Onko kukaan tehnyt maissijauhoista tmv. tortilloja gluteiinittomalle, tai onko vinkkejä tortilloihin ilman vehnäjauhoa (glut)?
Toinen vaihtoehto on maissikuoret, joita myydään valmiina, mutta ainakin Pirkan taco-kuorissa lukee, että saattavat sisältää vähän vehnäjauhoja.
Onko tietoa, onko kaikissa taco-kuorissa vehnää myös?
Toivoisin vinkkejä
Gluteiiniton tortilla tai taco-kuori
8
5336
Vastaukset
- allergioita riittää
Heippa !
Itse olen ostanut kaupasta valmiita gluteenittomia tortilloja sekä maissilastuja, oireita ei ole tullut vaikka vehnätärkkelyskään ei minulle sovi.
Tortillaa myy s-market " Corn tortilla" oli keliakialiiton sivullakin ja niitä valmiita lastujakin olen ostanut sieltä, merkkiä en muista. Jos haluat tehdä itse niin katsopas tämä sivu http://www.keliakianuoret.fi/nuoret/ajankohtaista/tapahtuma-arkisto/makuja_meksikosta/ - hilda551
Tacoissa ei yleensä ole vehnää, ovat gluteenittomia. En ole Pirkan taco-kuoria katsonut, mutta ei ole koskaan tullut eteen jossa olisi teksti "saattaa sisältää vähän vehnäjauhoja" missään tuotteessa. Saattaa sisältää vehnää -teksti on monessa, mutta se on lähinnä vain superallergisia varten ettei firma joudu korvausvastuuseen. Useat keliaakikot käyttävät niitä tuotteita täysin ongelmitta. Tortilloja saa myös gluteenittomina, mutta ne on niin mauttomia että en suosittele.
- lkjllkj
Tortilllajauho on masa harinaa, myydään esimerkiksi tuotenimellä Maseca, ainakin pääkaupunkiseudun Prismoista näyttää löytyvän. Reseptejä googlettamalla, prässäys on helpointa muovikalvojen välissä.
- lkjllkj
Itsekin vasta aloittelija tässä, mutta kokeilin tänään tortillojen valmistusta. Masa harina on erikoiskäsiteltyä maissijauhoa, eikä samaan lopputulokseen kaiketi pääse tavallisella maissijauholla.
Taikina sekoitetaan masa harina-jauhoista ja kuumasta vedestä, suolaa voi lisätä maun mukaan, myös tilkka sitruunanmehua käy. Vaivataan pehmeäksi, suunnilleen muovailuvahan oloiseksi ja jätetään lepäämään peitettynä puoleksi tunniksi. Mitään kohotusainetta ei siis tähän tarvita. Lepuutetusta taikinasta otetaan pienen satsuman kokoisia paloja, jotka kaulitaan kahden jäykän muovikalvon välissä ohuiksi pyörylöiksi, käytin isohkoa teevatia muottina, ja leikkasin ylimääräiset reunat pois, kaulimena piirakkapalikka ja painava marmorinen kaulin, mutta prässäämällä selviäisi nopeammin ja siihen käy esimerkiksi painava pata hyvin. Muovisettiä kannattaa käännellä ja varovasti kokeilla, että irtoaa hyvin, tässä vaiheessa voi ripauttaa vähän jauhoja väliin. Paistetaan kuumalla valurautapannulla ilman rasvaa, pannu saa vähän savuta, mutta ei paljoa. Tortillan kuuluisi nousta paistuessaan aluksi ja siitä tietää että kaikki on mennyt nappiin. Jos ei nouse, taikina saattaa olla liian kovaa tai sitten lämpöä pitää säätää.
Tähän saakka on suunnilleen se miten tortilloja valmistetaan ja tämä loppuosa on sitten vähän kerettiläisempää omaa viritystä, sillä olen uittanut valmiita tortilloja samallatavoin kuin karjalanpiirakoita kuumassa vesi-rasvaseoksessa ja pikapaistanut uudestaan pannulla niinkauan että liika vesi haihtuu ja lopputuloksena on pehmeä kuori, jonka voi syödä vaikka semmoisenaan hieman margariinilla sipaistuna.
- Masecafani
Maseca jauhojen maahantuoja teki konkurssin. Turkulainen yritys jatkoi tuontia, mutta tilasi Suomeen lapsellisen pienen määrän Maseca-jauhoja. Ne loppuivat viikossa! Sain ilmoituksen, että aikaisintaan kesällä heille tulee uusi erä USA:sta Maseca-jauhoja. Johtopäätös: Elintarvikeala ei ole ollenkaan kilpailtu ala Suomessa! 100000 keliaakikkoa alan teollisuus ovat varmoja asiakkaita. Jos en olisi näin vanha (72) ryhtyisin itse maahantuojaksi. Minulta saa luettelon niistä tuotteista
mitä esim. Prisma on lopettanut valikoimistaan. Kannattaisi vaikka yrittää suoramarkkinointia. Asiakkaat noutaisivat itse tuotteet kuntosaleilta ja kauppa ei saisi niistä ollenkaan myyntituloja!
Maseca-jauhot 2,2kg, venäl. kokon. tattari 1kg, tattarijauhot 1 kg, Polenta-jauhot 1 kg, Kokon. kuoritut kauranjyvät 1-2 kg, Hirssinjyvät 1 kg, Kvinoa 1 kg, sekä gl. pastat isommissa pakkauksissa olisivat toivelistallani, jos joku ryhtyy niitä maahan tuomaan! Toimikaa! Jauhot ja jyvät ei pilaannu!- Anonyymi
Muistatko mikä firma oli Maseca jauhojen maahantuoja Suomeen? Yritän etsiä muitä samanlaisia tuoteita tai ainakin ottaa yhteyttä heihin ja kysyä mitä meksikolaisia elintarvikkeita vielä on saatavilla. Muistan vain että sijaitsi Vantaalla.
- Anonyymi
Se oli His & Hers Oy. Yritän kanssa löytää jauhoja, mutta vaikeeta tuntuu olevan :(
- Anonyymi
Ainakaan Old El Pson ja Santa Marian taco-kuorissa ei ole vehnää valmistajan mukaan https://www.oldelpaso.fi/tuotteet/stand-n-stuff-taco-shells-12 ja https://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/taco-shells/ . Pirkan vähäinen vehnän määrä voi johtua siitä, että samalla tuotantolinjalla valmistetaan muita vehnää sisältäviä tuotteita.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi254799- 883734
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483165- 542677
- 2072655
- 522625
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322420- 1532350
- 311955
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1091565