Onko ydinvoima aallonpohjassa?

vuorovesiallas

36

1637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TottakinMukaan

      Ei lähelläkään. Ydinvoimaa ei ole luotettavasti Suomessa pystytty korvaamaan kuin korulauseissa. Aallonpohjassa on hiilivoima, joka on ollut toimintavarma ja jonka ansiosta Suomen sähköntuotanto ei ollut alijäämäinen. Hiilivoima on poliittisesti tuomittu CO2 päästöjensä vuoksi ja juuri siitä syystä muodostunut ongelmaksi mm. Saksassa ja Tanskassa kun sitä on pakosta tarvittu sähköntuotantoon energiapoliittisista syistä.

      • Historia.Osoittaa

        Mikä vaan rakenteilla oleva ja toimimaton voimala korvaa Olkiluoto kolmosen.


      • nykytilanne
        Historia.Osoittaa kirjoitti:

        Mikä vaan rakenteilla oleva ja toimimaton voimala korvaa Olkiluoto kolmosen.

        Koeajot alkamassa ja testit loppuvaiheessa. Tuotantoon ei vielä, joten ensi talvi mennään vielä tuonnin varassa.


    • XanuX

      Merkit ydinvoiman käytön loppumisesta kehittyneissä länsimaissa ovat lupaavia. Aikaa siihen menee vielä monta kymmentä vuotta.

    • Lupaavaa

      Merkit ydinvoiman käytön kasvulle kehittyneissä länsimaissa ovat lupaavia. Aikaa siihen menee vielä monta kymmentä vuotta.

      Tulossa ovat: uudet reaktorityypit, hyötöreaktorit, fuusioreaktorit.....

    • peukutpystyyn

      Tosi hyvä kirjoitus aloituksessa, lukekaa se linkki!

      • NoinOn

        Täysin epäkonkreettista höpinää kestävistä energiainnovaatioista ym asioista. Ja Saksan on energiakäänteeseen satsaamallaan 200 miljardilla saanut aikaan harvinaisen vähän uutta pysyvää teollisuutta. Kyllä Suomessa täytyy pitää huolta teollisuuden kilpailukyvystä mm sähkön hinnan osalta, toisin kuin Vihreät esittävät. Palvelinkeskuskukset, akkutehtaat ym laitokset ovat tärkeitä työllisyyden kannalta.


      • TottakinMukaan

        Harvoin linkkejä luetaan. Pelkkä viesti riittää kertomaan mitä kukin itse osaa ja tietää. Alan toimijat osaavat itse kertoa käytännön kokemuksistaan. Suomessa on toimittu oikein ja verotulot nousevat. Niiden myötä saadaan hyvinvointia terveyteen, koulutukseen ja infraan ym. Edelliselle lisäisin vielä Uudenkaupungin autotehtaat ja Turun telakat. Epävarmalla sattumasähköllä niitä ei olisi tänne saatu.


    • Toteamus

      "Tähän tarvitaan kestäviä energiainnovaatioita tukevaa uutta teollisuuspolitiikkaa Suomessa ja kansainvälisesti."

      Kirjoittaja on erikoistutkija Science Policy Research Unit:ssä, Sussexin yliopistossa sekä Suomen ympäristökeskuksen ympäristöpolitiikkakeskuksessa.

      Tyypillistä, tyhjänpäiväistä lässyn-lässyn höpinää energiantuotannon ja teolisuuden todellisuudesta tietämättömiltä erikoistutkijoilta ja päivystäviltä dosenteilta.

    • Energiamuoto, jota vastaan kansa taistelee, saisi jo olla hylätty vaihtoehto, historian roskakorissa . ei sellaista missään tarvita. Ranskassa oli helmikuussa väkivaltainen suurmielenosoitus ydinjätehuoltolaitosta vastaan. Ja tottakai, kun ydinvoimasta oli kysymys, sinne oli tuotu Naton esteitä mielenosoittajia vastaan,
      https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/02/20/france-protests-and-attacks-against-the-cigeo-nuclear-disposal-project-in-bure/

      Konekäännös:
      https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/02/20/france-protests-and-attacks-against-the-cigeo-nuclear-disposal-project-in-bure/&edit-text=

      (Jos linkki ei toimi, maalaa se kokonaan ja kopioi selaimesi url-osoitekenttään)

      Lainaus konekäännöksestä:

      "Vaikka poliisit hyökkäsivät ja pommittivat mielenosoittajat kyynelkaasulla sekä hyökkäävällä ja / tai aivotärähdyskranaatilla, lukuisat mielenosoittajat hyökkäsivät ydinpääoman infrastruktuuriin ja käsittelijöihin ratkaisevasti ja kiivastavasti kahden tunnin ajan. Molemmilla puolilla oli useita vammoja ja vähintään kolme pidätystä."

    • Ydinvoimaa
      • "Ydinvoimaa
        8.7.2017 21:39
        "Energiamuoto, jota vastaan kansa taistelee, saisi jo olla hylätty vaihtoehto,"

        Olen samaa mieltä, jos tarkoitat tuolla fossiilisia polttoaineita.
        ..."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14917853/onko-ydinvoima-aallonpohjassa#comment-90439535


        uskomattoman huonosti ymmärretty, tai puuttuu perustietoja - tai esität tyhmää.

        - keskustelun aihe
        - maapallolla ei ole yhtään valtiota, jossa on ydinvoimaa mutta ei hiilivoimaa


    • Ydinvoimaa

      "maapallolla ei ole yhtään valtiota, jossa on ydinvoimaa mutta ei hiilivoimaa"

      Aivan, tuohon asiaan pitää saada kiireesti suuri muutos. Maapallolle tarvitaan valtioita, joissa on ydinvoimaa, mutta ei hiilivoimaa.

      • Se nyt ei kuitenkaan ole tämän keskustelun aihe. Avaa oma keskustegu sinua kiinnostavast asiasta. Kiitos.


      • Ruotsin hiilivoimalat ovat Saksassa.


      • Ydinvoimaa
        stuxnet kirjoitti:

        Se nyt ei kuitenkaan ole tämän keskustelun aihe. Avaa oma keskustegu sinua kiinnostavast asiasta. Kiitos.

        stuxnet, "Se nyt ei kuitenkaan ole tämän keskustelun aihe. Avaa oma keskustegu sinua kiinnostavast asiasta."

        Sinua ei tarvita palstan vahtimestariksi kertomaan, onko jokin viesti keskustelun aiheen mukainen vai ei. Jokainen myös osaa avata keskustelun haluamastaan aihetta, siihenkään ei sinua tarvita.

        Ketjun aiheen kertoo avaaja. Valvojien tehtävä on tarvittaessa poistaa ketjun aiheeseen kuulumattomat viestit.


    • NoinOn

      Ydinvoimaa vaan ei hiilivoimaa, sellainen maa on lähempänä kuin Stuxnet tietääkään: Ruotsi. Ydinvoima ja hiilivoima ovat toisensa vaihtoehtoja, se nähtiin Suomessa 70-luvulla (Inkoo) ja 90-luvulla (Meripori) kun ydinvoimn rakentaminen estyi. Se on myös nähty Saksassa ja Japanissa: ydinvoiman alasajoa on seurannut hiilivoiman ja uusiutuvan sähkön rakentamista. Uusiutuva ja hiilivoima ovat kuin paita ja peppu.

    • 2½ vuotta sitten oli jo näkyvissä ydinvoiman ongelmia. Kirjoitin silloin mm. näin:

      "Ydinvoimalla on todellisia vaikeuksia Pohjoismaissa - syynä lähinnä tuulivoima ja muut uusiutuvat energiat, jopa digitalisaatio ja kehittynyt akkutekniikka. Netti suorastaan tulvii uutisia ydinvoiman vaikeuksista, tähän muutama näyte:

      "Hyvästi satumaiset voitot? Tutkimus: Tuulivoima leikkaa miljardeja vesi- ja ydinvoimalta"

      "Ydinvoimalan hintalappu sen kun paisuu – tuleeko Olkiluoto 3:n toiminnasta kannattavaa?"

      "Professori Liski: Uudet ydinvoimalat kaatuvat veronmaksajien harteille"

      "Debatt: Kollaps hotar elsystemet"


      "Mitäpä noihin voisi muuta sanoa, kuin että

      "Jo oli aikakin, ydinvoima on alun alkaen ollut erittäin moniongelmainen ja luonnolle vihamielinen sähköntuotantomenetelmä.""
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13922599/ydinvoima-todellisissa-vaikeuksissa-pohjoismaissa

    • Ydinvoiman syöksyä aallonpohjaan auttaa kummasti se, että Etelä-Koreakin pyrkii luopumaan ydinvoimasta.
      http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005260528.html

      Jokainen valtio, joka vakavasti haluaa eroon ydinvoimasta, on valinnut väärää teknologiaa sähköntuotantoonsa.

    • Surullinenkohtalo

      "Jokainen valtio, joka vakavasti haluaa eroon ydinvoimasta, on valinnut väärää teknologiaa sähköntuotantoonsa."

      Surullinen esimerkki sellaisesta valtiosta on Energiakäänne-Saksa.

      ”Saksan Energiewendeä voi käyttää surullisena esimerkkinä siitä, miten voi käydä, jos ideologia on tärkeämpää kuin todellisuus. Saksan päätös purkaa ydinvoimalat on johtanut siihen, että uusiutuva energia on korvannut ydinvoiman, ei fossiilista energiaa. Lopputuloksena päästöt ovat vähentyneet marginaalisen vähän.”

      http://www.turunvihreat.fi/2017/03/06/vihreiden-energiavisio-tunnustaa-tosiasiat/

    • ApuNahasapeemapetilon

      "Intia uskoo uudenlaiseen ydinteknologiaan päästöttömän energian tuotannossa

      Intia on jo 15 vuoden ajan rakentanut uuteen teknologiaan perustuvaa koeydinvoimalaa (PFBR) Kalpakkamin kaupunkiin, kertoo Science Alert. Nopea hyötöreaktori on teknologia, jonka parissa maa on tehnyt töitä jo lähes 30 vuotta. Intia on ilmoittanut sulkevansa yli 30 hiilikaivosta ja pyrkii eroon hiilivoimaloista. Uusille päästöttömille energiavaihtoehdoille on siis tarvetta.

      Nopeat hyötöreaktorit eroavat perinteisistä ydinvoimaloista siinä, että neutronit liikkuvat suuremmilla nopeuksilla. Voimala pystyy tuottamaan enemmän polttoainetta kuin se kuluttaa.

      ”Nopeat reaktorit voivat tuottaa jopa 70 prosenttia enemmän energiaa ja ovat turvallisempia kuin perinteiset reaktorit sekä tuottavat paljon vähemmän radioaktiivista jätettä”, sanoo kansainvälisen atomienergiajärjestön johtaja Yukiya Amano.

      Intialla ei ole runsaasti uraania, mutta sillä on maailman toiseksi suurin varanto toriumia, jota Kalpakkamin protoreaktori käyttää polttoaineena.

      Toistaiseksi ainoa kaupallisessa käytössä oleva nopea hyötöreaktori on Venäjän Beloyarskin ydinvoimala Uralilla. Japani ja Ranska ovat myös yrittäneet kehittää aiemmin vastaavantyyppisiä voimaloita, mutta hankkeet ovat kaatuneet teknisiin ja turvallisuussyihin."

      http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/intia-uskoo-uudenlaiseen-ydinteknologiaan-paastottoman-energian-tuotannossa-6662596

    • "Ranska saattaa sulkea lähes kolmanneksen ydin­voi­ma­lois­taan, maan ympä­ris­tö­mi­nis­teri Nicolas Hulot sanoi RTL-radion haas­tat­te­lussa maanantaina.
      https://yle.fi/uutiset/3-8174853

      Ministeri ei kerro, millä aikataululla voimalat on tarkoitus sulkea.

      "Ranskan parlamentti sääti vuonna 2015 lain, jonka mukaan maan on vähennettävä ydinvoiman tuotantoa selvästi vuoteen 2025 mennessä."
      http://www.suomenmaa.fi/talous/ranska-voi-laittaa-miltei-kolmanneksen-ydinvoimaloistaan-kiinni-ministeri-vihjaa-6.3.261026.b19bf7cf36

      No... ei tuo nyt ihan uutuusjuttu ollut. Ranska on hyvällä tiellä ydinvoimatuotantoaan vähentäessään. Se, että aikataulusta ei nyt kerrota, voi olla merkki siitä, että alkuperäinen aikataulu ei toteudu:

      "Uuden lain mukaan ydinvoimalat vastaavat vuonna 2025 enää puolesta Ranskan energiantuotantoa, kun ydinvoiman osuus nyt on 75 prosenttia."
      https://yle.fi/uutiset/3-8174853

      Tarkka ydinsähkön osuus Ranskan sähköntuotannossa on tällä hetkellä IAEAn mukaan 72.28% https://www.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=FR
      https://www.iaea.org/PRIS/CountryStatistics/CountryDetails.aspx?current=FR

    • Avausviestin artikkeli vahvistaa sen, minkä kaikki jo tietävätkin: ydinvoima on kehityksen jarru - eikä pelkästään energiantuotannossa.

      "Älykkäämmillä uusiutuvaan energiaan ja kysyntäjoustoon pohjautuvilla järjestelmillä voidaan tukea myös energiaintensiivistä teollisuutta.

      Saastuttavan energiankulutuksen vähentäminen on globaalisti merkittävä haaste, jonka ratkaisuun jokaisen täytyy osallistua.

      Tähän tarvitaan kestäviä energiainnovaatioita tukevaa uutta teollisuuspolitiikkaa Suomessa ja kansainvälisesti"
      http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/uudella-teollisuuspolitiikalla-nostetta-energiamurrokseen-vastakkaisien-kehityssuuntien-tukeminen-on-tuhlausta-6661450

      • NoinOn

        Tyypillinen juttu missä ei ole mitään kokretiaa. Viljellään vain sanoja uusiutuva energia, älykkäät järjestelmät, kysyntäjousto, energiainnovaatiot, uusi teollisuuspoltiikka, energiamurros, kehityssuunnat ym. Ikäänkuin puppugeneraattorilla tuotettu.


    • K.Late

      "Tyypillinen juttu missä ei ole mitään kokretiaa. "

      Eipä sitä konkretiaa näytä olevan myöskään ydinvoiman tulevaisuudessa. Sielläkin viljellään sitä itheään - neljännen sukupolven reaktorit, jotka syövät omat ydinjätteesä, toriumreaktorit jne. Vaikka edes yhtään 3g perinteistä reaktoria ei ole vielä saatu käyntiin.

      Ranska on mahdollisesti poistamssa kolmasosan omasta ydinvoimakapasiteetistaan. Ehkä se käytännössä merkitsee sitä, että vanhojen reaktoreiden tilalle ei rakenneta uusia. Miten käy EDF:n EPR-tuotannolle? Jääkö länteen henkiin yhtään ydinvoimaloiden rakentajaa.

      Ydinvoima tuskin on aallonpohjassa, koska sieltähän noustaan yleensä ylös. Ehkä ydinvoima on vain ehtoopuolella, laahustamassa kohti kirkkomaata.

      • NoinOn

        No kun tarkkaan lukee tuota artikkelia, se taitaa sisältää tyypillistä villeniinistöhöpinä: poistetaan teollisuudelta kaikki mahdolliset energiaan liittyvät verohelpotukset ja muut tuet ja tuetaan niillä rahoilla tuulimyllyjen ja aurinkopaneelien rakentamista, siitäkin huolimatta että kilpailijamaillamme on sellaiset voimassa. Sen seurauksena Suomeen ei tule enää yhtään datakeskusta, akkutehdasta, autotehdasta eikä mitään muutakaan energiaintensiivistä teollisuutta, ja nekin lähtevät jotka voivat. Varma tie kohti naturasuomea.


    • U233

      No jaa, ei ole mitään ihmettelemistä, että1970- ja 1980-luvulla aikansa teknologialla rakennetut autot, lentokoneet, ydinvoimalat jne. poistuvat täysin palvenneina. Ja tilalle tulevat tämän ajan tekniikkaan perustuvat, turvallisemmat ja taloudellisemmat autot, lentokoneet, ydinvoimalat jne.

      Ydinvoima-alalle on tulossa uusia hyviä vaihtoehtoja: modulaariset SMR- reaktorit ja hyötöreaktorit.

    • uuuuuuuuuusiutuvat

      Joo, kyllä ydinvoimalla mennään vielä vuosikymmeniä. Hyvin kuvaava on uusien teknologioiden takamatkasta on Suvilahden sähkövarasto, jonka investointikustannus oli 2 Meur ja kapasiteetti 600 kWh. Siis miettikkää kaksi miljoonaa ja sillä saadaan talteen kolmenkympin sähköt! Takaisinmaksuaika on pitempi kuin minkään ydinjätteen palautuminen takaisin täysin vaarattomaksi.

      • Ydinvoima on dinosaurus, joka elää yli 50-vuotiaaksi, ja jonka raadon hävittäminen vie suurin piirtein saman verran aikaa, joten "ydinvoimalla mennään vielä vuosikymmeniä" on kyllä melko varma veikkaus. Mutta kun kerran energiavarastoista puhuit, niin nehän on Suomen kotitalouksissa vielä lähes tuntemattomia, mutta voivat tulevaisuudessa olla niissäkin merkityksellisiä koko Suomen energiantuotannon kannalta. Lue lisää:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14929378/sahkoauto-ydinvoima-fossiiliset-energialahteet


    • Syitä ydinvoiman aallonpohjaan esitettin jo monta vuotta sitten:

      "Suomessa toimii kaksi ydinvoimalaa, yhtä uutta reaktoria rakennetaan ja kaksi on vielä suunnitelmissa. Mutta miksi ydinvoimaa ei enää rakenneta lähes minnekään muualle maailmaan? Mikä on totuus ydinvoiman taloudellisesta kannattavuudesta? Onko ydinvoima oikeasti vaarallista? Saksa päätti luopua ydinvoimasta - korvaavatko he sen kaiken hiilivoimalla? Tämä sivusto purkaa ydinvoimaan liittyviä harhaluuloja."
      http://www.ydinvoima.fi/

      Sivun lopussa hyvä "Kysy ydinvoimasta" -osio

    • K.Late

      "..2 Meur ja kapasiteetti 600 kWh. Siis miettikkää kaksi miljoonaa ja sillä saadaan talteen kolmenkympin sähköt! "

      Aikoinaan Hesarin toimittaja kirjoitti, että toteutuessaan Vuotos pystyisi tuottamaan 300kWh sähköä. Aika kalliita watteja olisi sielläkin ollut. Toisin voidaan olettaa, että näillä olisi yli tunnin käyttöaika, Suvilahdella yli kaksikymmentä vuotta ja kennojen vaihdon jälkeen taas toiset.

      • NoinhanSeOn

        Aina kun toimittaja esittää lukuarvoja, vastuu siirtyy lukijalle. Vähänkin asiaa tunteva näkee jo otsallaan, että tuo ei voi pitää paikkansa. Wikipedia kertoo: " Altaan rakentaminen nostaisi tuotantoa alapuolisten vesistöjen voimalaitoksissa siten, että vuotuinen energiantuotanto lisääntyisi noin 0,35 TWh." Eli tosiasiallinen lisääntynyt varastokapasiteetti olisi 1000-kertainen Hesarin väittämään verrattuna!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe