Jeff Markinin tarina

27.4.2017 Frii -kanavalla esitettiin dokumentti Jeff Markinista, joka kävi kuoleman rajan takana. Suhtaudun yleensä hieman varovaisen skeptisesti näihin kertomuksiin, mutta tämä tapaus on poikkeus. Poikkeukselliseksi sen tekee se, että tapahtumiin liittyy Jeffiä hoitanut lääkäri Dr Chauncey Crandall.

20.9.2006 Jeff Markin oli menossa autollaan töihin, kun hän alkoi äkisti voida erittäin pahoin. Hän päätti suunnata lähimpään sairaalaan. Jeff vaivoin selvisi sairaalan käytävälle, jossa hän menetti tajuntansa. Hoitohenkilökunta alkoi välittömästi elvyttää häntä. Jeff vietiin valvontaosastolle, jossa hänen sydämensä todettiin pysähtyneeksi. Hänen elvytysyrityksiään jatkettin n. 40 minuutin ajan. Lopulta hänen avukseen kutsuttu lääkäri Chauncey Crandall julisti hänet kuolleeksi.

Kun Crandall poistui huoneesta käytävälle, hän kuuli äänen: "Mene takaisin huoneeseen ja rukoile tuon miehen puolesta." Lääkäri ei tietenkään ollut uskoa korviaan. Hän kertoi olleensa lääkäri ja tiedemies, joka ei uskonut yliluonnolliseen. Niinpä hän jatkoi matkaansa käytävää pitkin kävellen. Hetken kuluttua sama ääni sanoi uudelleen: "Mene takaisin ja rukoile sen miehen puolesta." Silloin hän muutti mielensä ja kääntyi takaisin. Huoneessa oli Jeffin ruumiin lisäksi hoitaja ja avustava lääkäri. Tohtori Crandall meni ruumiin luo ja yritti rukoilla Jeffin puolesta, muttei osannut. Hän kuitenkin laski kätensä Jeffin päälle. Tohtori Crandall pyysi, että hoitohenkilökunta antaisi Jeffille vielä yhden iskun defibrillaattorilla. Muut katsoivat häneen epäuskoisesti ja sanoivat, että tämä mies on ollut kuolleena lähes tunnin. Elämä on poistunut hänestä. Crandall kuitenkin pyysi, että Jeffille tulisi antaa vielä yksi sähköisku. Näin lopulta hoitohenkilökunta teki. Iskun jälkeen Jeff alkoi liikkua ja elämä palasi hänen ruumiiseensa. Hän ei saanut aivovammoja tai muitakaan vaurioita, vaikka hänen sydämensä oli todella pitkään pysähtyneenä.

Tohtori Crandall kiertelee eri puolilla maailmaa kertomassa muille lääkäreille tästä erikoisesta tapahtumasta. On selvää, että kokemus muutti hänen käsityksensä Jumalasta ja elämästä kuoleman jälkeen. Ja näin tapahtui myös Jeffille.

Jeff puolestaan kertoi, mitä oli kokenut sinä aikana, kun hänen sydämensä oli ollut pysähtyneenä. Hän kertoi poistuneensa ruumiistaan ja joutuneensa pimeään, ahdistavaan paikkaan. Hän kertoi olleensa erittäin ahdistunut ja epätoivoinen. Lopulta hän oli jonkinlaisessa kappelissa katsomassa omaa ruumistaan. Siellä hän tunsi, että jokin hahmo on hänen vierellään. Sen jälkeen hän palasi ruumiiseensa.

Jos Jeff kertoisi yksinään tästä tapahtumasta, olisi se sellaisenaan jo hyvinkin ihmeellinen kokemus ja lääketieteellisesti ajatellen mahdottomuus. Mutta tohtori Crandallin kokemus liitettynä Jeffin kokemuksiin tekee tapauksesta ainutlaatuisen todistuksen Jumalan olemassaolosta.

Linkki ketjussa.

27

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tontun_nähneen_tarina

      Itse näin Saunatontun tänään.

    • Sitten voimmekin varmasti palata keskustelemaan siitä, MITÄ varten täällä ollaan?

      • eikukaane

        sitä ei tiedä kukaan ihminen. ei uskontojen jumalat eikä evoluutioteorian biologia.


      • eikukaane
        eikukaane kirjoitti:

        sitä ei tiedä kukaan ihminen. ei uskontojen jumalat eikä evoluutioteorian biologia.

        mutta ehkä tarkoituksemme onkin ymmärtää mistä on kyse...


    • Aloituksen kategorisointi defenssimekanismeissa:
      Taso 2 (lapselliset defenssit)
      Mekanismi: fantasiamaailmoihin pakeneminen

      "lääkäri Chauncey Crandall" ... "kertoi olleensa lääkäri ja tiedemies, joka ei uskonut yliluonnolliseen"

      Perinteistä tuttua uskovaisvalehtelua taas heti tuosta lähtien. Todellinen tilanne on hyvin selvä, jos katsotte kyseisen lääkärin oman julistuksen täällä olevasta videosta:

      http://chadwickfoundation.com/about/

      Tuon lääkärin poika on siis kuollut aiemmin syöpään ja tyyppi tuossa videossa julistelee sitä edeltänyttä uskovaisuuttaan ja ihmeuskojaan ja kuvitelmiaan miten myrskypilvet saapuivat ja rakennukset tärisivät silloin kun poikansa kuoli ja miten oli rukoillut jonkun tunnin kuollutta poikaansa takaisin henkiin onnistumatta ja päätti sitten omistaa loppuelämänsä hihhuloinnin levittämiseen, ihmeitten julistukseen, kuolleitten herättämiseen ja sen sellaiseen.

      Tuossa ei mainittu selvästi tapahtumahetkeä mutta tuo kyseinen hihhulointia levittelevä Chadwick Foundation on perustettu tuon pojan muistolle ja täältä sivun lopusta voitte ladata kyseisen organisaation veroilmoituksen vuodelta 2006, jonka perusteella sen ensimmäinen tilikausi on alkanut 18.7.2006:

      https://projects.propublica.org/nonprofits/organizations/205251926

      Ja kuinka ollakaan, vain muutamaa kuukautta myöhemmin eli yllämainitun sivuston mukaan 20.10.2006 (eli ROTilla heittää kuukausi) tyyppi on mukamas herättelemässä kuolleita kuten videossaan kertoo lupailleensa.

      Eli ilmeisen tavanomainen uskovaistarina siis jälleen. Traumaattinen kokemus sai jo entuudestaan uskovaisen hihhuloimaan ylikierroksilla ja tyyppi on selvästi tuon videon perusteellakin melkoinen tarinaniskijä.

      • blaablaablaablaablaa

        No tulipas taas yllätyksenä :). En viitsinyt lähteä kaivelemaan tätä tunkiota, kun arvasin melko varmasti mistä on (taas kerrran) kysymys. Kiitos vaivannäöstä...


      • Ja kas... ROT itse ei tietenkään vaivaudu kommentoimaan mitenkään!


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Ja kas... ROT itse ei tietenkään vaivaudu kommentoimaan mitenkään!

        Eipä tietenkään, eihän tuo koskaan kommentoi, kun jää valheiden levityksestä kiinni. Siis käytännössä kaikissa aloituksissaan.

        Tuo samainen lääkäri Crandall kertoo muuten tuosta vedätyksestään kertovan kirjansa johdanto-osiossa olleensa uskovainen jo pitkään ennen poikansa sairastumistakin mutta muuttuneensa tuon sairauden myötä tavallisesta uskovaisesta radikalisoituneeksi kristityksi, joka näkee elämän hengellisenä taisteluna ja oppineensa taistelemaan sen etulinjoissa niin kovaa ja nopeasti kuin ikinä pystyy. Enkä nyt siis liioittele yhtään vaan tyyppi itse käyttää noita termejä kuten radikalisoitu kristitty.

        Crandall kytkee itse heti tuossakin johdannossa oman poikansa kohtalon siihen, että päätti aloittaa uuden jeesusta ja lääketiedettä yhdistävän "kaksois-parantavan pappisvirkansa".

        Myöhemmin samaisessa kirjassaan Crandall kertoo uskoneensa vaimonsa kanssa sairauden aikana enemmän ja enemmän "yliluonnolliseen todellisuuteen omassa ajassaan" ja ryhtyneensä tekoihin joiden itse uskoo näyttäneen jopa kanssauskovien silmin epäilyttäviltä (ei erittele tuossa mitä ne olivat). Crandall kertoo mm. alleviivanneensa UT:sta kaikki parantamisesta puhuvat kohdat etsiäkseen miten jumala parantaa rukouksilla ja järjestäneensä seurakuntansa vanhemmiston rukoilemaan rinkiin poikansa ympärille samalla kun tuota voideltiin öljyllä jne.

        Joten miten on ROT, kuulostaako tuo "tiedemieheltä, joka ei uskonut yliluonnolliseen", kuten taas valehtelit?

        Crandall kertoo myös alkaneensa tuolloin lueskelemaan muiden paranteluhuijarien kuten helluntailaisen Reinhard Bonnken kirjoja ja on nykyisin Bonnken "Christ for all nations" organisaation hallituksen jäsenkin. Bonnke on siis huuhari, joka on aiheuttanut ristiretkillään Afrikassa mm. mellakoita muslimien ja kristittyjen välillä ja esim. yhdessä ainoassa tilaisuudessaan 14 ihmistä puristui hengiltä, kun väki rynni koskettamaan tuota "parantajaa". Bonnke jatkoi heti seuraavana päivänä tilaisuuksiaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja esim. yhden tuossa kuolleen tytön isän kerrotaan tavoitelleen Bonnkea, jotta tämä olisi herättänyt tyttärensä takaisin henkiin, ja kun ei päässyt Bonnken luo, yritti laskea tyttärensä Bonnken mersun päälle josko sen kosketus auttaisi. Lienee sanomattakin selvää, että nuokin uskovat jäivät kuolleiksi.

        Tuota se uskovaisuus on.


      • kretujen-vääristelyt

        "Perinteistä tuttua uskovaisvalehtelua taas heti tuosta lähtien. Todellinen tilanne on hyvin selvä, jos katsotte kyseisen lääkärin oman julistuksen täällä olevasta videosta:"

        Onkohan tuo referaatti ohjelmasta ROTin oma, esitettiinkö ohjelmassa asia väärin vai onko joku muu kirjoitellut roskaa ja roti kopioinut sen tänne.
        Lääkäri kuitenkin puhuu heti videon alussa omasta kristillisestä uskostaan, ja miten pojan vaikea sairaus oli koetellut sitä. Ei tartte katsoa kuin minuutti videota, niin tuo tulee ihan selväksi.

        Nyt odotetaan, korjaako ROTi esittämäänsä tarkoituksellista tai tahatonta vääristelyä. Kaikki voivat erehtyä, mutta erehdys pitää myöntää rehellisesti ja korjata. Kannattaa pitää tätä ketjua ylhäällä, ja se mitä ROTi tekee kertoo aika paljon hänestä. Katoaako ROTi paikalta, poistuuko ketju kokonaan vai tuleeko mies rehellisesti toteamaan virheensä.


    • DraamattuOnPotus

      Tästä tapauksesta saammekin hyvän esimerkin rukoilemisen perusolemukselle,eli Jumalan Suuren Suunnitelman hienosäätämiselle:Hei Jumala,miks tuo äijä kuoli,sehän vois ihan hyvin vielä elääkin,kuoleehan se lopulta kuitenkin?Se tulee sitten Taivaaseen tai pääsee hiiliosastolle,ja ajallahan ei sinun tapauksessa ole mitään merkitystä,eikö?

    • Tarinoita_riittää

      Taas nähdään miten kreationismi on sitä, että kun leikkitieteelliset esimerkit loppuvat, niin laitetaan suoraan julistusvaihde sisään ja aletaan valehtelemaan jostain kuolleistapaluukokemuksista jne. Usein nuo ovat surkuhupaisan epäuskottavia omia anekdootteja, tyyliin "näin enkelin meidän parvekkeella". Sen verran näissä jälkimmäisissäkin kuitenkin voi olla niitä tieteisyyden auktoriteeilla ratsastamisen elementtejä, että usein vedotaan juuri lääkäreiden kertomuksiin.

      Tieteen kentältä uskovaisten mummojen ja pappojen skenessä tuttua on vain lääkäri. Heikäläiset luulevat, että jos lääkäri sanoo jotain niin se on totta. Lääkäri kuuluu siihen kunnioitettuun kööriin kuten pappi ja poliisi. Nämä tarinat voisi muuttaa vielä vähän eeppisemmiksi niin, että lääkäri ja pappi ja poliisi yhdessä todistivat jonkin ihmeteon, kukin omaa luotettavaa erityisosaamistaan käyttäen. Ei voi kiistää semmoista, paitsi tietysti evokit, jotka vihaavat kaikkia noita yhtä paljon tai jotain muuta tämmösitä jyrimäistä paskaa voisi tuohon perään latoa.

      On tuo uskonnollisuus kyllä lapsellista. Ei siinä mitään mutta kun aikuisetkin sitä vielä harrastavat, niin sitten se on enää vain typerää, sori vaan!

    • ROT!! Herää jo! Mikä on kommenttisi nyt?

      • Tämäkin ketju on taas hyvä esimerkki siitä mitä olen aiemmin todennut, että vaikka psykologiset defenssimekanismit voivat selittää ROTin toiminnan suurelta osin, siihen sisältyy kuitenkin sellaista epärehellisyyttä, jota ei voi pitää muuna kuin tahallisena.

        Tämäkin on ROTin oma aloitus, joka ei käsittele evoluutiota, eikä ilmeisestikään ole vastaus kenenkään muun viesteihin, eikä tuon yksittäisen vedätyksen paljastumisen pitäisi olla mikään kohtalonkysymys uskollekaan ylipäänsä, koska ainahan uskovaiset siirtyvät vain seuraavaan vedätykseen kun yksi paljastuu.

        ROT on siis vain selvästi kykenemätön myöntämään omia valheitaan ja suojelee pakoilullaan vain ja ainoastaan itseään.

        ROT, olet todella vastenmielinen ja äärimmäisen epärehellinen huijari ja pelkuri joka ei kykene ottamaan vastuuta omista teksteistään.


    • tuoksahtaabisnekseltä

      Psykoalan ammattilaisena minun kokemukseni ja havaiantoni näistä kuoleman tuolla puolen käyneistä on se että ne kokemukset eivät ole lainkaan yhtenäisiä vaan jokaisella on ihan omanlaisensa tarina, ja olen kurillani haastatellut hiukan terkemmin joitakuita näiden kokemuksista ja ne heijastelevat heidän omia uskontojensa käsityksiä jotka ovat hyvinkin vaihtelevia joten on selvää että kun pää kolahtaa onnettomuudessa tai ollaan heräämässä narkoosista niin harha-aisimukset tuntuvat hyvinn todellisilta. Niillä voidaan hämätä tyhmää lääkäriäkin tai muuta hoitohenkilökuntaa jolta puuttuu riittävä kokemus skeptisempään ajatteluun.
      Esimerkiksi erään miehen sielu sinkoutui kolarissa fyysisen avaruutemme rajoille jossa hän kohtasi kuolleita omaisiaan jotka ihmettelivät sitä että miksi hän näin nuorena sinne tuli. Päätti sitten kuitenkin palat ja heräsi autossaan.
      Toinen koki ensin vajoavansa huimaa vauhtia jonnekin syvälle jossa hänen jalkojansa alkoi hirveästi polttaa ja koko lähestyvänsä helvettiä mutta alkoi sitten nousta kohti yöhäällä olevaa kirkkautta joka muuttui koko ajan kirkkaammaksi kunnes heräsi narkoossistaan.
      Kolmas todentutnuinen kokemus oli oma narkoosista herääminen jossa sieluni leijaili kohti katonrajaa ja katselin sieltä ylhäältä itseni ruumista vuoteessa mutta koska jo tuolloin tiesin että kyse on vain narkoosiaineen vaikutuksesta niin avasin katonrajassa ollessani silmäni ja huomasin että olinkin vuoteessa. Suljin silmäni ja taas alkoi leijailu ylöspäin ja taas aukaisin silmäni ja vuoteessahan minä olin. Huvittelin tällä kokemuksella vajaat puoli tuntia kunnes aineen vaikutus vähitellen lakkaasi.

      • alfredhitskok

        Hyvä yritys mutta jyrtsin tyyli haisee silti.


      • OnseJyriviisas
        alfredhitskok kirjoitti:

        Hyvä yritys mutta jyrtsin tyyli haisee silti.

        Joo, Jyrtsihän se siinä, mutta eikö Jyri ollut muka ihan asiallisesit asialla kun sanoi että nykyajan henkimaailman kokemukset ovat vaihtelevaisuutensa huomioonottaen vain henkisiä häiriöitä.


    • psyykkari

      Ufotarinat, kuolamjälkeiskokemukset ja evoluutioteorian tarinat ovat kaikki samaa luokkaa, silkkaa mielikuvitusta.

      En silti vastusta ajatusta kuolemanjälkeisestä elämästä sillä ylösnousemus on luvattu ihmisille läpi Raamatun, Mutta ei kuolleista ole palanneet muut kuin muutamat Raamatun henkilöt kuten Jairuksen tytär, Nainin lesken poika, ja Lasarus, mutta kukaan ei kertonut että mitä oli kuolleena ollessaan kokenut ja sitäpaitsi Jeesus sanoi Lasaruksen kuolemasta että: "Hän nukkuu". Kuolema on siis Raamatun mukaan unen kaltainen tiedoton olotila.

    • Tuossahan tuo aloituksen tarina jo perattiin ja huuhaaksi havaittiin, mutta näitä "tunti_kuolleena-juttuja yhdistää aina se, että koskaan ei ole ensimmäistäkään todistetta, että sellainen olisi myös tapahtunut. Aloituksessa on paljon yksityiskohtia eli kaksi silminnäkijää ja koska tuo tapahtui muka sairaalassa, niin sinne olisi rynnännyt koko sairaalan henkilökunta ja media perässä. Eli tuosta ihmeestä olisimme saaneet kuulla joka tuutista, mutta ei löydy kuin jokin fundissivulta kopsattu juttu.

      >> Tohtori Crandall pyysi, että hoitohenkilökunta antaisi Jeffille vielä yhden iskun defibrillaattorilla. Muut katsoivat häneen epäuskoisesti ja sanoivat, että tämä mies on ollut kuolleena lähes tunnin. <<

      Ap:lle vinkisi seuraaviin stooreihin:

      "Defibrillaattori ei käynnistä sydäntä uudestaan, mikäli sydämessä ei ole sähköistä toimintaa lainkaan (asystolesta), toisin kuin esimerkiksi elokuvissa saatetaan antaa ymmärtää. " (wiki)

      • Hyvä pointti. Defibrillaattorin tarkoitus on pysäyttää sydämen kammiovärinä, jotta sydämen normaalirytmi palautuisi.

        ROT ei tuota virhettä huomannut, koska ei tiedä mihin defibrillaattoria käytetään.


      • bg-ope kirjoitti:

        Hyvä pointti. Defibrillaattorin tarkoitus on pysäyttää sydämen kammiovärinä, jotta sydämen normaalirytmi palautuisi.

        ROT ei tuota virhettä huomannut, koska ei tiedä mihin defibrillaattoria käytetään.

        Yritin tarkistaa mitä Crandall itse väittää asiasta kirjassaan mutta tarina on esitetty siinä määrin epäselvästi, ettei esitetystä ota oikein tolkkua. Tarinan alussa tuo Jeff on itse täyttelemässä sairaalassa papereita, kunnes:

        "suddenly he passed out and fell hard to the floor, dead"

        Ellei tuo ole jotain vähemmän dramaattista tarkoittava sanonta, tohtori tuntuu diagnosoivan ihmisten tilaa varsin suoraviivaisesti. Seuraavaksi tuo tarinaniskijä kuvailee hoitotilannetta näin:

        "What I walked into was a disaster area. Total chaos. A war zone."

        Kuulostaa aika erikoiselta että tuollaisessa toimintaympäristössä jatkuvasti elävä kuvailee sairaalassa yhtenä kappaleena itse vielä papereita täytelleen ihmisen hoitoa noin. Seuraavaksi Crandall selittelee miten potilasta oli hoidettu jo 30 min ennenkuin itse saapui edes paikalle ja luettelee hoitotoimenpiteinä siihen mennessä tiputuksen, intuboinnin, lääkkeiden injektoinnin sydämeen ja 10 iskua deffalla, joiden kuvaillaan olleen urhoollinen yritys:

        "to keep his heart beating and his brain supplied with oxygen"

        Ja sitten taas seuraavaksi:

        "Still he wouldn't breathe and we couldn't get his heartbeat back"

        Niin löikö se sydän nyt sitten tuona aikana vai ei? Ja sitten noiden sanotaan luovuttaneen kun oli kulunut yhteensä 45 minuuttia "with no change and no response".

        Tuo ei ROTin kertomasta poiketen alunperin väittänyt varsinaisesti kuulleensa ääniä vaan "tunteneensa" jumalan käskyn mutta sitten perässä kuvaa "hiljaisen mutta voimakkaan taivaan äänen". Ja sitten tarina etenee siihen että vielä yksi kerta deffalla sai EKG:n "suoran viivan" muuttumaan sykkeeksi.

        Kaikesta päätellen tuo on tyyppi joka liioittelee tarinoitaan vapaasti taikauskoaan edistääkseen ja toisaalta voi varmaan laskea senkin varaan että mahdolliset muut paikallaolijat eivät ala julkisuudessa oikomaan yksittäistä potilasta koskevia tarinoita vuosia myöhemmin ja ainakaan ilman kyseisen potilaan lupaa.


      • jhuyt

        Hah haha, tosiaankin, miten sattuikaan että media on ollut aina paikalla kun Leo Mellerin ihmeet tapahtuivat, hehe.

        Joskus tuntuu siltä että ihmiset ovat oikeasti apinoita, siis evokkeja.


    • "Jeff puolestaan kertoi, mitä oli kokenut sinä aikana, kun hänen sydämensä oli ollut pysähtyneenä."

      Näissä kertomuksissa minua on aina ihmetyttänyt se, mistä potilas tai lääkintähenkilökunta voi tietää, missä vaiheessa nämä kokemukset ovat tulleet. Miten "kuolleen" kokema aika on saatu synkronoiduksi siihen, mitä sairaalan kellot ovat näyttäneet? Tajunnan sammuessa aivojen hapenpuutteen takia tai uudelleen tajuihinsa tullessaan ihminen voi nähdä harhoja. Väitteet siitä, että ihminen olisi kokenut jotain silloin, kun aivokäyrä piirtää suoraa viivaa, ovat täysin perusteettomia ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä huuhaata. Kuitenkin sellaisia väitteitä esitetään jatkuvasti kuolemanrajakokemusten yhteydessä.

      • Fundiksilla menee tosi ja toiveet sekaisin.


    • Vähäinen tieto ensiavusta mutta deffalla ei ammuta jos ekg näyttää viivaa.

      "Defibrillaattori – uudelta nimeltään sydäniskuri, tuttavallisesti defi tai deffa – on laite, jolla sydänpysähdystilanteessa pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt henkeä uhkaava rytmihäiriö. "

      Eli valehtelet vakavassa asiassa. Eikö opettajaa yhtään hävetä?

    • Uskonnontunnillahan sinulla on hyvä tilaisuus kertoa näitä puppujuttuja lapsosille.

    • >> Suhtaudun yleensä hieman varovaisen skeptisesti näihin kertomuksiin <<

      Vai että varovaisen skeptisesti? Ja kuitenkin kompastuit ja uskoin noin lapselliseen juttuun.
      Käytännössä et edes tiedä, mitä skeptisyys tarkoittaa, saati rationaalinen ajattelu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1414
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      75
      1115
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      977
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe