Paras kokkiveitsi

lapsi karkkikaupassa

12

5054

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama aihe
    • leikkelijä

      Eiköhän niitä pitäsi hyviä saada jo ihan 10-15 eurolla , jos ei ihan sama pidä olla kun tv - kokilla ?

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        Ei ihan.
        Halvimmat ihan ok veitset on esim Victorinoxin ja Sanellin sarjoissa. Siinä 30€. Halpis Fiskarssit voi työntää suoraan sinne minne aurinko ei paista.

        Samalla myös kannattaa miettiä se veitsen teroitus ja ylläpito , tuonne toiseen kahvikupinpohja ketjuun jo pistinkin vinkkejä mitä katsoa. Keraamisella puikollakin pärjää jo ylläpidossa pitkälle.

        Ei ne japanilaiset kovasta teräksestä tehdyt veitsetkään pysy terävinä merkittävästi pidempään, niissä vain on se ero että ne on mahdollista saada teräviksi toisin kuin halpisveitset. Ja silloin jos haluaa investoida japanilaisiin veitsiin pitää olla varaa investoida myös terän ylläpitoon, ei ole mitään typerämpää kun ostaa kallis veitsi joka on aina tylsä.

        Olettaisin että kumpi tahansa MAC tai E-picure on ihan ok, ite suosin ensimmäistä E-picuresta ei ole kokemusta.


    • Lapsikarkkikaupassa

      Ostin macin, ja on muuten terävä ja kahva sopii käteen. Suosittelee!

    • veistähaavaan

      Veitsistä sen verran, että eri toimet vaativat erilaisen veitsen. Esim. varhaiskaalin hienontaminen salaattiin riittävän ohuena ei vain onnistu terävällä kokkiveitsellä. Lisäksi kahvan pitäisi olla käteen sopiva ettei rystyset hakkaa leikkuulautaan koko ajan.

      Itse käytän yleensä - yllätys, yllätys - fiskarsin sahalaitaista yleisveistä vaikka näin sanottuani moni friikki hyppääkin tasajalkaa - "ei halpista saa käyttää!". Se vain sopii käteen, pysyy terävänä vuosienkin käytön jälkeen ja simppelisti "toimii". Aiemmin mainitun varhaiskaalin slaissaamiseen se sopii erittäin hyvin - saa ohuempaa siivua kuin mandoliinilla.

      Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas vaatii pientä joustoa terältä. Todellisuudessa kaalia ei leikata vaan sen pinnasta vuollaan ohuita suikaleita veitsen lappeella edestakaisin sahaavin liikkein. Ja juuri tässä fiskars on ehdoton väline vaikkakin se soveltuu myös moneen muuhun käyttöön keittiössä.

      Joten lopputulema on - aina ei tarvita sitä kalleinta veistä vaan tarve ja tottumus voi myös kallistaa valinnan halvempaan.

      • LaatuveitsiOnIkuinen

        >>Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä >>ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas >>vaatii pientä joustoa terältä.

        No itseasiassa ei välttämättä, ei veitset enää ole mitään iänikuisia paksuja Wusthoffeja, esim kunnon Japanilaiset terät ovat hyvin ohuita ja joustavia vaikka terä toki on tehty hyvin kovasta teräksestä. Veitsestä tulee "se sointi" shwinggg , kun sen magneettitelineestä irroittaa. Paksu terä taas ei soi.

        Varhaiskaalin suikaloimiseen nyt en puutu sen enempää, hyvin ohutta slaissia saa vähän huonommallakin veitsellä, ei ole hirvittävän vaativaa se.

        Jos on pakko käyttää huonompaa veistä, niin todellakin suosittelen minäkin silloin juuri sitä sahalaitaista terää, se saattaa leikata vaikka terä itsessään olisi täysin sekundaa ja itseasiassa ei lainkaan terävä.


    • veistähaavassa

      Paras yleisveitsi keittiössä on halpa ja väheksytty leipäveitsi - aina terävä, leikkaa käytännössä mitä vain.

      Noin yleensä ihminen tarvitsee vain 3 veistä - vihannesveitsen, terävän kokkiveitsen lihalle ja kalalle ja leipäveitsen, jota voi käyttää muuhunkin kuin leivän leikkaamiseen.

      Hyvin usein näkee ruoka-ohjelmissa tseffien käyttävän huonoja veitsiä (merkiltään hienoja, mutta terältään huonoja), jotka eivät todellisuudessa leikkaa mitään vaan pikemminkin murskaavat leikattavan eineen.

      Vain kokeilemalla jokainen löytää ne parhaimmat välineet käyttöönsä ja aina se kallein ei välttämättä ole se paras.

    • LaatuveitsiOnIkuinen

      Ja sen terävän veitsen määritelmä itselle on se kun laitat tomaatin pöydälle kantapuoli alaspin.

      Otat veitsestä hyvin kevyn otteen peukalolla ja etusormella, nyt jos pystyt slaissaamaan vapaasti pöydällä seisovasta tomaatin vaakasuuntaan läpikuultaviksi slaisseiksi, on veitsesi terävä.

      Vähän niinkun näin :
      https://www.youtube.com/watch?v=GTHD2J2za6Y

      Omat kotiveitseni teroitan kerran kuussa ja puikolla ylläpidän jokaisella käyttökerralla.

    • satake

      kaks neuvonen lapin leuku isommalla pilikkoo lihat ja harventaa vaikka rannan pajupuskat.pienemmällä kuorii perunat ja puhistaa kynnen aluset.

    • Anonyymi
      • Artikkeli ei ole kovin asiantunteva kun se virheellisesti väittää japanilaisen kokkiveitsen terän olevan yksipuoleisesti teroitettu. Ja toinen virhe on se, että kokkiveitsen alatyyppi olisi gyuto. Gyuto itsessään on kokkiveitsi ja se on aina kaksipuoleisesti teroitettu.

        Japanilainen keittiöveitsi on yleisnimi. Japanilainen keittiöveitsi on teroitettu yksipuoleisesti tai kaksipuoleisesti. Yksipuoleisista yleisimpiä ovat yanagiba, usuba ja deba. Kaksipuolisista gyuto eli kokkiveitsi, sujihiki, nakiri, santoku, petty jne.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1593
    2. 44
      963
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      55
      820
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      50
      701
    Aihe