Ruotsalaisten peräkammaripoikien kommentit

westviking

Mun on ihan pakko nyt aloittaa tälläinen ketju koska kiinnostuin suomalaisten historiasta ihan sattumalta pienen sukututkimuksen yhteydessä ja siinä yhteydessä, kun huomasin, ( länsisuomalainen sukuni saattaa olla ruotsalaista alkuperää), että suomalaisiin suhtaudutaan edelleen tänäkin päivänä erittäin negatiivisesti maailmalla jos otetaan puheeksi pohjoiseurooppalaisuus.
On tahoja joiden mielestä suomalaisia ei voi laskea edes pohjoiseurooppalaisiksi koska he ovat näiden tahojen "tietojen" mukaan jotain epämääräistä itäistä porukkaa.

Paras tähän mennessä on kommentti nykypäivältä, missä epäillään onko suomalaiset ylipäätään valkoihoisiksi laskettavaa jengiä. Ne kun joskus historiassa määriteltiin mongoleiksi. Lähinnä ruotsalaisten "tiede"miesten toimesta.

Eli siis lyhykäisyydessään. Kerätään tänne nykyajan rasistisia näkemyksiä suomalaisista.

Netin kansainvälisillä palstoilla liikuttaessa on aika tavallista, että nimenomaan ruotsalaiset rynnii kertomaan ja oheistamaan siitä, että heidän viikingeillään ei koskaan ollut mitään yhteyttä suomalaisiin. Yksikään viikinki ei vaan ole voinut ikinä sekaantua suomalaiseen joten suomalaisilla ei ole viikinkiperintöä ollenkaan.

Tällä ei tietenkään pidä yleistää koko ruotsin upeaa tasa-arvoista ja tiedostavaa kansaa vaan nostaa esiin niitä peräkammarinpoikia jotka edelleen elättävät internetissä fantasioitaan nykyaikaisen historiantutkimuksen kustannuksella.

Toivottavasti sivistys saavuttaa jonain kauniina aamuna nämäkin omiin maailmoihinsa uponneet hassunassut.

Minun on vaan vaikea uskoa, että ns viikingit olisi olleet joku puhdas skandinaavinen rotu jotka pitivät erityistä huolta siitä, etteivät vaan sekoitu lähinaapureihinsa suomalaisiin.
Eihän tuollaista ajattelua ole todellisuudessa missään muualla ikinä tai nyt kuin Ahvenanmaalla, mikä
lienee ainoa paikka maailmassa minne suomenkielinen suomalainen ei voi muuttaa samalla ehdoin kuin muualle suomeen.


Ensimmäisenä linkkinä herkulliseen peräkammarikommenttiin:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120707211510AANLmy8

ja sieltä eräs helmi:
"No, Finland is not a Scandinavian (Nordic) country. They're Slavs. Scandinavians are northern Germanic people."

80

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • realvike
    • FinnsUSA

      Useimmilla on varmaan joku käsitys keitä olivat ns metsäsuomalaiset.

      Joka tapauksessa kuulun niihin jotka ovat kuulleet nuoruudessaan urbaanilegendaa siitä, kuinka jossain amerikan villinlännen seuduilla oli kylttejä missä kiellettiin sisäänpääsy inkkareilta, mustilta ja suomalaisilta.
      Tarkemmin asiaa tutkittuani huomasin, että kyseessä ei ole urbaanilegenda, vaan ihan oikeasti vallalla olllut meininki. Tosin sen perusteella mitä sain selville, niin tämä käytäntö oli vallalla ainoastaan ruotsalaisten asuttamilla alueilla minne oli heidän mukanaan muuttanut näitä metsäsuomalaisia jotka elintavoiltaan kovasti kuulema muistuttivat romaneja.
      Minulle ihan vieras kulttuuri suomalaisena. Jokseenkin en vain pidä suomalaisia kiertolaiselämään hurahtaneina. Pikemminkin päinvastoin.

      Mutta näin sitä mentiin amerikan ihmemaan ruotsalaisalueilla silloin joskus.

      :)

      • murjeviking

        Tarkennus edelliseen.

        Se meni näin:

        amerikassa aikoinaan oli ovilla kieltokylttejä missä luki:
        Ei intiaaneille, koirille eikä suomalaisille?

        Ja tosiaan lienee tarkoittanut silloisia metsäsuomalaisia jotka lähtivät ruotsalaisten orjina amerikkaan.
        Muut suomalaiset ihan toinen juttu.


    • Iiiwarih

      Harvinaisen kiihkoton ja realistinen näkemys löytyy world Historia sivustolta:

      "Somewhere I've read interesting article about Vikings. I don't remember where, but it was russian historian. Idea was that Viking(Varjags in russian) were not only Scandinavians, but also sailing people from the coast of the Baltic sea" Scandinavians, Curonians, Finns, some slav tribes, etc. Generally it was not ethnical organizations, but companies/unions of different tribes that were sailing over sea fir "luck". Of Course, Scandinavians were the lagest part of them. I think it sounds realistic ... "
      -John Lenon-

      Kuulostaa jotenkin realistisemmalta kuin ne ruotsalaisten sankaritarut joilla on yhtä paljon todellisuusperää kuin Kalevalan tarinoilla.

    • Kyllähän suomalaisten lähimpiä sukulaiskansoja ovat naapurikansamme, eli venäläiset, baltit ja skandinaavit

    • uudehko palstalla

      Mitä itse olen ulkomaiselta tutkija, historioitsija ja argeologisti taholta kuullut, niin viikingeillä oli sellainen tyyli, että minne he asettuivatkaan, he ottivat sikäläisiä puolisoita, ja nopeasti "kotoutuivat" kaikin puolin muutenkin alueella vallitsevaan kulttuuriin.

      Viikinkien ryöstö- ja kauppareissut olivat sitten asia erikseen, mutta kun puhutaan asumaan asettumisesta jonnekin, niin viikingeillä oli kuulema sellainen nopean ja suht. täydellisen sulautumisen tyyli. Että näin ollen miksei voisi suomalaisillakin olla viikinki juuria.

    • Here also one
    • juuh

      ÄH! Noi sun mappis on niin kielitieteellisiä, ettei niitä kukaan itseään vakavasti ottava ihminen enää kattele.

      Mielenkiintoista tosiaan, että viikinkien rohmuretkistä jauhetaan menemään, vaikka en kyllä minäkään tiedä missä ne oikeesti olisi jotain mantuja vallanneet!
      Eikös se kieli ole tärkein juttu? Eipä ole skandinaavisia kieliä ihan nyt näkynyt euroopan kartalla muualla kuin ruotsissa, norjassa, tanskassa ja islannissa. Mikä mätti englannin ja ranskanreissuilla? Ei sitte olleetkaan niin muskelisia hemmoja nää arjalaiset viikinkit kuin uskottiin? Oisko ihan PIKKASEN nyt päässy nämä hollywoodhumputukset vaikuttamaan koko keissiin? "2000-luvun juttuja. Aikakausi jolloin ei tiedetty mistään mitään, ja uskottiin natsiaikojen teorioihin. Ja mikäs sen paremmin ruotsalaisille sopii.... ;D

      Juu vai ei?

      • mette.soderman

        Usko pois, kyllä viikingit valtasivat maita. Islannissa on edelleenkin alkuperäinen viikinkiväestö. Mm. Orkney-saaret olivat viikinkien asuinaluetta, samoin Grönlannin rannikkoalueet, vaikka ilmaston kylmeneminen tuhosi sieltä viikinkiasutuksen.

        Ranskan Nomandia joutui viikinkien kohteeksi (siellä heitä kutsuttiin pohjanmiehiksi, normanneiksi). Viikingit tekivät suurta vahinkoa ja purjehtivat Pariisiin asti. Lopulta kuningas Kaarle Yksinkertainen antoi vuonna 911 viikinkipäällikkö Rollolle läänityseksi Seinen alajuoksun, jos tämä kääntyy kristinuskoon ja suojelee aluetta muita pohjanmiehiä vastaan. Rollon jälkeläinen oli Vilhelm Valloittaja, joka valtasi koko Englannin.

        Irlannissa viikingit perustivat useita kaupunkeja, mm. Dublinin. Vuonna 852 viikinkipäällikkö Olaf Valkoinen nimitti itsensä Irlannin kuninkaaksi. viikinkivalta jatkui vuoteen 1014, jolloin irlantilaiset löivät viikingit.

        Englannissa Tanskan Sven Haaraparta valloitti maata, nosti tanskalaisveroa - Danegeld - ja valloitti suuria osia Englannista. Englannin kuninkaan Ethelredin lähdettyä maanpakoon Normandiaan Svenistä tuli Englannin, Tanskan ja Norjan kuningas. Hänen poikansa Knut Suuri nai Ethelredin lesken Emma Normandialaisen ja hallitsi Norjaa, Tanskaa ja Englantia. Hänen kuoltuaan kolme maata erkanivat taas.


      • Historia uusiksi

        "Eipä ole skandinaavisia kieliä ihan nyt näkynyt euroopan kartalla muualla kuin ruotsissa, norjassa, tanskassa ja islannissa. Mikä mätti englannin ja ranskanreissuilla?"

        Niinpä. Jos jotain olisi vallattu, tottahan vallatuissa maissa puhuttaisiin tänä päivänä skandinaviaa.

        Vielä kun muistaa, että yhteen "viikinki"paattiin mahtui n. 40 henkeä, niin eipä voi nauramatta ihmetellä kuinka muutama uiskollinen ruåtsalaisia olisi vallannut kokonaisia maita ja mantereita...


      • et silleen
        Historia uusiksi kirjoitti:

        "Eipä ole skandinaavisia kieliä ihan nyt näkynyt euroopan kartalla muualla kuin ruotsissa, norjassa, tanskassa ja islannissa. Mikä mätti englannin ja ranskanreissuilla?"

        Niinpä. Jos jotain olisi vallattu, tottahan vallatuissa maissa puhuttaisiin tänä päivänä skandinaviaa.

        Vielä kun muistaa, että yhteen "viikinki"paattiin mahtui n. 40 henkeä, niin eipä voi nauramatta ihmetellä kuinka muutama uiskollinen ruåtsalaisia olisi vallannut kokonaisia maita ja mantereita...

        No viikinkejä oli ruotsalaisten lisäksi, tanskalaiset, norjalaiset ja islantilaisetkin.

        Lisäksi kielikysymyksestä kannattaa miettiä että on esim. olemassa sellainen kieli kuin englanti. Tuossa on koko lista sanoja, jotka ovat viikingeiltä tulleet:
        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_words_of_Old_Norse_origin


      • pohtiimiettii
        et silleen kirjoitti:

        No viikinkejä oli ruotsalaisten lisäksi, tanskalaiset, norjalaiset ja islantilaisetkin.

        Lisäksi kielikysymyksestä kannattaa miettiä että on esim. olemassa sellainen kieli kuin englanti. Tuossa on koko lista sanoja, jotka ovat viikingeiltä tulleet:
        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_words_of_Old_Norse_origin

        Tämä kielikysymys onkin aika loputtoman mielenkiintoinen pointti tässä koko keskustelussa. Itseäni on aina ihmetyttänyt, että englannissa ja ranskassa minne niitä suuria valloituksia tehtiin, niin ei kuitenkaan nykypäivänä ole mitään tietoa muinaisviikinkien kielestä. Siellä seuduilla väännetään ihan tavisranskaa ja -enkkua tänä päivänä.
        Ei sitten ilmeisesti se kielen säilyttäminen ollut viikinkeillä se ensimmäinen juttu siinä vouhkaamisessaan.
        Oisko se perimysjärjestys missä esikoiselle annettiin kaikki ja muille ei mitään, vaikuttanut siihen, että joku pakko oli hakea elintila muualta, mutta helpoimmin sen sai kun sopeutui ja vaihtoi kieltä.

        Tulihan niitä suomeenkin (minkä haploryhmät todistaa), eikä tosiaan viikinkien jälkeläiset puhu ruotsia tänä päivänä. Suomenruotsalaiset on tulleet myöhemmin tänne ja vain osa heistä on ns viikinkien jälkeläisiä, toisin kuin iso osa nykyään suomea puhuvista länsisuomalaisista.
        En väitä olevani oikeassa, mutta veikkaan, että joidenkin vuosien kuluessa tämä asia saa faktaa.
        Oikat viikinkien jälkeläiset siis sopeutuivat aikoinaan auttamilleen alueille ja vaihtoivat surutta kieltä. Vasta myöhemmät invaasiot kokivat kielen tärkeäksi identiteettinsä kannalta.


      • niinhän sanotaan
        pohtiimiettii kirjoitti:

        Tämä kielikysymys onkin aika loputtoman mielenkiintoinen pointti tässä koko keskustelussa. Itseäni on aina ihmetyttänyt, että englannissa ja ranskassa minne niitä suuria valloituksia tehtiin, niin ei kuitenkaan nykypäivänä ole mitään tietoa muinaisviikinkien kielestä. Siellä seuduilla väännetään ihan tavisranskaa ja -enkkua tänä päivänä.
        Ei sitten ilmeisesti se kielen säilyttäminen ollut viikinkeillä se ensimmäinen juttu siinä vouhkaamisessaan.
        Oisko se perimysjärjestys missä esikoiselle annettiin kaikki ja muille ei mitään, vaikuttanut siihen, että joku pakko oli hakea elintila muualta, mutta helpoimmin sen sai kun sopeutui ja vaihtoi kieltä.

        Tulihan niitä suomeenkin (minkä haploryhmät todistaa), eikä tosiaan viikinkien jälkeläiset puhu ruotsia tänä päivänä. Suomenruotsalaiset on tulleet myöhemmin tänne ja vain osa heistä on ns viikinkien jälkeläisiä, toisin kuin iso osa nykyään suomea puhuvista länsisuomalaisista.
        En väitä olevani oikeassa, mutta veikkaan, että joidenkin vuosien kuluessa tämä asia saa faktaa.
        Oikat viikinkien jälkeläiset siis sopeutuivat aikoinaan auttamilleen alueille ja vaihtoivat surutta kieltä. Vasta myöhemmät invaasiot kokivat kielen tärkeäksi identiteettinsä kannalta.

        Joo, noinhan tuo on mennyt kansainvälistenkin viikinki-tutkijoiden mukaan. Ne( Viikingit) oli kuulema sellaisia, että ne alkoi nopeasti elelemään kulloisenkin muuttopaikkansa tyyliin. Kieli kai opeteltiin kans ensitöikseen(?), että pärjätään "alkuasukkaiden" kanssa, Niin olettaisi.Olihan niitä kyllä lukumääräisestikin niin paljon vähemmän kuin kulloisenkin "vallatun" maan asukasluku on ollut, että kai on aika selväkin, että sinnehän sitä joukkoon varmaan suhteellisen äkkiä on viikingitkin sulautuneet. Ja niillä oli sellainen tyyli, että ottivat puolisot sieltä minne asettuivat, niin kyllähän ne viikingit nopeasti varmaan "englantilaistuivat" tai " ranskalaistuivat.


      • miten olisi
        niinhän sanotaan kirjoitti:

        Joo, noinhan tuo on mennyt kansainvälistenkin viikinki-tutkijoiden mukaan. Ne( Viikingit) oli kuulema sellaisia, että ne alkoi nopeasti elelemään kulloisenkin muuttopaikkansa tyyliin. Kieli kai opeteltiin kans ensitöikseen(?), että pärjätään "alkuasukkaiden" kanssa, Niin olettaisi.Olihan niitä kyllä lukumääräisestikin niin paljon vähemmän kuin kulloisenkin "vallatun" maan asukasluku on ollut, että kai on aika selväkin, että sinnehän sitä joukkoon varmaan suhteellisen äkkiä on viikingitkin sulautuneet. Ja niillä oli sellainen tyyli, että ottivat puolisot sieltä minne asettuivat, niin kyllähän ne viikingit nopeasti varmaan "englantilaistuivat" tai " ranskalaistuivat.

        Tietty kun ne johonkin ryöstö kohteeseen hyökkäsi, niin tuskin ne siihen alkoi asumuksia rakentamaan. Ryöstö- ja hävitys retkien kohteet tuskin oli niitä paikkoja, joihin he asettuivat asumaan, vaikka lähellä toisiaan olisivat sijainneetkin. (Tää on omaa pohdintaani, miten viikinki hommat silloin aikoinaan olisi voineet edetä).


    • abbaabba

      On ehdottomasti! 70-luvulla ruotsi oli yhtä abbaa. Abba oli tasan kaikki mitä suomessa tietdettiin naapurivaltiosta, ja luultavasti ruotsissa ei senkään vertaa.
      Kaikki, siis tosiaan ihan kaikki kehitys tuli stokholmin kautta. Vasta netin kautta suomalaiset on päässeet itsenäiseen ajatteluun.
      Nykyään voisi kysyä monta kysymystä mutta juuri nyt ei vaan jaksa.

    • finnvike
    • tuli vuan mieleen

      Voisiko "molemmat puolet" laittaa tiivistetyt faktat "pöytään", ja siitä sitten tehtäisiin jonkinlaista johtopäätöstä "eipäs juupasin" sijaan?

    • kuinon?

      No juu, perinteisestihän tässä vedotaan siihen, että nykyisen itsenäisen Suomen maankamaralta ei ole löytynyt yhden yhtäkään riimukiveä.
      Jos sellaisia olisi niin asia olisi huomattavasti selkeämpi -tai sitten entistä sekavampi- ainakin ruotsalaisten kannalta ;D

      Kun nyt miettii kuinka paljon pienempi populaatio kuitenkin asutti suomen maaperää verrattuna ruotsin maaperään ns viikinkiaikoina, niin ei kai mahdotonta, että ne vähätkin merkit on täältä onnistuttu tuhoamamaan kristinuskon tullessa. Toisin kuin Ruotsiin on jäänyt muutama siitä mitä alunperin on ollut (riimuja siis).

      Tuontikamallahan ne selitetään nämä Länsi-Suomen puumerkitkin:
      http://koti.mbnet.fi/ekko/puumerkki/SATAKPUU.htm

      Vaan miten on? Länsisuomalainen luonne ei juur ulkomaisia vaikutteita niele, pitää ol ihan kotoperäistä!

    • -n.b.-

      Kyllä Suomesta taitaa ainakin yksi riimukivi löydetty, jota pidetään aitona. Mutta Dragsfjärdistä vedestä, joten voihan se olla ruottalaiselta viikingiltä laivasta pudonnut :-)

      Skandinaviassa noita on useita tuhansia ja lisää löytyy joka vuosi.

      Suomessa asui viikinkiajalla ehkä n. 50 000 ihmistä, ettei mitään kovaa ruuhkaa ollut. En usko että kristinusko vaikutti riimujen tuhoamiseen, koska Skandinavian tutkijat pitävät riimukiviä osittain kristinuskon piirteenä, suurin osa kivistä olisi myöhemmältä ajalta (jolloin kristinusko vaikutti), ja lisäksi ajateltiin että kirjoitustaidon arvostaminen olisi liittynyt kristinuskoon. Riimuissa on paljon kristinuskoon liittyviä symboleja ja sanoja.

      Päinvastoin kuin luulet., länsisuomalaiset ovat Suomessa aina olleet ne, jotka ulkomaiset vaikutteet ovat ensin vastaanottaneet. Geneettisesti on myös selvä ero läntisen ja itäisen väen välillä tästä syystä.

      Se Levänluhdan kalmisto mm. kertoo myös siitä että läntisillä suomalaisilla oli yhteyksiä kauaskin ulkomaille. Ja se ajoittuu aikaan ennen varsinaista viikinkiaikaa.

      • 18+6

        Juuri näin.


      • kezelijä

        "Suomessa asui viikinkiajalla ehkä n. 50 000 ihmistä, ettei mitään kovaa ruuhkaa ollut. "

        Joo, mutta kysehän on siitä, että mihin ne kotiinpalaavat viikinkiurhot meni kun ruotsin maankamaralla perimys meni automaattisesti ja kaikki esikoispojalle. Mihin nämä palaavat pikkuveljet meni? Tuskin kaikki halusi jäädä etelään. Aina on niitä hulluja jotka haluaa palata vaikkei mantua ole kotona tarjolla. Loogisinta olisi ajatella, että ne merirosvot tyrkättiin suomen kamaralle missä vielä oli vapaata mettää kenelle tahansa. Muutama hassu väinämöinen siellä tallusteli, mutta noin muuten vapaata ja kukkeetakin maata.


      • Olen täysin varma

        "Päinvastoin kuin luulet., länsisuomalaiset ovat Suomessa aina olleet ne, jotka ulkomaiset vaikutteet ovat ensin vastaanottaneet. Geneettisesti on myös selvä ero läntisen ja itäisen väen välillä tästä syystä.

        Se Levänluhdan kalmisto mm. kertoo myös siitä että läntisillä suomalaisilla oli yhteyksiä kauaskin ulkomaille. Ja se ajoittuu aikaan ennen varsinaista viikinkiaikaa."

        Niin, tämä oli kyllä itselläni tiedossa, mutta miten asia liittyy aiheeseen?

        Minä sanoisin, että länsisuomalainen I1 haplotyyppi on peräisin tänne häntä koipien välissä muuttaneilta viikingeiltä. Juuri siinä hetkeä ennen kristinuskon tuloa. Suomenruotsalaiset suomalaiset tuli tänne vasta myöhemmin mikä selittää, että heidän haploi1 on lähempänä ruotsalaisia kuin länsisuomalaisten, varsinkin satakuntalaisten, jotka on maailman i1 haplotyyppisintä porukkaa.


        Nykyruotsalaiset on lähempänä eteläeurooppalaisia kuin suomalaiset ja muinaiset viikingit.
        Tämäkös muuten vähän hermostuttaa ruotsalaisia...
        Katsotaan nyt mihin tutkimukset edistyy.


    • Raiskauksen uhri

      Juu, mutta TÄMÄ klassikko on pakko listata tänne:

      "Lainaus:
      Ei nimimerkkiä kirjoitti: Näytä viesti
      Ilman muuta lounaissuomalaisena viikinkien jälkeläisenä olen ylpeä juuristani.

      Mutta luulen etteivät itäsuomalaiset halua tehdä geenitestejä koska nehän paljastavat nöyryyttävän tosiasian itä-suomalaisten geeneistä: mongooleja ja uiguureja. Kyllähän se pistää häpeämään juuriaan.
      HAH-HAH!
      Itse norjalais/ruotsalaisperäisenä puhtaan viikinkigeenistön omaavana naurattaa nämä teidän puolimongolien sepitykset. Ymmärrän että kadehditte meidän oikeiden viikinkien historiaa, mutta älkääpä vääristelkö totuutta.

      Olitte tummahipiäisiä menninkäisiä ennenkuin jotkut meikäläisistä paremman puutteessa raiskasi esi-äitejänne. Toki simaa piti juoda sarvikaupalla ennenkuin teikäläisiin ilkesi koskea. Kaikki ulkoiset pohjoismaista ihmistä muistuttavat piirteenne ovat peräisin näistä siitoksista eikä teillä ole mitään osuutta meidän sankaritekoihimme. olette yksinkertaista metsiin ja soille piiloutuvaa menninkäiskansaa."

      http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=624590&page=42


      Provohan tuo tietty on, mutta siltikin melko herkku esimerkkinä.

    • Kerro lisää !

      >Nykyruotsalaiset on lähempänä eteläeurooppalaisia kuin suomalaiset ja muinaiset viikingit.>>Katsotaan nyt mihin tutkimukset edistyy.>

      Hei. Kerro lisää tästä. Aidosti kiinnostaa.

      • kysyn nyt

        Huolestuttaako sua tää jotenkin ;D


      • Kerro lisää !
        kysyn nyt kirjoitti:

        Huolestuttaako sua tää jotenkin ;D

        Kyllähän tuosta mielellään lisä tietoa haluaisi


    • eray

      Tänne taas yksi klassikkohelmi:


      http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120105144449AAjsWIB

      "ERAY: Vikings are the people that lived in Scandinavia, except Finland. Also, part of the population in today's Normandy (France), since there had been a deal at the time, stating that they could settle their and exploit the resources, and in turn leave the population there alone. The finnish are of Uralic origins (Sami). Check out the language they speak and you would see the difference between the scandinavian languages. They are closely related with Estonians. As a conclusion, I can say that the Finns are no way near to be descendants of Vikings.

      • oliko?

        Oliko tuo jotenkin niin, että suomalaiset "eivät ole lähelläkään viikinkiä" :D


      • gjgjchkck
        oliko? kirjoitti:

        Oliko tuo jotenkin niin, että suomalaiset "eivät ole lähelläkään viikinkiä" :D

        Suomalaisten naisten äitilinja on läntistä perua, mutta isälinjat ovat itäistä.

        olen ihan maalaisjärjellä funtsinut sitä, että kuinka paljon venäläiset jättivät geenejään Suomeen isonvihan aikana.

        puhutaan joukko raiskauksista, joka oli erityisen paljon Pohjanmaalla. Suomalaiset sotilaat olivat poissa Suomesta. Siittivätkö venäläiset seuraavan sukupolven. Onko tietoa?


      • tällainen löytyi
        gjgjchkck kirjoitti:

        Suomalaisten naisten äitilinja on läntistä perua, mutta isälinjat ovat itäistä.

        olen ihan maalaisjärjellä funtsinut sitä, että kuinka paljon venäläiset jättivät geenejään Suomeen isonvihan aikana.

        puhutaan joukko raiskauksista, joka oli erityisen paljon Pohjanmaalla. Suomalaiset sotilaat olivat poissa Suomesta. Siittivätkö venäläiset seuraavan sukupolven. Onko tietoa?

        Tällainen, ilmeisesti keskustelu on pikkuvihasta, löytyi internetistä jossa oli tuosta aiheesta jotain:

        ....Isonvihan aikaan käytiin kiivaimmat taistelut Pohjanmaalla, jonka jälkeen venäläisjoukot vainosivat ryöväten ja raiskaten pitkän aikaa maakuntaa, .... pikkuvihan aikana ne siellä vältettiin. Itse asiassa, ettei vahingossakaan syntyisi taistelua, koko Pohjanmaan rykmentti marssitettiin venäläisten joukkojen jaloista Tornion kautta Västerosiin, jonkin verran joukkoja kuljetettiin laivallakin Pohjanlahden yli.... Tämän jälkeen etelävenäläiset miehitysjoukot saapuivat Etelä-Pohjanmaalle ja ne majoitettiin "sopuisasti" määräpaikkojensa maalaiskartanoihin.

        Itse keisarinna Elisabet oli antanut miehistölleen tiukat määräykset, ettei siviiliväestölle saa olla pahoja, vaan kohdella heitä hyväntahtoisesti ja ilmitulleet raiskaajat ankarasti rangaistava. Elisabethan julisti kuuluisan manifestinsakin ja yritti houkutella suomalaista aatelia "porkkanoilla" puolelleen. Tämä johtikin siihen, ettei raiskauksia tapahtunut kuin muutamia, vaikka suuri määrä joukkoja oli miehittämässä maakuntaa. On myös näyttöä, että näihin tapauksiin puututtiin ja ankarasti rangaistiin.

        Toisaalta syntyi paljon kanssakäymistä etelävenäläisten ja siviiliväestön välillä, myös seksuaalista. Tästä alkoivat näkyä myös ikävät merkit, eli venäläiset aiheuttivat sukupuolitautiepidemian Pohjanmaalla (ehkä muuallakin). Joukoissahan oli tällä kertaa enimmäkseen moldavialaisia, romanialaisia, unkarilaisia jne. , kun taas isonvihan aikana oli ollut huomattava määrä karjalaisia, joilla raakuudet olivat ryöstäytyneet irti niin, että siitä syntyi sitä vanhimman sorttista "ryssävihaa".

        Kun sitten venäläiset vetäytyivät pois, heitä seurasi huomattava määrä nuoria suomalaisnaisia, jotka olivat tehneet heille lapsia tai olivat raskaana. Muutama näistä lienee päässyt naimisiinkin sinne etelänmaille ja antamaan tätä Pohjolan geeniperimää "Mustanmeren rannoille". Toisaalta sinä aikana syntyi heille aviottomia lapsia, jotka näkyvät niissä kirkonkirjoissa kastettuina, joita on siltä aikakaudelta säilynyt. Jotkinhan ristittiin isiensä nimikäytänteen mukaankin, mutta nimet normalisoitiin jälkeenpäin ruotsalaisiksi....
        Jonkin verran näitä kertyi, mutta tuskin kovin merkityksellistä uutta geenipanosta tästä saatiin noin yleensä ottaen, vaan se on sitten aivan muutamien aivan yksittäisten tapausten johdannaista, jota sangen harvan perimästä löytyy.

        Tietysti tällä pikkuvihan geenipanoksella on se ero isonvihan geenipanokseen, että se tuli miesten puolelta pitkälle Etelä-Euroopasta, kun taas isonvihan kohdalla oli enimmäkseen pohjoisvenäläisiä ja heidän joukoistaan taas raiskaistapauksissa tulee esiin paljon karjalaisia, jotka eivät kovin uutta tänne Pohjolan perukoille tainneet tuoda.
        http://suku.genealogia.fi/archive/index.php/t-16107.html


      • Etelä-Pohjanmaa
        tällainen löytyi kirjoitti:

        Tällainen, ilmeisesti keskustelu on pikkuvihasta, löytyi internetistä jossa oli tuosta aiheesta jotain:

        ....Isonvihan aikaan käytiin kiivaimmat taistelut Pohjanmaalla, jonka jälkeen venäläisjoukot vainosivat ryöväten ja raiskaten pitkän aikaa maakuntaa, .... pikkuvihan aikana ne siellä vältettiin. Itse asiassa, ettei vahingossakaan syntyisi taistelua, koko Pohjanmaan rykmentti marssitettiin venäläisten joukkojen jaloista Tornion kautta Västerosiin, jonkin verran joukkoja kuljetettiin laivallakin Pohjanlahden yli.... Tämän jälkeen etelävenäläiset miehitysjoukot saapuivat Etelä-Pohjanmaalle ja ne majoitettiin "sopuisasti" määräpaikkojensa maalaiskartanoihin.

        Itse keisarinna Elisabet oli antanut miehistölleen tiukat määräykset, ettei siviiliväestölle saa olla pahoja, vaan kohdella heitä hyväntahtoisesti ja ilmitulleet raiskaajat ankarasti rangaistava. Elisabethan julisti kuuluisan manifestinsakin ja yritti houkutella suomalaista aatelia "porkkanoilla" puolelleen. Tämä johtikin siihen, ettei raiskauksia tapahtunut kuin muutamia, vaikka suuri määrä joukkoja oli miehittämässä maakuntaa. On myös näyttöä, että näihin tapauksiin puututtiin ja ankarasti rangaistiin.

        Toisaalta syntyi paljon kanssakäymistä etelävenäläisten ja siviiliväestön välillä, myös seksuaalista. Tästä alkoivat näkyä myös ikävät merkit, eli venäläiset aiheuttivat sukupuolitautiepidemian Pohjanmaalla (ehkä muuallakin). Joukoissahan oli tällä kertaa enimmäkseen moldavialaisia, romanialaisia, unkarilaisia jne. , kun taas isonvihan aikana oli ollut huomattava määrä karjalaisia, joilla raakuudet olivat ryöstäytyneet irti niin, että siitä syntyi sitä vanhimman sorttista "ryssävihaa".

        Kun sitten venäläiset vetäytyivät pois, heitä seurasi huomattava määrä nuoria suomalaisnaisia, jotka olivat tehneet heille lapsia tai olivat raskaana. Muutama näistä lienee päässyt naimisiinkin sinne etelänmaille ja antamaan tätä Pohjolan geeniperimää "Mustanmeren rannoille". Toisaalta sinä aikana syntyi heille aviottomia lapsia, jotka näkyvät niissä kirkonkirjoissa kastettuina, joita on siltä aikakaudelta säilynyt. Jotkinhan ristittiin isiensä nimikäytänteen mukaankin, mutta nimet normalisoitiin jälkeenpäin ruotsalaisiksi....
        Jonkin verran näitä kertyi, mutta tuskin kovin merkityksellistä uutta geenipanosta tästä saatiin noin yleensä ottaen, vaan se on sitten aivan muutamien aivan yksittäisten tapausten johdannaista, jota sangen harvan perimästä löytyy.

        Tietysti tällä pikkuvihan geenipanoksella on se ero isonvihan geenipanokseen, että se tuli miesten puolelta pitkälle Etelä-Euroopasta, kun taas isonvihan kohdalla oli enimmäkseen pohjoisvenäläisiä ja heidän joukoistaan taas raiskaistapauksissa tulee esiin paljon karjalaisia, jotka eivät kovin uutta tänne Pohjolan perukoille tainneet tuoda.
        http://suku.genealogia.fi/archive/index.php/t-16107.html

        Yleisesti ottaen sanoisin, että Etelä-Pohjalaiset on taustaltaan monesti aika kansainvälistä porukkaa. Esim. Espanjalais asutus on aika suurta jossain paikkaa.


      • 10+10
        Etelä-Pohjanmaa kirjoitti:

        Yleisesti ottaen sanoisin, että Etelä-Pohjalaiset on taustaltaan monesti aika kansainvälistä porukkaa. Esim. Espanjalais asutus on aika suurta jossain paikkaa.

        Ihan äkkipäätä muistelisin, että etelä-pohjalaisissa esi-isissä löytyy sukututkimuksien perusteella myös ainakin italialaisia, skotteja, vallooneja, juutalaisia, ja oli niitä kai muitakin, joten kyllä kansainvälisyyttä etelä-pohjalaisissa juurissa löytyy.


      • 10+10
        10+10 kirjoitti:

        Ihan äkkipäätä muistelisin, että etelä-pohjalaisissa esi-isissä löytyy sukututkimuksien perusteella myös ainakin italialaisia, skotteja, vallooneja, juutalaisia, ja oli niitä kai muitakin, joten kyllä kansainvälisyyttä etelä-pohjalaisissa juurissa löytyy.

        Tietenkin kaikkia muita esi-vanhempia unohtamatta.


      • Ruotsin armeijasta
        10+10 kirjoitti:

        Tietenkin kaikkia muita esi-vanhempia unohtamatta.

        Etelä-Pohjanmaata ja sen asutusta ajatellessa tuli sellainenkin asia mieleen kuin Ruotsin armeija ennen aikoihin. Ruotsin armeijahan oli aika pitkälti myös palkka armeija, ainakin joinain aikoina, ja siinä oli miehiä mistä päin maailmaa vaan ikinä kuka hyväksytty olisi siihen halunnut värväytyä, joten miksei sieltäkin olisi jokunen mies etelä-pohjalaisten esi-isäksi omalta osaltaan voinut tulla. Ruotsin armeijahan oleskeli Suomessa jo ennen kirjanpito aikojakin, tai ainakin sen saapumisen myötä kirjan pitoa vasta taittiin alkaa harrastamaan(?). Mutta tämä nyt ei niin kuulu pohdintaan, miksi usein isälinjat idästä. No, Etelä-Pohjanmaalla taitaa kyllä ollakin niin, että siellä on muuta Suomea enemmän muutakin kuin idän vaikutusta geenistössä.


      • Ruotsin armeijasta
        Ruotsin armeijasta kirjoitti:

        Etelä-Pohjanmaata ja sen asutusta ajatellessa tuli sellainenkin asia mieleen kuin Ruotsin armeija ennen aikoihin. Ruotsin armeijahan oli aika pitkälti myös palkka armeija, ainakin joinain aikoina, ja siinä oli miehiä mistä päin maailmaa vaan ikinä kuka hyväksytty olisi siihen halunnut värväytyä, joten miksei sieltäkin olisi jokunen mies etelä-pohjalaisten esi-isäksi omalta osaltaan voinut tulla. Ruotsin armeijahan oleskeli Suomessa jo ennen kirjanpito aikojakin, tai ainakin sen saapumisen myötä kirjan pitoa vasta taittiin alkaa harrastamaan(?). Mutta tämä nyt ei niin kuulu pohdintaan, miksi usein isälinjat idästä. No, Etelä-Pohjanmaalla taitaa kyllä ollakin niin, että siellä on muuta Suomea enemmän muutakin kuin idän vaikutusta geenistössä.

        Tarkoitan siis edellämainitulla sitä Ruotsin armeijan miehistöä, joka ei ollut Suomen alueelta. Tuskin heitä kuitenkaan kovin paljon Suomeen on aikoinaan tullut?


      • korppi sylissä
        Ruotsin armeijasta kirjoitti:

        Etelä-Pohjanmaata ja sen asutusta ajatellessa tuli sellainenkin asia mieleen kuin Ruotsin armeija ennen aikoihin. Ruotsin armeijahan oli aika pitkälti myös palkka armeija, ainakin joinain aikoina, ja siinä oli miehiä mistä päin maailmaa vaan ikinä kuka hyväksytty olisi siihen halunnut värväytyä, joten miksei sieltäkin olisi jokunen mies etelä-pohjalaisten esi-isäksi omalta osaltaan voinut tulla. Ruotsin armeijahan oleskeli Suomessa jo ennen kirjanpito aikojakin, tai ainakin sen saapumisen myötä kirjan pitoa vasta taittiin alkaa harrastamaan(?). Mutta tämä nyt ei niin kuulu pohdintaan, miksi usein isälinjat idästä. No, Etelä-Pohjanmaalla taitaa kyllä ollakin niin, että siellä on muuta Suomea enemmän muutakin kuin idän vaikutusta geenistössä.

        'Etelä-Pohjanmaalla taitaa kyllä ollakin niin, että siellä on muuta Suomea enemmän muutakin kuin idän vaikutusta geenistössä.'

        No onhan tuo nyt jo vuonna 2008 tieteellisesti todettu tosiseikka, että satakunta-pohjanmaalla (ja varsinaissuomessakin) asustelee geneettisesti ihan eri jengiä kuin itä-suomen puolella, mikä on todella mielenkiintoista suomen historian kannalta, vaikkei seikan pidäkään erottaa suomalaisia toisistaan. Suomalaisia olemme joka tapauksessa kaikki vaikka joskus paljastuisikin, että länsisuomalaiset on pelkästään tavisviikinkien jälkeläisiä, ja itäsuomalaiset enemmän sitä varjaagien porukkaa.
        Kyllä me pärjätään. =)

        Yleiskäsitysten typeryyksiinhän on aina kuulunut tämä käsitys suomalaisten shamanistisuudesta ja noituudesta. Ja joka kerta kyseessä on ollut tilanne missä sekoitetaan saamelaiset ja suomalaiset.
        Suomalaisilla ei ole mitään tekoa noituuksien ja shamanististen juttujen kanssa, mutta yhä edelleen tämä saamelaiseen perintöön liittyvä asia liitetään kiinteästi suomalaisuuteen.
        Suomalaiset ovat ikävä kyllä erittäin vähän shamanistista kansaa. Pikemminkin suomalaiset ovat järkevän 'germaanista'kansaa- elleivät jopa järkevämpää kuin nämä germaanit itse!
        Eiköhän nykykehitys osoita jo kansakunnan luonteenlaadun paremmin kuin 40-luvun rotuteoriat joilla kansamme koitettiin kovasti alentaa varsinkin ruotsalaisten taholta.

        Miettikääpä asioita kerrankin niin, että yhdistätte menneen näkemyksen ja nykyisen. Ihan ajatuksella siis.
        Melko mielenkiintoisia ajatelmia ja päätelmiähän tässä tulee.

        Anteeksi kirjoitusvirheet. Päätin, olla välittämättä epäoleellisista seikoista. ;D


      • 1+6
        korppi sylissä kirjoitti:

        'Etelä-Pohjanmaalla taitaa kyllä ollakin niin, että siellä on muuta Suomea enemmän muutakin kuin idän vaikutusta geenistössä.'

        No onhan tuo nyt jo vuonna 2008 tieteellisesti todettu tosiseikka, että satakunta-pohjanmaalla (ja varsinaissuomessakin) asustelee geneettisesti ihan eri jengiä kuin itä-suomen puolella, mikä on todella mielenkiintoista suomen historian kannalta, vaikkei seikan pidäkään erottaa suomalaisia toisistaan. Suomalaisia olemme joka tapauksessa kaikki vaikka joskus paljastuisikin, että länsisuomalaiset on pelkästään tavisviikinkien jälkeläisiä, ja itäsuomalaiset enemmän sitä varjaagien porukkaa.
        Kyllä me pärjätään. =)

        Yleiskäsitysten typeryyksiinhän on aina kuulunut tämä käsitys suomalaisten shamanistisuudesta ja noituudesta. Ja joka kerta kyseessä on ollut tilanne missä sekoitetaan saamelaiset ja suomalaiset.
        Suomalaisilla ei ole mitään tekoa noituuksien ja shamanististen juttujen kanssa, mutta yhä edelleen tämä saamelaiseen perintöön liittyvä asia liitetään kiinteästi suomalaisuuteen.
        Suomalaiset ovat ikävä kyllä erittäin vähän shamanistista kansaa. Pikemminkin suomalaiset ovat järkevän 'germaanista'kansaa- elleivät jopa järkevämpää kuin nämä germaanit itse!
        Eiköhän nykykehitys osoita jo kansakunnan luonteenlaadun paremmin kuin 40-luvun rotuteoriat joilla kansamme koitettiin kovasti alentaa varsinkin ruotsalaisten taholta.

        Miettikääpä asioita kerrankin niin, että yhdistätte menneen näkemyksen ja nykyisen. Ihan ajatuksella siis.
        Melko mielenkiintoisia ajatelmia ja päätelmiähän tässä tulee.

        Anteeksi kirjoitusvirheet. Päätin, olla välittämättä epäoleellisista seikoista. ;D

        Eikös Kalevala sijoittunut jonnekin itään, ja oli koottu enemmän Karjalasta? Oliko peräti Vienan Karjalasta?


      • 1+6
        tällainen löytyi kirjoitti:

        Tällainen, ilmeisesti keskustelu on pikkuvihasta, löytyi internetistä jossa oli tuosta aiheesta jotain:

        ....Isonvihan aikaan käytiin kiivaimmat taistelut Pohjanmaalla, jonka jälkeen venäläisjoukot vainosivat ryöväten ja raiskaten pitkän aikaa maakuntaa, .... pikkuvihan aikana ne siellä vältettiin. Itse asiassa, ettei vahingossakaan syntyisi taistelua, koko Pohjanmaan rykmentti marssitettiin venäläisten joukkojen jaloista Tornion kautta Västerosiin, jonkin verran joukkoja kuljetettiin laivallakin Pohjanlahden yli.... Tämän jälkeen etelävenäläiset miehitysjoukot saapuivat Etelä-Pohjanmaalle ja ne majoitettiin "sopuisasti" määräpaikkojensa maalaiskartanoihin.

        Itse keisarinna Elisabet oli antanut miehistölleen tiukat määräykset, ettei siviiliväestölle saa olla pahoja, vaan kohdella heitä hyväntahtoisesti ja ilmitulleet raiskaajat ankarasti rangaistava. Elisabethan julisti kuuluisan manifestinsakin ja yritti houkutella suomalaista aatelia "porkkanoilla" puolelleen. Tämä johtikin siihen, ettei raiskauksia tapahtunut kuin muutamia, vaikka suuri määrä joukkoja oli miehittämässä maakuntaa. On myös näyttöä, että näihin tapauksiin puututtiin ja ankarasti rangaistiin.

        Toisaalta syntyi paljon kanssakäymistä etelävenäläisten ja siviiliväestön välillä, myös seksuaalista. Tästä alkoivat näkyä myös ikävät merkit, eli venäläiset aiheuttivat sukupuolitautiepidemian Pohjanmaalla (ehkä muuallakin). Joukoissahan oli tällä kertaa enimmäkseen moldavialaisia, romanialaisia, unkarilaisia jne. , kun taas isonvihan aikana oli ollut huomattava määrä karjalaisia, joilla raakuudet olivat ryöstäytyneet irti niin, että siitä syntyi sitä vanhimman sorttista "ryssävihaa".

        Kun sitten venäläiset vetäytyivät pois, heitä seurasi huomattava määrä nuoria suomalaisnaisia, jotka olivat tehneet heille lapsia tai olivat raskaana. Muutama näistä lienee päässyt naimisiinkin sinne etelänmaille ja antamaan tätä Pohjolan geeniperimää "Mustanmeren rannoille". Toisaalta sinä aikana syntyi heille aviottomia lapsia, jotka näkyvät niissä kirkonkirjoissa kastettuina, joita on siltä aikakaudelta säilynyt. Jotkinhan ristittiin isiensä nimikäytänteen mukaankin, mutta nimet normalisoitiin jälkeenpäin ruotsalaisiksi....
        Jonkin verran näitä kertyi, mutta tuskin kovin merkityksellistä uutta geenipanosta tästä saatiin noin yleensä ottaen, vaan se on sitten aivan muutamien aivan yksittäisten tapausten johdannaista, jota sangen harvan perimästä löytyy.

        Tietysti tällä pikkuvihan geenipanoksella on se ero isonvihan geenipanokseen, että se tuli miesten puolelta pitkälle Etelä-Euroopasta, kun taas isonvihan kohdalla oli enimmäkseen pohjoisvenäläisiä ja heidän joukoistaan taas raiskaistapauksissa tulee esiin paljon karjalaisia, jotka eivät kovin uutta tänne Pohjolan perukoille tainneet tuoda.
        http://suku.genealogia.fi/archive/index.php/t-16107.html

        Isonvihan aikana ainakin jossain Pohjois-Pohjanmaalla toimineet Kasakka päällikkö Fjodor Tsekinin joukot oli koostuneet Donin ja Uralin kasakoista sekä ottomaaneista (turkkilaisia).
        Helmikuussa 1716 oli siella riehunut toinenkin, 1500 miehen venäläisjoukko. Kyseessä oli siperialainen rykmentti, jota oli johtanut saksalainen eversti Mannstein.


    • eri mieltä

      "Suomalaiset ovat ikävä kyllä erittäin vähän shamanistista kansaa. "

      Etkös ole koulussa lukenut Kalevalaa? Siellähän heti alussa Väinämöinen laulaa Joukahaisen suohon. Se on sitä samanismia juuri.

      Suuri samaanitar on myös Pohjan akka, joka muuttaa muotoaan kotkaksi, tai shape-shifting kuten intiaanit sitä kutsuvat omien samaaniensa kohdalla. Sitten on myös Lemminkäisen äiti, suuri parantajasamaani, joka poimii poikansa palaset Tuonelan joesta, ja rituaalin avulla herättää pojan henkiin.

      Jos tällläistä suullista perimää on elävästi kerrottu vielä 1800-luvulla, niin kyllä perinteet on pitkät ja relevanttia tarinaa on. Ainakin Karjalassa siis. Kertoohan Lönnrotkin "noidista" muistaakseni Vienassa.

      Erilaista näkijää on Suomen puolellakin ollut ihan näihin päiviin.

      Ja onhan meillä alan tutkijoitakin Suomessa, tunnen useitakin. Ks. esim Anna-Leena Siikalan teoa Suomalainen samanismi.

      Eli kyllä nyt ne korpit sun sylistä pääsi nokkasemaan silmät tai ainaskin korvat :-)

      • Ainohhh

        '
        Etkös ole koulussa lukenut Kalevalaa? Siellähän heti alussa Väinämöinen laulaa Joukahaisen suohon. Se on sitä samanismia juuri.'

        No nyt kyllä pistit nolouden!
        Olen lukenut Kalevalani ja Kalavaleeni perusteellisesti, mutta kuten varmaan jopa sinä ymmärrät, että Kalevala on hätäpäissään 1800-luvulla keksitty juttu millä ei oikeasti ole mitään yhteyttä todellisuuteen.
        Kalevala on puhtaan ihanteellinen kehitelmä jonka ainakin osittain suomenruotsalaiset ajoivat läpi. Jotta meille suomenkamaralle jääneille ihmisille olisi JOTAIN, ettei tarttis ruotsalaisten historiaan liittyä ja sitä häpäistä.
        Kalevala on puhtaasti tutkijankammiossa kehitetty opus mihin on oikeita tarinoita toki hyväksikäytetty. Mutta mitään kunnioitusta en nykypäivänä tuntisi ko opusta kohtaan koska se yhtä paljon kuin ylläpitää kulttuuriperintöämme, myös vääristelee ja peittelee sitä!


      • voi voi sua
        Ainohhh kirjoitti:

        '
        Etkös ole koulussa lukenut Kalevalaa? Siellähän heti alussa Väinämöinen laulaa Joukahaisen suohon. Se on sitä samanismia juuri.'

        No nyt kyllä pistit nolouden!
        Olen lukenut Kalevalani ja Kalavaleeni perusteellisesti, mutta kuten varmaan jopa sinä ymmärrät, että Kalevala on hätäpäissään 1800-luvulla keksitty juttu millä ei oikeasti ole mitään yhteyttä todellisuuteen.
        Kalevala on puhtaan ihanteellinen kehitelmä jonka ainakin osittain suomenruotsalaiset ajoivat läpi. Jotta meille suomenkamaralle jääneille ihmisille olisi JOTAIN, ettei tarttis ruotsalaisten historiaan liittyä ja sitä häpäistä.
        Kalevala on puhtaasti tutkijankammiossa kehitetty opus mihin on oikeita tarinoita toki hyväksikäytetty. Mutta mitään kunnioitusta en nykypäivänä tuntisi ko opusta kohtaan koska se yhtä paljon kuin ylläpitää kulttuuriperintöämme, myös vääristelee ja peittelee sitä!

        Nyt Ainoh-ressu munasit itsesti tietämättömyydelläsi ja ruotsalaisvihallasi.

        Ja loukkasit monia, joiden esi-isien kylistä Kalevalan runoutta on kerätty. Kyllä se oli ihan elävää suullista perinnettä vielä Lönnrotin aikoina ja vielä tänäänkin.

        Luepas tuosta, että viisastut!

        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kalevala-ei-ole-museoesine-kuvakertomus-vainamoisen-jaljilta-vienan-karjalasta

        Toisaalta suuri osa runoista ei teidän suomalaisten perintöä enää ollut tuossa vaiheessa kun Lönnrot niitä keräsi ja editoi, vaan karjalaisiltahan noita kerättiin.

        Silti on se Suomen kansalliseepos. on se häpeä kun ei osaa ihminen edes omaa kulttuuriaan arvostaa. Ei taida tää tiede ja taide -palsta ei ole sulle oikea paikka...

        Ehkä sun kannattaa nyt vaan vetäytyä örisemään sinne luolaasi. Oikein hävettää puolestasi.


      • Noh häh??
        voi voi sua kirjoitti:

        Nyt Ainoh-ressu munasit itsesti tietämättömyydelläsi ja ruotsalaisvihallasi.

        Ja loukkasit monia, joiden esi-isien kylistä Kalevalan runoutta on kerätty. Kyllä se oli ihan elävää suullista perinnettä vielä Lönnrotin aikoina ja vielä tänäänkin.

        Luepas tuosta, että viisastut!

        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kalevala-ei-ole-museoesine-kuvakertomus-vainamoisen-jaljilta-vienan-karjalasta

        Toisaalta suuri osa runoista ei teidän suomalaisten perintöä enää ollut tuossa vaiheessa kun Lönnrot niitä keräsi ja editoi, vaan karjalaisiltahan noita kerättiin.

        Silti on se Suomen kansalliseepos. on se häpeä kun ei osaa ihminen edes omaa kulttuuriaan arvostaa. Ei taida tää tiede ja taide -palsta ei ole sulle oikea paikka...

        Ehkä sun kannattaa nyt vaan vetäytyä örisemään sinne luolaasi. Oikein hävettää puolestasi.

        Millai tuosta sun linkistä kukaan viisastui? Samaa yltiökalevalaisisänmaallista potaskaa kuin kaikki muukin. Ja minä kun jo innostuin, että nyt meille jo lyödään faktaa pöytään. Mitä vielä. Suoraan sanottuna linkkaamasi juttu ei viisastanut minua eikä ketään muutakaan pätkän vertaa.
        Sääli.


    • ONNELLINENxy
      • 6+1

        "Kaikki me ollaan samoja ihmisiä", sanoi kerran yksi vanha enoni joka oli palkittu sotaveteraani.


    • Horsehead

      No jos muusta ei tiedetä, niin ainakin puhdas ruotsalainen TIETÄÄ olevansa arjalainen.
      Harva meistä on puhdas ruotsalainen ;D mutta jokunen on sentään saanut ihka oikeat skandinaavin ja keltin perintötekijät. Mikäs sen parempi yhdistelmä js tahtoo hevonnaamaisia lapsia.

      • FINSKEH

        Skandinaavin ja keltin perimähän nimenomaan tuottaa noita hevosnaamoja.
        Me suomalaiset ei kärsitä kelteistä joten ollaan puhtaita pohjoismaalaisia, ihan eri tavalla kuin jotkut ruotsalaiset ;D


    • 2+9

      Luin tuossa vahingossa sellaisenkin kertomuksen, jossa sanottiin, että Ranskalainen, Marseillesta kotoisin oleva kaljaasi oli jäänyt jäiden vuoksi jumiin talveksi vuonna 1620 Lohtajalle.

      Nykyaikainen geenitutkimus on kuulema selvittänyt, että 23 kaljaasin miehistön jäsenellä olisi Lohtajan ympäristössä kaikkiaan 640 jälkeläistä.

      Kertomuksessa oli, että asiasta oli ollut joskus joku radio-ohjelma geenitutkijan kertoessa tutkimustuloksiaan. Itse en ole ohjelmaa kuullut, mutta luin vain asiasta. En tiedä onko totta.

    • Lueskelin isovihasta

      Ison vihan aikana:

      kai oli Kasakka päällikkö Fjodor Tsekinin joukot koostuneet Donin ja Uralin kasakoista sekä ottomaaneista (turkkilaisia).

      Sitten oli myös ilmeisesti Helmikuussa 1716 riehunut toinenkin, 1500 miehen venäläisjoukko, joka oli saanut pahaa jälkeä aikaan. Kyseessä oli siperialainen rykmentti, jota oli johtanut saksalainen eversti Mannstein.

      Nämä oli kai tapahtuneet jossain Pohjois-Pohjanmaalla.

      • Lueskelin isovihasta

        Isovihaksi kutsuttu aikakausi on ollut vuosina 1713–1721.


      • 19+18
        Lueskelin isovihasta kirjoitti:

        Isovihaksi kutsuttu aikakausi on ollut vuosina 1713–1721.

        Kasakoiden etninen koostumus oli kirjava, sillä kuka tahansa saattoi liittyä mukaan ja taas mutkattomasti erota. Kansallisuutta tai uskontunnustusta ei juuri kysytty, mutta suurimmaksi osaksi kasakkakuntaa leimasi venäläisyys, johon myös mukaan tulleet vieraat ainekset sulautuivat. Kaikkien kasakoiden oli joka tapauksessa juhlallisesti vannottava taistelevansa kristillisen uskon puolesta; mukana oli erityisen paljon vanhauskoisia ja lahkolaisia.

        Isonvihan aika 1710-21:

        Suureen Pohjan sotaan ruotsalaisia vastaan osallistui tuhansittain Donin, Kubanin ja Uralin kasakoita.

        Kun Venäjä 1714 löi suomalaisten joukot ratkaisevassa Napuen taistelussa Pohjanmaalla, mukana oli myös kasakoita. Suurinta tuhoa hillittömällä ryöstelyllään saivat aikaan kenraali Fjodor Tšekinin joukot, joissa oli Donin ja Jaikin (Uralin) kasakoita sekä myös ns. "ottomaaneja" eli Turkin valtakunnan turkkilaisia.

        Kalmukkeja liikkui täällä ainakin jo 1709, jolloin sekalainen joukkio, johon kuului myös kasakoita, venäläisiä ja joitakin ruotsalaisia.

        Vainon ajasta huolimatta vihollinen oli paikoitellen myös hyvin suosittu naimattomien naisten parissa,

        Pikkuvihan aika 1742-43:

        Alkoi uusi, edellistä lievempi pikkuvihan miehityskausi. Suomen alistumiseen vaikutti osaltaan se pelko, jota vielä tunnettiin omavaltaisista ja julmista otteistaan tunnettuja kasakoita ja husaareja kohtaan. Sen ajan husaarit olivat kasakoihin verrattavaa palkattua epäsäännöllistä kevyttä ratsuväkeä unkarilaismallisin univormuin. Heidät oli värvätty vierasmaalaisista, joita venäläiset nimittivät "maanpetturien roskajoukoksi", koska useimmat olivat tulleet Venäjälle turvaan osallistuttuaan kapinointiin tai rosvoiluun muualla. Sen sijaan Georgia oli Venäjän suojeluksessa ja maan kruununperillinenkin osallistui kenraalina tähän sotaretkeen.

        Pikkuviha toi Suomeen neljä husaariosastoa: serbialaisen, unkarilaisen sekä valakialaisen tai moldavialaisen rykmentin, lisäksi Kaukasiasta georgialaisten ruhtinaitten ja muiden aatelismiesten komppanian, yhteensä n. 2 500 miestä. Serbien joukossa oli erillinen puolensadan miehen joukko, joka kuulemma oli oppinut taitonsa turkkilaisilta merirosvoilta ja saikin keväällä 1742 liikkua Suomenlahden rannikon saaristossa tiedustelutehtävissä. Avustaviin kasakkajoukkoihin kuului 6 000 Donin kasakkaa. Georgialaiseen komppaniaan oli liitetty myös dagestanilaisia sekä Astrakanin kasakoita, jotka yleensä koostuivat kastamattomista kalmukeista sekä venäläisistä vanhauskoisista.

        Elokuun lopulla 1742 Ruotsin armeija antautui. Venäjän armeija levittäytyi yli koko Suomen.

        Vakinaisen armeijan osaston ja n. 500 kasakan lisäksi maahan jätettiin kolme husaarirykmenttiä, jotka lähtivät Pohjanmaata kohti saattaen maasta poistuvia ruotsalaisia rakuunoita. Serbialaisen husaarirykmentin n. 500 miestä majoitettiin Vaasan seudulle, moldavialaisten n. 700 miestä Laihialle ja Isoonkyröön sekä unkarilaisten n. 300 miestä Vähäänkyröön ja Vöyriin. Unkarilaisia oli lopulta koko Oulun- Kokkolan-Pietarsaaren linjalla.

        Kaikkiaan yli 40 husaaria siirtyi sodan kuluessa Ruotsin riveihin. Syksyllä 1742 Vaasassa kerrottiin, että kaksi husaaria oli hirtetty ja muita piesty väkivaltaisuuksien takia. Venäläiset sotahistorioitsijat ovat todenneet, että ns. "eriheimoisista kuljeksijoista" kootuista husaarirykmenteistä oli armeijalle yleensä pelkkää vahinkoa.

        Husaarijoukot viipyivät Pohjanmaalla lähes vuoden, syyskuun lopulta 1742 heinä-elokuuhun 1743. Tuo ajanjakso tunnetaan Etelä-Pohjanmaalla nimellä "husaaritalvi".

        Voinee olettaa, että joitakin pikku husaareja tai husaarittaria syntyi rikastuttamaan pohjalaisten geeniperimää. Laihian kappalainen Israel Reinius kertoo hänkin, että palvelustytöt tunsivat suurta vetoa husaareihin, mutta kevytmielisyydestä piiat saivat ajan tavan mukaan maksaa raipparangaistuksilla.


        http://www.genealogia.fi/genos/70/70_26.htm


      • 19+6
        19+18 kirjoitti:

        Kasakoiden etninen koostumus oli kirjava, sillä kuka tahansa saattoi liittyä mukaan ja taas mutkattomasti erota. Kansallisuutta tai uskontunnustusta ei juuri kysytty, mutta suurimmaksi osaksi kasakkakuntaa leimasi venäläisyys, johon myös mukaan tulleet vieraat ainekset sulautuivat. Kaikkien kasakoiden oli joka tapauksessa juhlallisesti vannottava taistelevansa kristillisen uskon puolesta; mukana oli erityisen paljon vanhauskoisia ja lahkolaisia.

        Isonvihan aika 1710-21:

        Suureen Pohjan sotaan ruotsalaisia vastaan osallistui tuhansittain Donin, Kubanin ja Uralin kasakoita.

        Kun Venäjä 1714 löi suomalaisten joukot ratkaisevassa Napuen taistelussa Pohjanmaalla, mukana oli myös kasakoita. Suurinta tuhoa hillittömällä ryöstelyllään saivat aikaan kenraali Fjodor Tšekinin joukot, joissa oli Donin ja Jaikin (Uralin) kasakoita sekä myös ns. "ottomaaneja" eli Turkin valtakunnan turkkilaisia.

        Kalmukkeja liikkui täällä ainakin jo 1709, jolloin sekalainen joukkio, johon kuului myös kasakoita, venäläisiä ja joitakin ruotsalaisia.

        Vainon ajasta huolimatta vihollinen oli paikoitellen myös hyvin suosittu naimattomien naisten parissa,

        Pikkuvihan aika 1742-43:

        Alkoi uusi, edellistä lievempi pikkuvihan miehityskausi. Suomen alistumiseen vaikutti osaltaan se pelko, jota vielä tunnettiin omavaltaisista ja julmista otteistaan tunnettuja kasakoita ja husaareja kohtaan. Sen ajan husaarit olivat kasakoihin verrattavaa palkattua epäsäännöllistä kevyttä ratsuväkeä unkarilaismallisin univormuin. Heidät oli värvätty vierasmaalaisista, joita venäläiset nimittivät "maanpetturien roskajoukoksi", koska useimmat olivat tulleet Venäjälle turvaan osallistuttuaan kapinointiin tai rosvoiluun muualla. Sen sijaan Georgia oli Venäjän suojeluksessa ja maan kruununperillinenkin osallistui kenraalina tähän sotaretkeen.

        Pikkuviha toi Suomeen neljä husaariosastoa: serbialaisen, unkarilaisen sekä valakialaisen tai moldavialaisen rykmentin, lisäksi Kaukasiasta georgialaisten ruhtinaitten ja muiden aatelismiesten komppanian, yhteensä n. 2 500 miestä. Serbien joukossa oli erillinen puolensadan miehen joukko, joka kuulemma oli oppinut taitonsa turkkilaisilta merirosvoilta ja saikin keväällä 1742 liikkua Suomenlahden rannikon saaristossa tiedustelutehtävissä. Avustaviin kasakkajoukkoihin kuului 6 000 Donin kasakkaa. Georgialaiseen komppaniaan oli liitetty myös dagestanilaisia sekä Astrakanin kasakoita, jotka yleensä koostuivat kastamattomista kalmukeista sekä venäläisistä vanhauskoisista.

        Elokuun lopulla 1742 Ruotsin armeija antautui. Venäjän armeija levittäytyi yli koko Suomen.

        Vakinaisen armeijan osaston ja n. 500 kasakan lisäksi maahan jätettiin kolme husaarirykmenttiä, jotka lähtivät Pohjanmaata kohti saattaen maasta poistuvia ruotsalaisia rakuunoita. Serbialaisen husaarirykmentin n. 500 miestä majoitettiin Vaasan seudulle, moldavialaisten n. 700 miestä Laihialle ja Isoonkyröön sekä unkarilaisten n. 300 miestä Vähäänkyröön ja Vöyriin. Unkarilaisia oli lopulta koko Oulun- Kokkolan-Pietarsaaren linjalla.

        Kaikkiaan yli 40 husaaria siirtyi sodan kuluessa Ruotsin riveihin. Syksyllä 1742 Vaasassa kerrottiin, että kaksi husaaria oli hirtetty ja muita piesty väkivaltaisuuksien takia. Venäläiset sotahistorioitsijat ovat todenneet, että ns. "eriheimoisista kuljeksijoista" kootuista husaarirykmenteistä oli armeijalle yleensä pelkkää vahinkoa.

        Husaarijoukot viipyivät Pohjanmaalla lähes vuoden, syyskuun lopulta 1742 heinä-elokuuhun 1743. Tuo ajanjakso tunnetaan Etelä-Pohjanmaalla nimellä "husaaritalvi".

        Voinee olettaa, että joitakin pikku husaareja tai husaarittaria syntyi rikastuttamaan pohjalaisten geeniperimää. Laihian kappalainen Israel Reinius kertoo hänkin, että palvelustytöt tunsivat suurta vetoa husaareihin, mutta kevytmielisyydestä piiat saivat ajan tavan mukaan maksaa raipparangaistuksilla.


        http://www.genealogia.fi/genos/70/70_26.htm

        Kustaan sodassa: 1788-90 nähtiin taas Donin kasakoiden rykmenttejä, joista Leonovin ja Pozdejevin komentamat tunnetaan nimeltäkin.

        Suomen sota:

        Suomen sotaan 1808-09 osallistui neljä rykmenttiä Donin kasakoita,

        oleskelivat Suomessa ainakin vielä Napoleonin sodan aikana 1812-14. Lisäksi Uralin kasakoiden n. 60 miehen henkivartiosotnia ylitti Pohjanlahden ja oli sittemmin mukana taistelussa Ahvenanmaan saaristosta. Sotnia sai myöhemmin keisarilta moitteita Suomessa aiheuttamastaan epäjärjestyksestä.

        Romanttisia lemmentarinoitakin on siltä ajalta kirjattu, kuten osoittaa Astrid Väringin romaani Kasakat tulevat yli Pohjanlahden.

        http://www.genealogia.fi/genos/70/70_26.htm

        Aprillipäivänä 1808 Venäjän joukkoja oli Suomessa jo yli 23 000 miestä. Heinäkuun lopulla Kuopiosta tuli lisää väkeä, mm. erilaisia musketöörejä, jääkärirykmenttejä, pioneerikomppania, neljä eskadroonaa Grodnon husaareja, suomenmaalaisia rakuunoita, parisataa kasakkaa sekä tykistöä.


    • 11+12

      Joten perimässä voi aivan hyvin Suomessakin, vanhoissa suomalaisissa suvuissa, olla italialaista, skottia, valloonia, juutalaista, turkkilaista, kasakkaa, romania, romanialaista, moldavialaista, unkarilaista, ranskalaista, ruotsalaista, norjalaista, tanskalaista, venäläistä, baijerilaista, saksalaista, saamelaista, historian hämärän yksittäistapauksissa kuka tietää mitä vain perimää, jos esim. ottaa huomioon esim. sotilas joukkojen monikansalliset miehistöt, laivojen monikansalliset miehistöt, syystä jos toisesta mahdollisesti pohjoisen erämaihin onneaan etsimään lähteneet perheet, jne. Muistaakseni esim. juutalaisvainojen aikaan Saksan Baijerista olisi heitä paennut "jonnekin kauas pohjoiseen" jo ennen kuin Suomessa esim. oli mitään kirjanpitoa. Onko jollakin tarkempaa tietoa tästä?

      • 19+2

        >>Muistaakseni esim. juutalaisvainojen aikaan Saksan Baijerista olisi heitä paennut "jonnekin kauas pohjoiseen" jo ennen kuin Suomessa esim. oli mitään kirjanpitoa. Onko jollakin tarkempaa tietoa tästä?>>

        En tiedä onko kyse tästä ajanjaksosta: "A period of massacres" vuosina 1096–1349 , vai jostain muusta.


    • mähhhh

      !9 jotain nimimerkille:
      Juttus on niin suurta tuubaa, ettei ikinä.
      Järjetöntä suoltoa.

      Annatko olla. Kiitos.

      • 9+ jotain nimimerkki

        Noo, tuolla linkillä ja lainauksilla jotka oli linkistä, oli tarkoitus vain tuoda esiin sellainen tosiseikka, että kyllä venäläisen sotaväen ja paikallisen väestön keskuudessa on, Etelä-Pohjanmaalla ainakin, ollut ihan romanttisia suhteitakin joista on syntynyt aikoinaan lapsia. Eiköhän tuo nyt ole ihan tavallista kun nuoria naimattomia miehiä ja naisia elää vuosikausia samoissa maisemissa, että parejakin syntyy.

        Joku sukututkijakin oli aikoinaan Pohjanmaan muutaman pitäjän kirkonkirjoja käynyt lävitse, ja huomioinut muutamissa pitäjissä olleen hyvinkin runsaasti syntyneiden luetteloissa venäläisten jälkeläisiä.

        Lapsien isätkin oli useissa tapauksissa mainittu sotilasarvoineen ja joukko-osastoineen. Asiasta oli ollut monen vuoden ajalta tietoja.

        Että, mitäs pahaa siinä nyt on jos nuoret ihmiset on löytäneet parinsa ja lapsiakin on voinut syntyä?


      • mielenkiintoinenketj
        9+ jotain nimimerkki kirjoitti:

        Noo, tuolla linkillä ja lainauksilla jotka oli linkistä, oli tarkoitus vain tuoda esiin sellainen tosiseikka, että kyllä venäläisen sotaväen ja paikallisen väestön keskuudessa on, Etelä-Pohjanmaalla ainakin, ollut ihan romanttisia suhteitakin joista on syntynyt aikoinaan lapsia. Eiköhän tuo nyt ole ihan tavallista kun nuoria naimattomia miehiä ja naisia elää vuosikausia samoissa maisemissa, että parejakin syntyy.

        Joku sukututkijakin oli aikoinaan Pohjanmaan muutaman pitäjän kirkonkirjoja käynyt lävitse, ja huomioinut muutamissa pitäjissä olleen hyvinkin runsaasti syntyneiden luetteloissa venäläisten jälkeläisiä.

        Lapsien isätkin oli useissa tapauksissa mainittu sotilasarvoineen ja joukko-osastoineen. Asiasta oli ollut monen vuoden ajalta tietoja.

        Että, mitäs pahaa siinä nyt on jos nuoret ihmiset on löytäneet parinsa ja lapsiakin on voinut syntyä?

        Tuossa on aika mielenkiintoinen

        http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=15913

        keskusteluketju aihepiiriä sivuten. Aiheena on Pohjalaisten tummuus


    • 2+8
    • Tutkintutkin

      Kiitos linkistä. Erittäin mielenkiintoista ajatuksenvaihtoa, vaikka sivuston lukukelpoisuus ei ole parasta aa-luokkaa.
      Aiemmin perhdyin vähän vastaavaan keskustelupätkään tiede-lehden foorumilla:
      http://www.tiede.fi/keskustelu/20237/ketju/lalli_ja_erik

      Edelleen hieno pätkä, vaikkakin perkeleen pitkäksi venähtänyt. ;D

    • Suomijuntero

      Jos nyt ihan alan nipottaa, niin missä viipyy ne ulkolaisten rasistiset näkemykset suomalaisista?
      Totuus lienee, että meidän pohjoismaisten suomalaisten etuna on, ettei olla oltu mukana minkään valtion riistossa ikinä. En tahtois olla englantilainen, en hollantilainen jne.
      Meikäläisenä junttina on vaan niin perkeleen hyvä olla ja nauttia hyvinvoinnista nykyään!

      • uns1

        Ai että suhtaudutaanko maailmalla suomalaisiin rasistisesti?
        Lukaiseppas joutohetkenäs vaikkapa tämä thread:
        http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/4568604/1/

        Muinaiset näkemykset, ettensanoisi jopa natsien rotuoppienaikaiset teoriat jyllää yhä edelleen. Mielenkiintoisinta on, että jyrkimmät muinaiset teoriat elää nimenomaan lähinaaputeittemmen mielipiteissä. Kauempaa tulevat näkemykset on enemmän perillä nykytutkimuksista.
        Joku pakonomainen tarve näillä ns skandinaaveilla on pitää hampaat irvessä kiinni näistä sepitetyistä viikinkimytologioistaan joilla on yhtä paljon todenperäistä soturihehkua kuin jollain kalevalan mytologioilla.
        Kalevalan heikkous onkin, että ruotsalaiset keksi sen meille suomeen jääneille jotta meidät saatiin erotettua kokonaan ruotsista. Ollaan ikäänkuin joku outo porukka ruotsalaisten ja venäläisten välissä. Eli ei olla oikein mitään.
        Totuushan on, mikä AINA unohtuu, että suomalaiset ei ole homogeeninen kansa, vaan koostuu pääosin kahdesta täysin eri heimosta joilla on täysin eri haplotyyppien lisäksi täysin eri perinteet ja tavat. Kalevala oli vain heikko yritys yhdistää kaksi maailman eri kolkilta törmännyttä porukkaa toisiinsa. Siksi ei ole niin kovin vaikeaa ymmärtää miksi suomalaisen itsetunto on niin heikko.
        Keinotekoinen "historia" ei lohduta. Ei pidemmän päälle, varsinkaan enää kun totuus on osoittautunut joksikin muuksi nykytieteen valossa.


      • heemmscu
        uns1 kirjoitti:

        Ai että suhtaudutaanko maailmalla suomalaisiin rasistisesti?
        Lukaiseppas joutohetkenäs vaikkapa tämä thread:
        http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/4568604/1/

        Muinaiset näkemykset, ettensanoisi jopa natsien rotuoppienaikaiset teoriat jyllää yhä edelleen. Mielenkiintoisinta on, että jyrkimmät muinaiset teoriat elää nimenomaan lähinaaputeittemmen mielipiteissä. Kauempaa tulevat näkemykset on enemmän perillä nykytutkimuksista.
        Joku pakonomainen tarve näillä ns skandinaaveilla on pitää hampaat irvessä kiinni näistä sepitetyistä viikinkimytologioistaan joilla on yhtä paljon todenperäistä soturihehkua kuin jollain kalevalan mytologioilla.
        Kalevalan heikkous onkin, että ruotsalaiset keksi sen meille suomeen jääneille jotta meidät saatiin erotettua kokonaan ruotsista. Ollaan ikäänkuin joku outo porukka ruotsalaisten ja venäläisten välissä. Eli ei olla oikein mitään.
        Totuushan on, mikä AINA unohtuu, että suomalaiset ei ole homogeeninen kansa, vaan koostuu pääosin kahdesta täysin eri heimosta joilla on täysin eri haplotyyppien lisäksi täysin eri perinteet ja tavat. Kalevala oli vain heikko yritys yhdistää kaksi maailman eri kolkilta törmännyttä porukkaa toisiinsa. Siksi ei ole niin kovin vaikeaa ymmärtää miksi suomalaisen itsetunto on niin heikko.
        Keinotekoinen "historia" ei lohduta. Ei pidemmän päälle, varsinkaan enää kun totuus on osoittautunut joksikin muuksi nykytieteen valossa.

        Lisäys vielä.
        Olen tutkaillut noita haplogeenipopulaatiorotu-keskustelupalstoja nyt jonkun aikaa ja huomasin, että foorumeitten perustamisten aikoihin (2005-2010 noin) ei suomalaisia käsitelty juuri missään topikissa. Ehkä itse suomalaisia vain ei ollut keskustelemassa aiheista niihin aikoihin.
        Nyt 2013 kun lähden surffailemaan noille samaisille keskustelupalstoille, niin joka ainoa kerta ja aina, kun puhutaan nordic-jutuista, niin suomalaiset nousee jotenkin pääosaan.
        Norjalaiset on esillä jokseenkin, mutta ruotsalaisia ja tanskalaisia ei mainita juuri koskaan; heidän historiallinen asemansa on ilmeisesti niin paikalleen asemoitu, että heistä ei ole mitään mielenkiintoa puhua. Heidän historiansa ei vaan kiinnosta ketään.
        Toisin kuin suomalaiset joiden alkuperä kummittelee edelleen, paitsi tavisten suomalaisten, niin tutkijoiden mielissä.
        Meitä suomalaisia jaksaa setviä porukkaa ympäri maailmaa. Meidän historiamme on edelleen enemmän tai vähemmän pimennossa mikä harmittaa jokaista joka haluaisi vastauksia siihen mistä kukakin tulee. DNA- tutkijoilla riittää työmaata ja arvoituksen selvittämistä meissä suomalaisissa.
        Edelleen kysellään kuinka mongoleita suomalaiset on, tai kuinka arjalaisia suomalaiset on, kuinka euroopalaisia, vai ovatko suomalaiset ylipäätään valkoihoisiksi laskettavia?
        Täytyy myöntää, että kun 70-luvulla sain oman historiansivistykseni, niin oli se niin helvetin paljon tylsempää kuin nykyään. ;DDD
        Olisin sen kasin muuttanut kympiksi heti jos...


    • no ei ihan

      Kyllähän suomalaiset ovat sortaneet saamelaisia ja romaneja. Lisäksi olleet mukana kolonialistis-kristillisissä riistoprojekteissa Alaskassa, Namibiassa ja ihan siellä Pimeyden sydämessä Kongossakin...

      Ja voi sanoa että nykyaikanakin on sellaista kivaa taloudellista riistoa ollut projekteissa kehitysmaissa.

      Että ei Suomikaan voi valitettettavasti aivan puhtain sydämin rintaansa röyhistellä...

    • humplegum

      Ruotsalaiset ja tanskalaiset on aina herrarotua noilla keskustelupalstoilla. Mitä tahansa typeryyksiään ne laukoo menemään, niin kaikki vaikenee ja on hiljaa. Varsinkin muut eurooppalaiset kuin suomalaiset.
      Suomalaisissa taas mättää, että niitten lapsellisia kommentteja on vaan pakko sietää; Aina kun joku puuttu johonkin suomalaisuuteen vähänkin liittyvään, niin jonkun suomalaisen pitää rynnätä paikalle selitämään jotain ihan levotonta.
      Näin varsinkin silloin kun joku keksii jälleen kerran, että me suomalaiset ollaan itseasiassa mongoleja! ;DD

      Mitä helvettiä! Voisko hienompaa perimää olla kuin ola sukua maailman älykkäimmille ihmisille (juutalaisten jälkeen). Vai siitä älykkyydestäkö nimenomaan se arjalaisten viha tuleekin?

      • minemien

        'Voisko hienompaa perimää olla kuin ola sukua maailman älykkäimmille ihmisille (juutalaisten jälkeen). Vai siitä älykkyydestäkö nimenomaan se arjalaisten viha tuleekin?'

        Niin siis tätä juutalaisvihaa olen ihmetellyt aika monesti. Johonkinhan se viha on kohdistettava, miksei siis niihin jotka älyllisesti voittaa 99% tavallisesta kansasta.
        Silloinhan tämä ns älykkäämpi osa on vain murto-osa muusta populaatiosta.
        Vielä 40-70-luvuilla uskottiin, että valkoinen rotu on älykkäin. Vasta myöhemmin tajutiin, että juutalaiset ja keltainen rotu on älykkäämpää kuin valkoinen rotu.
        Mutta tätä asiaahan ei tarvinne nykyään kauheesti todistella. Kattokaa mitä ne on tehneet!


      • minemine
        minemien kirjoitti:

        'Voisko hienompaa perimää olla kuin ola sukua maailman älykkäimmille ihmisille (juutalaisten jälkeen). Vai siitä älykkyydestäkö nimenomaan se arjalaisten viha tuleekin?'

        Niin siis tätä juutalaisvihaa olen ihmetellyt aika monesti. Johonkinhan se viha on kohdistettava, miksei siis niihin jotka älyllisesti voittaa 99% tavallisesta kansasta.
        Silloinhan tämä ns älykkäämpi osa on vain murto-osa muusta populaatiosta.
        Vielä 40-70-luvuilla uskottiin, että valkoinen rotu on älykkäin. Vasta myöhemmin tajutiin, että juutalaiset ja keltainen rotu on älykkäämpää kuin valkoinen rotu.
        Mutta tätä asiaahan ei tarvinne nykyään kauheesti todistella. Kattokaa mitä ne on tehneet!

        Vasta myöhemmin tajutiin, että juutalaiset ja keltainen rotu on älykkäämpää kuin valkoinen rotu.

        Asia mitä myöskään ei ole ylimainostettu missään ;D


      • Habloscope
        minemine kirjoitti:

        Vasta myöhemmin tajutiin, että juutalaiset ja keltainen rotu on älykkäämpää kuin valkoinen rotu.

        Asia mitä myöskään ei ole ylimainostettu missään ;D

        No tuossahan se lienee asian ydin, MIKSI juutalaiset joutuivat siihen tilanteeseen saksassa aikoinaan. He olivat yksinkertaisesti älykkäämpiä ja kykenevämpiä kuin perussaksalaiset. Olivat ottaneet paikkansa kaikkialla, ja yht'äkkiä juntit tajus, että ei hevetti, mitä tapahtuu!!!!!!

        Suomalaisten kannattaa pitää varansa. Jatkossakin tulee olemaan näitä rotujuttuja, vaikka kuinka kuvitellaan, että niistä on jo irti kasvettu. Olen asiaa mielenkiinnosta nyt viimeaikoina seurannut, ja sanoisin, että ns arjalaisen rodun ihannointi on tänäpäivänä samaa luokkaa kuin niihin aikohin kun ko asia ylipäätään keksittiin. Tieteellisen näkemyksen muuttuminen ja edistyminen ei ole vähässäkään määrin edelleenkään muuttanut ihmisten näkemyksiä sitten natsi-ideologioitten.


    • Edell

      Oleellistahan on havaita, että mielipiteet ei ole muuttuneet miksikään sitten 1800-1940-luvun.

    • ehkehh

      Tuskin tarttee edes haploja tutkia, näkeehän sen nyt ihan talonpoikaisjärjelläkin ketkä niitä historian oikeita viikinkejä oli. EI tosiaankaan nää nykyruotsalaiset hombret.
      Eiköhän viikinkiaikana vaikuttaneet ihan muut haplotyypit, tai paremminkin geenit kuin nykyään. Ruotsalaisista suurin osa jotain keskieurooppalaista.
      Ruotsalaiset ja suomenruotsalaiset ei kuulema nykyään oikein tykkää tehdä haplotestejä koska pelkäävät, etteivät olekaan viikinkien sukua. Suomesta löytyy siis väestöön nähden huomattavasti enemmän testin tehneitä.

      Mikäs näitä ruotsalaisia nyt niin kovin huolestuttaa??

    • finske

      Jeah! Mutta kuten me kaikki finsket tiedetään, niin ruottalaiset peräkammaripojatkin on sentään kulttuurikansaa verrattuna meihin rahvaanomaisiin suomalaisiin ;D

      • solstice

        Ruotsalaiset on aina olleet kauhean ritarillisia meitä kohtaan. Joku huono omatunto tai sitten puhdas ylemmyydentunto siinä lie takana! Sama pätee nykyään ulkomaalaisiin.
        Läpeensä mukasivistynyt kansa nakertaa itsensä loppuun vain pelkästään ymmärtämällä kaikkia niin kovin loppuun saakka. Älyn kirous.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2536
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1665
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1464
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1323
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1232
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1172
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      86
      1049
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1023
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      103
      916
    Aihe