Kunnollinen hernekeitto.

hernerokki

Oikeista herneistä ja kannattaa laittaa suolaa siihen veteen jo valmiiksi missä herneet ovat sitten yön yli paisumassa, niin menee suolaa herneisiin sisällekin samalla, jauhettua pippuria voi myös laittaa valmiiksi siihen veteen.

Ja sitten pala valmiiksi paistettua possun paistia mistä leikkaamalla hienoksi lihat siihen.

44

1642

Vastaukset

  • Ja sitten läskinpaloja joukkoon, ruisleipää syömisen aikana ja piimää, kyllä muuten pierettää.

  • potkaa tai savukylkeä,tai paistettua siankylkeä, hernekeittoon mitään paistinpalasia laiteta.

  • Mitä tarkoittaa "oikeista herneistä" onko vääriäkin herneitä tarjolla?

    • Oikea herne on sellainen ehdasta herneestä valmistettu kuivattu herne.
      Nämä muut herneet pakasteissa ja purkeissa on alkujaan olleet herneitä,
      mutta esimerkiksi värjätty yms jotta olisi komean vihreitä.

      mä oon koko lasten kotonaoloajan tehnyt vain purkista valmista soppaa.
      Ja muksu kotoa lähdettyään opiskeli hernekeiton teon ja tekee itse.
      Ohje on hernepussin kyljessä.


  • Kyllä se on tosiaan parasta hernekeittoa itse oikeista herneistä tehty, vielä kun siinä keiton pinnalla killuu sellaiset läskinpalat, njaaaam. Kyllä kun sitä ruisleivän ja piimän kanssa vetelee niin kyllä makiasti sitten pierettää.

  • Tuota..,,, Näin vanhana kokkina neuvoisin kuitenkin, että suola kannattaa lisätä vasta valmiiseen keittoon sillä herneitten valkuaisaine kovettuu jos sen lisää aikaisemmin, sen myötä keittoaika pitenee, Kyllä itsetehty hernekeitto on hyvää, varsinkin jos heittää sekaan jokusen savustetun luun palasen.

  • Niin kyllähän se on tosiasia ettei hernekeittoon mitään luita laiteta, aitoa ja oikeata läskiä se olla pitää, se pitää miehen tiellä ja pierut housuissa.

  • kuka sitä ny jaksaa herneistä vääntää kun purkista saa minuuteissa

    • Purkista vaan, on valmista minuuteissa ja kun kerran pierasee niin on maha tyhjä. Mutta on kätevää. Läskinpalojako hernekeitossa, hyi v**tu.....


    • Purkki ruuat,ajattele vähän kirjoittelet ne sisältävät kuivattua lampaan paskaa


  • Yritätkö keksiä pyörää uudelleen. Ja mitkä on oikeat herneet ?

  • Älä laita suolaa ennen kuin valmiiseen hernekeittoon. Jos laitat suolan alkuvaiheessa niin herneet jäävät koviksi.

    Itse tein viime kerralla hernekeiton johon laitoin mukaan porkkanaa ja sipulia sekä soijarouhetta, jota olin ensin pannulla öljyssä ja mausteissa muhittanut. Keitto oli hyvää kun lisäsin valmiiseen keittoon sinappia ja lorauksen kermaa sekä vähän meiramia. Nam.

    • Joukkoon kuuluu myös eiliset kaurapuuron jämät sekä toissaviikkoinen nakkikastike.


    • Olipa tuulahdus 70-lukua ja Jalostajan hernekeittopurkkia. Olisikohan ollut tämä rouva Viren, joka antoi Jalostajan sopan tuunausohjeeksi "sinappia, loraus kermaa ja vähän meiramia".

      Mitähän haet tuolla soijarouheella. Herneethän ovat jo itsessään proteiinipitoisia. Soijalla ei saa aikaan muuta kuin hiilijalanjälkeä ja soppaan pahan maun.


    • ärtsoppa kirjoitti:

      Olipa tuulahdus 70-lukua ja Jalostajan hernekeittopurkkia. Olisikohan ollut tämä rouva Viren, joka antoi Jalostajan sopan tuunausohjeeksi "sinappia, loraus kermaa ja vähän meiramia".

      Mitähän haet tuolla soijarouheella. Herneethän ovat jo itsessään proteiinipitoisia. Soijalla ei saa aikaan muuta kuin hiilijalanjälkeä ja soppaan pahan maun.

      Paljkonkohan alumiinia irtoo purkista
      https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/kokkaa/niksit/itse-tehty-hernekeitto-erottuu-purkkiversiosta-6-vinkkia-herkkusoppaan


  • ei tarvitse,kun vettä,herneitä ja suolaa seon herrain hernekeitto.JÄTKÄN hernekeittoon HERNEITÄ SIANLIHAA,JA SUOLA.Halkaistu ydinluu antaa keittoon lisää makua samoinkun uunipaistiin,vanhakansa sanoi luunvierestä se liha maukkainta on.

    • Viittuu, hernekeittoon mitään luita laiteta, luut annetaan koirille jos on, toivottavasti ei. Sianläskiä keittoon vaan niin pysyy äijä kuin äijä tiellä.
      Joo ja ruisleivän kanssa sitten nautitaan ja piimän.


    • että pierettää kirjoitti:

      Viittuu, hernekeittoon mitään luita laiteta, luut annetaan koirille jos on, toivottavasti ei. Sianläskiä keittoon vaan niin pysyy äijä kuin äijä tiellä.
      Joo ja ruisleivän kanssa sitten nautitaan ja piimän.

      kyllä luita laitetaan ja sit puhdistetaan, otetaan liha talteen ja laitetaan keittoon., antaa hyvän maun. ennen oli luita aina myynnissä mutta ei enään. luulen että hernekeitto on olltu halpa köyhien ruoka.


  • Hernevelli on ihan sairaan pahaa

  • Oikeat herneet ovat kuivia, pussissa olevia, siis ei pakastettuja. Siksi niitä pitää liottaa yön yli. Hernepussissa on hyvä ohje, noudata sitä. Itse laitan keittoon savustetun sian potkan lihatiskin pojan neljään osaan sahaamana ja poistan sitten kypsästä keitosta luut. Ja on takuulla hyvää ! Maku vaan paranee lämmitettäessä.

    • Pistähän seuraavalla kerralla hellakoukku sekaan niin aina paranee.


  • Hienoa, että kahleeton antoi just priman ohjeen. Keitin viime sunnuntaina puuhellan päällä ison satsin ja siitä riitti tyttären perheellekin.
    Eli illalla kun laitat herneet likoamaan ja laitat kiehumaan sian savupotkan kanssa, niin ei muuta puutu suolan ja maustepippurin lisäksi. Hissukseen keität pari tuntia ja herkuttele..

    • kaikki keitoruuat muutkin ruuat aina kattilassa,vuoassa tai padassa ei koskaan puu tai sähköhellalla


  • Ainoa kerran vuodessa syötävä hernekeitto muodustuu loppukinkusta (siis lihaa mutta vähemmän läskiä), edellisen päivän liotetuista herneistä, mausteista ja suolasta. Lihat lisätään vasta loppuvaiheessa koska nehän ovat jo kypsiä.

    Jos muuna aikana itse tehdään niin palvilihaa kinkun tilalle, sekään ei tarvitse samaa aikaa kuin itse keitto. Naurista ja lanttuakin on kokeiltu eikä sekään ole huono.

  • paljon syö niin kyllä sappikivet saa kyytiä,aitoa itse tehtyä hernekkeittoa jossa savulihaa kyl on hyvää,sinappia se on kyl siinä näin köyhäin kukkarolle.

  • Niin ei tietenkään naudanpaistia, vaan paistina uunissa tehtyä possunkylkifilettä laitoin "hernerokkiin" on läskiäkin mukana. Ei tuollaisessakaan ole luita lainkaan ja on läskiäkin.

  • Hernekeitto. Laita herneet yöksi veteen. Aamulla laita ne pataan ja lisäksi kylkeä(sian) kyytipojaksi. Leivinuuniin hautumaan (200astetta). Ruisleipä, aito hapatetaikinaan tehty leipä.. Jos joku haluaa neuvoa, niin kysy minulta. Minä teen aitoa luomuruisleipää

  • Hevosen takajalka ilman kenkää ja sata rammia herneitä, a vot.

  • Välillä tulee nakattua perinteisen hernekeiton joukkoon ruskistettua jauhelihaa. Sopii mainiosti ja saa kunnolla lihaa soppaan.

  • Kyllä itse tehty hernekeitto on parempaa kuin nykyiset kaupasta ostettavat.Nykyään ei juuri löydä kunnollista hernekeittoa ,sellaista jossa herneet ovat kokonaisina eikä soseena kaupan valikoimista.

  • meirän äitee laittaa rokkaan jauhelihaa ja on muuten hyvää

  • hernekeitto tässä ohje.
    Herneitä
    Vettä
    Suola
    Keitetään kattilassa kypsäksi syödään nauttien pöydän antimia.

    • Ohjeestasi tuli mieleen K-kaupan Pirkka-luomuhernekeitto ilman lihaa. Paras hernekeitto, jota olen syönyt. Seuraksi hyvää täysjyväruisleipää raikkaalla juustolla ja kylmää olutta.

      Ei todellakaan uskoisi, että vain herneistä, vedestä ja suolasta voi saada aikaan jotain niin maukasta, mutta totta se on. Mitään sikaa tai mausteita se ei kaipaa.


  • Mulle kelpaa hyvin purkkihernekeitto kun paistaa pannulla jauhelihaa ja sipulia ja heittää ne ja liemikuution sekaan.

  • Kuivatut herneet liotetaan muutama tunti.
    Liotusvesi kaadetaan pois.
    Keitetään raikkaassa vedessä n.1/2 - 1 tunti.
    Lisätään kuoritut paloitellut porkkanat, sipulia maun mukaan, muita mausteita maun mukaan.
    Keitetään kunnes porkkanapalat pehmeitä.
    Aivan viimeiseksi suola. tai soijakastike.

    Soseutetaan haluttaessa.
    Annosastiassa päälle maustamatonta jugurttia.

    • Ehkäpä myös tl. piparjuurta lautaselle ! Ja/tai kermaa....


  • Liity ryhmääni sovelluksessa Messenger käymällä osoitteessa: https://m.me/join/AbYQIVlMbZ-4YqBN

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.