MInä teen ruispuolukkapuuroni näin:
Jauhan jyvät omassa myllyssä ja vispaan kiehuvaan veteen. Sitten kun koostumus näyttää hetken kuluttua sopivalta, laitan puolukkasurvoksen sekaan. Tämän jälkeen annan hautua vielä muutaman minuutin ja syön puuroni.
Suhteen ovat tällaiset:
1 l vettä
2 dl jyviä (En ole mitannut paljonko olisi jauhoina, ja vaikka mittaisinkin, ei se olisi kuitenkaan sama mitta kuin kaupan jauhoissa, jotka ovat jo kuljetuksen ja säilytyksen aikana painuneet kasaan. Mutta alle kolme desiä varmaankin.)
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria
2 dl puolukkasurvosta
Puuro maistuu minusta loistavalta. En tosin osaa verrata puolen tunnin tai tunnin hauduttamiseen, kun en ole sitä tehnyt.
En ole saanut mitään vatsavaivoja tästä lyhyestä haudutustavasta.
Mitä haittoja lyhyestä haudutuksesta voisi olla? Tai mitä haittoja pitkästä haudutuksesta, esim. vitamiinikato? Ei mitään käsitystä...
Ruispuuro, miksi pitää hauduttaa niin kauan?
5
3877
Vastaukset
- puuroparta
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/peruspuurot/ruispuuro_jauhoista/
Enne laitettiin yöksi heinälaatikkoon, nyt sturox laatikkoon ja parahultaista aamulla nopsasti lämmitettynä tai paistettuna
http://kotiliesi.fi/ruoka/arkiruoka/puuro-on-perusruokaa-parhaimmillaan- vasta jauhettu vilja
Onneksi joissain terveyskaupoissa jauhetaan paikanpäällä viljaa
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2057758
Harakka huttua keittää,
hännällänsä hämmentää
käyttää suurta kämmentään !
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/vaihtelua_puuroihin/ruispuolukkapuuro/
Ruis imeltyy hauduttaessa http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/119583/Imelletty puolukka-ruispuuro Pirkanmaa Tampere / - Anonyymi
vasta jauhettu vilja kirjoitti:
Onneksi joissain terveyskaupoissa jauhetaan paikanpäällä viljaa
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2057758
Harakka huttua keittää,
hännällänsä hämmentää
käyttää suurta kämmentään !
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/vaihtelua_puuroihin/ruispuolukkapuuro/
Ruis imeltyy hauduttaessa http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/119583/Imelletty puolukka-ruispuuro Pirkanmaa Tampere /Ruis ja moni muukin vilja imeltyy alle 75 asteen lämpötilassa. Osa viljatuotteista eli jauhoista ja suurimoista ja varsinkin hiutaleista lämpökäsitellään niin että niistä tuhoutuu imeltävä entsyymi. Kaikissa jauhoissakaan ei ole yleensä pakkauksissa mitään mainintaa siitä että onko niissä imeltävä entsyymi tallella vai onko entsyymi mahdollisesti tuhoutunut lämpökäsittelyssä.
Veteen valmistettu ruisjauhopuuro imeltyy yleensä aika hyvin:
1. Kuumenna vesi noin 70 asteiseksi.
2. Vispaa jauhot vähitellen tehokkaasti vispaamalla 70 asteiseen veteen, niin että saat sakeahkon puuron.
3. Laita puuro imeltymään 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita puuroa imeltymisen aikana noin 3 kertaa.
4. Ota puurokattila uunista. Lisää suola. Jos puuro tuntuu liian sakealta, niin notkista kuumalla vedellä.
HUOMIO! Jos valimistat esimerkiksi puolukkapuuroa, niin ne lisäät tässä vaiheessa.
5. Jos haudutat puuron uunissa, niin laita puuro uunivuokaan ja hauduta kypsäksi noin 120 asteisessa uunissa. Anna hautua 2-3 tuntia.
- Englannin asuja
Eli ruis imeltyy pitkään haudutattaessa - sinä olet korvannut tuon luonnollisen makeuden aika kovalla määrällä sokeria.
- Anonyymi
Hiutaleista saa nopeasti., sekaan voi laittaa vaikka liian hapokkaat omenat. Makeutukseen sopii hyvin mustikkamehutiiviste, voi laittaa kylmänäkin lautaselle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 941739
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2401533- 891346
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!651015Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46921- 47908
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38898Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9884- 46852
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35829