Aion ostaa hyvän kokkiveitsen ja nyt olen kahden veitsen välissä: E-picure kokkiveitsi 20cm http://www.veitset.fi/kokkiveitsiyleisveitsi-20cm-p-883.html
ja MAC hb-85 http://www.kokkiman.com/shop/haku/prod__10353_MAC Chef Kokkiveitsi 215 mm
Olisiko kenelläkään kokemusta näistä veitsistä ja onko halvin mac hyvä? Jos tiedät jonkun näitä paremman veitsen hintahaarukassa 50-60€ sano sekin.
Paras kokkiveitsi
12
5238
Vastaukset
- sama aihe
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10322699
Siinä aiheesta. - leikkelijä
Eiköhän niitä pitäsi hyviä saada jo ihan 10-15 eurolla , jos ei ihan sama pidä olla kun tv - kokilla ?
- LaatuveitsiOnIkuinen
Ei ihan.
Halvimmat ihan ok veitset on esim Victorinoxin ja Sanellin sarjoissa. Siinä 30€. Halpis Fiskarssit voi työntää suoraan sinne minne aurinko ei paista.
Samalla myös kannattaa miettiä se veitsen teroitus ja ylläpito , tuonne toiseen kahvikupinpohja ketjuun jo pistinkin vinkkejä mitä katsoa. Keraamisella puikollakin pärjää jo ylläpidossa pitkälle.
Ei ne japanilaiset kovasta teräksestä tehdyt veitsetkään pysy terävinä merkittävästi pidempään, niissä vain on se ero että ne on mahdollista saada teräviksi toisin kuin halpisveitset. Ja silloin jos haluaa investoida japanilaisiin veitsiin pitää olla varaa investoida myös terän ylläpitoon, ei ole mitään typerämpää kun ostaa kallis veitsi joka on aina tylsä.
Olettaisin että kumpi tahansa MAC tai E-picure on ihan ok, ite suosin ensimmäistä E-picuresta ei ole kokemusta.
- Lapsikarkkikaupassa
Ostin macin, ja on muuten terävä ja kahva sopii käteen. Suosittelee!
- veistähaavaan
Veitsistä sen verran, että eri toimet vaativat erilaisen veitsen. Esim. varhaiskaalin hienontaminen salaattiin riittävän ohuena ei vain onnistu terävällä kokkiveitsellä. Lisäksi kahvan pitäisi olla käteen sopiva ettei rystyset hakkaa leikkuulautaan koko ajan.
Itse käytän yleensä - yllätys, yllätys - fiskarsin sahalaitaista yleisveistä vaikka näin sanottuani moni friikki hyppääkin tasajalkaa - "ei halpista saa käyttää!". Se vain sopii käteen, pysyy terävänä vuosienkin käytön jälkeen ja simppelisti "toimii". Aiemmin mainitun varhaiskaalin slaissaamiseen se sopii erittäin hyvin - saa ohuempaa siivua kuin mandoliinilla.
Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas vaatii pientä joustoa terältä. Todellisuudessa kaalia ei leikata vaan sen pinnasta vuollaan ohuita suikaleita veitsen lappeella edestakaisin sahaavin liikkein. Ja juuri tässä fiskars on ehdoton väline vaikkakin se soveltuu myös moneen muuhun käyttöön keittiössä.
Joten lopputulema on - aina ei tarvita sitä kalleinta veistä vaan tarve ja tottumus voi myös kallistaa valinnan halvempaan.- LaatuveitsiOnIkuinen
>>Kaalin siivuttaminen todella ohueksi vaatiikin oman tekniikansa, mitä tseffien veitsillä >>ei voi saada aikaan - niiden terät ovat yleensä hyvin jäykkiä ja slaissaaminen taas >>vaatii pientä joustoa terältä.
No itseasiassa ei välttämättä, ei veitset enää ole mitään iänikuisia paksuja Wusthoffeja, esim kunnon Japanilaiset terät ovat hyvin ohuita ja joustavia vaikka terä toki on tehty hyvin kovasta teräksestä. Veitsestä tulee "se sointi" shwinggg , kun sen magneettitelineestä irroittaa. Paksu terä taas ei soi.
Varhaiskaalin suikaloimiseen nyt en puutu sen enempää, hyvin ohutta slaissia saa vähän huonommallakin veitsellä, ei ole hirvittävän vaativaa se.
Jos on pakko käyttää huonompaa veistä, niin todellakin suosittelen minäkin silloin juuri sitä sahalaitaista terää, se saattaa leikata vaikka terä itsessään olisi täysin sekundaa ja itseasiassa ei lainkaan terävä.
- veistähaavassa
Paras yleisveitsi keittiössä on halpa ja väheksytty leipäveitsi - aina terävä, leikkaa käytännössä mitä vain.
Noin yleensä ihminen tarvitsee vain 3 veistä - vihannesveitsen, terävän kokkiveitsen lihalle ja kalalle ja leipäveitsen, jota voi käyttää muuhunkin kuin leivän leikkaamiseen.
Hyvin usein näkee ruoka-ohjelmissa tseffien käyttävän huonoja veitsiä (merkiltään hienoja, mutta terältään huonoja), jotka eivät todellisuudessa leikkaa mitään vaan pikemminkin murskaavat leikattavan eineen.
Vain kokeilemalla jokainen löytää ne parhaimmat välineet käyttöönsä ja aina se kallein ei välttämättä ole se paras. - LaatuveitsiOnIkuinen
Ja sen terävän veitsen määritelmä itselle on se kun laitat tomaatin pöydälle kantapuoli alaspin.
Otat veitsestä hyvin kevyn otteen peukalolla ja etusormella, nyt jos pystyt slaissaamaan vapaasti pöydällä seisovasta tomaatin vaakasuuntaan läpikuultaviksi slaisseiksi, on veitsesi terävä.
Vähän niinkun näin :
https://www.youtube.com/watch?v=GTHD2J2za6Y
Omat kotiveitseni teroitan kerran kuussa ja puikolla ylläpidän jokaisella käyttökerralla. - satake
kaks neuvonen lapin leuku isommalla pilikkoo lihat ja harventaa vaikka rannan pajupuskat.pienemmällä kuorii perunat ja puhistaa kynnen aluset.
- Anonyymi
https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi/keittiovalineet/paras-kokkiveitsi-vertailu/
Viidelläkympillä paras kokkiveitsi on Victorinox Fibrox
Satasella Global G-2 tai Tojiro F808
Alle kahdellasadalla MAC MTH-80Artikkeli ei ole kovin asiantunteva kun se virheellisesti väittää japanilaisen kokkiveitsen terän olevan yksipuoleisesti teroitettu. Ja toinen virhe on se, että kokkiveitsen alatyyppi olisi gyuto. Gyuto itsessään on kokkiveitsi ja se on aina kaksipuoleisesti teroitettu.
Japanilainen keittiöveitsi on yleisnimi. Japanilainen keittiöveitsi on teroitettu yksipuoleisesti tai kaksipuoleisesti. Yksipuoleisista yleisimpiä ovat yanagiba, usuba ja deba. Kaksipuolisista gyuto eli kokkiveitsi, sujihiki, nakiri, santoku, petty jne.
- Anonyymi
Japanilaiset veitset ovat todella korkealaatuisia ja Tojiro on hyvä merkki. Minulla on hiiliteräksestä tehty gyuto jo pari-kolme vuotta (ja kyllä, se on kaksipuoleisesti teroitettu), ja nyt olen ostanut roustumatonta petty https://mygoodknife.com/fi/shop/yleisveitsi-tojiro-oboro-f-1311-16cm/ Ei liian kallista ja ketevä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034