Muistakaa että kotona tekemäänne pitsa-urpoiluun kuuluu ehdottomasti se, että juustoraaste laitetaan päälle viimeiseksi, eikä tomaattisoseen päälle niin kuin ammattilaiset tekee. Tämä on tärkein pointti!
Muistakaa ehdottomasti jatkaa niin kuin tähänkin asti tämän ilosanomanne eteenpäin viemistä kaikissa ohjeissanne niin täällä foorumilla kuin muissakin tilanteissa.
Muutenhan käy niin että kotona tehty pitsa alkaa muistuttamaan oikeaa pizzaa..
Tärkeää muistaa kun teette itse pitsaa
33
1456
Vastaukset
- naamanen
Onpa sulla huoli siitä mitä muut ihmiset tekevät ruoakseen :/
Nykynuoret eivät ilmeisesti tiedä edes mistä tykkäävät ennenkuin joku sen heille kertoo.
Minun sukupolveni osaa tykätä ilman sataa tykkäystä naamakirjassa ja syömme mitä haluamme, jokainen tavallaan.- Näin on
Ja laitamme sitä juustoraastetta mihin itse haluamme ja niin paljon kuin huvittaa ja sitä laatua mistä itse pitää, eikä jonkin muoti tai naamakirjahömpötyksen mukaan. Enkä pyydä ketään naamakirjassa olevaa edes syömään sitä...
- Huoh...
Näin on kirjoitti:
Ja laitamme sitä juustoraastetta mihin itse haluamme ja niin paljon kuin huvittaa ja sitä laatua mistä itse pitää, eikä jonkin muoti tai naamakirjahömpötyksen mukaan. Enkä pyydä ketään naamakirjassa olevaa edes syömään sitä...
Missä v i t u n naamakirjassa? Naamakirjasta höpisijät voivat istua koneella kun tehdään oikeaa pizzaa.
- Kokki62
Pizza - ei ole olemassa yhtä ja ainoata tapaa tehdä tätä herkullista lättyä.
Itse teen niin kuin olen parhaaksi huomannut, pidit siitä tai et - hyvää on.
Sinä voit tehdä pitsasi juuri niin kuin haluat - ei tule kukaan tarkastamaan mallia tai makua. Käperry kivesi alle olmi. - niin totta!!!
Tuo on niin totta.
Aina, siis aina kun johonkin menee kylään ja siellä on tehty pizzaa, tai siis pitsaa, niin se juustoraaste on lätkäisty päällimmäiseksi, ja kun ottaa slaissin käteen niin täytteet on irti pohjasta. Ja sen jälkeen lattialla, sylissä, tai pöydällä. Se juusto pitäisi hyvin pojan ja täytteet kiinni toisissaan, mutta kun ei niin ei..
Eihän se kuulukaan muille miten kukakin pizzansa vääntää. Voihan joku sanoa tekevänsä vaikkapa mustikkapiirakkaa, ja laittaa sinne sekaan mustikan varretkin. Eihän se muille kuulu ;)- Eat and mums
Meillä syödään pizzat lautaselta haarukan ja veitsen kanssa, niihin laitetaan niin paljon täytteitä ettei slaissaus onnistu.
Jos haluaa vähillä päällisillä, niin sitä löytyy vaikka raxista. - kanapää-80
Eat and mums kirjoitti:
Meillä syödään pizzat lautaselta haarukan ja veitsen kanssa, niihin laitetaan niin paljon täytteitä ettei slaissaus onnistu.
Jos haluaa vähillä päällisillä, niin sitä löytyy vaikka raxista.Eli tarkemmin sanottuna syötte jotain epämääräistä piirasta, ns. "äitipitsaa", ettekä pizzaa. Pizzan kuuluu olla ohut ja täytteitä myös ohuelti.
- ruokalappu
No voi sua parkaa, ja vieläpä AINA.
Mitenkä sinä kestät tätä tilannetta ?
Ja sinä raukka joudut vielä syömään nämä väärin tehdyt pitsat.
Tarvitsetko jotain apua, esim ammatti- semmoista ?
Onneksi tiedät kuitenkin itse osaavasi tehdä vieraillesi
sen ihan täydellisen pitsan, jossa aineet on pohjassa kiinni
niikun sikaflexillä.
Lähetän sulle semmoisen lasten ruokakaukalon, jos yhtään helpottaa
kurjaa elämääsi näiden kyläpaikkojen osalta. Lähetä vaan osoite tänne.
Ei sitten katsos mene täytteet minnekkään etäs ja loput voit ottaa lusikalla siitä kaukalosta. - Full load
kanapää-80 kirjoitti:
Eli tarkemmin sanottuna syötte jotain epämääräistä piirasta, ns. "äitipitsaa", ettekä pizzaa. Pizzan kuuluu olla ohut ja täytteitä myös ohuelti.
Olkoot vaikka isoisomummi-mallia.
Kotona teen reiluilla täytteillä enkä pyydä kanoja nokkimaan.
Lituskapizzaa saa kaupasta tai pizzeriosta, miksi vaivautua itse tekemään.
- 234432
Kun täytteissä on jotain vetisiä täytteitä, juustoraaste kuuluu laittaa alle. Jos kyseessä on taas kuivia täytteitä, kannattaa juustoraaste laittaa päälle.
- Kuulkas nyt
naperot ,kun ammatilainen kirjoittaa totuuden aidon pizzan päälle laitetaan juusto päälimmäiseksi.
- isomummoamatööri
Tuo oli itseasiassa varsin mielenkiintonen näkökanta et vois laittaa juuston väliin. Kokeilen tänään ja jos en tykkee niin sitten siirryn paksuun isomummopitsaani jälleen joka on kyllä älyttömän hyvää. Mutta vaihtelu virkistää.
Keskustelupalstan idea lienee juuri ravistella mielipiteitä että hyvähyvä jenka. - naamanen
isomummoamatööri kirjoitti:
Tuo oli itseasiassa varsin mielenkiintonen näkökanta et vois laittaa juuston väliin. Kokeilen tänään ja jos en tykkee niin sitten siirryn paksuun isomummopitsaani jälleen joka on kyllä älyttömän hyvää. Mutta vaihtelu virkistää.
Keskustelupalstan idea lienee juuri ravistella mielipiteitä että hyvähyvä jenka.Minulla on tapana laittaa juuston päälle sellaiset täytteet joiden haluan pysyvän rapsakoina, kuten kebabliha, pekoni, meetwursti tai salami.
Uutena tapana olen opetellut kuivahiivan lisäämisen suoraan veteen eikä jauhoihin sekoitettuna kuten ennen. Pizzapohjan rakenne on aivan erilainen näinkin pienellä muutoksella.
- isomummoamatööri
Hyvää oli näinkin mutta paikkansa paksulla juustopäällypitsalla kuin rapsakallaohut pohjapitsa välijuustolla. Molempi parempi mutta kannattaa kunkin kerran koittaa kumpaaki nii on sitten uskottavampaa keskustella
- Rabbe Jr
Herää kysymys miten ihmeessä saatte juuston sinne täytteiden alle? Olen nyt kokeillut Saarioinen, Atria ja Riitan Herkku eikä missään onnistu. Puhumattakaan pakastepizzoista, niissä homma on vielä mahdottomampaa.
Tuunausjuustoa ei todellakaan saa täytteiden alle rikkomatta koko pizzaa ihan oudon näköiseksi.
Kerran laitoin sen juuston pizzapohjan alle, mutta lopputulos oli vain karmea sotku.
??
- pizzan syöjä
Kyllä pizza, kuin pizza maistuu hyvältä, kun on nälkä.
Perinteisessä pizzaassahan kuuluukin olla ohut ja rapea pohja, eikä mikään sitkeä pohja ja pannupizzat on sitten ihan erikseen, niissä pohjan tuleekin olla paksu. - Luigi Giuseppe
Ei ole pelkoa, että suomalaiset juntit oppisivat tekemään aitoa pizzaa niin kauan kuin näissä koti"kokkien" ohjeissa käytetään ketsuppia, valmista edamraastetta, suikaloitua makkaraa (jonka pakkauksessa lukee kinkkusuikale) ja ananasta.
Vielä kun otsikoksi kirjoitetaan "pitsa" ja reseptin mukaan juusto tulee päällimmäiseksi, niin tiedetään, että Suomessahan me edelleen ollaan...- verdi
ja sinäkö oot italialainen juntti, aika hyvin osaat suomee siihen nähen
- Pizzakingi
Totta puhut!
- jhvjvl
Italialaiset pitsat on pahan makuisia Suomalaiseen makuun. Sentakia täällä ei Italialaiset pitsa paikat menestykkään.
- joka sana tosi
Tuo on NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN totta!
- kjhgbksdbg
Kinkku-ananas on Anthony Bourdainin ohjelmassa todettu onnistuneeksi pizzatäyteyhdistelmäksi. Toteajana myös laadukkaan pizzaravintolan kokki tai omistaja.
"Bonchi makes a ham and pineapple pizza for Tony. Then adds onions and peppers, and Tony actually likes it as the clock ticks down. "
http://blogs.miaminewtimes.com/shortorder/2011/12/anthony_bourdains_the_layover_4.php
- Tämäkin vielä :D
No johan tästäkin on saatu kina aikasiksi :D Itse luokittelen pakastepizzat, ravintolapizzat ja kotona tehdyn pizzan ihan eri ruokalajeiksi. Jokaiselle näistä on aikansa ja paikkansa.
En minä ole ikinä edes ajatellut missä kohtaa sen juuston pitäisi olla pizzassa. Kotona kun teen pizzan, päällä on REILUSTI täytettä. Tällöin se päälimmäiseksi laitettu juusto pitää "keon" hyvin kasassa. Eipä ole kukaan ruokahifisti tullut vinkumaan että "ei tää oo mitää pizzaa". Tässä huushollissa maistuu hyvin itse tehty ja ravintolasta tilattu, ja joskus iltapalana se pakastekin. Pitää vaan muistaa ettei kutsu ketään ammattilaista koskaan syömään jos tällaisesta tulee huutia. Tähän mennessä on ratkaissut maku eikä se, onko ruoka tehty huippukokkien opeilla :D
Tapellaanko seuraavaksi siitä, pitääkö voileivässä olla kinkku juuston päällä vai alla ja onko se enää voileipä jos siinä on kumpaakaan näistä?- 10+5
"En minä ole ikinä edes ajatellut missä kohtaa sen juuston pitäisi olla pizzassa. Kotona kun teen pizzan, päällä on REILUSTI täytettä. Tällöin se päälimmäiseksi laitettu juusto pitää "keon" hyvin kasassa. Eipä ole kukaan ruokahifisti tullut vinkumaan että "ei tää oo mitää pizzaa"."
No, pitsassa on ohut pohja, ohuelti täytteitä ja se paistetaan ehdottomassi noin minuutin ajan 450-500 asteisessa uunissa. Se mitä sinä teet kotonasi on varmasti hyvää, mutta pitsaa se ei ole. Aivan kuteen folioon kääritty porsaan ulkofilekään ei ole Beef Wellingtonia.
- oikea oortninki
Juusto laitetaan alimmaiseksi, sitten tomaattikastike, sitten kaikki muu.
- oikeaoppisesti
Eiks vaan? Ja sit se pizzataikina ihan päällimmäiseks.
- Näin meillä
Muistakaa että juusto on edamiraastetta ja sekä laitetaan päällimmäiseksi, ripotellen.
Ei paljon, kun sekä on niin kallistakin. Pieni pussi korkeintaan pelilliseen pitsaa. - mummi
Tottakai juustoraaste AINA päälle viimeisenä ja sitä saa olla reilusti. Itse teen pizzan aina itse ja se on paljon parempaa ja ruokasampaa kuin pizzerian pizza.
- Ystävä
...myös pizzan, päätin tästä kiireiltäni kommentoida lyhyesti. Gradun joskus tehneet tietävät mitä tarkoitan.
Juuston suhteen kannatta laittaa 80% juustosta alle, loput 20% päälle (Vilfredo Pareto).
Tunnen henkilön jolla oli tapana roiskaista uhmakkaasti kaikki juusto päälle, koska ei ollut kuullutkaan muista tavoista. Ja kun kuuli, laittoi hän yhä juuston päälimmäiseksi.
Aikaa kului. Uhma hälvenneenä - pizzanhimo pysyneenä, päätti hän unohtaa egonsa hetkeksi ja kysyä että kumpi tapa on pizzan kannalta parempi? Entä mitkä asiat merkitsevät sen syöjälle? Ennen kaikkea, riittäisikö hänellä rohkeus kyseenalaistaa toimintamallinsa pizzan juuston suhteen? Muuttuisiko hän periaatteensa hylkäämäksi nössöksi vai kokisiko hän jonkun uuden löytämisen riemun?
Pizza haluaa tuntea itsensä eheäksi, että kaikki pysyisi paikoillaan syötiin sitten sormin tai aterimin.Tähän tehtävään on omiaan juusto, pizzan pitkäaikainen kumppani, joskus jopa ainoa. Muut täytteet vastustavat, koska tarkoitus on kumminkin saada pizza meheväksi juuston tarjoamalla suojakertoimella uunin kuumuutta vastaan.
Pizza tahtoo olla eheä ja mehevä.
Syöjälle pizza on kokemus, johon vaikuttavat pääasiassa maku mutta myös tuoksu, ulkonäkö, tilanne, ympäristö, seura jne.
80/20-sääntöä alle/päälle hyödyntäen, pizzasta tulee yhtä hyvänmakuinen kuin ennenkin. Pizza on eheä, ilman että sen mehevyys/muu estetiikka kärsii. Syöjälle täytteet pysyvät paikoillaan myös ns. pitkinä iltoina kera viinin, jolloin aterimien käyttö on fortissimo! ;) - pizzattaa
Naurattaa aloittajan tuohtumus. Pizza nyt ei kuitenkaan ole mikään gastronomian kulmakivi, vaikka hyvää se itse tehtynä toki onkin. Ei ruoka ole vakava asia, ja pizza vielä vähemmän.
- Kaviaari man
Vitun pitsa juntit
- Pizza oli
Italiassa maatyöläisten ruokaa jota syötiin siellä viinipellon pientareella .
Taikinasta tehtiin ohut pyöreä,Täyte ensin tomatti pyre,mausteet Oregano,Basiliga,kuoritut tomatit paloina poistettu pehmyt keskiosa ,hyvää oliviöljyä,päälle raastettua juustoa. - just'
Koululaisen pitsa on:
Rieska ja siihen mitä kaapista löytyy juustoa.
Uuniin TAI mikroon ja herkuttelemaan :) ja keskivartalo on ravittu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181026Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42909
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 72875