Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hämmentävä löydös - Elämää avaruusaseman pinnalla

löytyi vakuumielämää

Hämmentävä löydös: Elämää avaruusaseman pinnalla
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2014/08/21/hammentava-loydos-elamaa-avaruusaseman-pinnalla/201411601/66

"Avaruudessa on ilmeisesti elämää muuallakin, kuin ISS-avaruusaseman sisällä. Tosin tässäkin tapauksessa mahdollinen elämä on maapallolta kotoisin.

Venäläinen Itar-Tass-uutistoimisto raportoi kummallisista tieteellisistä tuloksista, jotka saatiin ISS:n ulkopinnalta. Avaruusaseman venäläisoperaatioista vastaavan Vladimir Solovjovin mukaan pinnalta löydettiin merkkejä planktonista.

Mikä erikoisinta, uutinen antaa ymmärtää, että plankton saattaisi olla peräti elossa ympäristön äärimmäisistä olosuhteista huolimatta. Kokeet ovat nimittäin vahvistaneet, että jotkut eliöt pystyvät elämään aseman pinnalla jopa vuosia.

Ei ole kuitenkaan selvää, miten plankton on asemalle päässyt. Yksi selitys kuitenkin tarjotaan: Solovjov sanoi RT:n mukaan, että on olemassa nousevia ilmavirtauksia, jotka ovat saattaneet kuljettaa planktonin meren pinnalta asemalle."

- Jos avaruusaseman ulkopinnalla voi olla elävää planktonia, niin sitä voi olla vielä paremmin tähteä tai planeettaa kiertävissä asteroideissa ja muissa pikkukappaleissa. Ja kun on vakuumiolosuhteita kestävää planktonia, joka käyttää lähitähden valoa ravintonaan ja energialähteenään, saattaa miljoonien vuosien kuluttua kehittyä sitä hyväksikäyttäviä lajeja(avaruuden laiduntajat), ja taas näitä syöviä avaruuspetoja. Liikkumiseen kehittyneemmät lajit voivat käyttää propulsiota vaikkapa kaasupierujen muodossa. Tähden elovyöhykeavaruus voi olla laaja, paljon laajempi biotooppi kuin yhdelläkään planeetalla tai kuulla voi olla. Lajien määrälle, populaation koolle tai yksilöiden koolle ei juuri rajoja ole (ajattele kilometriluokan avaruusvalaita). Avaruusplanktoni- ja levä käyttävät lähitähden valoa ja hiukkasia (aurinkotuuli) ravintonaan, suuremmat näitä syövät laiduntajat sekä jälkimmäisiä syövät avaruuden pedot(vakuumihait) sekä haaskansyöjät(vakuumihyeenat) käyttävät säädeltäviä ja liikkuvia kaasunpäästöelimiä propulsioeliminä vaikkapa mustekalojen tyyliin. Lähitähden säteily ja hiukkaset, asteroidit ja komeetat, planktoni- ja levälautoitus, propulsioon käytetyt kaasupäästöt ja haaskat muodostavat jatkuvan ravinto- ja energiajärjestelmän tähden elovyöhykkeelle, josta saadaan myös liikkumiseen tarvittava kaasu. Onko vakuumielämä universumin yleisin eliöstökunta?

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vakuumielämää

      Vakuumielämä on universumin suurin eliöryhmä. Riittää että on kehittynyt yksi vakuumissa selviytyvä ja lisääntyvä organismi, tai sellainen on keinotekoisesti kehitetty "avaruuskana", niin tähtien elämänvyöhykkeillä on valtavat elinalueet. Vakuumielämällä onkin käytössään ylivoimaisesti suurimmat elinympäristöt, ja lajiston määrä ja populaatiot voivat olla hyvin paljon suuremmat kuin missään pallolla, eli planeetoissa tai kuissa. Lisäksi koko ei aseta rajoituksia, eikä myös eliöiden elinikä, koska tilaa löytyy.

      Tähden valoa, eli säteilyä ja hiukkasia hyväksikäyttävät "vakuumilevät" luovat biomassaa, jota muu eliöstö käyttää hyväksi, ja ylimpänä vakuumipedot, jotka syövät muita vakuumieläimiä.
      Liikkuminen hoituu kalmarimaisesti kaasupäästöillä ja liikesuunnan vaihdot niiden suuntauksella. Muut käyttävät taas avaruuslevän, tähtien säteilyn ja hiukkasvirtausten lisäksi ravintonaan ja energialähteenään muiden vakuumieliöiden kaasupäästöjä ja "vakuumihait" muita vakuumilaiduntajia sekä raatoja.

      Vakuumielämä voi siirtyä tähden ympäriltä toiselle ajan kuluessa ja se sopeutuu tähtien sopivalle elinvyöykkeelle jossa säteilyn ja hiukkasten määrä on elämälle suotuisa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11692976#comment-63593137

    • sähköllä toimii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe