Meillä syödään paljon pakastevihanneksia.

Matti/Maija

Haluttaisiin hiukan lisätietoa, voiko niitä syädä ihan raakanakin?
Esim, parsakaali osottautui ihan maukkaaksi ihan sellaisenaan. Vähän porkkanaa, tomaattia ja näkkileipää ja kyllä maistui.
Onko se ihan turvallista syödä noita pussi-pakastevihanneksia ihan sellaisenaan?

7

2989

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • broccoliini

      Minä kyllä ryöppäisin eli keittäisin kiehuvassa vedessä pari minuuttia ennen nauttimista varsinkin ulkomaalaiset pakastevihannekset. Tämä käsittely ei sinänsä vielä kypsennä vihannesta, mutta tappaa mahdolliset pöpöt.

      Suurin osa pakastevihanneksista taitaa olla Belgiassa pakattuja (ainekset eri puolilta eurooppaa) ja muutamia tapauksia pakasteiden huonosta laadusta on tullut ilmi, joten ryöppäys vähentää riskiä sairastua niistä.

      Käytä mieluimmin kotimaisia tuoreita vihanneksia, jos raakaruokaa haluat - pese hyvin, kuori,huuhtele, paloittele tai raasta ja nauti.

    • parsaa ja muuta

      Miksi keittää?
      Pakastevihanneksista sanotaan aina, ettei niitä saa kypsentää mikrossa, mutta pussissa on ohjeet.
      Kaikissa on ohje myös mikrossa kypsentämisestä.

      • kalisevahammas

        Ryöppäys ei oikeastaan kypsennä vihannesta kuten mikrossa helposti käy. Lyhyt aika kiehuvassa vedessä, jäähdytys kylmässä vedessä ja pakastevihannes on turvallinen syödä raakana.

        Samaa ryöppäystä suositellaan käytettäväksi myös pakastettaessa tuoreita kasviksia eli pese, kuori, paloittele kasvis, keitä minuutti kaksi kuumassa vedessä, jäähdytä, kuivaa ja laita ilmatiiviissä astiassa/pakastepussissa pakkaseen (säilyy pari kuukautta hyvänä), myöhemmin tarpeen mukaan sulata ja nauti joko raakana tai kypsennettynä.

        Ryöppäys ei siis kypsennä pakastevihannesta vaan tuhoaa sen pinnalla olevat mahdolliset haitakkeet ja sulattaa samalla pakasteen, jolloin raakanakin syöminen on turvallista ja käytännössä mahdollista.


    • kyspä

      Se ryöpytys ja keitteleminen vaan lisää työtä. Tulee tiskiäkin.

      Minä olen tehnyt näin ainakin kymmenen vuotta. Ensteksi vähän sulattanut niitä lautasella jääkapissa ja lämmitellyt mikrossa enkä ole kertaakaan edes huuhdellut niitä.

      En ole sairastunut ja tykkään, että sellainen hiukan rapea on parempi, kuin vetinen ja ylikypsä vihannes.

      • ryöpäytetty

        Siis tiskiä eli yksi kattila ja reikäkauha/siivilä ja tämä saa sinut voipuneeksi - no voevoe parkaa.

        Siinä olet oikeassa, että kypsennetyn vihanneksen pitää tuntua hampaisiin eikä olla pehmeän vetelä.

        Yksi parhaimmista lisäkkeistä liharuoan oheen näin syksyllä on lanttu/porkkana (tukevat toistensa makeutta) keitettynä ja voilla/suolalla/pippurilla maustettuna eli lanttua ja porkkanaa paloiteltuna, kattilaan vettä kiehumaan, juurekset sekaan kun vesi kiehuu, suolaa, timjamia (tuoreena tai kuivattuna), noin 10 minuuttia keittäen, mukaan voi laittaa pakasteherneitä loppuvaiheessa), valuta vesi pois, poista timjamin oksat, lisää voita ja vähän suolaa/pippuria, sekoita ja tarjoile perunoiden ja liharuoan kanssa.


    • kyspä

      "Siis tiskiä eli yksi kattila ja reikäkauha/siivilä"
      Kyllä. Kyllä. Siis mnä en ehdi keittelemään pottuja, eikä muutakaan.
      Minä käytän pakastevihanneksia kaksi kertaa päivässä.

      En väitä sinun olevan väärässä. Hyvä kun saa lisä tietoa.

      Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      193
      11626
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      58
      5499
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2797
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      40
      2415
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1881
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      44
      1865
    7. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      14
      1839
    8. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      29
      1764
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1516
    10. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      42
      1498
    Aihe