Lastensuojelun Keskusliitto: Lastensuojelu ei ole rankaisemista

LSKL- propagandaa

Lastensuojelukoneiston suojeluelin ja edunvalvoja Lastensuojelun Keskusliitto on pelästynyt viimeaikaista julkisuutta ja puolustaa nyt koneistoa valheilla:

Lastensuojelu ei ole rankaisemista
Lastensuojelusta annetaan julkisuudessa usein liian negatiivinen kuva ja sitä pidetään rankaisuna( Vain murto-osa mielivallan kohteeksi joutuneista uskaltaa edes puhua, joten lisääntyvät julkiset esiintulot heijastelevat mielivallan räjähdysmäistä kasvua). On huolestuttavaa jos negatiivisella leimalla vaikeutetaan perheiden avun hakemista ja unohdetaan, että Suomessa on lapsia ja nuoria, jotka voivat huonosti ja tarvitsevat apua(lastensuojelu tuskin haluaa tai kykenee näitä lapsia ja nuoria auttamaan).

Lastensuojelusta viime aikoina käyty keskustelu on välittänyt negatiivista kuvaa lastensuojelun toimintakäytännöistä ja asiakkaiden asemasta lastensuojelussa.
Julkisuudessa käytävä keskustelu ruokkii käsitystä, että lastensuojelu on lapselle tai hänen perheelleen rankaisu. Samalla lastensuojelua kuvataan mielivaltaiseksi ja sattumanvaraiseksi toiminnaksi ( mitä se onkin).
– Tämä on huolestuttavaa, sillä se lisää perheiden kynnystä hakea apua ja tukea lastensuojelusta, muistuttaa Lastensuojelun Keskusliiton ohjelmajohtaja Hanna Heinonen.
Lastensuojeluun kuuluu sen luonteensa vuoksi kontrollin elementti, mutta rankaisemista se ei ole, eikä sitä pitäisi siihen liittää( lastensuojelu nimenomaan on nähtävä poikkeaviksi luokiteltujen perheiden ja lasten rankaisuksi, turhat ja ylipitkät huostat konemaisissa laitoksissa rankaisevat suoraan ja tuntuvasti juuri lapsia, "joissa on havaittu suojeluntarvetta"). Lastensuojelun tavoitteena on aina löytää keinot ja tavat, joilla tukea vanhempia heidän kasvatustehtävässään(lastensuojelu on yhä enenevässä määrin kansainvälistyvää ja kaupallistuvaa liiketoimintaa, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen pitämällä asiakkaat mahdollisimman kauan julkisrahoitteisessa sosiaalivankeudessa). 
– On muistettava, että lastensuojelun asiakkaista 80 % saa tukea ja apua avohuollossa. Tuki on vanhempien vapaaehtoisesti vastaanottamaa ja yhdessä lapsen, nuoren sekä vanhempien kanssa suunniteltua. Lastensuojelun asiakkuus käynnistyykin usein vanhempien aloitteesta, muistuttaa Heinonen. ( Avohuollon tuki on käytännössä pakotettua ja puoskaroivaa arviointia ja tarkkailua ja tapaamisrajoituksilla ja pysyvällä huostaanotolla uhkailua)
Tuen rinnalla kontrolli voi toimia hyvänä muusana ja se voi rakentua myös vanhempien omien toiveiden perusteella.
– Vanhemmat tarvitsevat jonkun arkeen palauttajan, kasvatuksen perustehtävästä muistuttelijan sekä lapsen näkökulmaa erilaisissa valintatilanteissa esiin tuovan ammattilaisen(miksei lapsi itse voi tuoda esiin lapsen näkökulmaa?). Kaikkien vanhempien kasvaminen vanhemmuuteen ei aina tapahdu itsestään. Lastensuojelua on turha syyttää, jos vanhemmista ei pidetä riittävästi huolta vanhemmuuden alkumetreillä, sanoo puolestaan Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Seppo Sauro ( Lastensuojelu ei pidä vanhemmista mitään huolta sen paremmin ennen, jälkeen kuin toimenpiteidensä aikana.

Huostaanotto on viimeinen keino
Lastensuojelua syytetään useasti ”kyttäämisestä” ja vuoden 2008 lakimuutoksen jälkeen on pelätty, että lastensuojeluilmoituksia tehdään turhaan ja kiusaamistarkoituksessa( lastensuojelulaki perustuu VARPU:un, vanhempien kyttäykseen ja kasvatusvastuun siirtoon viranomaisille).
– Uuden lain madalletun ilmoittamiskynnyksen avulla on haluttu varmistaa, ettei yksikään lapsi tai nuori jää ilman tarvitsemaansa tukea. Madallettu ilmoittamiskynnys ei suinkaan ole johtanut kiusanteon kasvuun. Yksityishenkilöt tekevät ilmoituksia todella harvoin, sanoo Heinonen.
Esimerkiksi Helsingissä vuonna 2011 tehdyistä lastensuojeluilmoituksista alle 10 % oli yksityishenkilöiden tekemiä ( Lastensuojelu kannustaa ja painostaa kaikkia yhteistyötahojaan päivähoidosta kouluun tekemään lastensuojeluilmoituksia heppoisin perustein).

Huostaanotot ovat äärimmäinen keino puuttua lapsen ja perheen ihmisoikeuksiin. Ne herättävät tunteita ja pelkoa huostaanoton vaikutuksista lapsen tai vanhempien arkeen. Vasten lasten tai vanhempien tahtoa toteutettavat huostaanotot koetaan myös joskus mielivaltaisina( koska ne ovat sitä).

Huostaanotto on kuitenkin aina viimeinen vaihtoehto, johon päädytään jos muut auttamiskeinot ja tukitoimet eivät ole tuoneet tilanteeseen parannusta( tässä kohtaa valehtelu on jo törkeää, huostaanotoista on tullut enenevässä määrin ensisijaisia ja usein ainoiksi jääviä lastensuojelun toimenpiteitä) .
– Tavoitteena on aina toteuttaa huostaanotto yhteistyössä vanhempien kanssa ja huostaanottoa edeltääkin usein pitkä valmisteluprosessi, muistuttaa Heinonen.( Tosiasiassa vanhemmat pakotetaan hyväksymään viranomaismielivalta laittomilla uhkauksilla).

jatkuu...

34

1704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LSKL- propagandaa

      Petrattavaa riittää
      Myös lastensuojelussa tapahtuu virheitä( joita ei yleensä oikaista). Sen vuoksi toimintaa ja päätöksiä pitää tarkastella entistä avoimemmin ja lastensuojelun toimijoilla on oltava uskallusta muuttaa tehtyjä päätöksiä, silloin kun lapsen oikeudet niin edellyttävät ( Tämä jää hampaattomaksi ja mennen tullen rikottavaksi suositukseksi, sillä sosiaaliala ei tunne vastuu- tai korvaussäädöksiä virheistään eikä keskimäärin kunnioita lapsen oikeuksia yksityisyyteen, perhe-elämään, oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin tai mahdollisuuteen tavata läheisiään) .
      Puutteita lastensuojelutyössä on ainakin vanhempien kanssa työskentelyssä. Työntekijöiden vaihtuvuus ja suuret asiakasmäärät rasittavat myös lastensuojelun asiakkaita.( Alan asenneongelmat , bisneshenkisyys ja asiakkaiden puuttuva oikeusturva rasittaa vielä enemmän)
      – Välillä ei esimerkiksi ole selvää, kuka kantaa vastuun vanhempien kuntouttamiseen tähtäävästä työskentelystä tai siihen ei ole resursseja. Vaikka lastensuojelulain avulla lastensuojelutyön prosessia on saatu selkiytettyä, ovat päätöksentekoon liittyvät asiat edelleen joskus vaikeasti hahmotettavissa ja päätöksiä tehdään ilman tarpeellisia perusteluja, pohtii Heinonen( mitään kuntoutusta vanhemmille ei ole edes tarkoitus järjestää).
      Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen langettavat päätökset Suomelle lastensuojeluasioissa ovat puolestaan tulleet lähinnä sijoituksen jälkeisestä yhteydenpidon rajoittamisesta( tuomiot tulisivat myös turhista huostista, jos ls- viranomaiset sallisivat tekemiensä huostaanottojen tutkimisen, EU- päätökset eivät ole vaikuttaneet millään tavoin viranomaiskäytäntöihin- laiton tapaamisrajoitus on edelleen rutiinitoimenpide lastensuojelussa).

      Lapsi on etusijalla
      Lastensuojelua tarvitaan nyky-yhteiskunnassa helpottamaan perheiden arkea( yhä useamman asiakkaan kokemus on , että se hankaloittaa arkea tai riistää sen kokonaan). Useimmiten tämä tapahtuu yhteistyössä vanhempien kanssa, sopivat tuen muodot löytämällä. Joskus arjen helpottaminen vaatii kontrollia.
      Toisinaan taas lapsen etu vaatii rankkojakin lastensuojelullisia toimenpiteitä. Lastensuojelussa lapsi on etusijalla( lastensuojelussa lapsi on aikuisten edunsaajien pelinappula ja sijaishuollon lypsylehmä).

      Lastensuojelun toimintatapoja ja käytäntöjä tulee arvioida kriittisesti, mutta samalla on pidettävä huolta siitä, ettei lastensuojelulle tarjottavan negatiivisen leiman kautta häivytetä sitä tosiasiaa, että Suomessa on lapsia ja nuoria, jotka voivat huonosti( lastensuojelu itsessään tuottaa syrjäytyneisyyttä ja huonoa vointia).
      Lapsella on oltavat oikeus oman ikätasonsa mukaiseen elämään ja turvalliseen lapsuuteen( joka tuskin toteutuu tutkimattomassa ja valvomattomassa bisneshenkisessä sijaishuollossa).
      – On muistettava aina, että lapsen etu voi mennä vanhempien edun edelle ( perheenjäsenten riitauttaminen on koneiston etu) . Lastensuojelun tehtävä on pitää huolta lapsen edun toteutumisesta, korostaa Sauro( lapsen edun määrittely pääsääntöisesti sivuuttaa lapset ja perheet ja on sijaishuollon ja lapsibiseksen muiden toimijoiden omanedunvalvontaa ja liiketoimintaa).
      27.4.2012 10.22 LSKL:n tiedote

      • Ls on rangaistub

        Tuntuu kuin ls puutuu kun ei pitäisi puuttua ja päinvastoin. Päätökset valmistellaan ryhmätyönä, mutta jokainen tietää tuollaisen prosessin luonteen. Keskustelu ajautuu "asiantuntijan" mukaan. Asiantuntija tuo esille haluamansa asiat, usein oman (vainoharhaisen) kuvitelmansa pohjalta.


      • Anonyymi

        Vitut ole - älä jauhaa pelkkää paskaa; lopeta valehtelu; nimi ja yhteystiedot????!!! Aivan, Raision "lastensuojelu" harrastaa lasten vierasnnuttanista- ja vainoamista- sekä isän maallittamista. Perätön lausunto annettu 27.5.2008..narsistina!


    • Vain maine huolettaa

      Maine huolettaa, eivät oikeusturvarikokset

      LSKL:n lehdistotiedote on uutisoitu niin, että Lastensuojelun Keskuliitto on huolissaan lastensuojelun maineesta. Liitto ei siis ole huolissaan lasten ja perheiden tosiasiallisesta kohtelusta lastensuojelussa, vaan ainoastaan lastensuojelun maineesta.
      Lastensuojelun oikeusturvarikkomukset voisi helposti selvittää asiakastutkimuksilla, huostasyiden ja tehtyjen toimenpiteiden ja niiden vaikutusten kartoituksella, perheiden ennen- jälkeen - tilanteen selvityksillä , asiakasdokumenttivertailuilla tai sijoitettujen nuorten ja lastensuojelulaitoksissa eläneiden haastatteluilla, mutta näitä LSKL ei tule tekemään. Ei edes ehdottamaan.

      Liitto tosiaankin on kiinnostunut vain edunvalvottavansa maineen ylläpidosta, ei tosiasiallisista toimista.
      http://www.lskl.fi/tiedottaa/syotteet_ja_uutiskirjeet/postia_kentalta/2012/15_2012

      Mikäli joku puolueeton tutkimusinstanssi jonain päivänä alkaisi todella tutkia suomalaista lastensuojelua, epäilen , että LSKL:n jäsenjärjestöjen panos tutkimuksiin typistyisi tutkijoiden tutkimuslupien eväämiseksi.

    • pyhä suojelu

      Tuo kirjoitus on tyhjää täynnä. Julkisuuteen tulee koko ajan enemmän tietoa lastensuojelun käytännöistä.

      Lapsia huostataan lapsen edun nimissä järjettömistä syistä kasvatusbisneslaitoksiin, joista ei vanhemmat saa lapsia pois, koska se ei ole bisnesyrittäjän etu.

      Kirjauksia käytetään mieleivaltaisesta ja perustelut huostille laaditaan hallinto-oikeutta ajatellen.

      Koko ajan puhutaan avohuollon tukitoimista, jotka ovat tyhjää täynnä.

      Negatiivinen keskustelu on alkanut, koska ihmiset uskaltavat jo puhua. Ja todellakin, kohta vankiloista vapautuu nuoria, jotka osaavat kirjoittaa ja kertoa kokemuksistaan. Niin kuin Suomen Kuvalehdessä kerrottiin.

      Avohuollon tukitoimet ovat vapaaehtoisia ja vanhempien vastaanottamia, koska muuta ei ole tarjolla. Vanhempien kuntouttaminen on uskomaton termi.

      Ja 80 % murrosiässä huostatuista pojista syrjäytyy.Turvallinen lapsuus kasvatuslaitoksessa on opintoja huumeista, päihteistä, rikollisuudesta ja eristämisestä. Tämä on todettu jo suuressa kansainvälisessä tutkimuksessa.

      Lastensuojelu huolehtii lapsen edusta, koska vanhemmat eivät pysty. MTKL:n sivuilta voi lukea miten toimitaan esim. masennukseen sairastuneiden vanhempien kohdalla. Ja kohta on tosiaan 20 000 lasta lapsivankiloissa nauttimassa lapsen edusta.

      • Lastensuojelua?

        Sosiaaliviranomaisten väärä vallankäyttö Suomessa.

        Suomen hallintovalta kieltäytyy katsomasta peiliin todetakseen valla väärinkäytön vääristyneet kasvot sen heijastuksessa.

        Media yleensä tukee tätä kieltämistä kiinnittämällä huomionsa muualle tapahtuviin vallankäytöksiin oman maamme sijasta.

        Lue lisääå Pirkko Turpeinen Saaren blogissa, jossa hän ottaa kantaa myös muihin epäkohtiin.

        http://turpeinen-saari.net/blogi/2012/04/18/260

        ------


    • Vanhemmat kuvittelee

      No ei ole onneksi omakohtaisia kokemuksia, mutta kaikki kuullut tapaukset ovat ihan kauheita. Joskus on toki ollut varmaan aihetta, mutta kun kuulee sellaisia tapauksia viikottain, jotka ei voi olla lapsen edun mukaista. Esim. jos koulussa arvosanat laskevat jostain syysta, niin silloin opettaja on velvollinen ilmoittamaan aiheesta eteenpain ja viranomaiset tulee kotiin virailemaan usein. Ja menee kuulemma paljon aikaa. Olen itse kuullut tai kuvitellut kuulleeni satoja tapauksia omassa virassani. No olen varmaankin valehtelija. Jopa poliisi- asiakkaani sanoi olevansa ajoittain hyvin turhautunut, koska virka on muuttunut sellaiseksi vanhempien kuulustelemisiksi koska lapsi on sanonut tarhassa tai koulussa vahingossa jotain sellaista, jonka voi jollaintapaa tulkita vanhempien harjoittamaksi aggressiivisuuden muodoksi tai jopa paljon pahemmaksi, ja vanhemmat joutuvat kuulusteltavaksi. Tai siis se vanhempi josta lapsi on puhunut. Kyseinen poliisi on fiksu, kunnollinen ja normaali oman mielipiteeni ja arvioni mukaan. Julkisuudessa on jatkuvasti esimerkiksi tapauksia, jossa vanhempia ollaan uhkailtu huostaanotolla, vaikka jos on kerrottu neuvolassa oikeat nukkumaanmenoajat tai sitten karppauksesta. Ovatko kaikki tapaukset tekaistuja tai valhetta... Kai sitten ovat. Tottakai aina johtoporras kertoo asioiden olevan juuri niinkuin tulee olla ja uskon johtoportaan olevan objektiivisia ja fiksuja. Mutta yhteiskunta toimii ihan toiselta pohjalta nyt. ja kuulemma yhden ihmisen mielipide voi ottaa pois lapsen pois oikeilta vanhemmiltaan. On varmaan valhetta yleinen mielipide, jonka mukaan viranomaiset piiloutuvat aina vaitiolovelvollisuuden taakse ja hokevat kokoajan Kuinka raskaita tapauksia huostaaotot ovat. Varmaankin heille viranomaisille raskaita, mutta ei vanhemmille lainkaan...Ei lapsille varsinkaan... On kauheaa kun vanhemmat ei luota yhteiskuntaan ja jos lapset otetaan pois omilta vanhemmiltaan jonkun yksittaisen ilmiannon perusteella osaksi aikaa tai pois kokonaan.Valhetta varmaan sellainenkin yleinen huhu..
      On kauheaa ja vaarallista lapselle, jos lapsia ei uskalleta toimittaa hoitoon sairaalaan onnettomuuden sattuessa ja vanhemmat joutuvat aina kuulusteltaviksi erikseen eri huoneisiin yleisen kasityksen mukaan, vaikka tapaus olisi tapahtunut julkisella paikalla. Sellainen huhu liikkuu.
      Poliisi- asiakkaani kanssa oltiin varsin samaa mielta sellaisesta, etta todennakoisemmin lapsia kohdellaan kaltoin muutoin ja AIVAN muunlaisissa olosuhteissa kuin julkisilla paikoilla. Esim. vanhempien uupumuksen vuoksi tai alkoholin tai huumeiden vaikutusten alaisina. No turhaa keskustella aiheesta, kun kaikki on niin hienosti nykyisin. Varsinkin juuri lapsien edun mukaisesti....Ja hienoa sekin, kun monet tahot kuittaavat jokaisesta huostaanotetusta lapsesta sen satatonnia euroa suoraan valtion kassasta. Lapsen etu sekin.
      Kansalaisten tulisi voida luottaa yhteiskunnan apuun mutta ainakin oman empiirisen k,okemuksen mukaan 80% ei uskalla hakea apua vaikka tarvitsisi. Onko lapsen etua sellainen... On varmasti totta, jotta jotkut ovat avohuollon piiriin kuuluvia lastensuojelutapauksista, mutta etta 80%...
      Minusta ja poliisi- asiakkaani mukaan Kuka Tahansa joutuu suoraan lastensuojelun asiakkaaksi, jos tai kun lapsi puhuu mielikuvituksen tuotostaan koulussa tai tarhassa. Mutta kuten totesin... Turha keskustella edes aiheesta kun ongelmaa ei ole olemassakaan ja kansa vaan kuvittelee...

      • kklliijjkk88

        Mä olin lapseni kanssa sairaalassa kun hänella kohosi voimakkaasri kuume ja oli silimin nähden huonokuntoinen,oksenteli ja armoton päänsärky. ja muuten ambulanssi ei meinannut ottaa mukaan vaikka cerpit oli pitkälti yli kahden sadan. Ensiavussa lapsi riisuttiin ja kokeiltiin mm. refleksejä yms. Jaloissa oli mustelmia ja alkoi hirveä härdelli eli minut äkkiä passitettiin äkkiä ulos huoneesta ja lapselta alettiin (joka juuri ja juuri pystyi puhumaan) kyselemään mustelmista. Onneksi oli jo 11-v ja pystyi kertomaan että koulun välitunnilla olivat leikkineet pukkihyppelyä. Kuulustelu kesti ja kesti ja lopulta minut kutsuttiin sisälle. Olivat hirveän yrmeitä vaikka olivat saaneet selityksen. Täytyi sitten puuttua kun ei oikein mitään tapahtunut, että eikö olisi jo aika tarkista ettei kyseessä ole aivokalvontulehdus kun oksentelee, on rajua päänsärkyä ja kuumetta sekä tajuissaan juuri ja juuri ja kun lisäksi on mustelmiakin. No se sitten yritettiin tedä..onnistumatta (lapsiparka) onneksi oli kuitenkin muusta kyse ja lapsi parani antibiooteilla ja tiputuksella yms. Mietin vain, että jos olisi ollut lapsi, joka ei vielä olisi osannut /kyennyt puhumaan, niin mut olisi varmaan passitettu kotiin ja lapsi olisi saanut yksin pärjäillä ne viisi päivää sairaalassa. lapsen tilanne oli kuitenkin vakava.


    • Oikeus vanhempiinsa

      Jokaisen lapsen perusoikeus tulisi olla olemassaolo omien vanhempien kanssa niin ettei vanhempien tarvitse stressata kuka ilmiantaa naapuririidan viranomaisille ja lapsi otetaan tutkintaan irti omista vanhemmistaan. Miksi ei uskota sellaista tosiasiaa jonka mukaan vanhemmat useimmiten rakastavat lapsiaan ja hoitavat moitteettomasti... Itse uskon niin olevan kokemukseni mukaan. Viranomaiset usein ovat puolueellisia kuulemma ja on mahdotonta kuulemma todistaa muuta. Paras revanssi on kuulemma ilmoittaa lastensuojeluun kun haluaa jonkun tuntevan suurta surua. Varma voitto tulee jokatapauksessa. PAITSI sille lapselle. Viranomaiset ei usko sellaista edes mahdolliseksi. No ei kai se olekaan paitsi ihmisten mielisairaissa kuvitelmissa. Miksi suuri kohu sitten...

      • lastenSuojelua...

        Siis nykyiset lastensuojelutoimet ei ole rangaistusta. Hienoa, kun viranomaiset puolustelevat toimiaan. Kuultua on, ettei kannattaisi ainakaan puolustella tekosiaan... Se kun johtaa vain paljon pahempaan tilanteeseen... hehe... Kannattaisi tunnustaa suoraan virheet ja katua vuolaasti niin voisi olla tilanne parempi ja maine alkaisi pikkuhiljaa puhdistua. Nyt kansa alkaa uskaltaa puhua ja puolustaa oikeuksiaan lapsiinsa. Ennen suomalaiset vain nuolivat hiljaa haavojaan ja lapset itki yksin. Nyt ihmiset uskaltavat sanoa mielipiteet. Ei kukaan ole sanonut viranomaisia rangaistus- halukkaiksi. Ei se ole rangaistusta kun ilmiantovelvollisia on kaikki hoitoaloilla toimivat. Todellisia asiantuntijoita kaikki. Naapureista ja sukulaisista puhumattakaan...


    • Muutetaan yhteiskunt

      Kaatuihan kommunismikin. Joten voi sairaan Lastensuojelun nimeen tapahtuvan rahastuksenkin lopettaa jossa huostaanotoista saadaan joka lapsen nekusta satatonnia. Laitetaan adresseja, mielenosoituksia, julkisille kanaville tositarinoita yksityiskohdittain sellaisista tapauksista jossa ei ole ollut muuta kuin Musta Tuntuu- tuntuma ja jonkun nimeton ilmianto lasten ottamiseen pois omilta vanhemmiltaan. Julkisuus on tapa vaikuttaa ja valtiota ei saa rahastaa lapsilla. Laittakaa eduskuntaan lakialoite ja jos tunnette kansanedustajan niin aina parempi. Jos olette ehdolla tai harkitsette niin kertokaa edustavanne lapsia ja kaikkia entisia perheita jotka olivat koossa. Kertokaa etta halvemmaksi yhteiskunnalle tulisi tukea lapsia kotona jos on kyseessa avioero, riidat tai rahallinen ahdinko. Tai mielisairaus joka ei paljoa haittaa lapsen hoitoa. Yhteiskunta ei tutki rikoksia rahapulassaan mutta kuulemma leipoo kenesta vain rikollisen ihan ilman todellisuuspohjaa jos joku haluaa pahaa tai kostoa. Tehokkain tapa saada lapset itselleen on sanoa toisen osapuolen kopeloivan lasta. Siihen loppuu sen kohdalla vanhemmuus lopullisesti joka tulee syytetyksi. Ei saa lasta itselleen koskaan. Uskotteko vai valehtelenko...

      • mikä olikaan ongelma

        Jännä juttu, että LSKL ei koe ongelmaksi lastensuojelun mielivaltaa vaan mielivallasta kertomisen.
        Aivan kuin negatiivinen uutisointi ei syntyisi aiheesta.

        Suomalaiset ovat vähään tyytyväistä, kilttiä ja tsaritistiseen valtionhallintoon tottunutta alistuvaa kansaa.

        Mielivallan täytyy olla todella härskiä, jotta siitä aletaan napista.


      • Lastesuojelua?
        mikä olikaan ongelma kirjoitti:

        Jännä juttu, että LSKL ei koe ongelmaksi lastensuojelun mielivaltaa vaan mielivallasta kertomisen.
        Aivan kuin negatiivinen uutisointi ei syntyisi aiheesta.

        Suomalaiset ovat vähään tyytyväistä, kilttiä ja tsaritistiseen valtionhallintoon tottunutta alistuvaa kansaa.

        Mielivallan täytyy olla todella härskiä, jotta siitä aletaan napista.

        Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen tiedote on toivottasti lähetetty myös "lastensuojelujärjestöille".

        Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen
        17.02.2011

        - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

        Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

        Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
        - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

        Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

        - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

        Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

        Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
        -------------





        .


    • Oikeanlainen tuki

      Lastensuojelussa ei sinänsä ole väärää kontrolloida. Murheena ovat väärinkäsitykset. Väärinkäsitykset johtavat tuskallisen usein vääriin toimenpiteisiin, vääränlaiseen tukemiseen. Oikeanlainen apu ja tuki viivästyy tai sitä ei perhe saa ollenkaan. Lapsi kärsii, vanhemmat kärsivät, koko perhe kärsii. Kärsijöinä ovat olleet erityisesti erityislapsen perhe, erityislapsi ja erityislapsen vanhemmat. Kalliiksi on tullut myös yhteiskunnalle. Tämän asian pitää myös sosiaalitoimen ja lastensuojelun ymmärtää.

      • PeLa ja LSKL

        Kuka huijaa ja miksi?

        Lastensuojelun aiemmat väitteet vanhempien loputtomasta tukemisesta ennen huostaanottoa ( esim. LSKL:n tiedote 29.4.2012) asettuvat kerrassaan outoon valoon PeLa:n lehdistötiedotetta vasten. Nyt Pelastakaa Lapset ry myöntää ,että vanhempia ei tueta, edes tuentarpeita ei saada kirjattua ylös:
        (Kotimaa 22.4.2012 klo 14:52 | päivitetty 22.4.2012 klo 16:21)

        "Lasten huostaanotoissa vanhemmat jäävät yksin"

        Lastensuojelujärjestö Pelastakaa Lapset katsoo,
        että huostaanotoissa ei noudateta lakia.
        Järjestö vaatii kunnille lisää voimavaroja lastensuojeluun.

        Pelastakaa Lapset on huolissaan vanhempien asemasta lasten huostaanottotilanteessa.
        Järjestö toteaa julkilausumassaan, että jos vanhemmat jäävät vaille tukea,
        lasten sijoitusajat pidentyvät ja perheen yhdistäminen uudelleen ei toteudu.

        Kun huostaanotetulle lapselle tehdään hoitosuunnitelma,
        lastensuojelulain mukaan myös vanhempien tuen ja avun tarve on kirjattava suunnitelmaan.

        Pelastakaa Lapset katsoo, että lakia ei tällä hetkellä noudateta.
        Jotta lakia pystyttäisiin noudattamaan,
        tarvitsisivat kunnat lisää voimavaroja lastensuojelutyöhön.

        Huostaanotettujen lasten vanhemmat tarvitsevat usein apua esimerkiksi päihdeongelmiin tai yleiseen arjen hallintaan.

        - Suunnitelma jää käytännöllisesti katsoen aina tekemättä.
        Kun suunnitelmaa ei ole, huostaanoton purkamiselle ei ole edellytyksiä,
        sanoo järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

        Pula lastensuojelun sosiaalityöntekijöistä näkyy myös siinä,
        että lastensuojeluilmoituksen tultua asiaan ei usein pystytä puuttumaan vaaditussa nopeudessa.

        - Lastensuojelun työntekijät ehtivät sammuttaa tulipaloja,
        mutta etsivää työtä ei ehditä tehdä.
        Ehkäisevään lastensuojelutyöhön tarvittaisiin lisää rahaa, Markkula-Kivisilta toteaa.

        Vuonna 2010 kodin ulkopuolelle oli sijoitettuna yli 17 000 lasta.
        Yhden lapsen sijoittaminen laitokseen maksaa vuodessa noin 85 000 euroa."

        Ilona Turtola YLE Uutiset
        http://yle.fi/uutiset/lasten_huostaanotoissa_vanhemmat_jaavat_yksin/6005913

        "Kun huostaanotetulle lapselle tehdään hoitosuunnitelma,
        lastensuojelulain mukaan myös vanhempien tuen ja avun tarve on kirjattava suunnitelmaan.- Suunnitelma jää käytännöllisesti katsoen aina tekemättä.
        Kun suunnitelmaa ei ole, huostaanoton purkamiselle ei ole edellytyksiä,
        sanoo järjestön pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta."

        Hanna Markkula- Kivisillalle hatunnosto rehellisyydestä.
        Hanna Markkula - Kivisillan huomio lastensuojelussa tapahtuvasta vanhempien hylkäämisestä on oikea mutta lääke siihen eli lastensuojelun virkojen lisääminen on väärä. Perheiden paras tuki ovat toimivat peruspalvelut ja mahdollisuus työllistyä. Jokainen lastensuojeluun sijoitettu lisäeuro tuottaa vain lisää huostaanottoja niin kauan kun lastensuojelun tutkimukseen, koulutukseen , asennemaailmaan ja tuomioistuinkäytäntöihin, perheiden oikeusturvaan, lastensuojelukertoimen maksuperusteisiin, sijaishuollon valvontaan ja sosiaalityöntekijöiden
        vastuu- ja korvausvelvoitteisiin ei saada tehtyä tarvittavia uudistuksia.

        Lastensuojelun Keskusliitto LSKL ( johon tosin PeLa:kin kuuluu)ei halua edes myöntää lastensuojelun tosiasioita vaan pitäytyy valheellisessa mantrassaan huostaanoton viimesijaisuudesta ja paheksuu vain lastensuojelun oikeusturvarikkomuksista kertomista, ei oikeusturvarikkomuksia sinänsä:

        "Huostaanotto on kuitenkin aina viimeinen vaihtoehto, johon päädytään jos muut auttamiskeinot ja tukitoimet eivät ole tuoneet tilanteeseen parannusta"( tässä kohtaa valehtelu on jo törkeää, huostaanotoista on tullut enenevässä määrin ensisijaisia ja usein ainoiksi jääviä lastensuojelun toimenpiteitä) .
        LSKL:n tiedote 29.4.2012

        Ainoa kysymys on miksi Pelastakaa Lapset ry myöntää vanhempien tuetta jäämisen ja huostien lainrikkomukset vasta nyt. Eikö asiasta ole muka tiedetty aiemmin vaikka vanhemmat ovat valittaneet tuen korvautumisesta kontrollilla( aiheesta myös Elina Pekkarinen) ja laittomista käytännöistä pian 20 vuotta? Eikö asiaa ole voitu myöntää aiemmin ja miksi? Onko nyt valmistunut/ valmistuuko pian jokin lastensuojelututkimus tai väitöskirja, joka todistaa vanhempien tuen puutteen ja huostaanottojen laittomuudet ? Ja PeLa kiirehtii antamaan julkilausumansa kasvojaan kohottaakseen vain hetkeä ennen tutkimuksen julkaisua ja laajaa mediajulkisuutta?

        Jos näin ei ole, Pelastakaa Lapset ry ja Hanna Markkula- Kivisilta ansaitsee vilpittömän kiitoksen tärkeän epäkohdan rohkeasta esillenostamisesta ja käsittelystä.


    • Kenen etujärjestö?

      Lastensuojelun Keskusliiton LSKL 2012 hallituksessa painottuvat kunta- ja lapsibisnestoimijat ja sijaishuollon edunvalvojiksi muuttuneet lastensuojelujärjestöt, joita ei enää erota lastensuojeluyrityksistä. Mitä päämääriä ja keiden etuja tämä vaikutusvaltainen valtamonopoli mahtaakaan ajaa? Miksi PeLa:n viimeaikainen tiedotus eroaa emoliitosta niin paljon? Onko LSKL:ssa muhimassa jokin skandaali, josta PeLa haluaa sanoutua irti rehdimmällä tiedotuksella?

      Hallitus 2012:
      Puheenjohtaja
      Professori Pentti Arajärvi

      Varapuheenjohtajat
      1. vpj pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta, Pelastakaa Lapset ry
      2. vpj kehityspäällikkö Markku Lehtinen, Turun kaupunki
      http://lapsikauppa.blogspot.com/2010/06/pelastakaa-lapset-ry-inhoaa-perhetta.html
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9153259
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900
      Jäsenet
      Johtaja Kim Berglund, Perhekuntoutuskeskus Lauste (2011-2013)
Henkilökohtainen varajäsen: Toiminnanjohtaja Raili Bäck-Kiianmaa, Pesäpuu ry
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/943858
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/05/pesapuu-ry-kuulustelee-lasta.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2009/03/lapsi-raiskataan-pesassa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010_04_01_archive.html
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8955541
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9786640
      Johtava sosiaalityöntekijä Satu Ellonen, Kotkan kaupunki (2012-2014)
Henkilökohtainen varajäsen: Kehittämispäällikkö Mari Ahlström, Ensi- ja turvakotien liitto
      http://www.knuutilaki.net/node/11
      http://www.knuutilaki.net/node/27
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/03/ensi-ja-turvakoti-ahmaisi-perheen.html
      Toimitusjohtaja Ritva Karinsalo, Ensi- ja turvakotien liitto (2010-2012)
Henkilökohtainen varajäsen: Palvelupäällikkö Anne Kaatra, Vantaan kaupunki
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/03/koko-perhe-survotaan-laitoksiin.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/03/kokkaamistakin-kontrolloidaan.html
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8901295
      Toiminnanjohtaja Kai Laitinen, Erityshuoltojärjestöjen liitto Ehjä ry (2011-2013)
Henkilökohtainen varajäsen: Anna Lena Karlsson-Finne, Finlands Svenska Socialförbund rf
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9797805
      Kehityspäällikkö Markku Lehtinen, Turun kaupunki (2011-2013)
Henkilökohtainen varajäsen: sosiaalipalveluntyön esimies Minna Tynkkynen, Hattulan kunta
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/03/aikuisten-puolella-lapsia-vastaan.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/03/lapsiasiavaltuutettu-ei-halua-tietaa.html
      Pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta, Pelastakaa Lapset ry (2010-2012)
Henkilökohtainen varajäsen: Toiminnanjohtaja Jari Ketola, SOS-lapsikylä ry
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/06/pelastakaa-lapset-haluaa-kaataa-perheen.html
      http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Pelastakaa Lapset ry kieroilee&ie=UTF-8&oe=UTF-8
      http://www.vauva.fi/keskustelut/alue/2/viestiketju/1416921/soslapsikyla_hyvaksikaytto_meilla_ei_ole_vakava_ju
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9937468
      Johtaja Tina Mäkelä, Suomen Uusperheellisten liitto (2010-2012)
Henkilökohtainen varajäsen: Toimitusjohtaja Reijo Moilanen, Nuorten Ystävät ry/Nuorten Palvelut
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9797805
      Hallituksen puh. johtaja Tero Ristimäki, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia (2012-2014)
Henkilökohtainen varajäsen: lastensuojelun asiantuntija Päivi Tetrelius, Espoon kaupunki
      http://www.knuutilaki.net/node/11
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9253764
      http://vanhemmat.com/phpbb/viewforum.php?f=13&sid=8555bd7534cd2502b7ef3af0a1c9dd40
      Sosiaalityön johtaja Anna Roinevirta, Janakkalan kunta (2009-2011)
Henkilökohtainen varajäsen: Toiminnanjohtaja Pirjo Hakkarainen, Perhehoitoliitto ry
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2011/01/aila-paloniemi-lastensuojelukerroin.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2011/01/aila-paloniemi-sai-rahaa.html
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2010/09/vanhukset-eivat-kelpaa.html
      Toiminnanjohtaja Pia Sundell, Baranvårdsföreningen i Finland rf (2009-2011)
Henkilökohtainen varajäsen: Johtava sosiaalityöntekijä Satu Ellonen, Kotkan kaupunki
      Perhepalvelujohtaja Pia Sutinen, Helsingin kaupunki (2010-2012)
Henkilökohtainen varajäsen: Lastenkodin johtaja Pertti Kukkonen, Auta lasta ry
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/2009/11/perhekoti-on-lapsen-tuho.html
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9114397
      Innovaatio- ja talousjohtaja Kari Vuorinen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT (2011-2013)
Henkilökohtainen varajäsen: Toiminnanjohtaja Eija Heimo, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry
      http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/090727_2.htm
      http://yp.stakes.fi/FI/keskustelu/100407.htm
      http://kaisaruokamo.blogspot.com/search/label/lastensuojelu
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10324845
      Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) edustajat:
      Erikoistutkija Tarja Heino
Henkilökohtainen varajäsen: Johtaja Manu Kitinoja, Limingan koulutuskeskus

      • tapausesimerkkejä

        Empatia heikompaa kohtaan ja avoimuus on rikos- lastensuojelussa

        Lastensuojelusta ja LSKL:stä kiinnostuneiden kannattaa tutustua tähän tositapaukseen, joka edustaa hyvin viranomaisten "moniammatillisen yhteistyön" tyypillisiä hedelmiä:
        http://kaisaruokamo.blogspot.com/2012_02_01_archive.html

        "Huostaanotettu bisnes Silminnäkijä- dokumentissa esiintynyt isä on järkyttynyt siitä, että lapset vietiin, vaikka hän oli isänä pitkään työskennellyt yhteistyössä Naantalin kaupungin lastensuojelun avohuollon kanssa. Naantalin kaupunki ehti antaa Juhalle pitkään perhetyötä, jossa perhetyöntekijä tulee kotiin ja seurustelee lapsen kanssa. Perhetyö on oikeasti vain silmänlumetta, ei sillä oikeasti läheskään aina ketään auteta, mutta voihan sillä jokin viihdearvo olla.Perhetyöntekijä on sosiaalipoliisi. Perhetyöntekijä tekee usein perheistä kirjauksia, jotka saavat olla lennokkaitakin. Usean huostaanoton perustana ovat perhetyöntekijän railakkaat väitteet ( joita ei näytetä asiakkaille eikä oikaista). Niitä hallinto-oikeus ( joka ei tunne fair trial- menettelyä, ammattituomareita tai Euroopan ihmisoikeussopimusta) käyttää sitten todisteena perhettä vastaan, kun se antaa tuomionsa huostaanotossa. 

        Selvennykseksi on sanottava, että perhetyöntekijä ei tee mitään kodinhoidollisia töitä perheissä. Ei vähäisimpiäkään. Tätä kuntien lastensuojelu ei muista mainita, kun julkisuudessa puhutaan hymistellen näistä avohuollon tukitoimista. Äidit ja isät siivoavat kotinsa edustuskuntoon, kun he tietävät, että perhetyöntekijä on tulossa. Muuten perhetyöntekijä kirjaa, että kynnysmatolla oli rapaa.

        Sosiaalityöntekijä määrää perheelle perhetyötä usein siinä vaiheessa, kun hän jo suunnittelee lapsen huostaanottamista.

        Perhetyötä käytetään pohjustamaan huostaanottoa, ei estämään sitä, kuten avohuollon tukitoimen kuuluisi lain mukaan tehdä."

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848

        "Isän kaksivuotias tytär napattiin kiireellisesti huostaan ja kyyditettiin perhekotiin. Vaikuttaa siltä, että jossain yksityisessä perhekodissa oli vapautunut paikka, johon piti löytää mukava lapsi. Ja löytyihän se. Perhekoti on takuulla tyytyväinen. 

        Kun kotikunnan sosiaalityöntekijä nappaa lapsen huostaan, hän yleensä rajoittaa lapsen ja hänen vanhempiensa yhteydenpidon mahdollisimman vähäiseksi. Sekin on lastensuojelulain vastaista, kuten monet muut jo rutiiniksi muodostuneet käytännöt lastensuojelussa. Yhteydenpidon rajoittaminen lapsen ja hänen vanhempiensa ja perheensä välillä on yleisimpiä ja varmasti suurimpia väärinkäytöksiä, johon lastensuojelu jatkuvasti syyllistyy. Lastensuojelun ja sijaishuollon etu on, että lapsi vieraantuu perheestään, sukulaisistaan, ystävistään. Kaikesta."
        http://www.knuutilaki.net/node/8

        Silminnäkijä-dokumentissa (Huostaanotettu bisnes, tv-2, 8.2.2012) haastateltu kahden lapsen isä kertoi kuinka hirveän ankaria yhteydenpidon rajoitukset ovat. Eli hän ei näe lastaan juuri lainkaan.Toimittaja Mats Dumell ihmetteli, miten noin vähäiseksi karsittu yhteydenpito sujuu.

        Dumell: "Mitä tytär sanoo, kun joka kolmas viikko saa tavata?"
        Juha: "Hyppää syliin [isä kyynelehtii] hyppää sylliin ja sanoo iskä. Ikävä [...]."

        "Silminnäkijä-ohjelma Huostaanotettu bisnes on ollut hyvin kiusallinen kokemus Naantalin kaupungille, jonka lastensuojelu kärähti lakisääteisten sukulaissijoitusmahdollisuuksien ( joita olisi ollut paljon) selvittämättäjätöstä, valheellisin perustein tehdystä huostaanotosta, ammattitaidottomista työntekijöistä, sijoitettujen lasten ja sukulaisten laittomista tapaamisten rajoittamisista ja perheiden jälleenyhdistämisvelvoitteiden laiminlyönneistä. Anteeksipyyntöjen ja laiminlyöntien korjaamisen sijaan saimme kuulla lastensuojelun selityksiä siitä, kuinka rikokset ja laiminlyönnit ovatkin oikeushyvää ja välttämätöntä julkista vallankäyttöä, josta asiakkaat ihan turhaan nostavat oikeusjuttuja.. Nyt sosiaalijohto on käynyt ohjelmassa isää puolustaneen työntekijän kimppuun ja määrännyt tälle rangaistuksia. Koston kohteena tulee olemaan myös ohjelmassa esiintynyt isä.

        Perusturvarikollisten, anteeksi -johtajien tapa rangaista alaisiaan empatian osoittamisesta asiakkaita kohtaan kertoo paljon lastensuojelujärjestelmästä.
        Julkisuus onkin kansalaisten ainoa tapa saada oikeutta lastensuojelussa, jossa heille ei myönnetä puolueetonta tutkintaa tai oikeudenkäyntiä, lainmukaista kohtelua, toimivia valitusreittejä tai suojaa ihmiskauppaa tai muuta viranomaisrikollisuutta vastaan.
        http://www.knuutilaki.net/node/23
        http://www.knuutilaki.net/node/33
        http://www.knuutilaki.net/node/34
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9294813
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10449896
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900


      • lastensuojelu kostaa
        tapausesimerkkejä kirjoitti:

        Empatia heikompaa kohtaan ja avoimuus on rikos- lastensuojelussa

        Lastensuojelusta ja LSKL:stä kiinnostuneiden kannattaa tutustua tähän tositapaukseen, joka edustaa hyvin viranomaisten "moniammatillisen yhteistyön" tyypillisiä hedelmiä:
        http://kaisaruokamo.blogspot.com/2012_02_01_archive.html

        "Huostaanotettu bisnes Silminnäkijä- dokumentissa esiintynyt isä on järkyttynyt siitä, että lapset vietiin, vaikka hän oli isänä pitkään työskennellyt yhteistyössä Naantalin kaupungin lastensuojelun avohuollon kanssa. Naantalin kaupunki ehti antaa Juhalle pitkään perhetyötä, jossa perhetyöntekijä tulee kotiin ja seurustelee lapsen kanssa. Perhetyö on oikeasti vain silmänlumetta, ei sillä oikeasti läheskään aina ketään auteta, mutta voihan sillä jokin viihdearvo olla.Perhetyöntekijä on sosiaalipoliisi. Perhetyöntekijä tekee usein perheistä kirjauksia, jotka saavat olla lennokkaitakin. Usean huostaanoton perustana ovat perhetyöntekijän railakkaat väitteet ( joita ei näytetä asiakkaille eikä oikaista). Niitä hallinto-oikeus ( joka ei tunne fair trial- menettelyä, ammattituomareita tai Euroopan ihmisoikeussopimusta) käyttää sitten todisteena perhettä vastaan, kun se antaa tuomionsa huostaanotossa. 

        Selvennykseksi on sanottava, että perhetyöntekijä ei tee mitään kodinhoidollisia töitä perheissä. Ei vähäisimpiäkään. Tätä kuntien lastensuojelu ei muista mainita, kun julkisuudessa puhutaan hymistellen näistä avohuollon tukitoimista. Äidit ja isät siivoavat kotinsa edustuskuntoon, kun he tietävät, että perhetyöntekijä on tulossa. Muuten perhetyöntekijä kirjaa, että kynnysmatolla oli rapaa.

        Sosiaalityöntekijä määrää perheelle perhetyötä usein siinä vaiheessa, kun hän jo suunnittelee lapsen huostaanottamista.

        Perhetyötä käytetään pohjustamaan huostaanottoa, ei estämään sitä, kuten avohuollon tukitoimen kuuluisi lain mukaan tehdä."

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9098848

        "Isän kaksivuotias tytär napattiin kiireellisesti huostaan ja kyyditettiin perhekotiin. Vaikuttaa siltä, että jossain yksityisessä perhekodissa oli vapautunut paikka, johon piti löytää mukava lapsi. Ja löytyihän se. Perhekoti on takuulla tyytyväinen. 

        Kun kotikunnan sosiaalityöntekijä nappaa lapsen huostaan, hän yleensä rajoittaa lapsen ja hänen vanhempiensa yhteydenpidon mahdollisimman vähäiseksi. Sekin on lastensuojelulain vastaista, kuten monet muut jo rutiiniksi muodostuneet käytännöt lastensuojelussa. Yhteydenpidon rajoittaminen lapsen ja hänen vanhempiensa ja perheensä välillä on yleisimpiä ja varmasti suurimpia väärinkäytöksiä, johon lastensuojelu jatkuvasti syyllistyy. Lastensuojelun ja sijaishuollon etu on, että lapsi vieraantuu perheestään, sukulaisistaan, ystävistään. Kaikesta."
        http://www.knuutilaki.net/node/8

        Silminnäkijä-dokumentissa (Huostaanotettu bisnes, tv-2, 8.2.2012) haastateltu kahden lapsen isä kertoi kuinka hirveän ankaria yhteydenpidon rajoitukset ovat. Eli hän ei näe lastaan juuri lainkaan.Toimittaja Mats Dumell ihmetteli, miten noin vähäiseksi karsittu yhteydenpito sujuu.

        Dumell: "Mitä tytär sanoo, kun joka kolmas viikko saa tavata?"
        Juha: "Hyppää syliin [isä kyynelehtii] hyppää sylliin ja sanoo iskä. Ikävä [...]."

        "Silminnäkijä-ohjelma Huostaanotettu bisnes on ollut hyvin kiusallinen kokemus Naantalin kaupungille, jonka lastensuojelu kärähti lakisääteisten sukulaissijoitusmahdollisuuksien ( joita olisi ollut paljon) selvittämättäjätöstä, valheellisin perustein tehdystä huostaanotosta, ammattitaidottomista työntekijöistä, sijoitettujen lasten ja sukulaisten laittomista tapaamisten rajoittamisista ja perheiden jälleenyhdistämisvelvoitteiden laiminlyönneistä. Anteeksipyyntöjen ja laiminlyöntien korjaamisen sijaan saimme kuulla lastensuojelun selityksiä siitä, kuinka rikokset ja laiminlyönnit ovatkin oikeushyvää ja välttämätöntä julkista vallankäyttöä, josta asiakkaat ihan turhaan nostavat oikeusjuttuja.. Nyt sosiaalijohto on käynyt ohjelmassa isää puolustaneen työntekijän kimppuun ja määrännyt tälle rangaistuksia. Koston kohteena tulee olemaan myös ohjelmassa esiintynyt isä.

        Perusturvarikollisten, anteeksi -johtajien tapa rangaista alaisiaan empatian osoittamisesta asiakkaita kohtaan kertoo paljon lastensuojelujärjestelmästä.
        Julkisuus onkin kansalaisten ainoa tapa saada oikeutta lastensuojelussa, jossa heille ei myönnetä puolueetonta tutkintaa tai oikeudenkäyntiä, lainmukaista kohtelua, toimivia valitusreittejä tai suojaa ihmiskauppaa tai muuta viranomaisrikollisuutta vastaan.
        http://www.knuutilaki.net/node/23
        http://www.knuutilaki.net/node/33
        http://www.knuutilaki.net/node/34
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9294813
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10449896
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9652900

        Heikomman puolustaminen tuo potkut- lastensuojelussa

        Silminnäkijä-ohjelmassa Juha-isää puolustaneelle diakoni Anita Mäkilälle on käynyt huonosti. Koneiston kosto on ollut karmea. Asiasta on uutisoinut näyttävästi Turun Sanomat 10.3.2012.
        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/5622/naantali

        Lehtijuttu ei ole internetissä. Sain sen sähköpostiini valokuvana, kiitos siitä lähettäjälle! Ladoin koko jutun omalle koneelleni.

        Naantalilaiset eivät saa enää diakoni Anita Mäkilää tukihenkilökseen, kun he asioivat Naantalin kaupungin sosiaalitoimessa. Mäkilä on auttanut ihmisiä, jotka ovat joutuneet tekemisiin kaupungin lastensuojelun kanssa.

        Diakoni Mäkilä on laitettu sivuun. Näyttää siltä, että hänet on pakotettu vetäytymään tärkeästä ja tuiki tarpeellisesta tehtävästään tukihenkilönä.

        Turun Sanomat kirjoittaa (10.3.2012): Naantalin seurakunnan diakoni Anita Mäkilä on saanut porttikiellon kaupungin sosiaalitoimen asiakastapaamisiin. Syynä on Mäkilän esiintyminen Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa, jossa hän ilmaisi huolensa perheiden kohtelusta kaupungin lastensuojelutoimissa.

        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98977-sosiaalibyrokraatti-pelästyi

        http://kaisaruokamo.blogspot.com/2012/02/naantalin-sossula-kuumeni.html

        Turun Sanomien saamien tietojen mukana päätöksen takana on Naantalin perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen. Hänen väitetään ensin kieltäneen diakonilta pääsyn kaikkiin kaupungin tiloihin puoleksi vuodeksi, mutta lieventäneen sitten ukaasiaan niin, että diakoni ei saa olla tekemisissä kaupungin työntekijöiden kanssa. (toimittaja Pirjo Vismanen)

        http://www.naantali.fi/perhe_ja_sosiaali/

        Tämä kaupungin hallinnon ja seurakunnan välinen kiista on mielestäni hyvin kiinnostava. Se kertoo karua kieltään siitä, millaisia kummallisia riita-asetelmia lastensuojelu saa aikaan. Ei ole siksi mikään ihme, että suomalaiset perheet tuntevat tulevansa kohdelluksi täysin epäoikeudenmukaisesti, jos kerran seurakuntakaan ei pärjää muutamalle sosiaalibyrokraatille!!

        Bioperheiden edustajia ei ole esim. LSKL (Lastensuojelun Keskusliitto):oon huolittu mutta Naantalin kaupungin nykyinen perusturvajohtaja, ex-lastenkodin johtaja Iiro Pöyhönen näyttää istuneen Lastensuojelun keskusliiton Lastensuojelun neuvottelukunnassa useampanakin vuonna. http://www.lskl.fi/files/678/Lastensuojelun_Keskusliitto_Vuosikatsaus2010.pdf, s.26, http://www.lskl.fi/files/470/LSKL_vuosikatsaus_2009_printattavaksi.pdf, s.33

        Näin päiväkotien Suojele- Tue- Toimi- materiaalian tuottaja Lastensuojelun keskusliitto kirjoittaa tulevaisuudennäkymistään ja henkilöstölinjauksistaan: "Keskusliiton pitää olla myös valppaana toimintaympäristön muutoksille ja varmistaa, että lasten ja nuorten oma ääni kuuluu päätöksenteossa. Henkilöstön tulee olla monessa mielessä moniosaajia ja alaan perehtyneitä. Avoimuus erilaisissa verkostoissa on nykyisin erityisen tärkeää. Resurssit on käytettävä tehokkaasti lasten oikeuksien toteuttamiseen. "

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9418649

        Irvokasta!


      • Ideaalit ja totuus
        lastensuojelu kostaa kirjoitti:

        Heikomman puolustaminen tuo potkut- lastensuojelussa

        Silminnäkijä-ohjelmassa Juha-isää puolustaneelle diakoni Anita Mäkilälle on käynyt huonosti. Koneiston kosto on ollut karmea. Asiasta on uutisoinut näyttävästi Turun Sanomat 10.3.2012.
        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/5622/naantali

        Lehtijuttu ei ole internetissä. Sain sen sähköpostiini valokuvana, kiitos siitä lähettäjälle! Ladoin koko jutun omalle koneelleni.

        Naantalilaiset eivät saa enää diakoni Anita Mäkilää tukihenkilökseen, kun he asioivat Naantalin kaupungin sosiaalitoimessa. Mäkilä on auttanut ihmisiä, jotka ovat joutuneet tekemisiin kaupungin lastensuojelun kanssa.

        Diakoni Mäkilä on laitettu sivuun. Näyttää siltä, että hänet on pakotettu vetäytymään tärkeästä ja tuiki tarpeellisesta tehtävästään tukihenkilönä.

        Turun Sanomat kirjoittaa (10.3.2012): Naantalin seurakunnan diakoni Anita Mäkilä on saanut porttikiellon kaupungin sosiaalitoimen asiakastapaamisiin. Syynä on Mäkilän esiintyminen Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa, jossa hän ilmaisi huolensa perheiden kohtelusta kaupungin lastensuojelutoimissa.

        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98977-sosiaalibyrokraatti-pelästyi

        http://kaisaruokamo.blogspot.com/2012/02/naantalin-sossula-kuumeni.html

        Turun Sanomien saamien tietojen mukana päätöksen takana on Naantalin perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen. Hänen väitetään ensin kieltäneen diakonilta pääsyn kaikkiin kaupungin tiloihin puoleksi vuodeksi, mutta lieventäneen sitten ukaasiaan niin, että diakoni ei saa olla tekemisissä kaupungin työntekijöiden kanssa. (toimittaja Pirjo Vismanen)

        http://www.naantali.fi/perhe_ja_sosiaali/

        Tämä kaupungin hallinnon ja seurakunnan välinen kiista on mielestäni hyvin kiinnostava. Se kertoo karua kieltään siitä, millaisia kummallisia riita-asetelmia lastensuojelu saa aikaan. Ei ole siksi mikään ihme, että suomalaiset perheet tuntevat tulevansa kohdelluksi täysin epäoikeudenmukaisesti, jos kerran seurakuntakaan ei pärjää muutamalle sosiaalibyrokraatille!!

        Bioperheiden edustajia ei ole esim. LSKL (Lastensuojelun Keskusliitto):oon huolittu mutta Naantalin kaupungin nykyinen perusturvajohtaja, ex-lastenkodin johtaja Iiro Pöyhönen näyttää istuneen Lastensuojelun keskusliiton Lastensuojelun neuvottelukunnassa useampanakin vuonna. http://www.lskl.fi/files/678/Lastensuojelun_Keskusliitto_Vuosikatsaus2010.pdf, s.26, http://www.lskl.fi/files/470/LSKL_vuosikatsaus_2009_printattavaksi.pdf, s.33

        Näin päiväkotien Suojele- Tue- Toimi- materiaalian tuottaja Lastensuojelun keskusliitto kirjoittaa tulevaisuudennäkymistään ja henkilöstölinjauksistaan: "Keskusliiton pitää olla myös valppaana toimintaympäristön muutoksille ja varmistaa, että lasten ja nuorten oma ääni kuuluu päätöksenteossa. Henkilöstön tulee olla monessa mielessä moniosaajia ja alaan perehtyneitä. Avoimuus erilaisissa verkostoissa on nykyisin erityisen tärkeää. Resurssit on käytettävä tehokkaasti lasten oikeuksien toteuttamiseen. "

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9418649

        Irvokasta!

        Naantalin lastensuojelu kostaa, sensuroi ja rankaisee

        LSKL:n jäsenten oma toiminta vaikuttaa todella kummalliselta liiton lausuntojen valossa.
        Aiemmin ketjussa mainittu Juha- isän tapaus, johon kehotin lastensuojelusta kiinnostuneita tutustumaan on saanut uuden käänteen:

        "Lastensuojelun tai sijaishuollon lainrikkomuksista valittava voi olla varma, että mikään virallinen instanssi ei puutu laittomuksiin. Kun epätoivoinen perhe astuu viimeisenä keinonaan julkisuuteen, avoimuus kostetaan tavalla tai toisella. Yleisimmin lasten kautta. "

        http://yle.fi/ohjelmat/kortit/silminnakija/jaksot/53265603000.html
        http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-10014365

        Ei riitä, että Naantalin kaupunki kosti isää puolustaneelle kirkon työntekijälle hyllyttämällä tämän ja määräämällä porttikiellon kaupungin tiloihin.

        Naantalin kaupunki on nyt kieltänyt päivähoidon (kuten päiväkoti) työntekijöitä puhumasta perheiden eli päivähoidon asiakkaiden puolesta. Naantalin kaupungin sosiaalitoimi (jota johtaa perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen) on kieltänyt päivähoitoa antamasta myönteistä lausuntoa siitä, että isä on hoitanut hyvin lastaan ja isä pärjää oman lapsensa kanssa.

        http://www.naantali.fi/perhe_ja_sosiaali/

        Kiellolla Naantalin kaupunki haluaa varmistaa sen, että kaupungin sosiaalitanttojen tekemä lapsen huostaanotto pysyy voimassa. Kaupungin sosiaalibyrokraatit varmistavat, että Turun hallinto-oikeus tulee tekemään tanttojen halun mukaisen päätöksen huostaanotossa.

        Naantalin sosiaalipellet eivät kuitenkaan tulleet ajatelleeksi sitä, että Naantalissakin päivähoito taitaa kuulua sivistystoimen alaisuuteen.
        http://www.naantali.fi/opetus_ja_koulutus/varhaiskasvatus/

        Siksi sosiaalibyrokraatit eivät voi rajoittaa päivähoidon työntekijöiden toimintaa ja sananvapautta.

        Tätä on lastensuojelun edunvalvonta ja " moniammatillinen yhteistyö" pahimmillaan. Lapsibisneksen edustajien alhaisten juonittelujen, uhkailujen ja vaientamisen kohteeksi joutuvat ne eettisesti oikeamieliset , jotka haluaisivat antaa myös lapsille ja perheille mahdollisuuden puolustautua.


      • lama suloinen
        lastensuojelu kostaa kirjoitti:

        Heikomman puolustaminen tuo potkut- lastensuojelussa

        Silminnäkijä-ohjelmassa Juha-isää puolustaneelle diakoni Anita Mäkilälle on käynyt huonosti. Koneiston kosto on ollut karmea. Asiasta on uutisoinut näyttävästi Turun Sanomat 10.3.2012.
        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/asiasanat/5622/naantali

        Lehtijuttu ei ole internetissä. Sain sen sähköpostiini valokuvana, kiitos siitä lähettäjälle! Ladoin koko jutun omalle koneelleni.

        Naantalilaiset eivät saa enää diakoni Anita Mäkilää tukihenkilökseen, kun he asioivat Naantalin kaupungin sosiaalitoimessa. Mäkilä on auttanut ihmisiä, jotka ovat joutuneet tekemisiin kaupungin lastensuojelun kanssa.

        Diakoni Mäkilä on laitettu sivuun. Näyttää siltä, että hänet on pakotettu vetäytymään tärkeästä ja tuiki tarpeellisesta tehtävästään tukihenkilönä.

        Turun Sanomat kirjoittaa (10.3.2012): Naantalin seurakunnan diakoni Anita Mäkilä on saanut porttikiellon kaupungin sosiaalitoimen asiakastapaamisiin. Syynä on Mäkilän esiintyminen Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa, jossa hän ilmaisi huolensa perheiden kohtelusta kaupungin lastensuojelutoimissa.

        http://kaisaruokamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98977-sosiaalibyrokraatti-pelästyi

        http://kaisaruokamo.blogspot.com/2012/02/naantalin-sossula-kuumeni.html

        Turun Sanomien saamien tietojen mukana päätöksen takana on Naantalin perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen. Hänen väitetään ensin kieltäneen diakonilta pääsyn kaikkiin kaupungin tiloihin puoleksi vuodeksi, mutta lieventäneen sitten ukaasiaan niin, että diakoni ei saa olla tekemisissä kaupungin työntekijöiden kanssa. (toimittaja Pirjo Vismanen)

        http://www.naantali.fi/perhe_ja_sosiaali/

        Tämä kaupungin hallinnon ja seurakunnan välinen kiista on mielestäni hyvin kiinnostava. Se kertoo karua kieltään siitä, millaisia kummallisia riita-asetelmia lastensuojelu saa aikaan. Ei ole siksi mikään ihme, että suomalaiset perheet tuntevat tulevansa kohdelluksi täysin epäoikeudenmukaisesti, jos kerran seurakuntakaan ei pärjää muutamalle sosiaalibyrokraatille!!

        Bioperheiden edustajia ei ole esim. LSKL (Lastensuojelun Keskusliitto):oon huolittu mutta Naantalin kaupungin nykyinen perusturvajohtaja, ex-lastenkodin johtaja Iiro Pöyhönen näyttää istuneen Lastensuojelun keskusliiton Lastensuojelun neuvottelukunnassa useampanakin vuonna. http://www.lskl.fi/files/678/Lastensuojelun_Keskusliitto_Vuosikatsaus2010.pdf, s.26, http://www.lskl.fi/files/470/LSKL_vuosikatsaus_2009_printattavaksi.pdf, s.33

        Näin päiväkotien Suojele- Tue- Toimi- materiaalian tuottaja Lastensuojelun keskusliitto kirjoittaa tulevaisuudennäkymistään ja henkilöstölinjauksistaan: "Keskusliiton pitää olla myös valppaana toimintaympäristön muutoksille ja varmistaa, että lasten ja nuorten oma ääni kuuluu päätöksenteossa. Henkilöstön tulee olla monessa mielessä moniosaajia ja alaan perehtyneitä. Avoimuus erilaisissa verkostoissa on nykyisin erityisen tärkeää. Resurssit on käytettävä tehokkaasti lasten oikeuksien toteuttamiseen. "

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9418649

        Irvokasta!

        Sitten löytyy näitä, jotka peukuttavat alas totuuden täällä.

        Suomi on junttila, missä asuu juntti kansa.

        Juntti kansa janoaa valvontaa ja viranomaisia.

        Käsittämätön kansa. Mutta kohta tuuli kääntyy.

        Määrärahat. Klips, klips. Pois pois.

        Odotan innolla irtisanomisia, nuo ovat liian hyödyttömiä työllistyäkseen missään. Katuojaa vain hyödyttömät tädit.


    • Mikä mättää?

      Ei savua ilman tulta.

    • roolimalli

      LSKL:n jäsenten omaa toimintaa tutkiessa ei voi kuin vakuuttua, että lastensuojelussa on kyse juuri rankaisemisesta. Heikomman puolelle asettuvien ja koneiston käytännöistä kertovien rankaisemisesta, sensuroinnista, vaientamisesta ja syrjäyttämisestä.

      • Rikoksista rumin.

        Lasten seksuaalisen hyväksikäytön epäilyt levisivät, kuten Varhainen puuttuminen ja Huolen vtöhykkeet, jotka perustuivat psykoanalyytikko Freudin teorioin, jotka molemmat todettiin täysin harhaluuloiksi.
        Mutta kun sadat sosiaalityöntejkijät saadaan uskomaan, että on yleistä, että isät käyttävät omia lapsiaan seksuaalisesti hyväksi alkoi varsinainen vainoaminen ja insestihysteria.

        Insestisyytöksistä tuli muoti-ilmiö, etrenkin huoltajuusriidoissa ja avioeroissa, jotka menivät oikeudesssa läpihuutiojuttuina ja iseille määrättiin lähestymiskielto, sekä vain valvottuja tapaamisia.

        Suomen Delfins järjestö perustettiin koska isät käyttivät yleisesti lapsia seksuaalisesti hyväksi. Sitävastoin pedofiilit ovat saaneet kaikessa rauhassa raiskata tyttöjä ja pokia.

        Ongelmaan ovat puuyyuneet Anu Suomela Anja Hanniniemi, J.P.Roos Kari Tolvanen Johanna Hurtig. Hannu Lauerma, sekä uusi oikeusministeri Anna Maija Henriksson.

        Suomen Delfinsin käsirtykset ovat edelleen perustuneet insestiin, mutta pedofiliaan ei.

        Traumat lapsille ovat erittäin merkittäviä, jopa elinikäisiä, mutta se ei näytä ketään kiinnostavan.

        Lue Suomen Delfinsin sivustoilla seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

        http://www.suomendelfins.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=57
        ---------------------


      • Tarkkaile-rankaise!

        Rankaisun pitkät perinteet suomalaisessa lastensuojelussa

        Demokratia on ihmiskunnan historiassa hiuksen ohut kerros ja meillä suomalaisilla on erityiset historialliset rasitteemme. Vaikka lastensuojelulaki uusittiin 1984, meillä eletään vielä osin 1936 lain hengessä, johon kuului vahva virkavaltaisuus ja vanhempien rankaiseminen.

        Lapsen edun korottaminen kaiken muun yläpuolelle on samaisen vuoden 1936 lain hengentuote, kun edun määrittely on meillä annettu sosiaalityöntekijöiden yksinoikeudeksi lasten ja vanhempien kustannuksella. Kestoselitys huostaanotoille on vanhemman ja lapsen etujen ristiriita. On kuitenkin mahdotonta nähdä mitä etua vanhempi saisi mielenterveyden ongelmista tai päihderiippuvuudesta. Perheen kriiseissä kyse on muusta kuin etujen ristiriidasta, juuri näiden ongelmien hoitoon tarvitaan auttavaa sosiaalityötä, ei perheiden tuhoamista.

        Euroopan ihmisoikeussopimus pohjautuu YK:n peruskirjan periaatteisiin, joiden mukaan ihmiskunnan kaikkien jäsenten myötäsyntyisen arvon ja yhtäläisten ja luovuttamattomien oikeuksien tunnustaminen on vapauden, oikeudenmukaisuuden ja rauhan perusta maailmassa. YK:n lapsen oikeuksien sopimus painottaa, että perhe on yhteiskunnan perusryhmä ja sen kaikkien jäsenten, erityisesti lasten hyvinvoinnin ja kasvun luonnollisena ympäristö. Siksi sillä on oikeus saada tarvitsemaansa suojelua ja apua niin, että se pystyy täydellisesti hoitamaan velvollisuutensa yhteiskunnassa.

        Demokratia ja ihmisoikeudet tulee syvästi sisäistää kansalaisia palvelevissa organisaatioissa ja luoda ohjelmia, joilla nämä äärimmäisen tärkeät periaatteet materialisoituvat käytännössä kansalaisten ihmisoikeuksien turvaamiseksi.

        Oikeudenmukaisuus on länsimaisen oikeusvaltion peruskivi ja välttämättömyys viranomaisen toiminnassa. Mikään vähempi ei riitä. Tämän takaamiseksi kansalainen voi viimeisenä keinona viedä asiansa EIOT:een. Valitettavasti nyt tuomitun tapauksen lainvastaiset menettelyt eivät ole ainutlaatuisia.
        http://www.kaapeli.fi/pesue/artikkeleita/HsYo16052000.html
        http://www.knuutilaki.net/node/42
        http://www.knuutilaki.net/node/25
        http://www.knuutilaki.net/node/26


      • Vaiettu pedofilia.
        Rikoksista rumin. kirjoitti:

        Lasten seksuaalisen hyväksikäytön epäilyt levisivät, kuten Varhainen puuttuminen ja Huolen vtöhykkeet, jotka perustuivat psykoanalyytikko Freudin teorioin, jotka molemmat todettiin täysin harhaluuloiksi.
        Mutta kun sadat sosiaalityöntejkijät saadaan uskomaan, että on yleistä, että isät käyttävät omia lapsiaan seksuaalisesti hyväksi alkoi varsinainen vainoaminen ja insestihysteria.

        Insestisyytöksistä tuli muoti-ilmiö, etrenkin huoltajuusriidoissa ja avioeroissa, jotka menivät oikeudesssa läpihuutiojuttuina ja iseille määrättiin lähestymiskielto, sekä vain valvottuja tapaamisia.

        Suomen Delfins järjestö perustettiin koska isät käyttivät yleisesti lapsia seksuaalisesti hyväksi. Sitävastoin pedofiilit ovat saaneet kaikessa rauhassa raiskata tyttöjä ja pokia.

        Ongelmaan ovat puuyyuneet Anu Suomela Anja Hanniniemi, J.P.Roos Kari Tolvanen Johanna Hurtig. Hannu Lauerma, sekä uusi oikeusministeri Anna Maija Henriksson.

        Suomen Delfinsin käsirtykset ovat edelleen perustuneet insestiin, mutta pedofiliaan ei.

        Traumat lapsille ovat erittäin merkittäviä, jopa elinikäisiä, mutta se ei näytä ketään kiinnostavan.

        Lue Suomen Delfinsin sivustoilla seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

        http://www.suomendelfins.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=57
        ---------------------

        Suomen Delfins on nyt vasta tiedostanut, että myös aikuiset miehet, ovat voineet joutua lapsuudessa seksuaalisen väkivallan uhrikisi.

        Lapsen hyväksikäytetyille miehille ja pojille järjestetään keväällä 2012 Turussa ja Helsingissä terpiatilaisuuksia.

        Kue lisää.

        http://www.suomendelfins.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=96:seksuaalista-vaekivaltaa-lapsuudessa-tai-nuoruudessa-kokeneiden-miesten-vertaistukiryhmae&catid=3:ajankohtaista&Itemid=2
        ----------


    • Kasvojenpesua

      "Ei kait suurempaa rangaistusta olekaan kuin joutua tekemisiin lastensuojelun kanssa totesi eräs työssä käyvä asiakkaani, joka oli joutunut lastensuojelun hampaisiin.
      Lastensuojelun Keskusliitto muistuttaa kansalaisia 27.4.2012 julkilausumassaan, ettei lastensuojelu ole rankaisua. Liiton mukaan ”lastensuojelusta annetaan usein liian negatiivinen kuva. . Samalla lastensuojelua kuvataan mielivaltaiseksi ja sattumanvaraiseksi toiminnaksi. Tämä on huolestuttavaa, sillä se lisää perheiden kynnystä hakea apua ja tukea lastensuojelusta”.

      ..Suomalainen demokratia on lastensuojeluasioissa alkanut toimia toimittajien avulla, kun hätääntyneet kansalaiset pyytävät heiltä apua tyytymättöminä lastensuojeluviranomaisen ja hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Toimittajat ovat useimmiten ihmeissään viranomaisten toiminnasta ja koettavat monipuolisesti hahmottaa monesta näkökulmasta kutakin lastensuojelutapausta: Miksi juuri tässä tapauksessa on päädytty ottamaan lapsi pois vanhemmiltaan?

      Avoimin silmin asioihin tutustuneiden toimittajien ansiota on myös se, että lastensuojelulaitosten epäinhimilliset toimintatavat ja rangaistuskäytännöt on nostettu julkisuuteen, ja myös eduskunnan oikeusasiamies on puuttunut käytäntöihin. Suomesta on puuttunut selvitys sijaishuollossa olevien lasten tilanteesta, vaikka muissa maissa tehdyt selvitykset osoittavat räikeitä puutteita lasten hoivassa ja huolenpidossa. .

      Toimittaja-kirjailija Maria Syvälä teki muutama viikko sitten Suomen Kuvalehden nettiversioon siellä luetuimmaksi päätyneen jutun
      Miten lastensuojelusta tuli kyttäämistä? Yksikin väärin perustein puoskaroitu huostaanotto on liikaa
      http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hukassa-huostassa
      Syvälän juttu julkaistiin 19.4.2012 ja varmaankin aikaansai lastensuojelun naamanpesutalkoot. Helsingin Sanomissa on julkaistu lukuisia juttuja, joiden keskiössä on lastensuojelun maineen puhdistaminen.

      Mielenterveyden Keskusliiton 10.3.2012 julkilausumakin on otettu pois liiton sivuilta. Tuossa julkilausumassa liitto arvioi lastensuojelun työntekijöiden osaamista mielenterveysasioissa, kun lastensuojelun työntekijöillä on varsin usein tapana vedota huostaanoton perusteina mielenterveysongelmiin ymmärtämättä niiden vaikutusta lapsen hoitoon.

      Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomelle langettavia tuomioita lastensuojeluasioissa. Lastensuojelun työntekijöiden heikko ammatillinen osaaminen, jatkuvasti vaihtuvat työntekijät, suoranainen lainsäännöksistä piittaamattomuus aiheuttavat vuosittain sekä lapsille että heidän läheisilleen mittaamattomia vaurioita. Yhteydenpidon rajoitukset eli lapsen vieroittaminen suvustaan ovat edelleenkin suomalaisen lastensuojelun nykypäivää. Kiireellisten sijoitusten kasvu liittyy kiinteästi avohuollon tuen piirissä olevien lasten lukumäärän kasvuun (n. 80 000 lasta). Kiireellistä sijoitusta käytetään myös lainvastaisella tavalla kiristyskeinona saada lapsi lastensuojelun asiakkaaksi. Lastensuojelun toiminta koskee siis satoja tuhansia suomalaisia.

      Hanna Heinonen, joka toimii Helsingin hallinto-oikeuden asiantuntijana eli päättämässä lastensuojelujuttuja tuomioistuimen jäsenenä, toteaa, ”että lastensuojelun asiakkaista 80 % saa tukea ja apua avohuollossa. Tuki on vanhempien vapaaehtoisesti vastaanottamaa ja yhdessä lapsen, nuoren sekä vanhempien kanssa suunniteltua. Lastensuojelun asiakkuus käynnistyykin usein vanhempien aloitteesta”.

      Lastensuojelun asiakkaan kannalta yhtälö muodostuu todella hankalaksi, kun asiakkaalta ei kysytä tuen tarpeesta ja työntekijä ei ymmärrä, mitä avohuollon tuki tarkoittaa. Miltei kaikki kohtaamani lastensuojelun asiakkaat katuvat katkerasti sitä, että lähtivät avoimin mielin kunnan sosiaalitoimistoon apua hakemaan.

      Tällä hetkellä lastensuojelulain säännökset ja lastensuojelulasten asioiden käsittelytapa hallinto-oikeudessa suojelevat enemmän viranomaista kuin lasta. Oikeusvaltiossa lainsäädännön tulisi kuitenkin suojella erityisesti lasta ja hänen vanhempiaan viranomaisen mielivallalta.

      Lastensuojelun työntekijöitä kehotetaan huolensa perusteella yhä varhemmin puuttumaan lapsen elämään ja velvoitetaan toimimaan siltä varalta, että lapselle saattaisi jotain sattua. Tässä tilanteessa työntekijä mieluummin toimii oman selustansa turvatakseen kuin on toimimatta.

      Laista puuttuu kokonaan vastaava uhka tai rangaistus siitä, että viranomainen ylireagoi, ja lapsi joutuu turhaan kärsimään perheestä erottamisesta. Lainsäätäjä unohtaa, että myös sellainen vahingoittaa lasta.

      Lainsäädännöstä puuttuu edelleenkin vahingonkorvaussäännökset perhe-elämän rikkomisesta niiden tapausten varalle, jolloin lapsen huostaanotto on todettu lainvastaiseksi.

      Lastensuojelun kannanottojen tulisi keskittyä näihin lapsen kannalta oleellisiin asioihin, joiden avulla lastensuojelutyön laatuun voitaisiin vaikuttaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kiinnostus kohdistuu lastensuojelun oman tahraisen maineen puhdistamiseen eli siis omaan etuun, ei lasten edun toteutumiseen."
      lainaus knuutilaki

    • Tyttö

      Hienoja kirjoituksia, toivottavasti Naantalin sosiaalitoimessa luetaan nämä!

    • Kiitos!

      Ihana kirjoitus otsikolla "vanhemat kuvittelee"!

      Pelasti päiväni tai ainakin tämän loppuillan, kun lapset ovat jo nukkumassa. Kiitos kirjoittajalle, jos satut tämän näkemään!
      Hyviä on muitakin, mutta on pakko lopettaa kesken, kun alkaa niin väsyttää.

      Olen itsekin ihmetellyt, että eikö poliisitkin turhaudu tuosta, että jos lapsi sattuu jotain ajattelematta ja ymmärtämättä ja tarkoitamatta jossain, esim. tarhassa tai koulussa sanomaa, niin poliisien pitää irrottaa paljon resursseja heidän kuulusteluihinsa. Tuossa sekin ajatus tuli vahvistettua, että kyllä varmasti ovat.

      Jonkun viranomaisen humoristiseen sävyyn kirjoittamia ajatuksia vakavista asioista, joita näkee omassa työssään:

      "On varmaan valhetta yleinen mielipide, jonka mukaan viranomaiset piiloutuvat aina vaitiolovelvollisuuden taakse ja hokevat kokoajan Kuinka raskaita tapauksia huostaaotot ovat. Varmaankin heille viranomaisille raskaita, mutta ei vanhemmille lainkaan...Ei lapsille varsinkaan...

      No turhaa keskustella aiheesta, kun kaikki on niin hienosti nykyisin. Varsinkin juuri lapsien edun mukaisesti.... Ja hienoa sekin, kun monet tahot kuittaavat jokaisesta huostaanotetusta lapsesta sen satatonnia euroa suoraan valtion kassasta. Lapsen etu sekin.

      Kansalaisten tulisi voida luottaa yhteiskunnan apuun mutta ainakin oman empiirisen kokemuksen mukaan 80% ei uskalla hakea apua vaikka tarvitsisi. Onko lapsen etua sellainen... On varmasti totta, jotta jotkut ovat avohuollon piiriin kuuluvia lastensuojelutapauksista, mutta etta 80%...

      Mutta kuten totesin... Turha keskustella edes aiheesta kun ongelmaa ei ole olemassakaan ja kansa vaan kuvittelee..."

      PS: tuo Naantalin tapaus on hirveä.

      • 100 pointsia

        Tämän kirjoitta ansaitsee pisteiden lisäksi myös suuren kiitoksen terävistä havainnoistaan:

        "Suomalainen demokratia on lastensuojeluasioissa alkanut toimia toimittajien avulla, kun hätääntyneet kansalaiset pyytävät heiltä apua tyytymättöminä lastensuojeluviranomaisen ja hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Toimittajat ovat useimmiten ihmeissään viranomaisten toiminnasta ja koettavat monipuolisesti hahmottaa monesta näkökulmasta kutakin lastensuojelutapausta: Miksi juuri tässä tapauksessa on päädytty ottamaan lapsi pois vanhemmiltaan?

        Avoimin silmin asioihin tutustuneiden toimittajien ansiota on myös se, että lastensuojelulaitosten epäinhimilliset toimintatavat ja rangaistuskäytännöt on nostettu julkisuuteen, ja myös eduskunnan oikeusasiamies on puuttunut käytäntöihin."

        Olen täsmälleen samaa mieltä!
        Toimittajien taustatyön ja heidän tekemiensä ohjelmien ja kirjoittamiensa artikkeleiden ansiota on pitkälle se, että ls:n mihinkään hirveyksiin on ollenkaan puututtu viime vuosina.


      • lentolehtisiäkö?
        100 pointsia kirjoitti:

        Tämän kirjoitta ansaitsee pisteiden lisäksi myös suuren kiitoksen terävistä havainnoistaan:

        "Suomalainen demokratia on lastensuojeluasioissa alkanut toimia toimittajien avulla, kun hätääntyneet kansalaiset pyytävät heiltä apua tyytymättöminä lastensuojeluviranomaisen ja hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Toimittajat ovat useimmiten ihmeissään viranomaisten toiminnasta ja koettavat monipuolisesti hahmottaa monesta näkökulmasta kutakin lastensuojelutapausta: Miksi juuri tässä tapauksessa on päädytty ottamaan lapsi pois vanhemmiltaan?

        Avoimin silmin asioihin tutustuneiden toimittajien ansiota on myös se, että lastensuojelulaitosten epäinhimilliset toimintatavat ja rangaistuskäytännöt on nostettu julkisuuteen, ja myös eduskunnan oikeusasiamies on puuttunut käytäntöihin."

        Olen täsmälleen samaa mieltä!
        Toimittajien taustatyön ja heidän tekemiensä ohjelmien ja kirjoittamiensa artikkeleiden ansiota on pitkälle se, että ls:n mihinkään hirveyksiin on ollenkaan puututtu viime vuosina.

        Sitten on kuitenkin ne eräät kytkökset erikseen, joissa Sanomalehtikauppias levittää SAASTEISTA PROPAGANDAA, esim kun se hallinnoi trendikkäästi SOS-lapsikyläsäätiötä plus kuuluu kokkarien mukavaan letkeään Lions Clubiin (ja ties mihin koska hän mainitsee, että hänellä on "LAAJA kansainvälinen suhdeverkosto"):
        --- Tammikuussa hyväksyttiin uusiksi jäseniksi Pauli Leimio ja Sakari Kangas.
        http://www.lions.fi/district107-g/Sysma/toiminta.htm

        ---"SOS-lapsikylän kuulumisia" -lehti, mistä näkee, että P. Leimio on ko kyläsäätiön puh.johtaja:
        http://www.sos-lapsikyla.fi/tietoa-sos-lapsikylasta/kuvat-videot-ja-tarinat/kuulumisia-
        lehdet/Documents/SOS_Kuulumisia_2012_nro3.pdf


        ---"Yhtyneiden Kuvalehtien toimitusjohtaja Pauli Leimio on valittu Euroopan Aikakauslehtien Liiton (FAEP) hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen.

        Leimio uskoo liiton etsineen puheenjohtajaa neutraalista ja pienestä jäsenvaltiosta. Leimiolla on myös laaja kansainvälinen suhdeverkosto sekä runsaasti kokemusta kansainvälisistä tehtävistä."
        http://www.marmai.fi/uutiset/pauli leimio euroopan aikakauslehtien liiton johtoon/a2113640


    • Ammattikasvattaja

      Ihmettelen aina sitä, miten paljon jokunen taho jaksaa omaa "totuuttaan" julistaa. Ihmisistä joillakin on oikeasti päiväkausia aikaa syöttää asiaa nettiin KESKUSTELUPALSTALLE ja ikävä kyllä kyseessä selvästi on vain mainonta.

      Kyse on muyös siitä, että joidenkin mielestä on tarpeen leimata pahaksi koko lastensuojelusta vastaava sektori. Se tuntuu äärimmäisen vastuuttomalta.

      Jos sherppa joskus vielä palaa tehtäväänsä, olisi mielenkiintoista kuulla häneltä vaikkapa se, kuinka monta kirjoittajaa tässäkin ketjussa oikeasti on ollut.

    • pakotetut

      Lasten etu Suomessa on lastensuojelubisneksen etu. Meno on sairasta ja lapsia ja perheitä tuhoavaa.

      Lastensuojelussa mielivalta ja julmuus on päivittäistä ja se kohdistuu lapsiin ja perheisiin, jotka eivät pysty puolustautumaan viranomaisväkivaltaa vastaan.

    • Entä jos asiat, joihin annetaan apua, eivät ole totta ollenkaan?

      • Anonyymi

        Raision perhepalvelut


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe