Aasialainen ruoka ja painon pudotus??

Wokwokwok

Moro!

Miten Aasialaisen keittiön ja laihdutuksen saisi toimimaan niin että saisi hyvää safkaa ilman liikakaloreita?

Itse tykkään noita kana/liha curreja sekä wokkeja väsäillä mutta niihin tulee aina lisättyä niitä currytahnoja joissa sitten on sitä rasvaa melkosen paljon.

Koittanut myös laittaa enemmäm curryjauhetta lihaan paistovaiheessa, tahnat pois ja vähän chiliä mutta ei se samaa asiaa mielestäni ajanut ilman sitä tahnaa.
JA entä ne nuudelit tai riisi, voiko/kannattaako kokeilla esim. lasinuudeleita perus nuudelien sijaan ja jos lisää wokkiin niin sopiiko ne lasinuudelit nyt sitten ollenkaan?

12

710

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pottisman.

      Syö perunaa. Riisissä eli nuudeleissa on tuplasti kaloreja.

    • 620

      Wokkiin et tarvitse mitaan tahnoja. Riittaa tuore valkosipuli,ja inkivaari, musta/valkopippuri ja soijakastike. Niilla parjaa pitkalle kiinalaisia ruokia tehdessa. Paljon vihanneksia ja vahan mureita, ohuita lihasuikaleita.

      • kokkikakkonen

        Jauhelihaa, pakastevihanneksia, sipulia, tsiliä niin että tuntuu ja suolaa. Ei tartte tahnoja ne peittää vain muiden aineiden maun. Vähän voit plöräyttää öljyä kun valmista ja muutama tippa etikkaa.


    • ruokaseikkailu

      Viisi makua perustuvat viiden elementin laatuihin. Ne ovat hapan, karvas, makea, kitkerä ja suolainen.

      Lääkeaineen maun katsotaan viittaavan sen vaikutukseen:
      Hapan kokoaa. Sitä käytetään supistamaan ja vakauttamaan.
      Karvas kovettaa. Sitä käytetään lievittämään kuumuutta sekä puhdistamaan ja kuivaamaan suolistoa.
      Makea hidastaa. Sitä käytetään vahvistamaan ja tasapainottamaan, joskus myös kuivattamaan.
      Kitkerä hajoittaa. Sitä käytetään aktivoimaan ja ohjaamaan qitä ja verta sekä nostattamaan hikeä.
      Suolainen pehmittää. Sitä käytetään kovettumien pehmentämiseen ja suoliston aukaisemiseen.

      Lisäksi on olemassa "mauton maku", jolla on mm. virtsaamista edistävä vaikutus. Koska se muistuttaa makeaa makua, nämä kaksi useimmiten käytännössä käsitellään yhtenä makuna.

      asapainoinen ruokavalio
      (kappale Denis Vinokurin kirjasta)
      “Vanhoissa kiinalaisissa teksteissä ajateltiin ihmisen luonnollisen eliniän oleva sata vuotta. Ajatus pitää sisällään edellytyksen tasapainoisesta elämästä, Yinin ja Yangin välillä. On löydettävä tasapaino liikunnassa, levossa, mielessä ja ruokavaliossa. Siksi ravinnon vaikutuksia on tutkittu hyvin tarkasti. Ravintoterapiassa ruokaa ajatellaan lääkkeenä. Sanotaan lääkkeen ja ruoan olevan samasta lähteestä, sillä molemmathan ovat kasveista lähtöisin. Jokaisella ruoka-aineella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, jonka avulla voidaan tukea ihmisen tasapainoista elämää.

      Kaikilla ruoka-aineilla on Viilentävä, Lämmittävä tai Neutraali luonne. Esimerkiksi, jos ihmisen energinen tila on hyvin heikko, väsynyt ja viluinen, voidaan tilannetta tasapainottaa syömällä lämmittävää ruokaa, joka nostaa energiatasoa. Samalla tavalla, jos ulkoinen ympäristö on kylmä ja kostea, voidaan vastustaa tämän vaikutusta kehoon syömällä Lämmittävää ja Kuivaavaa ruokaa.

      Viilentäviä ruokia
      Raa´at hedelmät ja vihannekset
      Maito, Tofu, Minttu

      Lämmittäviä
      Lihat, kypsytetty kala
      Kaura, pähkinät
      Inkivääri

      Makea, Kirpeä, Suolainen ja Karvas ovat makuja, jolla jokaisella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, joka on opittu määrittämään vuosisatojen käytännön kokemuksen ja harjoituksen myötä. Esimerkiksi Suolainen pehmittää kovettumia kehossa ja Kirpeä hajottaa ja liikuttaa energiaa kehossa. Makea vahvistaa kehoa heikkoustiloissa ja Happavan supistavaa ominaisuutta käytetään esimerkiksi ripulin hoidossa. Ruoka-aineilla on myös suunta, mihin kehon osii ja elimiin niiden vaikutus kohdistuu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_lääkeoppi#Viisi_makua

      viides maku, umami. Umami on jotakin tuttua, jonka voit tuntea kielesi päällä, mutta et kuitenkaan pysty sitä aivan tavoittamaan. Umami on kuitenkin varsin oleellinen osa kiinalaista gastronomiaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa.
      Vinkkinä vielä, ruoat joissa on vahva umamin maku, eivät sovellu syötäväksi punaviinin kanssa. Umamin mausta tulee epämiellyttävän metallinen, mikäli se yhdistetään punaviinin makuun.
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa. http://fi.gbtimes.com/ruoka/kiinalainen-keittio-viides-maku-umami

    • näin laskien
    • shemeikka3

      Ei se rasva lihota eikä oo epäterveellistä jos on hyvälaatusta rasvaa, ite oon tän kokenu lukemattomia kertoja. - Jos itämaista ruokaa harrastat ja haluat laihtua, niin idea on ihan sama ku suomalaisessa ruuassa, eli jätä viljahiilarit veks. Ruokien kanssa ei siis runsaasti riisiä, perunoita, eikä nuudeleita, tee siinä wokissa tai missä teetkin ainoastaan vihanneksia, lihaa tai kalaa.

    • eiserasva

      Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia.

      Sama makeuden tyrkky on aiheuttanut jenkkien ylipaino-ongelmat esim. bbq-kastikkeiden muodossa.

    • annoskoko on avain

      Kaikilla ruoilla saa painonsa putoamaan, jos sitä haluaa. Yksinkertainen salaisuus on sen sapuskan määrässä. Kun syö vähemmän, kuin kuluttaa, niin laihtuminen alkaa.
      Natsi-Saksan vankileireillä sen huomasi eritoten. Jos kuka on nähnyt vanhoja filmejä niistä, niin huomaa väitteen paikkansa pitävyyden.

    • tsing-tau

      "Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia."

      Niin - siis näin on ainoastaan osittain Kantonin kiinalaisessa ruokakulttuurissa mutta tilanne on toinen jos syöt shanghailaista, pekingiläistä tai sechuanilaista ruokaa joko Kiinassa tai missä vaan.

      Ja sokeria ei erityisemmin lisätä japanilaiseen, thaimaalaiseen, vietnamilaiseen, intialaiseen, libanonilaiseen, jordanialaiseen, turkkilaiseen ja moneen muuhun aasialaiseen ruokaan.

      Tässä oli kai siis kyse aasialaisesta ruuasta eikä ainoastaan rajoitetusti Kiinan yhden maakunnan ruuista ? Ja voin kyllä ite vähän asiaan perehtyneenä kertoa että se hapanimelä kastike on kantonilaisessakin keittiössä vaan yks kastike ja makuyhdistelmä monien muiden joukossa, Suomessa ehkä perusjunttikiinalaisissa ( joilla on oma ruokalista kiinalaisille usein ) sitä saa mutta ei aidoissa paikoissa niin paljon.

      Yks Helsingin aidoimpia kiinalaisia on v. 72 perustettu China, sieltä voi vaikka alottaa tutustumisen peruskiinalaiseen ruokaan.
      Ens alkuun voi tilata vaikka höyrytettyjä katkaravuilla täytettyjä wontoneja ja pääruuaks kokonaisena paistettu joka kala, tyypillistä kiinalaista ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      61
      4448
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      153
      3303
    3. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      57
      2602
    4. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      49
      2564
    5. Hukkuneet pojat kalajoella pakolaisia?

      Eivät osanneet suomea nimittäin.
      Maailman menoa
      112
      2335
    6. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      24
      1903
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      24
      1691
    8. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      30
      1636
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      169
      1550
    10. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      36
      1275
    Aihe