Tänä jouluna haluaisin pöytään kinkun/kalkkunan sijaan esim. nautaa, poroa tai riistaa.
Kuitenkin jotain juhlavaa.
Ideoita?
Lihaa jouluksi
11
290
Vastaukset
- ihme hölmö tuo
Mitä ihmeen iseoita ? Kai sinä nyt itse tiedät mitä haluat ?
- ihme h
Miten voin tietää kun sinä et osaa edes kirjoittaa? Ihme hölmö
- kinkuton
Meillä ei ole vuosiin ollut kinkkua vaan punaviinipasti.
Hyvää häränlihaa
pekonia
ruoanlaittopunaviiniä
sipulia
juuriselleriä
porkkanaa
voita
hillosipuleita
kokonaisia tuoreita herkkusieniä
kermaa /smetanaa
-lihaliemi-laakerinlehti-suola-kokonaiset pippurit
Lihat ruskistetaan voissa pekonin rasvassa pienissä erin ja pannu huuhdellaan väliin punaviinillä joka kaadetaan uunipataan. Lopuksi sama vihenneksille ja viimeisessä erässä mausteet. Pata uuniin useiksi tunneiksi miedolle lämmölle niin että liha on mureaa. Lopuksi hillosipulit ja sienet sekaan kunnon kuumennus, kerma /smetana juuri ennen tarjoilua.
Kannattaa kokeilla :o)- Possuton
Tuota laitan joulupöytään, kaunis kiitos ohjeesta!
- vinkkuuvinoon
Muuten hyvä ohje, mutta termi "ruoanlaittoviini" herätti kymysyksen eli eikö ruoan laittoon käytetty viinin pitäisi olla samaa tasoa kuin muuten juotava ja mielellään samaa mitä aterialla tarjotaan.
Näin aterian makuharmonia säilyy samana.
Toki useimmille punkku on punkkua ja ruoassa se on vain hapokas lisä, mutta silti ruokaan käytetyn viinin tulisi olla edes juotavaa vaikkakaan hintalapun ei tarvitse olla yli 10 eken.
- gryyuu
joo hyppää jokeen.
- Oikein paljon
KIITOKSIA
- mikä osa ja mihin
http://www.sousvide.fi/ toisenlainen koulukunta
paistia joka lähtöön
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6524764
http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/lihasta_ruoaksi/naudanliha.php
Riista osastolla sitten eksoottista lihaa; poroa jne- vaihtoehtoihin
Jo erilainen maustamien ja sitominen
http://www.hookoo.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen/kasittelyohje/paistin-sitominen/
ja riistaa
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/p/blog-page.html
- Nautiskellen...
Joulupöytään ehdottomasti joulukinkku. Toki muunkinlaista lihaa käytetään jouluna ruoanvalmistukseen.
- tipu tai lammas
Joulukalkkuna, hanhi tai ankka
Karitsan paahtopaisti on mureaa ja mehukasta. Samalla pannulla tulee kastike ja maukkaat valkosipulit.
Ainekset neljälle
◾(4 x 150g) kilonen karitsan paahtopaisti
Sidottna ja sisänkin noita mausteita valkosipuli, Rosmariini, Timjami, salvia, minttu
◾1-2 valkosipulia /laitan kiinalaisa 2 kpl
◾4 rkl oliiviöljyä
◾2 dl punaviiniä
◾1 tl sokeria
◾suolat ja pippurit (rosmariini tms
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistoa. Pakaste saa sulaa jääkaapissa yön yli.
Laita uuni päälle. Kuori kaikki valkosipulinkynnet puhtaiksi. Pannu kuumaksi ja siihen 1 rkl öljyä. Ota paistien pintaan nätti väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää loput öljyt ja heitä valkosipulit kyytiin. Laita uuniin 200C ja paistoaika = 10 punainen liha – 20 minuuttia kypsä liha.
Nosta pannu uunista takaisin liedelle. Ota paahtopaistit folioon vetäytymään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa762524Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei2842215Putin ei suostu tulitaukoon nyt kun Kurskin taistelut ovat kesken
ja venäjä on viimein päässyt niskan päälle, suuren ylivoiman turvin. Ukraina ilmeisesti suorittaakin taktista vetäytymi1401186Voi kulta rakas
Kyllä minäkin olen sinuun rakastunut. Oisit avautunut tunteistasi aiemmin niin ei tarvitsisi kiertoteitä kuulla tästä. �58993- 70898
- 72854
- 106808
- 65807
- 72807
- 71805