Aasialainen ruoka ja painon pudotus??

Wokwokwok

Moro!

Miten Aasialaisen keittiön ja laihdutuksen saisi toimimaan niin että saisi hyvää safkaa ilman liikakaloreita?

Itse tykkään noita kana/liha curreja sekä wokkeja väsäillä mutta niihin tulee aina lisättyä niitä currytahnoja joissa sitten on sitä rasvaa melkosen paljon.

Koittanut myös laittaa enemmäm curryjauhetta lihaan paistovaiheessa, tahnat pois ja vähän chiliä mutta ei se samaa asiaa mielestäni ajanut ilman sitä tahnaa.
JA entä ne nuudelit tai riisi, voiko/kannattaako kokeilla esim. lasinuudeleita perus nuudelien sijaan ja jos lisää wokkiin niin sopiiko ne lasinuudelit nyt sitten ollenkaan?

12

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pottisman.

      Syö perunaa. Riisissä eli nuudeleissa on tuplasti kaloreja.

    • 620

      Wokkiin et tarvitse mitaan tahnoja. Riittaa tuore valkosipuli,ja inkivaari, musta/valkopippuri ja soijakastike. Niilla parjaa pitkalle kiinalaisia ruokia tehdessa. Paljon vihanneksia ja vahan mureita, ohuita lihasuikaleita.

      • kokkikakkonen

        Jauhelihaa, pakastevihanneksia, sipulia, tsiliä niin että tuntuu ja suolaa. Ei tartte tahnoja ne peittää vain muiden aineiden maun. Vähän voit plöräyttää öljyä kun valmista ja muutama tippa etikkaa.


    • ruokaseikkailu

      Viisi makua perustuvat viiden elementin laatuihin. Ne ovat hapan, karvas, makea, kitkerä ja suolainen.

      Lääkeaineen maun katsotaan viittaavan sen vaikutukseen:
      Hapan kokoaa. Sitä käytetään supistamaan ja vakauttamaan.
      Karvas kovettaa. Sitä käytetään lievittämään kuumuutta sekä puhdistamaan ja kuivaamaan suolistoa.
      Makea hidastaa. Sitä käytetään vahvistamaan ja tasapainottamaan, joskus myös kuivattamaan.
      Kitkerä hajoittaa. Sitä käytetään aktivoimaan ja ohjaamaan qitä ja verta sekä nostattamaan hikeä.
      Suolainen pehmittää. Sitä käytetään kovettumien pehmentämiseen ja suoliston aukaisemiseen.

      Lisäksi on olemassa "mauton maku", jolla on mm. virtsaamista edistävä vaikutus. Koska se muistuttaa makeaa makua, nämä kaksi useimmiten käytännössä käsitellään yhtenä makuna.

      asapainoinen ruokavalio
      (kappale Denis Vinokurin kirjasta)
      “Vanhoissa kiinalaisissa teksteissä ajateltiin ihmisen luonnollisen eliniän oleva sata vuotta. Ajatus pitää sisällään edellytyksen tasapainoisesta elämästä, Yinin ja Yangin välillä. On löydettävä tasapaino liikunnassa, levossa, mielessä ja ruokavaliossa. Siksi ravinnon vaikutuksia on tutkittu hyvin tarkasti. Ravintoterapiassa ruokaa ajatellaan lääkkeenä. Sanotaan lääkkeen ja ruoan olevan samasta lähteestä, sillä molemmathan ovat kasveista lähtöisin. Jokaisella ruoka-aineella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, jonka avulla voidaan tukea ihmisen tasapainoista elämää.

      Kaikilla ruoka-aineilla on Viilentävä, Lämmittävä tai Neutraali luonne. Esimerkiksi, jos ihmisen energinen tila on hyvin heikko, väsynyt ja viluinen, voidaan tilannetta tasapainottaa syömällä lämmittävää ruokaa, joka nostaa energiatasoa. Samalla tavalla, jos ulkoinen ympäristö on kylmä ja kostea, voidaan vastustaa tämän vaikutusta kehoon syömällä Lämmittävää ja Kuivaavaa ruokaa.

      Viilentäviä ruokia
      Raa´at hedelmät ja vihannekset
      Maito, Tofu, Minttu

      Lämmittäviä
      Lihat, kypsytetty kala
      Kaura, pähkinät
      Inkivääri

      Makea, Kirpeä, Suolainen ja Karvas ovat makuja, jolla jokaisella on oma terapeuttinen vaikutuksensa, joka on opittu määrittämään vuosisatojen käytännön kokemuksen ja harjoituksen myötä. Esimerkiksi Suolainen pehmittää kovettumia kehossa ja Kirpeä hajottaa ja liikuttaa energiaa kehossa. Makea vahvistaa kehoa heikkoustiloissa ja Happavan supistavaa ominaisuutta käytetään esimerkiksi ripulin hoidossa. Ruoka-aineilla on myös suunta, mihin kehon osii ja elimiin niiden vaikutus kohdistuu. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_lääkeoppi#Viisi_makua

      viides maku, umami. Umami on jotakin tuttua, jonka voit tuntea kielesi päällä, mutta et kuitenkaan pysty sitä aivan tavoittamaan. Umami on kuitenkin varsin oleellinen osa kiinalaista gastronomiaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Umami
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa.
      Vinkkinä vielä, ruoat joissa on vahva umamin maku, eivät sovellu syötäväksi punaviinin kanssa. Umamin mausta tulee epämiellyttävän metallinen, mikäli se yhdistetään punaviinin makuun.
      Tämän maun kykenee maistamaan selvästi kalakastikkeissa, kuivatussa katkaravussa, Parman kinkussa, ilmakuivatussa salamissa tai siitakesienissä. Umamin makua, kuten muitakin perusmakuja on vaikea kuvailla sanoin, niin paras tapa päästä selville umamin mausta on hankkia kuivattuja siitakesieniä hyvin varustetusta ruokakaupasta tai aasialaisesta kaupasta. Sieniä tulee liottaa lämpimässä vedessä puolisen tuntia, jonka jälkeen ne voidaan paistaa. http://fi.gbtimes.com/ruoka/kiinalainen-keittio-viides-maku-umami

    • näin laskien
    • shemeikka3

      Ei se rasva lihota eikä oo epäterveellistä jos on hyvälaatusta rasvaa, ite oon tän kokenu lukemattomia kertoja. - Jos itämaista ruokaa harrastat ja haluat laihtua, niin idea on ihan sama ku suomalaisessa ruuassa, eli jätä viljahiilarit veks. Ruokien kanssa ei siis runsaasti riisiä, perunoita, eikä nuudeleita, tee siinä wokissa tai missä teetkin ainoastaan vihanneksia, lihaa tai kalaa.

    • eiserasva

      Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia.

      Sama makeuden tyrkky on aiheuttanut jenkkien ylipaino-ongelmat esim. bbq-kastikkeiden muodossa.

    • annoskoko on avain

      Kaikilla ruoilla saa painonsa putoamaan, jos sitä haluaa. Yksinkertainen salaisuus on sen sapuskan määrässä. Kun syö vähemmän, kuin kuluttaa, niin laihtuminen alkaa.
      Natsi-Saksan vankileireillä sen huomasi eritoten. Jos kuka on nähnyt vanhoja filmejä niistä, niin huomaa väitteen paikkansa pitävyyden.

    • tsing-tau

      "Aasialaisessa keittiössä se rasva ei ole se pahin mörkö vaan sokeri - joka ruokaan lisätään hyvinkin paljon sokeria, jotta saadaan tämä ns. hapanimelä-maku. Lisäksi aasialaisessa keitiössä käytetään myös paljon suolaa (joka kerää nesteitä kehoon), jota saadaan niin kala- ja osteri- kuin myös soijakastikkeista. Näiden sekaan lisätään vielä runsaasti erilaisia etikoita (Kiinassa etikkaa pidetään terveyttä edistävänä) ja näin saadaan tyypillinen maku aikaan eli makea/hapan/suolainen, jonka voi myös haistaa jokaisen kauppakeskuksen ala-aulassa - eri asia sitten on sen "herkullisuus".

      Aasialaista ruokaa syöden tuskin saat painoasi putoamaan juuri tämän runsaan sokerin ja suolan käytön takia."

      Niin - siis näin on ainoastaan osittain Kantonin kiinalaisessa ruokakulttuurissa mutta tilanne on toinen jos syöt shanghailaista, pekingiläistä tai sechuanilaista ruokaa joko Kiinassa tai missä vaan.

      Ja sokeria ei erityisemmin lisätä japanilaiseen, thaimaalaiseen, vietnamilaiseen, intialaiseen, libanonilaiseen, jordanialaiseen, turkkilaiseen ja moneen muuhun aasialaiseen ruokaan.

      Tässä oli kai siis kyse aasialaisesta ruuasta eikä ainoastaan rajoitetusti Kiinan yhden maakunnan ruuista ? Ja voin kyllä ite vähän asiaan perehtyneenä kertoa että se hapanimelä kastike on kantonilaisessakin keittiössä vaan yks kastike ja makuyhdistelmä monien muiden joukossa, Suomessa ehkä perusjunttikiinalaisissa ( joilla on oma ruokalista kiinalaisille usein ) sitä saa mutta ei aidoissa paikoissa niin paljon.

      Yks Helsingin aidoimpia kiinalaisia on v. 72 perustettu China, sieltä voi vaikka alottaa tutustumisen peruskiinalaiseen ruokaan.
      Ens alkuun voi tilata vaikka höyrytettyjä katkaravuilla täytettyjä wontoneja ja pääruuaks kokonaisena paistettu joka kala, tyypillistä kiinalaista ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe