Aasialainen ruoka ja painon pudotus??

Wokwokwok

Moro!

Miten Aasialaisen keittiön ja laihdutuksen saisi toimimaan niin että saisi hyvää safkaa ilman liikakaloreita?

Itse tykkään noita kana/liha curreja sekä wokkeja väsäillä mutta niihin tulee aina lisättyä niitä currytahnoja joissa sitten on sitä rasvaa melkosen paljon.

Koittanut myös laittaa enemmäm curryjauhetta lihaan paistovaiheessa, tahnat pois ja vähän chiliä mutta ei se samaa asiaa mielestäni ajanut ilman sitä tahnaa.
JA entä ne nuudelit tai riisi, voiko/kannattaako kokeilla esim. lasinuudeleita perus nuudelien sijaan ja jos lisää wokkiin niin sopiiko ne lasinuudelit nyt sitten ollenkaan?

12

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pottisman.

      Syö perunaa. Riisissä eli nuudeleissa on tuplasti kaloreja.

    • 620

      Wokkiin et tarvitse mitaan tahnoja. Riittaa tuore valkosipuli,ja inkivaari, musta/valkopippuri ja soijakastike. Niilla parjaa pitkalle kiinalaisia ruokia tehdessa. Paljon vihanneksia ja vahan mureita, ohuita lihasuikaleita.

      • kokkikakkonen

        Jauhelihaa, pakastevihanneksia, sipulia, tsiliä niin että tuntuu ja suolaa. Ei tartte tahnoja ne peittää vain muiden aineiden maun. Vähän voit plöräyttää öljyä kun valmista ja muutama tippa etikkaa.


    • ruokaseikkailu

      Viisi makua perustuvat viiden elementin laatuihin. Ne ovat hapan, karvas, makea, kitkerä ja suolainen.

      Lääkeaineen maun katsotaan viittaavan sen vaikutukseen:
      Hapan kokoaa. Sitä käytetään supistamaan ja vakauttamaan.
      Karvas kovettaa. Sitä käytetään lievittämään kuumuutta sekä puhdistamaan ja kuivaamaan suolistoa.
      Makea hidastaa. Sitä käytetään vahvistamaan ja tasapainottamaan, joskus myös kuivattamaan.
      Kitkerä hajoittaa. Sitä käytetään aktivoimaan ja ohjaamaan qitä ja verta sekä nostattamaan hikeä.
      Suolainen pehmittää. Sitä käytetään kovettumien pehmentämiseen ja suoliston aukaisemiseen.

      Lisäksi on olemassa "mauton maku", jolla on mm. virtsaamista edistävä vaikutus. Koska se muistuttaa makeaa makua, nämä kaksi useimmiten käytännössä käsitellään yhtenä makuna.

      asapainoinen ruokavalio
      (kappale Denis Vinokurin kirjasta)
      “Vanhoissa kiinalaisissa teksteissä ajateltiin ihmisen luonnollisen eliniän oleva sata vuotta. Ajatus pitää sisällään edellytyksen tasapainoisesta elämästä, Yinin ja Yangin välillä. On löydettävä tasapaino liikunnassa, levossa, mielessä ja ruokavaliossa. Siksi ravinnon vaikutuksia on tutkittu hyvin tarkasti. Ravintoterapiassa ruokaa ajatellaan lääkkeenä. Sanotaan lääkkeen ja ruoan olevan samasta lähteestä, sillä molemmathan ovat kasveista lähtöisin. Jokaisella ruoka-aineella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, jonka avulla voidaan tukea ihmisen tasapainoista elämää.

      Kaikilla ruoka-aineilla on Viilentävä, Lämmittävä tai Neutraali luonne. Esimerkiksi, jos ihmisen energinen tila on hyvin heikko, väsynyt ja viluinen, voidaan tilannetta tasapainottaa syömällä lämmittävää ruokaa, joka nostaa energiatasoa. Samalla tavalla, jos ulkoinen ympäristö on kylmä ja kostea, voidaan vastustaa tämän vaikutusta kehoon syömällä Lämmittävää ja Kuivaavaa ruokaa.

      Viilentäviä ruokia
      Raa´at hedelmät ja vihannekset
      Maito, Tofu, Minttu

      Lämmittäviä
      Lihat, kypsytetty kala
      Kaura, pähkinät
      Inkivääri

      Makea, Kirpeä, Suolainen ja Karvas ovat makuja, jolla jokaisella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, joka on opittu määrittämään vuosisatojen käytännön kokemuksen ja harjoituksen myötä. Esimerkiksi Suolainen pehmittää kovettumia kehossa ja Kirpeä hajottaa ja liikuttaa energiaa kehossa. Makea vahvistaa kehoa heikkoustiloissa ja Happavan supistavaa ominaisuutta käytetään esimerkiksi ripulin hoidossa. Ruoka-aineilla on myös suunta, mihin kehon osii ja elimiin niiden vaikutus kohdistuu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_lääkeoppi#Viisi_makua

      viides maku, umami. Umami on jotakin tuttua, jonka voit tuntea kielesi päällä, mutta et kuitenkaan pysty sitä aivan tavoittamaan. Umami on kuitenkin varsin oleellinen osa kiinalaista gastronomiaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa.
      Vinkkinä vielä, ruoat joissa on vahva umamin maku, eivät sovellu syötäväksi punaviinin kanssa. Umamin mausta tulee epämiellyttävän metallinen, mikäli se yhdistetään punaviinin makuun.
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa. http://fi.gbtimes.com/ruoka/kiinalainen-keittio-viides-maku-umami

    • näin laskien
    • shemeikka3

      Ei se rasva lihota eikä oo epäterveellistä jos on hyvälaatusta rasvaa, ite oon tän kokenu lukemattomia kertoja. - Jos itämaista ruokaa harrastat ja haluat laihtua, niin idea on ihan sama ku suomalaisessa ruuassa, eli jätä viljahiilarit veks. Ruokien kanssa ei siis runsaasti riisiä, perunoita, eikä nuudeleita, tee siinä wokissa tai missä teetkin ainoastaan vihanneksia, lihaa tai kalaa.

    • eiserasva

      Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia.

      Sama makeuden tyrkky on aiheuttanut jenkkien ylipaino-ongelmat esim. bbq-kastikkeiden muodossa.

    • annoskoko on avain

      Kaikilla ruoilla saa painonsa putoamaan, jos sitä haluaa. Yksinkertainen salaisuus on sen sapuskan määrässä. Kun syö vähemmän, kuin kuluttaa, niin laihtuminen alkaa.
      Natsi-Saksan vankileireillä sen huomasi eritoten. Jos kuka on nähnyt vanhoja filmejä niistä, niin huomaa väitteen paikkansa pitävyyden.

    • tsing-tau

      "Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia."

      Niin - siis näin on ainoastaan osittain Kantonin kiinalaisessa ruokakulttuurissa mutta tilanne on toinen jos syöt shanghailaista, pekingiläistä tai sechuanilaista ruokaa joko Kiinassa tai missä vaan.

      Ja sokeria ei erityisemmin lisätä japanilaiseen, thaimaalaiseen, vietnamilaiseen, intialaiseen, libanonilaiseen, jordanialaiseen, turkkilaiseen ja moneen muuhun aasialaiseen ruokaan.

      Tässä oli kai siis kyse aasialaisesta ruuasta eikä ainoastaan rajoitetusti Kiinan yhden maakunnan ruuista ? Ja voin kyllä ite vähän asiaan perehtyneenä kertoa että se hapanimelä kastike on kantonilaisessakin keittiössä vaan yks kastike ja makuyhdistelmä monien muiden joukossa, Suomessa ehkä perusjunttikiinalaisissa ( joilla on oma ruokalista kiinalaisille usein ) sitä saa mutta ei aidoissa paikoissa niin paljon.

      Yks Helsingin aidoimpia kiinalaisia on v. 72 perustettu China, sieltä voi vaikka alottaa tutustumisen peruskiinalaiseen ruokaan.
      Ens alkuun voi tilata vaikka höyrytettyjä katkaravuilla täytettyjä wontoneja ja pääruuaks kokonaisena paistettu joka kala, tyypillistä kiinalaista ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      82
      7076
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      26
      7043
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      106
      6143
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5394
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5228
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      60
      5173
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      40
      5088
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4585
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      16
      3447
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3370
    Aihe