Liitoutumattomuus ei toimi.

Nato WarFreeZone

Harjoitettu politiikka 1930-luvulla johti sotaan. Kun 1939 vaakuttelimme liittoutumattomuutta niin kukaan ei vakuutteluun uskonut. Silloin kun tiukka paikka tulee ei kukaan usko Suomen liittoutumattomuuteen. Venäjä ottaa omansa, toisin sanoen etupiirialueensa jos alue ei ole liittynyt Natoon.

8

53

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E. Rommel.

      On järjetöntä jatkuvasti muistella melkein sata vuotta vanhoja asioita, mutta kun muuta ei ole tueksi olemassa omille harhaisille peloille.
      Yritä siirtyä tähän päivään, nyt diplomatialla on annettu sijaa.

      Aivan turhaa on tuoda Ukrainaa tähän, se on oma lukunsa josta meille ole oikeaa kuvaa annettu.
      Sieltä tiedottaminen tarkoittaa, toisen osapuolen tekemisistä vaietaan ja siitä mikä ja ketkä ovat uuden hallinnon takana?

      • Erwin Zukov

        Historiasta opimme paljon olipa se sitten 50:n tai 100:n vuoden takaa. Joka sen kieltää on tyhmä.

        Diplomatiaa voi pitää suomettumisen kautta. Mitä se toi Suomelle?

        Tuona aikana naapuri otti melkoisia 'vapauksia' Suomen suhteen:

        - se painosti ja uhkaili
        - puuttui presidentin valintaan ja hallituksen kokoonpanoihin
        - jotkut puolueet olivat aina hallituksessa ja toiset eivät vaalituloksesta riippumatta
        - Suomessa vallitsi sensuuri ja itsesensuuri
        - muutimme jopa historiaamme naapurille sopivaksi
        - naapuri puuttui kirjallisuuteen, elokuviin ja TV-ohjelmiin

        Ukraina on hyvä esimerkki Suomelle siitä, mitä liittoutumattomalle voi pahimmillaan tapahtua!

        Ukrainan uusi hallinto on vaaleilla valittu. Oikeuttaako se, ettei pidä naapurimaan hallinnosta hyökkäyksen? Sanohan!


      • olet oikeasti vajaa

        On järjetöntä olla muistamatta historiaa ja toistaa aina samat virheet.


    • "Silloin kun tiukka paikka tulee ei kukaan usko Suomen liittoutumattomuuteen. Venäjä ottaa omansa, toisin sanoen etupiirialueensa jos alue ei ole liittynyt Natoon."

      Suomi on jo selkeästi Yhdysvaltojen etupiirissä. Sillä on hyvät, kuin pahatkin seurauksensa. Pahoja seurauksia mm. on, että USA harjoittaa teollisuusvakoilua omia liittolaisiaan ja etupiirissä oleviakin kohtaan!

      USA yksipuolisesti välillä nimittelee Suomen "liittolaisekseen". Se on yhtä väärin, kuin pakkoavioliitto, vaikka naimakauppa olisi tehty itse kuninkaallisen kanssa, joksi en kuitenkaan USA:ta tänä päivänä kuvailisi....

      Auringon tapaan tähtilippu tulee laskemaan länteen laskevana aurinkona. Syyt ovat silloin, USA:n sisäpoliittiset, ulkopoliittiset ja ekonomiset syyt.

      Ettekö näe, ettekö kuule ja ennen kaikkea ettekö ajattele? Ja ette osaa arvioida tulevaisuuden riskejä oikein. Suurin peto on vaarallisimillaan, kuin se on lopulta nurkassa ja se ehkä syöksyy vielä kerran omien liittolaistensakin kimppuun, mutta menettää lopulta voimansa.

      Kenraalit eivät ota riittävästi ekonomista puolta huomioon. Jos talous / ekonomia ei ole kunnossa vaan päinvastoin hypervelkainen kuten USA:lla, ei sen armeijaa enää kyetä ylläpitämään aseiden ylläpito ja huolto, palkat ja muut kulut maksavat liikaa.

      Sotakorkeakoulussa tulisi yhteiskuntatieteiden lisäksi opiskella myös mm. ekonomiaa, muuten ei päästä riittävään syvällisyyteen, ellei henkilö itse itseään kouluta. Kenraaleiden joukosta varmaankin puuttuu ne tarvittavat teoreetikot, mutta onneksi asiaa paikkaa hieman se, että meillä on sentään muutama eversti jotka ymmärtävät nämä asiat tai ainakin heillä on edellytykset nämä ymmärtää.

      Puhutaan vaan, niin kuin tyyliin nuoret vänrikit "uusimpien aseiden vaikutuksesta", tosin suuremmassa mittakaavassa, mutta unohdetaan, että sitäkin oleellisempaa on valtion talous ja ekonomia millä maksetaan aiheutuvat kulut. Tämä on ollut aina, mutta tämä korostuu kahdesta asiasta. Nämä ovati entisestään teknolookistuneempi sodankäyntitapa ja olla supervalta. Supervaltoja on maailmassa tasan vain yksi. Se on tietysti Yhdysvallat. Molemmat ominaisuudet: uusin teknloogia ja olla supervalta syö rajusti dollareita. Eihän voida kuvitella, että jokin suurvalta suurine maailmanpoliisina voisi ratkaista halvempaa tapaa toimia, joka onkin mahdollista vain puolustuksena, kuten mm Talibanit tienvarsipommeineen. Ylipäätään puolustus vie huomattavasti vähemmän resursseja, kuin hyökkäys.

      Me suomalaiset vain puolustamme, puolustukseemme kuuluu myös hyökkäyksellinen puolustus, niin taktisesti, kuin strategisesti (strateginen on hyvin suhteellinen ilmaus, on strateginen näkökulma ja on suurstrateginen näkökulma. Tarkoitin tietysti ensimmäistä ). Ilman näitä kahta puolustusta ja hyökkäystä armeija olisi melko lailla hampaaton. Ne käsitteellisesti lienevät jokaiselle varmasti selvät.

      Dollarin arvo on keinotekoinen ja koska sen arvo ei Nixonin päätöksestä 1970-luvun alusta ole enää sidonnainen kultaan (eli tavallaan vakuus, että mm. 1000 $ saat niin ja niin paljon kultaa). Tulemme siihen johtopäätökseen, että noin hyber-velkaisen maan, kuin yhdysvaltojen rahan arvo, on keinotekoisesti korkeammalla, kun maalla ei ole katetta, kuin vain omat velkansa. Sen sijaan USA pyrkii ulkopoliisin keinoin pitämään dollarinsa pystyssä. Se kuitenkin lopulta syö niin paljon resursseja, että maan velka kiertyy niin paljon ja sitä on kiertynyt niin paljon, ettei se kykene maksamaan velkojaan. Siksi se on erittäin vaarallinen.

      Lainaus: »Strategikoksi synnytään, ei tulla.»
      -Alfred von Schlieffen.

      -masson.

      • Sir.Tiede

        "ettekö kuule ja ennen kaikkea ettekö ajattele?"

        Niin etkö ryssäintoilija osaa ajattella. Kysymys ja asian ydin on se moneenko natoon kuulumattomaan maahan ikiterorristivenäjä on hyökännyt ja moneenko natomaahan ikiterroristivenäjä on hyökännyt. Tämä on asian ydin. Jos natoalueilla sodittaisiin ja Venäjä ei olisi jatkuvasti vuosituhannesta toiseen teurastamassa vieraan valtion kansalaisia niin tottakai silloin pysyisimme pois Natosta. Mutta kun asia ei ole niin. Venäjäryssä on jatkuvasti niiden kimpussa jotka eivät ole vielä liittyneet Natoon.

        Ennenkaikkea etkö ajattele vai oletko tyhmä?


      • Siis sinun...
        Sir.Tiede kirjoitti:

        "ettekö kuule ja ennen kaikkea ettekö ajattele?"

        Niin etkö ryssäintoilija osaa ajattella. Kysymys ja asian ydin on se moneenko natoon kuulumattomaan maahan ikiterorristivenäjä on hyökännyt ja moneenko natomaahan ikiterroristivenäjä on hyökännyt. Tämä on asian ydin. Jos natoalueilla sodittaisiin ja Venäjä ei olisi jatkuvasti vuosituhannesta toiseen teurastamassa vieraan valtion kansalaisia niin tottakai silloin pysyisimme pois Natosta. Mutta kun asia ei ole niin. Venäjäryssä on jatkuvasti niiden kimpussa jotka eivät ole vielä liittyneet Natoon.

        Ennenkaikkea etkö ajattele vai oletko tyhmä?

        "Niin etkö ryssäintoilija osaa ajattella."

        ... mielestäsi on ryssämielinen, jos vastustaa Natoa? Olet ymmärtänyt täysin väärin.

        Eihän De Gaulekaan ollut mikään ryssämielinen, vaikka vei Ranskan 1960-luvun loppupuolella Ranskan pois Natosta, hän oli patriootti. Ranska tosin liittyi sekajärjestö Natoon uudelleen 2000-luvulla amerikkalaismielisen presidenttinsä johdattamana.

        Hyvin harvoin todellinen patriootti ja Natoon tyytyväinen sopivat yhteen. Sitä porukkaa edustaa sellaiset piirit, jotka eivät ymmärrä erilaisia geopolittiikaan vaikuttavia tekijöitä. Nyt ei aleta elämään enää yksinapaista tai kaksi napaista maailmaa. Vaan eri maiden liittoutumia tullaan tulevaisuudessa näkemään useampia.

        Maailmassa on jotakin muutakin, kuin venäjä ja yhdysvallat. Molemmat ovat omalla tavallaan vastenmielisiä.

        Talvisodan kaltainen sota on historiaa, aivan samalla tavalla, kuin jokin ”nuijasota” js sen sellainen, on makukysymys tuleeko nuijasota uudelleen? Jos sokeasti uskoo, että ”historia toistaa itseään” ja ajattelee sen vailla järkeä, ei analyysista tule yhtään mitään.

        Jos historia toistaa itseään ei tiedosta ole mitään hyötyä, ellei kykene analysoimaan oikien millä tavoin se todennäköisesti toistaa itseään, kuin yhtä lukemattomat kerrat unohtuu se tosiasia, millä tavoin SE EI TOISTA ITSEÄÄN.

        Jos Venäjä on uhka, en minä Naton syliin ryntäisi ilman muuta. Ei Venäjä vimmavuosikymmeninä muutenkaan ole kyennyt hyökkäilemään Euroopan alueella. Minä en kykene, enkä välitä erotella toinen toisistaan joitakin ryssiä ja ukrainalaisia toinen toisistaan ja ylipäätään, en välitä niin hirveästi itäeurooppalaisista saavi laisista kansoista, jotka orjaluontaisesti nyt palvelevat nöyrästi USA:ta, kun sitä ennen olivat pakotetut palvelemaan Neuvostoliittoa.

        Slaavit ovat kokonaisuudessaan joko nöyristeleviä tai julmia petoja ja tämä ei rajoitu Venäjään vaan on ominaista koko slaavilaisille kansoille. Jos tätä mielipidettäni ei kunnioiteta ja se poistettaisiin termillä: ”rasistinen” voidaan myöskin poistaa joka ikinen kirjoitus jossa mainitaan ryssä, ryssät jne... slaavit eivät ole mikään rotu vaan kansojen sekahedelmäsoppa, mutta kielensä ja ennen kaikkea kultuurinsa sekä määrätyllä tavalla arvoiltaan heissä on löydettävissä samnkaltaisia piirteitä, joita eräitä pidän melkein vastenmielisinä.

        Joten miten minua voidaan ryssämielisyydestä syyttää, kun olen itäisten kansojen kohdalla astetta teitä jyrkempikin, jos asia voidaan näinkin päin nähdä, vai? :)) Kunhan haluaan vain näyttää, että asioita voidaan katsoa usemasta näkökulmasta, kuin kahdesta tai vain kolmesta näkökulmasta.

        Kuitenkin itäeurooppa on rasite koko EU:lle, eikä niitä olisi pitänyt kidutuskammioineen edes ottaa EU:n jäseniksi. Ei EU toimi säälistä, kuten puutumalla ukrainan asioihinkin, kärsien siitä taloudellisesti itsekkin.

        Ei minulla slaaveja vastaan mitään sinäänsä ole, kunhan toteamme vain sen, että he vasta harjoittelevat demokratiaansa. Demokraatiaksi ei tulla muutamassa vuodessa ja pelkästään Euroopassa, saati koko maailmassa on niin monenlaisia demokratioita, pilvin pimein.

        -


    • E. Rommel.

      Kannattaa muistaa miten eduskunnassa 1939 sanottiin että Suomella ei ole mitään uhkaa, olemme täysin turvassa ja puolueettomuus on loistava ratkaisu.

      Miten kävi? Muistaako masson miten kävi?

      Muutaman kuukauden päästä tuhansittain ryssiä tuli aseet kädessä maahan. Tyhmä ei opi historiasta mitään.

      • Väinö II Karjalan...

        "Miten kävi? Muistaako masson miten kävi?"

        Kuninkaaksi.

        Hyvin kävi, vaikka kannaksella oli täpärää maaliskuussa 1940 ja kesä- heinäkuussa 1944, niin voittopuolisesti kontekstiin nähden hyvin kävi, säilytimme itsenäisyyden, mutta menetimme karjalan.

        Minä itsekin olen 12,5 prosenttisesti karjalainen (äitini isoäiti oli aivan puhdas karjalainen, hänen aviomiehensä, siis myös äitini isoisä oli paljon ennen sotia muuttanut Karjalaan vaimonsa perään Kotkasta, joten karjalainen hänkin oli.) He asuivat Viipurin lähellä sen nimisessä paikassa, kuin Andrei. Joten vaikka suurimaksi osaksi olenkin varsinaissuomalainen, on minulla hitusen karjalaistakin verta ja siksi kai olen välillä niin huoleton ja puhelias. Turkulaiseksi hyvin avoin ja ystävällismielinen, sekä puhelias. Se puheliaisuus voi olla ehkä sitä ripausta minun karjalaisuudestani.

        Joten paitsi, että Karjalan menetys on ja oli koko Suomen asia, on se myös minun asia, vaikka olenkin pääasiallisesti eri varsinaissuomalaisista suvuista. Haluaan sanoa tämän siksi, jotta minua ei ymmärrettäisi väärin, ollen jotenkin välinpitämätön aluemenetyksistämme. Se koski koko Suomen Kansaa muutoinkin.

        Karjalaa emme saa takaisin voimalla, vaan hyvällä diplomatialla. Hyvä diplomatia on tällaisissa kipeissä asioissa, vähän sellaista, ettei asian suhteen heti venäläisten kanssa aleta Karjalasta puhumaan, se ei ole viisasta vaan otetaan aluksi kaupalliset asiat ja uudet visiot kehiin ja pikkuhiljaa saame Venäjän karhun innostumaan uusista kaupallisista ideoista pyrkimyksenä antamaan Karjala asiassa hyöty myös venäläisille, tällä tavoin, että kun me sitten joskus esitämme asian, venäläiset vastaavat Karjalakysymykseen riemuiten ja ajattelevat, että "tätä me juuri olemme odottaneetkin." Karjalaprojektiin, tulisi hivuttaa matkailu, it- sekä media bisnes ja tehdä alueesta statukseltaan kansainvälisestikin luksusta niin kaupankäymille, kuin viihteelle, hienoine ravintoloineen, yökerhoineen ja hienoine hotelleineen ja peli kasinoineen ja taiteiden ja tieteiden kehto. Alue ei varsinaisesti venäläis-enemmistöisen (tällä hetkellä) tähden kuuluisi, kuitenkaan Suomeen, mutta ei sen tarvitsisi kuulua myöskään Venäjään vaan ollen itsenäinen oma pieni autonominen valtakuntansa, suhteessa Venäjään ja suhteessa Suomeen, demilitarisoitu vyöhyke sekä Venäjä, että Suomi olisivat antaneet takeet sen sotilaallisesta koskemattomuudesta.

        Me yhdessä saame sen kansainvälisesti tunnetuksi alueeksi, yhdessä suomalaisten, venäläisten ja myöhemmin kansainvälisten yrittäjien kautta. Ensin Venäjä pumppaa sinne osan öljyrahoistaan, ei tarvitse enää mökkejä ostella Suomesta ja rahoitukseen yhtyy hieman Suomikin, kuin myös eri maiden yrittäjät. Infra ensin Viipurissa länsimaiselle tasolle, sen jälkeen koko kannakselle ja koko Karjalaan. Erämaata siellä on pohjoisessa ja sitä pitääkin olla, koska sinne järjestettäisiin kunnon safareita, niin kesäisin, kuin talvisin. Infraan kuuluu tietysti Saksan tasoiset, rauta- ja moottoritiet.

        No mitä me siitä hyödyttäisiin? Me hyödyttäisiin siitä monella tavalla, kaupallisesti, turvallisuuspoliittisesti, kulttuurillisesti ja Kansalaisuuden suomalainen saisi helposti Karjalan Suurruhtinaskuntaan. Se olisi demilitarisoitu alue, ainoat sotilaat olisivat Karjalan kuninkaan Väinö II:sen henkivartiokaarti, eli 1 pataljoona sotilaita.

        Jotta kuninkaalla olisi uskottavuutta, onhan niitä vapaita kuninkaallisia pilvin pimein ympäri Eurooppaa, jotka vannoisivat valan ja istuisivat Karjalan Valta-istuimelle.

        Sen jälkeen meillä ei olisi edes niin pitkää rajaa Venäjän kanssa. Yli puolet lyhyempi raja, kun Itä-Karjala kuuluisi alueeseen myös, sinnehän niitä safareita juuri olisi kesäisin, talvisin ja milloin vain oikeasti jännittävää tehdä? Itä-Karjala on ainakin osittain, ihan oikeata erämaata, sellaista en ainakaan minä ole koskaan nähnytkkään.

        -masson.


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe