Maailmanlaajuinen marssi aidon ruuan puolesta.

Pupuel

Virallisesti 25.5 järjestettävä tapahtuma kulkee nimellä marssi monsantoa vastaan, mutta ajattelin että ehkä tuo käyttämäni otsikko houkuttelisi paremmin porukkaa =)

Suomessa marssi järjestetään Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa. Marssi järjestetään 36 maassa ja yli 330 kaupungissa.

Kuinka moni on kuullut biotekniikkayhtiö Monsantosta? Se on maailman suurin siemen ja torjunta-aine firma. Se tuottaa noin 90% kaikista GM siemenistä. Monsanto, Dupont Pioneer sekä kolme muuta yritystä tuottavat tällä hetkellä noin 50-60% kaikista siemenistä. Monsanton tavoitteena on lopulta saavuttaa kontrolli koko planeetan ruokahuollosta ja niin että kaikki tarjolla oleva ruoka tai rehu on geenimanipuloitua.

Seuraavaksi vain copypastetan http://www.geenimanipulaatio.fi/ sivustolta muiden huolella kirjoittamaa tekstiä niin pääsen nukkumaan =)

MONSANTO JA GMO
Monsanto on monikansallinen maatalouden biotekniikkayhtiö, jonka missiona on hallita maapallon ruokahuoltoa. Tähän se tähtää geenimanipulaatiolla ja torjunta-aineilla, joiden pitkäaikaisia vaikutuksia ekosysteemiin ei ole tutkittu. Monsanton GMO-soijarehulla ruokittu suomalainen liha ja kana on lautasillamme ilman, että siitä tarvitsee ilmoittaa pakkausmerkinnällä.

MIKSI MARSSIMME?
Tutkimukset ovat osoittaneet että Monsanton geneettisesti muuntelema ravinto voi johtaa vakaviin terveysriskeihin kuten syöpäkasvainten kehittymiseen, hedelmättömyyteen ja sikiövaurioihin.

Yhdysvalloista ruokaturvallisuudesta vastaavaa virastoa, FDA:ta, ohjaamassa on Monsanton entisiä johtajia. Tämä kyseenalainen eturistiriita selittää valtiojohtoisen tutkimuksen puutteen GMO-tuotteiden pitkäaikaisista vaikutuksista.

Äskettäin Yhdysvaltain kongressi ja presidentti hyväksyivät säädöksen, joka tunnetaan lempinimellä “Monsanto Protection Act”. Se muun muassa estää tuomioistuinta keskeyttämästä Monsanton geneettisesti muunneltujen siementen myyntiä vaikka meneillään olisi oikeusprosessi.

Monsanto on ollut liian pitkään edunsaaja yritystuissa ja poliittisessa suosimisessa. Luomu- ja pienviljelijät kärsivät tappiota sillä välin kun Monsanto pyrkii luomaan monopolin maailman ruokatuotannosta, muun muassa patentoimalla oikeuksia siemeniin ja geneettiseen perimään.

Monsanton GMO-siemenet ovat haitallisia ympäristölle. Tutkijat ovat esimerkiksi yhdistäneet niihin maailman mehiläiskannan romahtamisen.

Marssien facebook sivut:

Helsinki https://www.facebook.com/events/467590523309704
Turku https://www.facebook.com/events/307536046042485
Vaasa https://www.facebook.com/events/449305375160580
Oulu https://www.facebook.com/events/109266732581644

Satu Hassin pätevä blogaus aiheesta:

http://blogit.iltalehti.fi/satu-hassi/2013/05/08/eu-komissi ... n-asialla/

Eräs kommentti tuohon Satun kirjoitukseen:

Monsantolla on valtaa. EU on pikku kiho.
Katainen pienen pikku pikku kiho.

Tästä on kyse:
“Monsanton tavoitteena on päästä hallitsemaan koko maailman elintarviketuotantoa, missä se on jo suurelta osin onnistunut. Se on tehokkaampi ja pelottavampi ase kuin mitkään
pommit ja muu sotakalusto…”

Eihän tämä kauhean hauska asia ole, mutta on parempi, että mahdollisimman moni on tietoinen asiasta, jotta voimme laittaa stopin Monsanton ja sitä tukevien tahojen toiminnalle. Me emme tule toimeen ilman ruokaa ja kenellekään ei ole hyväksi mässyttää syöpää ym. ikävää aiheuttavaa GM ******.

2

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe