Miehella lapsi, ongelma!

marjoni26

Olemme seurustelleet pian pari vuotta ja suurimman osan siitä asuneet yhdessä. Rakastamme toisiamme kovasti ja meillä on oikein mukava toimiva arki. Mutta, mitä syvemmäksi suhde on muuttunut sitä enemmän minua on ruennut ahdistaa mieheni tytär. Olemme puhuneet asiasta ja suunnittelemme menemistä puhumaan perheneuvojan kanssa. Mieheni vaan sanoo, että se asia on hyväksyttävä ja hän ei voi elää kuitenkaan ilman minua. Kyllähän minä ymmärrän, että tytär on aika isälleen se ykkösjuttu ja niin sen kuuluu ollakkin. Mutta kun ahdistaa!!! En voi itselleni ja tunteilleni mitään. Aina kun tytön tuleminen lähestyy ahdistun. En kestä tätä enään!!! Olen ajatellut jopa laukkuni pakkaamista vaikkamuuten elämämme on auvoisaa. Inhottaa ajatus, että mieheni on kokenut jo sen mistä minä haaveilen rakkaimpani kanssa. Voiko enään uusi lapsi tuntua miltään? kun on jo kaiken kokenut. äh, en tarvitse kommentteja että ammu ittes, vaan että miten voisin käsitellä asiaa pääni sisällä, että olisin sinut asian kanssa. Haluaisn kovasti hyväskyä mutta se on tällä hetkellä hyvinvaikeaa.

271

12509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusioperheen tytär

      Hei! Ikävää kuulla, että tytär ahdistaa sinua. Miten tulet toimeen tyttären kanssa? Voiko tunteesi juontua sieltä?

      Ymmärrän, että haluaisit olla ensimmäinen nainen, jonka kanssa miehesi saa lapsen. Olet täysin oikeutettu näihin tuntemuksiin, eikä sinun tule alkuunkaan vähätellä niitä. Muista kumminkin, että jokainen lapsi on omanlaisensa ja varmasti tuntuu! Älä siis turhaan ole siitä huolissasi, vaikka tilanne mutkikas onkin.

      Paljon voimia tilanteeseen ja muista, ettei sinun tarvitse jäädä yksin!

      • äitykkä

        kannattaisiko opetella olemaan lapsen kanssa.josko tutustuisitte toisiinne.vie vaikka päiväksi tykkimäkeen ihan kahdestaan isukki pysyy takaalalla josko se siitä alkaisi.kannattaa aineskin yrittää.lapsi on aina ensimmäisellä sijalla joka paikassa.


    • paha ongelma

      Sähän tiesit jo yhteen mennessä että miehellä on lapsi. Mikä sun ongelma oikeasti on? Mies on aivan oikeassa siinä, että jos hänen kanssaan meinaat jatkaa elämistä, sun on lapsi hyväksyttävä. Eikö ole hienoa, että mies on niin vastuuntuntoinen, että pitää lapsestaan huolta ja haluaa olla hänen kanssaan, rakastaa lastaan yli kaiken? Hieno mies, ihan oikeasti.

      Jokainen uuden lapsen syntymä on ainutlaatuinen tapahtuma elämässä. Ei sillä ole väliä, monesko kerta se on, kun tulee isäksi tai äidiksi. Lapsia ei rakastava vanhempi aseta erityisasemaan että kun sä olit eka niin oot paras. Ei todellakaan. Kaikki ovat yhtä rakkaita. Eli varmasti tuntuu uusi lapsi miehestä yhtä rakkaalta kuin ensimmäinenkin.

      Mutta jos ahdistaa, niin menkää ihmeessä puhumaan jollekin ulkopuoliselle. Tykkäätkö sä yhtään miehen tyttärestä? Jos et, niin miksi? Vainko siksi, että hänen äitinsä et ole sinä?

      • sivupointtina

        Totta kai se tiesi, mutta mistä sen olisi pitänyt tietää millaista se on, miten hän tulee lopulta tuntemaan? Katsoa kristallipallosta vai? Kuten vaikka jokaisen lapsen saanut, joka tietää, että parisuhde saattaa muuttua, että lapsi voi olla mitä vaan, että ongelmiakin voi tulla: miksi he oikein väsyy ja jotkut jopa romahtaa? Olisihan heidän pitänyt tietää...
        Muistapa omat kommenttisi sitten kun itse mokaat missä tahansa "itsestään selvässä" tai katselet taaksepäin. Enpä tiedä ketään, en yhden yhtä ihmistä, joka ei olisi koskaan tehnyt virhettä mikä olisi pitänyt tietää, kokenut kriisiä asiasta minkä olisi pitänyt mennä vaan, tai joutunut jopa muuttamaan, muuttumaan ja kääntämään kelkkaansa, vaikka niin ois pitänyt tietää.


      • Häivy. Lapsi on sinua tärkeämpi, koska hänellä ei ole mitään valinnavaraa. Sinulla on. Hae parempi elämä.


      • kaikkea hyvää
        sivupointtina kirjoitti:

        Totta kai se tiesi, mutta mistä sen olisi pitänyt tietää millaista se on, miten hän tulee lopulta tuntemaan? Katsoa kristallipallosta vai? Kuten vaikka jokaisen lapsen saanut, joka tietää, että parisuhde saattaa muuttua, että lapsi voi olla mitä vaan, että ongelmiakin voi tulla: miksi he oikein väsyy ja jotkut jopa romahtaa? Olisihan heidän pitänyt tietää...
        Muistapa omat kommenttisi sitten kun itse mokaat missä tahansa "itsestään selvässä" tai katselet taaksepäin. Enpä tiedä ketään, en yhden yhtä ihmistä, joka ei olisi koskaan tehnyt virhettä mikä olisi pitänyt tietää, kokenut kriisiä asiasta minkä olisi pitänyt mennä vaan, tai joutunut jopa muuttamaan, muuttumaan ja kääntämään kelkkaansa, vaikka niin ois pitänyt tietää.

        Aloittajalle;
        Yritä opetella elämää!
        Lapset ovat aina ykkösjuttu vanhemmilleen, tai ainakin pitäisi olla. Jos haluat miehen/naisen jolla on jo lapsia, sinun täytyy hyväksyä se ja yrittää edes rakastaa heitä, he ovat sinun rakkaasi jälkeläisiä.

        Et voi olla mustasukkainen lapsille.
        Toivottavasti sinusta ei tule uutta pikku- eerikan äitipuolta?


      • ihmettelen_____

        "Sähän tiesit jo yhteen mennessä että miehellä on lapsi. Mikä sun ongelma oikeasti on? "

        Et kai nyt oikeasti väitä, että lapseton tietää etukäteen minkälaista on lapsiperheen elämä, edes viikonloppulapsiperheen?


    • marjoni26

      Kiitos viesteistänne. Ootte ihania! :) Tulen tytön kanssa hyvin toimeen, teemme kahdestaankin juttuja kun mieheni on töissä ja hän pitää minusta. Usein halailee ja sanoo miten olen kiva. Mutta vedän vain roolia silloin, sisälläni ahdistaa ja kovasti. En tietenkään koskaan näyttäisi viattomalle lapselle tunteitani, kasvavassa iässä oleva on varsin hauras. Mutta kun itselläni on paha olla niin en kestä. Sitten kiukuttelenja puran ahdistuksen miehelleni kahden kesken. Surullista :( Mieheni kuitenkin antaa minullekkin huomiota,halailee ja pussailee, ottaa syyliin, silloinkin kun olemme kolmin. Ja tottakai on hienoa että on tekemisissä niinkin tosi mielin lapsensa elämässä. Järkeni ymmärtää koko tilanteen täysin, mutta tunteeni kapinoivat. Ja tiesin myös suhteeseen lähtiessäni, etä lapsi on olemassa, mutta itse lähdin vain pitämään hauskaa, mutta hyvin pian tunteeni syvenivät hyvin vahvoiksi ja se oli menoa. Alkuhuumassa millään ei ollut väliä. Ja en tosiaankaan tiedä mikä mun ongelma on, täys sekopää varmaan mutta rakastan sitä miestä vaan liikaa, siksi lähteminen tuntuu vaikealta. Ja tiedän että se tulisi olemaan myös lapselle iso suru, vieläpä kun kissani ovat sille tärkeitä.

      • Lapsen etu?

        Jotenkin minusta tuntuu että tunteesi ovat rajalliset. Et kykene rakastamaan toisen tai toisten lasta kuin omaasi. Vain oma merkitsee jotakin ja hänelle riittäisi aitoja rakkauden tunteita. Mieti mitä sitten jos teille tulee miehen kanssa yhteinen lapsi. Pitäisitkö miehen lasta jotenkin huonompana ja hän jäisi yhteisen lapsenne varjoon?
        Mieti rehellisesti mistä paha olosi johtuu, mikä tilanteessa vaikuttaa tunteisiisi.


      • exämyös

        On kyllä hienoa, että pystyt olemaan lapsen kanssa normaalisti, vaikka sinua ahdistaa. Vika ei todellakaan ole lapsen.
        Toisen lapsen hyväksyminen on vaikeaa. Minusta voit hyvin olla ahdistunut asiasta, mutta sinun kyllä tulee pystyä hyväksymään asia, jos haluat jatkaa suhdetta.
        Olet todennäköisesti alitajuntaisesti mustasukkainen miehellesi ja ex-naiselle ja purat ongelman ahdistumalla lapsen läsnäollessa. Lapsi ei ole ongelma vaan entinen suhde.
        Anna menneiden olla ja suuntaa katseesi tulevaisuuteen miehen ja lapsen kanssa. Elämässä on aina jotain negatiivista, mutta samalla myös positiivista. Hyväksy hyvät ja huonot asiat niin puolitiekin tuntuu hienolta.


      • jossu6

        Ole tyytyväinen mitä saat, koskaan et täydellistä saa ja jostain joutuu jokainen luopumaan tai tekemään kompromissin.

        Vanha vitsi on että naiset vietiin unelmien ostoskeksukseen. heille sanottiin: "täällä katutasossa saa miehiä jotka ovat hyvissä rahoissa, komeita ja hyväluontoisia sekä hyviä sängyssä. Mutta yläkerrassa voi olla parempia mutta sitten ette voi palata takaisin katutasoon miestä hakemaan. Naiset päättivät siirtyä toiseen kerrokseen katsomaan mitä siellä oli tarjolla. "Täällä olisi komeita, rikkaita ja uskollisia miehiä jotka ovat loistavia sängyssä ja täydellisiä kropaltaan. Mutta viimeisessä kerroksessa voi olla parempia, päättäkää menettekö ylös vai jäättekö tänne valitsemaan." Naiset olivat nyt hyvin uteliaita mitä yläkerrassa oli ja miettivät että jos nyt näihin tyytyy niin miettii koko elämän että "olisi voinut saada paremmankin". Naiset menivät yläkertaan. Mutta se oli tyhjä. "Teitä naisia ei voi miellyttää, palatkaa kotiinne tyhjin taskuin."

        Nyt miehille tarjottiin sama tilaisuus. "Täällä katutasossa on uskollisia, mukiinmeneviä naisia jotka ovat hyviä sängyssä. Haluatteko kurkistaa toiseen kerrokseen paremman toivossa?" Suurin osa jäi ekaan kerrokseen kun osa porukasta siirtyi toiseen ja pieni osa kolmanteen pettymään.


      • Olet fiksu

        Olet ihan normaali ja fiksu nainen! Olet "mustasukkainen" tytöstä, mikä sekin on normaalia. Niin kauan kun pidät tunteesi kasassa tytön kanssa ei synny katastrofia. Tämä tosin myllertää sinussa tiedostamattomia tunteita/kokemuksia? Voisitko mennä yksin juttelemaan esim. psykoterapeutin kanssa tunteistasi? Hän osaisi auttaa sinua työstämään niitä ja sinut näkemään, mikä on normaalia ja mitä ei.


      • äpuoli

        Minulla oli samanlainen tilanne yli kaksikymmentä vuotta sitten. Kaikki oli muuten hyvin mutta tytär oli aina ensimmäisenä, minä toisena. Minäkin olin monesti lähtemässä, jaksoimme ja jatkoimme yhdessä. Tytär kasvoi, perhe kasvoi myös yhteisillä lapsilla. Nyt tytärpuoleni on meille kaikille täreä, erityisen tärkeä pienimmille sisaruksille, ja on rikkaus että heillä on isosisko.


      • Näin on
        äpuoli kirjoitti:

        Minulla oli samanlainen tilanne yli kaksikymmentä vuotta sitten. Kaikki oli muuten hyvin mutta tytär oli aina ensimmäisenä, minä toisena. Minäkin olin monesti lähtemässä, jaksoimme ja jatkoimme yhdessä. Tytär kasvoi, perhe kasvoi myös yhteisillä lapsilla. Nyt tytärpuoleni on meille kaikille täreä, erityisen tärkeä pienimmille sisaruksille, ja on rikkaus että heillä on isosisko.

        Jos tämän olisi Facebook, painaisin TYKKÄÄ-nappia. Tosi kauniisti kirjoitettu ja kypsän ja kokeneen ihmisen kirjoittama.


      • äiti ja tytär

        Kyllä lapsi kissoista pääsee yli. Luultavasti myös haluaisi pitää isän itsellään ja nähdä ilman sinuakin. Paitsi jos sillä on huono äiti ja hakee susta korvike äitiä.

        Mun lapsi hyväksyy isäpuolensa eli mun miehen täysin ja niillä on yhdessä tosi kivaa. Mieheni korvaa isän.

        Lapseni isä taas on juoppo ja lapsi kaipaa isää mutta isäpuoli on tärkeämpi. Bioisän tyttöystävää lapseni ei voi sietää. Haluaisi saada edes sen pienen isän huomion täysin itse ilman että paikalla on joku jota sen vie.


      • ONNEKSI PUIT ASIOITA REHELLISELTÄ POHJALTA .KETÄÄN TOITA EI VOIU VERRATA SINUUN KOKEMUKSIA VOI KYLLÄ KERTTOILLA .OLEN ITSE AVIOERO LAPSI .JA OLEN OLLUT AVIOSSA NAISEN KAA KELLÄ OLI LAPSIA. MUN LAPSUUS OLI KURJA JOSTA JOHTUEN RAKASTAN KAIKKIA LAPSIA LAPSI EI VALLINUT VANHEMPIAAN .YMMÄRTÄÄKSENI SINULLA AIKA PAHA MUSTASUKKAISUUS ONGELMA ELI SIELUN VAMMA .EHDOTAN ETTÄ MENE YKSIN HOITOA TERAPIAA HAKEEN APUA SAA KUN NORTYY HYVÄKSYYN TOSIASIATSE ON TODELLISTÄ NÖYRYYTTÄ JOSTA KUMPUAA REKKAUS
        (RAKKAUS EI OLE OMISTAMISTA) KOITA YMMÄRTÄÄ NÄMÄ ASIAT AJATTELE LAPSI RAKASTAA SINUU SIUNÖÄ ET KYKENE OTTAAN VASTAAN RAKKAUTTA MITÄ SAISIT LAPSELTA ( elätty aläm on elätty jota ei voi muuttaa) ONNEA SINULLE


      • mustasuk---kainen

        Olet mustasukkainen lapsen kautta hänen entiselle vaimolle ja heidän suhteelleen.

        Tuommoinen tunne ei katoa.


      • floraesteri

        Hei marjoni26!
        Olet ns. "sopeutumisvelvollinen." Tytär tulee olemaan miehesi elämässä aina ensimmäisenä, se sinun on hyväksyttävä. Mutta jos saatte yhteisiä lapsia niin hekin ovat hänelle ensimmäisiä, eli siitä on turha murehtia.
        Kirjoitat pahasta olostasi, jota et kestä. Sekö pieni tytär, joka pitää sinusta, aiheuttaa sen? Vai onko ahdistuksen perimmäinen syy sitoutumispelko? Kerroithan lähteneesi aluksi vain pitämään hauskaa.
        Mietipä näitä ja toivottavasti teet oikean ratkaisun.
        P.S yritä olla kiukuttelematta. Palautteen, jos sitä on, voi antaa asiallisesti.


      • Tätä mieltä
        Olet fiksu kirjoitti:

        Olet ihan normaali ja fiksu nainen! Olet "mustasukkainen" tytöstä, mikä sekin on normaalia. Niin kauan kun pidät tunteesi kasassa tytön kanssa ei synny katastrofia. Tämä tosin myllertää sinussa tiedostamattomia tunteita/kokemuksia? Voisitko mennä yksin juttelemaan esim. psykoterapeutin kanssa tunteistasi? Hän osaisi auttaa sinua työstämään niitä ja sinut näkemään, mikä on normaalia ja mitä ei.

        Aloittaja on ilkeä narttu. Kuinka kukaan voi vihata rakastamansa miehensä lasta, hyi helvetti mikä akka. Toivottavasti mies saa oikeat tunteesi selville ja potkaisee sinut pihalle elämästään. Kaikki naista puolustavat on samanlaista paskasakkia.


      • asd3434234b 234b
        Lapsen etu? kirjoitti:

        Jotenkin minusta tuntuu että tunteesi ovat rajalliset. Et kykene rakastamaan toisen tai toisten lasta kuin omaasi. Vain oma merkitsee jotakin ja hänelle riittäisi aitoja rakkauden tunteita. Mieti mitä sitten jos teille tulee miehen kanssa yhteinen lapsi. Pitäisitkö miehen lasta jotenkin huonompana ja hän jäisi yhteisen lapsenne varjoon?
        Mieti rehellisesti mistä paha olosi johtuu, mikä tilanteessa vaikuttaa tunteisiisi.

        "Et kykene rakastamaan toisen tai toisten lasta kuin omaasi."

        Aika harvassa ovat ne, jotka pystyvät.


      • ei hitto............

        oikeasti mikä sun ongelma on..???

        eikö isi huomioinut aikanaan tarpeeksi kun noin pahasti kadehdit lasta...SIIS LASTA...??

        ette ole perhe neuvonnan tarpeessa, miehesi ja tyttärensä vaikuttavat ihanilta ja normaaleilta ihmisiltä, sinulle suosittelisin yksityistä terapiaa, koksa ongelma on SINUN pääsi sisällä ei kekenkään muun, miksi siis vedät siiheh miehesi ja lapsensa...eio voi käsittää...

        taidat vaan olla piloille lellitty kakara, joka ei ole kasvanut vieläkään aikuiseksi..

        ymmörtäsisn edes jollain tasolla jos lapsi käyttäytyisi huonosti tai mies ei huomioisi...


      • kaikkikelpaavai?
        Lapsen etu? kirjoitti:

        Jotenkin minusta tuntuu että tunteesi ovat rajalliset. Et kykene rakastamaan toisen tai toisten lasta kuin omaasi. Vain oma merkitsee jotakin ja hänelle riittäisi aitoja rakkauden tunteita. Mieti mitä sitten jos teille tulee miehen kanssa yhteinen lapsi. Pitäisitkö miehen lasta jotenkin huonompana ja hän jäisi yhteisen lapsenne varjoon?
        Mieti rehellisesti mistä paha olosi johtuu, mikä tilanteessa vaikuttaa tunteisiisi.

        Oletko hullu? Ei kukaan normaali rakasta toisen lasta kuin omaansa. Mikset samantien vaihda omaa lastasi vaikka naapurin pirkkoon kun kerran sitäkin rakastat kuin omaasi tai hei vaihdetaan kaikki lapsiamme kun kerran lapsella ei niin väliä. Juu ei kiitos.


      • 8+17
        mustasuk---kainen kirjoitti:

        Olet mustasukkainen lapsen kautta hänen entiselle vaimolle ja heidän suhteelleen.

        Tuommoinen tunne ei katoa.

        Ei tarvitse olla mustasukkainen jos ei jaksa nykyisen puolison lasta. Minulla esim on kauniit lapset. Nykyisen miehen lapset herättu minussa ensimmäisenä reaktion että herranen aika onko noin rumia lapsia oikeasti olemassa? En tunne ketään jolla olisi niin rumia lapsia. Jos hankkisin vielä lapsen tekisin sen exän kanssa koska tiedän että hän pystyy tekemään hyvännäköisiä lapsia. Ulkonäkö on nykyaikana tärkeä asia. Nykyisen mieheni kanssa en ikinä lisääntyisi.Liian suuri riski tulla kierosilmäisiä ylilihavia lattiaa pitkin kasvavia tallukoita. Siinä on ihmisen elämään jo heitetty liikaa haasteita.


      • lapset lahja
        kaikkikelpaavai? kirjoitti:

        Oletko hullu? Ei kukaan normaali rakasta toisen lasta kuin omaansa. Mikset samantien vaihda omaa lastasi vaikka naapurin pirkkoon kun kerran sitäkin rakastat kuin omaasi tai hei vaihdetaan kaikki lapsiamme kun kerran lapsella ei niin väliä. Juu ei kiitos.

        Mikään ei ole tässä katoavassa elämässä omaa! Joku tulee tähän maailmaan sinun kehosi kautta, siinä kaikki-
        Itse RAKASTAN kaikkia lapsia ja eläimiä, rakastan lasten viattomuutta, aitoutta ja suloisuutta. Omia lapsia ei ole mutta jos joskus tulee saatan adoptoida myös jonkun kodittoman.
        Ymmärrän että jos on itse vielä lapseton ja uudella kumppanilla on jo lapsi, se voi tuntua oudolta tai että itse ei olekaan se kumppanin maailman keskipiste, mutta viattomaan lapseen aikuisten ongelmia ja tuntemuksia ei pidä purkaa!!!

        Aloittajalle sanoisin, että ole avoin ja huomaa se miten ehdoitta miehen tytär on hänet hyväksynyt ja rakastaa häntä ehdoitta, mikset sinä voi avautua tuntemaan samoin?

        Lapset on maailman valoja, en ymmärrä miten he voivat joitakin ahdistaa, oli oma tai ei. Yritä päästä rajallisten ajatuksiesi yli.
        Aseta itsesi miehen asemaan. Mitä jos sinulla olisi jo lapsi ja rakastuisit mieheen joka muuten haluaisi olla sinun kanssasi mutta sinun ihana lapsesi ahdistaisi häntä. Miltä se sinusta tuntuisi? Eikö se olisi sinulle tärkeää, että hän ottaisi lapsesi kuin omakseen tai ainakin hyväksyisi hänet ehdoitta?


      • KIRJOITUS VIRHE
        lapset lahja kirjoitti:

        Mikään ei ole tässä katoavassa elämässä omaa! Joku tulee tähän maailmaan sinun kehosi kautta, siinä kaikki-
        Itse RAKASTAN kaikkia lapsia ja eläimiä, rakastan lasten viattomuutta, aitoutta ja suloisuutta. Omia lapsia ei ole mutta jos joskus tulee saatan adoptoida myös jonkun kodittoman.
        Ymmärrän että jos on itse vielä lapseton ja uudella kumppanilla on jo lapsi, se voi tuntua oudolta tai että itse ei olekaan se kumppanin maailman keskipiste, mutta viattomaan lapseen aikuisten ongelmia ja tuntemuksia ei pidä purkaa!!!

        Aloittajalle sanoisin, että ole avoin ja huomaa se miten ehdoitta miehen tytär on hänet hyväksynyt ja rakastaa häntä ehdoitta, mikset sinä voi avautua tuntemaan samoin?

        Lapset on maailman valoja, en ymmärrä miten he voivat joitakin ahdistaa, oli oma tai ei. Yritä päästä rajallisten ajatuksiesi yli.
        Aseta itsesi miehen asemaan. Mitä jos sinulla olisi jo lapsi ja rakastuisit mieheen joka muuten haluaisi olla sinun kanssasi mutta sinun ihana lapsesi ahdistaisi häntä. Miltä se sinusta tuntuisi? Eikö se olisi sinulle tärkeää, että hän ottaisi lapsesi kuin omakseen tai ainakin hyväksyisi hänet ehdoitta?

        Korjaus:

        Aloittajalle sanoisin, että ole avoin ja huomaa se miten ehdoitta miehen tytär on SINUT hyväksynyt ja rakastaa SINUA ehdoitta, mikset sinä voi avautua tuntemaan samoin?


      • mars mars
        m.auto kirjoitti:

        ONNEKSI PUIT ASIOITA REHELLISELTÄ POHJALTA .KETÄÄN TOITA EI VOIU VERRATA SINUUN KOKEMUKSIA VOI KYLLÄ KERTTOILLA .OLEN ITSE AVIOERO LAPSI .JA OLEN OLLUT AVIOSSA NAISEN KAA KELLÄ OLI LAPSIA. MUN LAPSUUS OLI KURJA JOSTA JOHTUEN RAKASTAN KAIKKIA LAPSIA LAPSI EI VALLINUT VANHEMPIAAN .YMMÄRTÄÄKSENI SINULLA AIKA PAHA MUSTASUKKAISUUS ONGELMA ELI SIELUN VAMMA .EHDOTAN ETTÄ MENE YKSIN HOITOA TERAPIAA HAKEEN APUA SAA KUN NORTYY HYVÄKSYYN TOSIASIATSE ON TODELLISTÄ NÖYRYYTTÄ JOSTA KUMPUAA REKKAUS
        (RAKKAUS EI OLE OMISTAMISTA) KOITA YMMÄRTÄÄ NÄMÄ ASIAT AJATTELE LAPSI RAKASTAA SINUU SIUNÖÄ ET KYKENE OTTAAN VASTAAN RAKKAUTTA MITÄ SAISIT LAPSELTA ( elätty aläm on elätty jota ei voi muuttaa) ONNEA SINULLE

        Muuten hyvin sanottu ja allekirjoitan kaiken kirjoittamasi, mutta normaali kokoiset kirjaimet olisi riittänyt.

        Aloittajan pitää hakeutua ammattiauttajalle yksin.


      • 20+5
        lapset lahja kirjoitti:

        Mikään ei ole tässä katoavassa elämässä omaa! Joku tulee tähän maailmaan sinun kehosi kautta, siinä kaikki-
        Itse RAKASTAN kaikkia lapsia ja eläimiä, rakastan lasten viattomuutta, aitoutta ja suloisuutta. Omia lapsia ei ole mutta jos joskus tulee saatan adoptoida myös jonkun kodittoman.
        Ymmärrän että jos on itse vielä lapseton ja uudella kumppanilla on jo lapsi, se voi tuntua oudolta tai että itse ei olekaan se kumppanin maailman keskipiste, mutta viattomaan lapseen aikuisten ongelmia ja tuntemuksia ei pidä purkaa!!!

        Aloittajalle sanoisin, että ole avoin ja huomaa se miten ehdoitta miehen tytär on hänet hyväksynyt ja rakastaa häntä ehdoitta, mikset sinä voi avautua tuntemaan samoin?

        Lapset on maailman valoja, en ymmärrä miten he voivat joitakin ahdistaa, oli oma tai ei. Yritä päästä rajallisten ajatuksiesi yli.
        Aseta itsesi miehen asemaan. Mitä jos sinulla olisi jo lapsi ja rakastuisit mieheen joka muuten haluaisi olla sinun kanssasi mutta sinun ihana lapsesi ahdistaisi häntä. Miltä se sinusta tuntuisi? Eikö se olisi sinulle tärkeää, että hän ottaisi lapsesi kuin omakseen tai ainakin hyväksyisi hänet ehdoitta?

        Minusta on hankalampaa edes sietää toisen lasta kun on omia. Onneksi me mieheni kanssa inhoamme kumpikin toistemme lapsia. Ollaan samalla viivalla ja kumpikaan ei joudu teeskentelemään mitään muuta kuin on. Kyllä minäkin ennen omia lapsiani lapsista pidin ja tein jopa töitä niiden parissa. Lasteni kaveritkin on kivoja. Ne menee kuitenkin illalla kotiinsa. Puolison lapset on siinä. Ne ei häviä. Ne vain riepoo. Ne on enemmänkin uhka. Niihin käytetty aika on aina pois mun lapsilta. Ei ne tarvitse mun aikaani. Ihan kuin vaihtaisi jotain todella arvokasta arvottomaan roskaan.


      • Mahdollisimman pian

        Samaa mieltä, kuin edellä yksi järkevä kommentti: Häivy vielä, kun mahdollista eikä ole teillä niitä lapsia, hanki oma elämä, tilanteesi ei tule muuttuman, noilla eväillä.
        Siis häivy ja aloita alusta!


      • Hyi trollia!
        20+5 kirjoitti:

        Minusta on hankalampaa edes sietää toisen lasta kun on omia. Onneksi me mieheni kanssa inhoamme kumpikin toistemme lapsia. Ollaan samalla viivalla ja kumpikaan ei joudu teeskentelemään mitään muuta kuin on. Kyllä minäkin ennen omia lapsiani lapsista pidin ja tein jopa töitä niiden parissa. Lasteni kaveritkin on kivoja. Ne menee kuitenkin illalla kotiinsa. Puolison lapset on siinä. Ne ei häviä. Ne vain riepoo. Ne on enemmänkin uhka. Niihin käytetty aika on aina pois mun lapsilta. Ei ne tarvitse mun aikaani. Ihan kuin vaihtaisi jotain todella arvokasta arvottomaan roskaan.

        20 5. Sääliksi käy lapsianne. ellet ole trolli. Toivon, että olet. Kai miehen mielestä sinun lapsesi ovat arvottomia roskia. Minusta olet itse sairasmielinen roska, hyi! Mahtaa teidän kummankin lapset kärsiä.


      • pirjo_68

        Pystyn hyvin eläytymään tilanteeseesi. Itse kärsin aikoinani sydämessäni siitä, etten pystynyt hyväksymään mieheni lapsia sillä tavalla, kuin olisin halunnut (ehdoitta, rehellisesti tykäten). En osannut selvittää itselleni miksi heidän läsnäolonsa ahdisti minua niin kovin, ja kärsin tilanteesta niin paljon itse, että katsoin parhaaksi kaikkien kannalta lähteä pois. Oli myönnettävä, ettei minusta ole äitipuoleksi. Minäkin toki tiesin suhteeseen ryhtyessäni mieheni lapsista, mutta aluksi ajattelin, että he ovat vain mukava lisä elämään. Aluksi kaikki menikin hyvin, mutta arki toi myös tullessaan myös niitä haastavampia hetkiäkin, tottakai. Näistä ajatuksistani sitten koin ajan kanssa syyllisyyttä omassa mielessäni, ja päätin, etten halua olla, elää ja tuntea näin. Ero oli kova paikka, mutta aivan kuin harteiltani olisi kuitenkin tippunut murheellinen taakka, jota en enää halunnut kantaa.


    • ……...

      "Voiko enään uusi lapsi tuntua miltään?" Tähän voi varmasti ihan kuka tahansa vanhempi sanoa, että kyllä jokainen uusi lapsi tuntuu, ja paljon. Ainoa, mikä ensimmäisen jälkeen muuttuu, on se, että toisen lapsen kanssa tietää jo vähän, mistä on kysymys. Eikä ei välttämättä ole lainkaan huono asia.

      • Itsekin mietin ensimmäisen lapseni syntyessä että kukaan ei ikinä voi mennä hänen edelle, mutta niin vaan tuli toinen lapsi ja kyllä sitä rakkautta riittää molemmille :)


    • laps1

      jaa ihmettelen miten mies huoli sinut kun sulla kissoja hyi hitto aika sikaläävä varmaan.

    • minunmielipiteenion

      Tämän takia minä ainakin kierrän yh-isät kaukaa vaikka olisi kuinka mukava ja ihana mies. Minä en toisen kakaralle äidiksi (tai vastaavaksi) rupea enkä kaipaa siihen jalkoihin pyörimään. Oli sitten minkä ikäinen tapahsa sekä riippumatta siitä kuinka usein mies lastaan näkisi.

      • GamerGirl91

        Mutta yh iskät voi pariutua yh äitien kanssa!

        Kaverini erosivat, heillä on pieni tytär. Tää tyttären isä (exäni paras kaveri) löysi samalta paikkakunnalta pitkään sinkkuna olleen yh äidin. Nyt ovat uusioperhe ja hyvin menee. Tää yh äiti hyväksyy kaverini tyttären hienosti :)


      • Lista top 5 ?
        GamerGirl91 kirjoitti:

        Mutta yh iskät voi pariutua yh äitien kanssa!

        Kaverini erosivat, heillä on pieni tytär. Tää tyttären isä (exäni paras kaveri) löysi samalta paikkakunnalta pitkään sinkkuna olleen yh äidin. Nyt ovat uusioperhe ja hyvin menee. Tää yh äiti hyväksyy kaverini tyttären hienosti :)

        No sano sitten joku hyvä peli.


      • Tee Se.

        Pysy yh-isistä ja heidän perheistään kaukana. Sinun laisesi äitipuolet ovat vaarallisia ja sinulla ei ole mitään oikeutta mennä toisten elämää sotkemaan. Kuka tollaisen ede hyväksyisi äidikseen tai äitipuolekseen.....ihmettelen.
        Lapset ei ikäväkyllä voi valita!


    • sama tilanne joskus

      Mene ihan yksin selvittelemään asiantuntijan kanssa tilannetta, koska mies saattaa loukkaantua mahdollisista kommenteistasi ja sitten teillä on lisää ahdistusta..ts.jos se on vaan sun ahdistus, etköhän aikuisena saa sen puhuttua ja itsellesi työstettyä pikkuhiljaa pois päiväjärjestyksestä, toki kotona käytte miehen kanssa sitä myös läpi..Jos teidän molempien hyvä mennä sinne, niin kyl ne sit sanoo.

    • jo mummi

      Ongelma on ensisijaisesti sinun ja vain välillisesti miehesi. Mitäpä, jos menisitkin yksinäsi juttelemaan jollekin terapeutille, selvittelemään omia ajatuksiasi?
      Toivon sinun kohtelevan lasta mahdollisimman hyvin, koska hänhän on täysin syytön tilanteeseen.
      Uskon - ja oikeastaan tiedän kokemuksesta, että jonkun muun lasta voi oppia rakastamaan, siihen ei tarvita biologista vanhemmuutta.
      Oletko muuten koskaan ajatellut asiaa siltä kannalta, että miehesi taitaa olla vallan loistava isäehdokas myös mahdollisille yhteisille lapsillenne, päätellen suhtautumisestaan tyttäreensä:)

    • Nasse-täti

      Ei sen minusta niin kuulu olla, että tytär on isälleen tärkeämpi kuin seurustelukumppani. Itse en ainakaan seurustelisi sellaisen ihmisen kanssa, joka olisi minulle vähemmän tärkeä kuin joku muu. Sehän on juuri parisuhteen koko idea, että ollaan yhdessä sen kaikkein rakkaimman kanssa. Mutta ei lapsi välttämättä ole miehelle tärkeämpi kuin sinä, vaikka niin olettaisitkin.
      Ehkä sinäkin kiinnyt lapseen ajan myötä? Siihen voi mennä aikaa, koska teillä ei ole niin pitkää yhteistä historiaa.

      • Kyllä se vaan niin menee että lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille.


      • Yks äiti vaan

        Sulla ei sitten varmaan ole lapsia...koska et todellakaan tiedä mitä puhut!


      • se on niin

        Kyllä se vaan niin on, että puolison ja lasten pitäisi olla samalla viivalla, kaikki yhtä tärkeitä. Kukaan ei tärkeämpi toistaan. Kaikki saman arvoisia ja yhtä rakkaita.


      • enkeli10
        tangtang kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin menee että lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille.

        Kyllä se vaan niin menee, että jokainen ihminen on yhtä arvokas.


      • enkeli10 kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin menee, että jokainen ihminen on yhtä arvokas.

        Kyllä mulle mun lapset on arvokkainta ja heidän jälkeen tulee muut :)


      • Ei pidä paikkaansa
        enkeli10 kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin menee, että jokainen ihminen on yhtä arvokas.

        Eipäs vaan olekkaan. Sisaruksetkin ovat eriarvoisessa asemassa monille vanhemmille.

        Yhdelle tehdään testamentti ja muut saavat kerjätä lakiosuuttaan. Ei vois kamalimpia vanhempia enää olla.

        Sen näkee ja tuntee selkänahassaan jos on arvojärjestyksessä viimeinen. Lapset menee aina edelle ja joutuu joustamaan ja pettymään kerta toisensa jälkeen. Minähän lapsettomana tiedän sen. Tuntui kuin lapsiperheelliset olisivat oikein tahallaan tehneet kiusaa niin ettei koskaan saanut tavata omia vanhempiaan edes ilman häiriötekijöitä. Heti kun vanhempani tulivat käymään alettiin soittelemaan että se ja se matti tai miina oli sairastunut että piti heti lähteä. Katkaisin välit kokonaan ettei tarvitse tulla ollenkaan vaan keskittykää ihan rauhassa kakaraperheiden tarpeisiin. Välejä kun koittivat saada takaisin sanelin ehdot että jos haluatte olla väleissä niin laittakaa kännykkä edes kiinni silloin kun tulette kylään ja niin tapahtui. Saavat hakea vanhemmat kakaroiden sairastuttua apunsa muualta tai hoitavat itse kun itselleenhän ne kakaransa tekevät niin selviytyköön itse. Itse olen hankkinut sellaiset harrastukset ettei tarvitse ketään muita alkaa vaatimaan niitä suorittamaan.


      • Ketkä muut?
        tangtang kirjoitti:

        Kyllä mulle mun lapset on arvokkainta ja heidän jälkeen tulee muut :)

        Just niin. Jos olet eronnut ja sen jälkeen haet uutta kumppania niin ketä kiinnostaa olla kakkosasemassa? Olisin yksin ennemmin kuin ottaisin jotain yksinhuoltajan tai edes jotain etä huoltajaa. Jos on kakaroita ja sörssinyt suhteensa niin paljon on vikaa. Eläköön sitten yksin ja niiden kakaroidensa kanssa.

        Sitä omaa lasta rakastetaan vaikka se olisi minkälainen hulttio ja huijari mutta puolisolta sitä ei siedetä. Toisilla on otettu lapsesta puolisonkin korvike kun on niin narsistinen luonne ettei kykene muita rakastamaan ja huomioimaan kuin sitä omaa kakaraansa. Näitähän tapauksia on paljon ja pilattuja aikamiespoikia joita äiti hoitaa ja riiputtaa niin kauan kun elää.

        Arvojärjestykseen ihmiset laittava ei kykene koskaan saavuttamaan normaalia parisuhdetta kenenkään kanssa. Harva suostuu tulemaan kakkoseksi, kolmoseksi tai neloseksi. Arvojärjestykseen ihmisiä laittava on kehitystasoltaan jälkeen jäänyt ja näitähän on paljon. Nuorena kun kakaroita tehdään eikä ihmissuhdetaidot ole kehittyneet niin tuloshan on juuri tämä.


      • Samaa mieltä
        se on niin kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin on, että puolison ja lasten pitäisi olla samalla viivalla, kaikki yhtä tärkeitä. Kukaan ei tärkeämpi toistaan. Kaikki saman arvoisia ja yhtä rakkaita.

        Jos aletaan ihmisiä laittamaan arvojärjestykseen niin se ei hedelmää pitkälle kanna.


      • Vanhempi2

        Lapset ovat sentään samaa verta, mutta kumppani ei.. Ja kumppaneita (nykyisin ainakin) tulee ja menee, lapset ovat ja pysvät. Eli yhdyn näihin toisiin kommentteihin tässä.

        Se on se oleellinen ero. Lastaan vain rakastaa koko elämänsä ajan, kumppania ei välttämättä, ehkä ei rakasta ollenkaan, ainoastaan tarvitsee. Ja jos rakastaa, tietää kuinka erilaista rakkauttakin on olemassa. Ei rakkaus lapsiin ole koskaan sama asia kuin rakkaus esim kumppaniinsa. Ja jos on järkevä aikuinen itse, ymmärtää tämän oleellisen eron.

        Ja jos näitä erilaisia rakkauksia ei voi keskenään verrata, silloin ei tulisi olla mustasukkainen kenenkään toisen lapsillekaan. Ehkä silloin kun ei itse koe saavansa kumppanilta rakkautta, tulee se mustasukkaisuus yms. tämän lapsiin, joille kumppani sitä eritavalla antaa ja osoittaa. Mutta tässäkin tapauksessa vika ei ole tietenkään lapsen, vaan kysymyksessä on kenties itselle vain se väärä kumppani. Toivottavasti tässä ei ole kysymyksessä mikään tällainen.

        Semmoista tuli äkkiseltään mielen päälle..


      • eiköhän näin
        Vanhempi2 kirjoitti:

        Lapset ovat sentään samaa verta, mutta kumppani ei.. Ja kumppaneita (nykyisin ainakin) tulee ja menee, lapset ovat ja pysvät. Eli yhdyn näihin toisiin kommentteihin tässä.

        Se on se oleellinen ero. Lastaan vain rakastaa koko elämänsä ajan, kumppania ei välttämättä, ehkä ei rakasta ollenkaan, ainoastaan tarvitsee. Ja jos rakastaa, tietää kuinka erilaista rakkauttakin on olemassa. Ei rakkaus lapsiin ole koskaan sama asia kuin rakkaus esim kumppaniinsa. Ja jos on järkevä aikuinen itse, ymmärtää tämän oleellisen eron.

        Ja jos näitä erilaisia rakkauksia ei voi keskenään verrata, silloin ei tulisi olla mustasukkainen kenenkään toisen lapsillekaan. Ehkä silloin kun ei itse koe saavansa kumppanilta rakkautta, tulee se mustasukkaisuus yms. tämän lapsiin, joille kumppani sitä eritavalla antaa ja osoittaa. Mutta tässäkin tapauksessa vika ei ole tietenkään lapsen, vaan kysymyksessä on kenties itselle vain se väärä kumppani. Toivottavasti tässä ei ole kysymyksessä mikään tällainen.

        Semmoista tuli äkkiseltään mielen päälle..

        Lapsi on viaton ja aikuisten armoilla. Aikuinen on syyllinen lapsen olemassaoloon ja vastuussa tästä. Toisesta aikuisesta ei olla vastuussa.


      • Kokemustaon
        tangtang kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin menee että lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille.

        Kokemuksesta voin sanoa, että lapsi on tärkeämpi. Uusi kummpani voi jättää mutta suhde lapseen on aina.

        Aloittajan tunne on varmasti aito mutta rakastamalla hänen lastaan todella rakastat häntä. Ja lapselle kohdistetusta rakkaudesta saan moninkertaisen rakkauden osoituksen mieheltä. Ja päin vastoin, jos et hyväksy lasta, suhteennen tuomittu epäonnistumaan.
        Tässä toki lapsen äidin rooli on keskeinen, jos hän on katkera, sairaalloisen mustasukkainen, ns. pieni ihminen eli henkisesti keskenkasvuinen, niin hän voi kyllä yrittää sabotoida.

        Siis oikeasti rakasta lasta, niin saa paljon. Jos et rakasta, niin on vaivan oikein miten sinulle käy.


      • Ketkä muut? kirjoitti:

        Just niin. Jos olet eronnut ja sen jälkeen haet uutta kumppania niin ketä kiinnostaa olla kakkosasemassa? Olisin yksin ennemmin kuin ottaisin jotain yksinhuoltajan tai edes jotain etä huoltajaa. Jos on kakaroita ja sörssinyt suhteensa niin paljon on vikaa. Eläköön sitten yksin ja niiden kakaroidensa kanssa.

        Sitä omaa lasta rakastetaan vaikka se olisi minkälainen hulttio ja huijari mutta puolisolta sitä ei siedetä. Toisilla on otettu lapsesta puolisonkin korvike kun on niin narsistinen luonne ettei kykene muita rakastamaan ja huomioimaan kuin sitä omaa kakaraansa. Näitähän tapauksia on paljon ja pilattuja aikamiespoikia joita äiti hoitaa ja riiputtaa niin kauan kun elää.

        Arvojärjestykseen ihmiset laittava ei kykene koskaan saavuttamaan normaalia parisuhdetta kenenkään kanssa. Harva suostuu tulemaan kakkoseksi, kolmoseksi tai neloseksi. Arvojärjestykseen ihmisiä laittava on kehitystasoltaan jälkeen jäänyt ja näitähän on paljon. Nuorena kun kakaroita tehdään eikä ihmissuhdetaidot ole kehittyneet niin tuloshan on juuri tämä.

        Toisia tuntematta arvosteleva on jälkeenjäänyt (on muuten yhdyssana) ja niitäkin riittää. Ensinnäkin en ole eronnut, lasteni isä kuoli. Uusi kumppani tuli ihan hakematta ja hän ymmärtää etta lapset tulevat ensin, ja itse ymmärrän että hänen lapsensa tulee hänelle ensimmäisenä. Eikä ei vähennä meidän rakkautta toisiamme kohtaan. Ja omaa lasta tosiaan rakastaa vaikka olisikin hulttio tai huijari, vaikkei sellaista käytöstä hyväksyisikään. Oletko tullut jätetyksi kun kirjoituksesi tuntuu olevan katkeran ihmisen kirjoittama. Mutta koska en sua tunne en voi arvostellakaan vaikka itse teet niin... Itselläni ei tosiaan ole aikamiespoikia... Enkä ole lapsiani nuorena saanut. Mutta meinaatko niin että tuon aloittajan täytyy jättää mies joka on sörssinyt suhteensa ja saa elää kakaransa kanssa... Ja voihan olla että tuo sun toive totetutuu ja saat elääkin ihan yksiksesi. Jos kaikki ihmiset on samalla viivalla niin sittenhän tuo hulttio-huijari-lapsikin olisi samalla viivalla sen kumppanin kanssa... vai mitä?


      • no ne muut
        Ketkä muut? kirjoitti:

        Just niin. Jos olet eronnut ja sen jälkeen haet uutta kumppania niin ketä kiinnostaa olla kakkosasemassa? Olisin yksin ennemmin kuin ottaisin jotain yksinhuoltajan tai edes jotain etä huoltajaa. Jos on kakaroita ja sörssinyt suhteensa niin paljon on vikaa. Eläköön sitten yksin ja niiden kakaroidensa kanssa.

        Sitä omaa lasta rakastetaan vaikka se olisi minkälainen hulttio ja huijari mutta puolisolta sitä ei siedetä. Toisilla on otettu lapsesta puolisonkin korvike kun on niin narsistinen luonne ettei kykene muita rakastamaan ja huomioimaan kuin sitä omaa kakaraansa. Näitähän tapauksia on paljon ja pilattuja aikamiespoikia joita äiti hoitaa ja riiputtaa niin kauan kun elää.

        Arvojärjestykseen ihmiset laittava ei kykene koskaan saavuttamaan normaalia parisuhdetta kenenkään kanssa. Harva suostuu tulemaan kakkoseksi, kolmoseksi tai neloseksi. Arvojärjestykseen ihmisiä laittava on kehitystasoltaan jälkeen jäänyt ja näitähän on paljon. Nuorena kun kakaroita tehdään eikä ihmissuhdetaidot ole kehittyneet niin tuloshan on juuri tämä.

        Heh, ettet vaan itse juuri olisi tuollainen aikamiespoika jota äiti vielä paijailee... Ensin sanot että vanhempi rakastaa hultto ja huijari lastaan enempi kuin puolisoa ja kuitenkaan ihmisiä arvojärjestykseen laittava on mielestäsi jälkeenjäännyt... mikä logiikka... Eikä noi sunkaan ihmissuhdetaidot kovin kummoiset näytä olevan... No eihän sitä muuta voi tuollaiselta odottaakaan. Lukasepa uudestaan tuo kirjoituksesi niin huomaat kumoavasi oman tekstisi muutamaankin kertaan. Mitä sun mielestä tuon aloittajan pitäsi tehdä? Jättää mies jolle lapsi tulee ensin ja laittaa täten lapsi arvojärjestyksessä ensimmäiseksi?


      • aika surullista
        se on niin kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin on, että puolison ja lasten pitäisi olla samalla viivalla, kaikki yhtä tärkeitä. Kukaan ei tärkeämpi toistaan. Kaikki saman arvoisia ja yhtä rakkaita.

        Väitätkö oikesti, että jos elämääsi tulisi ihminen jonka elämässäsi haluat pitää ja joka ilmoittaisi, että joko hän tai omat lapsesi, niin et oikeasti valitsisi lapsiasi?


      • Mietin...
        tangtang kirjoitti:

        Kyllä se vaan niin menee että lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille.

        "lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille."
        Toki lapset tulevat ensin siinä mielessä, että vanhempi on heistä vastuussa eri tavalla kuin kumppanistaan. Lapsista on velvollisuus huolehtia. En silti ymmärrä, miksi lasten pitäisi olla tärkeimpiä ihmisiä vanhemmilleen, koska eivät vanhemmatkaan yleensä ole lapsilleen niitä kaikkein tärkeimpiä, eivät ainakaan enää sitten kun lapset ovat aikuisia. Ja kyllä 7-vuotiaallekin voi isoveli, mummo, lemmikkikoira tai kaveri olla tärkeämpi kuin isä tai äiti.


      • Terry
        Vanhempi2 kirjoitti:

        Lapset ovat sentään samaa verta, mutta kumppani ei.. Ja kumppaneita (nykyisin ainakin) tulee ja menee, lapset ovat ja pysvät. Eli yhdyn näihin toisiin kommentteihin tässä.

        Se on se oleellinen ero. Lastaan vain rakastaa koko elämänsä ajan, kumppania ei välttämättä, ehkä ei rakasta ollenkaan, ainoastaan tarvitsee. Ja jos rakastaa, tietää kuinka erilaista rakkauttakin on olemassa. Ei rakkaus lapsiin ole koskaan sama asia kuin rakkaus esim kumppaniinsa. Ja jos on järkevä aikuinen itse, ymmärtää tämän oleellisen eron.

        Ja jos näitä erilaisia rakkauksia ei voi keskenään verrata, silloin ei tulisi olla mustasukkainen kenenkään toisen lapsillekaan. Ehkä silloin kun ei itse koe saavansa kumppanilta rakkautta, tulee se mustasukkaisuus yms. tämän lapsiin, joille kumppani sitä eritavalla antaa ja osoittaa. Mutta tässäkin tapauksessa vika ei ole tietenkään lapsen, vaan kysymyksessä on kenties itselle vain se väärä kumppani. Toivottavasti tässä ei ole kysymyksessä mikään tällainen.

        Semmoista tuli äkkiseltään mielen päälle..

        "Ei rakkaus lapsiin ole koskaan sama asia kuin rakkaus esim. kumppaniinsa."
        Ei olekaan, koska lapsia rakastetaan ainakin osittain siksi, että he ovat omia lapsia, mutta kumppania rakastetaan vain hänen itsensä takia, persoonallisuutena. Omasta lapsesta ei välttämättä edes pitäisi, jos hän olisi jonkun toisen lapsi, mutta omaa kumppania rakastettaisiin, vaikka hän olisi jonkun toisen kumppani.


      • omat poikaset
        Mietin... kirjoitti:

        "lapset tulee ensin kaikille normaaleille vanhemmille."
        Toki lapset tulevat ensin siinä mielessä, että vanhempi on heistä vastuussa eri tavalla kuin kumppanistaan. Lapsista on velvollisuus huolehtia. En silti ymmärrä, miksi lasten pitäisi olla tärkeimpiä ihmisiä vanhemmilleen, koska eivät vanhemmatkaan yleensä ole lapsilleen niitä kaikkein tärkeimpiä, eivät ainakaan enää sitten kun lapset ovat aikuisia. Ja kyllä 7-vuotiaallekin voi isoveli, mummo, lemmikkikoira tai kaveri olla tärkeämpi kuin isä tai äiti.

        Sitten, kun lapset ovat aikuisia, ovat heille tärkeimpiä omat lapset ja puoliso, eivät enää omat vanhemmat. Ja se ei merkitse eikö vanhempia kunnioiteta ja tarvittaessa huolehditaan. Tämä on luonnonlaki.


      • mää mää mää

        Pitääkö sitä aina kilpailla ja vertailla, jopa pienten lapsien kanssa?

        Jos rakkautta riittää, sitä riittää kyllä yhdeltä ihmiseltä aivan varmasti ainakin kahdelle.
        Lapsen ja vanhemman välinen rakkaus on erilaista kun rakastavaisten, ei niitä edes voi verrata toisiinsa.

        Oppikaa kaikki rakastamaan itseänne ensin niin pystytte rakastamaan muitakin kuin itseänne.


      • 18+11
        omat poikaset kirjoitti:

        Sitten, kun lapset ovat aikuisia, ovat heille tärkeimpiä omat lapset ja puoliso, eivät enää omat vanhemmat. Ja se ei merkitse eikö vanhempia kunnioiteta ja tarvittaessa huolehditaan. Tämä on luonnonlaki.

        Ai niinkö? En minä ainakaan aio huolehtia vanhemmistani. Sitä varten on kunnan sosiaalihuolto ja vanhainkotijärjestelmä. Eikä ne vanhemmat ole niiiin tärkeitä kuin väitetään tai uskottelevat omahyväisyydessään itselleen. Kyllä ne on ne kaverit ja lemmikit sen jälkeen kun koulu alkaa. Vanhemmat yleensä ilmaantuu paikalle kun on sanktion aika tai ostavat itselleen lapsen kiintymystä. Minä en hetkeäkään kuvittele että olisin jotenkin tärkeä hahmo teini-ikäisten lasteni elämässä. Heillä on omat ihmissuhteet ja elämät jota elää. Äiti on käteisautomaatti ja isän vastapuoli kun koitetaan saada johonkin lupa. Sellaisia ne vanhemmat oli minullekin. Ei lapset välitä tuontaivaallista vanhemmistaan. Tytärpuolenikin on myöntänyt että torbedoi tahallaan kaikki isänsä ihmissuhteet vuosien ajan. Ahdisti kaikkia naisystäviä niin että sai erotettua isästään. Että osaa se jo viisivuotiaskin laskelmoida. Minua pelkäsi alussa niin hirveästi että ei ollut kanttia tulla väliin.


      • Muut lypsetään
        no ne muut kirjoitti:

        Heh, ettet vaan itse juuri olisi tuollainen aikamiespoika jota äiti vielä paijailee... Ensin sanot että vanhempi rakastaa hultto ja huijari lastaan enempi kuin puolisoa ja kuitenkaan ihmisiä arvojärjestykseen laittava on mielestäsi jälkeenjäännyt... mikä logiikka... Eikä noi sunkaan ihmissuhdetaidot kovin kummoiset näytä olevan... No eihän sitä muuta voi tuollaiselta odottaakaan. Lukasepa uudestaan tuo kirjoituksesi niin huomaat kumoavasi oman tekstisi muutamaankin kertaan. Mitä sun mielestä tuon aloittajan pitäsi tehdä? Jättää mies jolle lapsi tulee ensin ja laittaa täten lapsi arvojärjestyksessä ensimmäiseksi?

        Toisia tuntematta arvosteleva on jälkeenjäänyt .. kirjoitti tangtang, usein ihmiset lukee kuten haluaisivat asian olevan, sensijaan että lukevat mitä tekstissä oikeasti lukee.


    • Metsien Mies

      Kyllä lapsi huomaa kun teeskentelet. Kun hän kasvaa aikuiseksi, niin hän kyllä kertoo miten hänestä sinä tunnuit oudolta, kun et voinut olla rehellinen. Tuollaisella käytöksellä istutat lapselle sellaisen siemenen, että keskellenne kasvaa jännitys. Se voi ilmetä lapsen heikkona koulumenestyksenä ja jopa alakuloisuutena.

      Sinun pitää oikeasti valita elämän suunta, joko haet lapsetonta puolisioa jolloin olette tasavertaisia ja sillä sisäinen ahdistuksesi pysyy loitolla. Uskon että kyse on sinun henkisestä kasvusta ja kypsyydestä, sillä et ole lähelläkään aikuista elämää. Olet elämässä saanut varmaan kaiken aika helpolla, kenties olet paapottu ja kehuttu piloille. Oikea suvun pikku tähti jo vuosien ajan.

      Olet hypännyt vaativaan tilanteeseen, mies tietää mitä perhe-elämä on sinulta se on kokematta. Elämää et voi kelata kumpaankaan suuntaan, tulevaisuus tulee kaikille samalla nopeudella, jotkut vain ahmivat enemmän. Elämässä pitää hyväksyä erilaisuutta, sillä jos oikein tarkkoja ollaan mitään erilaisuutta ei kuitenkaan ole, jokaisen elämä koostuu sattumien osumisista paikoilleen. Joskus palaset hakevat paikkaa pidempään.

      Kysymys on siitä voitko olla rehellinen vai et. Vaikutat olevasi enemmän epärehellinen ja lievästi helppoa elämää etsivä kuin elämän perustuksia vahvistava perheen osakas. Luot perheen keskelle epäyhtenäisyyttä, etkä ilmeisesti ole puhunut asiasta kenellekään, et edes miehellesi. Mutta älä vaan ala lapselle siitä puhumaan tai osoita sitä mitenkään. Lapsi turvautuu aina lähivanhempaan. Ja pelkään, että lyöt kiilan isän ja lapsen väliin, naiset nimttäin hallitsevat tämän menetelmän, ja viet lapselta lapsuuden. Ajattelet vain itseäsi ja omia utuisia haavekuvia. Luultavasti olet sellainen että erotessasi toteat että "me nyt kasvettiin erilleen".

      Unohda tunteet ja ota asia asiana. Tee tulevaisuuden päätös järjellä.

    • ymmärrän

      ymmärrän sinua ei se lapsi ole sinun omasi itsekkin olen lapseton joten ymmärrän kyllä siinä kaikki tulee mieleen teet lapsen mutta tosiaan rakastaako mies lastasi yhtä paljon kuin ekaa jonka teki ykkösnaisen kanssa ja on sanonut sille toiselle olet ainoa nainen jota rakastan ja sinä olet kuitenkin kakkonen itse miettisin samoin vaan että olen mies tosiaan ei kakara ole oma miksi sinun täytyy sopeutua lähdette ajelemaan niin aina lapsen ehdoilla tai ostat kotiin jotain tai syömään herkkuja niin miksi maksaisit toisen kakaralle kaiken ja vietät aikaa toisen kakaran kanssa olet kuin äiti mutta se ei ole oma

      • mitenköhän vastaukset menisi jos mies sanoisi vastavaa?


      • mitä kieltä toi on?

        se näyttää Suomelta,mutta siitä ei saa mitään selvää...

        Ps.pysy tosi kaukana lapsista äläkä vaan hommaa itteles omia..nehän vaan söis sun ruokia ja muutenkin loisis sun rahoilla.


      • Et ymmärrä

        Et sinä ymmärrä mitään, et edes lauseen muodostamista. Yhteen pötköön vain kaikki. LOL!!!


      • Lapsi - ei kakara

        Kaikki lapset ovat lapsia. Miksi kutsut toisten lapsia kakaroiksi?


    • lääkäri

      Hormooniperäistä varmaan koko juttu. Voi lähteä aivan lääkitykselläkin. Hyvä että et anna lapsen kärsiä tästä. Hän on se viattomin tässä ja mieti myös miksi hän on saattanut hyväksyä sinut isänsä kumppaniksi....

    • kata811

      Niin noita asioita kannattaa miettii silloin tuollaiseen suhteeseen lähtee. Miehes on varmasti kertonu jo ihan suhteen alku puolella että hänellä on lapsi.

    • Jätä se

      Sika !

      • tosisika

        Onko mies sika, jos kantaa vastuun edellisen suhteen lapsesta?

        Sinun kaltaisesi ihmiset pitäisi merkitä jotenkin, jotta teidät tunnistaisi jok kaukaa eikä vahingossakaan uhraisi aikaansa kanssakäymiseen.


    • oot pikkasen liian itsekeskeinen..parempi kun painut suhteesta menemään ja annat sen miehen löytää jonkun sydällisemmän ihmisen.

    • nähty on

      Sinuna harkitsisin vakaasti eroa. Pilaat lapsen ja isän elämän. Ei tilanne ainakaan helpota lapsen kasvaessa. Tulee murrosiän kriisit ym. Isälle lapsen on tultava aina ykkösenä. Vaarana on, että pilaat heidänkin suhteensa.

      Toivottavasti löydät lapsettoman miehen.

    • erkkaer87

      jaahas, no kannattaa, juu mennä sitten perhe neuvojalle, ja kysyä neuvoja, mutta mietitkös sinä , sitä , että miksi menit naimisiin sellaisen miehen , kanssa , jolla oli lapsi , jo ennestään, olisi ehkä kannattanut harkita ennen naimisin menoa, sitä että, ei ois kannattanutkaan mennä naimisiin, jos on mies kellä on jo valmiiksi tytär, vai mites olet itse siitä mieltä??? itse, en kyllä olisi mennyt naimisiin , jos on jo vaimo lapsi valmiina , tai mies ja lapsi esimerkiksi näin. mutta ei siitä sitten , sen enempää, ja hyvää kesää sitten kaikille, ja lämpimiä säitä odotellesa, hyvää kesää kaikille.... ps muistakaa grillata myös kesällä..

      • Get treated

        Ai että varttia yli viis tämmöstä kirjotellaan... Koulut on käyty?


      • GamerGirl91
        Get treated kirjoitti:

        Ai että varttia yli viis tämmöstä kirjotellaan... Koulut on käyty?

        Ja mitähän ihmettä? Miten nämä kellonajat liittyy mihinkään?


    • Onpahan nainen

      Oletpa vastuuntunnoton paska,omahyväinen h***ra.Tottakai isä rakastaa ja välittää tyttärstään enemmän ku susta,kasva jo aikuiseksi.Sinä tulet aina kakkosena tässä suhteessa,toivottavasti isä ei muuta rakkauttaan tyttäreen sinun eduksesi.Säälittävä nainen kun luulee voivansa muuttaa miestä.

      • sipulipipuli

        Eikös näihin muuten aina liity sekin, että ex-vaimot kuvittelee miehen jälkeläisrakkauden ulottuvan myös heihin - koska ovat noiden lasten äitejä. Tämähän se on exille aina se lyömäase nyksiin. Että mies rakastaa vain entistä perhettään jos rakastavat lapsiaan.


    • p.k.

      Jos et voi tyttöä hyväksyä, niin tee oikein ja lähde. Ei ole oikein lasta kohtaan olla perheoloissa jossa äitipuoli ei voi häntä sietää, eikä hyväksyä. Sydänsuruista toipuu ennen pitkää, mutta trauma ei välttämättä koskaan.

      • p.k.

        siis traumasta ei välttämättä koskaan.


    • näin

      Oletko jäänyt itse lapsena paitsi huomiosta? Nyt sitten ahdistus nousee pintaan, kun huomaat miten lasta oikeasti pitää kohdella. Sinun kannattaisi käsitellä ne tunteet ja vaikka käydä juttelemassa jonkun kanssa. Tuo on niin normaalia elämässä. Kukaan ei voi tunteilleen mitään. Jokaisella on negatiivisia tunteita, ihan jokaisella tässä elämässä.

    • Elämä On Koulu

      Sinun täytyy tehdä kovasti töitä, jotta pääset eroon ahdistuksestasi. Älä kuitenkaan jätä miestäsi - ongelmia ei ratkaista pakenemalla niitä. Jos siis todella rakastat miestäsi, jää hänen luokseen ja opettele olemaan onnellinen myös miehesi tyttären kanssa.

    • löpö

      ota vuoteesi ja juokse niin kauan kun voit.
      tunne ei katoa. myöhemmin ahdistut lisää ja tilanne tulee
      kestämättömäksi...... ja silloin tulee pahaa jälkeä monen tunne-elämään.

    • ymmärrän

      ja jos minulla on omia lapsia niin ei toisen äpärät ole yhtään mitään miksi toisten kakaroihin täytyy sopeutua jos veisin heidät tivoliin niin omani haluan viedä mutta en toisten ja mieshän haluaa pitää naisensa kun on unelma kumppani koska ei ole lapsia entuudestaan mutta katselisiko mies jos naisella olisikin omia lapsia entuudestaan tuskimpa ellei ole pedofiili

      • plaaaahhhhhh

        Onko sulla kaikki ihan kotona???


      • voi voi

        On lukemattomia suhteita missä naisella on lapsia ja mies hyväksyy heidät täysin, oletmatta pedofiili... Ja jos sulla ei ole lapsia niin et voi ymmärtää. Toivottavasti tolla asenteella ei tulekaan.


    • Eivaantoimi

      Samaa mieltä kuin edelliset. Ainoa järkevä ja miehen kannalta jopa toivottava ele on, että pakkaat laukkusi ja jatkat matkaa. Mustat sukat eivät tiedä hyvää tulevaisuuden kannalta.

    • riittää kun rakastaa

      Ei tilanteesi ja tunteesi ole sinulle helppoja. Kepeästi voisi heittää, että rakasta miehesi lasta kuten voit, kaikkenansa sinun tai tarvitse olla etkä ulotukaan siihen, sillä hänellä on myös biologiset vanhempansa.
      Kun pohdit, voiko uusi lapsi tuntua miltään, voisin arvella, että toki se yhteinen lapsi yhdistää ja on tavallaan kuitenkin se sinun omin oma. Mutta noista tunteidesi lähtökohdista voi käydä niin, että sinun on yhä vaikeampi välittää ja sietää miehesi lasta. Vertaat, laitat etusijalle ja hukkaat energiaasi turhiin pähkäilyihin rakastamisesi vaikeudesta. Vähän itsekkyydestäsikin.
      ..JA se uusi lapsi ei ole mikään korjaussarja liiton murtumissa. Ongelmiin sellaista uutta tainta ei kannata vastuuttaa.

      Se vaan on elämässä niin, ettei täydellisyyttä ole millään sektorilla.

      Jos kykenisit ajattelemaan itsesi kaiken tunnekrääsän ulko- ja yläpuolella olevaksi, se voisi vapauttaa sinut vastuulliseksi vanhemmaksi molemmille tai useammalle lapselle. Rakastaja/huora/huoltaja/kumppani voisit sitten vapaan mieltymyksesi mukaan olla kumppanillesi.

      Ja mitä se jaettu rakastaminen on oikeasti? Tässä maailmassa on merkityksellistä turvata jokaisen kersan elo - taimenalussa varsinkin. Ihan yksi hailee, kenen se lapsi on. Jos meillä riittää kahmalokaupalla tykkäämistä mieheen, jolla on lapsi, miksei se riitä antamaan lapsellekin perusjutut.

      Rakkaus punnitaan vasta paljon myöhemmin, virheettömyyteen ei pysty kukaan. Kun teet parhaasi, jos kerran päätät olla lapsen isän kanssa yhdessä, älä pilaa lapsensa elämää, mutta älä ole lattiariepunakaan, riittää kun olet välittävä aikuinen.

      Tykkäsin alustuksestasi siksikin, koska jaksat ääneen sanoa tunteistasi, pohdit uuttakin.

      Kyllä sinä ja te selviätte. Se lapsettomankin parin alku tarvitsee kestääkseen ihastuksen ja rakastamisen jäkeen myös tahtoa: tahtoa olla rinnalla, tahtoa rakastaa, tahtoa huolehtia ja vastuuta olla aikuinen. Pärjäät kyllä, kun kuuntelet sydämesi ääntä.

    • ajattele sydämelläsi

      Lapsi on arvokas asia.Ei mikään kissanpennun tapainen (kesäkissan) jonka voi hylätä kun ei sovi kuvioihin..
      Ja lapsia voi olla enemmän kuin yksi, jos rakkautta riittää..
      Vai sinä voit itse muuttaa ajattelu tapasi ja suhtautumista asioihin niin että kaikki ovat tyytyväisiä. Olisit vain onnellinen että miehelläsi on lapsi, se rakkaus ei ole sinulta pois.
      Ajattele miten miehesi olisi onnellinen jos sinä hyväksyisit täysin tämän lapsen..
      Ja samalla tekisit pienen lapsen onnelliseksi.
      Ethän halua riistää häneltä isää.

      • ????????????????????

        Et sinäkään järin sydämellinen ole jos kissan voi hylätä kun ei sovi kuvioihin.


      • kokemuksen rintaääni
        ???????????????????? kirjoitti:

        Et sinäkään järin sydämellinen ole jos kissan voi hylätä kun ei sovi kuvioihin.

        Monet hylkää kesän jälkeen luontoon mirrin tai jopa rämemajavan. Arvelen vahvasti että siirtyvät talveksi asutuskeskuksiin saalistamaan siiderivalaita.


      • ajattele sydämellä
        ???????????????????? kirjoitti:

        Et sinäkään järin sydämellinen ole jos kissan voi hylätä kun ei sovi kuvioihin.

        En ole koskaan niin tehnyt enkä tee.
        Pelkkä ajatus saa minut voimaan pahoin.
        Olisi varmaan pitänyt tarkemmin kirjoittaa siitäkin.
        Fiksut ihmiset tajuaa ettei voi ottaa mitään kesäkissaa.


    • Mene ja tiedä

      Oletko ajatellut että suhde tyttäreen voisi muuttua parempaan kun/jos saatte yhteisen lapsen? Sunkin äidinvaistot heräisi erilailla. En ole ikinä välittänyt kakaroista mutta kun nyt yksi polskii mahassa niin onhan ne muutkin ihan sööttejä.

      Varsinkin jos tytärpuoli on hyväkäytöksinen ja yrittää parhaansa tulla äitipuolen kanssa toimeen, niin miksei tuota suhdetta voisi kehittää. Pahempi se olisi tulla uusioperheeseen jossa kiukutteleva teiniämmä paiskoo ovia ja nimittelee.

    • Äiti-70

      Itse koin aikoinani samanlaisia tuntemuksia, erona että niitä miehen lapsia oli 3. Kun aloin odottaa yhteistä lastamme, olin "kateellinen" kun miehelleni se kaikki oli jo tuttua. Minä odotin ensimmäistäni kaikella tietämättömyydellä ja innolla ja koin ettei toinen koe samoin. No EI TIETENKÄÄN!!! Mies vakuutteli että ihan yhtä rakas ja uusi asia se on hänellekin, no vaikeeta oli uskoa. Ärsytti jopa kun neuvoi joissakin asioissa, ne oli jo tietysti hänelle tuttuja aikaisempien lapsien odotusten kohdalla. Se oli asia mikä ärsytti ihan mielettömästi.

      Kun pienokaisemme syntyi, en osaa sanoin kuvata sitä rakkauden määrää ja sitä tunnetta mitä se pieni nyytti minussa toi esiin. Muistan kun itkin sairaalassa sitä, mitä kaikkea kamalia asioita olin miettinyt mieheni aikaisempien lasten kohdalla ja niitä omia tuntemuksiani. Häpesin! Tajusin että ne lapset on täysin viattomia siihen. Se asia pitää vain sisäistää!! Hurjasti onnea sinulle, kyllä se tunne sinutkin tavoittaa ja ymmärrät vielä, miten turhia nuo ajatukset on, mitä nyt tunnet.

    • Et tietekään voi tunteillesi mitään. Ahdistiko lapsi sua jo aikaisemmin. Perheneuvola ei taida tuossa tapauksessa auttaa, mutta sun kannattaa mennä puhumaan jonnekin, ennen kun ahdistuksessi teet jotain peruttamatonta. Ja lapsi tulee AINA ensimmäisenä, sen on onneksi tajunnut että on hyväksyttävä. Tai sitten sun on vaan lähdettävä. Eihän isä voi lastakaan pois antaa siksi ettet sua ahdistaa. Jo itsesi ja lapsen takia voi olla parempi ehkä häipyä. Voin vaan kuvitella miltä lapsesta tuntuu. Itse olen ollut tilanteessa jossa äidin miesystävä ei hyväksynyt mua....

    • RealistiN

      Minun lasteni isä meni eromme jälkeen naimisiin lapsettoman 40 ikäisen naisen kanssa. Nainen oli lapsilleni ilkeä, pystyi kai peittämään sen jotenkin siihen asti, kun itse tuli vielä äidiksi. Lapseni olivat heidän tavatessaan neljä- ja kuusivuotiaita. En aluksi edes halunnut uskoa, että lasteni jutut olivat totta (lapset alkoivat ehkä reilun vuoden jälkeen illalla ennen nukkumaanmenoa kertoilla tapahtumia iskän luota). Keskustelin asiasta lasten isän kanssa hienovaraisesti, ja kerroin, mitä lapset olivat sanoneet. Oli todella vaikea tilanne, tuntui niin pahalta lasten puolesta. He eivät saaneet koskea vauvaan, vaikka nuhaa ym.ei ollut, heidät ajettiin pois sohvalta, suihkuun ei saanut mennä, kun kuulemma lämmin vesi loppuu, hammasmukit olivat altaan reunalla ja ne piti aina siirtää jonnekin ylähyllylle, jonne lapset eivät yltäneet kuin jakkaralla yms. Ja kaikenlaista muuta ilkeilyä. Ja tuota oli jatkunut jo pitkään, ennen kuin lapset alkoivat kertoa asioista minulle. Yritin jopa nähdä asioiden monta eri puolta, ja kerroin, että jos vaikka iskän vaimo on väsynyt jne..

      Erohan heille tuli, ihan kaikkea en onneksi edes tiedä. Luultavasti vaimo halusi vain saada oman lapsen, ei muuta. Onneksi lapseni ovat nyt jo lukiolaisia, hyvinvoivia, ja osaavat puhua asioista. Eivät haudo tapahtumia sisällään, onneksi! Käyvät isällään säännöllisesti, ja meillä on hyvät välit lapsiin liittyen. Exäni jopa kerran sanoi, että hänen olisi pitänyt erota toisesta liitosta aiemmin. Lapset eivät koskaan ole syypäitä eroihin ja aikuisen huonoon käytökseen, aikuisen omista puutteista henkisessä kasvussa on kyse.

      Älä pilaa elämääsi ja suhdettasi, samalla vaikutat lapsen kasvuun ikävästi. Jos et pysty aidosti hyväksymään miehesi entistä elämää ja lasta, ole hyvä ja lähde eteenpäin elämässäsi. Toivottavasti saat asiat päässäsi selvitettyä, hae ammattiapua.

      • dfgfdhgfhgfh

        En usko että nainen oli ilkeä lapsillesi ennen vauvan tuloa. Pienet lapsethan lievittää vauvakuumetta. Mulla on ainakin jokaisen vauvan tulon jälkeen ollut kova suojeluvaisto ja varsinkin miehen lapsen kohdalla oon ollut tosi varuillani a) koska en luota häneen ja b) koska en halua että hän tavallaan ulkopuolisena saa traumoja jostain vauvan putoamisesta ym. Toisaalta oon kuullut myös sellaista tarinaa että monet tuoreen vauvan vanhemmat ei halua että isommat sisarukset tuo kotiin kavereita pikkuvauva-aikana. Tämänkin ymmärrän täysin. Vieraan lapsille täytyy opettaa ne perheen säännöt, miten pikkuisia kohdellaan ja kun sitä saa jännittää että opettaako mahdollisesti äidillään asuvat lapset perheeseen kuulumattomia sääntöjä äitipuolen omille lapsille.


      • realistiedelleen
        dfgfdhgfhgfh kirjoitti:

        En usko että nainen oli ilkeä lapsillesi ennen vauvan tuloa. Pienet lapsethan lievittää vauvakuumetta. Mulla on ainakin jokaisen vauvan tulon jälkeen ollut kova suojeluvaisto ja varsinkin miehen lapsen kohdalla oon ollut tosi varuillani a) koska en luota häneen ja b) koska en halua että hän tavallaan ulkopuolisena saa traumoja jostain vauvan putoamisesta ym. Toisaalta oon kuullut myös sellaista tarinaa että monet tuoreen vauvan vanhemmat ei halua että isommat sisarukset tuo kotiin kavereita pikkuvauva-aikana. Tämänkin ymmärrän täysin. Vieraan lapsille täytyy opettaa ne perheen säännöt, miten pikkuisia kohdellaan ja kun sitä saa jännittää että opettaako mahdollisesti äidillään asuvat lapset perheeseen kuulumattomia sääntöjä äitipuolen omille lapsille.

        Kiva, että et usko. Minä vaan tiedän, että näin oli. Ylisuojeleva käytös, pahantuulisuus, tiuskiminen ja isän lasten väheksyminen kuului myös lasteni arkeen isän luona. Samoin kuin lasten komentelu ja ainainen pahanteon luuleminen joka asiassa. Paheni vaan, kun sai itse lapsen. Ei nähnyt sisaruksia ns.rikkautena ja apuna leikki-ikäisellekään. Ostimme aina tuliaisia pikkusisarukselle matkoilta, ja muutenkin muistimme ja muistamme häntä vieläkin. Onhan lapsilla sama isä.

        Lasten isä ei saanut hankkia ent.liiton lapsilleen mitään elatusmaksujen lisäksi. Ei osallistunut esim.polkupyöriin, suksiin, luistimiin, mihinkään isompaan hankintaan, josta erossa sovittiin. Viikonlopuista ei joustettu, vaikka mikä olisi ollut. Olin itse sairaana pitkään, ja pyysin apua mm. lasten kuljettamiseen harrastuksiin. En sitä saanut. En puuttunut/häirinnyt heidän elämäänsä, ja joustin monessa asiassa. Vasta eron jälkeen tilanne normalisoitui lasten kannalta. Joten ei se kaikilla niin auvoisasti mene, yhteisen vauvan tulonkaan jälkeen. Onneksi nyt asiat ovat hyvin, ja lapsilleni ei jäänyt traumoja. Kaikilla ei mene samalla kaavalla tuo äidin rakkaus, riippuu ihan persoonasta. Tämä nainen on edelleen yksin ja tarvitsee lasteni isän apua ihan arkisiin asioihin terveydentilansa vuoksi. Ehkä (?) on oivaltanut, että elämässä ei mene kaikki aina vain oman tahdon mukaisesti. Jokainen voi tarvita apua joskus. Ja lapsiin ei omia angsteja tarvi purkaa, oli sitten omia tai toisten lapsia.


    • neuvo ap:lle

      Tietyllä tavalla ymmärrän ap:n ahdistuksen, mutta samalla ihmettelen miksi olet edes lähtenyt suhteeseen kun tiesit että miehellä on jo ennestään lapsi? Ehkä et ajatellut asiaa silloin sen pidemmälle. Jo se osoittaa, ettet suhtaudu asioihin kovin aikuismaisesti, koska oikeasti aikuiset eivät edes pohdi tuollaisia asioita mitä aloitusviestissäsi kuvaat. Otsikkokin on jo lähtökohtaisesti väärin, ongelma on sinussa, ei miehessä eikä varsinkaan lapsessa.

      En kehota suoraan eroamaan, kannattaa varmasti keskustella asiasta ammatti-ihmisen kanssa, myös ilman miehesi läsnäoloa. Jos senkin jälkeen ajatus elämästä yhdessä miehesi lapsen kanssa tuntuu ahdistavalta, on varmasti parempi erota ja etsiä jatkossa lapseton ihminen. Siinä että haluaa puolison, jolla ei ole entuudestaan lapsia, ei ole mitään väärää :). Se vaan on hyvä tietää etukäteen. Toivottavasti tilanteesi selkiytyy.

      • vaatii himot

        Kai sitä lähdetään suhteeseen, kun alapää pyytää sitä. Eihän näissä suhteissa muuta ole.


      • neuvo sinulle

        Kyllä aikuisetkin tekevät virheitä. On täysin lapsellista kuvitella, että aikuisilla on joku ennustajan lahja, millä he pystyvät näkemään teoriassa pohdiskelun maagisen vaikutuksen käytännössä tämmöisissä asioissa. Tai ettei heille tulisi yllätyksiä, kasvun paikkoja tai mitään semmoista. Kyllä oikeasti aikuiset pohtivat tuommoisiakin asioita joskus, mitä ap aloitusviestissään kuvaa, osa pääsee asioista yli, kuten täälläkin joku fiksusti vastannut oli, osa taas ei ja sitten on pakko erota.
        Asiaa voi ajatella vaikka kuinka pitkälle mutta se että ajattelee jotain ei ole sama kuin kokemus ja käytäntö: tämän pitäisi aikuisena tietää ja myös ymmärtää. Voi olla hyvinkin helppoa kuvitella itsestään ilman kokemusta, että kyllähän minä olen sydämellinen ja mukava ihminen, varmasti tykkäisin sen lapsistakin - ja onhan se mieskin ihana. Miksi en tykkäisi? Lisäksi kun siihen lisää ihastumisen tunteen päälle, niin vot! Jo on idealistinen kuva myös aikuisella.
        Monesti me vaan tiedämme keitä missäkin suhteessa olemme, kun olemme jo siinä. Sydämellinen ja mukavahan ap voi olla, eihän hän mitään pahaa lapselle tee ja lapsihan tykkää hänestä (ainakin hänen oman kertomuksensa mukaan), mutta ehkä hän ei olekaan ihminen, joka tottuu vieraan lapseen. Kaikki eivät ole.

        Tietenkin me haluamme nähdä kaikki ihmiset hyvinä ja etenkin itsemme (minähän tietenkin pystyisin asian etukäteen pohtimaan niin ettei noin kävisi, vai?) ja etenkin kaikki naiset yleistää johonkin hyvän äidinvaiston rooliin, mutta se on ihan hölynpölyä. Kaikki eivät ole samanlaisia eikä ole aina helppoa rakastaa, eikä rakastaa edes lapsia.

        Miksi ap siis lähti suhteeseen? Varmaan siksi, että hän ihastui mieheen, jolla oli lapsi ja kuvitteli pystyvänsä siihen. Ainakin paremmin.
        Olepas nyt sitten itse omien neuvojesi mukaan se aikuinen ihminen, ja lakkaa arvostelemasta toisten aikuisuutta ja esittää virheetöntä. Käsi sydämellä, montako kertaa olet saanut olla jälkiviisas omien tekojesi takia? Ei taida vastaustila rehellisesti riittää, ei vaikka olisi kuinka aikuinen.


      • ed.
        neuvo sinulle kirjoitti:

        Kyllä aikuisetkin tekevät virheitä. On täysin lapsellista kuvitella, että aikuisilla on joku ennustajan lahja, millä he pystyvät näkemään teoriassa pohdiskelun maagisen vaikutuksen käytännössä tämmöisissä asioissa. Tai ettei heille tulisi yllätyksiä, kasvun paikkoja tai mitään semmoista. Kyllä oikeasti aikuiset pohtivat tuommoisiakin asioita joskus, mitä ap aloitusviestissään kuvaa, osa pääsee asioista yli, kuten täälläkin joku fiksusti vastannut oli, osa taas ei ja sitten on pakko erota.
        Asiaa voi ajatella vaikka kuinka pitkälle mutta se että ajattelee jotain ei ole sama kuin kokemus ja käytäntö: tämän pitäisi aikuisena tietää ja myös ymmärtää. Voi olla hyvinkin helppoa kuvitella itsestään ilman kokemusta, että kyllähän minä olen sydämellinen ja mukava ihminen, varmasti tykkäisin sen lapsistakin - ja onhan se mieskin ihana. Miksi en tykkäisi? Lisäksi kun siihen lisää ihastumisen tunteen päälle, niin vot! Jo on idealistinen kuva myös aikuisella.
        Monesti me vaan tiedämme keitä missäkin suhteessa olemme, kun olemme jo siinä. Sydämellinen ja mukavahan ap voi olla, eihän hän mitään pahaa lapselle tee ja lapsihan tykkää hänestä (ainakin hänen oman kertomuksensa mukaan), mutta ehkä hän ei olekaan ihminen, joka tottuu vieraan lapseen. Kaikki eivät ole.

        Tietenkin me haluamme nähdä kaikki ihmiset hyvinä ja etenkin itsemme (minähän tietenkin pystyisin asian etukäteen pohtimaan niin ettei noin kävisi, vai?) ja etenkin kaikki naiset yleistää johonkin hyvän äidinvaiston rooliin, mutta se on ihan hölynpölyä. Kaikki eivät ole samanlaisia eikä ole aina helppoa rakastaa, eikä rakastaa edes lapsia.

        Miksi ap siis lähti suhteeseen? Varmaan siksi, että hän ihastui mieheen, jolla oli lapsi ja kuvitteli pystyvänsä siihen. Ainakin paremmin.
        Olepas nyt sitten itse omien neuvojesi mukaan se aikuinen ihminen, ja lakkaa arvostelemasta toisten aikuisuutta ja esittää virheetöntä. Käsi sydämellä, montako kertaa olet saanut olla jälkiviisas omien tekojesi takia? Ei taida vastaustila rehellisesti riittää, ei vaikka olisi kuinka aikuinen.

        No olipas hyökkäävä viesti. En ole väittänyt olevani virheetön enkä arvostellut aloittajaa, ihmettelin vain sitä eikö ihmiset oikeasti mieti tuollaisia asioita etukäteen. Olen itsekin ollut lapsena tilanteessa, jossa vanhemman uusi kumppani ei selvästi ollut ok sen asian kanssa, että kumppanilla on lapsia ennestään. Siksi olen itse tällaisia joutunut pohtimaan jo lapsesta lähtien, kaikki eivät varmasti ole. Jos luit viestini kokonaan, huomasit ehkä (tai sitten et) että yritin nimenomaan antaa ap:lle vinkkiä miten edetä tilanteessa, sitä hän käsittääkseni aloituksessa pyysi. Harmi sinun kannaltasi että viestini ei ollut sinulle mieluinen.


      • sama kuin aik.
        ed. kirjoitti:

        No olipas hyökkäävä viesti. En ole väittänyt olevani virheetön enkä arvostellut aloittajaa, ihmettelin vain sitä eikö ihmiset oikeasti mieti tuollaisia asioita etukäteen. Olen itsekin ollut lapsena tilanteessa, jossa vanhemman uusi kumppani ei selvästi ollut ok sen asian kanssa, että kumppanilla on lapsia ennestään. Siksi olen itse tällaisia joutunut pohtimaan jo lapsesta lähtien, kaikki eivät varmasti ole. Jos luit viestini kokonaan, huomasit ehkä (tai sitten et) että yritin nimenomaan antaa ap:lle vinkkiä miten edetä tilanteessa, sitä hän käsittääkseni aloituksessa pyysi. Harmi sinun kannaltasi että viestini ei ollut sinulle mieluinen.

        Ei ollut hyökkäävä vaan ihan tavallisesti kirjoitettu. Oma viestisi voitaisiin tulkita ihan yhtä hyökkääväksi, lukijan mielialasta riippuen. Ehkä siis aina tulkitset kaikki hyökkäykseksi tai sitten oma mielialasi on semmoinen, että ajaudut heti puolustuskannalle.

        Huomasin kyllä muutkin kommentointisi, mutta en kommentoinut niihin, koska niihin ei ollut mitään kommentoitavaa. Jos pelkäät, etten huomannut neuvojasi tai vinkkejäsi niin huomasin kyllä, ihan jees, jos hyväksyntää niille kaipaat. En kokenut tarvetta lisätä niihin mitään.
        Tähän asiaan kommentoin, koska kerroit mm. mitä aikuiset eivät muka oikeasti pohdi. Minusta se oli lapsellista ja jälkiviisastelua, ja olen edelleen varma, että olet itse tehnyt vastaavanlaisia virheitä. Ehkä erilaisia, mutta vastaavanlaisia eli "olisi pitänyt tietää ja aatella enste" vaan kun et aatellut. Aikuinen tai ei.

        Reagoit nyt näköjään tuohon, mitä sinulla on ollut lapsena (?) etkä ole päässyt yli siitä, että vanhempasi uusi kumppani oli pelkkä ihminen. Hän toimi ehkä väärin ja sinä sitten jouduit sen asian kanssa kasvamaan, mutta ehkäpä olisi aika päästää siitä jo irti.

        Ei sillä ole mitään väliä minulle onko viestisi mieluinen tai ei, tämä on keskustelupalsta ja käyn täällä siksi, että voisin keskustella. Silloin voidaan myös esimerkiksi olla eri mieltä jostain tai kommentoida jotakin asiaa jostain asiasta, vaikkei haluttaisi koko viestiä kommentoidakaan.
        Ehkei kannata ottaa hirveän henkilökohtaisesti anonyymien ihmisten juttuja. Itse en ota, siksipä minun kannaltani ei ole ollenkaan harmi tai muukaan, onko viestisi mieluinen tai ei. Kommentoin ja keskustelen yleisesti, sinänsä minulle on samantekevää miellyttääkö jokainen viesti minua tai ei. Ei nämä nyt sentään mitään maailmaani mullistavia keskusteluja ole, vaan ihan pelkkää ajanvietettä.
        Itselläni se on toiminut. Olen yleisesti ottaen aika rauhallinen kaveri, mutta tässäpä sinulle mahdollisuus pohtia aihetta miksi otat juuri tämän kyseisen aiheen "hyökkäyksenä" (tai jos ylipäätään erimielisyydet tai epämiellyttävät/ei-mielistelevät kommentit), se kertonee enemmän sinusta kuin minusta.

        Mutta jätetään aihe tähän, mukavaa päivän jatkoa sinnekin vaan.


      • ....
        sama kuin aik. kirjoitti:

        Ei ollut hyökkäävä vaan ihan tavallisesti kirjoitettu. Oma viestisi voitaisiin tulkita ihan yhtä hyökkääväksi, lukijan mielialasta riippuen. Ehkä siis aina tulkitset kaikki hyökkäykseksi tai sitten oma mielialasi on semmoinen, että ajaudut heti puolustuskannalle.

        Huomasin kyllä muutkin kommentointisi, mutta en kommentoinut niihin, koska niihin ei ollut mitään kommentoitavaa. Jos pelkäät, etten huomannut neuvojasi tai vinkkejäsi niin huomasin kyllä, ihan jees, jos hyväksyntää niille kaipaat. En kokenut tarvetta lisätä niihin mitään.
        Tähän asiaan kommentoin, koska kerroit mm. mitä aikuiset eivät muka oikeasti pohdi. Minusta se oli lapsellista ja jälkiviisastelua, ja olen edelleen varma, että olet itse tehnyt vastaavanlaisia virheitä. Ehkä erilaisia, mutta vastaavanlaisia eli "olisi pitänyt tietää ja aatella enste" vaan kun et aatellut. Aikuinen tai ei.

        Reagoit nyt näköjään tuohon, mitä sinulla on ollut lapsena (?) etkä ole päässyt yli siitä, että vanhempasi uusi kumppani oli pelkkä ihminen. Hän toimi ehkä väärin ja sinä sitten jouduit sen asian kanssa kasvamaan, mutta ehkäpä olisi aika päästää siitä jo irti.

        Ei sillä ole mitään väliä minulle onko viestisi mieluinen tai ei, tämä on keskustelupalsta ja käyn täällä siksi, että voisin keskustella. Silloin voidaan myös esimerkiksi olla eri mieltä jostain tai kommentoida jotakin asiaa jostain asiasta, vaikkei haluttaisi koko viestiä kommentoidakaan.
        Ehkei kannata ottaa hirveän henkilökohtaisesti anonyymien ihmisten juttuja. Itse en ota, siksipä minun kannaltani ei ole ollenkaan harmi tai muukaan, onko viestisi mieluinen tai ei. Kommentoin ja keskustelen yleisesti, sinänsä minulle on samantekevää miellyttääkö jokainen viesti minua tai ei. Ei nämä nyt sentään mitään maailmaani mullistavia keskusteluja ole, vaan ihan pelkkää ajanvietettä.
        Itselläni se on toiminut. Olen yleisesti ottaen aika rauhallinen kaveri, mutta tässäpä sinulle mahdollisuus pohtia aihetta miksi otat juuri tämän kyseisen aiheen "hyökkäyksenä" (tai jos ylipäätään erimielisyydet tai epämiellyttävät/ei-mielistelevät kommentit), se kertonee enemmän sinusta kuin minusta.

        Mutta jätetään aihe tähän, mukavaa päivän jatkoa sinnekin vaan.

        Sori, mutta ihan pakko vastata: tämä tuntuu kyllä olevan isompi ongelma sinulle, ehkä huomaat sen kun luet itse viestisi läpi. Hyvää päivänjatkoa nyt :)


      • GamerGirl91
        ed. kirjoitti:

        No olipas hyökkäävä viesti. En ole väittänyt olevani virheetön enkä arvostellut aloittajaa, ihmettelin vain sitä eikö ihmiset oikeasti mieti tuollaisia asioita etukäteen. Olen itsekin ollut lapsena tilanteessa, jossa vanhemman uusi kumppani ei selvästi ollut ok sen asian kanssa, että kumppanilla on lapsia ennestään. Siksi olen itse tällaisia joutunut pohtimaan jo lapsesta lähtien, kaikki eivät varmasti ole. Jos luit viestini kokonaan, huomasit ehkä (tai sitten et) että yritin nimenomaan antaa ap:lle vinkkiä miten edetä tilanteessa, sitä hän käsittääkseni aloituksessa pyysi. Harmi sinun kannaltasi että viestini ei ollut sinulle mieluinen.

        Kun ihastuu ja rakastuu, niin silloin ei ajattele järkevästi. Aloittaja on järkitasolla tiennyt tämän tunteidensa ristiriidan alusta saakka, mutta hän oli niin ihastunut.

        Ymmärrän aloittajan tunteita, vaikken ole koskaan seurustellut kenenkään lapsia omaavan henkilön kanssa.


    • yksi äitipuoli

      Hei!
      Minunkin miehelläni oli lapsia jo ennestään kun tapasimme. Minä olin lapseton ja jännitin tietenkin näitä pieniä ja kuinka he ottavat minut vastaan. Hyvin kaikki kuitenkin meni, ainoastaan yhteen muuttaessa koin sen jotenkin rankaksi että yhtäkkiä oli perhe eikä vain me kaksi, mutta se meni muutamassa viikossa ohi. Kuului varmaan kuvioon nuokin tunteet silloin.
      En koskaan ole ajatellut että minun olisi pitänyt olla miehelleni tärkeämpi kuin hänen lapsensa, lapset tulevat aina ensin, kaikessa. Se vain täytyy hyväksyä. Suosittelen myös että käyt juttelemassa ammattiauttajan kanssa tästä asiasta ja mistä nuo tunteesi kumpuavat, jokin syyhän niille varmasti on ja se tuskin on tuo tyttö alunperin.
      Pahimmillaan saatat aiheuttaa sen että miehesi tunteet sinua kohtaan lakastuvat koska et pidä hänen lapsestaan. Vanhemmalle se oma lapsi on kuitenkin kaikista tärkein aarre ja tiedän ettei sitä tunnetta voi täysin käsittää ennen kuin itsellä on oma lapsi. Niin se vain on.
      Tietenkään sinun ei tarvitse lasta rakastaa kuin omaasi, kukaan ei sitä voi vaatia mutta hyväksyä hänet täytyy sellaisena kuin hän on. Koska olet nyt hänen äitipuolensa ja yksi hänen elämänsä tärkeistä ihmisistä joka vaikuttaa hänen kasvuun ja kehitykseensä todella paljon. Lapsikin tosiaan aistii vihan ja inhon.

      Voin myös kertoa että ihan samanlailla mies on rakastanut näitä meidän yhteisiä lapsia joita on myöhemmin tullut, eivät ole hänen silmissään mitenkään eriarvoisessa asemassa. Ja sisarpuolet rakastavat toisiaan.
      Minusta oli myös positiivista se että hän oli jo ollut synnytyksessä mukana eikä minun tarvinnut pelätä että hän sinne kuukahtaa kesken kaiken kun tiesi jo mistä on kyse. :) Jokainen raskaus, synnytys ja varsinkin se ihana lapsi on ainutlaatuinen, joten siitä ei varmasti tarvitse olla huolissaan välittäisikö mies yhteisestä lapsesta yhtä paljon.

    • ole viisas kiitos

      Miksi sinun on pitänyt alkaa suhde eronneen tai toisen naisen miehen kanssa!!
      Ns. rakastumiset muuttuvat vastenmielisiksi noin 60%:ssa tapauksia. Näissä olosuhteissa kun kerrot olevasi se todennäköisyys lienee vielä suurempi. Sitä minä ihmettelen näissä seka-avioliitoissa, on sinun lapset ja minun lapset ja sitten vielä pitää hankkia yhteisiä lapsia. Mistä tämmöinen ajatusmaailma sikiää.
      Älä anna ns. rakkauden tunteillesi suurta painoarvoa, sillä ne vaikuttavat virheellisiltä huomioiden tunnemaailmasi etenkin lasta kohtaan. Vaikuttaa oikeastaan sairaalloisilta. Ota hyvä ystävä aikalisä. Totuuden kuuleminen ja ymmärtäminen vastoin tunnemaailmaa ei ole helppoa hyväksyä. Tässäkin ketjussa ihmiset paijaavat, koska totuuden puhujalle ei tarjota yösijaa.

      • kyllä lasta tulee r

        Yksi äitipuoli julistaa, että tietenkään sinun ei tarvitse rakastaa lasta kuten omaasi. Mielestäni kyllä pitää, lasta tulee rakastaa enemmän kuin sitä pettäjä miestä jonka olet pöksyisi ottanut.


      • fghghgfh

        ei kaikki ole eronneita tai toisen naisen omia. Lapsipuoleni syntyi vahingossa narkkariäidille ja nyt asuu meillä. Eikö kaikilla lapsilla ole oikeus hyvään roolimalliin ja kahteen vanhempaan?


    • Järkytyin sun jutust

      On järkyttävää, että parisuhteessa edes tuollaisesta asiasta puhutaan. Jokainen äiti ja isä tietää etä omat lapset ovat rakkaimmat, oli sitten erottu tai ei. Myös uusi puoliso tietää että omia lapsia ei voi pois heittää.

      Sinun pitäisi pikaisesti nyt tosiaan pakata ne laukut, voit vielä pelastaa oman elämäsi ja elää kunnollista elämää, etkä ole se perheenrikkoja maineessa.

      Poistu miehen elämästä, sillä lapsiaan hän ei jätä. Jos on kunnollinen mies, eikä usko mitä uudet naiset hänelle kertoo ja lupaa.
      Kun tiedostat tuon vakavan onelmasi, sun on helppo etsiä uusi mies jolla ei ole lapsia eikä entisiä naisia, kaikilla ei ole menneisyyttä, mutta useammalla on.

    • hannutar4

      Kattaisko vaihtaa parisuhdetta, tai ihan sinkuksi. Et todellakaan ole äiti, etkä empaattinen. Olet mustasukkainen miehsi entisestä suhteesta ja et varmaan ole puhtailla papereilla itekkään. Elä jää suhteeseen kilpailemaa tyttären kanssa, koska veri voittaa aina 2 v ei ole viellä mitään suhteessa. Ajattele järjellä eikä omahyväisesti itseäsi. Et ole sen miehen arvoinen.

    • 4343

      Hyvä marjoni, etsit neuvoa todella väärästä paikasta. Ihan nyt vaan keron mitä olen näitä lukenut , ellei tämä nyt vaan ollut joku keskustelun avaus. Jos tosissasi kysyit, on ehkä ammattimaisempaa apua haettava muualta.

    • MIE ROMAHAN

      Kyllä...minuakin ahdistaa ja kovasti!!! On ahdistanut jo 9 vuotta...aina kun viikonloppu lähestyy niin silloin se alkaa se ahdistus meinaan..Miehellä jonka kanssa olen seurustellut jo 9 vuotta niin sen edellisestä suhteesta olevat 3 lasta on joka viikonloppu täällä yhden yön....ja käyvät joskus viikollakin muutaman tunnin...!!!! Vanhin täyttää kohta 18,keskimmäinen menee ysille ja nuorimmainen menee 6;lle luokalle...En ole muuten ikinä tavannut yhtä laiskoja ja saamattomia lapsia...mitään ei tapahdu eikä niitten tartte tehdä yhtään mitään kun täällä olevat,mutta syödä kyllä osaavat!!!! Tänne kun ensimmäisenä tulevat niin suoraan istutaan ruokapöytään ja ensimmäisenä isäpappa laittaa lapsille ruokaa,hyvä ettei perunoita kuori valmiiks...Siis kyllä ottaa pattiin...olen monta kertaa siitä sille sanonut että eikö ne melkein kohta aikuiset ihmiset jo osaa itse tehdä jotain niin meeppäs sanoo niin sit suututaan mulle!!!! Siis kyllä niiin ärsyttää....ja ahdistaa!!!!!

      • 16+8

        MIE ROMAHAN tajuan sinua täydellisesti. Tulisin hulluksi jos mieheni lapset olisi meillä noin paljon. Tuohan on jo sietämätöntä. Sen nyt jotenkin ymmärtäisi että nuorin kävisi jokatoinen viikonloppu, mutta JOKA viikonloppu. Mitä se ex tekee? Bilettääkö aina kun lapset on poissa? Missä miehesi ja sinun yhteinen aika? Ihmeen kauan olet jaksanut. Ei voi kuin...no ihmetellä. Meillä miehen lapset käy kahdesti kuussa mutta ovat sitten kerralla 4 päivää. Olen jo miettinyt että pitäisikö miehen exältä alkaa vaatia osaa elareista takaisin kun kakarat istuu lähes 1/3 kuusta meidän ruokapöydässä. Laiskoja on nekin. Kaikki mikä tippuu kädestä jää lattialle. Joskus kun on viikonlopun pois kotoa niin kotiin tullessa saa alkaa heti siivota. Kahvit tai kokis kun kaatuu lattialle tai sohvalle niin elettäkään ei ole tehty siivotakseen. Joskus on seinätkin likaiset. Kun tiedän että ne tulee niin en edes viitsi siivota niillä viikoilla koska järjestys on järkyttävä jo 5 minuutin jälkeen. Luulisi että teini-ikäiset osaisi jo olla mutta ei näköjään. Muun ajan kun ei sotke makaavat sohvalla, syövät karkkia ja lihovat vielä lisää muodottomammiksi kuin ovat. Yleinen olemuskin on likainen ja sotkuinen. Aina ovat vinkumassa jotakin itselleen. Raivostuttavia loisia!


    • Leenu1

      Oletko miettinyt, että ongelma on ehkä jossain menneisyydessäsi. Miksi sinulla on tarve omistaa miehesi täysin, miksi et halua jakaa häntä hänen muiden rakkaidensa kanssa. Eikö hänellä saisi olla muita. MIllaiset olivat lapsuutesi ihmissuhteet, suhde omaan isääsi, äitiisi.. sisaruksiin. Kannattaa miettiä, voi helpottaa kun huomaa omassa elämässään tapahtumia tai kuvioita, jotka ovat aiheuttaneet mielipahaa. Ongelma on joka tapauksesa omassa päässäsi. Ja ole huoletta et ole ainoa, jolla on ongelmia ihmissuhteissa, tunnetason juttuja, joita ei itsekään ymmärrä. Edustaako miehesi tytär tavallaan hänen entistä vaimoaan.. ahdistaako se asia siksi...
      Olet kuitenkin fiksu ihminen, kun tajuat että vika ei ole lapsessa eikä lapsi saisi joutua kärsimään.

      • Öh..

        No eihän tässä nyt siitä ollut kyse, että aloittaja haluaisi täysin omistaa miehen eikä kukaan muu saisi olla miehelle rakas. Kyse on siitä, että yleensä ihminen haluaa sellaisen parisuhteen, jossa osapuolet rakastavat toisiaan yli kaiken. Saahan miehellä olla kavereitakin ja kaverit voivat olla hyvinkin rakkaita, mutta jos joku kaveri tulee tärkeämmäksi kuin vaimo niin eron kellot soivat.


    • electra kompleksi

      juu haiskahtaa pikkusen siltä kuin hakisit itse isää et vain puolisoa..ja tottakait ahdistaa kun näköpiirissä on oikeasti miehesi lapsi..tytär . ja hyvä neuvo älä mene väliin.tiedän että jäät toiseksi. joudut aina oleen kakkonen ja hyväksy se tai menetät miehesi.kannattaa ajoissa ottaa yhteys psykiatriin.pääset paljon helpommalla
      Electra kompleksi...

    • hk,,

      kyllä lapsi vaistoaa, miten asiat on,itselläni oli aikoinaan tilanne.olin yh, kaksi lasta. menin avoliittoon ja tää uusi nainen oli mustis mun lapsista, ei siit mitään tullut, sit oltiin kolmistaan minä poikani 7v ja hän, tytär muutti pois omaan asuntoon,tää nainen tunnusti et vietän aikaani liian paljon poikani kansnssa vaikka asutiin kolmistaan ,, en tiedä mihin olisin pojan piiloitanut, sit tuli tilanne että poika sanoi ,,valitse hän tai minä,, hän lähti poika jäi..nyt kaikki hyvin,, kyl se näin on että lapset on ykösiä ja muut sit..

      • sisisirkka

        Otitteko te sun rouvas aidosti mukaan perheeseen vai oliko se vain niin että te kolmikko samaa perhettä ja hän? Ymmärrän itse kuitenkin että kovin helposti sitä tuossa tilanteessa voi ajautua ulkopuoliseksi. Varsinkin jos isäpappa ei itse huomaa ja vedä mukaan perhe-elämään.


    • ymmärrän

      niinkuin joku sanoi naisella entuudestaan lapsia ja mies hyväksyy ne tai toisin päin niin onko se mies vai nyhverö joka ei muita naisia saa vaan on pakko tyytyä siihen tottakai yh puolustaa että kaikkien olisi hyväksyttävä lapsensa ymmärrän kyllä yh kannankin mutta myös ymmärrän lapsettoman kannan ja uusio perheet niin ei ne kaikki ole onnellisia mutta pakko tyytyä rakkaus on kummaa

    • syliini monta mahtuu

      Olin itse samassa tilanteessa vuosia sitten. Kaksi mieheni lasta tuntuivat taakalta. Tuli heidän kanssaan toimeen ja pidinkin heistä, mutta silti. Kovasti pohdin mitenkä saan mustasukkaiset ajatukset, että mies on saanut lapsia jonkun toisen kanssa. Kunnes hoksasin alkaa ajatella että lapset ovat myöskin ihmisiä - omia itsenäisiä olentoja. Lakkasin ajattelemasta heitä jonkun lapsina. Se helpotti omaa oloani ja järkeisti suhdetta ja opetti laittamaan asiat oikeaan järjestykseen. ja tajusin olevani lapsellinen ja mustasukkainen. Lapsethan eivät mitään voi tilanteelle, eivät he ole sitä halunneet.

      Aloittajan tunteet ovat mustasukkaisuutta ja jos jatkat noita peiteltyjä tunteita, ei hyvä seuraa. Mieti, mistä tunteesi kumpuaa. Oletko oikeasti vain mustasukkainen lapsen saamasta huomiosta. Tunteesi ovat sinun, mielestäni kehittymättömiä ja lapsellisia. Voin sanoa näin, koska olen tuntenut itse samoin ja melkein nolottaa vieläkin sen tunnustaminen.

      Aloin ajatella mieheni lapsista, että nämä ihmisethän kuuluvat perheeseeni. Kuuluvat muuten edelleen, vaikka siitä lasten isästä olen eronnut vuosia sitten. En vaihtaisi näitä miehen lapsia mihinkään. Opin heitä rakastamaan kuin omia lapsia. Niitäkin minulla on kaksi.

      Kiteytetettynä Syvli Kekkosen sanoin: pieni on se äidinrakkauden määrä jos siihen mahtuu vain omat lapset.

    • oman lapsen ahdistam

      Ei lapsesta ahdistuminen nyt niin tavatonta ole, vanhem,panakin minua ensimmäinen kahdesta lapsestamme on ahdistanut todella pahasti. Aikuisena kuitenkin osaan käsitellä tunteitani ja ymmärtää lapsen kyvyt ja aseman. Siitä syytä en suoraan näytänyt saati puhunut, väkivallasta puhumattakaan, negatiivisista tuntemuksistani lapselle. Sen sijaan jaoin ongelmani puolisoni kanssa, yritin löytää itsestäni tekijää joka aiheuttaa ahdistuksen, oma stresaantumis taso, väsymys, huonot yhteiset kokemukset, lapsen kiukuttelu ja tietyt lapsen käyttäytymis mallit, sen mahdollisuuden että tilanteet ovat minulle uusia koska kyse on 1. lapsesta ts. uutuuden / muutoksen tuoma ahdistus. Kun opin tunnistamaan näitä tekijöitä pyrin välttelemään tekijöiden syntyä, pyrin ymmärtämään ja selittämään itselleni sinä hetkellä tuntemani negatiiviset tuntemukset, pyrin positiivisella käytöksellä ja oraalisella kommunikaatiolla vaikuttamaan lapsen käyttäytymiseen, yritin tutustua lapseeni paremmin, hänen minäänsä, luoteeseensa ja ajatusmaailmaansa, mahdollisesti viimeisenä keinona pyrin pois lapsen läheisyydestä. Nykyään en koe samanlaltaista, yhtä voimaksata ahdistumista

      • Lapsi vaistoaa kyllä ollaanko rehellisesti jotain mieltä tai käytöksen. Ei tietenkään ole ihanne tilanne jos ei omaa lastaan siedä. Lapsen käyttäytymismalli tulee aikuisilta eikä toisinpäin. Tai olisi tietenkin joskus jopa hyvä ottaa mallia lapsista. Kyllähän se on niin että sun tarvitsee opetella vaikuttamaan omaan käytölseesi eikä muovata lapsen käyttäytymimstä itsellesi sopivaksi. Koska hän on kuitenkin ona itsensä. Kaikki lapset taatusti käyvät vanhempiensa ja muiden aikuisten hermoille (olen itse päiväkodissa töissä), mutta ain täytyy muistaa ettei lapsi ole vielä oppinut käsittelemään kaikkia tunteitaan ja siihen tarvitaan aikuisten opastusta. Tietenkin se on hankalaa jos ei itsekään osaa käsitellä tunteitaan.


    • 975

      Hieno homma että ihminen pystyy myöntämään tällaisen ongelman ja tiedostaa, että tilanteeseen kannattaa puuttua. Ja ihan ymmärrettävää sen on, että tunnet ahdistusta, koska varmaan moni, joka lähtee jonkinlaiseen uusioperhe tilanteseen kumppaninsa kanssa miettii millaista olisi, jos kaiken voisi kokea uutena ja yhdessä. Toisaalta olet myös ymmärtänyt, että tietysti miehelle lapsi on tärkein.

      Mikään ihmissuhdehan ei koskaan ole täydellinen, mutta jos todella tuntuu, ettei kykene elämään tilanteen kanssa on varmaan parasta tehdä se vaikea ratkaisu ja lopettaa sude, ennen kuin kumppanuus alkaa kärsiä ja muuttua katkeraksi. Siinä ei varmasti kukaan olisi pidemmän päälle onnelline. Rehellinen kannattaa olla, ennen kaikkea itselle. Eikä pida vaatia liikaa sen enempää elämältä kuin itseltäkään.

      Kannattaisi ehkä myös miettiä, onko vain miehen lapsi joka ahdistaa. Ehkä jollain tasolla miehen lapsi tuo mieleen sen vastuun, jota joutuisit itsekin kantamaan jos olisit vanhempi.

      Toivottavasti pystytte selvittämään tilanteen kaikkien parhaaksi.

    • ymmärrän

      leenu miksi on täysin omistettava miehesi jo on ennen kuulumatonta että pettääkkin saisi kun ne on rakkaimpia naisen tai miehen on hyväksyttävä toisen lapset ja rakastajattaret kun ovat sille toiselle rakkaimpia älä viitti tommoisia edes sönköttää tekisi mieli antaa selkäsauna nyt on olematonta juttua

    • muna-aivo

      Marjoni26..toivottavasti se isä rupee välillä ajattelemaan aivoillaan, eikä munillaan, ja lemppaa sut nopeesti, ja kasvattaa lapsensa mahdollisimman isoksi, ennen kuin ottaa uutta valittajaa vierelleen...

    • Terapia on oikea osoite. Ahdistus on merkki jostain mitä et pysty nyt tunnistamaan ja tunnustamaan. Voi olla mitä vain, vaikka sitten sitä yksinkertaista mustasukkaisuutta. Tai jotain muuta. Mene ottamaan selvää. Kukaan muu ei voi sitä tehdä sun puolesta.

    • UusioPerhe2012Alk.

      sinulle viestin aloittaja

      Miten sinä voit herranen aika sanoa nuin ja ajatella että miehesi tyttö ahdistaa sinua?

      Jos asia on todellakin nuin, erotkaa samantien!

      Kenenkään miehen ei tarvitse sietää tuollaista naista, eikä varsinkaan se tyttö, joka ei ole tehnyt mitään!

      Itse olen ollut parisuhteessa 2-vuotta ja 3.5kk, asunut avoliitossa 2-vuotta ja 1.5kk sekä ollut kihloissa 2-vuotta ja 0.5kk miehen kanssa, jolla on entuudestaan 3 lasta (2 poikaa ja 1 tyttö).

      En voisi koskaan ajatella, että lapset ahdistaisivat minua.

      En voisi myöskään ajatella, että en voisi olla mieheni kanssa, vaikka hän on kokenut sen, mitä minä en ole vielä kokenut.

      Itse hyväksyin lapset samantien, kun mies kertoi, että hänellä on entisestä suhteesta jo 3 lasta.

      Sinun on joko hyväksyttävä tyttö tai sitten lähdettävä pois.

      • sanmaria

        sinä olet sinä ja sinun tunteet. oikeesti koetko että voit isona sanoa mitä toisen pitää tehdä??? etpä ole paljon elämästä sitten oppinut. :O


      • UusioPerhe2012Alk.
        sanmaria kirjoitti:

        sinä olet sinä ja sinun tunteet. oikeesti koetko että voit isona sanoa mitä toisen pitää tehdä??? etpä ole paljon elämästä sitten oppinut. :O

        sinulle sanmaria

        mitä helvettiä?? kyllä olen elämästä oppinut vaikka ja mitä!! aloittaja ei ole!! etkä näköjään sinäkään!! sairasta edes sanoa että ahdistuu, kun miehellä on lapsi!! jos ahdistuu niin mitä tekee silloin suhteessa?? lähde kävelemään jos nuin ahdistaa!! onneksi itseäni ei ahdista vaikka miehelläni on 3 lasta entuudestaan!! olen onnellinen äitipuoli!!


    • Helmi.

      ~ Ihan numero 1. Mene terapiaan. Toi ei oo normaalia!
      ~ Numero 2. Kasva aikuiseksi!. Kun ihmiset on tietyn ikäsiä, niin monilla on jo omia lapsia ja valitettavasti rakkautta ei ole kellekkään luvattu koko loppuelämäksi varmasti niin joskus se voi vaan jostain syystä loppua kesken tai särkyä, jolloin aikuiset ihmiset eroaa ja sitten niiden lasten hoito järjestetään parhaimmalla mahdollisella tavalla. Mutta ihanteellisessa tilanteessa, lapsi kuuluu eronkin jälkeen edelleen molempien vanhempien elämään ja kun he löytävät uuden kumppanin, täytyy sen uuden kumppaninkin oppia AIKUISMAISESTI hyväksymään se asia.
      ~ 3. Jos miehen jätät tuon seikan takia, pakkaat vaan laukkus ja häivyt, oot raukka!
      ~ 4. Kysytkin vielä tyhmiä? Kyllä oma lapsi tulee aina tuntumaan omalta ja erillaiselta ja erillaisemmalta kun miehen oma lapsi, hänen edellisestä liitostaan.

      Ei lisättävää. Ilmeisesti oot vielä hirmu nuori, mutta kyllä myös epäkypsä sellainen...

      Onks siinä lapsessa sitten jotain vikaa? Yrittääkö hän tai onko hän sua kohtaan jotenkin paskamainen? Jos ei, niin mietippä sitä onko oma ahdistuksesi ja epämielyttävät tunteet häntäkään kohtaan ihan oikein! ja jos siitä exästä on jotain häiriöö, niin hoitakaa ne jutut sit aikuisten kesken, vaikka rumasti, mutta jättäkää se lapsi sen kaiken paskan ulkopuolelle... ja muista ex on aina EX, vaikka hän edelleen onkin lapsen äiti.

    • Jörgen66

      Venäjän tsaarilla on muistaakseni 12 lasta, 7 ensimmäisen vaimon kanssa ja 5 toisen vaimon kanssa. Tuskin silloin keisarinnakaan ( toinen vaimo ) ajatteli, että häntä ahdistaa....

      Tollaset ahdistamiset jne on nykyajan skeidaa....ihmiset on niin täynnä itseään, ettei osaa miettiä muita lainkaan.

      Häpeisit !

    • Ei h-i !

      Jos et ymmärrä hakea itsellesi apua, niin sitten ei jääne muita vaihtoehtoja kuin se, mitä itsekin juttusi lopussa tarjoat. Aikuiseksi kasvaminen ja järjen käyttö auttaa kaikkiin elämän vaikeisiin ja hankaliin aiheisiin. Käytä niitä, niin et kuulosta niin tyhjältä, koska sinä olet se ongelma, ei lapsi.

    • ymmärrän

      niin nyt se selviää lyhkäsiin suhteisiin kyllä kai mies voi paneskella tai seurustella jonkin aikaa mutta ei muuta yhteen ja joku jo sanoi että ei rakkaus ikuista ole nyt taitaa puhua jokapojan suttura mutta aloittaja on kunnollinen nainen yhden miehen nainen ei lorttoleena ei ketään mies heitä omaksi halua tai sen kakaroita eikä kaikki miehet edes huoli kerta panoksikaan mutta aloittajan kanssa haluavat naimisiin

    • Tuliska

      Jospa ajattelisit itsesi lapsen asemaan, etkä itsekkäästi itseäsi. Lapsi ei ole mihinkään syyllinen, opettele tuntemaan hänet. Jos rakastat miestäsi, rakastat myös lasta. Askarrelkaa yhdessä kysyen mistä hän pitää ja myös mistä itse pidät. Lopeta varautuneisuus ja ole oma itsesi, lapsikin pitäisi siitä paremmin. Et saa ajatella hänen olevan toisen lapsi. Hän on ihana lapsi joka tarvitsee hellyyttä sinulta, lapsi ei ole aikuinen, sinä olet. Yhdessä olo leikkien tuo lämpöä ja hyvän olon tunnetta kummallekkin, ja rakkauden tunteenkin. Itsestäsi on kaikki kiinni. Älä siis ajattele itseäsi vaan lasta.

    • aaltoilee

      Samanlainen pentu vaimona kuin on oma lapsi. Mies ei ymmärtänyt omaa parastaan ja pitää kiinni vaimostaan.

      ^¨ sinun miehesi. Voi yök.. eipä sinusta ollut vastuuta ottamaan tai elämää arvostamaan.

    • Olet vielä lapsi, älä sure.

      kannattaa miettiä seurustelua yleensä jos on mieleltään itse kovin epäkypsä tai neuroottinen.

    • draamaa

      Ei muutakuin pakkaat vaatteet pariksi kuukaudeksi ja otat etäisyyttä tyttäreen,mieti mitä teet ja tunnet,olisi "etäsuhde" isään ilman tytärtä OK.?Siis tapailet isää ilman tytärtä..Kohtahan tytärkin aikuistuu ja itsenäistyy ja jäätte kahden isukin kanssa..

    • Lottiina

      Sulla ei taida olla kaikki kotona. Älä mene vielä naimisiin, aikuistu ensin.

    • lähe vetään

      Eihän tuossa auta kun hakea mies jolla ei lasta ole.
      AQjattelen että' lapsihan siinä joutuu kärsimään jos
      äitipuoli ei häntä hyväksy.
      Tee oikeutta miehelle ja lapselle,lopettamalla suhde
      mistä ei voi hyvää seurata.

    • Mieti nyt vähän

      Minulla on ollut vastaava tilanne kuin aloittajalla ja minua ei ahdistanut yhtään, mutta minä olenkin mies. Nyt hän on aikuinen ja naimisissa ja minulla on kolme ihanaa lastenlasta joille minä olen pappa. Miksi asia on naisille niin vaikea, heistä tulee useimmiten niitä "pahoja äitipuolia".

    • ymmärrystä kehiin

      oma lapsi on meihin nähden ainutlaatuisesti vanhempi-lapsi suhteessa, parisuhde on omansa ja vaatii mukautumista arjen tilanteisiin,itse olen muuttamassa avomieheni kanssa yhteen ja bonuksena tulee lapset kolmasosan kuukaudesta kanssamme asumaan. Unelmat nurkkaan, nautitaan kahdenkeskisistä hetkistä, mutta sopeudutaan , kun meitä onkin neljä. Se on hinta rakkaudesta ihmiseen, jota ilman ei voi elää. Oma aika ja kavereiden tapaaminen, keskustelu haastavista asioista helpottaa. Ja-- vastuu on aina ikuisella.

    • ilkeä isäpuoli

      Kuule!
      Kuulostipa muuten tutulta jutulta.Vaimollani on 17 vuotias poika.Alusta lähtien olen yrittänyt uskotella itselleni,että pidän hänestä ja hän on yrittänyt uskotella samaa itselleen.Hän lopetti opiskelunsa peruskouluun ja on siitä lähtien lymyillyt peräkammarissa sotapelejä pelaten.Ei ota töitä vastaa(kuulemma ahistaa) eikä koulu "kiinnosta"...ja kuiteskin kärttää rahaa(esim. alkoholiin) äidiltään.Sen ainoan kerran,kun yritin hieman kovistella kaveria(haukkui äitiään känniseksi huoraksi) tämä kertoi ensin "aina halunneensa tappaa minut" ja tulikin kohta leipäveitsi kädessä minua päin.Se siitä pitämisestä-löysä,laiska kaveri-ja vielä myöhästyneessä puberteetti-iässä.En pidä hänestä,enkä pitänyt enää "kotona" asumisesta.Nyt asun omillani,vaikka vielä vaimon kanssa väleissä ollaankin.Että ihan vakavasti otettava ongelma sinulla on.Ymmärrän.

      • niinpä niin

        Olisko vaimosi pitänyt laittaa tämä löysä-laiska-myöhäis pubertteetti-ikäinen ulos? Lapsista on vastuussa ainakin siihen 18v asti... Ja kyllä tietenkin tuon ikäisen pitäisi tehdä jotain itsekin ja ei saa kenenkään henkeä uhata. Olisit muuten tehdä rikosilmoituksen niin olisi poika saanut vastata teoistaan. Vaimosi ennen kaikkea on se jonka pitäisi rajat laittaa... tai olisi jo ajat sitten pitänut laittaa.. Mutta toivottavasti poika oppii elämän säännöt ennen kun tekee jotain peruuttamatonta.
        Ei varmasti ole vaimollesikaan helppo. Jospa hänkin tajuaisi laittaa pojan vastaamaan omista asiostaan kun täyttää sen 18 :)


    • ajankanssa.,

      Käännä se juttu niin, että ollaksenne yhdessä sinun pitäisi lakata kokonaan tapaamasta jotain itsellesi tärkeää äiti/isä/kaveri yms.

      Jos et hyväksy tyttären käymistä siitä kärsii mies ja lapsi. Vierestä seuranneena noita pattitilanteita en voi, kuin sanoa. Että hyväksy ja elä sen asian kanssa, niin ahdistuksesikin lakkaa.
      Joskus olen kuullut sellaistakin, että yksinhuoltajan uudet kumppanit ovat käskeneet laittaa lapsen isälleen ja tehdä lapsia vain heidän kanssaan. Joka kerta lapsi on jäänyt ja ukko lentänyt ulos suhteesta. Jos halutaan lapsia niin pitää myös hyväksyä ne puolison vanhat lapset.

      Voithan tehdä kaikkea muuta, kun lapsi tulee ja pikkuhiljaa alkaa viettää sitä aikaa puolisosi tyttärenkin kanssa. Pois et voi häntä pyyhkiä, koska suurin osa vanhemmista valitseen ennemin lapsensa, kuin puolison, joka ei lasta hyväksy.
      Ja uusi lapsi on sisar ja tärkeä sisarelleenkin. Vaikkei asukaan saman katon alla.

    • en ymmärrä

      Minulla on kolme lasta. Minä en ymmärrä kommenttiasi, että voiko uusi lapsi tuntua miltään, kun on kaiken kokenut. Minkä kaiken? Jokainen lapsi on yksilö ja jokainen elämä ainutlaatuinen. Kun lapsi syntyy, niin kokemus on ihan yhtä uusi, oli lapsia nolla tai monta entuudestaan. Jokaisen vauvani synnyttyä olen pyytänyt mm. vaipanvaihto-opastuksen yms synnytyssairaalassa, koska joka kerta olen tuntenut olevani kuin uusi äiti. Mutta yksi asia erottaa ensimmäisen lapsen, toisen ja kolmannen. Ensimmäinen oli kovin yksin...vain äiti seurana (ja isä jos oli kotona)...toinen lapsi sai jo seuraa isosisarukseltaan joskin sisarus ei vielä nuoren ikänsä vuoksi kyennyt häntä varsinaisesti hoivaamaan, oli kuitenkin kaveri...kolmas lapsi on mielestäni onnekkain...hänellä on iso isosisarus joka hoivaa häntä suurella rakkaudella ja pienempi isosisarus joka kykyjensä mukaan myös viihdyttää vauvaa ja on hänelle ystävä. Näin vauva, jolla on jo sisaruksia, saa paljon enemmän rakkautta, kun monta perheenjäsentä häntä rakastaa. Mutta äidille ja isälle se uusi vauva on joka kerta yhtä uusi ja vanhemmaksi tuleminen aivan yhtä jännittävää ja upeaa.

    • tiarapaa
    • Mä annan sut pois

      Mä vaihtaisin milloin tahansa osia sun kanssa, jossa saan sekä miehen, että lapsen. Jos tuo "26" on ikäsi, niin olisiko sinulla kuitenkin vielä nuoruuden menohaluja jäljellä?
      Jos todella rakastat miestäsi, niin tee kaikkesi, jotta pääset tuosta ahdistuksestasi eroon. Muussa tapauksessa luovuta ja etsi lapseton mies itsellesi. Kuulostaa julmalta ehkä, mutta rakkauteen kuuluu myös vaikeat päätökset.

    • 44+1

      Kerrot jo kaiken kokenut.

      Sinä naisenalku et tiedä elämästä vielä mitään.

      Sanotaan elämä opettaa!!

    • Sinkku mies

      En häpeä lapsestani lainkaan,vaikka ero tulikin aikoinaan silloisesta naisystävästäni.
      Lapseni on ylpeyden aihe "itselleni" ja en häpeä esitellä lastani jos tulevaisuudessa syntyy uusi parisuhde,koska saatta olla niin että tulevalla naisystävällänikin on omia lapsia "hänen" edellisestä parisuhteesta.
      Ne miehet jotka häpeävät lapsistaan niin silloin ON katsottava peiliin ja tulevia parisuhteita ja naisia joilla on edellisestä parisuhteesta lapsia?!? taitaa olla miehillä "omatunto" hukassa!!!

    • realistinen fakta

      Sanot miehelles, että nyt on valinta edessä: sinä tai tytär. Jompikumpi täytyy pudottaa elämästä.

      • ISÄ JA TYTÄR

        LAPSI ON TÄRKEIN, ISÄN JA LAPSEN VÄLIIN EI SAA MENNÄ!!


      • hyvä neuvo

        Tuo on hyvä neuvo. Suosittelen. Tulkoon sitten ap kertomaan, miten kävi. Me palstalaisethan jo tiedämme vastauksen.


      • ei jaettu rakkaus!

        Miksi, et vain hae vapaita miehiä? Ei toisten varattuja kannata vongata eikä eronneita tietenkään, niistähän ei seuraa muuta, kuin lisää ongelmia. Minä en haluaisi ukkomieheen rakastua koskaan. Varsinkaan eronneesenkaan .ei hyvä. omakalu paraskalu. Omakulta paras kulta. ei vieraita miehiä eikä eronneita eikä hox! ukkomiehiä, huikauhistus. Miltäköhän tuntuu, jotka ovat varatun ottaneet? Varmaan pahalta. Jakaa toisen kanssa ei ole hyvä ratkaisu.


    • kuu3

      Perhe on tahdonasia. Kenenkään eilämä ei mene aina suunnitelmien mukaan tms... Ammattiapu on varmasti rakentava juttu.

      Perheen tasapaino riippuu siitä, että jokaiselle on hyvä olla. Aikuisilla on vastuu lapsen hyvinvoinnista. Jokainen joutuu tekemään töitä perheen ja suhteen eteen. Myös kompromissit kuuluvat elämään. Kannattaa miettiä asia lapsen silmin ja lapsen näkökulmasta. Lapsi aistii, jos olet ahdistunut tai lapsi ei ole tervetullut. Tällaiselle pohjalle on lähes mahdotonta lähteä rakentamaan avointa ja luottamuksellista suhdetta.

      Kannattaa pohtia mitkä ovat vahvuutesi ja käyttää niitä positiivisesti. Mitä mukavaa voisitte yhdessä tehdä? Mitkä on ne jutut, jotka tuovat hymyn jokaisen huulille ja ovat yhdessä tekemistä? Yhdessä olette kaikki tai ei mitään. Lapsen kuuluu olla 1 sijalla. Mutta voitte yhteistyöllä ja yhdessä olla enemmän.

    • reality hurts

      Valitan.. olet aina ja ikuisesti sen tyttären jälkeen kakkonen. Uusi lapsi tuntuu varmasti joltain, mutta se tytär, sitä on todella sääli. Silloin hän on kakkonen. Jos et vielä pysty asiaa käsittelemään, olet liian epäkypsä perustamaan perhettä, sinun sijasta miehen olisi pitänyt ottaa joku toinen yhäri.

      • m miiru

        Jos tulee toinen lapsi, ei entinen ole kakkonen.
        Vähän käsittämätön juttu sulta


    • herääjo

      Kyllä oma lapsi tai lapset ovat aina 1 sijalla.Se on fakta ja niin pitää olla.

    • ääliörinsessa

      Voi lapsi lapsi. Jätä tuo mies. Siirry omaan lapsen valtakuntaasi ja odota prinssiä.

    • Lapseni_isä

      Minulla oli exän kans ihan samat ongelmat. Hän aina valitti, että olen jo kokenut kaiken ja lapsi muistuttaa häntä minun exästäni (lapsen äidistä siis).
      Sanoisin että lapsellista ajattelua, jota voi itsekkäältä nuorelta naiselta odottaa. Olen tämän jo kerran nähnyt ja seuraavalla kerralla teen naiselle selväksi, että nainen hyväksyy minut ja lapseni täysin tai saa olla omillaan.

      Joku tuolla hyvin aanoi, että mustasukkaisuudesta pitää päästä yli ja oppia ajattelemaan näitä lapsia yksilöinä, ihmisinä, ei kenenkään vanhan elämän riippukivinä.

    • pysy aikuisena

      Hyvä, että tunnustat asian itsellesi ja hyvä, että näet sen aiheuttavan sinulle ahdistusta. Tämä on totuuden katsomista silmiin. Tilanne voisi olla toinen, jos et tunnustaisi itsellesi asiaa vaan teeskentelisit itsellesi, että mitään ongelmaa ei ole. Silloin voisivat itseltäsi salaamasi tunteet muuttaa muotoaan ja esiintyä mitä eriskummallisimmissa muodoissa. Saattaisit käyttäytyä lasta kohtaan huonosti ja selittää itsellesi sen johtuvan jostain muusta, kuin ahdistuksesta. Näin sitä voi itseään pettää. rehellisyytesi on hyvä lähtökohta alkaa selvittää asiaa. Miehesikin ymmärtää varmaan, et ole ensimmäinen äitipuoli, joka kokee tällaisia tunteita lasta kohtaan. Kyse on kai myös jonkunlaisesta mustasukkaisuudesta. Tärkeää on pysyä aikuisena nyt ja muistaa, että lapsi on syytön siihen että hän on saanut alkunsa eikä ole tehnyt mitään pahaa ansaitakseen sinulta mitään negatiivista. Tunteesi johtuvat vain itsestäsi ja omista alemmuudentunteitasi ja niitä olisi todella hyvä käydä läpi ammatti-ihmisen kanssa. Näin aikuinen toimii.

    • Isän näkökulma

      Itsellä on myös 1,5 vuotias pojanköriläs ja olen sinkku.. uuden kumppanin löytäminen on vaikeaa juuri sanomistas asioista.. lähinnä omassa päässä on pelko "jos ei kumppani kykenekkään "perhe-elämään" nykysen lapsen kanssa"

      noinkin vastuuntuntoisen kumppanin kun olet löytäny joka lastaan rakastaa oikeasti ei tarkoita sitä että hän automaattisesti vähättelisi jos teille syntyisi toinen lapsi.. jokanen on yksilö tiedän.. mutta jos itse kykenisin perustamaan jonkun toisen kanssa kunnollisen perheen olisi lapset täysin samanarvoisia eikä missään nimessäkään tulisi tunnetta "tämä on jo nähty"..

      joten koita ratkoa ongelma pääsi sisällä ja tutustua tähän tyttäreen kaikessa rauhassa.. kuitenkin jossain vaiheessa tuostakin varttuu nuori nainen ja jokanen lähellä oleva toimii jonkin sortin esimerkkinä.. vaikka olisi vasta lapsi kyseessä kaikenlainen käytös tallentuu poikkeuksetta muistiin joten mitä nopeammin ryhdistäydyt sen parempi.. kiitoksen sekä "kättenjälki" näkyy taatusti vuosien saatossa.. tiedä vaikka vanhemmiten teistä tulisi todella läheisetkin ystävät..?

      toivon koko sydämmestäni teille onnea ja että kaikki kääntyy parhain päin.

    • hhhdkffjdioknfd sdji

      Sinä joka kirjoitit otsikolla : Miehella lapsi, ongelma!
      hen apua mielen terveys tai kriisi asemmalta sinulla voi olla pahempikin ohgelma.
      ahdistuneisuus on oire, mielen terveyden huonosta kunnosta,
      mene vaikka terv.keskukseen hakemaan apua ittelles.
      anna mmiehesi siis lapsen isän ja lapsen olla yhdessä niin paljon kuin he suinkin voi

    • inhimillisyys

      Lopettakoo suhde, se on ainut järkevä aikuisten ihmisten ratkaisu ja lopeta itsesäälissä kieriskely. Lapsi on kaikkeen täysin syytön ja tarvitsee rakastavan ja huolehtivan aikuisen. Turhaa, itsekästä aikuisen naisen narinaa. Hommaa oma elämä.

      • Muuten hyvä kommentt

        Aloittaja voi olla aikuinen iältään mutta tuskin mitenkään muuten.


    • ghklk

      Mä ymmärrän sua aloittaja. Itse olisin varmaan ihan samanlainen vastaavassa tilanteessa. Pidinkin tärkeänä, etten mihinkään uusperhe-kuvioon lähde, vaan haluan lapsettoman miehen. ...Toisaalta uskon, että jos rakastaa tarpeeksi, niin kestää mitä vain. Silloin lapsi sinne tai tänne ei hetkauta pakkaa. Kysy itseltäsi; rakastatko tarpeeksi? Oikea rakkaus ei kysele kuinka paljon toinen rakastaa sinua, vaan kaikki on täynnä toisen rakastamista kaikkineen "vikoineen ja heikkouksineen".

      Pakko vielä sanoa sellainen asia, että sinusta voi tulla todella tärkeä ihminen miehesi lapselle. Itselläni äitipuoleni on ollut luottohenkilöni, jolle olen voinut avautua asioista joista en olisi voinut puhua vanhemmilleni. Äitipuoleni on osa perhettäni, vanhempieni rinnalla, eikä yhtään vähäpätöinen. Suosittelen sulle, että koitat muodostaa miehen tyttären kanssa läheisen suhteen. Keksikää jotain omaa, jotain missä lapsen isäkin jää ulkopuolelle. Tyttöjenjuttuja :).

      • sivusta heitän

        Tähän ihan pakko puuttua; jos puolison lapsi on jotain mikä "pitää kestää", niin silloin ollaan jo ihan väärällä raiteella alunpitäenkin.


      • yh isä ja 4v tyttö

        "Toisaalta uskon, että jos rakastaa tarpeeksi, niin kestää mitä vain. Silloin lapsi sinne tai tänne ei hetkauta pakkaa. Kysy itseltäsi; rakastatko tarpeeksi? Oikea rakkaus ei kysele kuinka paljon toinen rakastaa sinua, vaan kaikki on täynnä toisen rakastamista kaikkineen "vikoineen ja heikkouksineen". "

        Tässä oli nyt kertakaikkisen hienosti sanottu. Tuntuu ettei nykypäivänä näin ajattelevia ihmisiä ole yhtään. Itse ajattelen juuri näin, mutta valitettavasti tapailemani vaimoehdokkaat eivät ole ajatelleet.


      • Et tajunnut

        "Oikea rakkaus ei kysele kuinka paljon toinen rakastaa sinua"
        Ei rakkaus sitä kyselekään. Toista voi rakastaa, vaikka tunteisiin ei vastattaisi samalla mitalla, mutta aivan eri asia on, kannattaako OLLA PARISUHTEESSA sellaisen henkilön kanssa, jolta ei saa niin paljon rakkautta kuin itse hänelle antaa.


    • samankokenutlapsi

      Olen itse ollut lapsena tuossa tilanteessa. Tykkäsin kovasti isäni vaimosta, mutta hän ei minusta. Oli tosi inhottava kuunnella niiden iltaisia keskusteluja, kun olin jo nukkumassa. Ennen vaimon muuttoa isäni luo, isä oli aina unohtanut ruokkia koiran, eikä se lenkillekkään päässyt. Talo oli aina siivoamatta ja isästä näki, että harmittaa, kun joutuu olla yksin viikot, kun minä olen äitin luona. Sitten isän uusi vaimo muutti ja kaikki lähti sujumaan. Välillä kyllä minäkään en pitänyt hänestä, mutta pelotti silti heidän eronsa, kaikki tippuisi raiteilta. Elämä oli silloin ainakin parempaa, vaikka välillä kaipasin aikoja, jolloin saisi olla vain isän kanssa.
      En siis missään tapauksessa suosittele eroa. Minä ainakin pelkäsin sitä yhtä paljon, kuin oman äidin ja isän. Käykää juttelemassa jollekkin. Lapselle noin suuret muutokset ovat inhottavia, ja masentavia. Ja kun sinulla on tuollainen lapsi rakas mies, ei hän varmasti väheksyisi toista lasta. Älä kuitenkaan unohda uuden lapsen synnyttyä antaa toisellekkin huomiota!

    • kokemus----

      En jaksanut lukea kaikkia viestejä, jaksaako aloittaja itse? Tämä varmaan väärä foorumi tälle aiheelle.
      Isän ja tyttären suhde on sellainen, mikä menee naisystävän ohi.
      Se on jotain niin tiivistä, sillä kyse ei ole enää sinusta.
      Kyse on tyttärestä ja tästä miehestä, lapsen isästä.

      Minä tapasin upean miehen, jolla oli KAKSI tyttöä edellisestä liitosta. Otin "koko paketin" ja olin valmis olemaan aikuinen ihminen lapsille. En äiti, mutta aikuinen.

      Nyt, kun erosta on aikaa.. jo suhteen loppuvosina tajusin, että tytär koki minut kilpailijaksi. Hän halusi minusta eroon.
      Isä taas koki minut ulkopuolisena henkilönä hänen ja tyttärensä välisessä suhteessa.
      Mies valitsi. Hän valitsi tyttärensä.
      Valitettavasti me ennätimme tehdä lapsia ja mennä naimisiin, ennenkuin tämä kokonaiskuva valkeni ja no, nyt olemme eronneet.

      Nämä toisen liiton lapset eivät ole koskaan päässeet ensimmäisen liiton lasten tasolle käytännössä tärkeysjärjestyksessä ja eron syy ei ollut vain uusperheen ongelmat ja miehen ensimmäisen liiton tytär, vaan se, että mies antoi tyttären tulla liittomme väliin.
      Lapsi on tärkeä, Lapsi on ykkönen.
      Mutta lapsi ei koskaa, koskaan ! voi mennä vaimon edelle!
      Mies, jola on ensimmäisetä liitosta tyttölapsi. ei tätä tajua, vaan antaa sille tyttärelle ykkösnaisen asema.
      Et ikinä pysy voittamaan tätä taistelua, koska he molemmat ovat sinua vastaan.

      Kyse ei ole sinusta, Sinun paikallasi voi olla kuka tahansa. Kyse on miehestä ja hänen tyttärestään.

      Älä muuta yhteen tämmöisen miehen kanssa.
      Jos haluat seurustella, asukaa eri osoitteissa.

      • Ylpeäisukki

        "Lapsi on tärkeä, Lapsi on ykkönen.
        Mutta lapsi ei koskaa, koskaan ! voi mennä vaimon edelle!
        Mies, jola on ensimmäisetä liitosta tyttölapsi. ei tätä tajua, vaan antaa sille tyttärelle ykkösnaisen asema.
        Et ikinä pysy voittamaan tätä taistelua, koska he molemmat ovat sinua vastaan.

        Kyse ei ole sinusta, Sinun paikallasi voi olla kuka tahansa. Kyse on miehestä ja hänen tyttärestään.

        Älä muuta yhteen tämmöisen miehen kanssa.
        Jos haluat seurustella, asukaa eri osoitteissa."

        Kirjoitusvirheistä päätellen olet humalassa, mutta itse sisälllöstä päätellen myös katkera. Jos tytär ei koskaan tykännyt sinusta, oli kilpailija ja halusi sinusta eroon, niin miksi edes yritit väkisin olla tässä suhteessa? Oma on valitettavasti tyhmyytesi.


      • vaimoton
        Ylpeäisukki kirjoitti:

        "Lapsi on tärkeä, Lapsi on ykkönen.
        Mutta lapsi ei koskaa, koskaan ! voi mennä vaimon edelle!
        Mies, jola on ensimmäisetä liitosta tyttölapsi. ei tätä tajua, vaan antaa sille tyttärelle ykkösnaisen asema.
        Et ikinä pysy voittamaan tätä taistelua, koska he molemmat ovat sinua vastaan.

        Kyse ei ole sinusta, Sinun paikallasi voi olla kuka tahansa. Kyse on miehestä ja hänen tyttärestään.

        Älä muuta yhteen tämmöisen miehen kanssa.
        Jos haluat seurustella, asukaa eri osoitteissa."

        Kirjoitusvirheistä päätellen olet humalassa, mutta itse sisälllöstä päätellen myös katkera. Jos tytär ei koskaan tykännyt sinusta, oli kilpailija ja halusi sinusta eroon, niin miksi edes yritit väkisin olla tässä suhteessa? Oma on valitettavasti tyhmyytesi.

        Sinä taidat olla kamoissa ... ylpeäisukki, joka ei edes asu vaimonsa kanssa


      • Ylpeäisukki
        vaimoton kirjoitti:

        Sinä taidat olla kamoissa ... ylpeäisukki, joka ei edes asu vaimonsa kanssa

        Kannattaa lukea tarkemmin, että mikä kohta on lainattu ja mikä ei.
        Ylpeäisukki kirjoitti viimeiset neljä riviä. Edellinen humalainen ja katkera kirjoittaja tuota eri osoitteissa asumista suositteli. Minä en. En todellakaan.


    • eiäiti

      Oliko mies naimisissa kun tapasitte miksi naiset iskevät avo/aviomiehiä kun vapaita miehiä on maailmassa antakaa varatut miehet olla ja älkää viekö lapselta isää kun ette kuitenkaan rakasta lasta niinkuin oma lapsen äiti.Pakkaahan vain laukkusi lapsi olisi ikionnellinen kun pääsisi sinusta eroon.

    • samassaveneessäollut

      Meitä on muitakin jotka kokevat asian noin. Tunteilleen ei voi mitään ja olet mielestäni rohkea kun uskallat tunnustaa asian/sanoa sen ääneen. Varmasti saat kuullä juuri tuon "tapa itsesi" mutta älä välitä. Kun sanoo asioita ääneen ja tunnustaa oman huonoutensa, sille voi alkaa tekemään jotain...Mitä en tiedä? Itse olen ollut samassa tilanteessa ja kävimme terapiassa ja se ei auttanut, erosimme. Tällä hetkellä kun mieheni lapset on aikuisia, olen heidän kanssaan hyvissä väleissä ja he ovat minulle tärkeitä. Tai aina heidän kanssaan hyvissä väleissä olinkin, joskus mietin, että se syy miksi en sietänyt mieheni lapsia, ei ollutkaan ne lapset, vaan en sietänyt miestäni ja lapsia yhdessä. En tiedä ymmärrätkö, mutta meillä oli aina ihan kivaa keskenämme kun mieheni ei ollut kotona ja kun mies tuli kotiin se muuttui. Sanoinkin sen terapiassa etten kestä heitä "pakettina" mutta jos on vain lapset tai mies minua ei ahdista yhtään. Sen verran tästä opin etten enää katsonut miehiin jolla on lapsi, näin suojelin itseäni, miestä ja etenkin niitä lapsia. Nyt minulla on mies jolla jo aikuinen tytär ja kaikki sujuu. Jaksamista sinulle ja toivon että löydät ratkaisun ongelmaan.

    • huhhuhvaikeaa

      Nyt en ymmärtänyt .... onko itselläsi ollut vaikea lapsuus ... lapsi on lapsi sinäkin olet "luultavasti" ollut vai etkö ... pienet ne on nuo sinun murheet ... huh huh

    • kahden äiti

      Itsetuntosi on selvästikin heikko. Et kestä sitä, että miehesi on jo kokenut isyyden ja kokenut ex-vaimonsa kanssa jotakin sellaista, jota sinäkin haluaisit.

      Moni miettii sitä, että kykeneekö kokemaan rakkautta toista tai kolmatta lasta kohtaan, koska ensimmäistä lasta rakastaa niin kovasti. Kyllä pystyy. Jos ei pystyisi, niin jokainen pariskunta tekisi vain yhden lapsen. Jos mietit rehellisesti, niin rakastathan sinäkin isääsi, äitiäsi, mahdollisia siskojasi ja veljiäsi jne. Ihminen on sellainen, että sydämessä on tilaa useammalle rakkaudelle esim. rakkautta puolisolle, läheisille, lapsille jne. Niinpä esimerkiksi rakkaus isääni kohtaan ei ole pois rakkaudesta miestäni kohtaan. Vastaavasti suuri rakkauteni miestäni kohtaan ei ole pois siitä rakkaudesta, jota tunnen lapsiani kohtaan. Rakastan jokaista todella syvästi.

      Jos suhteenne on muuten hyvä ja haluat jatkaa suhdetta, niin hakeudu psykologin juttusille. Pari kertaa hänen luona taatusti auttaa sinua suhtautumaan asiaan uudella aikuisemmalla tavalla ja pääset yli kateudesta, jota se herättää, että miehesi antaa rakkautta ja huomiota tyttärelleen.

    • kanssasisar

      Herää mieleen kysymys: onko lapsi miehesi biologisesti? Ainakin 10% lapsista on biologisesti jonkun muun kuin isäksi väitetyn miehen. Eräs tuttavani oli vastaavassa tilanteessa kuin sinä. Sitten selvisi ettei lapsi olekaan miehen biologisesti ja kaikki muuttui. Onko lapsi miehesi näköinen?

      Millainen lapsen äiti on? Puuttuuko elämäänne? Onko naiselle syytä olla kateellinen tai mustasukkainen? Useimmiten nämä ikävät tuntemukset lasta kohtaan eivät johdu lapsesta vaan tämän äidistä (kateus tai inho). Toki on epämukavaa katsella lasta joka on peilikuva miehen eksästä. Itse en voisi elää tuolla tavalla. Kerran kokeilin ja se riitti. Jos suhde olisi jatkunut, se olisi tehnyt kaikki osapuolet hyvin onnettomiksi. Voimia päätökseesi mikä se ikinä onkaan. Toki psykologin apu voi auttaa, mutta kyllä tuollaiset tunteet ovat niin vahvoja yleensä ettei niitä saa tainnutettua millään. Jonkinasteinen v***** jää aina pysymään. En usko että haluat elää pahantuulisena nuoruuttasi, niin minulle kävi, 1.5 vuotta yhtä hampaiden kiristelyä. Sitten erottiin, olin itsekseni puolisen vuotta ja löysin vapaan lapsettoman miehen. Nyt meillä on 3 ja 1-vuotiaat lapset. En usko että olisin ollut koskaan aidosti onnellinen tässä entisessä uusperhekuviossa. Nyt voin sanoa olevani onnellinen ihminen. Elämä on ollut hyvää. Tsemppiä!

    • lapsista pitävä

      aika uskomatonta,,, tytär kuuluu siihen pakettiin minkä oot valinnut,,,, et voi sille mitään,,, sinun on sit erottava jos ahdistaa,,, lapsi on syytön,, ja se on ollu isällään ennen sinua,,, muista se,,, itse oot valinnut,,,, sinun pitää hakea semmonen mies kellä ei ole lapsia,,,,äläkä koskaan itse edes harkitse saavasi lasta,,,, ahdistut varmaan vielä enemmän,,,,

    • Kysymyksiä

      Kuinka noin pian muutit miehen kanssa yhteen jolla on lapsikin vielä?

      Minä seurustelin seitsemän vuotta ennen kuin muutimme saman katon alle.

      Kyllä toisilla on nopeeta touhua ja eikä mikään ihme jos ahdistaa. Täytyykö sen lapsen tulon olla joku jumalaton ihme? Yks kakara sinne sun tänne ja toinen tänne. Toiset ämmät sekoo kokonaan päästään saatuaan sen kakaransa eikä kukaan muu ole sen jälkeen mitään.

      Mitkään puhumiset kenenkään kanssa eivät auta, jos ahdistut niin ahdistut. Samantekevää vaikka kuinka paskaa koittaisit jauhaa. Olet mustasukkainen ja koet sen kakaran kilpailijanasi. Tuolla luonteellasi ja lapsettomana ihmettelen kun yleensäkkin lähdit sen miehen kanssa samaan kelkkaan ja äkkiä yhteen? Otitko vaan jonkun kun et parempaakaan saanut?

    • nipsukka1

      Muuta mahdollisuutta ei ole kuin hyväksyä tilanne sellaisena kuin se on,et voi vaatia miestä luopumaan tyttärestään jota hän rakastaa ja jonka isä hän on.Nostan hattua noin vastuuntuntoiselle miehelle ilman muuta,ainoa este ei tässä ole kuin sinä itse.Älä siis pilaa suhdettasi sillä että teet moisesta asiasta hirveän numeron,asia on niinkuin se on.

      Jos haluat pitää miehen niin on myös pidettävä tytär,yhtähyvin asia voisi olla toisinpäinkin.Ei kukaan luovu omasta lapsestaan vain sen takia että uusi kumppani ei pidä lapsesta.Et tekisi itsekään niin,joten älä vaadi toistakaan tekemään niin.

      Lapsi on aina etusijalla oli tilanne mikä hyvänsä ja sille et voi mitään,joko luovut miehestä tai opettelet hyväksymään asian selvänä tosiasiana.

    • Heidihelinä

      Ota kissasi ja lähde kiireesti kalppimaan , ennenkuin saat aikaseksi jotain peruuttamatonta. Et ole aikuinen, kannattaa mennä mamin luo vielä kasvamaan . kahden aikuisen ihmisen suhde on tiedätkö paljon muutakin kuin sängyssä pyörimistä, mutta sinä et varmasti sitä edes ymmärrä . Surkea tapaus.

    • järki käteen

      Löytyy sinkku miehiä ILMAN LAPSIA! Jos ahdistaa lähde elä pilaa isän ja tyttären suhdetta.

    • TYTTÖ ON ISÄN LAPSI

      OLET ITSEKÄS NAINEN!!

      KASVA AIKUISEKS, LAPSELLA ON OIKEUS OLLA OLEMASSA.


      HANKITTU ENNEN SINUA, OLET MUSTASUKKAINEN LAPSELLE.

    • Menneisyyttä ei voi paeta, ei muuttaa, elä sen kanssa --tai se vie tulevaisuudenkin.

    • 19+12

      Tunteesi ovat tunteitasi ja siten sallittuja. Toivottavasti löydät teille sopivan ratkaisun.

      Toivottavasti saat selkeyttä vaikka keskustelemalla ammattiauttajan kanssa / miehesi kanssa tms.

      Itselläni on lapsuudessa ollut ilkeä äitipuoli ja se oli ikävä kokemus. Vanhempana olen miettinyt, että ehkä hänelle oli vaikeaa se, ettei saanut omia lapsia. Anteeksi olen antanut menneet. En tuomitse.

      Itse olen nykyään sinkkuna ja yhden lapsen äiti. En tiedä miten uusi kumppani jos sellaisen löydän tulee suhtautumaan lapseeni. Jos uudella kumppanillani on lapsi en tiedä etukäteen miten suhtautuisin hänen lapseensa.

      Elämä on..

    • ihmettelevä

      Joo,ei voi ymmärtää,että ajattelet noin!Lapsi on aina syytön!Ja jos olet aikuinen ihminen niin sinun pitäisi tajuta lapsen etu!!

    • carry on--

      ajattele joskus muitakin kuin itseäsi. anna sille lapselle oikeus hyvään lapsuuteen. sinä et kkulu siihen.

      • sanmaria

        eiköhän jokaisen ihmisen tunteet ole ihan oikeutettuja. juuri siksihän asiasta puhutaan että siihen jonkinlaista ratkaisua etsitään. koetko että sinun kommenttisi on millään lailla rakentava kenenkään suhteen?? parin vuoden suhde johon lapsi on myös jo tottunut ja sinä kommentoit että hän ei kuulu lapsen elämään :o ehkä jonkun muun olisi syytä ajatella hieman pidemmälle. lapsen hyvinvointi lähtee aikuisista!!! AINA


    • asialinjalla

      Sinun täytyy tehdä itsellesi täysin selväksi, että miehelläsi on tytär. Hän on ollut miehelläsi jo ennen kuin hän sinua edes tunsi, ja tulee olemaan sittenkin, kun sinä et ole enää hänen elämässään. Miehesi on kokenut tyttären odotuksen, syntymän ja vauva-ajan yhdessä tyttären äidin kanssa. Miehesi on rakastanut tyttärensä äitiä aikansa, mutta sitten rakkaus on ilmeisesti loppunut. Niin voi käydä teidänkin rakkaudellenne. Nämä ovat tosiasioita, hyväksyitpä sinä ne tai et.
      Kun olet tämän ymmärtänyt, voit tehdä omat valintasi ja jatkaa elämääsi niin kuin tahdot.

    • Pian kiitollinen

      Minulla on yksi lapsi, ja olen harkinnut toisen lapsen tekemistä, mutta en haluaisi lapselleni pikkusiskoa tai veljeä, vaan isosiskon tai veljen. Sellaista lapsi itsekin toivoo. Mutta eihän se mahdollista ole, kun olemme lapsen isän kanssa onnellisesti yhdessä. Eli ajattele: Sä saat jotain, mitä kaikki ei voi saada.
      Kyllä yhden lapsen vanhempana on kiitollinen kenestä tahansa lapsesta, joka tulee käymään. Leikkiseuraa on tärkeää, myös isolla ikäerolla. on upeaa, kun lapsella on seuranaan isompi lapsi, jota voi ihailla.

    • Pian kiitollinen

      Ajattele myös, miten hienoa on, että tiedät jo valmiiksi, että mies on hyvä isä. Tiedät, ettet sinä ole se, joka joutuu laittamaan aina ruokaa ja tekemään kaiken.

      Niinkin voi käydä niissä suhteissa, jossa lapsi on molempien ensimmäinen. Eli että nainen joutuu olemaan äiti sekä lapselleen että miehelleen. Onhan miehesikin saattanut olla sellainen mies, ehkäpä jopa eron syy ollut.

      Mutta nyt, kun on välillä lapsesta yksin vastuussa, on kasvanut siksi mieheksi, joka on nyt. Eli ole kiitollinen, ettei sinun tarvitse aloittaa miehesi kasvatusta alusta, vaan kun saatte yhteisen lapsen, voitte kaikki kolme keskittyä uuteen tulokkaaseen, sinä äitinä, miehesi isänä ja miehesi tytär isosiskonsa. Sitä kautta sinustakin tulee ikään kuin enemmän sukua tytärpuolellesi kun teillä on yhteinen verisukulainen.

      • sultanjavoitparemmin

        Älkää erotko niin ei tule ongelmia,ja lapsenteko vain joutsenpareille.Voi vee tuollaisia jossa aina lapsi kärsii kun isännällä alapää vetää muualle tai justiina sekoilee tunnelämänsä kanssa perheen hajalle ja uusiin nyksiin ja katkeriin exiin kaikki päättyy ja hauskaa on järkevillä aikuisilla,salli mun nauraa.


    • sanmaria

      ota rauhallisesti ja laske mmm pariin sataan :) höh olipa hyvä neuvo :/ oman kumppanin lapsiinhan pitäisi suhtautua aina hienosti ja ymmärtäväisesti... niin PITÄIS mutta ei ole pakko. itse olen suhteessa miehen kanssa jolla kaks lasta.. mullakin yksi oma lapsi. en tiedä mitä mies ajattelee mutta mulle hänen lapset, vaikka ihania ovatkin, ei ole minun lapsia. en mahda sille tunteelle mitään vaikka kuinka yritän. samoilla vuoroviikoilla lasten kanssa ollaan , yhdessä ei asuta mutta tekemisissä koitetaan olla. en tiedä jotenkin vain ei anna ajatus rauhaa lasten äidistä enkä oikein tiedä isästäkään :O mä en oikein keksi sulle mitään lohdutuksen sanaa ja varmaan ihan joutavaa kirjoittaa ylipäätään, mutta ajattelin sun jutun luettua ilmoittaa että et ole suinkaan ainoa joka moisia tunteita tuntee.

    • Olisiko mahdollista, että olet alitajuisesti mustasukkainen miehen entiselle vaimolle tytön kautta? Tyttö saattaa muistuttaa olemassaolollaan jotenkin entistä vaimoa. Ole sinä vain vahva oma itsesi. Tyttö kasvaa joka tapauksessa ja jossain vaiheessa ottaa etäisyyttä teihin molempiin, ja anna sen tapahtua. Tue tyttöä mieluumin kuin annat käytökselläsi tytön ymmärtää, ettei ole toivottua seuraa. Jossain kehityksen vaiheessa tytöt rakastuvat isiinsä ja pojat äiteihinsä, mutta se on aivan erilaista rakkautta kuin aikuisten keskinäinen rakkaus. Vanhempien täytyy tämä käsittää ja käyttäytyä oikein. Anna tytön kasvaa rauhassa. Paljon tietysti riippuu siitäkin, että miten mies toimii. Jos on liian lälly eikä osoita asemaasi myös tytölle, niin anna rakentavasti ymmärtää mikä on pelin henki, mutta ei mielellään tytön kuullen. Tytär ja puoliso/vaimo/avovaimo/seurustelukumppani ovat eri asioita. Tyttö saattaa jossain vaiheessa käyttäytyä inhottavastikin, mutta sekin kuluu siihen lapsen kehitykseen, pitää kokeilla sinua, jaksatko.. Lapsi on kuitenkin lopulta lapsi, vaikka pieni aikuinen. Yritä tukea tyttöä, olla kaveri. On kuitenkin oma yksilönsä, eikä miehen entinen vaimo.

    • kyllä vaan

      Ongelmaan löytyy lääketieteellinen selitys,jota et ehkä itse havaitse.
      1.Olet narsistinen luonne 2.Sinulla on empatian puute.
      Tämä ei ole haukkumista,vaan se löytyy tekstistäsi.

    • seuraan häntä

      Jo Jeesus osasi neuvoa oikein: "Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi"
      .
      "Ei kukaan, joka laskee kätensä auraan ja katsoo taakseen,
      ole sovelias Jumalan valtakuntaan."

      Katso iäisyyden silmin, älä katso taaksepäin, kyllä Jumala
      hoitaa kaikki luotunsa, rakasta kuin hän.

    • vanhemmuus

      Parisuhde ei tule kestämään jos lapsia ajatellaan vain edellisen suhteen kiusallisina jäänteinä. Lasten jako tähän malliin uudessa parisuhteessa ei ole tervettä: 1) meidän yhteiset lapset, 2) hänen x- lapsensa ja 3) minun lapseni.
      Miksi edes ryhtyä parisuhteeseen jos ei kestä toisen olemassaolevia lapsia? Mihinkäs sen aikuisen pitäisi panna entisestä suhteesta tulleet lapset? Pitäisikö ne hylätä jotta uusi kumppani ei häiriinny?
      Lapsilla pitäisi olla oikeus turvallisiin ja tasapainoisiin vanhempiin.

      • 7+2

        Meistä ei kumpikaan siedä toistemme lapsia. Tiedämme sen. Sovittu on että asiaa ei näytetä lapsille. Miehen lapset on vahinkoja ja onkin todennut että olisi ne lapset tehnyt minun kanssani, mutta noi on nyt tuossa. Omat lapseni on ihan tahallaan hankittuja ja heidän isäänsä en vaihtaisi mihinkään. Nykyiseen suhteeseemme ei tule yhtään lasta. Se vaihe elämästä on ohi. Ollaan kummatkin noin 40v ja todettu, että ollaan jo liian vanhoja hankkimaan lapsia. Nyt täytyy vaan hammasta kiristellen elää tämä elämänvaihe loppuun.


    • aina saa apua

      Nimerkki: Marjoni26
      Jos teillä muuten menee hyvin niin minusta teidän kannattaa yrittää keskustella tuosta lapsi asiasta kunnioitettava isä joka rakastaa lastaan ja kyllä hän sinuakin rakastaa jos on tähänkin asti rakastanut ymmärrän hyvin tunteesi ja niissä ei ole mitään pahaa epäilen että sinulle on tapahtunut itsellesi lapsena jotakin mikä nyt aikuis iässäkin vielä vaikuttaa ei kannata sen takia minusta teidän luovuttaa jos se on vaan lapsi joka ahdistaa tässä teille hyvä kurssi:

      http://www.penttinenkj.fi/

      http://www.katajary.fi/suhteen-kriiseihin/solmuja-parisuhteessa/solmuja-parisuhteessa-ryhmat/tulevat-ryhmat/146-solmuja-parisuhteessa-23-8-2014

      sitä paitsi tuite ei tarvitse hävetä ne pitää vaan kokea ja jatkaa elämässä eteen
      päin suositelen tuota kurssia ja ottakaa tyttö mukaan kursille ja ottakaa aikaa ja tutustukaa toisiinne paremmin mutta tuo kurssi sopii juuri teille

    • älä pilaa elämääsi

      marjoni 26 :

      Anteeksi vaan !

      vahvasti olen sitä mieltä,
      sinun kannattaa alottaa itsenäinen oma elämä jossakin muualla kuin nykyisen kumppanin kassa samankaton alla,
      aivan oikein jos pakkaat laukkusi,
      ole vielä hyvin nuori, löydät vapailtamarkkinoilta vapaan " neitseelisen " siis ei erottu eikä toisen omaa olevan miehen
      häneen tulet rakastumaan syvästi, hänen kanssaan saat ainutlaatuisen perheen ja lapsia,
      kannattaa kääntyä perehneuvolan puoleen tai terapiaan että löydät isesi ja ymmärrät mitä oikeesti elämältä odotat,
      älä pilaa elämääsi noin nuorena,
      tuo " piikki " toisen naisen lapsi , se tulee sina pistämään ikuisesti jos jäät tähän suhteeseen,


      Nykyään erotaan avioliitoista aivan liian herkästi,
      ihmisten kannattaa aina ongelmien ilmettyttyä parisuhteeseen hakeutua h e t i perhe leirille, tai perheneuvolaan, asiat yleensä korjaantuu aina, ja parisuhteesta tulee entistäki onnelisempi ja turvallisempi, yhdessä on hyvä vanhentua
      sillä vanhana ei mikään ole kalliimpaa kuin se ainoa oikea oma puoliso loppuun asti,
      näin oli meillä,

      • marjoni26

        Onpas aihe herättänyt keskustelua, hyvä niin :) varmasti yksi ongelmani on se että olen perheen ainut lapsi. Minä olen saanut kokea yksin kaiken huomion, mutta en allekirjoita että olisin syntynyt kultalusikka suussa. On minulta asioita vaadittukin, mutta minä olen ollut se huomion keskipiste. Se on yksi ongelmani, uusi tilanne kun joutuu jakamaan mieheni huomio. 'Normaalistihan' tuore avopari vain huomioi toisiaan, mutta meillä on vielä meidän lisäksi koululainen huomioitava. Kyllä uskon lapsen olevan vilpitön puheissaan, tuumasi minun olevan maailman paras aikuinen.


      • marjoni26 kirjoitti:

        Onpas aihe herättänyt keskustelua, hyvä niin :) varmasti yksi ongelmani on se että olen perheen ainut lapsi. Minä olen saanut kokea yksin kaiken huomion, mutta en allekirjoita että olisin syntynyt kultalusikka suussa. On minulta asioita vaadittukin, mutta minä olen ollut se huomion keskipiste. Se on yksi ongelmani, uusi tilanne kun joutuu jakamaan mieheni huomio. 'Normaalistihan' tuore avopari vain huomioi toisiaan, mutta meillä on vielä meidän lisäksi koululainen huomioitava. Kyllä uskon lapsen olevan vilpitön puheissaan, tuumasi minun olevan maailman paras aikuinen.

        Mitä tuntemuksia tuo maailman parhaaksi aikuiseksi sanominen aiheutti? On muuten todella suuri asia jos lapsi sanoo näin... Toivon todella että osaisit arvostaa tuollaista huomion osoitusta. Sun täytyy saada rauhassa miettiä tunteitasi ja arvioida pysytykö ikinä olemaan ahditumatta...


    • Lapsi ykkössijalle

      Pieni on se äidinrakkauden määrä, joka riittää vain omille lapsille. Kannattaisi miettiä, miltä se tuntuisi, jos itse olisit sen miehesi lapsen asemassa. Jos et hyväksy lasta, parempi lähteä, sillä paha äitipuoli on lapselle paljon pahempi kuin ei äitipuolta ollenkaan. Mene ihmeessä yksin perheneuvolaan selvittelemään tunteitasi. Voit löytää syyn niille ja parhaassa tapauksessa päästä niistä tai sitten sinulle selviää, ettet kykene hyväksymään lasta ja se on siinä. Tärkeintä on se, ettei lapsi tule kärsimään sinun käytöksestäsi ja hyväksymättömyydestäsi. Muu on itsekkyyttä.

    • Ei halua pilataelämä

      Nimerkki: älä pilaa elämääsi
      SANOIT TODELLA ILKEÄSTI TUSKIN HÄN VÄLTÄMÄTTÄ PILAA ELÄMÄÄNSÄ KYLLÄ SITÄ PAITSI UUSIO PERHEETKIN TOIMIVAT ESIM. MUN POIKAYSTÄVÄ ON NYT 25.V HÄNELLÄ ON ISÄPUOLI JA BIOLOGINEN ÄITI JA KAKSOS VELIPUOLET TOISESTA ISÄSTÄ JA TÄMÄ PERHE MALLI TOIMII IHAN HYVIN ETTÄ ÄLÄ SINÄ ALA HÄNTÄ MÄÄRÄÄMÄÄN MITÄ HÄNEN PITÄISI TEHDÄ JOS HÄN RAKASTAA MIESTÄÄN JA PÄÄSEE YLI SIITÄ LAPSI AHDISTUKSESTA JA SAA APUA JA PÄÄTTÄÄ ETTÄ HALUAA JATKAA JA PYSTYY SELVITTÄMÄÄN TUNTEENSA JA MISTÄ TÄMÄ AHDISTUS JOHTUU TUON ON KYLLÄ TOTTA ETTÄ NYKYÄÄN EROTAAN IHAN MITÄTTÖMÄN SYYN TAKIA AVIOLIITOSTA JOS MENEE HUONOSTI TÄYTYY OSATA HAKEA APUA NYKYISIN SAA APUA JA AVIOPARITKIN VOIVAT MENNÄ AVIOLITTO LERILLE LUIN AVIOLIITTO LEHDESTÄ ETTÄ YKSI PARISKUNTA OLI MENNYT NAIMISIIN EIKÄ MENNYT NORMAALILLE HÄÄ MATKALLE VAAN SUORAAN AVIOLIITTO LEIRILLE KUN OLIVAT VIRALLISESTI NAIMISISSA

      • marjoni26

        Miksi muuten iso joukko teistä ihmisistä kannustaa eroon? Eikö toinen ero lapsen elämän aikana ole jo melkoisen ikävä asia. Vielä kun hän välittää niin aidosti minusta. Ja mieheni rakastaa minua. Niin hän on sanonut, että kun tapasi minut tiesi vasta mitä rakkaus on. Olen puhunut hänelle avoimesti tunteistani, koska me ei salailla mitään. Luotetaan toisiimme täysin. Välillämme on jotain mitä en ole koskaan kenenkään kanssa kokenut. Molemmat tunnemme rakkauden ja mieheni ei ole koskaan sanonut lapsen olevan tärkein hänelle vaan että minä ja tyttö olemme hänen elämänsä tärkeimmät asiat. Lapsen äidistä ero on tapahtunut vuosia sitten ja se ei ole ongelma. Lähdin alunperin kirjoittamaan tänne että MITEN oppisin käsittelemään asiaa niin, että myös minulla olisi aina hyvä olla.


      • marjoni26 kirjoitti:

        Miksi muuten iso joukko teistä ihmisistä kannustaa eroon? Eikö toinen ero lapsen elämän aikana ole jo melkoisen ikävä asia. Vielä kun hän välittää niin aidosti minusta. Ja mieheni rakastaa minua. Niin hän on sanonut, että kun tapasi minut tiesi vasta mitä rakkaus on. Olen puhunut hänelle avoimesti tunteistani, koska me ei salailla mitään. Luotetaan toisiimme täysin. Välillämme on jotain mitä en ole koskaan kenenkään kanssa kokenut. Molemmat tunnemme rakkauden ja mieheni ei ole koskaan sanonut lapsen olevan tärkein hänelle vaan että minä ja tyttö olemme hänen elämänsä tärkeimmät asiat. Lapsen äidistä ero on tapahtunut vuosia sitten ja se ei ole ongelma. Lähdin alunperin kirjoittamaan tänne että MITEN oppisin käsittelemään asiaa niin, että myös minulla olisi aina hyvä olla.

        Sellaista tilannettahan ei ellämässä ole että aina olisi hyvä olla. Ja täällä on aika monia neuvoja annettu miten voisit käsitellä tunteitasi. Lapsi ei ikinä lähde miehesi elämästä pois, ja vaikka teidän rakkaus on todella syvää, on se taatusti myös lasta kohtaan. Ja valintatilanteessa, mitä toivottavasti ei tule mitataan tuon rakkauden määrä. Jos lapsi tietäisi että ero tulisi hänen takiaan se olisi kyllä hänelle varmasti suuri syyllisyyden taakka... Joten on hyvä jos puhutte asiasta ilman että hän kuulee.


      • tyttö vaan
        marjoni26 kirjoitti:

        Miksi muuten iso joukko teistä ihmisistä kannustaa eroon? Eikö toinen ero lapsen elämän aikana ole jo melkoisen ikävä asia. Vielä kun hän välittää niin aidosti minusta. Ja mieheni rakastaa minua. Niin hän on sanonut, että kun tapasi minut tiesi vasta mitä rakkaus on. Olen puhunut hänelle avoimesti tunteistani, koska me ei salailla mitään. Luotetaan toisiimme täysin. Välillämme on jotain mitä en ole koskaan kenenkään kanssa kokenut. Molemmat tunnemme rakkauden ja mieheni ei ole koskaan sanonut lapsen olevan tärkein hänelle vaan että minä ja tyttö olemme hänen elämänsä tärkeimmät asiat. Lapsen äidistä ero on tapahtunut vuosia sitten ja se ei ole ongelma. Lähdin alunperin kirjoittamaan tänne että MITEN oppisin käsittelemään asiaa niin, että myös minulla olisi aina hyvä olla.

        Niin hullulta kuin se kuulostaakin niin anteeksiantamalla pääsee kummasti eteenpäin. Vaikka tietääkin ettei toinen ole tehnyt mitään väärää missään kohtaa mutta jos päättää antaa anteeksi sen ettei asiat mennyt kun ite aiemmin oli unelmoinut, siitä voi olla apua. Tosin se päätös pitää muistaa vaikka samat ahdistukset tulis vielä myöhemminkin ajatuksiin ja syrjäyttää ne, olishan asia silloin anteeksiannettu ;)


      • Hei vain
        marjoni26 kirjoitti:

        Miksi muuten iso joukko teistä ihmisistä kannustaa eroon? Eikö toinen ero lapsen elämän aikana ole jo melkoisen ikävä asia. Vielä kun hän välittää niin aidosti minusta. Ja mieheni rakastaa minua. Niin hän on sanonut, että kun tapasi minut tiesi vasta mitä rakkaus on. Olen puhunut hänelle avoimesti tunteistani, koska me ei salailla mitään. Luotetaan toisiimme täysin. Välillämme on jotain mitä en ole koskaan kenenkään kanssa kokenut. Molemmat tunnemme rakkauden ja mieheni ei ole koskaan sanonut lapsen olevan tärkein hänelle vaan että minä ja tyttö olemme hänen elämänsä tärkeimmät asiat. Lapsen äidistä ero on tapahtunut vuosia sitten ja se ei ole ongelma. Lähdin alunperin kirjoittamaan tänne että MITEN oppisin käsittelemään asiaa niin, että myös minulla olisi aina hyvä olla.

        Jos mies ei ole sanonut, että lapsi olisi hänelle tärkein, ja jos lapsessa ei ole mielestäsi mitään vikaa, niin mikä tässä sitten loppujen lopuksi on ongelmana? Haluaisitko mieluummin olla miehen ex-vaimo, jonka kanssa hänellä on lapsi mutta jota hän ei enää rakasta? Tuskin?


    • aina saa apua

      Kiva kuulla että olet saanut neuvoja täällä keskustelupalstalla Annan sellaisen neuvon että ei kannata luovuttaa niikuin aikaisemmassa viestissä laitoin niin tuo kurssi on teitä varten kannattaa ohtaa yhteyttä se voisi jopa lähentää sinua ja miehesi tyttöä ja jos teilläkin mitä kerroit menee muuten hyvin ja teillä toimii se arki niin mielestäni ei ole mitään syytä pakata laukkua ja lähteä suhteesta pois kursilla voitte keskustella ammatti auttajan kanssa ja se voi lähentää teitä kaikkia ja harva mies välittää tytöstään noin tunnollinen mies ei ole tehnyt ainakaan niin ilkeää temppua kuin oli ilta lehdessä juttu että isä hylkäsi lapset Helsingin asemalle ja sanoi poliisille suoraan että ei kiinnosta luin tämän jutun iltasanomista/ tai Iltalehti hyvä että pidätte tytöstä huolta Helsin poliisi auttoi lapset takaisin junaan että pääsivät takaisin pohjan maalle lapsille tuli varmaan tosi paha mieli kun isä hylkää lapset voi mennä kokonaan luottamus teillä on sentään asiat hyvin

    • tarkista tuotesuoja

      Se voi olla vaikka viisisataa ruokot kuussa per lapsi

      Tarkista montako tytärtä miehelläsi on ennen kuin rakastut lopullisesti

      Eläminen menee aika kaposeksi jos on ruokot maksussa
      ja sitten vielä kiukkuinen ex-akka hääräämässä

    • Kyllä sinun täytyy tehdä itse ratkaisusi: joko käsittelet asian tyttärestä ja hyväksyt hänet elämäänne tai päätät suhteen ja etsit miehen , jolla ei ole ennestään lapsia.
      Aika yksinkertaista, eikö? Ei lapsikaan nauti isänsä kanssa olemisesta, jos siellä on ahdistunut asuinkumppani! There are plenty of fish in the sea!

    • love rules

      Rakastava ihminen rakastaa kaikkia ihmisiä. Miehesi tytär ei ole mikään miehen ex-heila, vaan täysin toinen henkilö.

      Minä olisin iloinen, että saisin tytön valmiina. Ei tarvitse kärsiä raskausaikaa ja synnytystä. Teistä voi tulla parhaat kaverit. Aikuisenakin käytte yhdessä shoppailemassa ja teette kaikkea kivaa.

      Uskon, että rakastamisen kyvyssäsi on rajoitteita, koska et ole saanut itse tarpeeksi rakkautta lapsuudessa ja sen jälkeen.

      Itse rakastaisin tyttöä niin paljon kuin sydämestä lähtee ja sitten saisin takaisin vastarakkauden tytöltä ja kaikki olisivat onnellisia.

    • 7+5

      Hyvää mustasukkaisuutta. Toivottavasti et lapselle näytä ahdistustasi, koska hänen vikahan se ei missään nimessä ole.

      Onhan se vaikea käsittää, että mies on joskus rakastanut ja tehnyt lapsen. Mielestäni kumminkin typerää ajaa mies siihen asetelmaan, että joko/tai. Sinä vai lapsi. Kaikkihan tietää mitä isä silloin tekee, koska naisia löytyy aina...Mutta lapsi on jo tehty.

      Kannattaa käydä keskustelemassa jonkun pääpöpeihin lukeneen ihmisen kanssa, koska jokaista varmasti välillä ketuttaa puolison lapsi mutta jos siitä ongelman tekee niin silloin vika on jossain muussa, kuin lapsessa.

    • aina saa apua

      marjoni26: mene tolle kursille:

      Tuossa vielä linkit

      http://www.penttinenkj.fi/

      http://www.katajary.fi/suhteen-kriiseihin/solmuja-parisuhteessa/solmuja-parisuhteessa-ryhmat/tulevat-ryhmat/146-solmuja-parisuhteessa-23-8-2014
      se voi auttaa teitä en kyllä ymmärrä minäkään et miksi moni kannustaa Eroamaan ei se ole vältämättä hyvä lapsenkaan kannalta hyvä

      PARITERAPIA / PARISUHDENEUVONTA http://www.penttinenkj.fi/palvelu4.html

      Tarkastellaan hellyyden ja läheisyyden merkitystä parisuhteessa.

      Tutkitaan vuorovaikutustaitoja ristiriitatilanteissa ja arjessa.

      Aiheena voi olla uskottomuus, uhkaava ero, mustasukkaisuus tai muu vaikea
      elämäntilanne parisuhteessa.

      menkää tuohon uskon että se auttaa jos susta tuntuu pahalta kun monet tuntuvat olevan sitä mieltä että pitää erota ei se ole vältämättä hyvä asia jos pystyy ilman eroa selvittämään asian mutta toi voi ihan oikeasti auttaa teitä elämässä eteen päin ja ottakaa tyttö mukaan keskusteluun tai sitten menkää ihan kahdestaan ja viekää tyttö siksi aikaa hoitoon vaikka mummolle tai muille sukulaisille

    • hggwewfa

      hah, kannattaa harkita kaksi kertaa ennenkuin aloittaa suhteen yh:n kanssa. meikäläinen ei yh:ta ottaisi vaikka olisi miljonääri.

      • koilknu

        Ei tuossa missään ole sanottu että isä olisi yh.... vaan onhan aloittaja maininnut äidinkin olemassa olon...


    • apina 7

      itse kans rakastuin kans mieheen jolla oli valmiiks kaksi poikaa no ei siinä mitään aluks en ajatellu asiaa kun ne oli eronnu naisen kans mutta sit päätin et kyllä saa jäähä koska se on aikamoista sirkusta helpompi on ottaaa sellanen jolla ei ole lapsia

    • Oletpa itsekäs

      Ihan sairaan itsekästä tekstiä, mutta valitettavan totta aivan liian monien kohdalla. Sitä halutaan kahmia koko huomio itselleen ja silloin etenkin naiset kokevat miehen tyttäret uhaksi itselleen. Tulet aiheuttamaan vielä pahat traumat lapsiparan elämään. Parempi ettet ole koskaan tekemisissä kenekään lapsien kanssa tuolla asenteella.

    • skördä

      Ihan sama, panin viime yönä sun äitiä ja se nautti ihan kybällä.

    • Isä

      Toi on aika jännä juttu, mut tosi tavallista. Jos naisella on lapsi, hän pitää itsestäänselvänä et mies hyväksyy lapsensa. Mut naisille on paljon vaikeempaa hyväksyä miehen lapsi. Etenkin jos isällä ja lapsella on läheinen suhde.

      • oo8uoliuloi9u

        Hei ap,

        Ymmärrän hyvin tunteitasi. Sinulla asiaa mutkistaa toive omasta lapsesta ehkä, joten sellaisen saaminen voisi vaikuttaa positiivisesti. Toisaalta on vain niin, että ihminen ei ala rakastaa kaikkia vieraita lapsia, vaikka olisi tahtoa.

        Muodostin uusperheen miehen kanssa, jolla on lapsia. He tulevat hyvin toimeen omien lasteni kanssa ja alkuhuumassa juuri lulinkin, että kaikki menee hyvin. Itselleni tuli yllätyksenä, että ajan mittaan olen alkanut syvästi inhota yhtä miehen lapsista. Se vain pahenee ajan kuluessa, tilanne on aivan kauhea. En voi enää sietää hänen ääntäänkään tai katsoa häneen päin. Outoa on, että tunne on täysin epärationaalinen, järkevästi ajatellen siihen ei ole selitystä.

        Yritän olla mahdollisimman paljon pois tieltä, kun miehen lapset vierailevat meillä, mutta kokonaan heitä ei voi tietenkään vältellä. Tuntuu hirveältä ajatella, että heitä pitäisi tavata säännöllisesti vielä vuosia. Yritän psyykata itseäni ja tosiaan esittää mukavaa ja peitellä tunteitani lasten läsnäollessa, mutta kyllä mies on tunteeni havainnut ja varmasti lapset myös.

        Kun googlaa aiheesta keskustelja netissä huomaa, että tämä on näköjään hyvin yleinen ilmiö. Nimenomaan naisilla, harvemmat miehet purkavat palstoilla inhoaan naisen lapsia kohtaan. Maailmanhistoria on täynnä satuja pahoista äitipuolista, ja sellainen minä tosiaan tunnen olevani itsekin.

        Ehkä siinä on joku biologinen tausta, että äiti on lastensa pääasiallinen hoivaaja ja ehkä suosii omia lapsiaan? ja miehet ovat käyneet ympäri kylää siittämässä lapsia eri naisten kanssa? Olen ihan varma, että jotakin vahvasti eläimellistä taustaa tässä tunteessa on ja olisi hyvä, jos siitä puhuttaisiin enemmän. Nythän asia on totaalinen tabu.


      • marjoni26
        oo8uoliuloi9u kirjoitti:

        Hei ap,

        Ymmärrän hyvin tunteitasi. Sinulla asiaa mutkistaa toive omasta lapsesta ehkä, joten sellaisen saaminen voisi vaikuttaa positiivisesti. Toisaalta on vain niin, että ihminen ei ala rakastaa kaikkia vieraita lapsia, vaikka olisi tahtoa.

        Muodostin uusperheen miehen kanssa, jolla on lapsia. He tulevat hyvin toimeen omien lasteni kanssa ja alkuhuumassa juuri lulinkin, että kaikki menee hyvin. Itselleni tuli yllätyksenä, että ajan mittaan olen alkanut syvästi inhota yhtä miehen lapsista. Se vain pahenee ajan kuluessa, tilanne on aivan kauhea. En voi enää sietää hänen ääntäänkään tai katsoa häneen päin. Outoa on, että tunne on täysin epärationaalinen, järkevästi ajatellen siihen ei ole selitystä.

        Yritän olla mahdollisimman paljon pois tieltä, kun miehen lapset vierailevat meillä, mutta kokonaan heitä ei voi tietenkään vältellä. Tuntuu hirveältä ajatella, että heitä pitäisi tavata säännöllisesti vielä vuosia. Yritän psyykata itseäni ja tosiaan esittää mukavaa ja peitellä tunteitani lasten läsnäollessa, mutta kyllä mies on tunteeni havainnut ja varmasti lapset myös.

        Kun googlaa aiheesta keskustelja netissä huomaa, että tämä on näköjään hyvin yleinen ilmiö. Nimenomaan naisilla, harvemmat miehet purkavat palstoilla inhoaan naisen lapsia kohtaan. Maailmanhistoria on täynnä satuja pahoista äitipuolista, ja sellainen minä tosiaan tunnen olevani itsekin.

        Ehkä siinä on joku biologinen tausta, että äiti on lastensa pääasiallinen hoivaaja ja ehkä suosii omia lapsiaan? ja miehet ovat käyneet ympäri kylää siittämässä lapsia eri naisten kanssa? Olen ihan varma, että jotakin vahvasti eläimellistä taustaa tässä tunteessa on ja olisi hyvä, jos siitä puhuttaisiin enemmän. Nythän asia on totaalinen tabu.

        Kiitos viesteistänne. Osa selvästi yrittää provosoida minua, mutta siihen en jaksa lähteä. Teen vaan vielä asian joillekkin selväksi, että emme ole naimisissa, mieheni ei ole koskaan ollut naimisissa. Elämme avoliitossa. Minä en ole koskaan lapselle näyttänyt ahdistustani, ja miehellenikim se tuli yllätyksenä kun otin asian puheeksi. Olen ammatiltani sairaanhoitaja, joten työnilon kautta olen nähnyt mitä vahinkoa kasvava lapsi voi saada jos näyttäisin tunteeni. Ja ei minua 24/7 ahdista, mutta kuitenkin liian paljon, siihen nähden että minulla olisi hyvä olla koko ajan. Olen myös miettinyt voiko hormonaalinen ehkäisy lisätä ahdistustani tästä asiasta. Ja kun huono puoleni on myös liika miettiminen, mietin liian pitkälle asioita. Pitäisi enemmän oppia elämään ja nauttimaan hetkestä. Olemme mieheni kanssa puhuneet myös tulevaisuudesta, molemmat haluamme perustaa perheen yhdessä. Huomenna on varattu meille aika perheneuvojalle.


      • kaikella aikansa
        marjoni26 kirjoitti:

        Kiitos viesteistänne. Osa selvästi yrittää provosoida minua, mutta siihen en jaksa lähteä. Teen vaan vielä asian joillekkin selväksi, että emme ole naimisissa, mieheni ei ole koskaan ollut naimisissa. Elämme avoliitossa. Minä en ole koskaan lapselle näyttänyt ahdistustani, ja miehellenikim se tuli yllätyksenä kun otin asian puheeksi. Olen ammatiltani sairaanhoitaja, joten työnilon kautta olen nähnyt mitä vahinkoa kasvava lapsi voi saada jos näyttäisin tunteeni. Ja ei minua 24/7 ahdista, mutta kuitenkin liian paljon, siihen nähden että minulla olisi hyvä olla koko ajan. Olen myös miettinyt voiko hormonaalinen ehkäisy lisätä ahdistustani tästä asiasta. Ja kun huono puoleni on myös liika miettiminen, mietin liian pitkälle asioita. Pitäisi enemmän oppia elämään ja nauttimaan hetkestä. Olemme mieheni kanssa puhuneet myös tulevaisuudesta, molemmat haluamme perustaa perheen yhdessä. Huomenna on varattu meille aika perheneuvojalle.

        mitähän jos alkaisitte kasvaa aikuiseksi,niin olisi helpompaa käsitellä asioita.

        ei kaikki asiat sinun ympärilläsi pyöri,vaikka kuinka kuvittelisit,opit vain hyväsymään asiat tai sitten et.


      • Fobban
        marjoni26 kirjoitti:

        Kiitos viesteistänne. Osa selvästi yrittää provosoida minua, mutta siihen en jaksa lähteä. Teen vaan vielä asian joillekkin selväksi, että emme ole naimisissa, mieheni ei ole koskaan ollut naimisissa. Elämme avoliitossa. Minä en ole koskaan lapselle näyttänyt ahdistustani, ja miehellenikim se tuli yllätyksenä kun otin asian puheeksi. Olen ammatiltani sairaanhoitaja, joten työnilon kautta olen nähnyt mitä vahinkoa kasvava lapsi voi saada jos näyttäisin tunteeni. Ja ei minua 24/7 ahdista, mutta kuitenkin liian paljon, siihen nähden että minulla olisi hyvä olla koko ajan. Olen myös miettinyt voiko hormonaalinen ehkäisy lisätä ahdistustani tästä asiasta. Ja kun huono puoleni on myös liika miettiminen, mietin liian pitkälle asioita. Pitäisi enemmän oppia elämään ja nauttimaan hetkestä. Olemme mieheni kanssa puhuneet myös tulevaisuudesta, molemmat haluamme perustaa perheen yhdessä. Huomenna on varattu meille aika perheneuvojalle.

        Osa rakastaa kissa osa mirriä, se kai on tärkeintä!


    • Narsismin yli

      Olet varsin epäkypsä ihminen, yritä siis kasvaa aikuiseksi! Ei sinusta ole hyväksi äidiksi omille lapsillesikaan, jos et pysty hyväksymään miehesi lasta. Äidinrakkaus on laajimmillaan välittämistä kaikista maailman lapsista.

      "Inhottaa ajatus, että mieheni on kokenut jo sen mistä minä haaveilen rakkaimpani kanssa. Voiko enään uusi lapsi tuntua miltään? "
      Tämä on suoraan kuin NARSISTIN suusta - et sinä ole maailman napa ja tytärpuolesi on myös ihminen, lapsi, jolla on oikeus isään. Toivottavasti miehesi ei ole yhtä lapsellinen, ja hylkää lastaan sinun tahdosta.

      Olet selvästi mustasukkainen lapselle, mutta etkö tajua, että miehen ja naisen välinen rakkaus on täysin eri asia kuin vanhemman ja lapsen välinen rakkaus - ei kumpikaan ole toiselta pois. Miehesi on todennäköisesti parempi isä yhteisille lapsillekin, koska omaa kokemusta. Ja tytärpuolesi, jos saatte lapsia - tulee olemaan omien lastesi sisko, joten sinun omat lapsesi rakastavat häntä sisarenaan.

      MIETI NIITÄ IHMISIÄ, JOTKA ADOPTOIVAT LAPSET - JA RAKASTAVAT HEITÄ KUIN OMAANSA!

      Älä aikakaan ryhdy pahaksi äitipuoleksi - kaltoinkohdeltuja Erikoita on jo liikaa. Yritä kasvaa ihmisenä ja käsitellä MUSTASUKKAISUUDEN tunnettasi. Käyttäydy rakastavasti tytärpuoltasi kohtaan - kiintymys kasvaa ajan myötä. Tuo lapsi on samaa verta ja lihaa kuin miehesi, joten jos haluat miellyttää myös miestäsi - niin kohtele hänen lastaan hyvin.

      Rakasta siis itseäsi, lähimmäistäsi - ja Jumalaa yli kaiken!

      • 6+13

        Onpas pitkä ketju. Ymmärrän aloittajan tilannetta hyvin. Toisen ihmisen lapsia ei voi eikä pidäkään pystyä rakastamaan sen kummemmin kuin esim kavereitaan. Ei ole mitään universaalia äidinrakkautta jota jokainen nainen kokee. Lapsetkin on vain ihmisiä ja niitä sitten rakastaa kuin toista ihmistä tai sitten ei. Lapsen vaistokin on myytti. Ei ne huomaa teeskentelyä niin kuin eläimet. Ovat yhtä huijattavissa kuin aikuisetkin. Minä en jaksa lapsia eikä ne voisi vähempää kiinnostaa. Silti minä olen se kiva täti jonka syliin taaperretaan istumaan tai pyydetään leikkimään. Muut aikuiset paikalla jäävät kokonaan ilman saamaani huomiota. Samoin on mieheni lapset. Voin fyysisesti pahoin kun he on läsnä, mutta eivät ole tajunneet vieläkään että se johtuu heistä. Miehenikään ei ole tajunnut asiaa. Terapiassa käyn purkamassa pahaa oloani. Miehelläni on sanonta että puoliso on elämäksi ja lapset vain lainaksi. Niinhän se on. Ei sitä itsekään aikuisena vanhemmissaan roiku eikä niiden elämäkään kiinnosta. Jokaisen napanuoran pitäisi katketa viimeistään teini-iässä. Mutta voimia aloittajalle. Tiedän tunteen.


      • 13+19
        6+13 kirjoitti:

        Onpas pitkä ketju. Ymmärrän aloittajan tilannetta hyvin. Toisen ihmisen lapsia ei voi eikä pidäkään pystyä rakastamaan sen kummemmin kuin esim kavereitaan. Ei ole mitään universaalia äidinrakkautta jota jokainen nainen kokee. Lapsetkin on vain ihmisiä ja niitä sitten rakastaa kuin toista ihmistä tai sitten ei. Lapsen vaistokin on myytti. Ei ne huomaa teeskentelyä niin kuin eläimet. Ovat yhtä huijattavissa kuin aikuisetkin. Minä en jaksa lapsia eikä ne voisi vähempää kiinnostaa. Silti minä olen se kiva täti jonka syliin taaperretaan istumaan tai pyydetään leikkimään. Muut aikuiset paikalla jäävät kokonaan ilman saamaani huomiota. Samoin on mieheni lapset. Voin fyysisesti pahoin kun he on läsnä, mutta eivät ole tajunneet vieläkään että se johtuu heistä. Miehenikään ei ole tajunnut asiaa. Terapiassa käyn purkamassa pahaa oloani. Miehelläni on sanonta että puoliso on elämäksi ja lapset vain lainaksi. Niinhän se on. Ei sitä itsekään aikuisena vanhemmissaan roiku eikä niiden elämäkään kiinnosta. Jokaisen napanuoran pitäisi katketa viimeistään teini-iässä. Mutta voimia aloittajalle. Tiedän tunteen.

        Avioerotilastotkaan ei olisi niin karmaisevaa luettavaa jos aikuiset tajuaisi että parisuhde ensin sitten lapset. Lapset hyötyvät ensimmäisenä siitä että heillä on toisiinsa rakastuneet vanhemmat. Valitettavan usein käy kuitenkin niin että nainen irtisanoutuu parisuhteesta saadessaan lapsen. Silloin voi loppujenlopuksi koko perhe huonosti ja eniten lapset.


    • saman kokenut

      Hei, minulla oli samanlainen tilanne reilu kymmenen vuotta sitten. Miehellä oli kaksi lasta edellisestä liitosta. Tietysti heistä tiesin suhteeseen ryhtyessäni, mutta ikävä kyllä siinä alun rakastumisen huumassa ei juuri kukaan mieti tällaisia käytännön asioita. Siitä on minusta turha kenenkään täällä moralisoida. Että tiesithän sinä lapsesta avoliitton aloittaessasi.
      Minuakin ahdisti ja raivostutti aina kun lapset tulivat isänsä luo. Olin aivan outo noina viikonloppuina ja turhautuminen ja kiukku tulivat aika-ajoin myös riitoihin mieheni kanssa. Jos yhtään lohduttaa niin ajattele niin, että lapsi kasvaa eikä enää ole niin tiiviisti ja samanlailla miehesi elämässä kuin pienenä on. Jos ja kun saatte yhteisen lapsen myös se tulee helpottamaan oloasi ja ymmärrät myös miehesi tunteet ja velvollisuudet lasta kohtaan. Ei meitä ole tarkoitettu rakastamaan ehdoitta kaikkia maailman lapsia, ei edes sitä rakastamamme ihmisen jälkeläistä. Turha sellaistakaan on väittää. Mustasukkaisuus ja raivo on vain nieltävä ja annettava ajan kulua, kyllä se siitä sitten aikanaan helpottaa.

      • marjoni26

        Ihanasti pari edellistä kirjoitti. Aivan kun omasta suustani. Tuskin olen maailman ainut nainen joka kokee näin. Lapset on kivoja, mutta mieheni lapsi on sama kuin naapurin Kerttu tulisi hoitoon. Mukava lapsi johon ei ole tunnesidettä. Oma on aina oma. Sitä on turha kenenkään valehdella itselleen. Ihan kaikessa.


      • kahdentytönäiti
        marjoni26 kirjoitti:

        Ihanasti pari edellistä kirjoitti. Aivan kun omasta suustani. Tuskin olen maailman ainut nainen joka kokee näin. Lapset on kivoja, mutta mieheni lapsi on sama kuin naapurin Kerttu tulisi hoitoon. Mukava lapsi johon ei ole tunnesidettä. Oma on aina oma. Sitä on turha kenenkään valehdella itselleen. Ihan kaikessa.

        Luulen, että ongelmasi on se, että yrität yli voimiesi olla uus-äiti. Kuule oikeat äidit ovat pikku tytöilleen aika tylyjä, kommunikaatio tyyppiä "mee siivoon huoneesi ja sulla on liikaa meikkiä naamassa". Älä yritäkään olla enkeli 24/7, tulee vain itselle paha olo. Oikeutetusti ole sillä tavalla itsekäs, että kun tyttö tulee (viikonlopuiksi??) niin menet lenkille, kavereita tapaamaan, taidenäyttelyyn tai konserttiin. Se tyttö tulee tapaamaan ISÄÄNSÄ, jonka tulee viettää tytön kanssa maksimaalisesti aikaa, ehkä myös ulkoillen, sukulaisten luona käyden, pieniä matkoja tehden kahden tytön kanssa. uskon että helpottaa kummasti plus sulla on nyt oikeus nauttia sinkkuelämän iloista koskapa olet itse vielä nuori ja lapseton (oletan että mies vanhempi).


      • kolmenpojanäiti
        kahdentytönäiti kirjoitti:

        Luulen, että ongelmasi on se, että yrität yli voimiesi olla uus-äiti. Kuule oikeat äidit ovat pikku tytöilleen aika tylyjä, kommunikaatio tyyppiä "mee siivoon huoneesi ja sulla on liikaa meikkiä naamassa". Älä yritäkään olla enkeli 24/7, tulee vain itselle paha olo. Oikeutetusti ole sillä tavalla itsekäs, että kun tyttö tulee (viikonlopuiksi??) niin menet lenkille, kavereita tapaamaan, taidenäyttelyyn tai konserttiin. Se tyttö tulee tapaamaan ISÄÄNSÄ, jonka tulee viettää tytön kanssa maksimaalisesti aikaa, ehkä myös ulkoillen, sukulaisten luona käyden, pieniä matkoja tehden kahden tytön kanssa. uskon että helpottaa kummasti plus sulla on nyt oikeus nauttia sinkkuelämän iloista koskapa olet itse vielä nuori ja lapseton (oletan että mies vanhempi).

        Juuri näin kuin kahdentytönäiti sanoi. Ei me äidit olla kivoja eikä sinunkaan tarvitse olla. Anna miehen touhuta tytön kanssa. Isäänsähän se katsomaan tulee. Näissä uusperhekuvioissa ryvettyy täysin jos alkaa mielistelemään kaikkia. Omien lasteni äitipuoli on tyly. Käytännössä ei halua mitään kontaktia lapsiini. Hyvä niin koska hän ei ole niiden äiti vaan täysin ulkopuolinen ihminen. Hän on lasteni isän puoliso mutta meni naimisiin vain exäni kanssa ei lastemme. Lapsetkaan ei kohtele häntä kuin äitiä vaan kuin vierasta. Heillä ei ole mitään tunnesidettä toisiinsa. Lapsilla on jo isä ja äiti. Lisää ei tarvita.


    • yks tyyppi 80.vm

      NIMIMERKKI: hggwewfa
      Entä jos sulle käy joskus että hankit lapsia ja jäät jostain syystä YH:ksi ja joku sanoo noin kuin sinä niin olisit varmaan ihan eri mieltä käytä sitä perhanan järkeä saakeli sä olet kylllä V:mäisin ihminen kun noin voit sanoa sinä se et sitten elämästä tiedä hevon P:SKAa mun serkku seurusteli ja hänen nais ystävä kuoli ja hänestä tuli YH isä jos hän löytää joskus jonkun olen onnellinen hänen puolestaan SINÄ OLET TODELLA P:SKA tyyppi et siitä vaan tommonen sekasikiö

    • nuorimuori1

      Jännä näkökulma ap:lla. Itse olen ollut pari vuotta myös suhteessa mieheen jolla on entuudestaan lapsi. Olen niin kiintynyt tähän mukeloon, että joskus kun mietin, että jos meille sattuisikin ero, niin en tiedä miten pääsisin yli siitä kaipauksesta mitä myös lasta kohtaan tuntisin. Ahdistaa pelkkä ajatuksin.
      Minun olisi ehkä helpompi ymmärtää sinua jos miehesi lapsi olisi sellainen kunnon riiviö, mutta jos kerran tulette hyvin toimeen ja lapsi osoittaa kiintymystään sinulle niin pikkuisen outoa tuo ahdistuksesi. Meidän suhteessa lapsi hyväksyi minut samantien ja tullaan hyvin juttuun, mutta ensimmäiset kunnon kiukkupäivät aluksi hiukan pelästytti. Lähinnä siksi etten oikein tiennyt miten toimia. Nyt osaan ja uskallan jo komentaa hellästi tarpeen vaatiessa.
      Pidän lasta omanani ja rakastan häntä aivan hirmuisesti, ja rakastan myös olla "äiti", vaikka lapsen oikealle äidille toki annetaan tilaa ja kunnioitusta.

      Toivottavasti tosiaan ei käy niin, että jos tulevaisuudessa saatte yhteisen lapsen, niin tämä miehen lapsi jää varjoon eikä saa tasavertaisesti rakkautta sinulta. Toivottavasti asiat selkiytyvät parhain päin.

      • 3+6

        Aika jännä, että jotakuta pelottaa lapsen vaikeus. Itseäni ärsyttää juuri miehen lasten lapamatomaisuus. Heitä ei erota edes tapetista. Niin värittömiä ja hajuttomia ja mauttomia ihmisiä ei löydä mistään. Miten onnistuttukin luomaan lapsia ilman persoonaa. Yritän sitten provosoida ja ärsyttää heitä käyttäytymään edes jotenkin spontaanisti ja vaikka jos saisivat kunnon raivarin, mutta ei...No joku onnistuu tuollaisiakin rakastamaan.


      • nuori mummo
        3+6 kirjoitti:

        Aika jännä, että jotakuta pelottaa lapsen vaikeus. Itseäni ärsyttää juuri miehen lasten lapamatomaisuus. Heitä ei erota edes tapetista. Niin värittömiä ja hajuttomia ja mauttomia ihmisiä ei löydä mistään. Miten onnistuttukin luomaan lapsia ilman persoonaa. Yritän sitten provosoida ja ärsyttää heitä käyttäytymään edes jotenkin spontaanisti ja vaikka jos saisivat kunnon raivarin, mutta ei...No joku onnistuu tuollaisiakin rakastamaan.

        Onhan Se outoa!!! Tänä päivänä, lapsia vaan laitetaan ja sitten,,,. Tulkaa aikuisiksi ja rakastakaa lapsianne, olivat he sitten omia tai ei. Antakaa aikaa lapsillenne, siitä Se tunne side kasvaa,, tehkää yhdessä, leikki, leipominen, ulkoilu, liikuntaharrastukset jne.


      • 17+20
        nuori mummo kirjoitti:

        Onhan Se outoa!!! Tänä päivänä, lapsia vaan laitetaan ja sitten,,,. Tulkaa aikuisiksi ja rakastakaa lapsianne, olivat he sitten omia tai ei. Antakaa aikaa lapsillenne, siitä Se tunne side kasvaa,, tehkää yhdessä, leikki, leipominen, ulkoilu, liikuntaharrastukset jne.

        Aidosti rakastaa ei voi kuin omaansa. Vieraan kakara on vieraan kakara. Erityisesti naisilta sitä ei pitäisi olettaa lainkaan. Sillä ei ole mitään tekemistä aikuistumisen kanssa vaan se kertoo että ihminen on rehellinen. Minua pelkkä ajatus jo kammoksuttaa että joku vieras nainen alkaisi lässyttää jostain minun lasten rakastamisesta. Siis se on jo sairasta. Kyllä sen nyt ymmärtää että aikuiset rakastaa toisiaan mutta jonkun jälkeläisiä jotka ei ole edes omia. Ei tajua? Rakastaako sellaiset sitten kaikkia lapsia vai päättääkö ne vaan alkaa rakastaa jotain tiettyjä outoja lapsia? Kun ajattelee niin sehän on lähinnä perverssiä.


      • you_fail
        17+20 kirjoitti:

        Aidosti rakastaa ei voi kuin omaansa. Vieraan kakara on vieraan kakara. Erityisesti naisilta sitä ei pitäisi olettaa lainkaan. Sillä ei ole mitään tekemistä aikuistumisen kanssa vaan se kertoo että ihminen on rehellinen. Minua pelkkä ajatus jo kammoksuttaa että joku vieras nainen alkaisi lässyttää jostain minun lasten rakastamisesta. Siis se on jo sairasta. Kyllä sen nyt ymmärtää että aikuiset rakastaa toisiaan mutta jonkun jälkeläisiä jotka ei ole edes omia. Ei tajua? Rakastaako sellaiset sitten kaikkia lapsia vai päättääkö ne vaan alkaa rakastaa jotain tiettyjä outoja lapsia? Kun ajattelee niin sehän on lähinnä perverssiä.

        Maailmassa on niin paljon näkökulmia elämään, kuin on ihmisiäkin. Ei tossa mitään perverssiä ole, sinä olet vain kyyninen ja kylmä. Kyllä ihmiset rakastaa adoptoitujakin lapsia.


      • 20+3
        you_fail kirjoitti:

        Maailmassa on niin paljon näkökulmia elämään, kuin on ihmisiäkin. Ei tossa mitään perverssiä ole, sinä olet vain kyyninen ja kylmä. Kyllä ihmiset rakastaa adoptoitujakin lapsia.

        Sen nyt ymmärtää että rakastaa adoptoitua lasta. Rakkaus saa alkunsa epätoivosta ja halusta saada lapsi kuin lapsi. Kellään ei ole epätoivoinen tarve rakastaa jotain outoa lasta joka on väkisin tungettu elämääsi.


      • Aikuinen isä
        20+3 kirjoitti:

        Sen nyt ymmärtää että rakastaa adoptoitua lasta. Rakkaus saa alkunsa epätoivosta ja halusta saada lapsi kuin lapsi. Kellään ei ole epätoivoinen tarve rakastaa jotain outoa lasta joka on väkisin tungettu elämääsi.

        Miten niin väkisin? Eikö tämä nainen ole ennemmin tunkeutunut miehen ja lapsen elämään väkisin? Lapsi on ollut miehen elämässä jo ennen naista. Ihmeellistä ajatuksenjuoksua taas jollain. Taitaa olla kirjoittaja 20 3 itse vielä lapsentasolla.


      • 8+7
        Aikuinen isä kirjoitti:

        Miten niin väkisin? Eikö tämä nainen ole ennemmin tunkeutunut miehen ja lapsen elämään väkisin? Lapsi on ollut miehen elämässä jo ennen naista. Ihmeellistä ajatuksenjuoksua taas jollain. Taitaa olla kirjoittaja 20 3 itse vielä lapsentasolla.

        No eläkää sitten selibaatissa ja ilman aikuista ihmissuhdetta jos koette sen tunkeutumisena. Se on niin helppoa.


    • aviosta

      Satu ilkeästä äitipuolesta on totta. Naisen on vaikea ymmärtää miehensä eri naisen kanssa tekemiä lapsia. Äiti ei ole ilkeä ilkeyttään, vaan luonto tekee tehtäväänsä, eikä sille kukaan voi mitään.Lässytykset on erikseen,Karu totuus kulkee evoluution mukaan. Tilannehan on aikuisten ihmisten aikaansaama omien
      himojensa ja reppanuuden takia. Näitä sotkuja riittää kyllä.Lapsi siinä kärsii.

      • 20+8

        Onko sillä nyt niin merkitystä vaikka mies olisi lisääntynyt itsensä kanssa kun jos ei ole omassa kohdussa kasvanut niin ei ole.se että pakotetaan saman katon alle asumaan vieraan lapsen kanssa tietysti risoo. Sitähän voisi vaikka puliukon laahata kadulta kotiinsa ja alkaa silmät sinisinä väittää että kulta me nyt rakastetaan tätä. Ihan yhtä vaikea tilanne. Tottakai sitä lasta pitää kestää kun sellaisen on kylkiäisenä saanut. Ei sitä rakastaa tarvitse. Mutta jos v. Itutus käy liian suureksi niin on varmaan parempi vain erota. Leviäähän siinä omakin pää. Tulee mieleen tilanne joka kylläkin liittyy lemmikkiin mutta sopii tähänkin. Tuli hankittua kani ja asennoitua että se elää 6 vuotta. No siihen kyllästyi vuodessa ja ajatteli että koittaa kestää sitä nyt vielä että kyllä se kuolee sitten kun tulee kuusi. Eipä kuollutkaan eli vielä neljä vuotta ja otti päähän sen olemassaolo ja hoito mutta kun oli riesaksi ottanut niin pakko kestää. Kuolihan se lopulta. Kyyneleet tirautettiin ja sen jälkeen oltiin pirun tyytyväisiä että se oli poissa. No lapsipuolten kanssa on sama tilanne. Sitä asettaa rajan että kestän siihen 18 ikävuoteen asti ja sitten se häipyy. Eipäs häivykään. Siinä se notkuu pahimmillaan vielä vuosia. No lopulta häipyy ja ikävä ei tule. Mitään et koko hommasta saanut. Korkeintaan pääsi kipeäksi.


    • Nimimerkki: marjoni26

      Tässä sinulle tärkeitä linkkejä:

      http://www.terveystalo.com/fi/Palvelut-Imported/MUUT-PALVELUT/perheterapia/

      http://www.kayttaytymisterapia.net/yhteystiedot.html

      http://www.lti.fi/fi/


      KANNATTAA KATSOA NUO VIDEOT LINKIT ALLA NIISTÄ VOI OLLA SINULLE APUA

      http://vimeo.com/51224663

      http://vimeo.com/46671270

      http://vimeo.com/51224664

      http://vimeo.com/46613936

      http://vimeo.com/50212429

      http://vimeo.com/50152671

      KATSO VIDEOT ÄLÄ KERALLA VAIKKA 1 VIDEO 1 VIIKKO JA PEREHDY VIIKON AIKANA YHTEEN VIDEOON

      TOIVOTTAVASTI EDES NÄISTÄ OLI APUA SINULLE JA SINUN ELÄMÄN TILANTEESEESI

    • yks aito M

      Oikein kirjoitusvirhe ei ENÄÄN vaav ENÄÄ.
      Vinkkinä: mäkin oon jo sen oppinu :)

    • tähtityttö

      Jaa-a anteeksiantoa siis vaikka mitään anteeksiannettavaa sinänsä ei ole :) Onhan se, että on itse suunnitellut olevansa miehen kanssa ns samalla viivalla ja että elämänmuutokset etenisivät suunnitellusti varmasti hankala asia ymmärtää, että toinen on jo ne tehnyt. Ihastuessa kun haluaa toisen ehdoitta ja antaa periksi omista haaveistaan niin monesti pidemmän ajan jälkeen vasta ne ajatukset tulevat.. Anteeksianto asiaan, että toisen menneen takia omat aiemmat suunnitelmat ja haaveet ovat muuttuneet. Voi helpottaa kummasti. Tosin sitten myös itse pitää muistaa se, että asiat on anteeksiannettu ja sivuuttaa vanhat ensiset ajatukset pois.

    • Tarinan opetus

      Ja minusta nuo treffipalstojen "en etsi isää lapsilleni, koska sellainen on on" -tekstit on täyttä paskaa. No fyysisesti ei uudeksi isäksi voi tulla, mutta henkisellä puolella sitä ne juuri hakevat.
      Vähän ajan päästä huomaa että:
      Kaikki lomat menevät lasten ehdoilla
      Kaikki elokuvat on jotakin saatanan lasten ohjelmia.
      Viikonloput mietitään, missä lapset viihtyisivät. Ja taas on mummolaa, serkkuja ja tuttavaperheitä.
      Mutta ei tykännyt yhtään, kun viime talvena lähdin duunikaverin kanssa 2vk thaikkuihin lomailemaan. Ilmoitin siitä kuukautta ennen. Sanoin, että olen rahoittanut jo monin verroin hänen ja lastensa diipadaapoja. Nyt on minun vuoroni saada henkisesti kunnon loma.
      Ja siitä tuli helvetinmoinen poru. Hänet ja mukulat olisi pitänyt ottaa mukaan. Ja sitten taas olisi hengattu jossain uima-altaalla, heitelty muoviankkoja ja käyty silittelemäsä marakatteja ym.
      No pääsin itse mirrejä silittelemään sen verran, että kyllä tää paska taas pitkään maistuu :).

      Tarinan opetus: Kun rakastuin naiseen luulin, että homma skulaa lasten kanssa. Kuitenkin nainen otti lapset aina ennen minua paikan ja minulle perusteltiin että "kyllä sinä tiesit, että minulla lapsia on ja vaikka et ole isä, niin kuulut kuitenkin perheeseen jäsenenä." Nyt huomasin, että tuo oli kiristystä hyväntahtoisuudellani. Ei tämä mihinkään loppunut vaikka vähän kävin välillä elämää maistelemassa. Uutta reissua odotellessa. Se on kylläkin vasta ensi kesänä Ghanaan.

      • 12+4

        Juuri noin "Tarinan opetus". Samaa tekee minun nykyinen mies. Pitäisi olla äiti sen kakaroille vaikka niillä sellainen on jo. Sitten pitäisi innostua olemaan niiden lasten kanssa ja olla niiden ehdoilla ja äitiä niitä. Lapsetkin osaa jo muistuttaa että kun sä oot meidän äiti. Rahaa ne kyttää helkkarin iilimadot. Osta sitä osta tätä jankuti jankuti. Lopeta sä niitten kakaroitten hyysääminen ja elättäminen. Omat taloudet niin kauan kun lapset on nurkissa. Jääkaapissakin oma hylly. Mä pistin mun pussin nyörit kiinni. Olkoon eri elintaso. Itsepä ristinsä kantaa.


      • m36v...

        Tottakait ne lapset menee aina edelle, jotain olisi pielessä jos näin ei tapahtuisi.
        Kait teillä nyt kumminkin joskus omaakin aikaa on.

        Olen mies ja naista kun etsin niin raja itsellä menee jotta yksi kappale on ok,,, enempi on itselle jo liikaa. Vaikka naiset ihmettelee jotta lapsilla on jo isä,, en etsi isää jne jne... tottakait ne lapset kuuluvat arkeen ja ovat aina siinä.

        .


    • Ymmärrettävää

      Hommahan on niin että paluuta ei ole. Toiset pystyvät uusioperhe elämään ja arkeen, toiset ei vaikka kuinka olisi yritystä ja tsemppiä. Karu juttu mutta fakta on fakta. Niin pahalta kuin se tuntuu/kuulostaa, olisi teille helpointa jatkaa elämää erillään. MUTTA! kaikki eivät elä elämäänsä ja mene sieltä missä aita on matalin! Jos välillänne on oikeasti rakkautta, löydät varmasti keinon purkaa/eliminoida ahdistuksen tunteen niin etteivät lähimmäisesi joudu kärsimään. Rankkaa tulee olemaan varmasti.

      VOIMIA!!!

    • lähde pois

      älä vaan sitä lasta pahoinpitele

    • oma_kokemus

      En jaksanut lukea koko viestiketjua, mutta halusin tulla vain sanomaan että ymmärrän tunteesi. Nimittäin itse olen kamppaillut ihan samojen tuntemusten kanssa. Ensin ajattelin että ei siinä mitään, jos toisella on jo lapsia, mutta sitten yhtäkkiä alkoi ahdistamaan... en halunnut nähdä lapsia, enkä sitä naista joka ne on mieheni kanssa tähän maailmaan tehnyt. Juurikin se, että mun mies oli kokenut toisen naisen kanssa jotan niin SUURTA, tuntui hirveälle. Eksä oli ollut vaimo ja lasten äiti - minä olin vain "tyttöystävä". Tunsin oloni ulkopuoliseksi, vaikka mieheni on aina huomioinut minua hyvin, myös lasten täällä ollessa. Pala nousi kurkkuun aina kun ajattelin asiaa.

      Tunteet nousi erityisen kovasti pintaan siinä vaiheessa kun aloimme yrittämään yhteistä lasta, eikä sitä sitten alkanut kuulumaan. Tuntui etten halua edes nähdä koko lapsia! Hetkeksi otin ikään kuin vapaata lapsista ja tein muita asioita, silloin kun lapset täällä olivat. Olin kavereiden kanssa ja pidin hauskaa. Onneksi mies ymmärsi antaa tilaa. Jossain vaiheessa tuska helpotti ja aloin kaivata näiden olemassa olevien lasten seuraa.

      Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin hyvä, jollain ihmeen tapaa olen saanut asian käsiteltyä. Ainakin luulen niin. Voihan se olla, että vielä tulee uusiakin kriisejä. Haluan lähtökohtaisesti kuitenkin olla hyvä äitipuoli mieheni lapsille. Vaikka meillä ei yhteisiä lapsia olekkaan, niin onneksi on edes nämä! Ne ovat rikkaus.

    • hdjhvd

      marjoni26, olet kirjoituksestasi päätellen täysin normaali ihminen :-)

      Itsellä vastaava kokemus, ja se on vaikea tilanne. Kuten kirjoitat, siinä taistelee järki ja tunteet toisiaan vastaan ja sille ei tahdonvoimallaan voi mitään.

      Eihän kukaan voi oikeasti sanoa mitään toisesta, vieraasta ihmisestä jollain palstalla, mutta kyllä näkisin ainakin yhtenä mahdollisuutena sen että tuntee itsensä vähemmän "tärkeäksi" kuin se osapuoli, joka jo on tavannut ihmisen jota on rakastanut niin paljon että on päättänyt hankkia lapsen ja kokenut lapsensa syntymän ja sen kanssa elämisen.
      Se kestää aikansa että todella luottaa suhteensa kestävyyteen, siihen asti tämä edellinen suhde ja sen hedelmä voi alitajunnassa tuntua uhalta, vaikka se sitä todellisuudessa ei olisikaan. Tässä on kysymys vahvoista biologisista jutuista, omien geenien jatkumisesta, vielä "vaan" tunteiden lisäksi.

      Tilanne voisi ehkä olla ihan toinen, jos molemmilla olisi lapsia ennestään, silloin olisitte ns tasaarvoisia.

      Mitä muuten luulet, jos miehesi ja äidin suhde olisi ollut vaan joku lyhyt juttu, tai jopa one night stand? Ja tytär vahinko? Luuletko että ahdistaisi samalla lailla?

      Ei oikein ole kuin kaksi vaihtoehtoa: joko ajan kanssa ahdistus häviää ja suhde jatkuu, tai sitten siihen ei koskaan totu ja suhde on lopetettava.

      Ehkä juuri tuo alan ihmisen kanssa juttelu olisi hyvä, auttaisi varmaan ymmärtämään mistä sisälläsi oikeasti on kyse. Ja silloin myös varmasti löydät ratkaisun automaattisesti.

      Meillä suhde katkesi. Jälkeenpäin ymmärsin että ongelma ei ollut lapsissa vaan suhteessamme, mies oli monilla tavoin epäluotettava. Suhteen omien rasituksien vuoksi lapsista vaan muodostui se ylimääräinen taakka, joka katkaisi aasin selän, varsinkin kun itse en vielä ollut valmis perustamaan omaa perhettä.
      En ole koskaan katunut että lähdin, päinvastoin, se oli ihan oikea ratkaisu meille.

      Lykkyä tykö :-)

      • 15+9

        Mä en nyt ymmärrä kenelle se ex on muka ongelma. En vain tajua sitä ajatusmaailmaa. Lapsihan on ihan erillinen ihminen ja lunastaa paikkansa omana itsenään. Minun lasten äitipuoli vihaa minua syvästi. Ei mustasukkaisempaa ihmistä olekaan. Minähän sen exän jätin. Mitä se oikein riehuu? Minä tein kaikkeni tullakseni toimeen hänen kanssaan mutta ei. Hänelle ei voi edes puhua kun vihaa minua niin syvästi. Hulluinta on se, että samainen nainen on valinnut minun äitini varaäidikseen ja heidän suhteensa on yhtä halihalia. Olkoon niin. Minulle sekin riittää. Tuleepahan lasten mummin kanssa toimeen. Nykyinen mieheni on mustasukkainen exästä siis minun exästä ja vihaa sitä. On uhannut hakata ja vaikka mitä. Minä toivon että saataisiin hänen exäänsä hyvät välit kun itselläkin on exän kanssa hyvät välit. Ollaan yhä parhaita kavereita. Olen mielestäni ainakin omalta puoleltani hyvissä väleissä mieheni exän kanssa. Lapsemme vihaa toisiaan ja eivät halua olla missään tekemisissä keskenään. Minä taiteilen tämän sekopäälauman kanssa. Tähän pitäisi olla joku laki joka estäisi tällaisen toiminnan.


    • valta kysymys

      Lapsi ei voi koskaan olla ykkönen. Jos olet parisuhteessa, se parisuhteen toinen puoli on oltava ykkönen. Jos lapsesi on ykkönen et voi saada toimivaa suhdetta.
      Lapsen kuuluu saada olla lapsi. Lapsen ei kuulu päättä äasioista eikä kokea stressiä näistä päätöksistä. Jos lapsi kokee olevansa ns "ykkönen" se aiheuttaa väistämättä ongelmia. Aikuisten pitää päättää asioista ja turvata lasten hyvinvointi.
      Se taas tarkoittaa sitä että aikuiset ovat AINA Nr1 eikä lapset.

      Jos lapsi on ykkönen hänet altistetaan sellaisille asioille jotka eivät kuulu lasten "maailmaan" kuten vastuullisuus ja vastuun ottaminen teoista.
      Pahin tilanne on jos lapsi alkaa tehdä päätöksiä ja on hämmentynyt siitä miten hänen päätöksensä menevät läpi. Koska lapsi ei voi eikä osaa ottaa vastuuta päätöksistä. Pitää aikuisen olla se joka päättää ja asettaa rajat. Tämä luo turvallisen olon lapselle. Tästä tulee se rajoja ja rakkautta sanonta.

      Jos lapsi ottaa vallan ja alkaa olla se ykkönen ja käyttää tätä ykkösen valtaa on koko perhe ja parisuhde väistämättä tuhoontuomittu. Ei kukaan terve aikuinen suostu lapsen pompoteltavaksi.

      Jos aloittaja ahdistuu aina ku nlapsi tulee se on ongelma. Koska lapsi vaistoaa tämän. Tämä täytyisi saada korjattua ja nopeasti. Koska jos sitä ei korjaa niin parasta on erota. Koska koko perhe tästä kärsii. Huomio että kaikilla tulisi olla hyvä ja turvallinen olla ja elää tässä tilanteessa. Jos ei ole niin paras on erota.
      Ainoastaan henkisesti hyvin voiva ihminen on hyvää ja turvallista oloa tuova kasvuympäristö.

      • 20+2

        Vihdoinkin AINOA järkevä kirjoitus tässä sekametelisopassa! Antakaa lasten olla lapsia! Ne ei ole teidän puolisoita, ei seksikumppaneita eikä todellakaan koskaan pidä joutua aikuisen asemaan. Moni voisi nyt vaikka hiljentyä. Lukea lapsipsykologiaa ja lopettaa lastensa henkisen pahoinpitelyn.


      • Demokratia

        Tässä taas sekoitetaan asiat toisiinsa. Eihän se, että lapsi on ykkönen, tarkoita sitä, että lapsen pitäisi saada yksin päättää kaikista asioista, vaan se tarkoittaa, että lapsi on vanhemmille tärkein. Siihen, että lapsi on tärkein, sisältyy tietysti se, että myös lapsen tunteet otetaan huomioon. Tuskin lapselle tulee kovinkaan turvallinen olo siitä, jos häntä ei kuunnella. Sitä paitsi lapset ottavat usein itselleen vastuun myös vanhempien tekemistä päätöksistä: "On minun vikani että muutimme tähän huonompaan asuntoon, kun en jaksanut tarpeeksi vastustaa sitä. Miksi annoin äidin tuoda minut tänne ja hylkäsin kaikki kivat kaverit siellä vanhassa paikassa."


      • auto väärän värinen

        Tuskin siitä on kysymys, että kenellä kuuluu valta olla. Yksinkertaisin ajatus lienee, että tämän naisen on vain joko hyväksyttävä miehen lapsi tai keksittävä joku muu ratkaisu.Mutta siis ei ole pakko sitä lasta rakastaa, mutta se hyväksymisen pakko on.

        Olen joskus kuunnellut sivusta kun toinen on vaatinut lemmikkieläimestä luopumista. Menee vähän samoille linjoille, että mitä toinen voi oikeastaan vaatia kun suhde alkaa. Ei kai nyt ihan kaikki voi mennä uusiksi vain jos yksi näin vaatii

        Ihan normaalia toi aloittajan ajatusmaailma ei ole joten terapia varmaan ei ainakaan pahaa tekis. Positiivista toki, että itsekkin on huomannut


    • Lapsen näkökulmasta

      Vaikkakin olen aikuinen, mutta olen lapsena joutunut kestämään isäni uutta naisystävää jolla oli ilmeisesti samat mietteet kuin aloittajalla. Hänen mielestään entisellä elämällä ei ollut mitään tekemistä nykyisen maailman kanssa. Emme veljeni kassa olleet tervetulleita hänen kotiinsa missä isänikin asui.

      Tiedän isäni kärsineen siitä, että näimme aina vain harvemmin tämän naisen takia ja hän yritti olla kiltti joka suuntaan. Se vanha sanonta kuitenkin pätee, että kun toiseen suuntaan kumarrat niin toiseen pyllistät. Sain tältä rouvalta todella ankeeta kohtelua ja kun isäni sairastui ja olin viimeisiä päiviä hänen luonaan niin se ämmä jakoi koko aika perintöjä lauseella jonka kuulin joka ikinen päivä kahden viikon ajan "tiedäthän sinä sitten, etä tämä kaikki jää minulle. Onko isäs kertonu mitä te satte ja mitä ette jne."

      Kuulostan tuomitsevalta, mutta sanompa sen saman kuin ihanalle äitipuolelleni, että "ole aikuinen,yritä edes." Lapsi on kuitenkin lapsi niin kauan kuin elää. Olen isäni tytär vieläkin vaikka isäni menehtyi kohta viisitoista vuotta sitten. Jos on noin vaikea hyväksyä mennyttä elämää niin kokeile terapiaa tai etsi itsellesi joku jolla ei ole lapsia. Olet meinaan melko epäreilu miestäsi kohtaan jos pakotat valitsemaan. Itselle ainakin isämi oli maailman tärkein ja oikeastaan ainut mitä eron jälkeen perheen rippeistä oli jäljellä oli isätytär suhde.

      Te ette ole kilpailuasemassa. Niinkuin sanoin: Lapsi on lapsi ja sinä aikuinen.
      Ainahan voi poistua paikalta ja antaa isälle ja lapselle laatuaikaa jos itsekkin sitä vaadit.

    • ero isä vaan

      pohdin millainen uuden puolison lasten pitäisi olla jotta ahdistaisivat minua. Lapsilla pitäisi olla karmea ja surullinen lapsuus takana, jotta minua ahdistaisi, siis ahdistaisi kun tuntisin surua heidän puolestaan. Tai lasten tulisi olla kasvattamattomia tai huonoille teille joutuneita ja häijyjä minua kohtaan. Molemmissa tapauksissa tekisin kaikkeni niiden lasten tai nuorten hyväksi, vaiikka se vaatiikin paljon akaa ja rakkautta. nAista etsiessäni toivon naisella olevan lapsia entuudestaan, onhan minullakin. Aloittajaa auttaakseni kehotan sinua ja miestäsi menemään yhdessä terapiaan ja sinun käyvän siellä myös yksin. Kuulostat kyllä siltä ettei sinusta saata olla äitipuoleksi toisen naisen lapselle.

    • Hohhoijaaaa

      Syy on selvä. Et siedä sitä ettei mies pyöri vittusi ympärillä kaksneljäseiska, vaan on muitakin olemassa.

      • samaa mieltä sun kan

        Hyvä että uskalsit sanoa tuon! Noin mäkin ajattelen. Nainen, joka luulee kaikkien elämän pyörivän hänen napansa ympärillä. Miehenkö pitäisi valita hänen ja lapsen välillä? Ei todellakaan pidä. Toivottavasti mies tajuaa että ap on vielä niin lapsellinen, ettei hänestä ole parisuhteeseen kenenkään kanssa. Hän on tiennyt, että miehellä on lapsi. Miten ei voi muka aikuinen ihminen tajuta, että lapsesta on huolehdittava ja hänen tarpeensa menevät usein uuden tyttöystävän edelle. Lapsi on lapsi ja hän ei pysty ilman aikuista kasvamaan itse aikuiseksi.

        Mä veikkaan, että ap on itse ainoa lapsi ja saanut prinsessan kasvatuksen. Nyt ei vaan voi sietää sitä, ettei olekaan se ainoa prinsessa. Ei parisuhdeainesta ole tuossa naisessa.


    • sam a pä

      no hyvä jos vaan lapset siinä ahdistaa- meillä miehen 2 lasta joita en myöskään voi sietää, en tosin näytä sitä, mutta se johtuu miehestä.. vittuilee minusta ja ominaisuuksistani lapsilleen minun kuullne. kyläisee ex akallaan eli lasten äidillä purkamsassa sydäntään ja ex purkaa sille. minä olen vain ns tyttöystävä, jolla ei oel mitään todellista arvoa kenkään silmissä-- ilmoitin jo etten niitä toisen akan lapsia enää halua nähdä, olkoon silloin poissa kun minä käyn.. en missään tap haluaisi muutta heidän huusholliinsa..omakin lapsi on, joka ei taas suostu miehellä käymään..
      ymmärrän siis ap;

      • 5+10

        En minäkään lapsille näytä vaikka en voi heitä sietääkään niin pidän heidän puoliaan. Haukun mieheni jos näyttää siltä, että isän hommat ei suju ja pidän huolen että heidät huomioidaan. Esimerkiksi juhannuksena oli mies hankkinut vain itselleen monta laatikollista kaljaa. Kysyin missä lasten juhannuseväät on kun jo oikeastaan arvasin vastauksen. Eihän niitä ollut hankittu. Mies kännäsi juhannuksen ja minä olin lasten kanssa niin kuin aina. Samaan tyyliin menee kaikki. Jos lapset on meillä ja sairastuu niin minä hoidan, minä menen lääkäriin niiden kanssa, minä huolehdin että kaikki on mukana. Minä kun olen niiden äiti. Minä en halua olla äiti. Minä en halua vastuuta toisen lapsesta. Lapsilla on vanhemmat. Olisivat niitä.


    • 2+16

      meillä on sellanen tilanne, että miehelläni on edellisestä suhteestaan oikein mukava kiltt ipoika. Saimme n. vuosi sitten yhteisen pojan, ja kaikki menee ihan hyvin, ärsyttää vaan miehessäni sellainen piirre, että hän vertailee poikia kaikenlaisissa asioissa ja mitä kaikkia hoitotarvikkeita hänellä ja eksällään oli. Olen sanonut että meidän poikaa ei tartte verrata hänen toiseen poikaansa, mutta toisaalta ymmärrän miestäkin, jos asia olisi päinvastoin, että jos mulla olisi lapsi edellisestä suhteestani niin kai itsekin puhuisin samalla tavalla.Pitäs vaan keskustella siitä mikä ärsyttää...

      • marjoni26

        Jos hyvät ihmiset lukisitte ketjua ensin ja sitten kommentoisitte. En ole MISSÄÄN VAIHEESSA pyytänyt miestäni valitsemaan joko tyttärensä tai minut. Vaan olen kysynyt neuvoa kuinka voisin oppia itsekkin pitämään niistä hetkistä kun tyttö on meillä. Mieheni toivoo aina että minä osallistuisin hänen ja tyttärensä juttuihin, ja huomaan hänen voivansa pahoin kun on kertoja että haluaisin vajota maan alle ja mieheni huomaa sen. Itse rupean taas silloin voimaan pahoin kun näen mieheni ahdistuvan tilanteesta. Hän niin vilpittömästi haluaisi miellyttää meitä molempia. Hän on todella kultainen ja hyvä mies. Aika moni täällä on sitä mieltä, että olen huono ihminen. Mutta miettikää jonain omalle kohdalle. Mitä jos rakastamasi aviomies onkin parhaillaan vieraissa ja teillä onkin ero tulevaisuudessa edessä. Uusperheen perustaminen ei tapahdu noin vain. Ei kenelläkään, vaikka täällä tuntuu olevan niitä 'maailman parhaimpia äitejä' jotka pystyvät rakastamaan koko maailman lapsia. Ja kyllä vain te parhaimmat äidit, seksi on tärkeä osa suhdetta ja meillä se toimii loistavasti. Peitto heiluu monesti viikossa ja nautinto on huipussaan. Suosittelen jokaiselle teille jolta se on loppunut pienten prinsessojen takia.


      • Kolmiodraamallista
        marjoni26 kirjoitti:

        Jos hyvät ihmiset lukisitte ketjua ensin ja sitten kommentoisitte. En ole MISSÄÄN VAIHEESSA pyytänyt miestäni valitsemaan joko tyttärensä tai minut. Vaan olen kysynyt neuvoa kuinka voisin oppia itsekkin pitämään niistä hetkistä kun tyttö on meillä. Mieheni toivoo aina että minä osallistuisin hänen ja tyttärensä juttuihin, ja huomaan hänen voivansa pahoin kun on kertoja että haluaisin vajota maan alle ja mieheni huomaa sen. Itse rupean taas silloin voimaan pahoin kun näen mieheni ahdistuvan tilanteesta. Hän niin vilpittömästi haluaisi miellyttää meitä molempia. Hän on todella kultainen ja hyvä mies. Aika moni täällä on sitä mieltä, että olen huono ihminen. Mutta miettikää jonain omalle kohdalle. Mitä jos rakastamasi aviomies onkin parhaillaan vieraissa ja teillä onkin ero tulevaisuudessa edessä. Uusperheen perustaminen ei tapahdu noin vain. Ei kenelläkään, vaikka täällä tuntuu olevan niitä 'maailman parhaimpia äitejä' jotka pystyvät rakastamaan koko maailman lapsia. Ja kyllä vain te parhaimmat äidit, seksi on tärkeä osa suhdetta ja meillä se toimii loistavasti. Peitto heiluu monesti viikossa ja nautinto on huipussaan. Suosittelen jokaiselle teille jolta se on loppunut pienten prinsessojen takia.

        Jos kerran tyttö pitää sinusta, hän todella tarvitsisi hyväksyntääsi. Outo ahdistus jota emme itse ymmärrä johtuu usein menneisyydestä. Oliko lapsuudessasi tai nuoruudessasi joku jolle hävisit huomion saamisen suhteen? Joskus nämä "menneisyyden haamut" heijastuvat nykyisiin suhteisiimme huomaamattamme.
        Kun itse menin naimisiin uudestaan kahden lapsen kanssa, katsoin ensin ettei miehellä ollut lapsia ja toisekseen että mies hyväksyi lapseni ja että lapseni hyväksyi miehen. En olisi halunnut miestä jolla on lapsia oli täysi työ omien kanssa enkä ollut NIIN hoivaviettinen kotiemo. Jos kemiat ei synkkaa nyt, eivät ne synkkaa sittenkään kun tyttö tulee murrosikään ja aikuistuu! Mene ihmeessä terapiaan, se auttaa tunnistamaan ja tutkimaan omia tunteita. Siellä on ammattitaitoisia ihmisiä joille tilanteesi ei ole outo. On hienoa että olet rehellinen tunteillesi. Kannattaa kuunnella niitä! Äidiksi tuleminen ilman raskautta ei ole kivutonta. Positiivista on se että tyttö todella tarvitsisi sinua. Etkö voi iloita siitä että sinulla on kaksi rakastavaa ihmistä yhden sijasta? Oma äitipuoleni oli minulle korvaamaton ja olemme vieläkin ystäviä vaikka hän ja isäni erosivatkin kun olin jo täysi-ikäinen ja vaikka isäni on jo kuollut.


    • asdf2

      Voitte oppia toisiltanne pajon !! ihmiset tuovat RIKKAUTTA elämään... Pienet ja isommatkin ihmiset !!! EI materiaali -raha merkitse kovinkaan paljon .... Nauttikaa elämästä ja nyt varsinkin kesästä ... HYVÄÄ KESÄÄ ! ! ! ! ! ! ! !

    • asdf6

      Voitte oppia toisiltanne pajon !! ihmiset tuovat RIKKAUTTA elämään... Pienet ja isommatkin ihmiset !!! EI materiaali -raha merkitse kovinkaan paljon .... Nauttikaa elämästä ja nyt varsinkin kesästä ... HYVÄÄ KESÄÄ ! ! ! ! ! ! ! !

    • NiinJeesus

      No saatanan vittu.
      Se tytär väistyköön,
      tai sitten isä.
      Kuka saatana rupee
      avioliittoon tyttären kanssa.
      Painukoon helvetteihin, vai ei.
      Kuka saatanan on keksinyt uusioperheet.
      Jos perheistä löytyy oksennusroskaläjät,
      niin ne taitaa olla juuri uusioperheet.
      Joo se tiedetään teistä lesbovaimoista,
      että vaaditte, vaikka ette ole
      koskaan täysin miestänne
      rakastaneet, että kaikki on muka hyvin.
      Ei ole hyvin.
      Miestänne ette rakasta.
      Siksi perhe on hungingolla.
      Naisen tulee olla lempeä ja hyvä.
      Jeesuksen avulla.

    • 6+15

      Miten se jeesus nyt tähänki taas liittyy..Sehän on kuollu ja kuopattu aikapäivää sitten jos ylipäätään olemassa oli

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe