Mitä usko on ?...

Ja tässähän on kysymys raamatun pohjalta ja ajatuksia muutenkin uskosta ja
sen olemuksesta. Hebrealaisille 11:1:" Usko on sen vakuuttunutta odotusta, mitä toivotaan, selvä osoitus todellisuuksista, vaikka niitä ei nähdä."
Tosi usko ei ole herkkäuskoisuutta. Uskoa jotakin ilman järkeviä todisteita. Usko vaatii perustietoja, todisteiden tuntemista ja sen arvostamista
mitä todisteet ilmaisevat. Miksi monilla ei ole uskoa ? Usko on Jumalan hengen
hedelmä. Galatalaisille 5:22.:" Toisaalta hengen hedelmä on rakkaus, ilo. rauha, pitkämielisyys huomaavaisuus, hyvyys, usko, 23 lempeys, itsehillintä." Monet eivät pyri elämään sen hengen mukaisesti.
Monilla on raamattu, mutta he eivät pyri elämään raamatun ohjeiden mukaisesti. Ratkaistessaan elämän ongelmia turvaudutaan toisten ohjeisiin. Siis toiset päättävät puolestasi. Uskonto on myös aiheuttanut monelle
pettymyksen. Monet kirkot sanovat opettavansa Jumalan sanaa, mutta ne eivät elä sopusoinnussa sen kanssa mitä raamattu opettaa. Moni jättää uskon
asiat esim. näiden syiden vuoksi. Moni ei myöskään usko, että Jumala on olemassa. Usko edellyttää myös uskon kanssa sopusoinnussa olevia tekoja.
Ts. elää puheidensa mukaisesti. Raamatunpaikka: Jaakobin kirje 2:17:"
Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut ".

6

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yurki1000

      Moi Hytre. Kiitos. Evankeliointi on yllättävän monipuolista, vaikka luulisi sen olevan vain jyvien heittelyä erilaisiin maaperiin ja lopun odottamista/jouduttamista.

      Luuk:
      8:5 "Kylväjä meni kylvämään siementänsä. Ja hänen kylväessään putosi osa tien oheen ja tallautui, ja taivaan linnut söivät sen.
      8:6 Ja osa putosi kalliolle, ja oraalle noustuaan se kuivettui, kun sillä ei ollut kosteutta.
      8:7 Ja osa putosi orjantappurain sekaan, ja orjantappurat kasvoivat mukana ja tukahuttivat sen.
      8:8 Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän." Tämän sanottuaan hän lausui suurella äänellä: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon."

      Matt. 24:14
      Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

      Jumalan siunausta
      Jyrki

    • minä itse uskon

      SIis kuinka otat vastaan kun kerrotaan Jumalasta, uskotko sen vai miten on?

    • lyhyesti näin on

      Se on sitä että Jumala armahtaa syntisen ja hän pääsee taivaaseen ja sielu pelastuu joutumiselta ties kuinka kamalaan paikkaan.

      • tietoa Jeesuksesta

        Kuka on Jeesus

        eesus luetaan kaikkialla historian merkittävimpiin hahmoihin. Hänen syntymästään lasketaan ajan kuluminen ja Jeesuksen elämän vaiheet rytmittävät vuosikalenteria. Tuhannet kirjailijat lainaavat Jeesuksen sanoja. Hänestä kirjoitettu tuhansia kirjoja ja tehty kymmeniä elokuvia. Sadat tutkijat ovat tutkineet hänen elämäänsä ja opetuksiaan.

        Jeesuksesta väiteltiin jo Hänen eläessään kuka Hän oli. Kerran Hän jopa kysyi opetuslapsiltaan kenen ihmiset sanovat Hänen olevan. Ja Jeesus kysyi sitä myös opetuslapsiltaan kuka Hän heidän mielestään oli.

        Useissa Raamatun ulkopuolisissa ajanlaskun alun historian kirjoissa on maininta Jeesuksesta:

        Josefus
        Tacitus
        Thallus
        Lucias
        Suentonius
        Pliny nuorempi
        Mara Bar-Sarapion

        Jeesus julisti Jumalan valtakunnasta, opetti Taivaallisesta Isästä, mutta suuri osa Hänen opetuksestaan keskittyi Häneen itseensä; mikä oli Hänen tehtävänsä maailmassa, kuka Hän oli.

        Jeesuksella on useita opetuksia, jotka alkavat "Minä olen …"

        Minä olen elämän leipä. - Sillä Hän sanoin antavansa elämälle täyttymyksen.
        Minä olen maailman valo. - elämälle suunta ja ymmärrys
        Minä ole tie, totuus ja elämä.
        Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin, eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.
        Jeesus opetti, että jos haluamme päästä Jumalan yhteyteen, meidän on tultava Jeesuksen luokse. Ja jos otamme Hänet vastaan otamme vastaan Jumalan.

        Jeesus antoi ihmisille syntejä anteeksi. Hän sanoi kerran tuomitsevansa maailman. Hän sanoi tulevansa takaisin ja istuvansa "kirkkauden valtaistuimelle". Jeesus sanoi itsestään, että Hän on tuomari mutta myös tuomion peruste. Jeesus sanoi olevansa Messias ylistetyn Jumalan Poika. Kun Hänen vastustajansa halusivat tappaa Hänet, he syyttivät häntä näin: "Sinä teet itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen" (Joh. 10:33)

        Yksi opetuslapsista Tuomas polvistui Jeesuksen eteen ja sanoin: "Minun Herrani ja minun Jumalani." Jeesus ei moittinut Tuomasta tästä vaan antoi ymmärtää, että Tuomas oli tehnyt oikein nimittäessään Häntä Jumalaksi. Jeesus sanoi Tuomaalle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

        http://www.uskon.fi/html/kuka.html


    • 1213

      Lisäisin tähän: usko on uskollisuutta. Uskolla on kaksi merkitystä, uskoa johonkin asiaan, tai olla uskollinen. Raamatussa kyse on usein uskollisuudesta,, joka on enemmän kuin uskomista. Esim. seuraava.

      Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä.
      Luuk. 16:10

      Raamatun mukaan pahat riivaajatkin uskovat Jumalan olevan yksi, mutta ovatko ne uskollisia Jumalalle? Oletteko te uskollisia Jumalalle? Se on ratkaisevampaa kuin usko olemassaoloon.

      "Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat."
      Jaakobin kirje 2:19

      Jos ihminen pysyy totuudessa ja pitää Jumalan käskyt, jotka ovat tiivistetysti lähimmäisen rakastamisessa, on ihminen uskollinen Jumalalle.

      "Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys."
      Room. 13:9-10

    • Klassinen uskon määritelmä on, että usko on totenapitämistä. Tätä korosti roomalaiskatolinen teologi Tuomas Akvinolainen keskiajalla. Minusta usko on sitäkin, mutta se ei vielä ole pelastavaa uskoa. Jaakob Vanhurskas kirjoittaa kirjeessään, joka on otettu Uuden testamentin kaanoniin, että usko Jumalan olemassaoloon ei ole vielä pelastavaa uskoa.

      Martti Luther korosti sitä, että usko on luottamusta. Tämä on minusta uskonnollisen uskon hyvä määritelmä. Tällainen usko ei ainoastaan hyväksy todeksi persoonallisen Luojan olemassaoloa ja niitä Jeesus Nasaretilaiseen liittyviä pelastushistoriallisia tapahtumia, kuten ristiinnaulitsemista ja ylösnousemusta, joita kuvataan Uuden testamentin evankeliumeissa. Usko on luottamusta, että Kaikkivaltias on armollinen Jeesuksen sovitustyön tähden syntiselle, juuri minulle, joka turvaan häneen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe