Onko Jalostaja ulkoistamassa ruokatuotantoaan???

Hämmästynyt

Ostin lauantaina 1.2.2014 paikallisesta Citymarketistamme Jalostajan hernekeittoa sellaisen tetrapakkauksen. Kotona tarkastelin pakettia hiukan tarkemmin ja yllätyin, että kyseinen tuote olikin valmistettu Italiassa, vaikka muut vastaavat hernekeitot tehdään Jalostajan omalla tehtaalla Turussa. Alkoi herätä pieni epäilys, että meinaako Jalostaja pikkuhiljaa siirtää tuotantoaan ulkomaille? Olisi melkoinen menetys, jos meille suomalaisille niin rakas perinneruoka tulisi jostain Italiasta. Toivottavasti joku Jalostajan työntekijöistä tai tuotantovastaavista antaisi myös vastauksen tähän viestiin.

8

201

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raakaalihaa

      Jos teidän perheessä kaupan valmisruoat ovat perinneruokia niin teillä on kyllä suurempiakin ongelmia kuin jonkun firman ulkoistamiset.

      Hernekeiton valmistamiseen alusta alkaen menee aika pitkälti yhtä kauan aikaa ja vaivaa kuin sen kaupan litkun lämmittämiseen ja tulee selkeästi parempaa.

      Laita vain herneet likoamaan yön yli ja keitä seuraavana päivänä. Jos tähän tarvitset toisen henkilön esityötä niin suosittelen kokonaan holhouksen alaiseksi hankkiutumista. Lihojen sekaan heittämisestä en tiedä kun en itse syö punaista lihaa, mutta netistä löytyy äkkiä tarkemmat ohjeet.

      Kokeile ihmeessä vittuilustani huolimatta ja laske vaikka hintaa.

      Säilykeruoka on tarkoitettu juurikin kuukausien säilymistä varten. Ravinnepitoisuus niissä ei ole parhaassa terässä. Ruokavarastosta kaivettuihin säilykepurkkeihin tulisikin turvautua vasta kun silkka selviytyminen on tärkeintä. Kuivaherneet säilyvät taatusti pitempään mitä sinä olet ikinä säilyttänyt noita tetroja ja säilykepurkkeja.

      • Tölkkimuonaa

        Ruokavarastoja tulee kierrättää, eli "hätävarat" pitää välillä käyttää ja ostaa uutta varastoon.
        Ja nämä säilyvät muutaman vuoden hyvänä ja syömäkelpoisena vuositolkulla ellei kymmeniä vuosia...

        Toisaalta, kun se alkuperäinen Jalostaja myytiin ulkomaille jo ajat sitten ja Lunden on nyt myöhemmin jatkanut tiettyjen tuoteiden valmistamista tuotteissa, jotka ei natsannut ulkomaisille omistajille. Niinhän se "Turun sinappikin" on Puolalaista.

        Ja itsetehdystä hernekeitosta ei ole kuin pahat muistot, en aio ikinä liotella "papuja" itse.


    • Pierupuuro

      Komppaan edellistä Just toissapäivänä painettiin oma hernari pöytään. Aamulla duuniin lähtiessä herneet likoomaan. Vaimo pääsi aikaisemmin kotiin ja poltti pienen pesällisen leivinuunissa.

      Valurautapataan herneet, pari sipulia silppuna, 750 g possun uunilihaa luineen palasina (3,19 € tarjouksessa), vettä ja mausteet (mauste- ja mustapippuri, meirami, sinappi ja suola) sekä vettä pata täyteen.

      Kolme tuntia uunissa kannen alla. Kahden tunnin kohdalla pata hetkeksi ulos ja vettä täyteen, ettei ihan puuroa tule.

      Ihan sairaan hyvää

    • kokgreed

      Kaikki mitä voidaan tehdä ulkomailla halvemmalla, tehdään. Oli kyse sitten laivoista, tuuliturbiineista tai hernekeitoista.

      Kokoomusahneudella ei ole rajaa.

    • enostaenää

      jalostajan hernekeitossa ei hinta ja laatu vastaa. Eli vähennetty lihan osuutta liian paljon.

      se on pelkkää lientä.

      • diu diu

        mitä lihaa


    • Purkkihernari rulaa

      "Hernekeiton valmistamiseen alusta alkaen menee aika pitkälti yhtä kauan aikaa ja vaivaa kuin sen kaupan litkun lämmittämiseen ja tulee selkeästi parempaa."

      Tajuaakohan kirjoittaja itsekään kuinka pihalla hän on ? Kaupan "litkun" lämmittämiseen menee about 5-10 minsaa yhteensä, teetkö siinä ajassa oman hernarin, häh ?

      • Suomenmieli

        Kato, meneehän siin sama aika, kun kirjottaja on luultavasti liottanu purkkeja vedessä vuorokauden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      5050
    2. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      47
      3522
    3. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3345
    4. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      34
      2541
    5. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      199
      2513
    6. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2207
    7. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      2069
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      20
      1809
    9. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1699
    10. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      182
      1678
    Aihe