Ulkopoliittinen kannanotto

kansalainsen.mielipide

Niinistö olisi voinut sanoa tämän tietysti ihan suoraankin:

Että se on nyt Nato ja Venäjä sillä tavalla, että jos se Itämerellä vehtaaminen ei ala vähitellen loppumaan, niin Suomen puolustusvoimat miehittää koko meren ja ilmavoimat ampuu alas kummankin puolen koneet! Merisissien kaukopartio-osasto upottaa USA:n laivaston alukset ja Panssariprikaati valtaa PIetarin ja nostaa vodkan hintaa vähintäänkin Pekka Puskan asiantuntijalausunnon pohjalta määritellylle tasolle ja jos ei homma ala rauhoittua, nostetaan Päivi Räsäsen vaatimalle tasolle.

Että jumalauta niin!

20

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bror-Erik1974odin

      Se on kuitenkin niin,ja aivan oikein, että TP Niinistö puhuu ennen kaikkea Suomen president-
      tinä ja siinä käytetään kansainvälistä protokollaa ja sen kieltä! Sauli on muuten hieno mies.

    • sunffarallalalaalaa

      Silmääni pisti tällainen viestiketju sananvapaus palstalta.
      Klikkaa: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14826545/metrojetti
      Onkohan saman humoristin kirjoituksia. Onhan se engelsmanni ennenkin seilannut Suomemme rantoooja sunfaraa ja ranskalaiset olivat sodassa ainakin teoriassa Suomea vastaan Oolannin sodan aikana. Samoin heistä tulivat Suomen vihollisia jatkosodan aikana.
      Täällä kirjoitellaan että sosialistit aloittivat toisen maailman sodan. Kansallissosialistit ja sosialistinen Neuvostoliitto yhteisellä Molotov-Ribbentrop sopimuksella. Se oli Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 23. elokuuta 1939. He siis sopivat olemaan hyökkäämättä toistensa kimppuun. Mutta salainen lisäpöytäkirja paljastikin heidän lopulliset aikeensa. Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa sovittiin etupiirijaosta. Suomi, Baltian maat, Puola ja Romania olivat jaon kohteina. Näin suurvallat pystyisivät ilman toistensa uhkaa laajentamaan alueitaan. Saksa saattoi ryhtyä sotaan Puolaa ja mahdollisesti myös sen riippumattomuuden taanneita Britanniaa ja Ranskaa vastaan ilman pelkoa Neuvostoliiton hyökkäyksestä niiden tukemana. Samalla Neuvostoliitto valmistautui omiin operaatioihinsa Puolan, Suomen ja Baltian maiden osalta. Tuo sopimus oli vain silmänlumetta sillä molemmilla oli perimmäisenä ideana hyökätä toistensa kimppuun kun aika olisi sopiva.
      Eikö tämä sama etupiirijako ole edelleenkin voimassa ainakin noin teoriassa. Saksan tilalle on nyt vain tullut Nato. Suomelle on edelleenkin edullisinta pysyä erossa kaikista sotilaallisista liitoista. Niin eurooppalaisesta puolustusliitosta kuin tästä jo solmitusta liitosta englantilaisten kanssa. Turhaa sapelien kalistelua. Mutta tuo linkki metrojettiin on mielenkiintoinen. Se avasi ainakin minun silmäni nykyaikaan. Global Gladio on voimissaan vaikka viime aikoina ei suurempia huijauksia olekaan sattunut. Viineinen ehkä Tukholman seinään ajo. Mutta odottakaas kun lakiesitys tiedustelulaista menee eduskuntaan niin jotain false flagia Suomemme rannoille järjestetään. Ei se muutoin läpi mene. Älkää sitten sanoko etteikö teitä ole varoitettu.

    • sunffarallalalaalaa

      Näin ne välirikot tapahtuu. Pakko täällä on käydä läpi tuokin aika historiassa. Selän takana kaikki tapahtuu ja kansalle ei kerrota mitään.

      Molotovin neuvotteluista marraskuussa 1940 Adolf Hitler antoi selonteon 22. kesäkuuta 1941:

      »Raskain sydämin minä harkitsin asiaa. Me saksalaiset emme syö sanaamme. Pyysin Molotovin Berliiniin vierailulle neuvotellakseni tilanteesta. Molotov asetti minulle neljä kysymystä:

      1) Molotovin kysymys: Suuntautuuko Saksan takuu Romanialle siinä tapauksessa, että Neuvostoliiton taholta tapahtuu hyökkäys Romaniaan, myös Neuvostoliittoa vastaan? - Vastaukseni: Saksan takuu on yleinen ja meille ehdottoman sitova. Mutta Venäjä ei ole koskaan meille ilmoittanut, että sillä Bessarabiaa lukuun ottamatta ylipäänsä on mitään etuja Romaniassa. Jo Pohjois-Bukovinan miehitys oli rikos tätä vakuutusta vastaan. Minä en sen vuoksi uskonut, että Venäjällä yhtäkkiä vielä voisi olla joitakin lisäaikomuksia Romaniaa vastaan.

      2) Molotovin kysymys: Venäjä tuntee olevansa jälleen Suomen uhkaama. Venäjä on päättänyt olla sitä sietämättä. Onko Saksa valmis olemaan antamatta Suomelle mitään apua ja ennen kaikkea halukas vetämään kaikki saksalaiset joukot, jotka olivat vaihtoa varten kauttakulkumatkalla Kirkkoniemeen? - Vastaukseni: Saksalla enempää kuin tähänkään päivään asti ei ole mitään poliittisia intressejä Suomessa. Mutta Saksa ei voi pitää mahdollisena sietää uutta sotaa Venäjän puolelta pientä Suomen kansaa vastaan, varsinkaan kun emme koskaan voineet uskoa Suomen puolelta Venäjää vastaan kohdistuvaan uhkaan. Mutta emme ylipäätänsä toivo, että Itämerellä vielä kerran syntyy sotanäyttämö. (Hitlerkin oli Itämerellä tapahtuvaa sotaa vastaan)

      3) Molotovin kysymys: Onko Saksa valmis suostumaan siihen, että Neuvostoliitto puolestaan antaa takuun Bulgarialle ja että neuvostoliittolaisia joukkoja tässä tarkoituksessa lähetetään Bulgariaan, jolloin hän, Molotov, halusi selittää, ettei heidän tarkoituksenaan ollut tästä syystä esimerkiksi syrjäyttää kuningasta. - Vastaukseni: Bulgaria on suvereeni valtio, enkä tiedä, että Bulgaria on ylipäätänsä pyytänyt mitään takuuta Neuvostoliitolta niin kuin Romania on pyytänyt Saksalta. Sitä paitsi minun täytyy tämän kysymyksen johdosta neuvotella liittolaisteni kanssa.

      4) Molotovin kysymys: Neuvostoliitto tarvitsee joka tapauksessa vapaan pääsyn Dardanellien kautta ja vaatii suojakseen muutamien tärkeiden tukikohtien miehitystä Dardanelleilta ja Bosporilta. Suostuuko Saksa siihen vai ei? - Vastaukseni: Saksa on valmis puolestaan aina suostumaan Montreux’n sopimuksessa määritellyn statuksen muutokseen Mustanmeren valtioiden hyväksi. Saksa ei ole valmis suostumaan venäläisten tukikohtien muodostamiseen salmien alueelle.»

      Käytännössä Neuvostoliitto ei enää onnistunut lujittamaan asemaansa Itä-Euroopassa marraskuun 1940 jälkeen, kun taas siihen mennessä Saksa oli onnistunut valtaamaan Puolan lisäksi Belgian, Hollannin, Luxemburgin, puolet Ranskasta sekä pakottamaan Ranskan rauhaan, ja yrittänyt lannistaa Britannian lentopommituksin sopivaksi maihinnousulle.

      Käytännössä Saksan ja Neuvostoliiton välirikko näkyi diplomatiassa Jugoslavian osalta, minkä seurauksena neuvostoliittolainen uutistoimisto TASS julkaisee 5. huhtikuuta 1941 tiedonannon, minkä mukaan Neuvostoliitto ja Jugoslavia ovat solmineet ystävyyssopimuksen samana päivänä. Jugoslaviassa oli tapahtunut vallankaappaus 27. maaliskuuta 1941, minkä tarkoituksena oli estää Jugoslavian ajautuminen akselivaltojen piiriin ja kääntää maan ulkopolitiikka. (Jugoslavia oli jo tuolloin arka paikka etupiireille) Historia toistaa itseään.

    • sunffarallalalaalaaa

      Jugoslavian hajoamissodat olivat entisessä Jugoslaviassa Balkanin niemimaalla vuodesta 1991 alkaen käyty pitkä sotien sarja. Sotaa käytiin Sloveniassa, Kroatiassa, Bosniassa ja Kosovossa sekä Etelä-Serbiassa. Sotien syynä oli Jugoslavian kansallismielisten erimielisyys maan hallinnosta, taloudesta ja alueiden jaosta. Varsinkin Kosovon albaanit, Slovenia ja Kroatia halusivat eroon Jugoslaviasta, ja Serbia halusi säilyttää yhtenäisen serbivaltion vaikka väkivalloin. Sotien taustana oli alueen historiasta johtuva erilaisten kansojen tilkkutäkkimäinen asuminen toinen toistensa seassa, mutta niiden välitön aiheuttaja oli jyrkkä nationalismi. Jugoslavian romahdusta auttoivat merkittävästi myös talouden hidas ja sosialismin nopeampi romahdus.

      Onneks me suomalaiset vaikka ollaankin eri heimoja niin pystytään oleen sotimatta ainakin keskenämme mitä nyt vuonna 1918 vähän kinasteltiin.

      Suomen sisällissota käytiin Suomen senaatin eli hallituksen ja sitä vastaan kapinoineen Suomen kansanvaltuuskunnan johtamien joukkojen välillä 27. tammikuuta – 15. toukokuuta 1918. Senaatin asevoimina olivat valkoiset joukot ja kansanvaltuuskunnan joukkoina Suomen punainen kaarti, punaiset. Ulkovalloista Neuvosto-Venäjä tuki punaisia ja Saksan keisarikunta valkoisia.

      Suomen kansanvaltuuskunta oli Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen (SDP) piiristä muodostettu elin, joka toimi Suomen sisällissodassa punaisen puolen hallituksena 28. tammikuuta – 25. huhtikuuta 1918. Kansanvaltuuskunnan puheenjohtaja oli entinen eduskunnan puhemies Kullervo Manner.

      Lainsäädäntöhankkeista kunnianhimoisin oli ehdotus Suomen uudeksi valtiosäännöksi, jossa pyrittiin pysyttelemään demokratian pohjalla. Esitystä ei sodan keskellä voitu panna toimeen ja kehitys kulkikin täysin vastakkaiseen suuntaan; lopulta kansanvaltuuskunnan puheenjohtaja Manner jopa julistettiin Suomen diktaattoriksi. Kansanvaltuuskunta kohtasi suuria vaikeuksia hallinnon ja talouden järjestämisessä, eikä kyennyt estämään punakaartien harjoittamaa väkivaltaista terroria.

      Sisällissota oli osa ensimmäisen maailmansodan aiheuttamaa valtiollista ja yhteiskunnallista murrosvaihetta Euroopassa. Vuonna 1917 maailmansota johti Venäjän keisarikunnan hajoamiseen ja poliittiseen taisteluun vallasta sekä lopulta Venäjän sisällissotaan. Venäjän romahduksen seurauksena keisarikunnan osa, Suomen suuriruhtinaskunta, julistautui itsenäiseksi Suomeksi 6. joulukuuta 1917, mutta suomalaisen yhteiskunnan sisäisten jännitteiden korostuminen ja purkautuminen, valtiovallan hajoamisen kautta, johti vuoden 1917 kuluessa valtapoliittiseen ja sotilaalliseen kriisiin, jonka seurauksena maahan muodostui kaksi aseistetuilla joukoilla varustautunutta valtakeskusta.

      Kriisi huipentui tammikuun lopussa vuonna 1918 sisällissotaan punaisten ja valkoisten välillä. Punaiset hallitsivat Etelä-Suomea, valkoiset Keski- ja Pohjois-Suomea. Molempien osapuolten sotilaallinen vahvuus oli noin 80 000 sotilasta. Venäjä tuki suomalaisia punaisia pääosin luovuttamalla punakaarteille aseita. Saksan armeija tuki valkoisia hyökkäyksellä Etelä-Suomeen, noin 13 000 sotilaan vahvuisin joukoin. Sodan ratkaisutaistelut käytiin Etelä-Suomen kaupungeissa maalis-huhtikuussa 1918; valkoiset joukot valtasivat Tampereen ja Viipurin, saksalaiset joukot valtasivat Helsingin ja Lahden. Punaisten hyökkäysvaihe helmikuussa 1918 päättyi lähes täydelliseen epäonnistumiseen. Saksa liittyi sotaan vasta huhtikuussa. Liittyminen lyhensi sotaa ja pelasti mm. Helsingin tuhoisilta taisteluilta

      Neuvosto-Venäjä oli ainoa valtio, joka tunnusti kansanvaltuuskunnan Suomen lailliseksi hallitukseksi. Sisällissodan loppuvaiheessa huhtikuun alussa 1918 kansanvaltuuskunta siirtyi Helsingistä Viipuriin, mistä sen jäsenet pakenivat lopulta Pietariin.

      Sisällissota päättyi valkoisen Suomen ja Saksan armeijan voittoon. Venäjän valtakausi päättyi Suomessa, mutta maa siirtyi keisarillisen Saksan valtapiiriin maailmansodan loppuajaksi. Saksan hävittyä suursodan suomalaisten joulukuussa 1917 saama itsenäisyys astui täysimääräisenä voimaan.

      Sisällissota on Suomen historian ristiriitaisin tapahtuma, jonka vaikutukset suomalaisiin ja suomalaiseen yhteiskuntaan ovat olleet poikkeuksellisen pitkäkestoiset. Kuten usein käy kansojen sisäisissä valtataisteluissa, sodan aikana ja sen jälkeen esiintyi laajamittaista terroria.

      Yksi teoria on sekin, että nykyhallitus on täysin lahtarivetoinen. Ihme ettei suurempaa kähinää ole syttynyt. Nyt vaan ajetaan läpi tiedustelulakia ettei vasemmisto liikaa radikalisoidu. Se tapahtuu niin että epäillään islamisteja ja kytätään kuitenkin kommareita.

    • fgjdhmdhmt

      Miehittää meren?

    • sunffarallalalaalaaa

      Sisällissota syvensi Suomen kansan kahtiajakoa. Voittanut osapuoli katsoi yhteiskunnan huonoimman aineksen nousseen Venäjän tuella kapinaan laillista hallitusta vastaan, joten hävinneisiin suhtauduttiin pitkälti kriminaaleina. Ensimmäisen maailmansodan lopputulos vahvisti kuitenkin maltillisten ja laaja-alaiseen kansalliseen ajatteluun suuntautuneiden väestöryhmien asemaa yhteiskunnassa. Tämä mahdollisti hitaan eheytymisen väestöryhmien kesken.

      Olemmeko vielä kahtia jaettu vai onko vihollisemme nyt maahanmuuttajat. Tätähän porvarit ajaa takaa.

      • Bror-Erik1974odin

        Emme ole kahtiajaettu kansa eivätkä maahanmuuttajat missään oloissa voi olla vihollisiamme vaan tervetulleita uusia suomalaisia. Tyydyttikö tämä vastaus sunffarallattelijan tarpeen?


    • suoli24.ei.terapiaa

      Kannattaisiko kysyä vahvempaa lääkitystä.

    • sunffarallalalaalaaa

      Minulle on määrättty brodin 2334 diabim ja tzedin 4444 tziadon ja en tiedä onko väkevämpää olemassa.

      • kansalainen.mielipide

        On, mutta sitä ei saa laillisesti.


    • demarienviholno1

      ..punainen viiva ja SDP:n valheet, katkeroittivat kouluttamatttomat ihmiset vuosikymmeniksi. SDP aiheutti tuhansien kuoleman, yhteiskunnallisen katastrofin itsenäisyyttä hakevassa kansakunnassa. Tarjoituksena oli pitkään liittyä Bolsevistiseen Leninin työläisvaltioon...

    • sunffarallalalaalaaaa

      Punainen viiva on Ilmari Kiannon vuonna 1909 julkaistu teos. Kirja sijoittuu Suomen ensimmäisten eduskuntavaalien aikaan keväälle 1907 ja kertoo Topi (Topias Topiaanpoika) ja Riika Romppasen (Retriika Euphrosyyne o.s. Juntunen) köyhän perheen elämästä ja ajatuksista tuona aikana. Topi oli vakuuttunut, että vetämällä punaisen viivan äänestyslipukkeeseen ja antamalla tuen ”solisalirattijärjestelmälle” köyhälistön olot paranisivat.
      Teos oli nopea kannanotto vuoden 1906 lakiuudistukseen, joka salli äänioikeuden kaikille 24 vuotta täyttäneille, niin miehille kuin naisillekin. Kyseisissä eduskuntavaaleissa oli ehdolla kuusi puoluetta: sosiaalidemokraatit, Suomalainen puolue, nuorsuomalaiset, ruotsalaiset, Maalaisliitto ja Kristillinen työväenliitto. Kukin puolue koetti kerätä ääniä kansalta kiertelevien matka-agitaattoreiden kampanjapuheiden avulla.
      Juho Verner Viheriälaakso (vuoteen 1906 Grönlund) oli suomalainen sosialisti, joka toimi sosialidemokraattisen puolueen kiertävänä puhujana 1900-luvun alkuvuosina. Hän oli myös Ilmari Kiannon teoksessa Punainen viiva esiintyneen agitaattori Puntarpään esikuva. Varsinaiselta ammatiltaan Viheriälaakso oli kirvesmies.
      Hänen puhetilaisuuksillaan sanotaan myös olleen merkittävä vaikutus kuulijoina olleiden vähäosaisten yhteiskunnallisen itsetunnon nousuun.
      Älkää ottako minun kirjoituksia liian totisesti. (kommentti minun)

      • lipuposti

        Ilmari Kianto (vuoteen 1906 Calamnius; 7. toukokuuta 1874 Pulkkila – 27. huhtikuuta 1970 Helsinki) oli yksi 1900-luvun alkupuoliskon huomattavimmista suomalaisista kirjailijoista. Kiannon kirjailijanura kesti yli 60 vuotta, jona aikana hän kirjoitti kuutisenkymmentä kirjaa. Hänen maineensa perustuu kuitenkin lähes kokonaan hänen kahteen köyhälistöromaaniinsa Punainen viiva (1909) ja Ryysyrannan Jooseppi (1924). Näiden kirjojen ansiosta Kianto tunnetaan kainuulaisen köyhälistön kuvaajana, "korpikirjailijana".

        Kianto oli alun perin nimeltään Ilmari Calamnius, mutta muutti sukunimensä Johannes Linnankosken neuvosta Kiannoksi vuonna 1906. Hän käytti myös salanimiä Antero Avomieli ja Salanimi. Kirjeenvaihdossaan Kianto käytti nimestään muotoa Ilmari Iki-Kianto.

        Arvid Järnefelt (16. marraskuuta 1861 Pulkkala – 27. joulukuuta 1932 Helsinki) oli suomalainen kirjailija. Varsinaiselta ammatiltaan hän oli varatuomari, joka elämänsä kolme viimeistä vuosikymmentä harjoitti maanviljelystä. Yhteiskunnallisilta näkemyksiltään Järnefelt oli opiskeluaikoinaan innokas fennomaani, mutta siirtyi myöhemmin tolstoilaisuuteen ja kristilliseen anarkismiin.

        Järnefelt oli 1900-luvun vaihteessa maan huomattavin aatehistoriallinen kirjailija. Kuvaukset aikakauden aateliston elämästä ovat suomalaisen kirjallisuuden klassikoita.

        Henry George (2. syyskuuta 1839 Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat – 29. lokakuuta 1897 New York, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen taloustieteilijä, kirjoittaja ja poliittinen vaikuttaja. George esitti teoksessaan Edistys ja köyhyys (1879, suom. 1906), että maan niin sanottu ansioton arvonnousu tulisi periä verona yhteiskunnan hyväksi.
        Ansioton arvonnousu. Minä kävin tuolla sananvapaus sivulla ja luin tämmöisen. http://keskustelu.suomi24.fi/t/14826545/metrojetti (Hentunen)
        Voisko radikalisoitumiseksi lukea sen, että ottaa kantaa nykymenoon Suomessa poliittisesti. Hentunen perkele. Radikaalisen Kansanpuolueen perustaja, jumalauta. Kansantuomioistuimen perustaja, jumalauta. Kyllä kansa tietää. (Kansa ei tiijä hevon vittua, sanon minä)

        Syksyllä 1944 Hentunen perusti Radikaalisen Kansanpuolueen, jonka ohjelmassa vaadittiin ankaria tuomioita sotasyyllisille, yritysten sosialisointia, armahduksia sotilaskarkureille sekä muun muassa kansantuomioistuinten perustamista. Hentunen oli Radikaalisen kansanpuolueen puheenjohtajana kuolemaansa saakka ja puolue lopetti toimintansa hänen kuoltuaan. Puolueen linja oli aluksi hyvin vasemmistolainen, mutta kun SKDL ei suostunut yhteistyöhön radikaalisen kansanpuolueen kanssa muuttui puolue kommunisminvastaiseksi. Totuuden torvi -lehteä julkaistiin pilalehtenä vielä Hentusen kuoleman jälkeenkin vuoteen 1958 saakka. Hentusen puoluetta ja Totuuden Torvi -lehteä voi pitää edelläkävijänä 1960- ja 1970-lukujen Veikko Vennamon SMP:n ja Urpo Lahtisen Hymy-lehden edustamalle populismille, jotka menestyivät jo huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä. Populismi on perseestä, sanon minä.


    • lipuposti

      Ilmari Kianto (vuoteen 1906 Calamnius; 7. toukokuuta 1874 Pulkkila – 27. huhtikuuta 1970 Helsinki) oli yksi 1900-luvun alkupuoliskon huomattavimmista suomalaisista kirjailijoista. Kiannon kirjailijanura kesti yli 60 vuotta, jona aikana hän kirjoitti kuutisenkymmentä kirjaa. Hänen maineensa perustuu kuitenkin lähes kokonaan hänen kahteen köyhälistöromaaniinsa Punainen viiva (1909) ja Ryysyrannan Jooseppi (1924). Näiden kirjojen ansiosta Kianto tunnetaan kainuulaisen köyhälistön kuvaajana, "korpikirjailijana".

      Kianto oli alun perin nimeltään Ilmari Calamnius, mutta muutti sukunimensä Johannes Linnankosken neuvosta Kiannoksi vuonna 1906. Hän käytti myös salanimiä Antero Avomieli ja Salanimi. Kirjeenvaihdossaan Kianto käytti nimestään muotoa Ilmari Iki-Kianto.

      Arvid Järnefelt (16. marraskuuta 1861 Pulkkala – 27. joulukuuta 1932 Helsinki) oli suomalainen kirjailija. Varsinaiselta ammatiltaan hän oli varatuomari, joka elämänsä kolme viimeistä vuosikymmentä harjoitti maanviljelystä. Yhteiskunnallisilta näkemyksiltään Järnefelt oli opiskeluaikoinaan innokas fennomaani, mutta siirtyi myöhemmin tolstoilaisuuteen ja kristilliseen anarkismiin.

      Järnefelt oli 1900-luvun vaihteessa maan huomattavin aatehistoriallinen kirjailija. Kuvaukset aikakauden aateliston elämästä ovat suomalaisen kirjallisuuden klassikoita.

      Henry George (2. syyskuuta 1839 Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat – 29. lokakuuta 1897 New York, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen taloustieteilijä, kirjoittaja ja poliittinen vaikuttaja. George esitti teoksessaan Edistys ja köyhyys (1879, suom. 1906), että maan niin sanottu ansioton arvonnousu tulisi periä verona yhteiskunnan hyväksi.
      Ansioton arvonnousu. Minä kävin tuolla sananvapaus sivulla ja luin tämmöisen. http://keskustelu.suomi24.fi/t/14826545/metrojetti (Hentunen)
      Voisko radikalisoitumiseksi lukea sen, että ottaa kantaa nykymenoon Suomessa poliittisesti. Hentunen perkele. Radikaalisen Kansanpuolueen perustaja, jumalauta. Kansantuomioistuimen perustaja, jumalauta. Kyllä kansa tietää. (Kansa ei tiijä hevon vittua, sanon minä)

      Syksyllä 1944 Hentunen perusti Radikaalisen Kansanpuolueen, jonka ohjelmassa vaadittiin ankaria tuomioita sotasyyllisille, yritysten sosialisointia, armahduksia sotilaskarkureille sekä muun muassa kansantuomioistuinten perustamista. Hentunen oli Radikaalisen kansanpuolueen puheenjohtajana kuolemaansa saakka ja puolue lopetti toimintansa hänen kuoltuaan. Puolueen linja oli aluksi hyvin vasemmistolainen, mutta kun SKDL ei suostunut yhteistyöhön radikaalisen kansanpuolueen kanssa muuttui puolue kommunisminvastaiseksi. Totuuden torvi -lehteä julkaistiin pilalehtenä vielä Hentusen kuoleman jälkeenkin vuoteen 1958 saakka. Hentusen puoluetta ja Totuuden Torvi -lehteä voi pitää edelläkävijänä 1960- ja 1970-lukujen Veikko Vennamon SMP:n ja Urpo Lahtisen Hymy-lehden edustamalle populismille, jotka menestyivät jo huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä. Populismi on perseestä, sanon minä.

    • ilmeisestikö

      Vuodesta 1930 lähtien, talouspulan aikana, NSDAP:n kannatus kasvoi huomattavasti, ja heinäkuussa 1932 pidetyissä parlamenttivaaleissa se nousi suurimmaksi puolueeksi saaden yli kolmasosan äänistä. Jo marraskuussa toteutetuissa seuraavissa vaaleissa puolue menetti 15 prosenttia valtiopäiväpaikoistaan mutta pysyi yhä selkeästi suurimpana. Sosiaalidemokraattien ja kommunistien yhteinen paikkamäärä oli kuitenkin suurempi kuin NSDAP:n. Puolueen nousu valtaan mahdollistui 30. tammikuuta 1933, jolloin presidentti Paul von Hindenburg nimitti Adolf Hitlerin uuden hallituksen johtajaksi eli valtakunnankansleriksi. Tuolloin hallituksessa oli mukana vielä muitakin puolueita, ja virallisesti kyseessä oli vain normaali hallituksen vaihdos, mutta varsin pian Hitler sai itselleen kaiken vallan.

      Jo samana päivänä, kun uusi hallitus oli nimitetty, se määräsi parlamentin hajotettavaksi ja uudet vaalit pidettäväksi saman vuoden maaliskuussa. Jo ennen näitä vaaleja vasemmistopuolueiden toiminta kiellettiin, mihin tekosyynä käytettiin 27. helmikuuta tapahtunutta Saksan valtiopäivätalon paloa, josta syytettiin erästä kommunistia, Marinus van der Lubbea.
      Marinus van der Lubbe oli alankomaalainen kommunisti, jota syytettiin helmikuussa 1933 tapahtuneesta Saksan valtiopäivätalon tuhopoltosta. Hänet todettiin syylliseksi ja teloitettiin. Tapaus on kuitenkin säilynyt kiisteltynä tähän päivään asti.
      Vuonna 2008 Saksan pääliittosyyttäjä kumosi van der Lubben tuomion, koska se oli annettu riippumatonta oikeuslaitosta vailla olleen natsi-Saksan aikana. (mitä hyötyä kun mies oli jo teloitettu)
      Itse asiassa koko valtiopäivätalo ei palanut. Talosta paloivat vain istuntosali ja eteisaula. Valokuvat, joissa koko valtiopäivätalo esitetään ilmiliekeissä, ovat myöhempiä fotomontaaseja.
      Sekä Saksassa että ulkomailla levisi pian versio, jonka mukaan korkea-arvoinen SA-mies olisi johtanut valtiopäivätaloon kuuden miehen patrullin, joka olisi sytyttänyt talon bensiinin ja kemikaalien avulla. Teorian mukaan van der Lubbe oli tunkeutunut taloon sattumalta samaan aikaan ja sytytellyt siellä omia pieniä palojaan. Kun hänet pidätettiin talosta, saatiin hänestä oivallinen syntipukki. Tätä teoriaa näytti vahvistavan se, että kansallissosialistit käyttivät valtiopäivätalon paloa täysin rinnoin hyväkseen. He esittivät palon kommunistien vallankaappausyrityksen alkuna ja kumosivat siihen vedoten Saksassa kansalaisoikeudet ja -vapaudet sekä julistivat poikkeustilan. Valtionpäivätalonpalo-asetukseen vedoten he kielsivät kommunistisen puolueen toiminnan ja vangitsivat puoleen kansanedustajat ja johtajat.
      SA-miehet Karl Ernstin johdolla kiihdyttivät paloa fosforipitoisella hapolla, että talo olisi tuhoutunut todella pahasti.
      Näitä syntipukkeja on sitten historiassa ollut ties kuinka paljon. Kuuluisimpia niistä on kai Lee Harvey Oswald ja Christer Pettersson. Ylivieskan kirkon tuhopolttajaakin voisi pitää syntipukkina sillä kirkon palossa on täytynyt käyttää bensiinin lisäksi kemikaaleja, sillä ei pelkkä bensiini pala noin voimakkaasti. Katsokaa videosta kun hän menee sisään kirkkoon vain yhden kanisterin kanssa ja tulee ulos kahden kanssa. Miksi otti kanisterit mukaan paetessaan sillä olisivathan nuo siellä palaneet muiden mukana. Mutta mitä kirkkopalolla haluttiin sanoa kansalle kun itse tuhopolttaja ei osaa puhua. Kilkkaa: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001247082.html

    • kohtiisoveljeä

      Ranska on jatkamassa marraskuun terrori-iskun seurauksena julistettua poikkeustilaa. Ranskan parlamentin ylähuone eli senaatti äänesti selkeästi poikkeustilan jatkamisen puolesta. Myös parlamentin alahuoneen eli kansalliskokouksen odotetaan äänestävän jatkon puolesta.
      Poikkeustilan aikana poliisilla on oikeus tehdä kotietsintöjä ilman oikeuden lupaa ja kantaa asetta virka-aikojen ulkopuolella. Lisäksi henkilöt, joiden epäillään olevan turvallisuusuhka, voidaan asettaa kotiarestiin. Viranomaiset saavat myös sulkea internetsivuja.

      Onhan poikkeustilalla ja valtalailla eroa. Suomessa valtalaki tarkoitti eri asiaa mitä Saksassa. Hitlerin valtalaki oli julmempi ja jyrkempi mitä nämä Ranskan ja Turkin poikkeustilalait vai mitä ne on oikeiltanimiltään. Jenkeissä Patriot act on samaa sukua.

      Laki kansan ja valtakunnan hädän poistamiseksi (saks. Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich), yleisemmin lyhyesti valtalaki (saks. Ermächtigungsgesetz) oli Saksan valtiopäivien 23. maaliskuuta 1933 säätämä perustuslain luontoinen laki, jolla se siirsi lainsäädäntövallan Adolf Hitlerin johtamalle ja Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen dominoimalle valtakunnanhallitukselle. Valtalain katsotaan yleensä merkinneen Weimarin tasavallan demokraattisen ajanjakson päättymistä ja natsi-Saksan diktatuurin alkamista.

      Valtalaki oli Suomen eduskunnan heinäkuussa 1917 hyväksymä perustuslaintasoinen laki, jolla aiemmin Venäjän keisarille kuulunut korkein valta Suomen suuriruhtinaskunnassa siirrettiin eduskunnalle. Lakia ajoi varsinkin eduskunnassa tuolloin enemmistöä hallussaan pitänyt Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP) ja sitä tuki osa porvarillisista puolueista, jotka uskoivat sen edistävän Suomen itsenäisyyttä.

      Valtalakia vastustaneet porvarit olivat helpottuneita, kun sen voimaantulo saatiin estettyä. Sosiaalidemokraatit olivat katkeria oikeiston ”selkäänpuukotuksesta” sekä Suomen ja Venäjän taantumuksellisten voimien liittoutumisesta. SDP päätti välttämättömyyden edessä osallistua uusiin eduskuntavaaleihin, joita se kuitenkin piti samalla myös laittomina. Lokakuun alussa pidetyissä vaaleissa puolue menetti enemmistönsä ja takertui uudessa eduskunnassa vaatimuksiin valtalain välittömästä julkaisemista, mikä oli myös Me vaadimme -ohjelman pääkohtia. Tämä ajoi vasemmistoa ja oikeistoa Suomessa yhä jyrkemmin vastakkain.
      Jälkeenpäin paitsi valtalain vastustajat, myös jotkut maltilliset sosiaalidemokraatit arvostelivat hanketta epäviisaaksi ja haitalliseksi, sillä se katkaisi Suomen välit väliaikaiseen hallitukseen sekä Venäjän maltillisiin vasemmistopuolueisiin ja rakentui pelkästään toiveikkaalle oletukselle bolševikkien johtaman kapinan onnistumisesta. Toisaalta myöhemmin on huomautettu, että vaihtoehtona olisi ollut Suomen tulevaisuuden jääminen Venäjän perustuslakia säätävän kansalliskokouksen päätettäväksi – ja siten epävarmaksi. (Rahavalta vastusti Suomen itsenäisyyttä)

    • ilmeisestikö

      Joku kysyy: "Mutta mitä kirkkopalolla haluttiin sanoa kansalle kun itse tuhopolttaja ei osaa puhua." Kilkkaa: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001247082.html
      Kyllähän mies kertoi eronneensa vaimostaan ja siksi poltti kirkon. Se meni läpi kaikille. Jos eroaa ja masentuu niin voi polttaa vaikka historiallisesti arvokkaan muistomerkin. Yrittihän Isiskin tuhota historiallisesti arvokkaan Palmyran rauniokaupungin. Venäläiset tulivat väliin ja estivät sen häätämällä Isis kaupungista.
      Nyt Isis on hävinnyt pääpaikkansa Mosulin. Mikä on seuraavan terroristijärjestön nimi jää arvoitukseksi. Kansat saatiin arabeja vastaan median avulla. Arabit on Israelin päävihollinen. Juutalaiset omistavat median joka maassa paitsi Arabimaissa ja Kiinassa, mutta eipä se lännessä vaikuta, sillä emme hyväksy islamia ja Kiina ei propagoi ideologisesti ainakaan enää..
      Ylivieskan kirkon tuhopolttoa oli kaksi muuta isoa kirkkopaloa. Tyrvään paanukatto kirkko ja Porvoon vanha tuomiokirkko. Molemmat polttajat jäivät kiinni. Toisella oli kai jotain uskontoa vastaa, mutta toinen poltti kirkon tyhmyyttään, jos poltti vai oliko asialla Suomen Isis bulvaaneineen? Mitä mieltä olette. Onko Suomessa joku salaseura joka tekee kaikenlaista meidän selkämme takana bulvaaneineen. Syntipukit saavat maksut asettuessaan ottamaan vastuun tuhotöistä. Aikoinaan Oulussa riehui yksi monta paloa sytyttänyt pyromaani ja Tampereelle Tammelan kaupungin osaa piti jännityksessä tuhopolttaja jonka piirtämällä tehtyä kuvaa levitettiin mediassa useita kertoja. Saatiinko mies kiinni en muista. Hän poltteli lähinnä roskakatoksia. Mutta osasihan Ylivieskan mies puhua: "Hätäkeskus päivää. Saisko paloautoja tänne Ylivieskan seudulle täällä kirkko palaa, ettei pala koko kaupunki. Hei hei!"
      Mies tiesi että kirkko tulisi palamaan maan tasalle eli aine jolla kirkko poltettiin täytyi olla jotain muuta kuin bensiini. Sitä paitsi mies ei saa tankattua kanisteriaan videolla olevasta bensa-asemalta vaan poistuu tyhjin käsin. Katsokaa videolta. Ilmeisesti sana toistetaan videolla useita kertoja. Ilmeisesti tapaus on ns. false flag tapahtuma jatkoksi aiemmille kirkko paloille. Ilmeisesti.

    • ilmeisestikö

      Ilmeisesti voisimme käydä ensin tässä ketjussa kun olemme seikkailleet siellä sun täällä ja sen jälkeen menemme aloitus sivulle tai ainakin lähelle sitä.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14796024/suomi24-ei-edusta-sananvapautta
      Ennen tätä oli kaksi muuta ketjua joista ensimmäinen aloitti koko keskustelun johon puutuin omilla tiedoillani.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14747551/olof-palmen-murhasta-tanaan-31-vuotta
      Tämän jälkeen siirryin tuonne salaliittosivuille vaikka sillä palstalla onkin kyseenalainen maine.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14753444/palmen-murha
      Joku voi ajatella tämän olevan ulkopoliittinen kannanotto, mutta minä näen sen vain jatkona aiemmin kirjoitettuun.

    • ilmeisestikö

      https://yle.fi/uutiset/3-9098032
      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001247082.html
      Uskotteko omia silmiänne vaiko ylen uutisia. Bensa- asemalta ei saanut bensaa ja menee sisään yhden kanisterin kanssa ja tulee ulos kahden kanssa. Videolla ei näy sisään mennessä kuin yksi kanisteri.

      Ylivieskan kirkkopalosta syytetty mies myöntää syyttäjän teonkuvauksen oikeaksi Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istunnossa. Kirkkopalo ja sitä edeltäneet vaiheet tallentuivat monille valvontakameroille. Syyttäjän mukaan tekijä lähti kotoaan henkilöautolla noin kello 18 aikaan, mukanaan kaksi kanisteria ja rautakanki. Mies ajoi huoltoasemalle, polttoaineen ostokuittiin tuli kellonaika 18.38.

      Miehen saapuminen perille näkyi kirkon välittömässä läheisyydessä sijaitsevan terveyskeskuksen valvontakamerassa.

      Kirkon useat valvontakamerat tallensivat miehen kokeilemasta useiden ovien lukituksia. Ohikulkija näki miehen ovella kello 19.01. Syytetyllä oli vaikeuksia murtautua kirkkoon sisälle, hän kokeili useita ovia käyttäen rautakankea ja lapiota. Monien yritysten jälkeen mies pääsi sisälle kello 19.17. Hän tuli vielä kirkosta ulos senkin jälkeen ja kävi vielä useilla eri ovilla. Kanistereiden kanssa hän meni kirkkoon sisälle sivuovesta kello 19.25 ja kaatoi sisällön lattialle. 19.32 Ylivieskan vanha puukirkko oli tulessa.

      Ensimmäinen palohälytys tuli kello 19.34, ja hälytyksen vastetta nostettiin jo kahden minuutin kuluttua.

      Palon voimakkuutta lisäsi, että syytetty jätti oven auki, jolloin palo sai enemmän happea.

      Syytetyn avustajan Ritva Tolosen mukaan sytyttämisen jälkeen mies soitti useaan kertaan hätäkeskukseen rajoittaakseen paloa. Poliisi otti hänet kiinni läheltä palopaikkaa kello 20 jälkeen.

      TÄSSÄ RAPORTISSA ON JOTAIN MÄTÄÄ. AJATTELIVATKO ETTEI VIDEOTA ESITETÄ NETISSÄ. Onko Yle mukana juonessa ja peräti salaliitossa pyromaanien kanssa?

      Epäillyn terveydentilan vuoksi hän on käsittelyssä läsnä videoyhteyden välityksellä. Etäyhteyteen päädyttiin syytetyn pyynnöstä lääkärilausunnon perusteella.

      Ylivieskan kirkko tuhoutui tulipalossa pääsiäislauantaina viime maaliskuussa. Epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä paloiltana. Poliisin kuulusteluissa mies myönsi osallisuutensa paloon, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen.
      MYÖNSI OSALLISUUTENSA PALOON ELI OLIKO OSALLISIA USEAMPIAKIN?

    • SillyLaila

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe