Ukraina vs. suomenruotsalaiset

pakkoruotsinet

"- -. Meillä ei ole niin suurta venäläisvähemmistöä kuin esimerkiksi Baltian maissa. Suomen tilanne on aivan erilainen. Baltian maat tietenkin seuraavat sydän syrjällään tätä Ukrainan tilanteen kehittymistä ja sitä, miten suvereenin valtion alueellista koskemattomuutta loukataan.
Niinistön mukaan Suomen venäläisväestö on pieni, rauhallinen ja kohtalaisen hyvin integroitunut yhteiskuntaan. Baltian maissa asuvat venäläiset eivät sen sijaan välttämättä osaa asuinmaansa kieltä ja elävät eristäytyneinä omissa venäjänkielisissä yhteisöissään."

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014030218086626_uk.shtml

Suomessa enemmistö integroidaan yhteen vähemmistöön...

Jos pakkoruotsi poistuu, se ei tarkoita sitä, että suomenruotsalaisilta pitäisi poistaa pakkosuomi. Baltian maiden venäläisvähemmistöt ovat esimerkki siitä, miten tärkeää on, että vähemmistöt pakotetaan opettelemaan maan valtaväestön kieli. Jos tämä ei käy, venäjänkieliset voivat muuttaa Venäjälle ja suomenruotsalaiset voivat muuttaa Ruotsiin.

7

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kielirauha

      "Venäjä on perustellut omia mahdollisia voimatoimiaan Krimillä Ukrainan venäläisvähemmistön oikeuksien suojaamisella."
      "Venäläisvähemmistön suojelemiseen ei tarvita aseita.

      Suojelu onnistuu kansainvälisten järjestöjen ja maiden yhteisen sitoutumisen kautta", Katainen sanoi sunnuntaina.

      "Keskeisintä on Kataisen mukaan se, että EU, Yhdysvallat, Etyj ja Ukraina ja Venäjä yhdessä etsivät ratkaisuja
      vähemmistöjen oikeuksien turvaamiseksi."

      Nyt on mielenkiintoista nähdä, millä mallilla
      kansainvälinen yhteisö aikoo taata kielivähemmistön oikeudet!

      Samaa standardia voidaan sitten soveltaa myös suomenruotsalaisiin!

      En usko, että Ukrainaan tulee takaisin pakkovenäjä, vaan ratkaisu perustuu jonkinlaiseen alueelliseen kielioikeuskäytäntöön.

      Samanlainen alueellinen ratkaisu tulee kehittää myös Suomeen-ilman minkäänasteista pakkoruotsia!

      • Ruotsinkieliset halusivat maan itsenäistyessä tällaisen kielellisen aluejaon missä olisi ollut täysin suomenkielisiå alueita, ruotsinkielisiä ja kaksikielisä. Mutta suomenkieliset sitä tyrmäsivät silloin ja nimenomaan nykyisen systeemin halusivat.

        Saimme järjestelmän joka perustuu kolmeen tasoon valtion kaksikielisyyteen, kuntien kielistatukseen sekä yksilön omaan rekisteröimäänsä kieleen eikä alueeseen missä hän asuu. Ja siksi valtio takaa yksilöille myös tietyt oikeudet vaikka asuvat yksikielisillä alueilla (oikeusturvan, sairaanhoidon ja koulutuksen omalla kielellään).

        Nyt meillä Suomessa tällaisina kielellisinä alueina toivat kunnat jotka ovat yksi tai kaksikieliset. Jos kunta on yksikielinen se hoitaa tehtävänsä kuntalaisiinsa kunnan yhdellä kielellä. Ja silloin ei tietenkään kunnalla tarvite olla kielijohtosääntöäkään. Kun kunta on kaksikielinen niin kielijohtosäännössä määrätään millainen kielitaso vaaditaan eri tehtäviin. esim. suomenkielisen lukion rehtorilta ei vaadita ruotsinkielen taitoa eikä ruotsinkielisen lukion rehtorilta suomenkielentaitoa koska paikoillaan eivät tarvitse niitä kieliä. Kun taas rakennusviraston toimistosihteeriltä sitä voi vaatia koska hän on sellaisessa palvelutehtävässä missä tulee palvella kuntalaisia heidän kielellään joko suomeksi tai ruotsiksi.

        Valtio valtiona ja valtion viranomaiset palvelee kansalaisiansa kansalaisen kielellä. Siksi Suomi nykyään on lisännyt tähän kielijoukkoon myös esim. saamenkieliset, romaninkieliset, viitomakieliset, joita valtion tulee palvella omilla kielillään. Ja viranomaisen kielijohtosääntöön otetaan sitten kielitoitovaatimukset sen mukaan kun ko virkatehtävä tulee palvella ihmisiä. Ei viranomainen itsestään puhu kieliä vaan ne ihmiset jotka istuvat pöydän takana hoitamassa tehtäviä.


    • pakkoruotsinet

      "En usko, että Ukrainaan tulee takaisin pakkovenäjä, vaan ratkaisu perustuu jonkinlaiseen alueelliseen kielioikeuskäytäntöön."

      Näin on kaikissa Euroopan monikielisissä maissa - paitsi Suomessa. Kiitos vain RKP:n kusipäät.

      • kielirauha

        Suomen ongelma todellakin on se, että meillä on sekä alueperiaate että henkilöperiaate, vaikka alueperiaate olisi riittävä kansainvälisessä vertailussa.
        Taakan kantaa kielienemmistö.
        Missään muualla ei todellakaan ole vastaavaa järjestelmää.
        Suomen pitäisi harmonisoida kielilainsäädäntönsä vastaamaan eurooppalaisia arvoja ja siinä Ukrainan onnettomuus on meidän "onnemme".

        Vain tällä tavalla voimme saavuttaa kielirauhan, kansainvälisesti hyväksytyn oikeuskäsityksen kautta.

        RKP:n tulisi tajuta toimintansa epäeettisyys ja moraalittomuus, mutta se tuntuu olevan ylivoimainen tehtävä. Toivottavasti saamme vetoapua USA, EU, ETYJ ym tahoilta, jotta saamme kestävän standardin.


    • .........

      ..............

    • Oikein.

      Kaikissa maailman maissa pieni vähemmistö opettelee ylivoimaisen enemmistön kielen. Siksi puhe pakkosuomesta on suorastaan naurettava.

    • he h he

      Venäjän otteitahan varsinkin ruotsinkieliset maalaiset ja duunarit on ihailleet pitkään. Enpä usko rikkaiden hesa-svekkuleiden haluavan tuollaista tilannetta tänne sen enempää kuin kenenkään Ahvenanmaa-Pohojanmaa akseli ulkopuolisen. Suomi viha ei ole "positiivista syrjintää".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe