Haluttaisiin hiukan lisätietoa, voiko niitä syädä ihan raakanakin?
Esim, parsakaali osottautui ihan maukkaaksi ihan sellaisenaan. Vähän porkkanaa, tomaattia ja näkkileipää ja kyllä maistui.
Onko se ihan turvallista syödä noita pussi-pakastevihanneksia ihan sellaisenaan?
Meillä syödään paljon pakastevihanneksia.
7
2525
Vastaukset
- broccoliini
Minä kyllä ryöppäisin eli keittäisin kiehuvassa vedessä pari minuuttia ennen nauttimista varsinkin ulkomaalaiset pakastevihannekset. Tämä käsittely ei sinänsä vielä kypsennä vihannesta, mutta tappaa mahdolliset pöpöt.
Suurin osa pakastevihanneksista taitaa olla Belgiassa pakattuja (ainekset eri puolilta eurooppaa) ja muutamia tapauksia pakasteiden huonosta laadusta on tullut ilmi, joten ryöppäys vähentää riskiä sairastua niistä.
Käytä mieluimmin kotimaisia tuoreita vihanneksia, jos raakaruokaa haluat - pese hyvin, kuori,huuhtele, paloittele tai raasta ja nauti. - parsaa ja muuta
Miksi keittää?
Pakastevihanneksista sanotaan aina, ettei niitä saa kypsentää mikrossa, mutta pussissa on ohjeet.
Kaikissa on ohje myös mikrossa kypsentämisestä.- kalisevahammas
Ryöppäys ei oikeastaan kypsennä vihannesta kuten mikrossa helposti käy. Lyhyt aika kiehuvassa vedessä, jäähdytys kylmässä vedessä ja pakastevihannes on turvallinen syödä raakana.
Samaa ryöppäystä suositellaan käytettäväksi myös pakastettaessa tuoreita kasviksia eli pese, kuori, paloittele kasvis, keitä minuutti kaksi kuumassa vedessä, jäähdytä, kuivaa ja laita ilmatiiviissä astiassa/pakastepussissa pakkaseen (säilyy pari kuukautta hyvänä), myöhemmin tarpeen mukaan sulata ja nauti joko raakana tai kypsennettynä.
Ryöppäys ei siis kypsennä pakastevihannesta vaan tuhoaa sen pinnalla olevat mahdolliset haitakkeet ja sulattaa samalla pakasteen, jolloin raakanakin syöminen on turvallista ja käytännössä mahdollista.
- kyspä
Se ryöpytys ja keitteleminen vaan lisää työtä. Tulee tiskiäkin.
Minä olen tehnyt näin ainakin kymmenen vuotta. Ensteksi vähän sulattanut niitä lautasella jääkapissa ja lämmitellyt mikrossa enkä ole kertaakaan edes huuhdellut niitä.
En ole sairastunut ja tykkään, että sellainen hiukan rapea on parempi, kuin vetinen ja ylikypsä vihannes.- ryöpäytetty
Siis tiskiä eli yksi kattila ja reikäkauha/siivilä ja tämä saa sinut voipuneeksi - no voevoe parkaa.
Siinä olet oikeassa, että kypsennetyn vihanneksen pitää tuntua hampaisiin eikä olla pehmeän vetelä.
Yksi parhaimmista lisäkkeistä liharuoan oheen näin syksyllä on lanttu/porkkana (tukevat toistensa makeutta) keitettynä ja voilla/suolalla/pippurilla maustettuna eli lanttua ja porkkanaa paloiteltuna, kattilaan vettä kiehumaan, juurekset sekaan kun vesi kiehuu, suolaa, timjamia (tuoreena tai kuivattuna), noin 10 minuuttia keittäen, mukaan voi laittaa pakasteherneitä loppuvaiheessa), valuta vesi pois, poista timjamin oksat, lisää voita ja vähän suolaa/pippuria, sekoita ja tarjoile perunoiden ja liharuoan kanssa.
- kyspä
"Siis tiskiä eli yksi kattila ja reikäkauha/siivilä"
Kyllä. Kyllä. Siis mnä en ehdi keittelemään pottuja, eikä muutakaan.
Minä käytän pakastevihanneksia kaksi kertaa päivässä.
En väitä sinun olevan väärässä. Hyvä kun saa lisä tietoa.
Kiitos.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102800- 942011
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei401538- 2601398
- 69979
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47901- 55874
Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77870- 44785
Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä
Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to93726