Launtaimakkara - näin suomalaista huijataan

Krilleri

Lidlissä myydään Atrian lauantaimakkaraa. Se tuli Lidlin oman tuotteen tilalle viime vuonna. Kilohinta oli kummallakin aika samanlainen. Resepteissä onkin sitten eroa vähän enemmän.

Atria: sianliha, vesi, silava, perunatärkkelys, kamara, suola (1,6 %), stabilointiaineet: tärkkelysasetaatti (E 1420), difosfaatti (E 450), soijaproteiinivalmiste, glukoosi, dextroosi, hapettumisenestoaine erytorbiinihappo (E 315), säilöntäaine natriumnitriitti (E250), mausteet (mm. chili), aromi. Lihapitoisuus 42% (lihaa ja siihen verrattavia ainesosia yhteensä 50%).

Lidlin oma merkki: sianliha, vesi, suola, stabilointiaineet: natriumsitraatti (E331), difosfaatti (E450), mausteet, dekstroosi, hapettumisenestoaine: C-vitamiini. säilöntäaine: natriumnitriitti (E250). Lihapitoisuus 79%.

Ei ole vaikea arvata, kummassa on parempi myyntikate, jos hinta on sama, mutta toisessa vain puolet lihan määrästä. Lihan tilalla sitten aika monta E-koodia, perunajauhoa ja lihaan verrattavia teurasjätteitä.

Noita Atrian ongelmajätteitä voidaan myydä jatkuvasti vain siksi, että suomalaiselle kuluttajalle kelpaa huonokin tavara, mutta silti ollaan valmis maksamaan priima-tavaran hinta. Onkohan niin, että me suomalaiset emme ole ihan niitä penaalin terävimpiä kyniä?

25

4855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikku varpunen

      Lauantaimakkara on vuosikymmenet ollut tuote, mihin pannaan kaikki yli jääneet solkut.
      Kaikki jotka ovat nähneet lauantaimakkaran valmistusta ovat taatusti lopettaneet tuon herkun ostamisen.

      • Marketta P

        Lauantaimakkara oli ennen A-luokan makkara ja sisälsi oikeaa lihaa. Sitten kun HK ja Atria saivat työnnettyä laatua tehneet pienet kilpailijansa pois markkinoilta, muuttui lauantaimakkara ja monet muutkin tuotteet huonompaan suuntaan. Lihan tilalla jauhoa ja teurasjätettä. Hesassa Wotkins tekee vielä kunnon lauantaita, mutta eihän S- ja K-mafiat sellaisia hyllylle ota.


    • hskxjhc

      Lidlin lauantaimakkara oli kuivaa ja sitkeää, en osta toiste.

    • 60-lukua

      Hällä väliä, en ole lauantaimakkaraa ostanut enää 40 vuoteen...

    • Lauantaimakkara

      tehtiin silloin ennen vasikan- 70% ja sianlihasta 20% se oli silloinkun tehtiin makkarat lihanjaloistamoissa eikä leipomoissa.Oikeeita nakkeja ei oikein tee enää kukaan.Aito nakki napsahtaa ,kun nakin päitä käänetään yhteen nykyisistä nakeita tulee ympyrä.

      • Nisu jahu

        Lauantaimakkara on ainakin 50 vuotta ollut jauhomakkaroiden ykkönen, joten kuullostaa vitsiltä, kun joku on kiinnostunut se "lihamäärästä".


    • Tex Ahola

      Ja mitä ihmettä se soijaproteiinivalmiste makkarassa tekee???? Amerikassa soijaa syötetään nautakarjalle ja muille elukoille ja se ei ole edes niiden ruokaa!!
      Nitriitit on myrkkyjä!! Ei tarvitse yhtään kenekään koskaan ihmetellä mistään syystä millään verukkeella että miksi syöpien esiintymistiheys on lisääntynyt räjähdysmäisesti!! Hyvä kun kirjoitit että Lidlistä saa kuitenkin lihaista makkaraa vielä!
      Minä lähen Lidliin nyt heti!
      Klonk! (Ovi kävi)

    • Sinä olet

      -50 luvulla vielä taputellut pirtin lattialla ruskeita piparikakkuja.

    • Tuunaaja1

      Suomessa lihanleikkaajat tienaavat verkkaisella työtahdilla vuorineuvoksen tienisteja, Saksaan leikkaavat tulevat Puolasta ja Baltiasta...... Asuvat teltoissa ja tekevät 16 tuntisia päiviä 1,5 kertaisella teholla... Kumpi sitten on oikein?
      ...ja lopettakaa tuo teurasjätteistä puhuminen.... Eläin on käytettävä hyödyksi lähes kokonaan tai muuten sekä liha vasta maksaakin.
      Liha on muuten nykyään kutakuinkin samanhintaista kun 80 luvun lopussa....ja lihavalmisteet (makkarat) ovat edullisempia, Palkat vaan on yli tuplaantuneet ihmisillä, joten liha on myös edullista verrattuna tuohon aikaan:)

      • jaska taas

        Taatusti laitettu jauhonkin tilalle sitä kamalaa hevosen lihaa.?


      • Ihaa mums
        jaska taas kirjoitti:

        Taatusti laitettu jauhonkin tilalle sitä kamalaa hevosen lihaa.?

        Hevosen liha sopii makkaraan, erityisesti metwursteihin.


      • Viiviann

        Kylläpäs nyt vitsin heitit, lihanleikkaajat muka verkkaisella työtahdilla. melkein naurattas jos ei suututtas tommonen höpinä. Täällä ainakin on vedetty työtahti niin tiukille, että jo laatu kärsii. Liikkuvalla hihnalla leikkaaminen on sekunttipeliä ja tännekkin tulee kesäisin kymmeniä puolalaisia leikkaajia ja osa lähetetään aikapian pois kun eivät pysy työtahdissa. Ammattitaitoinen vuosikausia alalla ollut leikkaaja saa 55000 euroa vuodessa, ei se vielä vuorineuksen palkkaan yllä. Eräs kielten opettaja sanoi että sen hekin saavat.


    • Kävitkö

      TUUNAAJA tarkastamassa suomalaisen ja saksalaisen lihanleikkaajien työtahdin,kun tiedät siitä kirjoitella tuollatavalla.

      • Tuunaaja1

        ...kyllä on tilastoja tullut nähtyä joo ja vähän kokemustakin... ja siellä Saksassa ne on tsekkejä ja puolalaisia suurimmaksi osaksi.
        ...Puolalainen leikkaa kertoimella 1,4 suomalaisen tahtiin verrattuna, ja tienaa puolet vähemmän.


    • ytgfuhi8ok0p+

      Huomenna onkin liiterissä 800 gramman lauantai 1.59 euroa tarjouksessa. Sinne ja heti. Nam.

    • anonyyminä

      on muuten hyvä kirjoitella pa sk aa

    • AperitaAatu

      Nykyajan makkarat.
      Lihan korvikkeita,lattioilta kerättyjä teurastamojätteitä.
      Kamaraa,rustoja,jänteitä,silavaa.Lihaan rinnastettavia aineita.
      Lihapitoisuus 5%

      Broilerin nahkaa.Siipikarjan nahka.
      Perunaa,perunajauhoa,vehnäjauhoa,soijaa,hernettä,porkkanaa.??
      stabilointiainetta,maltodeksiini,säilöntäaine,happamuudensäätöaine,mausteita,suolaa,nitriittiä.
      E450 E301 E250 Bon Apetit.

    • 46uy56y5

      En ymmärrä kuinka joku oikeasti osaa tehdä noin huonoa makkaraa. Katso ohjeet liimalihasta netistä ja herää, siis kotimainen liha/vartaat.

    • Vuan syökkeehän poejjat ja tytöttii makkarata!:D:D

    • Anonyymi

      Lidl myy suomalaisille Ruotsissa Poutun lauantaita, jossa ei ole oikeastaan oikeata lihaa ollenkaan. Vettä ja kamaraa. "Lihapitoisuus" nyt kun on enemmän lihaa, on 26%. Pelkkää paskaa koko Poutun makkara!

      • Anonyymi

        Enemmän lihaa siinä koneellisesti erotellussa on kuin lihaksi laskettavassa ihrassa.


    • Anonyymi

      Voisiko joku naputella Lidlin tuotteen ainesosalistasta energia, hiilihydraatti, proteiini ja rasva -määrät. Atrian lauantaille ne ovat:

      (per 100g)
      Energia : 223,0 kcal
      Hiilihydraatit: 5,2 g
      Proteiini:7,9 g
      Rasva: 19,0 g

      Keskiarvoisessa sianlihassa on tämän https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/713 mukaan proteiinia 18,9 g/100g. Kun Atrian lauantaimakkarassa sanotaan olevan 7,9 g/100g proteiinia niin laskeskellaan: 7,9/18,9*100 = 41,8% ... juurikin sen verran kuin AP:n viestissään mainitsi.

      Jos Lidlin tuotteessa olisi keskimääräistä sianlihaa 79 g/100g niin siinä pitäisi olla aika paljon proteiinia / 100g.

      • Anonyymi

        Rasvamäärä voi olla suhteessa enemmän tai vähemmän, vaikuttaa silloin proteiiniinkin. Lapsena tykkäsin Lauantaista, mutta samanlaisia tahmaisia ne ovat Lidlissäkin nykyään, joskus olen jotain maistellut, mutta sielläkin ollut monen valmistajan. Varmaankin alle 19% rasvaa oli, en noin rasvaisia osta kuin meetwurstia korkeintaan, mutta ei auta jos maku muuten hirveä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvamäärä voi olla suhteessa enemmän tai vähemmän, vaikuttaa silloin proteiiniinkin. Lapsena tykkäsin Lauantaista, mutta samanlaisia tahmaisia ne ovat Lidlissäkin nykyään, joskus olen jotain maistellut, mutta sielläkin ollut monen valmistajan. Varmaankin alle 19% rasvaa oli, en noin rasvaisia osta kuin meetwurstia korkeintaan, mutta ei auta jos maku muuten hirveä.

        Kunhan nyt löytyy Lidlin tuotteen tiedot niin tiedetään enemmän. Keskimääräisessä valmistamattomassa sianlihassa on vettä 67 %, proteiinia 19 % ja rasvaa 13 %. Jos tuotteessa on rasvaa on enemmän/vähemmän suhteessa proteiiniini niin se ilmenee helposti ainesosalistasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan nyt löytyy Lidlin tuotteen tiedot niin tiedetään enemmän. Keskimääräisessä valmistamattomassa sianlihassa on vettä 67 %, proteiinia 19 % ja rasvaa 13 %. Jos tuotteessa on rasvaa on enemmän/vähemmän suhteessa proteiiniini niin se ilmenee helposti ainesosalistasta.

        Lidlissä tainnut olla enimmäkseen suomalaisia Lauantaimakkaroita, en tiedä onko jatkuvasti mitään. Dulanossa on tuon linkin mukaan peräti 27% rasvaa, mutta monestakin tuotteesta on myös kevytversiot. Poutullakin ollut ainakin joskus 3% versio.
        http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto?filter=lauantaimakkara

        Saksalaiset tuotteet yleensäkin rasvaisia ja suolaisia ja usein kevytversioita ei ole kaupassa ollenkaan, vaikka tarjousten mukaan pitäisi olla, esim mozarella, sulatejuutoviipaleet... Keskimääräisillä ei ole merkitystä, kassler paljion rsvaisempaa kuin kinkku, missä ei ole rasvaa juuri ollenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe