Pienin elävä paljain silmin nähtävä olio?

mikamika4

Heippa kaikille!

Tänään pyydän apuanne erään hyönteisen tunnistamiseen. Tai kyseessä tuskin on edes hyönteinen tai ötökkäkään, vaan, mikälie oikea nimitys tälle. Kyseessä on siis millimetriäkin pienempi ötökkä.

Ruudullani käveli L-kirjaimen muotoista rataa pitkin jokin olio, joka oli millimetriä pienempi. Nyt kun katselet tätä ruutua, tuo päätäsi lähemmäs, 10 cm päähän näytöstä, ja näet aivan pienen pieniä ruutuja näytölläsi. (Ovatko ne muuten niitä pikseleitä?) Olio, joka näytölläni juoksenteli oli yhden tuollaisen ruudun kokoinen, eli siis näin, kun joku ötökkä siinä juoksi.

Olen pikkupoikana tutkinut ötököitä, ja ne on aina olleet kiinnostuksenkohteitani, mutta nyt löytyi jotain aivan ainutlaatuista. Mikä on tämä olento, mistä me puhumme? Emme ainakaan hyönteisestä, tuskin enää edes 'ötökästäkään'. Bakteeri on liian iso, jotta sen paljaalla silmällä voisi nähdä. Joten kokemuksesta tiedän, että tuo on pienin olento, mitä ikinä olen nähnyt. Pienen pippuruista samettipunkkiakin vielä puolet pienempi.

Olento liikkui tarpeeksi hitaasti, jotta sain sen liiskattua, mutta liian nopeasti, että olisin ehtinyt jotenkin fiksusti ottaa sen ''talteen''. Näyttö oli sinä hetkenä valkoinen, ja siksi satuin ötökän näkemään, muuten se olisi jäänyt näkemättä.

Omistan erittäin tehokkaan mikroskoopin, mutta eihän tuollaista saa siihen juuri mitenkään, joten tuo olio liiskautui paperilappuselle, ja siihen jäi vain jokin epämääräinen mikroskooppinen läntti, jossa ei mitään rakenteita näkynyt. Vain läntti. Eli oliolla ei paljain silmin ollut jalkoja tai mitään.

Kiitoksia, odottelen vastauksianne! :)

3

217

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mikamika4

   Niin ja siis etsimme nyt täältä Etelä-Suomesta löydettyä otusta. Kyseinen hyönteinen, jonka linkkasit edustaa fairyfly -suvun hyönteistä, joka on siis erä alaalakategoria pistiäisille. Kyseinen otus linkissäsi viihtyy maailmanlaajuisesti kaikilla trooppisilla alueilla, joihin Suomi ei kuulu.

   Muutoin otus oli sikäli oikea, kun se koonsa puolesta osui oikeaan. Onko jollain muuten tietoa näistä millimetrin kokoluokkaa ( tai max 2milliä) olevista otuksista, joita joskus muistan mullan seassa nähneeni / talojen lattioissa kesällä kun oikein taas hyvinkin tarkasti katselin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   311
   3601
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   267
   2068
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   99
   1439
  4. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1343
  5. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   92
   1309
  6. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1198
  7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1197
  8. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   36
   1024
  9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   47
   1014
  10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

   kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
   Ikävä
   65
   914
  Aihe