Italialaiset ruokaöljyt

kotimaista

Kun lukee asiantuntijoiden jopa lääkäreiden kommentteja terveellisistä ruokaöljyistä niin monet kammoksuvat kotimaisia ruokaöljyjä ? Kilvan oikeen kehutaan Italialaista Oliiviöljyä. Että kotimaiset öljyt olisivat jopa epäterveellisiä? Mistä tällainen asenne on oikeen tullut?

12

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vatsa happo

      Se lienee pitkänlinjan eu:n maatalous politiikkaa, Eli oliiviöljyä on saatava myytyä hinnalla millä hyvänsä , vähän sama jutttu tupakan kanssa , myyntiä on saatava , mutta ne jotka voivat ajatella itse , voivat käyttää esim kotimaisia terveellisiä öljyjä !

    • Vhs-nauha

      Näinhän se menee : isot EU maat esim italia tekevät isoo Bisnestä luvattomien maahanmuuttajien tehdessä halvalla oliiviöljyä joka sitten aivopestyille suomalaisille juotetaan , muka trendikkäänä muoti-aineena. Tätä tietenkin tuetaan isolla rahalla , Sama kuin suomi alkaisi tukemaan maatalouttaan ja hommaisi 10 000 somalia tekemään työt jollain 1-2 euron päiväpalkalla !

    • PidäMausta

      Oliiviöljyn maku on 100 kertaa parempi kuin rypsiöljyn - siinä hyvä syy miksi käytän oliiviöljyä. Rypsiöljy käytän myös mutta en sellaisiin ruokiin joissa öljy maistuu. Terveysvaikutukset ovat positiivisia molemilla öljyillä.

      Ps Suomi tukee maatalouttaan ja siinä vasta sekava soppa onkin. Esim vuonna 2017 maa- ja puutarhatalouden kansallisiin tukiin on käytettävissä valtion talousarviossa yhteensä 327,9 miljoonaa. Tämän lisäksi on monen sorttista piilotukea ja ohjelmaa jonka varjolla menee miljoona jos toinenkin sinne ja tänne. Tämän lisäksi tulee EUsta lisää rahaa eri verkkeilla monella tavalla.

    • öljyskä

      öljyinen juttu
      Öljyopas: Näin hyödynnät kasviöljyt ruoanlaitossa
      Herättääkö ruokaöljyjen laaja kirjo hämmennystä? Ei hätää, keräsimme ohjeet ja vinkit yleisten ruokaöljyjen käyttöön.
      Oikean öljyn valintaan kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa, sillä mikä tahansa öljy ei sovi paistamiseen. Öljyn valinta vaikuttaa myös olennaisesti ruoan makuun. Siispä jos et pidä avokadosta, ei ehkä kannata käyttää avokadoöljyä ruoanlaitossa.
      Nyrkkisääntönä voidaan ajatella, että kylmäpuristettu öljy on liian korkealaatuista haaskattavaksi paistamiseen. Kylmäpuristettu oliiviöljy kestää kyllä kuumentamista, mutta se on parhaimmillaan sellaisenaan nautittuna tai esimerkiksi salaatinkastikkeen pohjana.
      Hyviä paistoöljyjä ovat sellaiset öljyt, jotka kestävät 218 asteen kuumuuden savuamatta. Tällaisia ovat esimerkiksi rypsi- ja rapsiöljy, auringonkukkaöljy ja maapähkinäöljy. Näitä voi käyttää myös uppopaistamiseen.
      Säilytä öljy pimeässä ja viileässä
      Öljy ei parane iän myötä, vaan se kannattaa käyttää parasta ennen -päivään mennessä. Öljy härskiintyy pitkään säilytettäessä, jolloin se menettää ominaisuutensa.
      Öljyt säilyvät parhaiten pimeässä ja viileässä. Jääkaapissa säilytettäessä öljyyn muodostuu sakkaa. Sakka ei vaikuta öljyn laatuun, ja se häviää huoneenlämmössä. Mikäli säilytät öljyä huoneenlämmössä, suojaa se valolta.
      Oliiviöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon
      Oliiviöljystä on saatavilla valtavasti makuvaihtoehtoja aina miedoista hyvin voimakkaisiin. Oliiviöljy on Euroopan tärkein ruokaöljy, ja se kuuluu olennaisesti esimerkiksi maailman terveellisimmäksi väitettyyn Välimeren ruokavalioon.
      Öljy sopii päivittäiseen ruoanlaittoon.
      Ekstra-neitsytoliiviöljy on laadukkain ja samalla kallein oliiviöljy. Muut laatuluokat ovat neitsytoliiviöljy ja oliiviöljy. Ekstra-neitsytoliiviöljyä ei kannata haaskata paistamiseen, vaan jättää se herkutteluun eli lisätä sitä ruokaan sellaisenaan, dipata öljyyn tuoretta leipää tai käyttää salaatinkastikkeen pohjana.
      Rypsi- ja rapsiöljyt ovat hyviä paistoöljyjä
      Rypsi- ja rapsiöljyt vastaavat toisiaan ominaisuuksiltaan, joten ruoanlaiton kannalta on se ja sama, kumman öljyn keittiöönsä valitsee. Molemmissa on ihmiselle välttämättömiä omega-3-rasvahapppoja 8–12 prosenttia.
      Rypsiöljystä on olemassa myös kylmäpuristettu versio. Kylmäpuristettu rypsiöljy eroaa hinnaltaan, tuoksultaan, maultaan ja väriltään tavallisesta rypsiöljystä. Rasvan laadulta öljyt ovat samanlaisia.
      Kylmäpuristettu rypsiöljy ei kestä kuumennusta, joten se toimii parhaiten kylmissä ruoissa, kuten salaatinkastikkeissa. Kuumennettavaan ruoanlaittoon ja leivontaan kannattaa käyttää siis tavallista rypsi- tai rapsiöljyä.
      Auringonkukkaöljy on hyvä yleisöljy
      Auringonkukkaöljy on rypsiöljyn kaltainen yleisöljy, joka sopii lähes kaikkeen. Se on maultaan mieto ja sietää hyvin korkeita lämpötiloja. Se sopii mainiosti paistamiseen ja uppopaistamiseen sekä makeaan ja suolaiseen leivontaan.
      Kurpitsansiemenöljy ei kestä kuumennusta
      Kurpitsansiemenöljyssä on aromikas, melko pähkinäinen maku. Paahdetuista kurpitsansiemenistä saadaan sekä aivan kirkasta että tummaa, melko paksua öljyä.
      Kurpitsansiemenöljyä ei kannata kuumentaa, mutta se sopii hyvin tuoresalaattien ja myös juusto- ja lihasalaattien kastikkeisiin.
      Kookosöljy on epäterveellinen kasviöljy
      Kookosöljy sisältää poikkeuksellisesti runsaasti tyydyttyneitä rasvahappoja, mikä tekee öljystä melko epäterveellisen. Kookosöljy on huoneenlämmössä kiinteää, mutta sulaa kuumentaessa juoksevaksi.
      Kookosöljyä käytetään esimerkiksi munkkien paistoon, leivontaan tai muuhun ruoanlaittoon, mikäli sen voimakkaasta mausta pitää. Kookosöljyä voi hyödyntää myös kauneudenhoidossa.
      Maissiöljy kestää uppopaistamisenkin
      Maissiöljy on vaalea, miedon makuinen ja tuoksuton öljy. Maissiöljy soveltuu loistavasti paistamiseen, myös uppopaistamiseen. Uppopaistamisen jälkeen öljyn voi suodattaa uutta käyttöä varten.
      Pähkinä- ja manteliöljy
      Pähkinä- ja manteliöljyä saadaan mekaanisesti puristamalla. Pähkinä- ja manteliöljyissä on usein voimakas tuoksu ja maku, joten ne ovat parhaimmillaan salaateissa ja ruokien viimeistelyssä maun antajina.
      Pähkinäöljy säilyy huonosti, joten sitä kannattaa säilyttää jääkaapissa etenkin avaamisen jälkeen.
      Soijaöljy on maailman käytetyin
      Soijaöljy on maailman käytetyin öljy. Se on väriltään vaaleankeltaista. Soijaöljy voidaan valmistaa kylmäpuristamalla tai neitsytöljynä, jolloin se on kalliimpaa.
      Tämä ei sovi soija-allergikoille, mutta muissa tapauksissa soijaöljy on rypsiöljyn kaltainen moniottelija, joka sopii niin paistamiseen kuin muuhunkin ruoanlaittoon.
      Öljy sopii päivittäiseen ruoanlaittoon.
      Seesamiöljy maustaa ruoan
      Seesaminsiemenistä valmistettu öljy on suosittua etenkin Aasiassa. Aasiassa öljy valmistetaan paahdetuista siemenistä, kun taas Euroopassa paahtamatta.Avokadoöljy kestää kuumentamisen
      Avokadoöljyä saadaan hedelmälihasta puristamalla. Pehmeän ja miedon makuista avokadoöljyä voi käyttää salaatinkastikkeena, leivonnassa ja ruoanvalmistuksessa.
      Se sopii myös paistamise

      • ruistankio-kakko

        Ruistankio Camelinaöljy on ravintorikas
        Camelinaöljy on suhteellisen uusi, Suomessa kehitetty ruokaöljy, jota saadaan camelina- eli ruistankio-öljykasvin siemenistä kylmäpuristamalla. Camelinaöljy sisältää runsaasti Omega 3 -rasvahappoja, jotka tekevät hyvää verenpaineelle ja sydänterveydelle.
        Camelinaöljy sopii hyvin kaikenlaiseen ruoanlaittoon, ja kestää hyvin kuumennusta ja paistamista.
        Jäljelle jäänyt kitupellava (Camelina sativa)puristuskakku on tutkittu ja sitä voi ihmiset käyttää mutta maku on niin voimakas ettei sitä voi syödä.
        Eläimillekin sitä on kokeiltu ja kanarehu on ainoa missä se saadaan menemään eläimille.
        muissa maissa
        http://www.liberherbarum.net/Pn6899.HTM vain tsekistä löyty


      • himp_hamppu

        hamppu-öljyssä kaikki
        ttps://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/33121


    • suosittelenx

      Öljyskän listasta puuttui yksi niistä öljyistä joita itse käytän paljoa - rypäleöljy,

      Lyhyesti lainattuna "Viinirypäleöljy:
      Viinirypäleiden siemenistä valmistettavaa viinirypäleöljyä valmistetaan lähinnä Ranskassa ja Italiassa. Kevyt, väriltään vaalea ja maultaan hienostuneen hedelmäinen öljy sopii kastikkeisiin ja marinointiin. Se on oiva valinta myös friteerausöljyksi. Öljy härskiintyy nopeasti." Omat kokemukset, kestää hyvin lämpöä ja on miedon makuinen - toimii.

      • öljyskä

        - tosiaan -vinaigrette viinirypäleen siemenöljy salaattiin (sulaa paremmin)
        täytyypä noutaa http://bioblogi.eu/taimeolide-omadused-ja-kasutamine/
        - Ostin nittäin virolaisen hierojani käyttämää hierontasöljyä apoottiselle nahkalleni
        Viinamari seemneõli Suurepärane külmpressitud massaaziõli, mis on E vitaminiini rikas.
        Kevyt, hyvin imeytyvä hieronta- ja ihonhoitoöljy. Viinirypäleen siemenistä kylmäpuristettu ohut ja väritön öljy, joka imeytyy ihoon erittäin tehokkaasti. Öljyn sisältämät flavonoidit ja E-vitamiinit pehmentävät ja elvyttävät ihoa sekä suojaavat myös auringolta. Tämä on esim. aromaterapiassa yksi eniten käytetyistä öljyistä. Öljy sopii hyvin herkällekin iholle. ei jäta rasvast tunnetta , humpsahtaa ihoon kui peeretus Saharasse
        Koostis: Vitamiin A, Vitamiin B, C-vitamiini, E-vitamiini Runsaasti antioksidantteja sisältävä
        Spetsifikatsioon:
        Värv – Kerge roheline
        Lõhn – Kerge (lõhnatu)
        Rasvhapped - 0,05 %
        Tihedus - 0,915-0,926
        pH - 4,04
        Linoolhape ( Omega 6 ) - 72 %
        Oleiinhape - 16 %
        Palmithape - 7 %
        Steariinhape - 4 %
        Alpha linoolhapet ( Omega 3 ) - alla 1 %
        Palmitoleiinhape - alla 1 %
        Päritoluriigiks on Itaalia
        FINELI tutkinut vain Viinirypäleen


      • viruklooster
        öljyskä kirjoitti:

        - tosiaan -vinaigrette viinirypäleen siemenöljy salaattiin (sulaa paremmin)
        täytyypä noutaa http://bioblogi.eu/taimeolide-omadused-ja-kasutamine/
        - Ostin nittäin virolaisen hierojani käyttämää hierontasöljyä apoottiselle nahkalleni
        Viinamari seemneõli Suurepärane külmpressitud massaaziõli, mis on E vitaminiini rikas.
        Kevyt, hyvin imeytyvä hieronta- ja ihonhoitoöljy. Viinirypäleen siemenistä kylmäpuristettu ohut ja väritön öljy, joka imeytyy ihoon erittäin tehokkaasti. Öljyn sisältämät flavonoidit ja E-vitamiinit pehmentävät ja elvyttävät ihoa sekä suojaavat myös auringolta. Tämä on esim. aromaterapiassa yksi eniten käytetyistä öljyistä. Öljy sopii hyvin herkällekin iholle. ei jäta rasvast tunnetta , humpsahtaa ihoon kui peeretus Saharasse
        Koostis: Vitamiin A, Vitamiin B, C-vitamiini, E-vitamiini Runsaasti antioksidantteja sisältävä
        Spetsifikatsioon:
        Värv – Kerge roheline
        Lõhn – Kerge (lõhnatu)
        Rasvhapped - 0,05 %
        Tihedus - 0,915-0,926
        pH - 4,04
        Linoolhape ( Omega 6 ) - 72 %
        Oleiinhape - 16 %
        Palmithape - 7 %
        Steariinhape - 4 %
        Alpha linoolhapet ( Omega 3 ) - alla 1 %
        Palmitoleiinhape - alla 1 %
        Päritoluriigiks on Itaalia
        FINELI tutkinut vain Viinirypäleen

        Onko apoteilla jotain tiettyä ihottumaa, eivätkö saa tarpeeksi aurinkoa vai mistä johtuu?


    • öljytty
    • mitä_häh

      terveellisyys
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8124191/ruokaoljyjen-terveellisyys

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      350
      8998
    2. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2591
    3. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      70
      2381
    4. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      179
      1955
    5. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1552
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1411
    7. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1347
    8. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      184
      1328
    9. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      60
      1320
    10. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      42
      1237
    Aihe