Ruispuuro, miksi pitää hauduttaa niin kauan?

Puuronkeittäjä

MInä teen ruispuolukkapuuroni näin:
Jauhan jyvät omassa myllyssä ja vispaan kiehuvaan veteen. Sitten kun koostumus näyttää hetken kuluttua sopivalta, laitan puolukkasurvoksen sekaan. Tämän jälkeen annan hautua vielä muutaman minuutin ja syön puuroni.

Suhteen ovat tällaiset:
1 l vettä
2 dl jyviä (En ole mitannut paljonko olisi jauhoina, ja vaikka mittaisinkin, ei se olisi kuitenkaan sama mitta kuin kaupan jauhoissa, jotka ovat jo kuljetuksen ja säilytyksen aikana painuneet kasaan. Mutta alle kolme desiä varmaankin.)
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria
2 dl puolukkasurvosta

Puuro maistuu minusta loistavalta. En tosin osaa verrata puolen tunnin tai tunnin hauduttamiseen, kun en ole sitä tehnyt.

En ole saanut mitään vatsavaivoja tästä lyhyestä haudutustavasta.

Mitä haittoja lyhyestä haudutuksesta voisi olla? Tai mitä haittoja pitkästä haudutuksesta, esim. vitamiinikato? Ei mitään käsitystä...

5

3983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuroparta
      • vasta jauhettu vilja

      • Anonyymi
        vasta jauhettu vilja kirjoitti:

        Onneksi joissain terveyskaupoissa jauhetaan paikanpäällä viljaa
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/2057758
        Harakka huttua keittää,
        hännällänsä hämmentää
        käyttää suurta kämmentään !

        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/puurot/vaihtelua_puuroihin/ruispuolukkapuuro/

        Ruis imeltyy hauduttaessa http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/119583/Imelletty puolukka-ruispuuro Pirkanmaa Tampere /

        Ruis ja moni muukin vilja imeltyy alle 75 asteen lämpötilassa. Osa viljatuotteista eli jauhoista ja suurimoista ja varsinkin hiutaleista lämpökäsitellään niin että niistä tuhoutuu imeltävä entsyymi. Kaikissa jauhoissakaan ei ole yleensä pakkauksissa mitään mainintaa siitä että onko niissä imeltävä entsyymi tallella vai onko entsyymi mahdollisesti tuhoutunut lämpökäsittelyssä.

        Veteen valmistettu ruisjauhopuuro imeltyy yleensä aika hyvin:

        1. Kuumenna vesi noin 70 asteiseksi.
        2. Vispaa jauhot vähitellen tehokkaasti vispaamalla 70 asteiseen veteen, niin että saat sakeahkon puuron.
        3. Laita puuro imeltymään 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita puuroa imeltymisen aikana noin 3 kertaa.
        4. Ota puurokattila uunista. Lisää suola. Jos puuro tuntuu liian sakealta, niin notkista kuumalla vedellä.
        HUOMIO! Jos valimistat esimerkiksi puolukkapuuroa, niin ne lisäät tässä vaiheessa.
        5. Jos haudutat puuron uunissa, niin laita puuro uunivuokaan ja hauduta kypsäksi noin 120 asteisessa uunissa. Anna hautua 2-3 tuntia.


    • Englannin asuja

      Eli ruis imeltyy pitkään haudutattaessa - sinä olet korvannut tuon luonnollisen makeuden aika kovalla määrällä sokeria.

    • Anonyymi

      Hiutaleista saa nopeasti., sekaan voi laittaa vaikka liian hapokkaat omenat. Makeutukseen sopii hyvin mustikkamehutiiviste, voi laittaa kylmänäkin lautaselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Näin kun katsoit salaa ja

      Hymyilit sieltä kaukaa 😍☺️ mutta hämmennyin ja tilanne oli niin nopeaa ohi etten oikeen kerennyt mukaan 😢 säteilit ku
      Ikävä
      64
      5170
    2. Povipommi, ex-Playboy-malli Susanna Penttilä avoimena - Paljastaa suhteestaan miehiin: "Olen..."

      No nyt! Susanna Penttilä on OnlyFans-vaikuttaja ja yrittäjä sekä yksi uuden Petolliset-kauden kisaajista. Onpa 53-vuoti
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      2357
    3. Kuvaa yhdellä sanalla meidän välejä tällä hetkellä

      Vastaa kuin vastaisit Hänelle.
      Ikävä
      262
      2342
    4. Katu täyttyy...

      Hei, oli pakko laittaa vielä tää. Huomaan että olet suuttunut. Minähän sanoin että poistun, olit paikalla. Olin pettynyt
      Ikävä
      36
      2339
    5. Korjaa toki jos...

      Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä
      Ikävä
      19
      1594
    6. Ympäristötuhoministeri Multala: "Olin humalassa"

      Ruisrockin rokkimimmi myöntää: https://www.is.fi/politiikka/art-2000011407835.html Nämä ministerikuvatukset saavat ilm
      Maailman menoa
      219
      1448
    7. Taas joku junan alle

      Piltolan tasoristeyksessä: https://www.tilannehuone.fi/ Uutinen Iltalehdessä, Iltasanomissa, MTV:llä, Ylellä jne. Jossai
      Loimaa
      49
      1028
    8. Joko luovutat

      Mun suhteen?
      Ikävä
      89
      996
    9. Harmittaa...Lampsiinjoen sillat

      Tulva vei toisen ja toinenkin hajosi. Mielellään korjaisin molemmat, mutta ei ole resursseja siihen hommaan. Ikää jo 72v
      Imatra
      12
      929
    10. Jalat alta

      Multa kun veit 😎 👘 🦵🦵🤏
      Ikävä
      66
      927
    Aihe