Merkkarit palasivat vai palasivatko sittenkään

sussu70

IS tiesi kertoa että taas ne vanhan ajan merkkarit palaavat. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288534658772.html
No pitihän se sitten tänään käydä ostamassa pussukka, ovat jo kaupoissa. Pakko sanoa että petyin. Mustat ovat pehmeitä, värilliset kovia niinkuin pitääkin. Värillisten maku on aikalailla sinnepäin, mustat eivät todellakaan voi olla samalla reseptillä tehty kuin 70-80-luvulla. Voevoe, mihin se kokki lie hukannut aidon ohjeen. Enivei, en osta toista kertaa.
Kaupan täti kyllä naureskeli että nämä toimivat ihan niinkuin ennenkin, hänellä irtosi jo paikka hampaista =) .. että jotakin postitiivista sentään. Mitähän nämä turhat lovetkin näissä mustissa karkeissa on, muissa väreissä ei lovia näy.

36

3530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fazerille.

      Merkkari eli merirosvoraha tekee paluun Fazerin valikoimaan.

      Tällaiset makeiset pitäisi kieltää lailla, koska se on hengenvaarallinen.

      Aikoinaan työkaverin jo aika iso tenava sai kurkkuunsa tuon makeisen ja oli lähellä kuolla. Ei saanut henkeä, oli tilattu ambulanssi tulossa, silmistä valkuaisista katkeili verisunia, kun ei saanut henkeä ja yritettiin pelastaa.
      Lopulta kurkusta irtosi tuo makeinen, mutta se oli niin varoittava esimerkki, että kaikki työkaverit lopetettiin lapsille ostamasta sellaisia makeisia, jotka ovat tuollaisia
      rahan, kolikon tyyppisiä makeisia.

      Niissä pitäisi olla ns. keskellä reikä, että jos sattuu jokin vahinko, niin jostain ilmaa kulkee keuhkoihin. Se on hirvittävä asia.

      Fazer saisi muuttaa kolikon rakenteen toisenlaiseksi.

      Että terveisiä Lahdesta.

      • No se on muutettu pieneksi ja lovitettukin että sen puoleen nou hätä.


      • mieti:

        No eiköhän ne kaikki kovat karkit ole vaarallisia joutuessaan kurkkuun. Itsellänikin meni pienenä joku ananas karkki kurkkuun ja meinasin tukehtua. What is the logic?


    • ghyikjlopöäå

      Miks helkkarissa niitä ei sitten saa pelkästään salmiakkimerkkareina, en minä halua mitään sekoitepussia kun en niitä hedelmä- ja kolaversioita syö ? Vi*du.....

    • No jos maistat noita niin et enää halua niitä salmiakkisiakaan..ikävä kyllä =)

    • Lapsi 82

      No, miten on? Miltä maistuvat? Onko läheskään samoja kuin ennen? Kannattiko ostaa vai oliko rahan tuhlausta? Mulle ei taas salmiakit maistu mutta hedelmämerkkarit kyllä! :) Colamerkkareita en muista edes maistaneeni koskaan?

      • _Kallista_

        Ei minullakaan ole mitään aiempia muistikuvia mistään colamerkkareista. Tykkään kyllä cola-karkeista, mutta jos merkkarit tuodaan uudelleen myyntiin yhdessä nostalgiapussissa, niin kannattaisi pysyä ihan alkuperäisissä tuotteissa.


    • ghyikjlopöäå

      No ei nuo nyt kovin ihmeelliseltä maistuneet. Sanoisin että kun näistä "namiseinistä" löytyy salmiakkilantteja ja hedelmälantteja, niin ne on vähintään yhtä hyviä. Tuskin ostan toista pussia noita.

      Aika kultaa muistot.

    • _Kallista_

      Uskomatonta hintaa ottavat noista! Vielä en ole viitsinyt ostaakaan, kun näin pikkuruiset lovilla vielä lisää kevennetyt sekoitelmarimpulat pussissa.

      Haluaisin kyllä maistaa taas salmiakkimerkkaria, mutta jos reseptikään ei ole kohdillaan ja hinta on tuollainen, niin saattaa jäädä väliin.

    • merkkari5

      voi porkkanaankin tukehtua

    • kemiallista mössöö

      maku ei ole sama kuin alkuperäisessä merkkarissa! Pettymys, 70-luvulla maku oli enemmän lakritsinen, nyt mitäänsanomaton perussalmiakki.

    • 80-Luvun lapsi

      Ensikskin... halpoja ovat todellakin!!! Ja aivan yhtä hyviä kun aina ennenkin. Hedelmät ainakin juuri saman makuisia kun ennenkin. Aion ostaa jatkossakin. Pieni varovaisuus silti lapsen kanssa, eli varovainen saa olla ettei lapsi tukehdu nameihin. NAMSKIS!!!

      • Valinnanvapaus.

        Halpojako ? 180 gramman pussi siinä 1,7-1,8 euroa, eli 9,5-10 euroa per kilo. Yleensä kaupoista saa vähän halvemmalla (kitumarketissa usein jopa alle 6 euroa kilo), ja voi itse valita mitä ottaa. Tuossahan pakkosyötetään hedelmät, kolat ja salmarit sekaisin.....


    • 80's kid

      Tulipa ostettua pussi merkkareita, oliko ne silloin 80-luvulla näin pieniä vai huijaako tässä nyt se että olin silloin lapsi ja pieneen kätöseen ne näyttivät isoilta?
      Maku tuo mieleen muistoja, alan kaivata Commodore 64:stakin kun aikoinaan sillä pelatessa tuli syötyä merkkareita :D

      • Isoja olivat

        Kokoa on pienennetty, etteivät juuttuisi lasten kurkkuun. Ärsyttävän pieniä nuo silti ovat. Olisivat mieluummin tehneet lasten- ja aikuistenpussit erikseen.


      • 80's kid
        Isoja olivat kirjoitti:

        Kokoa on pienennetty, etteivät juuttuisi lasten kurkkuun. Ärsyttävän pieniä nuo silti ovat. Olisivat mieluummin tehneet lasten- ja aikuistenpussit erikseen.

        Heh joo ja aikuistenpusseja ei myytäisi alle 30 vuotiailta vaikuttaville :D
        Muistan miten jo kolmella markalla sai ison pussin merkkareita irtokarkkina lähikaupasta 80-luvun alkupuolella. Nykyään sen nimenomaisen lähikaupan paikalla on räkälä juopoille, kuvastaa yhteiskunnan kehitystä :-/


    • Jaska Lööf

      "Merkkarit palasivat"

      Onhan noita ollut irtomyynnissä ainakin viimeiset 15 vuotta. Lisäksi salmiakkimerkkareita on ollut Fazerin salmiakkisekoituspussissa vuosikaudet.

      Ja valitettavasti resepti ei ole alkuperäinen.

      • 80's kid

        Nythän tässä on ristiriita, väität että resepti ei ole alkuperäinen. Reseptiä ei kai ole ns. alkuperäiseksi väitettykään vaan vuodelta 1973 peräisin olevaksi. Onko v. -73 resepti sitten alkuperäinen vai ei, henk. koht. en tiedä kun en ollut vielä olemassa vuonna 1973.


      • Jaska Lööf
        80's kid kirjoitti:

        Nythän tässä on ristiriita, väität että resepti ei ole alkuperäinen. Reseptiä ei kai ole ns. alkuperäiseksi väitettykään vaan vuodelta 1973 peräisin olevaksi. Onko v. -73 resepti sitten alkuperäinen vai ei, henk. koht. en tiedä kun en ollut vielä olemassa vuonna 1973.

        http://www.kaleva.fi/viihde/merkkari-palaa-karkkihyllyyn/619182/

        "Fazer tuo vuoden 1973 ALKUPERÄISELLÄ reseptillä valmistetun merirosvorahan takaisin helmikuun alussa."
        ...
        http://www.fazer.fi/Tuotteet/Uutuudet/Nostalginen-makeinen-Merkkari-palaa-Fazerin-valikoimaan-/

        "Mix-pussissa on vuoden 1973 ALKUPERÄISELLÄ resepteillä valmistettuja salmiakki-,hedelmä- ja kolalantteja."


        Jokainen 1980-luvulla merkkareita syönyt muistaa kuinka resepti muuttui samalla kun koko pieneni.


    • merkkarimuisto

      Sama juttu, petyin kun olivatkin pehmeitä lättänöitä eikä makukaan ollut se sama mitä aikoinaan. Ehta merkkari oli niin kova että sen pystyi vaikka vasaralla napsauttamaan sirpaleiksi ja palasina me söimmekin niitä emmekä kokonaisina.

    • VM1969

      Miksi mustissa merkkareissa on lovi ja värillisissä ei? Keltainen ei vissiin menekään kurkkuun? Hyvää logiikkaa fazerilta.

      Joka tapauksessa pettymys oli ja puolet meni roskiin.

    • _Kallista_

      Ostin, maistoin ja totesin lapsuudestani tutun makuisiksi (paitsi se cola, joka sekin oli ihan hyvä). Verrattoman paljon aidompi ja parempi pussi, kuin ne pehmeät salmiakkiset "turvamerkkarit", joita 90-luvulla kaupiteltiin.

    • En osta enää

      ikinä! Maku ei todellakaan ollut sama. Eihän niissä ollut makua juuri ollenkaan. Hirvittävän suuri pettymys.

    • pirate4

      Ehkä resepti onkin entinen, mutta onko niin että ne ovatkin raaka-aineet, jotka ovat muuttuneet...? T:nan EU...

      Olin 70-80-luvulla merkkareiden himo-syöjä. Joka viikko tuli useasti ostettua markalla kymmenen merkkaria ja jos rahakkaampi päivä oli niin kahdella markalla sai jo pulleamman pussin näitä herkkuja jauhettavaksi. Voi niitä aikoja jotka eivät koskaan palaa ja on vain nieltävä pettymyksensä että Merkkari Mix on täysin fuskausta sillä näillä uusilla ei ole mitään tekemistä noiden edellisten kanssa. Jopa Kalpiksen versio on lähempänä alkuperäistä kuin tämä jota Fazer väittää samaksi kuin ennen...

    • nimierkkimies

      maku muistuttaa jotain puhdistusainetta.. ei kyllä tällaisia olleet silloin 90-luvun alussa kun söin näitä paljonkin.

    • TieteellinenTotuus

      Ihan samoja ne on kun ennenkin. Ihmisten makuaisti rapistuu 20 vuodessa samoin kuin ulkonäkö, fyysinen kunto jne. Asiat eivät enää maistu samalta. Joten nauttikaa rauhassa ja tavoitelkaa sitä oikeaa fiilistä.

    • merkkari erkki

      Maistuvat juuri samalta kuin enenkin. Aikuisena makuaisti vähän muuttuu ja mikään ei maistu enää samalle, mutta nämä kylläkin maistuu!

    • tiuski3

      Mielestäni hyvinkin saman makuisia.

    • jmonty

      mikäs näissä salmiakkimerkkareissa on, kun ovat nykyään pacmanin muotoisia

    • Merggarimage

      Etteivät kukkahattutädit polttaisi Fazerin tehdasta xD

    • juhgioklp

      Irtomyynnissä ja laatikoissa myytävät merkkarit ei ole samoja kuin näissä sekoitepusseissa. Erehdyin ostamaan ja kovia koppuroita on laatikkotavara.....viddu.....

    • Merkkari muisto

      Muistan kerran penskana miten eräällä leirillä söin noita vanhoja merkkareita ja yksi karkki juuttui ruokatorveen kiinni pitkäksi aikaa. En siis ollu vaarssa onneksi tukehtua mutta oli tosi hirveen tuntusta kun koitti niellä sitä karkkia alas ja se vaan jumittaa kurkussa.

    • Merirosvonamu

      En tiedä miltä vanhat maistuivat kun en edes elänyt silloin. Mutta hyviä nämä uudet ovat, muunlaisia en osaa kuvitella.

    • Ex-merkkariaddikti

      Haribon Piratokset on parhaita!

    • einäinfazer

      Eivät ole niitä samoja alkuperäiset olivat tuoreena pehmeämpiä ja virhe oli myös myydä ne samassa pussissa hedelmämerkkareiden kanssa. Niitä inhottiin jo 70-luvulla.

    • ghyuijko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      404
      7905
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      201
      5833
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      331
      2241
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1603
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1597
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1235
    7. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      9
      1202
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1200
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      969
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      49
      910
    Aihe