiuytrewqqqq

      Fake it till you make it. Itsevarmuuden näyttelyä pitää jatkaa niin kauan että siinä oppii itsevarmaksi, ei hyvä muusikkokaan soita tietoisesti vaan pääasiassa lihasmuistista.

    • flowersreally

      Kuulostat sellaiselta seipään nielleeltä.

    • Pillujen--asiantuntija

      Mies ei voi saada naista muuten kun rahalla jollei ole hyvännäköinen. Siinä ei auta itsevarmuuskaan. Kyllä nainen rumasta miehestä kiinnostuu jos miehellä on rahaa paljon jotta nainenkin saa siitä osansa ja voi elää hyvää elämää taloudellisesti ja silloin nainen kestää ruman miehen huonot piirteet. Itsevarmuutta voi harjoitella vaikka kuinka paljon menemällä vaikka huoriin jotta olisit sellainen luonteva naisten edessä mutta se ei auta saamaan elämänkumppania.

      • Jooh viimeistää rahalla saa naisen, niitä naisia on enemmän ja taas minunlaiset varmasti kaapataan ensimmäisenä.

        Taas oon kovissa haluissa ja se on erittäin ahdistavaa voisi ottaa miehet silmät kiinni että saa tyydytyksen.
        Tekee mieli kiroilla ja itkeä.


      • eikiitoslortoille

        Miksi et sitten eroa?

        On aika hirveää kotiäidin sinkkupalstalla herutella huomiota itselleen. :/ Mies ei vissiin huomioi tarpeeksi. Eikä aivokapasiteetti riitä keksimään mitään kehittävää puuhaa. Vaik onhan niitä naisia joille ei riitä oman kumppanin huomio.. Täällähän sitä on apajat sitä hakea.

        Sullahan olisi lupaava ura yleisenä naisena.
        Köyhemmätkin miehet sais reikää aivan ilmatteks hah!


    • Pyllypurilainen

      Minua on väitetty itsevarman oloiseksi, vaikka lähinnä omasta mielestäni vaan välttelen katsomasta tai puhumasta ketään/kenellekään. En pysty pitämään katsekontakteja kovinkaan kauaa ja aina kun puhun niin suusta tulee pelkkää paskaa, joten parempi olla vaan hiljaa. Eli mielestäni käyttäydyn kuin täysi luuseri, mutta ilmeisesti se kuitenkin näyttää jotenkin ihmeellisesti ns. itsevarmalta. En sitten tiedä oikein millä logiikalla tuokin toimii, mutta enhän minä ihmisistä mitään tajuakaan.

    • Pahoittelun

      Veikkaisin että olet ruma

      • RumakoMies83

        Niin, en todellakaan tiedä olenko ruma, komea vai jotain siltä väliltä. Ongelmana on, että olen saanut kuulla kaikenlaista palautetta ulkonäöstäni: Kehuja lähisukulaisilta, mutta suurimmaksi osaksi huonoa palautetta muualta. Itse arvioisin ulkonäköni olevan suurinpiirtein 6.5/10, mutta voi se olla huonompikin.
        En ole koskaan seurustellut, eikä kukaan nainen ole koskaan osoittanut minuun mitään kiinnostusta romanttisessa mielessä.


      • 12121212121212
        RumakoMies83 kirjoitti:

        Niin, en todellakaan tiedä olenko ruma, komea vai jotain siltä väliltä. Ongelmana on, että olen saanut kuulla kaikenlaista palautetta ulkonäöstäni: Kehuja lähisukulaisilta, mutta suurimmaksi osaksi huonoa palautetta muualta. Itse arvioisin ulkonäköni olevan suurinpiirtein 6.5/10, mutta voi se olla huonompikin.
        En ole koskaan seurustellut, eikä kukaan nainen ole koskaan osoittanut minuun mitään kiinnostusta romanttisessa mielessä.

        No tuossahan se tuli.

        Naisten silmissä 80% miehistä on keskimääräistä rumempia.

        On yleisesti tiedossa etteivät naiset osaa erottaa erilaisia piirteitä toisistaan. Esim. pitkä mies tulkitaan kyvykkäämmäksi, jykeväleukainen luotettavammaksi, matalaääninen hauskemmaksi, jne. Vino suu saattaa riittää siihen että hymy tulkitaan ylimielisyydeksi tms.


    • Gnuk

      Siis minkään näytteleminen ei pitemmän päälle onnistu. Aina on olemassa mahdollisuus, että vieressä tai seurassa on joku, joka on sitä jotain mitä näyttelijä näyttelee. Vituikshan se aina silloin niillä näytyelijöillä tuppaa meneemään... :D

      Mut ei itsevarmaksi synnytä. Itsevarmaksi tullaan. Sillon on näytteleminen tarpeetonta.

      Aiheeseen liittyen tuli mieleen, että oliko se Suurin ja Kaunein joka totesi, että "It's not bragging, if you can back it up" :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe