Paras kokkiveitsi

lapsi karkkikaupassa

12

5563

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama aihe
    • leikkelijä

      Eiköhän niitä pitäsi hyviä saada jo ihan 10-15 eurolla , jos ei ihan sama pidä olla kun tv - kokilla ?

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        Ei ihan.
        Halvimmat ihan ok veitset on esim Victorinoxin ja Sanellin sarjoissa. Siinä 30€. Halpis Fiskarssit voi työntää suoraan sinne minne aurinko ei paista.

        Samalla myös kannattaa miettiä se veitsen teroitus ja ylläpito , tuonne toiseen kahvikupinpohja ketjuun jo pistinkin vinkkejä mitä katsoa. Keraamisella puikollakin pärjää jo ylläpidossa pitkälle.

        Ei ne japanilaiset kovasta teräksestä tehdyt veitsetkään pysy terävinä merkittävästi pidempään, niissä vain on se ero että ne on mahdollista saada teräviksi toisin kuin halpisveitset. Ja silloin jos haluaa investoida japanilaisiin veitsiin pitää olla varaa investoida myös terän ylläpitoon, ei ole mitään typerämpää kun ostaa kallis veitsi joka on aina tylsä.

        Olettaisin että kumpi tahansa MAC tai E-picure on ihan ok, ite suosin ensimmäistä E-picuresta ei ole kokemusta.


    • Lapsikarkkikaupassa

      Ostin macin, ja on muuten terävä ja kahva sopii käteen. Suosittelee!

    • veistähaavaan

      Veitsistä sen verran, että eri toimet vaativat erilaisen veitsen. Esim. varhaiskaalin hienontaminen salaattiin riittävän ohuena ei vain onnistu terävällä kokkiveitsellä. Lisäksi kahvan pitäisi olla käteen sopiva ettei rystyset hakkaa leikkuulautaan koko ajan.

      Itse käytän yleensä - yllätys, yllätys - fiskarsin sahalaitaista yleisveistä vaikka näin sanottuani moni friikki hyppääkin tasajalkaa - "ei halpista saa käyttää!". Se vain sopii käteen, pysyy terävänä vuosienkin käytön jälkeen ja simppelisti "toimii". Aiemmin mainitun varhaiskaalin slaissaamiseen se sopii erittäin hyvin - saa ohuempaa siivua kuin mandoliinilla.

      Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas vaatii pientä joustoa terältä. Todellisuudessa kaalia ei leikata vaan sen pinnasta vuollaan ohuita suikaleita veitsen lappeella edestakaisin sahaavin liikkein. Ja juuri tässä fiskars on ehdoton väline vaikkakin se soveltuu myös moneen muuhun käyttöön keittiössä.

      Joten lopputulema on - aina ei tarvita sitä kalleinta veistä vaan tarve ja tottumus voi myös kallistaa valinnan halvempaan.

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        >>Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä >>ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas >>vaatii pientä joustoa terältä.

        No itseasiassa ei välttämättä, ei veitset enää ole mitään iänikuisia paksuja Wusthoffeja, esim kunnon Japanilaiset terät ovat hyvin ohuita ja joustavia vaikka terä toki on tehty hyvin kovasta teräksestä. Veitsestä tulee "se sointi" shwinggg , kun sen magneettitelineestä irroittaa. Paksu terä taas ei soi.

        Varhaiskaalin suikaloimiseen nyt en puutu sen enempää, hyvin ohutta slaissia saa vähän huonommallakin veitsellä, ei ole hirvittävän vaativaa se.

        Jos on pakko käyttää huonompaa veistä, niin todellakin suosittelen minäkin silloin juuri sitä sahalaitaista terää, se saattaa leikata vaikka terä itsessään olisi täysin sekundaa ja itseasiassa ei lainkaan terävä.


    • veistähaavassa

      Paras yleisveitsi keittiössä on halpa ja väheksytty leipäveitsi - aina terävä, leikkaa käytännössä mitä vain.

      Noin yleensä ihminen tarvitsee vain 3 veistä - vihannesveitsen, terävän kokkiveitsen lihalle ja kalalle ja leipäveitsen, jota voi käyttää muuhunkin kuin leivän leikkaamiseen.

      Hyvin usein näkee ruoka-ohjelmissa tseffien käyttävän huonoja veitsiä (merkiltään hienoja, mutta terältään huonoja), jotka eivät todellisuudessa leikkaa mitään vaan pikemminkin murskaavat leikattavan eineen.

      Vain kokeilemalla jokainen löytää ne parhaimmat välineet käyttöönsä ja aina se kallein ei välttämättä ole se paras.

    • LaatuveitsiOnIkuinen

      Ja sen terävän veitsen määritelmä itselle on se kun laitat tomaatin pöydälle kantapuoli alaspin.

      Otat veitsestä hyvin kevyn otteen peukalolla ja etusormella, nyt jos pystyt slaissaamaan vapaasti pöydällä seisovasta tomaatin vaakasuuntaan läpikuultaviksi slaisseiksi, on veitsesi terävä.

      Vähän niinkun näin :
      https://www.youtube.com/watch?v=GTHD2J2za6Y

      Omat kotiveitseni teroitan kerran kuussa ja puikolla ylläpidän jokaisella käyttökerralla.

    • satake

      kaks neuvonen lapin leuku isommalla pilikkoo lihat ja harventaa vaikka rannan pajupuskat.pienemmällä kuorii perunat ja puhistaa kynnen aluset.

    • Anonyymi
      • Artikkeli ei ole kovin asiantunteva kun se virheellisesti väittää japanilaisen kokkiveitsen terän olevan yksipuoleisesti teroitettu. Ja toinen virhe on se, että kokkiveitsen alatyyppi olisi gyuto. Gyuto itsessään on kokkiveitsi ja se on aina kaksipuoleisesti teroitettu.

        Japanilainen keittiöveitsi on yleisnimi. Japanilainen keittiöveitsi on teroitettu yksipuoleisesti tai kaksipuoleisesti. Yksipuoleisista yleisimpiä ovat yanagiba, usuba ja deba. Kaksipuolisista gyuto eli kokkiveitsi, sujihiki, nakiri, santoku, petty jne.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ei sua enään tunnista

      Kun olet vanhentunut ja lihonut.
      Ikävä
      209
      7179
    2. Huomenet naiselle

      Harmittaa ettei ehkä nähdä enää koskaan. Näillä mennään sitten.
      Ikävä
      59
      4692
    3. Etsin vastaantulevista sua

      Nyt kun sua ei oo, ikävöin sua niin v*tusti. 😔Jokaisesta etsin samoja piirteitä, samantyyppistä olemusta, samanlaista s
      Ikävä
      43
      4584
    4. Mikä kaivatussasi kolahti?

      Mikä oli erityistä?
      Ikävä
      73
      3322
    5. Kaikesta muusta

      Mulla on hyvä fiilis. Mä selviän tästä ja sit musta tulee parempi ihminenkin. Ainut, mitä mun pitää nyt välttää on se ko
      Ikävä
      16
      1975
    6. Hyvää yötä.

      Miten äkäpussi kesytetään? 😉 pus
      Ikävä
      30
      1748
    7. Tekis mieli lähestyä sua

      Mutta pelkään että peräännyt ja en haluis häiritä sua... En tiedä mitä tekisin olet ihana salaa sua rakastan...💗
      Ikävä
      26
      1737
    8. Ajatteletko koskaan

      Yhteisiä työvuosia ja millaista silloin oli? Haluaisin palata niihin vuosiin 🥹
      Ikävä
      41
      1600
    9. Kyllä hävettää!

      Olla taivalkoskelta jos vuoden taivalkoskelainen on tuommoinen tumpelo.
      Taivalkoski
      34
      1499
    10. Haluaisitko enemmän ?

      Haluaisitko enemmän kuin ystävyyden ? M-N
      Ikävä
      143
      1267
    Aihe