Lääkäri Annika Dahlqvist kertoo

Lullero

"olleensa runsasrasvaisella karppausruokavaliolla noin kymmenen vuotta. Tänä aikana hänellä ei ole ollut yhtään sairauslomapäivää. Hänen verenpaineensa on normaali 115/70. Laboratorioarvot ovat normaalit.

Ainoat ongelmat ovat vanhan vamman aiheuttama artroosi oikeassa polvessa ja samaan polveen laskettelurinteessä viime talvena tullut nivelsidevamma. Dahlqvist arvelee, että nämä ongelmat eivät ole aiheutuneet ruokavaliosta, vaan huonosta tuurista ja taitamattomuudesta."

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=58325&p=1886969#p1886969

Ja sylttytehdas typeryksille sillä onhan se somaa ku on valmiiksi käännetty.

http://annikadahlqvist.com/2014/06/22/halsan-pa-lang-sikt/

81

3565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VP?

      Kannattaa muistaa että Annika sai diabeteksen LCHF takia. Annikan sokeriarvot ylittivät kirkkaasti WHO:n raja-arvot eli kyseessä on kiistattomasti diabetes. Turhan on rasvaajilla pyllistää kun rasvaripuli on jo housussa.

      Dahlqvistilta on mitattu verensokeri 13,2, joka WHO:n määritelmän mukaan merkitsee diabetesta. Dahlqvistin selitys korkealle lukemalle tyrmätään epätieteellisenä. Diabetesta ei todeta subjektiivisin perustein, vaan sille on tiukan objektiiviset perusteet kuten juurikin glukoosirasituskokeessa esiin tuleva korkea verensokeri.

      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13512576.ab

      • Anonyymi

        Eikö se olekaan ylipaino joka diabetesta aiheuttaa? Taas uutta... 😂


    • VP?

      Mina lab-värden

      21 juni, 2011 By Annika Dahlqvist 


      Ylläpidon h'äirikkösian luoto ei kestä totuutta. Karkeraa kun roskalehditön räkänokan huijaus ei pitänytkään paikkaansa.

      Tässä Annikan todelliset terveysarvot. (Samasat Aniikan blogista, samalta sivulta, mistä suomalainen roskamedia kehitti uutisankan,
      Totuus ei olisi myynyt idiooteille irtonumeroita
      Jag har ju varit borta från vårdcentral i många år nu, och när flera har frågat efter mina värden så har jag inte kunnat svara.
      Nu när jag är åter på vårdcentral passade jag på att ta lite fasteprover.
      Här kommer resultaten:
      (Normalvärden inom parentes, i förekommande fall, där jag antecknat dem)
      Blodtryck 120/80. Puls 76, regelbunden rytm.
      Blodsocker 4,5 (4,5-5,5)
      Hb (blodvärde) 145 (120-160)
      Natrium 140
      Kalium 3,8
      Kreatinin 51
      Urat 252
      Magnesium 0,92 (0,7-0,95)
      GT 0,24
      ASAT 0,41
      ALAT 0,36
      TSH 2,1
      Trijodtyronin, fri 3,4 (

      • Sambo Puustinen

        Onpa korkea kolesteroli. Liiallisen rasvan syytä?

        TOivottavasti Annika ei kuole sydänkohtaukseen kuten Atkins.


      • todella on!
        Sambo Puustinen kirjoitti:

        Onpa korkea kolesteroli. Liiallisen rasvan syytä?

        TOivottavasti Annika ei kuole sydänkohtaukseen kuten Atkins.

        Huomionarvoista on korkea huono LDL, peräti 4.5, siinä missä hyvä kolesteroli HDL on suhteessa hyvin matala 1.9. Nyt olisi ruokavalioremontin paikka.


      • Sambo Puustinen kirjoitti:

        Onpa korkea kolesteroli. Liiallisen rasvan syytä?

        TOivottavasti Annika ei kuole sydänkohtaukseen kuten Atkins.

        Onko tärkeämpää pitää kolesteroli alhaalla ja juosta lääkärillä vai antaa kolesterolin oll mitä se kullakin on ja pysyä terveenä.
        minulla on kolesteroli ylhäällä, eikä minulla ole ollut lääkärille asiaa viimeiseen neljään vuoteen.
        Rasvan rinnalla kolesteroli on toinen huijaus jolla ihmisiä huiputetaan syömään lääkkeitä.
        Statiinit ei auta sydänkohtauksen sattuessa.
        Suurimmalla osalla potilaista, jotka ovat kuoleet sydänkohtauksee, kolesteroli on ollut normaalissa lukemissa.
        Mikä sitten on normaali? 5 mmol/l on keksitty taso lääkemyynnin edistämiseksi.
        Common sense


      • peltokenkku kirjoitti:

        Onko tärkeämpää pitää kolesteroli alhaalla ja juosta lääkärillä vai antaa kolesterolin oll mitä se kullakin on ja pysyä terveenä.
        minulla on kolesteroli ylhäällä, eikä minulla ole ollut lääkärille asiaa viimeiseen neljään vuoteen.
        Rasvan rinnalla kolesteroli on toinen huijaus jolla ihmisiä huiputetaan syömään lääkkeitä.
        Statiinit ei auta sydänkohtauksen sattuessa.
        Suurimmalla osalla potilaista, jotka ovat kuoleet sydänkohtauksee, kolesteroli on ollut normaalissa lukemissa.
        Mikä sitten on normaali? 5 mmol/l on keksitty taso lääkemyynnin edistämiseksi.
        Common sense

        Kokonaiskolesteroli 5 mmol/l on valtavan korkea. Metsästäjäkeräilijöiden kokonaiskolesteroli on noin 3 mmol/l.


      • Anonyymi
        peltokenkku kirjoitti:

        Onko tärkeämpää pitää kolesteroli alhaalla ja juosta lääkärillä vai antaa kolesterolin oll mitä se kullakin on ja pysyä terveenä.
        minulla on kolesteroli ylhäällä, eikä minulla ole ollut lääkärille asiaa viimeiseen neljään vuoteen.
        Rasvan rinnalla kolesteroli on toinen huijaus jolla ihmisiä huiputetaan syömään lääkkeitä.
        Statiinit ei auta sydänkohtauksen sattuessa.
        Suurimmalla osalla potilaista, jotka ovat kuoleet sydänkohtauksee, kolesteroli on ollut normaalissa lukemissa.
        Mikä sitten on normaali? 5 mmol/l on keksitty taso lääkemyynnin edistämiseksi.
        Common sense

        "Statiinit ei auta sydänkohtauksen sattuessa. Suurimmalla osalla potilaista, jotka ovat kuoleet sydänkohtauksee, kolesteroli on ollut normaalissa lukemissa."

        Oleellista ei ole se, mstä kolesteroliarvot ovat kuollessa vaan se mitä ne ovat olleet edelliset 30-50 vuotta sitä ennen. Hoito pitäisi aloittaa ajoissa jos on perinnöllistä taipumusta verisuonitauteihin.
        Sama kuin jos sairastaisi diabetesta kymmeniä vuosia mutta kuollessa verensokerit olisivat normaalit.

        Mikä sitten on normaali? Iän myötä monien ihmisten vyötärölle kertyy joka vuosi kilon painoinen vuosirengas. Onko se normaalia? Entä jos vastaavasti kolesteroliarvot nousevat 0,1 mmol/l vuodessa, onko sekin normaalia? Ei ole, se on vain yleistä. Normaalia olisi se, että kokonaiskolesteroli olisi 3,0-3,5 mmol/l.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kokonaiskolesteroli 5 mmol/l on valtavan korkea. Metsästäjäkeräilijöiden kokonaiskolesteroli on noin 3 mmol/l.

        "Kokonaiskolesteroli 5 mmol/l on valtavan korkea. Metsästäjäkeräilijöiden kokonaiskolesteroli on noin 3 mmol/l."

        Pari asiaa:
        Sehän riippuu vain siitä mihin viitearvojen rajat laitetaan, että mikä on korkea ja mikä matala. Kokonaiskolesteroli ei kerro mitään, vaan kolesterolin suhteet.

        Mitä ja ketä tarkoitat metsästäjäkeräilijöillä ja kuka heidän kolesterolinsa on mitannut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kokonaiskolesteroli 5 mmol/l on valtavan korkea. Metsästäjäkeräilijöiden kokonaiskolesteroli on noin 3 mmol/l."

        Pari asiaa:
        Sehän riippuu vain siitä mihin viitearvojen rajat laitetaan, että mikä on korkea ja mikä matala. Kokonaiskolesteroli ei kerro mitään, vaan kolesterolin suhteet.

        Mitä ja ketä tarkoitat metsästäjäkeräilijöillä ja kuka heidän kolesterolinsa on mitannut?

        Tuolta: Kuva 1. "Kokonaiskolesterolitasot metsästäjä-keräilijöillä, villeillä kädellisillä, ja villeillä nisäkkäillä ovat yleensä noin 70-140 mg/dl (1,8-3,6 mmol/l), jotka vastaavat LDL- tasoja noin 35-70 mg/dl (0,9-1,8 mmol/l). Nykyaikaisten länsimaisten ihmisten keskimääräiset kolesterolitasot ovat melkein kaksi kertaa suuremmat."
        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0735109704007168?via=ihub


    • Kostdoktorn

      Annika kulkee jo toinen jalka haudassa.

    • VP?

      8 vuotta tiukalla LCHF ruokavaliolla

      Andreas (kostdoktorn)

      Täältä voit lukea hänen terveysarvonsa.

      http://www.kostdoktorn.se/mina-halsovarden-efter-atta-ar-pa-lchf

      Kuten jopa räkänokkien täytyy huomata ei hänelläkään ole diabetesta kuten ei Annikallakaan. Mutta ehkä hänellä on väärän merkkinen polkupyörä seurauksena ruokavaliostaan.

      • Anonyymi

        Hämmästyttää, mistä tämä "ruokalääkäri" on löytänyt tuollaiset kolesterolien viitearvot? Varmaan jostakin 50 vuoden takaisesta oppaasta.


    • Anonyymi

      Karpaus on erittäi vaarallista! Nimittäin lääketehtaille ja diabeteslääkäreille! Hommat loppuvat kun lähes kaikki elävät terveinä ja pitkään. Hirveitä maksettuja valekampanjoita pyörii mm Annikan diabeteksestä ja korkeasta kolesterolista. Molemmat pelkkää valetta valetta lääkethtaide trolleilta. Ja kokonaiskolesteroliarvot ei vät kerro mitään. Rakas äitini kuoli viime kesänä 97 vuotiaana ja hänen kolesteroliarvonsa liikkuivat aina siinä 7 tienoilla, tosin hyvä HDL.

    • Anonyymi

      Annikaa vainosivat aikoinaan muka vaarallisilla neuvoilla. Siellä joku terveysvirasto kysyi vaanooja virastolta mihin he syytökset perustuvat joten he antoivat 72 eri tutkimusta joihin muuten meitinkin rasvaopit perustuvat. Ne ovat tuossa>>>

      https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

      Onnea vuan jos haluatte todisteet löytää ja n jos löydätte tyydyttyneiden rasvojen ja kolesterolin vaarallisuudesta löytää tokumentti niin palkkionne tulee olemaan ruhtinaallinen!

      • Anonyymi

        Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23173172/

        Toisen ruotsalaisen tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että vähärasvainen maitotuotteiden kulutus liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvauksen riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22517598/

        Kolmannen ruotsalaisen tutkimuksen havainnot viittaavat siihen, että pitkäketjuisten omega-3-PUFA-yhdisteiden saanti liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvausriskiin, kun taas ruokavalion kolesteroli liittyy positiivisesti riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22265275/

        Kyllä ruotsalaiset ovat kaikessa meitä edellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23173172/

        Toisen ruotsalaisen tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että vähärasvainen maitotuotteiden kulutus liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvauksen riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22517598/

        Kolmannen ruotsalaisen tutkimuksen havainnot viittaavat siihen, että pitkäketjuisten omega-3-PUFA-yhdisteiden saanti liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvausriskiin, kun taas ruokavalion kolesteroli liittyy positiivisesti riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22265275/

        Kyllä ruotsalaiset ovat kaikessa meitä edellä?

        Piilotetut tutkimukset
        Toinen ruokavalion ja sydämen hypoteesin kannattajien käyttämä taktiikka ei ollut julkaista tutkimustuloksia, jotka eivät tue heidän näkemystään - ja että he eivät siksi halunneet lääkäreiden ja yleisön tietävän. Jatkuvassa Framinghamin sydäntutkimuksessa, joka alkoi vuonna 1948, on kirjattu ravintorasvojen kulutus ja sydänsairauksien kehittyminen yli 5000 asukkaan Framinghamissa, Massachusettsissa. Ensimmäisen tutkimusjakson jälkeen tutkijat eivät löytäneet korrelaatiota rasvan saannin, kolesterolin ja sydänsairauksien välillä. Näitä tietoja ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

        Kuten Framingham-tutkimuksen kerta-apulaisjohtaja George Mann kirjoitti myöhemmin: 'Ruokavalion / sydämen hypoteesin on toistuvasti osoitettu olevan väärä, ja silti monimutkaisista ylpeyden, voiton ja ennakkoluulojen syistä hypoteesi hyödyntää edelleen. tutkijat, varainhankintayritykset, elintarvikeyritykset ja jopa valtion virastot. Vuosisadan suurin terveyshuijaus pettää yleisöä. ''

        Viime aikoina tutkijat ovat tarkastelleet tietoja kahdesta suuresta julkaisemattomasta tutkimuksesta vuosina 1966–73. Ensimmäisessä niistä lääkärit puuttuivat ruokavalioon, jossa satunnaisesti valittiin noin 2500 ihmistä Minnesotan sepelvaltimotutkimukseen rekrytoidusta 9000: sta mielenterveyslaitoksista ja hoitokodeista. Tälle ryhmälle tyydyttyneet rasvat ruokavaliossaan korvattiin monityydyttymättömällä kasviöljyllä, kun taas saman kokoinen kontrolliryhmä jatkoi tavanomaista ruokavaliotaan. Molemmat ryhmät jatkoivat vähintään vuoden.

        Äskettäin ryhmä tutkijoita saattoi saada raakatiedot, joita ei ollut koskaan julkaistu. Tutkimuksen aikana tapahtuneiden 140 kuolemantapauksen ruumiinavausraportit paljastivat, että 42 prosenttia monityydyttymättömien rasvojen ryhmän ihmisistä oli kärsinyt sydänkohtauksesta, kun vertailuryhmässä vain 22 prosenttia. Ateroskleroosin määrä sepelvaltimoissa oli samanlainen molemmissa ryhmissä. Vaikka monityydyttymättömiä rasvoja syövät veren kolesterolitasot laskivat 13 prosenttia, yli 65-vuotiaiden kuolleisuus oli 30 prosenttia korkeampi. Yllättäisikö sinua, kun saisit tietää, että Minnesotan sepelvaltimotutkimuksen pää tutkija oli Ancel Keys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23173172/

        Toisen ruotsalaisen tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että vähärasvainen maitotuotteiden kulutus liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvauksen riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22517598/

        Kolmannen ruotsalaisen tutkimuksen havainnot viittaavat siihen, että pitkäketjuisten omega-3-PUFA-yhdisteiden saanti liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvausriskiin, kun taas ruokavalion kolesteroli liittyy positiivisesti riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22265275/

        Kyllä ruotsalaiset ovat kaikessa meitä edellä?

        ovat koronakuolemissakin paljon pidemmällä

        sekä alkuperäisväestön katoamisessa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Piilotetut tutkimukset
        Toinen ruokavalion ja sydämen hypoteesin kannattajien käyttämä taktiikka ei ollut julkaista tutkimustuloksia, jotka eivät tue heidän näkemystään - ja että he eivät siksi halunneet lääkäreiden ja yleisön tietävän. Jatkuvassa Framinghamin sydäntutkimuksessa, joka alkoi vuonna 1948, on kirjattu ravintorasvojen kulutus ja sydänsairauksien kehittyminen yli 5000 asukkaan Framinghamissa, Massachusettsissa. Ensimmäisen tutkimusjakson jälkeen tutkijat eivät löytäneet korrelaatiota rasvan saannin, kolesterolin ja sydänsairauksien välillä. Näitä tietoja ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

        Kuten Framingham-tutkimuksen kerta-apulaisjohtaja George Mann kirjoitti myöhemmin: 'Ruokavalion / sydämen hypoteesin on toistuvasti osoitettu olevan väärä, ja silti monimutkaisista ylpeyden, voiton ja ennakkoluulojen syistä hypoteesi hyödyntää edelleen. tutkijat, varainhankintayritykset, elintarvikeyritykset ja jopa valtion virastot. Vuosisadan suurin terveyshuijaus pettää yleisöä. ''

        Viime aikoina tutkijat ovat tarkastelleet tietoja kahdesta suuresta julkaisemattomasta tutkimuksesta vuosina 1966–73. Ensimmäisessä niistä lääkärit puuttuivat ruokavalioon, jossa satunnaisesti valittiin noin 2500 ihmistä Minnesotan sepelvaltimotutkimukseen rekrytoidusta 9000: sta mielenterveyslaitoksista ja hoitokodeista. Tälle ryhmälle tyydyttyneet rasvat ruokavaliossaan korvattiin monityydyttymättömällä kasviöljyllä, kun taas saman kokoinen kontrolliryhmä jatkoi tavanomaista ruokavaliotaan. Molemmat ryhmät jatkoivat vähintään vuoden.

        Äskettäin ryhmä tutkijoita saattoi saada raakatiedot, joita ei ollut koskaan julkaistu. Tutkimuksen aikana tapahtuneiden 140 kuolemantapauksen ruumiinavausraportit paljastivat, että 42 prosenttia monityydyttymättömien rasvojen ryhmän ihmisistä oli kärsinyt sydänkohtauksesta, kun vertailuryhmässä vain 22 prosenttia. Ateroskleroosin määrä sepelvaltimoissa oli samanlainen molemmissa ryhmissä. Vaikka monityydyttymättömiä rasvoja syövät veren kolesterolitasot laskivat 13 prosenttia, yli 65-vuotiaiden kuolleisuus oli 30 prosenttia korkeampi. Yllättäisikö sinua, kun saisit tietää, että Minnesotan sepelvaltimotutkimuksen pää tutkija oli Ancel Keys?

        Framinghamin tutkimuksen lopputulos on se, että sydänkohtauksen syy on huonot kolesteroliarvot eikä kova rasva. Syynä luonnollisesti se, että huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja jopa enemmän kuin kova rasva.

        LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% jos ei laihdu ja näillä karppausguruillakin on järkiään yli 3 mmol/l LDL-kolesteroli. Vasta kun LDL-kolesteroli on alle 2 mmol/l sydänkohtaukset miltei häviävät.

        Mitens omat kolesteroli arvosi, onko LDL-kolesterolisi alle 3 vai yli 3? Minulla useimmiten alle 2.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Framinghamin tutkimuksen lopputulos on se, että sydänkohtauksen syy on huonot kolesteroliarvot eikä kova rasva. Syynä luonnollisesti se, että huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja jopa enemmän kuin kova rasva.

        LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% jos ei laihdu ja näillä karppausguruillakin on järkiään yli 3 mmol/l LDL-kolesteroli. Vasta kun LDL-kolesteroli on alle 2 mmol/l sydänkohtaukset miltei häviävät.

        Mitens omat kolesteroli arvosi, onko LDL-kolesterolisi alle 3 vai yli 3? Minulla useimmiten alle 2.

        Minulla se on nykyisin 1.4. Kolesterolin vaarallisuuteen vaikuttaa enemmän kuinka kauan arvot ovat olleet koholla kuin yksittäinen arvo. Ei keuhkosyöpäkään tule yhdestä savukkeesta, eikä varpaita amputoida yksittäisen verensokeriarvon perusteella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulla se on nykyisin 1.4. Kolesterolin vaarallisuuteen vaikuttaa enemmän kuinka kauan arvot ovat olleet koholla kuin yksittäinen arvo. Ei keuhkosyöpäkään tule yhdestä savukkeesta, eikä varpaita amputoida yksittäisen verensokeriarvon perusteella.

        Näinpä. Kolesteroli tappaa noin 50-vuodessa ja ihmisten vaste ravintoon vaihtelee huimasti. Joillakin kova rasva ei vaikuta juurikaan ja joillakin se sitten tuplaa LDL-kolesterolin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Framinghamin tutkimuksen lopputulos on se, että sydänkohtauksen syy on huonot kolesteroliarvot eikä kova rasva. Syynä luonnollisesti se, että huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja jopa enemmän kuin kova rasva.

        LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% jos ei laihdu ja näillä karppausguruillakin on järkiään yli 3 mmol/l LDL-kolesteroli. Vasta kun LDL-kolesteroli on alle 2 mmol/l sydänkohtaukset miltei häviävät.

        Mitens omat kolesteroli arvosi, onko LDL-kolesterolisi alle 3 vai yli 3? Minulla useimmiten alle 2.

        Kuten Framingham-tutkimuksen kerta-apulaisjohtaja George Mann kirjoitti myöhemmin: 'Ruokavalion / sydämen hypoteesin on toistuvasti osoitettu olevan väärä, ja silti monimutkaisista ylpeyden, voiton ja ennakkoluulojen syistä hypoteesi hyödyntää edelleen. tutkijat, varainhankintayritykset, elintarvikeyritykset ja jopa valtion virastot. Vuosisadan suurin terveyshuijaus pettää yleisöä. ''


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Framinghamin tutkimuksen lopputulos on se, että sydänkohtauksen syy on huonot kolesteroliarvot eikä kova rasva. Syynä luonnollisesti se, että huonot hiilihydraatit huonontavat kolesteroliarvoja jopa enemmän kuin kova rasva.

        LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44% jos ei laihdu ja näillä karppausguruillakin on järkiään yli 3 mmol/l LDL-kolesteroli. Vasta kun LDL-kolesteroli on alle 2 mmol/l sydänkohtaukset miltei häviävät.

        Mitens omat kolesteroli arvosi, onko LDL-kolesterolisi alle 3 vai yli 3? Minulla useimmiten alle 2.

        Kuitenkin rasva??? Ei oltu statiineita keksitty tuolloin. Tyydyttynyt rasva piti olla syyllinen notta saap myydä muka terveellistä puuvilla siemenöljyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuitenkin rasva??? Ei oltu statiineita keksitty tuolloin. Tyydyttynyt rasva piti olla syyllinen notta saap myydä muka terveellistä puuvilla siemenöljyy.

        Siis huonot kolesteroliarvot. Ihan sama hankkiiko ne tyydyttyneellä rasvalla vai huonoilla hiilihydraateilla. Sinullahan nousi LDL-kolesteroli jotain 20% karppauksella eli olet aika tyypillinen esimerkki.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Siis huonot kolesteroliarvot. Ihan sama hankkiiko ne tyydyttyneellä rasvalla vai huonoilla hiilihydraateilla. Sinullahan nousi LDL-kolesteroli jotain 20% karppauksella eli olet aika tyypillinen esimerkki.

        Mistä sinä mun kolet tiät???


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sinä mun kolet tiät???

        Palstalla pyörii sydänkohtauksen saanut karppaaja joka kiistää kolesterolin sydänkohtauksen syynä ja tyydyttyneen rasvan kolesterolia huonontavana ravintona. Hänellä huononivat kolesteroliarvot reilusti karppaamalla ja oletin sinun olevan hän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23173172/

        Toisen ruotsalaisen tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että vähärasvainen maitotuotteiden kulutus liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvauksen riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22517598/

        Kolmannen ruotsalaisen tutkimuksen havainnot viittaavat siihen, että pitkäketjuisten omega-3-PUFA-yhdisteiden saanti liittyy käänteisesti (vähentävästi) aivohalvausriskiin, kun taas ruokavalion kolesteroli liittyy positiivisesti riskiin.
        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22265275/

        Kyllä ruotsalaiset ovat kaikessa meitä edellä?

        "Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla."

        Jos voi ei erikseen aiheuta sydäninfarkteja vaan pelkästään leivän päällä niin silloinhan leipä on riski, ei voi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ruotsalaisen etenevän väestötutkimuksen kanssa, jonka mukaan leivän päällä käytetty voi lisää sydäninfarktin riskiä naisilla."

        Jos voi ei erikseen aiheuta sydäninfarkteja vaan pelkästään leivän päällä niin silloinhan leipä on riski, ei voi.

        Jos leipä margariinilla ei lisää sydänkohtauksia muttä leipä voilla tekee sen niin syy on voissa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jos leipä margariinilla ei lisää sydänkohtauksia muttä leipä voilla tekee sen niin syy on voissa.

        "Jos leipä margariinilla ei lisää sydänkohtauksia"

        Eli jos käyttää leivän päällä margariinia, ja tupakoi kuin korsteeni, juo viisi pulloa viinaa viikossa niin margariini on sillä perusteella todistettu olevan sydänlääke?

        Entä margariinin sisältämät palmuöljyt ja muut terveydelle vaaralliset rasvat?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Palstalla pyörii sydänkohtauksen saanut karppaaja joka kiistää kolesterolin sydänkohtauksen syynä ja tyydyttyneen rasvan kolesterolia huonontavana ravintona. Hänellä huononivat kolesteroliarvot reilusti karppaamalla ja oletin sinun olevan hän.

        Paraneeko oma terveytesi sillä Hpv, että täällä moittii ihmisiä jotka on onnistuneet hiilihydraattirajoituksilla parantamaan terveyttään? Tuo kuulostaa tosi katkeralta. Lisäksi olet epärehellinen itsellesi.

        Kun on kyse sinusta, niin olet maininnut että diabetes johtuu synnynäistä tekijöistä, ja samoin korkea kolesteroli. Mutta kun on kyse jostain karppaajasta, niin kaikki onkin vain hiilihydraattien rajoittamisen ja VHH:n vika, ja yhtäkkiä perintötekijöillä tai niillä entisillä ruokavalioilla, jotka johti sairastamiseen, ei olekaan mitään tekemistä asian kanssa. Vain VHH onkin nyt syy kaikkeen pahaan, vaikka oikeastaan ainut paha on sinun paha mieli kun toiset onnistuu sillä millä sinä et.

        Sinäkin olisit voinut olla terve, jos olisit vaan noudattanut oikeita periaatteita etkä olisi sotkinut karppaukseen jotain omia keksintöjäsi siitä että esim olut sopii mihin tahansa ruokavalioon. Mutta alkoholiriippuvuus on vaikea asia ja siihenkin saa apua jos hakee. Ymmärrän jos ei voi luopua alkoholista ja oluesta, mutta oma tilanne ei mitenkään parane sillä että osoittaa sormella muita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paraneeko oma terveytesi sillä Hpv, että täällä moittii ihmisiä jotka on onnistuneet hiilihydraattirajoituksilla parantamaan terveyttään? Tuo kuulostaa tosi katkeralta. Lisäksi olet epärehellinen itsellesi.

        Kun on kyse sinusta, niin olet maininnut että diabetes johtuu synnynäistä tekijöistä, ja samoin korkea kolesteroli. Mutta kun on kyse jostain karppaajasta, niin kaikki onkin vain hiilihydraattien rajoittamisen ja VHH:n vika, ja yhtäkkiä perintötekijöillä tai niillä entisillä ruokavalioilla, jotka johti sairastamiseen, ei olekaan mitään tekemistä asian kanssa. Vain VHH onkin nyt syy kaikkeen pahaan, vaikka oikeastaan ainut paha on sinun paha mieli kun toiset onnistuu sillä millä sinä et.

        Sinäkin olisit voinut olla terve, jos olisit vaan noudattanut oikeita periaatteita etkä olisi sotkinut karppaukseen jotain omia keksintöjäsi siitä että esim olut sopii mihin tahansa ruokavalioon. Mutta alkoholiriippuvuus on vaikea asia ja siihenkin saa apua jos hakee. Ymmärrän jos ei voi luopua alkoholista ja oluesta, mutta oma tilanne ei mitenkään parane sillä että osoittaa sormella muita.

        En juonut olutta kun karppasin. Karppauksen positiiviset terveysvaikutukset johtuvat vain ja ainoastaan laihtumisesta ja tutkitusti LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44%. Minulla nosti 50%.

        Minäkään en olisi sairastunut jos olisin noudattanut suositusruokavaliota vaan söin pikaruokaa ja join paljon olutta. Sen sijaan karppaajat väittävät järkiään noudattaneensa ravitsemussuosituksia vaikka eivät edes niitä tiedä. Kuinka sinä? Lihoitko noudattamalla suosituksia ja miten söit kun lihoit?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En juonut olutta kun karppasin. Karppauksen positiiviset terveysvaikutukset johtuvat vain ja ainoastaan laihtumisesta ja tutkitusti LCHF nostaa LDL-kolesterolia keskimäärin 44%. Minulla nosti 50%.

        Minäkään en olisi sairastunut jos olisin noudattanut suositusruokavaliota vaan söin pikaruokaa ja join paljon olutta. Sen sijaan karppaajat väittävät järkiään noudattaneensa ravitsemussuosituksia vaikka eivät edes niitä tiedä. Kuinka sinä? Lihoitko noudattamalla suosituksia ja miten söit kun lihoit?

        "Minäkään en olisi sairastunut jos olisin noudattanut suositusruokavaliota"

        Miksi et noudattanut? Eikö ole lievästi sanottuna aika mielikuvituksellista jossitella jälkikäteen kun syy on omasi? Jos et ole pystynyt noudattamaan suositusruokavaliota niin tuskin karppaustakaan olet tehnyt oikein. Älä syytä ruokavaliota omasta lepsuilusta ja tyhmyydestä. On paljon ihmisiä jotka on saaneet veriarvonsa kuntoon karppauksella ja jatkaneet sitä jo kymmenenkin vuotta. Jotkut päässeet lääkkeistä täysin eroon. Mutta he tekevät sen oikein eivätkä ole jääneet vellomaan katkeruuteen ja kaljatuopin ääreen kuten sinä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Palstalla pyörii sydänkohtauksen saanut karppaaja joka kiistää kolesterolin sydänkohtauksen syynä ja tyydyttyneen rasvan kolesterolia huonontavana ravintona. Hänellä huononivat kolesteroliarvot reilusti karppaamalla ja oletin sinun olevan hän.

        Miksi kerrot koleteroli arvojen huononemisesti koska ei ole mitään näyttöä luulojesi mukaisia. Autoklinikka tutkimus toi esille notta miehillä 5-7 kolet olivat pitkäikäisimpiä.

        Noilla arvon tietemiehillä ei ole esittää alkeellistakaan näyttöä LDL kolen vaarallisuudesta eikä sullakaan muuta kuin uskomus heitin höpöille.

        Ancel Keys kertoi notta koleilla suurta merkitystä ole ellei satu olemaan kanapoika tahi kani.

        Niin et sitten pentu iässä tajunnut notta se oikeaoppisuuden pyöreä palikka ei mene laatikkoon kanttisesta reiästä. Hae pitävät näytöt!!! Ei THL.kään julista sydänkuolleiden kole pitoisuuksia joten et sinäkään niitä tiedä!!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minäkään en olisi sairastunut jos olisin noudattanut suositusruokavaliota"

        Miksi et noudattanut? Eikö ole lievästi sanottuna aika mielikuvituksellista jossitella jälkikäteen kun syy on omasi? Jos et ole pystynyt noudattamaan suositusruokavaliota niin tuskin karppaustakaan olet tehnyt oikein. Älä syytä ruokavaliota omasta lepsuilusta ja tyhmyydestä. On paljon ihmisiä jotka on saaneet veriarvonsa kuntoon karppauksella ja jatkaneet sitä jo kymmenenkin vuotta. Jotkut päässeet lääkkeistä täysin eroon. Mutta he tekevät sen oikein eivätkä ole jääneet vellomaan katkeruuteen ja kaljatuopin ääreen kuten sinä.

        Jossittelua ei ole se, että karppaus ei auttanut minulla ja noudatin kyllä Heikkilän ohjeita prikulleen. Ei sinänsä te ehnyt edes tiukkaa kun jätin vaan hiilihydraatin pois ja lisäsin rasvan käyttöä eli söin pekonia, muuta rasvaista lihaa, kananmunia, A-luokan makkaraa jne..

        3% suomalaisista noudattaa ravitsemussuosituksia täysin ja noin 16% puolia niistä. Kuuluiko edes tuohon 16%:iin?

        Karppauksen tehosta kakkostyypin diabeteksen hoidossa voit lukea vaikka tästä:'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'. Kun otetaan joukko diabeetikoita ja laitetaan heidät joko suositusruokavaliolle tai karppaamaan (joskaan ei kovilla rasvoilla) niin karppaajien pitkä sokeri on hiukan alempi kuin verrokkiryhmän ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen. Karppaus ei siis toimi näiden tutkimusten mukaan. Kyseessä on siis metatutkimukset eli siinä kootaan yhteen samantyyppisiä tutkimuksia.

        Kun 1000 diabeetikkona karppaa ja 5 pääsee eroon lääkkeistä ja keskustelet noiden 5 kanssa voit kuvitella että karppaus on kovinkin tehokas diabeteksen hoidossa. Tutkija sen sijaan ottaa 1000 ihmistä ja jakaa ne kahteen ryhmään joista toinen pistetään karppaamaan ja toinen suositusruokavaliolle ja seurataan kuinka diabetes kehittyy. Kumman uskot antavan paremman kuvan karppauksen tehosta? Kanssa uskovaisten kanssa keskustelu vai tutkimus ko metodilla?

        Itse toivoisin että karppaususkovaiset lopettaisivat puoskarointinsa diabetespalstoilla. Asia on ikävä kun karppaususkovaisille antaa luettavaksi vaikka tuon artikkelin niin ne hiljentyvät ja palaavat hetken kuluttua jälleen samalla argumentilla 'mun kaverikin pääsi eroon diabeteksestä karppaamalla'.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kerrot koleteroli arvojen huononemisesti koska ei ole mitään näyttöä luulojesi mukaisia. Autoklinikka tutkimus toi esille notta miehillä 5-7 kolet olivat pitkäikäisimpiä.

        Noilla arvon tietemiehillä ei ole esittää alkeellistakaan näyttöä LDL kolen vaarallisuudesta eikä sullakaan muuta kuin uskomus heitin höpöille.

        Ancel Keys kertoi notta koleilla suurta merkitystä ole ellei satu olemaan kanapoika tahi kani.

        Niin et sitten pentu iässä tajunnut notta se oikeaoppisuuden pyöreä palikka ei mene laatikkoon kanttisesta reiästä. Hae pitävät näytöt!!! Ei THL.kään julista sydänkuolleiden kole pitoisuuksia joten et sinäkään niitä tiedä!!!!

        Autoklinikkatutkimuksen aikaan suomalaisten kokonaiskolesteroli oli jotain 7.4 mmol/l eli sekin suositteli matalampaa kolesterolia. Jos tuo aikaisella ravinnolla kolesteroliarvot olivat nykyisten suositusten mukaisia niin kyseessä oli todennäköisesti sairas ihminen.

        Mitens se Kovasen artikkeli jonka mukaan ylimpään neljännekseen LDL-kolesterolin suhteen kuuluvilla oli 46% enemmän sydänkohtauksia kuin alimpaan neljännekseen kuuluvilla? Miksiköhän suurin osa lääkäreistä ja sydäntutkijoista uskoo vakaasti kolesteroliteoriaan?

        Paljonko sinulla nousi LDL-kolesteroli kun aloitit karppauksen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jos leipä margariinilla ei lisää sydänkohtauksia"

        Eli jos käyttää leivän päällä margariinia, ja tupakoi kuin korsteeni, juo viisi pulloa viinaa viikossa niin margariini on sillä perusteella todistettu olevan sydänlääke?

        Entä margariinin sisältämät palmuöljyt ja muut terveydelle vaaralliset rasvat?

        Margariini tehdään meillä palmuöljystä ja rypsiöljystä. Rypsiöljystä. Palmuöljystä yleisin rasvahappo on palmitiinihappo ja sitä on siinä 44%. Se huonontaa kyllä kolesteroliarvoja mutta sitä on voissa 31%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Margariini tehdään meillä palmuöljystä ja rypsiöljystä. Rypsiöljystä. Palmuöljystä yleisin rasvahappo on palmitiinihappo ja sitä on siinä 44%. Se huonontaa kyllä kolesteroliarvoja mutta sitä on voissa 31%.

        Riski sydänsairauteen alle 55v naisilla
        1. Diabetes 10 x
        2. Insuliiniresistenssi 6.4 x
        3. Metabolinen oireyhtymä 6 x
        4. Verenpaine 4.5 x
        5. Lihavuus 4.3 x
        6. Tupakointi 3.9 x
        7. Triglyseridit 2.1 x
        8. Apo B 1.9 x
        9. Ei-HDL 1.7 x
        10. LDL 1.4 x
        Lääkäri: Rouva, tässä on teidän statiinireseptinne. Tarvitsette sitä, koska LDL-kolesterolinne on hieman koholla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jossittelua ei ole se, että karppaus ei auttanut minulla ja noudatin kyllä Heikkilän ohjeita prikulleen. Ei sinänsä te ehnyt edes tiukkaa kun jätin vaan hiilihydraatin pois ja lisäsin rasvan käyttöä eli söin pekonia, muuta rasvaista lihaa, kananmunia, A-luokan makkaraa jne..

        3% suomalaisista noudattaa ravitsemussuosituksia täysin ja noin 16% puolia niistä. Kuuluiko edes tuohon 16%:iin?

        Karppauksen tehosta kakkostyypin diabeteksen hoidossa voit lukea vaikka tästä:'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'. Kun otetaan joukko diabeetikoita ja laitetaan heidät joko suositusruokavaliolle tai karppaamaan (joskaan ei kovilla rasvoilla) niin karppaajien pitkä sokeri on hiukan alempi kuin verrokkiryhmän ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen. Karppaus ei siis toimi näiden tutkimusten mukaan. Kyseessä on siis metatutkimukset eli siinä kootaan yhteen samantyyppisiä tutkimuksia.

        Kun 1000 diabeetikkona karppaa ja 5 pääsee eroon lääkkeistä ja keskustelet noiden 5 kanssa voit kuvitella että karppaus on kovinkin tehokas diabeteksen hoidossa. Tutkija sen sijaan ottaa 1000 ihmistä ja jakaa ne kahteen ryhmään joista toinen pistetään karppaamaan ja toinen suositusruokavaliolle ja seurataan kuinka diabetes kehittyy. Kumman uskot antavan paremman kuvan karppauksen tehosta? Kanssa uskovaisten kanssa keskustelu vai tutkimus ko metodilla?

        Itse toivoisin että karppaususkovaiset lopettaisivat puoskarointinsa diabetespalstoilla. Asia on ikävä kun karppaususkovaisille antaa luettavaksi vaikka tuon artikkelin niin ne hiljentyvät ja palaavat hetken kuluttua jälleen samalla argumentilla 'mun kaverikin pääsi eroon diabeteksestä karppaamalla'.

        Kaksi pahinta vikaa suomalaisten ravinnossa ovat liika energia ja liika suola.

        Erityisesti suola: https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007873962.html



      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jossittelua ei ole se, että karppaus ei auttanut minulla ja noudatin kyllä Heikkilän ohjeita prikulleen. Ei sinänsä te ehnyt edes tiukkaa kun jätin vaan hiilihydraatin pois ja lisäsin rasvan käyttöä eli söin pekonia, muuta rasvaista lihaa, kananmunia, A-luokan makkaraa jne..

        3% suomalaisista noudattaa ravitsemussuosituksia täysin ja noin 16% puolia niistä. Kuuluiko edes tuohon 16%:iin?

        Karppauksen tehosta kakkostyypin diabeteksen hoidossa voit lukea vaikka tästä:'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'. Kun otetaan joukko diabeetikoita ja laitetaan heidät joko suositusruokavaliolle tai karppaamaan (joskaan ei kovilla rasvoilla) niin karppaajien pitkä sokeri on hiukan alempi kuin verrokkiryhmän ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen. Karppaus ei siis toimi näiden tutkimusten mukaan. Kyseessä on siis metatutkimukset eli siinä kootaan yhteen samantyyppisiä tutkimuksia.

        Kun 1000 diabeetikkona karppaa ja 5 pääsee eroon lääkkeistä ja keskustelet noiden 5 kanssa voit kuvitella että karppaus on kovinkin tehokas diabeteksen hoidossa. Tutkija sen sijaan ottaa 1000 ihmistä ja jakaa ne kahteen ryhmään joista toinen pistetään karppaamaan ja toinen suositusruokavaliolle ja seurataan kuinka diabetes kehittyy. Kumman uskot antavan paremman kuvan karppauksen tehosta? Kanssa uskovaisten kanssa keskustelu vai tutkimus ko metodilla?

        Itse toivoisin että karppaususkovaiset lopettaisivat puoskarointinsa diabetespalstoilla. Asia on ikävä kun karppaususkovaisille antaa luettavaksi vaikka tuon artikkelin niin ne hiljentyvät ja palaavat hetken kuluttua jälleen samalla argumentilla 'mun kaverikin pääsi eroon diabeteksestä karppaamalla'.

        "Jossittelua ei ole se, että karppaus ei auttanut minulla ja noudatin kyllä Heikkilän ohjeita prikulleen."

        Jos et ole pystynyt noudattamaan annettuja ravitsemussuosituksia yhdessä niin tuskin toisessakaan.

        Paljon kertoo asiasta että et pysty luopumaan oluesta ja siitä että raivaat muusta, terveellisestä ruokavaliosta tilaa oluelle. Eli tärkein edellä. Riippuvuussairas ei sitoudu mihinkään, on aina epärehellinen ja laittaa muiden syyksi kaikki omat epäonnistumiset ja vikansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaksi pahinta vikaa suomalaisten ravinnossa ovat liika energia ja liika suola.

        Erityisesti suola: https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007873962.html

        "Kaksi pahinta vikaa suomalaisten ravinnossa ovat liika energia ja liika suola."

        Kannattaa välttää leipää, joka on läpisuolattua. Kun ei syö leipää ei tule syötyä päällyksiäkääm ja levitteitä jotka kaikki on suolaisia. Jos söisi leipää suositusten mukaan tulisi jo suolan tarve täyteen eikä voisi syödä enää mitään muuta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kaksi pahinta vikaa suomalaisten ravinnossa ovat liika energia ja liika suola."

        Kannattaa välttää leipää, joka on läpisuolattua. Kun ei syö leipää ei tule syötyä päällyksiäkääm ja levitteitä jotka kaikki on suolaisia. Jos söisi leipää suositusten mukaan tulisi jo suolan tarve täyteen eikä voisi syödä enää mitään muuta.

        Leivässä on noin prosentti suolaa eli 150 g sisältää sitten 1.5 g suolaa. Suolaiset ja rasvaiset päällysteet kannattaakin jättää pois.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Jossittelua ei ole se, että karppaus ei auttanut minulla ja noudatin kyllä Heikkilän ohjeita prikulleen."

        Jos et ole pystynyt noudattamaan annettuja ravitsemussuosituksia yhdessä niin tuskin toisessakaan.

        Paljon kertoo asiasta että et pysty luopumaan oluesta ja siitä että raivaat muusta, terveellisestä ruokavaliosta tilaa oluelle. Eli tärkein edellä. Riippuvuussairas ei sitoudu mihinkään, on aina epärehellinen ja laittaa muiden syyksi kaikki omat epäonnistumiset ja vikansa.

        En käyttänyt karpatessa olutta. Sen sijaan suositusruokavalio sallii miehille 2 annosta alkoholia päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kerrot koleteroli arvojen huononemisesti koska ei ole mitään näyttöä luulojesi mukaisia. Autoklinikka tutkimus toi esille notta miehillä 5-7 kolet olivat pitkäikäisimpiä.

        Noilla arvon tietemiehillä ei ole esittää alkeellistakaan näyttöä LDL kolen vaarallisuudesta eikä sullakaan muuta kuin uskomus heitin höpöille.

        Ancel Keys kertoi notta koleilla suurta merkitystä ole ellei satu olemaan kanapoika tahi kani.

        Niin et sitten pentu iässä tajunnut notta se oikeaoppisuuden pyöreä palikka ei mene laatikkoon kanttisesta reiästä. Hae pitävät näytöt!!! Ei THL.kään julista sydänkuolleiden kole pitoisuuksia joten et sinäkään niitä tiedä!!!!

        Autoklinikkatutkimuksesta on kulunut 50 vuotta. Silloin ei ollut lääkkeitä joilla kolesteroliarvot olisi saatu alemmaksi. Se oli yksi syy jonka takia veritulppien yleisyydelle.
        Ennen insuliinin keksimistä diabeetikkoja hoidettiin ruokavaliolla. Silloin aikuiset eivät sairastaneet 1-tyypin diabetesta. Siihen kuoltiin.
        Nyt molempiin sairauksiin on lääkkeet eikä D1:een sairastuminen lyhennä odotettavissa olevaa elinikää. Veritulpissa kolesteroli on vain yksi riskitekijä muiden joukossa. Muita ovat mm. ikä, perimä, sukupuoli, ylipaino ja tupakointi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaksi pahinta vikaa suomalaisten ravinnossa ovat liika energia ja liika suola."

        Kannattaa välttää leipää, joka on läpisuolattua. Kun ei syö leipää ei tule syötyä päällyksiäkääm ja levitteitä jotka kaikki on suolaisia. Jos söisi leipää suositusten mukaan tulisi jo suolan tarve täyteen eikä voisi syödä enää mitään muuta.

        Bongasin Duodecimistä seuraavan:

        "Nyky-Suomen päällimmäisiä terveysongelmia ovat alkoholin aiheuttamat haitat, väestön lihominen ja liikkumattomuus, mielenterveysongelmat sekä muistisairauksien lisääntyminen."

        Kyse on siis paljon muustakin kuin tyydyttyneestä rasvasta ja suolasta. Vaikka söisit kuinka vähän suolaa ja kuinka paljon margariinia tahansa niin sillä ei ole mitään vaikutusta jos syöt sokeria ja sokeristuvaa tärkkelystä ja vehnää niin että napa rutisee, juot viinaa etkä liiku riittävästi. Lisäksi jos olet köyhä, pienituloinen ja syrjäytynyt ja masentunut niin se on ravintoa suurempi riski kaikille muillekin ongelmille. Vähävarainen ei edes pysty ostamaaan terveellisinta ruokaa eikä se ole ensisijainen kohde kun rahat menee asumiseen jne. Joku ruoka-apukassikin on pelkästään vehnästä tehtyä höttöä, halvinta mahdollista.

        https://www.duodecimlehti.fi/duo11633

        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Leivässä on noin prosentti suolaa eli 150 g sisältää sitten 1.5 g suolaa. Suolaiset ja rasvaiset päällysteet kannattaakin jättää pois.

        Tsekkasin Finelistä että jos syö vaikka kuusi palaa (onko suositus nykyään, vaiko enemmän?) ruisleipää niin suolaa tulee puolet jo päivän enimmäissuosituksesta, ilman päällyksiä. Ei jää kyllä millekään muulle oikein tilaa, ja jos tarkkailee suolan saamista niin joutuu vähentämään rajusti kaikkea muuta ruokaa, ei oikeastaan voi syödä enää mitään koko päivänä ja hiilihydraatit nousee ihan järjettömälle tasolle eikä saa kaikkea tarvitsemaansa kuitenkaan siitä leivästä.

        Kukapa ruisleipääkään syö ilman päällyksiä, kun se maistuu niin hyvälle just kalan, leikkeleen, makkaran tai juuston kera. Ei tarvi välttämättä levitettäkään, mutta kyllä leivän päälle suomalainen haluaa muutakin kuin ylähuulen.

        Kun täällä nyt on monesti puhuttu siitä että suomalaisista vain muutama prosentti noudattaa ravitsemussuosituksia niin ei kai sitä tarvitse ihmetellä että miksi näin on, jos suositukset ei yhtään mukaile ihmisten normaalielämää. Joku oikeasti kuvittelee jossain ihme idealismissaan, että leipää syödään ilman mitään lisuketta ja loppupäivä jotain suolatonta kauravelliä ja ihminen pysyy terveenä ja järjissään ihan näillä.

        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Leivässä on noin prosentti suolaa eli 150 g sisältää sitten 1.5 g suolaa. Suolaiset ja rasvaiset päällysteet kannattaakin jättää pois.

        Lähes kaikki einekset pitää heittää syrjään. Lidlin tarjouslehtisestä ei ole paljon iloa. Esim. tällä viikolla Patapaisti 700 g, suolaa yhteensä 10,92 g. Ja sitten savulohifilee: vielä enemmän suhteessa suolaa.

        Palvarin lihapyörykät 350 g:n paketti: suolaa yhteensä 8,75 g. Kivikylä hernekeitto: purkissa 4,35 g suolaa.

        Subway pieni kananrintaleipä 15 cm: 4,47 g suolaa. McDonald's BigMac suolaa "vain" 2,4 g.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähes kaikki einekset pitää heittää syrjään. Lidlin tarjouslehtisestä ei ole paljon iloa. Esim. tällä viikolla Patapaisti 700 g, suolaa yhteensä 10,92 g. Ja sitten savulohifilee: vielä enemmän suhteessa suolaa.

        Palvarin lihapyörykät 350 g:n paketti: suolaa yhteensä 8,75 g. Kivikylä hernekeitto: purkissa 4,35 g suolaa.

        Subway pieni kananrintaleipä 15 cm: 4,47 g suolaa. McDonald's BigMac suolaa "vain" 2,4 g.

        Niinpä. Suolalla saadaan maistuvuutta. Jos vaikka syö yhden annoksen (2, 5 dl) purkkihernesoppaa, sen kanssa ruisleipäsiivun margariinilla ja kevytjuustolla niin suolaa tulee jo puolet päivän enimmäissuosituksesta. Kaikkein suolaisin elintarvike tuossa on se ruisleipä, ei suinkaan juusto, vaikka kuvittelisi.


        T kn


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        En käyttänyt karpatessa olutta. Sen sijaan suositusruokavalio sallii miehille 2 annosta alkoholia päivässä.

        " Sen sijaan suositusruokavalio sallii miehille 2 annosta alkoholia päivässä."

        Kannattaisi kuitenkin valikoida alkoholi muusta kuin verensokeria rajusti nostattavasta oluesta. Varsinkin kun on jo diabeetikko. Mutta sulla taitaa olla yksi ja sama tämä terveellisyys kun käytät insuliinia. Mutta jos haluaa olla terve niin ei kannattaisi juoda alkoholia ollenkaan. Alkoholisti ei saisi juoda yhtään. Alkoholiriippuvainen

        1. Perustelee käyttöään "suosituksilla"
        2. Laskee ja kaunistelee oman käyttönsä alakanttiin, 2 annosta = yleensä 6 tai enempi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Sen sijaan suositusruokavalio sallii miehille 2 annosta alkoholia päivässä."

        Kannattaisi kuitenkin valikoida alkoholi muusta kuin verensokeria rajusti nostattavasta oluesta. Varsinkin kun on jo diabeetikko. Mutta sulla taitaa olla yksi ja sama tämä terveellisyys kun käytät insuliinia. Mutta jos haluaa olla terve niin ei kannattaisi juoda alkoholia ollenkaan. Alkoholisti ei saisi juoda yhtään. Alkoholiriippuvainen

        1. Perustelee käyttöään "suosituksilla"
        2. Laskee ja kaunistelee oman käyttönsä alakanttiin, 2 annosta = yleensä 6 tai enempi.

        Kuten olen sinulle useampaan kertaan sanonut, en käytä enää insuliinia.

        7 dl vahvaa olutta sisältää hiilihydraattia 42 g joten sekin on ihan suositusten mukaista kun 10E% 2500 kcal dieetistä on 250 kcal eli 60 g sokeria. Ei tuolla määrällä verensokeri nouse kovin korkeaksi.

        Paastot ovat normaalit ja pitkä sokeri on ollut kaksi kertaa yli 53 mmol/mol 20 vuoden aikana. Oluen juonnista huolimatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Autoklinikkatutkimuksesta on kulunut 50 vuotta. Silloin ei ollut lääkkeitä joilla kolesteroliarvot olisi saatu alemmaksi. Se oli yksi syy jonka takia veritulppien yleisyydelle.
        Ennen insuliinin keksimistä diabeetikkoja hoidettiin ruokavaliolla. Silloin aikuiset eivät sairastaneet 1-tyypin diabetesta. Siihen kuoltiin.
        Nyt molempiin sairauksiin on lääkkeet eikä D1:een sairastuminen lyhennä odotettavissa olevaa elinikää. Veritulpissa kolesteroli on vain yksi riskitekijä muiden joukossa. Muita ovat mm. ikä, perimä, sukupuoli, ylipaino ja tupakointi.

        On olemassa myös tietoa notta jos kolet laskee alle viien niin kuolleisuus lisääntyy ja jos nouseepi yli settämän niin kuolo korjaa satoa. Eli noudattaa u-käyrää.

        Triglyseridit? Niden tulisi olla alle yhden, mutta ku siihen ei ole patenttilääkettä. Ei niin väliä. Ne laskevat vain vähentämällä hiilareita kuten mulla. Veren sokerit myös laski 20 > alle kuuden hiljoksiin. Eli karppaus. Ja samalla vaivalla laski verenpaine 200 > 140 se yläpaine. Kolet oli sitten vähillä hiilareilla ja reippaalla elukkarasvalla nippanappa hiukan yli viien. Tuosta mokomasta lääkäri hnermostu. Tulppa silloin aikoinaan niin kolet oli alle viien reippaasti ja ne Trigly oli 2.

        Kuvitteletko notta minä alkaisin syömään reippaasti hiilareita? ai niin viinahimo katosi myös.

        Kole teoria on yksinkertainen, selkä ja väärä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On olemassa myös tietoa notta jos kolet laskee alle viien niin kuolleisuus lisääntyy ja jos nouseepi yli settämän niin kuolo korjaa satoa. Eli noudattaa u-käyrää.

        Triglyseridit? Niden tulisi olla alle yhden, mutta ku siihen ei ole patenttilääkettä. Ei niin väliä. Ne laskevat vain vähentämällä hiilareita kuten mulla. Veren sokerit myös laski 20 > alle kuuden hiljoksiin. Eli karppaus. Ja samalla vaivalla laski verenpaine 200 > 140 se yläpaine. Kolet oli sitten vähillä hiilareilla ja reippaalla elukkarasvalla nippanappa hiukan yli viien. Tuosta mokomasta lääkäri hnermostu. Tulppa silloin aikoinaan niin kolet oli alle viien reippaasti ja ne Trigly oli 2.

        Kuvitteletko notta minä alkaisin syömään reippaasti hiilareita? ai niin viinahimo katosi myös.

        Kole teoria on yksinkertainen, selkä ja väärä.

        Syntymäpäiviä on moni viettänyt? kuten nämä.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

        Satakymppinen täti sano notta pitkän iän salaisuus on pitsipöksyt ja pekoni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä. Suolalla saadaan maistuvuutta. Jos vaikka syö yhden annoksen (2, 5 dl) purkkihernesoppaa, sen kanssa ruisleipäsiivun margariinilla ja kevytjuustolla niin suolaa tulee jo puolet päivän enimmäissuosituksesta. Kaikkein suolaisin elintarvike tuossa on se ruisleipä, ei suinkaan juusto, vaikka kuvittelisi.


        T kn

        "Kaikkein suolaisin elintarvike tuossa on se ruisleipä, ei suinkaan juusto, vaikka kuvittelisi."

        Kunhan et laita sulatejuustoa leivälle. Edes kevyttä. Niissä on paljon suolaa.
        Ruisleivässä suolan määrä on valintakysymys, osuuskaupasta löytyy ruisleipää jossa on 0,5% suolaa. Löytyykö vähäsuolaisempaa juustoa? Tai edes margariinia?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Palstalla pyörii sydänkohtauksen saanut karppaaja joka kiistää kolesterolin sydänkohtauksen syynä ja tyydyttyneen rasvan kolesterolia huonontavana ravintona. Hänellä huononivat kolesteroliarvot reilusti karppaamalla ja oletin sinun olevan hän.

        Varmaan tiedät jonkun anonyymin historian tarkemmin kuin henkilö itse. Palstalla pyörii myös karppausta vihaava henkilö, joka on kertomasa mukaan on laihduttanut kymmeniä ellei satoja kiloja ja käynyt salilla pari vuosikymmentä aina läskinä kuntoaan kehuen. Syö viimeisen päälle oikein, mutta silti ollut aina läski ja vieläkin laihduttaa. Ei tarvitse olettaa kuka tämä henkilö on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syntymäpäiviä on moni viettänyt? kuten nämä.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

        Satakymppinen täti sano notta pitkän iän salaisuus on pitsipöksyt ja pekoni.

        Artikkeli, johon tuossa viitataan, ei käsittele 7 maan tutkimusta ja tilastollinen yhteyteen säilyi vaikka poistetut maat lisättiin mukaan.

        Kun seitsemän maan tutkimuksessa seurattiin maiden sydäntautikuolleisuutta vs. tyydyttyneen rasvan käyttö niin havaittiin vahva yhteys sydäntautikuolleisuuden ja tyydyttyneen rasvan käytön välillä.

        Voisit lukea tämän ennen kuin pistät uudestaan linkin tuokin blogikirjoitukseen 'Average saturated fat intake and 25-year coronary heart disease rates in the 16 cohorts'.


      • hvp27 kirjoitti:

        Artikkeli, johon tuossa viitataan, ei käsittele 7 maan tutkimusta ja tilastollinen yhteyteen säilyi vaikka poistetut maat lisättiin mukaan.

        Kun seitsemän maan tutkimuksessa seurattiin maiden sydäntautikuolleisuutta vs. tyydyttyneen rasvan käyttö niin havaittiin vahva yhteys sydäntautikuolleisuuden ja tyydyttyneen rasvan käytön välillä.

        Voisit lukea tämän ennen kuin pistät uudestaan linkin tuokin blogikirjoitukseen 'Average saturated fat intake and 25-year coronary heart disease rates in the 16 cohorts'.

        Pistetään linkkikin välillä: https://www.sevencountriesstudy.com/average-saturated-fat-intake-and-coronary-heart-disease-rates-in-the-16-cohorts/


      • Anonyymi kirjoitti:

        On olemassa myös tietoa notta jos kolet laskee alle viien niin kuolleisuus lisääntyy ja jos nouseepi yli settämän niin kuolo korjaa satoa. Eli noudattaa u-käyrää.

        Triglyseridit? Niden tulisi olla alle yhden, mutta ku siihen ei ole patenttilääkettä. Ei niin väliä. Ne laskevat vain vähentämällä hiilareita kuten mulla. Veren sokerit myös laski 20 > alle kuuden hiljoksiin. Eli karppaus. Ja samalla vaivalla laski verenpaine 200 > 140 se yläpaine. Kolet oli sitten vähillä hiilareilla ja reippaalla elukkarasvalla nippanappa hiukan yli viien. Tuosta mokomasta lääkäri hnermostu. Tulppa silloin aikoinaan niin kolet oli alle viien reippaasti ja ne Trigly oli 2.

        Kuvitteletko notta minä alkaisin syömään reippaasti hiilareita? ai niin viinahimo katosi myös.

        Kole teoria on yksinkertainen, selkä ja väärä.

        Minulla triglyseridit ovat noin 0.5 mmol/l ja täysjyvää kuluu. Triglyseridit lo askuun on myös lääkkeitä mutta niitä käytetään harvoin koska triglyseridit eivät ole merkittävä sv-sairauksien syy. Nuo lääkkeet ovat esimerkiksi fibraatit.

        Jos triglyseridit ovat luokkaa 2 mmol per litra niin taisi mennä reilusti huonoja hiilihydraatteja ja alkoholia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Sen sijaan suositusruokavalio sallii miehille 2 annosta alkoholia päivässä."

        Kannattaisi kuitenkin valikoida alkoholi muusta kuin verensokeria rajusti nostattavasta oluesta. Varsinkin kun on jo diabeetikko. Mutta sulla taitaa olla yksi ja sama tämä terveellisyys kun käytät insuliinia. Mutta jos haluaa olla terve niin ei kannattaisi juoda alkoholia ollenkaan. Alkoholisti ei saisi juoda yhtään. Alkoholiriippuvainen

        1. Perustelee käyttöään "suosituksilla"
        2. Laskee ja kaunistelee oman käyttönsä alakanttiin, 2 annosta = yleensä 6 tai enempi.

        Juon olutta maun vuoksi enkä alkoholin. Kuinka voit tietää täysin tuntemattoman ihmisen alkoholinkäytöstä yhtään mitään?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juon olutta maun vuoksi enkä alkoholin. Kuinka voit tietää täysin tuntemattoman ihmisen alkoholinkäytöstä yhtään mitään?

        "Kuinka voit tietää täysin tuntemattoman ihmisen alkoholinkäytöstä yhtään mitään?"

        Samalla lailla kun sinäkin saat tietosi muiden ihmisten tavoista ja terveydentilasta.

        Olen huomannut kuinka kirjoitat muunneltua totuutta. Väliin kerrot laihduttaneesi 30 kiloa nutraamalla ja väliin vain neljä kiloa, riippuen kelle ja millä keskustelupalstalla asiasta kirjoittat. Jos laskee yhteen laihduttamasi kilot, niin sinun pitäis painaa miinuskiloja. Eli olet saanut takaisin nutraamasi kilot, tai sitten valehtelet. Mikset kerro yhtä aktiivisesti nutrauksen tehottomuudesta kuin mitä mustamaalaat karppausta? On ihan luonnollista että alkaa ahmia kun on ensin kitukuurilla. Ei se uutta ole.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juon olutta maun vuoksi enkä alkoholin. Kuinka voit tietää täysin tuntemattoman ihmisen alkoholinkäytöstä yhtään mitään?

        Maun vuoksi?

        Välillä kerrot että teet asioita vain maun vuoksi ja kuinka joku on pahaa, mitä joku toinen tykkää syödä. Yhtäkkiä toisessa keskustelussa sanot ettet syö itse mitään maun vuoksi vaan terveellisyyden. Paljon ristiriitaisuutta. Sulla on vain joku luulo että edustat jotain totuuskomissiota vaikka totuus vaihtuu vähän väliä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikkein suolaisin elintarvike tuossa on se ruisleipä, ei suinkaan juusto, vaikka kuvittelisi."

        Kunhan et laita sulatejuustoa leivälle. Edes kevyttä. Niissä on paljon suolaa.
        Ruisleivässä suolan määrä on valintakysymys, osuuskaupasta löytyy ruisleipää jossa on 0,5% suolaa. Löytyykö vähäsuolaisempaa juustoa? Tai edes margariinia?

        Kannattaa jättää leipä pois, siinä on tod paljon kaloreita painoonsa nähden, eikä vie nälkää edes.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Maun vuoksi?

        Välillä kerrot että teet asioita vain maun vuoksi ja kuinka joku on pahaa, mitä joku toinen tykkää syödä. Yhtäkkiä toisessa keskustelussa sanot ettet syö itse mitään maun vuoksi vaan terveellisyyden. Paljon ristiriitaisuutta. Sulla on vain joku luulo että edustat jotain totuuskomissiota vaikka totuus vaihtuu vähän väliä.

        Syön pääasiassa terveellisesti ja siis vältän esimerkiksi kovaa rasvaa ja huonoja hiilihydraatteja. Missäköhän olen väittänyt että syön vain terveellistä ruokaa?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kuten olen sinulle useampaan kertaan sanonut, en käytä enää insuliinia.

        7 dl vahvaa olutta sisältää hiilihydraattia 42 g joten sekin on ihan suositusten mukaista kun 10E% 2500 kcal dieetistä on 250 kcal eli 60 g sokeria. Ei tuolla määrällä verensokeri nouse kovin korkeaksi.

        Paastot ovat normaalit ja pitkä sokeri on ollut kaksi kertaa yli 53 mmol/mol 20 vuoden aikana. Oluen juonnista huolimatta.

        "7 dl vahvaa olutta sisältää hiilihydraattia 42 g joten sekin on ihan suositusten mukaista"

        Näinhän deekut selittelee juomistaan. Se on ihan terveysvaikutteista. Jopa suositusten mukaista. En vaan löydä thl sivuilta mainintaa alkoholisuosituksista varsinkaan jos on rasvamaksa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa jättää leipä pois, siinä on tod paljon kaloreita painoonsa nähden, eikä vie nälkää edes.

        Paha valhe ja vähintäänkin karkea yleistys. Ellei tiedä tai halua tietää, ei kannata huudella vieraisiin pöytiin.

        Esim. 1: Jälkiuunileipä

        Energiaa 290 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 3%
        Kuitua 17%
        Proteiinia 8%
        Suolaa 1,1%

        Esim. 2, näkkileipä

        Energiaa 300 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 1,4%
        Kuitua 21%
        Proteiinia 12%
        Suolaa 1%

        Se, mitä panet leipäsi päälle, on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Tomaatti, kurkku ja rasvaton kalkkuna eivät lihota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kuinka voit tietää täysin tuntemattoman ihmisen alkoholinkäytöstä yhtään mitään?"

        Samalla lailla kun sinäkin saat tietosi muiden ihmisten tavoista ja terveydentilasta.

        Olen huomannut kuinka kirjoitat muunneltua totuutta. Väliin kerrot laihduttaneesi 30 kiloa nutraamalla ja väliin vain neljä kiloa, riippuen kelle ja millä keskustelupalstalla asiasta kirjoittat. Jos laskee yhteen laihduttamasi kilot, niin sinun pitäis painaa miinuskiloja. Eli olet saanut takaisin nutraamasi kilot, tai sitten valehtelet. Mikset kerro yhtä aktiivisesti nutrauksen tehottomuudesta kuin mitä mustamaalaat karppausta? On ihan luonnollista että alkaa ahmia kun on ensin kitukuurilla. Ei se uutta ole.

        Katsoa kun nutrauksella lähti yhteensä 12 kg eivätkä ne ole tulleet takaisin. En ole missään väittänyt nutranneeni 30 kg. Yhteensä painonlaskua noin 60 kg josta 30 kg jättämällä pois roskaruuan, 12 kg nutraamalla ja loput XigDuo:lla ja Ozempic:llä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "7 dl vahvaa olutta sisältää hiilihydraattia 42 g joten sekin on ihan suositusten mukaista"

        Näinhän deekut selittelee juomistaan. Se on ihan terveysvaikutteista. Jopa suositusten mukaista. En vaan löydä thl sivuilta mainintaa alkoholisuosituksista varsinkaan jos on rasvamaksa.

        Minun ALAT-arvoni on 20 ja ohjearvo on alle 50. Ei siis ongelmia. Maksaa rasvoittaa ylipaino, huonot hiilihydraatit (erikoisesti fruktoosi), alkoholi ja kova rasva. Lienet siis lopettanut kovan rasvan käytön koska se rasvoittaa maksaa? Kovan linjan karppaajat syövät jopa yli 200 g rasvaa päivässä ja siitä valtaosa kovaa rasvaa. Minä taas en syö juurikaan kovaa rasvaa ja fruktoosiakin tulee aika vähän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Paha valhe ja vähintäänkin karkea yleistys. Ellei tiedä tai halua tietää, ei kannata huudella vieraisiin pöytiin.

        Esim. 1: Jälkiuunileipä

        Energiaa 290 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 3%
        Kuitua 17%
        Proteiinia 8%
        Suolaa 1,1%

        Esim. 2, näkkileipä

        Energiaa 300 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 1,4%
        Kuitua 21%
        Proteiinia 12%
        Suolaa 1%

        Se, mitä panet leipäsi päälle, on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Tomaatti, kurkku ja rasvaton kalkkuna eivät lihota.

        Jeps. 300 kcal per 100 g tekee kyllä leivästä energiatiheän mutta se on aika kaukana rasvoista ja ei leipää suositella paljon. Jos leipä tuntuu liian energiatiheältä niin voi siirtyä puuroon. Tai jos leivän päälle on pakko laittaa paljon rasvaa, juustoa ja makkaraa niin silloinkin on parempi vaihtaa puuroon.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulla triglyseridit ovat noin 0.5 mmol/l ja täysjyvää kuluu. Triglyseridit lo askuun on myös lääkkeitä mutta niitä käytetään harvoin koska triglyseridit eivät ole merkittävä sv-sairauksien syy. Nuo lääkkeet ovat esimerkiksi fibraatit.

        Jos triglyseridit ovat luokkaa 2 mmol per litra niin taisi mennä reilusti huonoja hiilihydraatteja ja alkoholia.

        Keysin tutkimuksissa oli vain rasvoista kysymys koska puuvillan siemenöljyt piti kietoa terveellisyyden kaapuun. Ja rahoitus tuli sitten sieltä. Ottaen huomioon Tsekki tutkimuksen niin tilastoiva yli 60 eri ravinto ainetta. Niistähän täällä on ollut juttua vaan torjut ne.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Keysin tutkimuksissa oli vain rasvoista kysymys koska puuvillan siemenöljyt piti kietoa terveellisyyden kaapuun. Ja rahoitus tuli sitten sieltä. Ottaen huomioon Tsekki tutkimuksen niin tilastoiva yli 60 eri ravinto ainetta. Niistähän täällä on ollut juttua vaan torjut ne.

        Oletko jo lukenut tämän:'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts' ja voisitko kommentoida sitä ja tätä:'Average saturated fat intake and 25-year coronary heart disease rates in the 16 cohorts'.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paha valhe ja vähintäänkin karkea yleistys. Ellei tiedä tai halua tietää, ei kannata huudella vieraisiin pöytiin.

        Esim. 1: Jälkiuunileipä

        Energiaa 290 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 3%
        Kuitua 17%
        Proteiinia 8%
        Suolaa 1,1%

        Esim. 2, näkkileipä

        Energiaa 300 kcal/100g
        Rasvaa 2%
        Sokereita 1,4%
        Kuitua 21%
        Proteiinia 12%
        Suolaa 1%

        Se, mitä panet leipäsi päälle, on ihan sinusta itsestäsi kiinni. Tomaatti, kurkku ja rasvaton kalkkuna eivät lihota.

        Todella paljon kaloreita painoonsa nähden:

        Esim. 3, Samsara Ruislimppu
        Energiaa 215 kcal/100g
        Rasvaa 1,4%
        Hiilihydraatti 48,5%
        Kuitua 11,7%
        Proteiinia 8,9%
        Suolaa 0,5%

        Esim. 4, Samsara spelttivehnäleipä
        Energiaa 140 kcal/100g
        Rasvaa 1,5%
        Hiilihydraatti 47,6%
        Kuitua 4,6%
        Proteiinia 8,5%
        Suolaa 0,5%


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Oletko jo lukenut tämän:'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts' ja voisitko kommentoida sitä ja tätä:'Average saturated fat intake and 25-year coronary heart disease rates in the 16 cohorts'.

        Keys rakensi muka totuudet valheelle joka jaksaa hyvin.

        Miten Aussi alakuasukkaat luonnon kansaa ja kolesterolit hyvin alhaiset ja sydärit korjaavat satoa reippaasti. On muuten vikiperiasta poistettu notta Ancelin valheet voi hyvin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Keys rakensi muka totuudet valheelle joka jaksaa hyvin.

        Miten Aussi alakuasukkaat luonnon kansaa ja kolesterolit hyvin alhaiset ja sydärit korjaavat satoa reippaasti. On muuten vikiperiasta poistettu notta Ancelin valheet voi hyvin?

        Aboriginaalien kolesteroliarvot eivät ole mitenkään hyvät. Lue vaikka 'Australian Aboriginal people and Torres Strait Islanders have an atherogenic lipid profile that is characterised by low HDL-cholesterol level and small LDL particles'


      • Anonyymi

        En jaksa lukea uutista, mutta Laatikainen on kirjoittanut, että sama hiilihydraattimäärä aterialla kohottaa verensokeria vähemmän aamupäivällä kuin illalla. Mutta elääkin tässä täytyy, eikä voi optimoida kaikkea mahdollista.


      • Korona-aikaan aamiainen yleensä klo 8-9 ja normaaliaikaan kello 7. Ei tuossa artikkelissa ollut oikein mitään uutta.


      • Anonyymi

        Tuntui aivopesuartikkelilta, jonka viesti oli, ettei pätkäpaasto kannata ja pitää mättää sokeria heti aamutuimaan, koska kalorit palaa mukamas yli kaksi kertaa nopeammin. samalla logiikalla varmaan autotkin polttavat bensaa aamulla enemmän ja kannattaa ajella vain illalla hehe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuntui aivopesuartikkelilta, jonka viesti oli, ettei pätkäpaasto kannata ja pitää mättää sokeria heti aamutuimaan, koska kalorit palaa mukamas yli kaksi kertaa nopeammin. samalla logiikalla varmaan autotkin polttavat bensaa aamulla enemmän ja kannattaa ajella vain illalla hehe.

        Ihminen ei ole auto, ei edes kone joka toimii aina samalla tavalla. Sokeriaineenvaihdunta on heikompaa illalla kuin aamulla. 75 g glukoosia nostaa verensokereita illalla 2 mmol/l korkeammalle kuin aamulla. Verensokeri myös pysyy koholla illalla pitempään kuin aamulla.

        Useat viikkojen mittaiset interventiotutkimukset osoittavat, että painon ja verensokerin hallinta on onnistuu paremmin iltasyömistä rajoittavissa interventioissa.


    • Anonyymi

      On nämä karppaajat sitten sekaisin... hulluja ihmisiä..

      • Anonyymi

        Juu mielenterveys ongelmaisia onkin nykyisin paljon- montasataa tuhtta. Mahtaako he kaikki karpata?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe