Tänä jouluna haluaisin pöytään kinkun/kalkkunan sijaan esim. nautaa, poroa tai riistaa.
Kuitenkin jotain juhlavaa.
Ideoita?
Lihaa jouluksi
11
305
Vastaukset
- ihme hölmö tuo
Mitä ihmeen iseoita ? Kai sinä nyt itse tiedät mitä haluat ?
- ihme h
Miten voin tietää kun sinä et osaa edes kirjoittaa? Ihme hölmö
- kinkuton
Meillä ei ole vuosiin ollut kinkkua vaan punaviinipasti.
Hyvää häränlihaa
pekonia
ruoanlaittopunaviiniä
sipulia
juuriselleriä
porkkanaa
voita
hillosipuleita
kokonaisia tuoreita herkkusieniä
kermaa /smetanaa
-lihaliemi-laakerinlehti-suola-kokonaiset pippurit
Lihat ruskistetaan voissa pekonin rasvassa pienissä erin ja pannu huuhdellaan väliin punaviinillä joka kaadetaan uunipataan. Lopuksi sama vihenneksille ja viimeisessä erässä mausteet. Pata uuniin useiksi tunneiksi miedolle lämmölle niin että liha on mureaa. Lopuksi hillosipulit ja sienet sekaan kunnon kuumennus, kerma /smetana juuri ennen tarjoilua.
Kannattaa kokeilla :o)- Possuton
Tuota laitan joulupöytään, kaunis kiitos ohjeesta!
- vinkkuuvinoon
Muuten hyvä ohje, mutta termi "ruoanlaittoviini" herätti kymysyksen eli eikö ruoan laittoon käytetty viinin pitäisi olla samaa tasoa kuin muuten juotava ja mielellään samaa mitä aterialla tarjotaan.
Näin aterian makuharmonia säilyy samana.
Toki useimmille punkku on punkkua ja ruoassa se on vain hapokas lisä, mutta silti ruokaan käytetyn viinin tulisi olla edes juotavaa vaikkakaan hintalapun ei tarvitse olla yli 10 eken.
- gryyuu
joo hyppää jokeen.
- Oikein paljon
KIITOKSIA
- mikä osa ja mihin
http://www.sousvide.fi/ toisenlainen koulukunta
paistia joka lähtöön
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6524764
http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/lihasta_ruoaksi/naudanliha.php
Riista osastolla sitten eksoottista lihaa; poroa jne- vaihtoehtoihin
Jo erilainen maustamien ja sitominen
http://www.hookoo.fi/lihakoulu/lihan-valmistaminen/kasittelyohje/paistin-sitominen/
ja riistaa
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/p/blog-page.html
- Nautiskellen...
Joulupöytään ehdottomasti joulukinkku. Toki muunkinlaista lihaa käytetään jouluna ruoanvalmistukseen.
- tipu tai lammas
Joulukalkkuna, hanhi tai ankka
Karitsan paahtopaisti on mureaa ja mehukasta. Samalla pannulla tulee kastike ja maukkaat valkosipulit.
Ainekset neljälle
◾(4 x 150g) kilonen karitsan paahtopaisti
Sidottna ja sisänkin noita mausteita valkosipuli, Rosmariini, Timjami, salvia, minttu
◾1-2 valkosipulia /laitan kiinalaisa 2 kpl
◾4 rkl oliiviöljyä
◾2 dl punaviiniä
◾1 tl sokeria
◾suolat ja pippurit (rosmariini tms
Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen paistoa. Pakaste saa sulaa jääkaapissa yön yli.
Laita uuni päälle. Kuori kaikki valkosipulinkynnet puhtaiksi. Pannu kuumaksi ja siihen 1 rkl öljyä. Ota paistien pintaan nätti väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää loput öljyt ja heitä valkosipulit kyytiin. Laita uuniin 200C ja paistoaika = 10 punainen liha – 20 minuuttia kypsä liha.
Nosta pannu uunista takaisin liedelle. Ota paahtopaistit folioon vetäytymään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1752968
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.642566- 2032220
- 731849
- 1021773
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91651- 1021452
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2171151- 811120
- 951079