Ateistista fundamentalismia

Mr. Smith

Shanxin provinssinpääkaupungissa Taiyuanissa poliisi ja hallituksen virkamiehet tekivät väkivaltaisen ratsian lailliseen ja viranomaisten luvalla toimivaan kristilliseen kirjakauppaan 28. maaliskuuta 2012. Ratsiaan osallistui noin 30 poliisia ja virkamiestä uskonnollisten asioiden virastosta ja kulttuurivirastosta.

Viranomaiset takavarikoivat kaupan koko varaston ja pidättivät kaupan kaksi johtajaa kuulusteluja varten. Viranomaiset pidättivät kaupan pitäjät, Huizin ja Xiao, ja takavarikoivat koko kaupan ja varaston kirjat sekä kauppiaiden henkilökohtaista omaisuutta.

Takavarikoitujen esineiden arvo on noin 300 000 yuania (36 000 €). Huizin mukaan kukaan poliiseista ei todistanut henkilöllisyyttään tai esittänyt virkamerkkiä ja he esiintyivät väkivaltaisesti ja raa’asti, uhaten ja häpäisten häntä. Ratsian lopuksi poliisi vei kovakätisesti Huizin ja Xiao Lein kuulusteluihin. Heidät haettiin uudelleen kuulusteltaviksi myös seuraavana päivänä.

28

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34

      Kiinassa puolue on Maon aikojen perintönä edelleen jumalan asemassa. Turha leikkiä henkistä marttyyria.

    • säälittävää venkoilu

      No true scotsman?

      Eihän nuo ateisteja ole, kun ovat kiinalaisia, ja ovat ideologisteja, ei ainakaan ateisteja.. tai vaikka ateismi nyt onkin vain uskon puutetta, tai ei sittenkään, jos on ideologia, ei voi laskea ateistiksi, paitsi aina kun uskova kysyy niin ateismi on uskon puutetta, tosin uskon puutteesta kärsivät sortajat eivät ateisteja, koska ideologia, ei ateismi...

      • A.

        Ja takavarikoitu materiaali oli vain puhtaasti kristillistä?


      • No juu ei

        Kommunismi on synonyymi sanalle ateismi ja ateismi on synonyymi sanalle kommunisti, joten kaikki ateistit ovat aina kommunisteja. Ei voi olla ateisti jos ei ole kommunisti, koska ei ole olemassa ateismia ilman kommunismia.

        Juuri noin. Hyvin olet läksysi opiskellut. Kiitettävä arvosana ilman muuta.


      • "Eihän nuo ateisteja ole, kun ovat kiinalaisia, ja ovat ideologisteja, ei ainakaan ateisteja.."

        Jos otsikkona on ateistinen fundamentalismi, on hyvä ymmärtää, että ideologiana ei ole ateismi. Ymmärrätkö? Sellaisessa logiikassa on ihan yhtä paljon järkeä kuin sanoa, että fasismin ideologiana on kristinuskoa.

        Jos siis jatkossa kirjoitat vaikka jotain holokaustista, muista mainita, että se oli kristillistä fasismia. Ethän halua tehdä No true scotsman argumenttivirhettä.

        Eikö niin?


    • Antiteismi ja ateismi ovat kaksi eri asiaa aivan kuten jumalusko ja uskontoon perustuva terrorismi ovat kaksi eri asiaa. Jokainen teisti uskoo vähintään yhteen jumalaan mutta kaikkien teistien jumala ei käske tappamaan vääräuskoisia ja jumalanpilkkaajia. Sama pätee ateismiin, on monia ideologioita joita ateisti voi seurata jos ihminen on vaikkapa antiteisti, kyse on siinä vaiheessa nimenomaan antiteismistä jossa ateismi enää puhtaasti sivuroolissa.

      Kyseisessä tapauksessa on kyse nimenomaan uskontojen vastaisesta ideologiasta, todennäköisesti jopa nimenomaan antiteismistä. Kyseinen tapaus edustaa fundamentalistista uskonnon vastaisuutta, ei ateismia. Ateismi ei pidä sisällään minkäänlaista kehoitusta uskonnonvastaisuuteen.

    • "Ateistista fundamentalismia"

      Ateismi on eri asia kuin antiteismi. Yritä ymmärtää niiden ero jatkossa.

    • Tällaisissa aloituksissa olisi hyvä esittää jonkunlainen lähde, mistä juttu on peräisin. Muuten asia jää ikäänkuin leijumaan faktan ja fiktion väliin.

      Lähteestä olisi ehkä selvinnyt myös se syy, miksi ratsia tehtiin. Mikä oli ateismn ja kristillisyyden suhde tapauksessa, tms.
      _______________

      Mutta viranomaisten laiton käytös on aina tuomittavaa, oli sen syy mikä hyvänsä. Joten siinä mielessä, ikävä tapaus, olipa aloituksesi paikka sitten tällä palstalla tai ei.

    • Uskonpuhdistusta

      Kristillistä uskonpuhdistusta ja väärien harhaoppien karsintaa sen ainoan oikean ja putipuhtaan uskon puolesta:

      "Silloisia kirkkoja, niin katolisia kuin uusia protestanttisiakin, kauhistutti ajatus, että tavalliset ihmiset ottaisivat uskonnon vapaasti omiin käsiinsä ja tulkitsisivat Raamattua itsenäisesti. Anabaptistit vaativat valtion otteen irrottamista uskosta. - Rangaistus tästä harhaoppisuudesta oli teloitus. Tuhansia uudestikastettuja tuomittiin kuolemaan julmilla tavoilla. Heitä kidutettiin eri tavoin, poltettiin roviolla, mestattiin, hirtettiin, hukutettiin ja haudattiin elävältä. Heiltä riistettiin lapset ja omaisuus. Tätä tapahtui kaikkialla uskonpuhdistuksen ajan Keski-Euroopassa mm. Sveitsin, Itävallan, Saksan, Hollannin, Belgian ja Ranskan kaupungeissa.

      Lutherin hyväksyntä tälle menettelylle ilmenee hänen lausunnoistaan.
      Hän kirjoitti vuonna 1536:

      “Se että kapinamielisistä opin uskonkappaleista tulee rangaista miekalla, ei tarvitse lisätodisteita. Loppujen lopuksi, anabaptistit pitävät kiinni opinkappaleista, jotka käsittelevät vauvojen kastamista, perisyntiä, ja inspiraatiota, joilla ei mitään yhteyttä Jumalan Sanaan - ajatelkaapa vain, mikä katastrofi seuraisi sitä, että lapsia ei kastettaisi? Tämän lisäksi anabaptistit eroavat kirkoista ja he muodostavat omia papinvirkoja ja seurakuntia, mikä on myös vastoin Jumalan käskyä. Myös silloin, kun on kyse pelkästään hengellisestä opinkappaleesta kiinnipitämisestä, kuten vauvojen kastaminen, perisynti, ja tarpeeton erottautuminen, me päätämme että itsepäiset lahkolaiset täytyy näissäkin tapauksissa aina tappaa.” - Martti Luther: Pamphlet

    • Otetaan tähän vertaukseksi teististä fundamentalimia:

      Bosnian sodan aikana serbit aikoivat hävittää bosniakit (muslimit) kansana tai pois koko Bosnia ja Hertsegovinasta tappamalla, karkottamalla ja pelottelemalla pakoon. Kansanmurha liittyi yhtenäisen serbivaltion rakentemiseen Bosnia ja Hertsegovinaan. Tämä Bosnian kansanmurha tapahtui muun muassa keskitysleireillä, joukkomurhissa, verilöylyissä ja joukkokarkotuksissa. Kansanmurhasta ovat vastuussa Bosnian serbitasavallan johtajat kuten Radovan Karadžić ja sotilasjohtajat, esimerkiksi kenraali Ratko Mladić.

      Bosnian muslimit ja kroaatit joutuivat raa'an etnisen puhdistuksen kohteeksi. Serbit surmasivat sodassa arviolta 100 000-250 000 henkeä. Pelkästään Srebrenicassa serbit tappoivat 7779 ihmistä kesäkuussa 1995. Sarajevon piirityksessä kuoli arviolta 12 000.

      Etnisiin puhdistuksiin kuuluivat ihmisten karkotukset, ryöstöt, murhat, kidutus, silpominen, haavoittaminen, pakkovalta, henkinen kidutus, ihmisten kuljetukset karjavaunuissa, kylien ja kaupunkien polttaminen, sadismi ja raiskaukset sekä nälkiinnyttäminen.

      ----

      Jos halutaan lisää vertailukohtia, voidaan katsoa vaikka Ruandan kansanmurhaa.

      Jos halutaan taas halutaan vertailuun tapahtumia, missä kristityt tappavat ateisteja, on tälläkin hetkellä meneillään sisällissota kolumbiassa.

    • Hirvittäviä tekoja

      Tämä oli hyvä esimerkki siitä mihin ateismi johtaa, kun se saa papaat kädet tehdä tahtonsa mukaan. Meillä on tuoreena muistissa venäjän kommunistinen aika jolloin uskonnon sanottiin olevan ooppiumia kansalle ja siksi oli kielletty ja me muistamme kuinka ihmisiä vangittiin esimerkiksi Raamatun levittämisen tähden.

      • MMs2

        No ainahan se piru on puolustellut ja syyttänyt toisia tekosistaan, niin kuin tällä palstalla on tapana ateistien tehdä. Mutta kiva seurata tekojanne täällä ja reaalielämässä "arvon" ateistit ja samalla saa vain vahvistusta yhä enemmän.


      • Kalapagos (ei kirj.)

        Ateismi ei ole sama kuin kommunismi tai antiteismi.


      • AvaaSilmäsi näkemään
        Kalapagos (ei kirj.) kirjoitti:

        Ateismi ei ole sama kuin kommunismi tai antiteismi.

        Ateismin henki tulee niin selvästi näkyviin tällä palstalla - vain sokea ei sitä näe. Ukovaisten halveksuntaa, ateismia kritisoivien vietien poistamista ja normaalin keskustelun välttämistä. Mielestäni sekin että ateitit sanovat että uskovaisten vainot Neuvostoliitossa eivät pohjautuneet ateismiin on vain osoitus siitä omaan napaan tuijottamisesta joka on ateismissa niin tavallista. Tällä en väitä että jokainen ateisti olisi samanlainen - yhtä vähän kuin jokainen uskova olisi samanlainen.


      • AvaaSilmäsi näkemään kirjoitti:

        Ateismin henki tulee niin selvästi näkyviin tällä palstalla - vain sokea ei sitä näe. Ukovaisten halveksuntaa, ateismia kritisoivien vietien poistamista ja normaalin keskustelun välttämistä. Mielestäni sekin että ateitit sanovat että uskovaisten vainot Neuvostoliitossa eivät pohjautuneet ateismiin on vain osoitus siitä omaan napaan tuijottamisesta joka on ateismissa niin tavallista. Tällä en väitä että jokainen ateisti olisi samanlainen - yhtä vähän kuin jokainen uskova olisi samanlainen.

        "Mielestäni sekin että ateitit sanovat että uskovaisten vainot Neuvostoliitossa eivät pohjautuneet ateismiin ... "

        Eiväthän ne pohjautuneetkaan ateismiin. Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ajatuksiin.


      • Rättelse
        itte.piru kirjoitti:

        "Mielestäni sekin että ateitit sanovat että uskovaisten vainot Neuvostoliitossa eivät pohjautuneet ateismiin ... "

        Eiväthän ne pohjautuneetkaan ateismiin. Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ajatuksiin.

        #

        Korjaan:
        Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ATEISTISIIN ajatuksiin.


      • Kalapagos (ei kirj.)
        Rättelse kirjoitti:

        #

        Korjaan:
        Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ATEISTISIIN ajatuksiin.

        Korjaan: ANTITEISTISIIN ajatuksiin.

        Rättelse myös sinä olet ateisti Zeuksen suhteen. Kannatatko siis Neuvostoliiton tapahtumia tai pidätkö niitä hyvinä, koska olet ateisti Zeuksen osalta? Myös Stalin oli ateisti Zeuksen suhteen.

        Joidenkin uskovien logiikka on niin uskomattoman kieroutunutta, että yritetään kieroilla mukana.

        Rättelse olet ateisti Zeuksen suhteen eli ihannoit Stalinia, koska myös Stalin oli Zeuksen suhteen ateisti.

        Taidat ihannoida myös Hitleriä, joka oli sekä kristitty että ateisti Zeuksen suhteen. Taida ihannoida myös Maoa, joka oli ateisti Zeuksen suhteen.


      • Sokea ei näe
        Rättelse kirjoitti:

        #

        Korjaan:
        Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ATEISTISIIN ajatuksiin.

        Niin - ei edes vainoharhainen diktaattori vainoaisi uskovaisia jos itse olisi yksio heistä. Kyllä siinä oli pohjalla ne diktaattorin omat ateistiset ajatukset.
        Ihan samalla tavalla kuin monilla uskovaisten joilla on se helvetin pelko uskonsa pönkittäjänä pelkäävät itse ja uhkailevat sitten muita oman pelkonsa ajamana.


      • Rättelse kirjoitti:

        #

        Korjaan:
        Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ATEISTISIIN ajatuksiin.

        "Ne perustuivat vainoharhaisen diktaattorin henkilökohtaisiin ATEISTISIIN ajatuksiin."

        Sekä islam että kristinusko perustuvat TEISTISIIN ajatuksiin joten ehdottomastihan se mitä muslimiterroristit tekevät edustaa koko teismin henkeä riippumatta siitä että mikä uskonto siihen teismin päälle on kasattu. Muslimit, kristityt, hindut....kaikki samaa porukkaa.

        Ateismin vastakohta ei ole mikään tietty uskonto vaan ateismin vastakohta on teismi. Ja jos teismin puolella asia on jakaantunut eri uskontoihin, ateismin puolella kyse on jakaantumisesta eri ideologioihin.

        Ateismi ja teismi eivät ohjaa ihmisen toimintaa mihinkään suntaan, tarvitaan aina ateismin tai teismin ulkopuolinen ideologia tai uskonto joka kykynee vaikuttamaan ihmisen toimintaan. Ja ideologian tai uskonnon ottaessa vallan, ei ole yksinkertaisesti väliä että onko ihminen teisti vai ateisti, kyseessä on täysin toissijainen asia kun kuviossa on mukana uskonto tai ideologia.


      • Sokea ei näe kirjoitti:

        Niin - ei edes vainoharhainen diktaattori vainoaisi uskovaisia jos itse olisi yksio heistä. Kyllä siinä oli pohjalla ne diktaattorin omat ateistiset ajatukset.
        Ihan samalla tavalla kuin monilla uskovaisten joilla on se helvetin pelko uskonsa pönkittäjänä pelkäävät itse ja uhkailevat sitten muita oman pelkonsa ajamana.

        "Niin - ei edes vainoharhainen diktaattori vainoaisi uskovaisia jos itse olisi yksio heistä. Kyllä siinä oli pohjalla ne diktaattorin omat ateistiset ajatukset. "

        Öhöm, entäs jos diktaattori on vaikka muslimi? Kyllä tämä silti saattaisi hyvinkin kristittyjä vainota vaikka teknisesti sekä diktaattori että kristityt omaavat nimenomaan molemmat teistiset ajatukset.

        Voisiko olla että uskonto/ideologia merkitsee enemmän kuin se että onko kyseessä teisti vai ateisti, uskooko Jumalaan vai ei.


      • Sokea ei näe kirjoitti:

        Niin - ei edes vainoharhainen diktaattori vainoaisi uskovaisia jos itse olisi yksio heistä. Kyllä siinä oli pohjalla ne diktaattorin omat ateistiset ajatukset.
        Ihan samalla tavalla kuin monilla uskovaisten joilla on se helvetin pelko uskonsa pönkittäjänä pelkäävät itse ja uhkailevat sitten muita oman pelkonsa ajamana.

        Lue pätkä historiaa: Vlad Tepes

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Vlad_Seivästäjä

        Hellämielinen hallitsija, eikö totta.


    • Kalapagos (ei kirj.)

      No, yksinkertaisten kanssa on turha vääntää. Jos sinä, että ymmärrä, että ateismi on vain ja ainoastaan Jumaluskon puutetta niin minkäs minä sille mahdan. Jos lusikalla on annettu ei tule kauhalla pyytää.

      Ateismiin ei toisinsanoen kuulu minkäänlaisia aatteita, vaatimuksia, opetuksia, dogmeja tai sisältöä.

      Kerro, minkälaisen sisällön sinun ateismisi sinulle antaa? Sinähän olet ateisti kaikkien muiden Jumalalien suhteen paitsi kristinuskon. Kerrotko meille miten ateismisi ohjaa sinua?

      Ateismi ohjaa minua samalla tavalla kuin muita ihmisiä ohjaa se, että he eivät usko joulupukkiin, helikeijuihin, peikkoihin, maahisiin jne. Käytännössä ateismi ei siis ohjaa minua mitenkään.

      Minulla voi olla kuitenkin muita vaikuttimia, mutta ne eivät olet ateismi.

      • Sopiiko vai ei

        Oletko huomannut kuinka te ateistit olette olevinanne muita viisaampia?
        Mutta siitä huolimatta ette ymmärrä raamatusta mitään. Kuinka se sopii yhteen sen viisausväitöksenne kanssa?


      • Sopiiko vai ei kirjoitti:

        Oletko huomannut kuinka te ateistit olette olevinanne muita viisaampia?
        Mutta siitä huolimatta ette ymmärrä raamatusta mitään. Kuinka se sopii yhteen sen viisausväitöksenne kanssa?

        Viisaampia? Me myönnämme avoimesti, ettemme tiedä monia asioita. Me myönnämme ettemme tiedä onko Jumalaa vai ei. Te väitätte tietävänne, että Jumala on olemassa. Osa väittää tietävänsä, että Jumala loi maailman kuudessa päivässä. Teillä on todistuksen taakka.

        Kuka on oikeasti nöyrä ja kuka ei? Kuka oikeasti väittää tietävänsä ja kuka ei?

        Osan teistien ongelmana on se, että ateistit eivät pidä kaikenlaista huuhaata totena ilman todisteita. Et sinäkään pidä totena Allahia. Mietin minun asemani. Minulle Yahwe on yhtä merkityksellinen kuin Allah sinulle.

        "Mutta siitä huolimatta ette ymmärrä raamatusta mitään"

        Ateistit tietävät tutkitusti enemmän Raamatusta kuin teistit. Tämä johtuu siitä, että ateistit joutuvat perustelemaan kantojaan.

        Toisekseen Raamattu on ihmisten kirjoittama kokoelma tarinoita. Miten se liittyy mihinkään. Taru sormusten herrasta on paljon parempi ja hienompi tarina ja myös se on ihmisten kirjoittama.

        Sinä et tiedä mitään Koraanista. Kuinka se voi sopia yhteen sinun viisauskäsitystesi kanssa. Sinä et osaa Kalevalaa, sinä et tunne mormonien kirjaa, sinä et tunne hindujen pyhiä kirjoja, sinä et tunne buddalaisten pyhiä kirjoja jne. Miten sinä voit siis väittää, että omasi on oikeassa, kun et tunne muita?


    • ovdokk

      Mikäli uskonto tai mikä vaan toiminta on Kiinan valtiota vastaan niin kyllä siihen viranomaiset puuttuvat. Samoin on muuten Suomessa, tosin täällä puuttumiskynnys on korkeampi.

      Kiinassa saa kyllä uskoa aivan mihin haluaa eikä siihen kukaan puutu ellet siten ole valtiota vastaan. Kiinassa on kirkkoja, temppeleitä, taolaisuutta, kungfutsealaisuutta, budhismia ja ties mitä turistinähtävyyksiä. Kukaan ei Kiinassa tuputa ateismia mutta moni uskonto sinne väkisin tunkee ja suurella ulkomaisella rahalla, kysyn vaan että miksi?

      Oletko miettinyt mitä Kiinassa tapahtuisi mikäli virkavalta ei puuttuisi valtionvastaiseen toimintaan lainkaan? -Kaaos tavalla tai toisella sillä maa ei ole mikään pikkuinen ja homogeeninen Suomi. Korruptiota ja mielivaltaa siellä kyllä on mutta niin on Suomessakin. Tämänkin voisi suhteuttaa asukasmäärään missä hivenen eroa.
      Tiesitkö että Kiinassa on väkivaltarikoksia selvästi vähemmän kuin Suomessa ja että siellä yksityishenkilö ei voi omistaa asetta?

      Kyseinen tapaus voi olla mielivaltaa tai sitten kyseiset kirjakaupan pyörittäjät ovat toimineet rikollisesti valtiota vastaan ja syystä on seuraukset. Kyseisestä artikkelista ei tuohon vastausta saa.

    • A the ist

      Turhaa kyselette mitään tältä nimimerkiltä (Mr. Smith, kirjoittelee yleensä nimimerkillä Ihmisoikeus). Tyyppi on spammannut tätä samaa tarinaa ees taas pitkin poikin nettipalstoja jo vuosia. Paikka, aika ja nimet vaihtuvat, mutta sisältö aina suunnilleen sama. Ei hänellä ole pienintäkään tarkoitusta keskustella yhtään mistään. Pelkkää propagandaa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/tid:21 sort_name:"Ihmisoikeus"?sort=created&perpage=25&term_keywords=

    • weeddoo

      Nuo 36 000 € kirjat ovat ilmeisimmin helluntailaisten lähettämiä raamattuja joista ovat verot jääneet maksamatta. Miksi muutoin tuo summa olisi noin tarkkaan mainittu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe