Uskonnnonopetus kouluissa yleissivistävää?

ysi_kasi

Vieläkin useat jaksavat väittää, että koulujen uskonnonopetus on monikulttuurisessa maailmassa tärkeää ja yleissivistävää, ja se tulee ehdottomasti säilyttää. Minusta väite on täysin typerä. Mitä yleissivistävää koulujen uskonnonopetus on, kun ainoa uskonto, jota kouluissa opetetaan, on kristinusko? Kirjoitan alapuolelle milaista uskonnonopetus on kouluissa oppilaan näkökulmasta. Kannattaaa lukea, sillä kuka tietää paremmin millaista uskonnonopetus kouluissa todellisuudessa on, kuin oppilaat itse.

Tällä hetkellä oleva uskonnonopetus on aivan käsittämättömän typerää. Kun olin ala-asteella, luokalleni opetettiin Raamatun kohtia ja muita kristinuskoon liittyviä asioita totuutena (sopivasti väritettynä ja muunneltuna tietenkin). Sellainen pitäisi lopettaa välittömästi! Mutta kun ei lopeteta, vaikka kaikki ymmärtävät sen, että uskovaiset haluavat pienille lapsille opetettavan uskontoa, sillä he tuskin kyseenalaistavat oppimaansa mitenkään.

Yläasteelle tultaessa uskonnonopetus parani hetkeksi. 7-luokalla meille opetettiin puolenvuoden ajan kaikkia uskontoja tasavertaisesti, kun opiskelimme maailmanuskontoja. Tosin kaikki muuttui kasilla, kun aloimme opiskelemaan kaikkien rakastamaa kirkkohistoriaa ja raamattuoppia (nämäkin opetettiin luonnollisesti totuutena). Minusta tälläiset kurssit tulisi muuttaa vapaaehtoiseksi mahdollisimman nopeasti. Noh.. ysillä meillä oli etiikan kurssi, joka oli mielestäni ja myös monen muunkin mielestä mukava ja ei niin riippuvainen uskonnosta.

Lukiossa ensimmäinen uskonnon kurssi jaettiin kolmeenosaan: uskonto ilmiönä, uskontojen vaikutus kulttuuriin ja raamattuooppia. (En usko, että opetussuunnitelmassa lukee juuri tällä tavalla, mutta sellaisen käsityksen minä sain kurssilta) Meillä kurssin suurin painoarvo oli kuitenkin Raamatun tutkimisessa ja ramattuopissa. Tämä näkyi siinä, että kokeessamme oli neljä tehtävää joista kolme liittyi Raamattuun. Tähän väliin on pakko sanoa, kun kurssin aikana opettaja valehteli luokallemme päin naamaa, kuinka kirkko olisi saanut uusia jäseniä 2014 joulukuun aikan enemmän kuin koskaan ennen. En ihan heti uskonut tuota, mutta voihan se olla tottakin.

Seuraavia lukion kursseja en olekkaan vielä käynyt, mutta uskonnon kakkoskurssi on kirkkohistoriaa ja kolmoskurssi etiikkaa, joka muuttuu tulevaisuudessa onneksi filosofian kurssiksi. Lukiossa pakollisia uskonnonkursseja on siis kolme, joka on aivan typerää, kun esimerkiksi pakollisia yhteiskuntaopinkursseja on kaksi ja psykologian kursseja yksi. Tämän järjettömyyden lisäksi ainoa lukion kurssi, joka olisi kaikkien aiheellista oppia on maailmanuskonnoista kertova kurssi UE4. Tässäkään ei kuitenkaan ole mitään järkeä, sillä kurssi on vapaaehtoinen.

Jos luit äsköisen tekstin, mieti onko uskonnonopetus sinusta monipuolista ja yleissivistävää. Tarvitsisiko koko uskontoa (eli kristinuskoa) edes opettaa kouluissa, koska ainoastaan harvat todellisuudessa uskovat nykypäivänä. Ainakin nuorten innostus uskontoa kohtaan vähenee päivä päivältä ja uskonnonopetus ei kiinnosta nuoria ollenkaan, sillä sopivan kokoista osaa luokastani ei edes ilmesty uskonnontunneille ja viime koeviikolla monet lähettävät meidän luokan Whatsup-ryhmään vihaviestejä, kuinka turhaa ja perseestä on lukea uskonnonkokeeseen.

Lähes koko uskonnonopetuksen pitäisi olla vapaaehtoista. Ainoa asia, joka EHKÄ pitäisi opettaa lapsille pakollisena ovat maailmanuskonnot. Ne ovat aika tärkeitä globaalissa maailmassa. Jos suomalaisten lasten uskonnonopetus (eli kristinuskonopetus) on kuitenkin niin välttämätöntä, se pitäisi aloittaa vasta silloin, kun lapsi on tarpeeksi kehittynyt käsittelemään saamaansa tietoa (eli noin 15 tai jopa 18 vuotiaana).

Kiitos kun luit. Olisi kiva, jos joku lähettäisi vastauksen alapuolelle, etten ihan turhaan olisi tätä kirjoittanut. Myös mielipidettäni vastaan olevat kommentiti ovat toivottuja :)

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuusnelone

      On ysikasy hyvin helppo ymmärtää pohdiskelusi, vaikka olen kuusnelonen ja hiukan kalkis. Olisin menemässä hiukan pidemmälle kuin sinä. Uskonnon opetus tulee poistaa kokonaan eikä sen pidä olla vapaaehtoinenkaan. Miksi?

      Siksi ettei lasten ja nuorten tarvitse leimaantua eri ryhmiin päiväkodeissa ja kouluissa. Koti sitten pitää huolen uskonnollisesta kasvatuksesta aina sen mukaan, kuinka vanhemmat katsovat tarpeelliseksi ja minkä uskonnon haluavat lapsilleen elämää varten tuoda tietoon.

      On myös ikävää olla kouluissa ja päiväkodeissa töissä, kun joutuu elämään ristiriitaisissa tilanteissa erillaisten opettajien mielipiteiden ja epäselvien ohjeiden kanssa. Esimerkiksi on tyhmää että opettajat keskenään kinastelevat siitä, että lähdetäänkö joulukirkkoon vai ei. Pahimmillaan voimakasluonteiset vanhemmat, jopa painostavat opettajia viemään lapsia uskonollisiin rituaaleihin.

      Uskontojen ymmärrystä tulee lisätä muiden opintojen yhteydessä historiallisena ja kulttuurisena ilmentymänä.

      • sinä.päätät

        Avioliitto on miehen ja naisen välinen! Nyt on aika äänestää siitä.Vai haluatko kouluihin,lapsillsesi, lapsenlapsillesi h.propagandaa opetettavan ? Haluatko, että ihmiset oavt sukupuolettomia, neutreja ? Vain SINÄ voit vaikuttaa siihen, jatkuuko tämä Raamatun mukainen konsepti vai saako jumalattomuus pilata entistä enemmän lapsiamme ja tätä yhteikuntaa?
        ENSIMMÄINEN MOOSEKSEN KIRJA, GENESIS 1
        26. Ja Jumala sanoi:

        "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme;

        27. Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi;

        m i e h e k s i ja n a i s e k s i hän loi heidät.


    • Hei125

      Raamattu on TÄYSIN totta. JOKAINEN Jumalan sana on taattu; hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat. San. 30:5, Sinun sanasi on KOKONANSA totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät IANKAIKKISESTI. Ps. 119:160, Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus. Joh. 17:17, Ja nyt, Herra, Herra, sinä olet Jumala, ja sinun sanasi ovat todet; 2 Sam. 7:28, Niin, laki on kuitenkin PYHÄ ja käskysana PYHÄ, VANHURSKAS ja HYVÄ. kirj. room. 7:12

      • Tästä asiasta voi olla montaa eri mieltä.


      • kuusnelone

        On paljon asioita, jotka ovat joidenkin mielestä totta. Opetuksessa on tehtävä linjauksia, mitä näistä kaikista maailman totuuksista halutaan ja voidaan Suomen koulujärjestelmässä opettaa. Koska maailma on täynnä erilaisia uskomuksia, olisi parempi jos näitä ei kouluissa opetettaisi, muuten kuin osana esimerkiksi historiaa. Hei125 ja muut hengen heimolaiset ja eri uskontokuntien edustajat voivat harjoittaa uskontoaan kotiympyröissä.

        Koska uskovaisten kanssa ei voi rakentavasti keskustella, en ota kantaa Hei125 näkemykseen raamatusta, muuten kuin toteamalla, että raamattu pitää sisällään valtavasti virheitä ja itsessään ristiriitaisuuksia. Sitä ei voi pitää silloin totuutena mihinkään. Siihen toki saa uskoa, se kuka haluaa.


      • Kristinuskosta opetetaan jo esimerkiksi rippikouluissa, jotka ovat vapaaehtoisia. Onko silloin pakko opettaa kristinuskoa kouluissa, sillä jos valtio suosii pelkästään yhtä uskontokuntaa siitä syntyy ainoastaan ongelmia.


      • Jaysus

        Poikien olisi siis parempi olla kuuntelematta naisopettajia, koska nainen ei saa opettaa miestä. 1.Tim.2:11-12


      • eipahalle
        ysi_kasi kirjoitti:

        Kristinuskosta opetetaan jo esimerkiksi rippikouluissa, jotka ovat vapaaehtoisia. Onko silloin pakko opettaa kristinuskoa kouluissa, sillä jos valtio suosii pelkästään yhtä uskontokuntaa siitä syntyy ainoastaan ongelmia.

        Eikö meillä Suomessa ole kansan keskuudessa niin vahva kannatus kristinuskossa että sitä opetusta pääpiirtein voi ohittaa. Mitä tulee muihin uskontoihin ne ei ole kovin elämän läheisiä ja ovat kovin ristiriitaisia opeissaan ja niihin ehtii myöhemmin tutustua omin neuvoin jos vielä kiinnostaa. Perustelisin mielipidettäni Raamatulla joka opettaa että on vain yksi Herra joka sattuu olemaan kristinuskon Jumala.
        Minulle oli kouluaikana myös halu kritisoida aineita jotka eivät kiinnostaneet mutta kun se valinta on tehty hyvässä tarkoituksessa mitä tulisi opettaa että ymmärtäisi edes vähän miksi useimmat eläissään pitävät tärkeänä uskontoa kun myöhemmin esim. kohtaat 7 ihmistä 10. jotka saattavat puhua ko. aiheesta. Olisihan se helpompaa kommunikoida kaikkien ihmisten kanssa kun itse ymmärtää mitä kaverit puhuu. Uskonto menee rakkaus edellä eikö rakkaus ole todella tärkeää tässä kylmässä ja rakkaudettomassa maailmassa.
        Uskonnon opetus menee samoin kuin historiallisten aineiden opetus on hyvä tietää ihmisten juurista sillä tavalla. Koeta kestää kun olet nuori ja vahva.


      • Parempiollailman

        Uskonto on miljoonille ihmisille pelkkä pakollinen harrastus, josta irtoaminen on
        perin vaikeaa, tottumuksen ja helvettiin joutumisen perusteella. Uskonnon myynti
        rahasta on länsimaista kulttuuria. Mitään uskontoa ei pidä " opettaa kenellekkään."
        Koululaitosten ei pidä ottaa itselleen auktoriteettia opettaa uskonasioita, koska
        kenelläkään niistä ei ole totuutta tiedossaan, ottamasta suurta riskiä johdattaa
        oppilaita harhateille yrityksin selittää heille raamattua totuudellisesti. Totuuden
        opetukseen eivät ole edes kirkkokunnatkaan onnistuneet.


      • Käännyttämätön

        Pelkkä rakkaus johonkin on tyhjän vertaista, jos henkilö on harhaanjohdettu.


      • eipahalle kirjoitti:

        Eikö meillä Suomessa ole kansan keskuudessa niin vahva kannatus kristinuskossa että sitä opetusta pääpiirtein voi ohittaa. Mitä tulee muihin uskontoihin ne ei ole kovin elämän läheisiä ja ovat kovin ristiriitaisia opeissaan ja niihin ehtii myöhemmin tutustua omin neuvoin jos vielä kiinnostaa. Perustelisin mielipidettäni Raamatulla joka opettaa että on vain yksi Herra joka sattuu olemaan kristinuskon Jumala.
        Minulle oli kouluaikana myös halu kritisoida aineita jotka eivät kiinnostaneet mutta kun se valinta on tehty hyvässä tarkoituksessa mitä tulisi opettaa että ymmärtäisi edes vähän miksi useimmat eläissään pitävät tärkeänä uskontoa kun myöhemmin esim. kohtaat 7 ihmistä 10. jotka saattavat puhua ko. aiheesta. Olisihan se helpompaa kommunikoida kaikkien ihmisten kanssa kun itse ymmärtää mitä kaverit puhuu. Uskonto menee rakkaus edellä eikö rakkaus ole todella tärkeää tässä kylmässä ja rakkaudettomassa maailmassa.
        Uskonnon opetus menee samoin kuin historiallisten aineiden opetus on hyvä tietää ihmisten juurista sillä tavalla. Koeta kestää kun olet nuori ja vahva.

        Vaikka Suomen kansasta yllättävän suuri osa kuuluu kirkkoon, kirkon kannatus ei Suomessa ole suurta. Parempi mittari kirkon kannattajille olisi esim seurakuntavaalien äänestysprosentti, joka oli viime vaaleissa 15,5 % (mikäli uskomme 'väärää' tietoa antavaan Wikipediaan) Prosentista näkee hyvin kuinka paljon suomalaisia oikeasti kiinnostaa. Huomattavaa on myös, että prosentti on laskenut viime vaaleista ainakin nuorten osalta. Kaiken lisäksi tulevaisuudessa uskonnon osuus yhteiskunnassa tulee vähenemään ihan varmasti.


      • >Raamattu on TÄYSIN totta.
        Etkä kuitenkaan pysty todistamaan tuosta väitteestäsi edes yhtä nurkkaa.
        Inttää osaa mielipuolikin.


      • ysi_kasi kirjoitti:

        Tästä asiasta voi olla montaa eri mieltä.

        Ysikasi. Mistä kaikki? Ymmärtänet, ettei olematon voi luoda. "Nothing creates nothing."
        Miksi maailma eksyy ja eksyttää? Koska se on langenneessa tilassa. Tuleeko tilanne muuttumaan paremmaksi? Kyllä. Rauha alkaa kun saatana sidotaan tuhanneksi vuodeksi.

        Ilm 20:1 Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään.
        20:2 Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi
        20:3 ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.
        20:4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.


    • Taikauskonnoton

      Itse kannatan kaikille yhteistä elämänkatsomustietoa, joissa käydään tietysti myös uskonnot läpi. Kyllä uskonnoista tietäminen on yleissivistystä, mutta tunnustuksellinen opetus EI kuulu kouluille.
      Mielestäni on älytöntä, että oppilaat jaetaan eri ryhmiin uskontonsa mukaan. Ei se ainakaan suvaitsevaisuutta edistä millään tavalla.

      Tunnustuksellista opetusta voi sitten antaa kukin uskonnollinen yhteisö niille jotka sellaista opetusta haluavat, mutta tämän ei kuulu tapahtua kouluajalla eikä valtion kustantamana.

      • Taikauskonnoton

        Vielä tuosta elämänkatsomustiedosta vielä sellaista, että eikö siinäkin olisi parempi, että samalle tunnille osallistuisi nimenomaan eri elämänkatsomuksen omaavia. Ei pelkästään uskonnottomia, vaan myös kristittyjä (ja niistäkin eri lahkon edustajia) ja muslimeja ja minkä kaikkien uskontokuntien edustajia nyt kussakin koulussa sattuu olemaan.


      • Taikauskonnoton kirjoitti:

        Vielä tuosta elämänkatsomustiedosta vielä sellaista, että eikö siinäkin olisi parempi, että samalle tunnille osallistuisi nimenomaan eri elämänkatsomuksen omaavia. Ei pelkästään uskonnottomia, vaan myös kristittyjä (ja niistäkin eri lahkon edustajia) ja muslimeja ja minkä kaikkien uskontokuntien edustajia nyt kussakin koulussa sattuu olemaan.

        Mietittävää. Usko ja uskonto ovat eri asioita. Usko/Jeesus vapauttaa uskonnoista ja uskonnollisuudesta.

        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        https://www.youtube.com/watch?v=c-c1E5j3xD0


    • katsomuksia

      Kouluihin tarvitaan uusi katsomusoppiaine, jonka tehtävänä ei ole erottaa vaan yhdistää lapsia. Nykyinen uskonnonopetus on pirstaleista ja erottelevaa ja luo jo alussa mielikuvan ihmisten "erilaisuudesta".

      Facebookissa on esitteillä kansalaisaloite tasa-arvoisen katsomusoppiaineen saamiseksi.

      https://www.facebook.com/katsomus

      • Mitä arvelet Katsomuksia? Kelpaisiko Suomelle totuus?

        Ehdotukseni opetusministerille. Kouluun olisi syytä saada uusi oppiaine nimeltään "totuusoppi" (tuttavallisesti "TO"). TO-tunneilla opetettaisiin totuutta eli Raamattua.

        Raamattu ei kuulu uskonto-tunnille, koska Raamattu ei edusta uskontoa. Uskonnot eksyttävät ja vaativat suoritteita. Sen sijaan Jeesus nimensä mukaisesti vapauttaa uskonnoista ja uskonnollisuudesta.

        Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Biblia (1776) Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        5Moos. 8:3 Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.


    • ONuniversaalia

      Kirkkoopin opettaminen kuuluu tietääkseni opetus-suunnitelmaan joten sitä ei voi karsia pois. Oma ylä-asteen uskonnonopettajani opettaa puolueettomasti tietää paljon muista uskonnoista ja seurustelee islamin uskoisen kanssa, joten väitän vastaan. Yhdeksäsluokan kevät opiskellaan etiikkaa jolloin keskustellaan omista eettisistä mielipiteistään tuomitsematta toisia ja ohjaamatta ajatusmaailmaa tiettyyn suuntaan.

      • Tarkoitus olisi juuri saada karsittua kirkko-oppi opetussuunnitelmasta. Ja tosiasia on se, että tasapuolisuus ja puoluettomuus uskonnonopetuksessa on todella harvinaista, mutta kiva jos te oltette saaneet sellaista.


    • Ei pelkästään uskonnon opetus, joka tulisi lopettaa peruskouluista vaan myöskin ne peruskouluissa olleet hartaustilaisuudet ja aamunavaukset yms. Koulussa joulu- ja kevätjuhlien nimetkin voitais aivan hyvin muuttaa syys- ja kevätlukukauden päättäjäisiksi ja luopua jouluevankeliumista ja virsien laulusta.
      Joidenkin mielestä kouluissa esim. Suvivirren laulaminen kevätjuhlissa ja Enkeli Taivaan virren laulaminen koulun joulujuhlissa on vaan jokin "pieni juttu", etteikö siellä voisi uskonnottomat tai eri uskontokuntaan kuuluvat oppilaat voisivat olla läsnä.
      Suomessa uskonnollisuus edelleenkin hallitsee kouluja monessa muussakin ja juuri sitä pidän huonona asiana. Uskonto ei millään tavoin ole yleissivistävää ja sivistääkö se lopulta suuntaan tai toiseen jos tietää jotakin maailmanuskonnoista.

      En pidä elämänkatsomustiedon opetustakaan kovin järjellisenä, kun kouluopetuksesta koitetaan nyt leikata ja ET:tä opettaisi kumminkin se koulun uskonnon opettaja, joten sellainen eettisyys jäisi siinä huomioimatta, jolloin se uskonnon opettaja kaivaisi jostakin sitä Raamattua esille ja patistaisi siihen oppilaitakin. Ainoa, mistä ei tulla varmastikaan leikkaamaan on peruskouluissa uskonnon opetus, jota uskovat oppisivat kotonaan omilta vanhemmiltaankin ilman kouluopetusta!

      Olen uskovien kuullut toteavan, että koulussa uskonnon opetuksen tulisi olla nykyistä tunnustuksellisempaa, joten....ennemminkin kouluista uskonnon opetus pois!

      • "Suomessa uskonnollisuus edelleenkin hallitsee kouluja monessa muussakin ja juuri sitä pidän huonona asiana. Uskonto ei millään tavoin ole yleissivistävää ja sivistääkö se lopulta suuntaan tai toiseen jos tietää jotakin maailmanuskonnoista."

        Lukeeko opettajasi Raamattua oikein? Kertooko hän, että uskonnot ja uskonnollisuus ovat lankeemuksen tuotteita? On tärkeää nähdä, että ihmiset ovat hengellisiä olentoja. He tarvitsevat totuutta/Raamattua. Muuten he eksyvät.

        Matt 18:7 Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

        http://bibelfokus.se/node/77

        Miksi viettelykset tulivat jälkikristilliseen maailmaan? Koska ihmiset käänsivät selkänsä Luojallensa.

        https://www.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM

        > Tästä jutusta nimeltä holy drunkness ja kaikista siihen liittyvistä omituisista manifestaatioista, jotka saat kaupan päälle, on tänä päivän tullut niin tavallinen ilmiö etenkin karismaattisessa kristillisyydessä, että monet luulevat sen olevan raamatullinen ideaalitila kristityille. Mutta kuten tulemme näkemään, sellainen käsitys on vakava harhaoppi, jolta kokonaan puuttuu tuki Raamatusta. Sen sijaan tämän tyyppiset ilmiöt muistuttavat niitä, jotka esiintyvät hinduismissa, mystiikassa ja New Age-liikkeessä (kaikki nämä kolme ovat läheistä sukua). Näissä yhteyksissä manifestaatioiden takana olevaa voimaa tavallisesti Kundaliniksi, myös kutsuttu nimillä käärmevoima tai lohikäärme-energia, Monet ymmärtävät, että juuri tämä kundalinivoima nyt miehittää kaikki maailman eri kirkot epäpuhtaiden julistajien kautta, jotka sekä opettavat harhaoppeja että välittävät näitä saastaisia voimia. Lue tästä linkistä enemmän kundalini -ilmiöstä: http://bibelfokus.se/sv/question/101107 (huom. tätä linkkiä ei ole suomennettu) <

        http://bibelfokus.se/node/236

        5Moos. 8:3 Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.

        On tärkeää saada oikeaa ravintoa, ettei käy niinkuin uskonnollisissa ryhmissä on käynyt.

        https://www.youtube.com/watch?v=X2V7KbbfRHA


      • yurki1000js kirjoitti:

        "Suomessa uskonnollisuus edelleenkin hallitsee kouluja monessa muussakin ja juuri sitä pidän huonona asiana. Uskonto ei millään tavoin ole yleissivistävää ja sivistääkö se lopulta suuntaan tai toiseen jos tietää jotakin maailmanuskonnoista."

        Lukeeko opettajasi Raamattua oikein? Kertooko hän, että uskonnot ja uskonnollisuus ovat lankeemuksen tuotteita? On tärkeää nähdä, että ihmiset ovat hengellisiä olentoja. He tarvitsevat totuutta/Raamattua. Muuten he eksyvät.

        Matt 18:7 Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

        http://bibelfokus.se/node/77

        Miksi viettelykset tulivat jälkikristilliseen maailmaan? Koska ihmiset käänsivät selkänsä Luojallensa.

        https://www.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM

        > Tästä jutusta nimeltä holy drunkness ja kaikista siihen liittyvistä omituisista manifestaatioista, jotka saat kaupan päälle, on tänä päivän tullut niin tavallinen ilmiö etenkin karismaattisessa kristillisyydessä, että monet luulevat sen olevan raamatullinen ideaalitila kristityille. Mutta kuten tulemme näkemään, sellainen käsitys on vakava harhaoppi, jolta kokonaan puuttuu tuki Raamatusta. Sen sijaan tämän tyyppiset ilmiöt muistuttavat niitä, jotka esiintyvät hinduismissa, mystiikassa ja New Age-liikkeessä (kaikki nämä kolme ovat läheistä sukua). Näissä yhteyksissä manifestaatioiden takana olevaa voimaa tavallisesti Kundaliniksi, myös kutsuttu nimillä käärmevoima tai lohikäärme-energia, Monet ymmärtävät, että juuri tämä kundalinivoima nyt miehittää kaikki maailman eri kirkot epäpuhtaiden julistajien kautta, jotka sekä opettavat harhaoppeja että välittävät näitä saastaisia voimia. Lue tästä linkistä enemmän kundalini -ilmiöstä: http://bibelfokus.se/sv/question/101107 (huom. tätä linkkiä ei ole suomennettu) <

        http://bibelfokus.se/node/236

        5Moos. 8:3 Hän nöyryytti sinua ja antoi sinun nähdä nälkää, ja hän antoi sinulle mannaa syödä, jota et ennen tuntenut ja jota eivät isäsikään tunteneet, opettaaksensa sinut ymmärtämään, että ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan että hän elää jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee.

        On tärkeää saada oikeaa ravintoa, ettei käy niinkuin uskonnollisissa ryhmissä on käynyt.

        https://www.youtube.com/watch?v=X2V7KbbfRHA

        "Lukeeko opettajasi Raamattua oikein? Kertooko hän, että uskonnot ja uskonnollisuus ovat lankeemuksen tuotteita? On tärkeää nähdä, että ihmiset ovat hengellisiä olentoja. He tarvitsevat totuutta/Raamattua. Muuten he eksyvät."

        En muista lukiko, koska peruskouluvuosistani on aikaa. Ihmiset eivät ole mitään henkiolentoja tai hengellisiä olentoja vaan me elämme. Tietkö mistä on peräisin verbi "elää". Sen kantasana on "eläin" ja ihmiset elää. Ihmiset eivät "ihmisöi", joten ihmiset ovat eläimiä siinä missä muutkin nisäkkäät.
        Mitä siellä biologian tunnilla opettajasi noista hengellisistä olennoista puhuu!? :)

        Raamatun kohtia en lue eli sellaiset lisäät aina turhaan viestiisi! Et voi olettaa, että ateisti niitä alkaisi lukemaan!


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Lukeeko opettajasi Raamattua oikein? Kertooko hän, että uskonnot ja uskonnollisuus ovat lankeemuksen tuotteita? On tärkeää nähdä, että ihmiset ovat hengellisiä olentoja. He tarvitsevat totuutta/Raamattua. Muuten he eksyvät."

        En muista lukiko, koska peruskouluvuosistani on aikaa. Ihmiset eivät ole mitään henkiolentoja tai hengellisiä olentoja vaan me elämme. Tietkö mistä on peräisin verbi "elää". Sen kantasana on "eläin" ja ihmiset elää. Ihmiset eivät "ihmisöi", joten ihmiset ovat eläimiä siinä missä muutkin nisäkkäät.
        Mitä siellä biologian tunnilla opettajasi noista hengellisistä olennoista puhuu!? :)

        Raamatun kohtia en lue eli sellaiset lisäät aina turhaan viestiisi! Et voi olettaa, että ateisti niitä alkaisi lukemaan!

        Miten entisistä ateisteista on tullut Herraan luottavia ihmisiä? Ihmiset todistavat:

        https://www.muutokseen.fi/


      • yurki1000js kirjoitti:

        Miten entisistä ateisteista on tullut Herraan luottavia ihmisiä? Ihmiset todistavat:

        https://www.muutokseen.fi/

        olisiko nyt niin, ettei nuo ihmiset ole olleet ateisteja? Raamattu jakeet muuttuivat propagandasivustoon!?


      • ateisti1982 kirjoitti:

        olisiko nyt niin, ettei nuo ihmiset ole olleet ateisteja? Raamattu jakeet muuttuivat propagandasivustoon!?

        "Ei mitään uutta auringon alla." Henkimaailma toimii. Kukaan ei voisi kiinnostua pelastuksesta, ellei Jumala kutsuisi ensin. Uskon maailmanlaajan kutsun alkavan pian. Sitä aikajaksoa kutsutaan vaivanajaksi. Järjestys: Tempaus, vaivanaika, 1000-vuotinen rauha. Ellei Raamattu elävöittäisi, maailmassa ei olisi yhtään Herraan luottavaa ihmistä.

        - Rapture
        1 Thess 4:17 Then we which are alive and remain shall be caught up together with them in the clouds, to meet the Lord in the air: and so shall we ever be with the Lord.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church

        - Tribulation
        Mark 13:19 For there will be worse trouble at that time than there has ever been from the very beginning, when God created the universe, until now; and there will be nothing like it again.

        https://www.google.fi/#q=great tribulation

        - Peace
        Revelation 20:1-3 And I saw an angel come down from heaven, having the key of the bottomless pit and a great chain in his hand. And he laid hold on the dragon, that old serpent, which is the Devil, and Satan, and bound him a thousand years, And cast him into the bottomless pit, and shut him up, and set a seal upon him, that he should deceive the nations no more, till the thousand years should be fulfilled: and after that he must be loosed a little season.

        https://www.google.fi/#q=god's kingdom


      • ateisti1982 kirjoitti:

        olisiko nyt niin, ettei nuo ihmiset ole olleet ateisteja? Raamattu jakeet muuttuivat propagandasivustoon!?

        Jos ja kun tiedonjano iskee, on helppo ideoida hakusanoja. Aktivoidu. Ole omatoiminen. Netti on avoin. Vielä vähän aikaa. Maailma yhdentyy ja kontrolli lisääntyy. Vapaus poistuu.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/salaliitot2.htm

        https://www.netikka.net/mpeltonen/salaliitot.htm

        http://docplayer.fi/824242-Maailman-yhdentyminen.html

        Eliitti orjuuttaa. Se tekee ihmisistä ymmärtämättömiä lampaita (sheeple).

        https://www.youtube.com/watch?v=9Cywjhv0OY4

        Lisäinfoa suomeksi

        http://cuttingedgefinland.kotisivukone.com/uudetartikkelit/18

        http://opsti.japo.fi/nwo.htm

        http://nokialainen.blogspot.fi/

        http://nwohavaintoja.blogspot.fi/


      • yurki1000js kirjoitti:

        Jos ja kun tiedonjano iskee, on helppo ideoida hakusanoja. Aktivoidu. Ole omatoiminen. Netti on avoin. Vielä vähän aikaa. Maailma yhdentyy ja kontrolli lisääntyy. Vapaus poistuu.

        https://www.netikka.net/mpeltonen/salaliitot2.htm

        https://www.netikka.net/mpeltonen/salaliitot.htm

        http://docplayer.fi/824242-Maailman-yhdentyminen.html

        Eliitti orjuuttaa. Se tekee ihmisistä ymmärtämättömiä lampaita (sheeple).

        https://www.youtube.com/watch?v=9Cywjhv0OY4

        Lisäinfoa suomeksi

        http://cuttingedgefinland.kotisivukone.com/uudetartikkelit/18

        http://opsti.japo.fi/nwo.htm

        http://nokialainen.blogspot.fi/

        http://nwohavaintoja.blogspot.fi/

        Sinä käytät nettiä vaikkei Raamatun mukaan sitä sun ei tulisi käyttää!!


      • yurki1000js kirjoitti:

        "Ei mitään uutta auringon alla." Henkimaailma toimii. Kukaan ei voisi kiinnostua pelastuksesta, ellei Jumala kutsuisi ensin. Uskon maailmanlaajan kutsun alkavan pian. Sitä aikajaksoa kutsutaan vaivanajaksi. Järjestys: Tempaus, vaivanaika, 1000-vuotinen rauha. Ellei Raamattu elävöittäisi, maailmassa ei olisi yhtään Herraan luottavaa ihmistä.

        - Rapture
        1 Thess 4:17 Then we which are alive and remain shall be caught up together with them in the clouds, to meet the Lord in the air: and so shall we ever be with the Lord.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church

        - Tribulation
        Mark 13:19 For there will be worse trouble at that time than there has ever been from the very beginning, when God created the universe, until now; and there will be nothing like it again.

        https://www.google.fi/#q=great tribulation

        - Peace
        Revelation 20:1-3 And I saw an angel come down from heaven, having the key of the bottomless pit and a great chain in his hand. And he laid hold on the dragon, that old serpent, which is the Devil, and Satan, and bound him a thousand years, And cast him into the bottomless pit, and shut him up, and set a seal upon him, that he should deceive the nations no more, till the thousand years should be fulfilled: and after that he must be loosed a little season.

        https://www.google.fi/#q=god's kingdom

        "Kukaan ei voisi kiinnostua pelastuksesta, ellei Jumala kutsuisi ensin."

        RMS Titanicin upotetessa oli kysymys varmaan sinustakin vain jostakin jumalan tahdosta? Miehistö halusi lapset ja naiset pelastusveneeseen, mutta J. Bruce Ismay varustamon johtaja pelastui pelastusveneeseen jonkun lapsen kanssa josta jäi koko lopun elämänsä halveksunnan kohteeksi vieden naiselta ja lapselta mahdollisuuden pelastua Titanicilta. Monet toisen luokan miehet miehistö tappoi laivaan ennen kuin Titanic upposi. Siinä ei pahemmin mitkään jumalat vaikuttaneet.


      • ateisti1982 kirjoitti:

        Sinä käytät nettiä vaikkei Raamatun mukaan sitä sun ei tulisi käyttää!!

        VAU! Myönnät sittenkin lukeneesi Pyhiä Kirjoituksia. Hyvä. Siitä se lähtee:)

        1Kor 14:1 Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa.
        14:2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.
        14:3 Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.
        14:4 Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.
        14:5 Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.
        14:6 Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja?

        Tosi on, että netissä on välteltävää tietoa, mutta toisaalta netti tarjoaa Herraan luottaville lähes sensuroimattoman mahdollisuuden levittää Hyvää Sanomaa:)

        1Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        1:19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
        1:20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        1:21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
        1:22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
        1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Kukaan ei voisi kiinnostua pelastuksesta, ellei Jumala kutsuisi ensin."

        RMS Titanicin upotetessa oli kysymys varmaan sinustakin vain jostakin jumalan tahdosta? Miehistö halusi lapset ja naiset pelastusveneeseen, mutta J. Bruce Ismay varustamon johtaja pelastui pelastusveneeseen jonkun lapsen kanssa josta jäi koko lopun elämänsä halveksunnan kohteeksi vieden naiselta ja lapselta mahdollisuuden pelastua Titanicilta. Monet toisen luokan miehet miehistö tappoi laivaan ennen kuin Titanic upposi. Siinä ei pahemmin mitkään jumalat vaikuttaneet.

        Kumpi on tärkeämpi, ruumiin vai sielun pelastus?

        Matt. 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Titaniciin liittyen. Veden varaan joutunut matkustaja pyrki täyteen pelastusveneeseen. Hänelle sanottiin, ettei hän voinut tulla veneeseen, koska silloin kaikki olisivat hukkuneet. Eräs veneessä ollut sanoi: "Välini Jumalan kanssa ovat kunnossa." Hän hyppäsi pois kyydistä ja muut saivat lisäaikaa voidakseen kääntyä Vapahtajan puoleen ja saada armolahjaksi iankaikkisen elämän.

        Biblia (1776) Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa, että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, ei pidä hukkuman, mutta ijankaikkisen elämän saaman.



      • yurki1000js kirjoitti:

        Muistutus. Jos uskoo evoluutioon, muttei ole tyytyväinen evoluution aikaansaannoksiin, voi valittaa vain evoluutiolle. Logiikkaa voi harjoittaa :D

        https://www.youtube.com/watch?v=fBoYZqmcZuc

        Minä en usko evoluutioon vaan se on itsestään selvyys!


      • yurki1000js kirjoitti:

        VAU! Myönnät sittenkin lukeneesi Pyhiä Kirjoituksia. Hyvä. Siitä se lähtee:)

        1Kor 14:1 Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa.
        14:2 Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.
        14:3 Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi.
        14:4 Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.
        14:5 Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.
        14:6 Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja?

        Tosi on, että netissä on välteltävää tietoa, mutta toisaalta netti tarjoaa Herraan luottaville lähes sensuroimattoman mahdollisuuden levittää Hyvää Sanomaa:)

        1Kor 1:18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        1:19 Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi."
        1:20 Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
        1:21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
        1:22 koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
        1:23 me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,

        Kuten itsekin huomaat käännät kaikki muiden sanomiset aina mieleiseksi tai sitten sulla on pahakin lukiongelma tai surkea sisälukutaito!?


      • yurki1000js kirjoitti:

        Kumpi on tärkeämpi, ruumiin vai sielun pelastus?

        Matt. 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Titaniciin liittyen. Veden varaan joutunut matkustaja pyrki täyteen pelastusveneeseen. Hänelle sanottiin, ettei hän voinut tulla veneeseen, koska silloin kaikki olisivat hukkuneet. Eräs veneessä ollut sanoi: "Välini Jumalan kanssa ovat kunnossa." Hän hyppäsi pois kyydistä ja muut saivat lisäaikaa voidakseen kääntyä Vapahtajan puoleen ja saada armolahjaksi iankaikkisen elämän.

        Biblia (1776) Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa, että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, ei pidä hukkuman, mutta ijankaikkisen elämän saaman.

        "Kumpi on tärkeämpi, ruumiin vai sielun pelastus?"

        Ruumis, koska sielun olemassa olemisesta ei ole minkäänlaista näyttöä! Se, että uskosi puitteissa luulet tietäväsi jotakin niin se ei ole todellakaan mikään totuus vaan se on vain sinun uskosi.
        Ihmisen kuoltua ei tapahdu mitään muuta kuin että on olemassa ruumis. Alunperin se on ollut uskovilta vaan lohdutuksellinen sanoma ihmiselle joka kuolee pois, että elämä jatkuu.

        Jyrki, mikäli täällä on hemmetin tylsää elää niin mikset tapa itseäsi ja halua olettaa siihen että sulla on sielu ja "jäät henkiin" ja siirryt sinne toisaalle, jossa sinusta on parempi elää. Sä et usko sitä itsekään lopulta että sulla mitään toista elämää ole, joten lopeta tuo ihmisten vainoaminen ja kiusaaminen täällä, jossa me muut haluamme elää ja joka on meidän ainut elämämme ja that´s it!!


      • ateisti1982 kirjoitti:

        Minä en usko evoluutioon vaan se on itsestään selvyys!

        Hyvä. Sitten ymmärrät, ettei kannata vääntää kättä täällä, vaan mennä juttusille evoluution kanssa. Ehkä evoluutio kuulee ja poistaa maailman ongelmat ja tekee sinut onnelliseksi :D

        Pätkä elokuvasta "O Lucky Man"

        https://www.youtube.com/watch?v=meFTLI0YKrs&feature=youtu.be&t=43s

        Tiede on ihmeellistä. Vai? "PÄÄNSIIRTO"

        https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=päänsiirto

        Raamattu: "Ei mitään uutta auringon alla."

        > ”Ja heidän tuomarinsa ja hallitsijansa menivät ihmisten tyttärien tykö ja ottivat heidän vaimonsa voimalla miehiltään valintansa mukaan, ja ihmisten pojat niinä päivinä otti maan karjasta, peltojen pedoista ja ilmojen siipikarjasta, ja opetti yhden lajin eläinten toisen kanssa sekoitusta, ärsyttääkseen siten Herraa; ja Jumala näki koko maan, ja se oli turmeltunut, sillä kaikki liha oli turmellut tiensä maan päällä, kaikki ihmiset ja kaikki eläimet.” – Oikeamielisen kirja 4:17

        ”Ja laittomuus lisääntyi maan päällä ja kaikki liha turmeli tiensä, ihmiset ja karja ja pedot ja linnut ja kaikki, mikä kävelee maan päällä – kaikki niistä turmeli tiensä ja määräyksensä,” – Riemuvuosien kirja 5:2

        ”Ja he alkoivat tehdä syntiä lintuja, petoja, matelijoita ja kaloja vastaan, ja alkoivat tuhoamaan toistensa lihaa ja juomaan verta.” – Eenokin kirja 7:5 <

        http://ennustuksia.com/2013/06/12/ihmisen-kirjan-muokkaaminen/

        Tunnetko juuresi? Trey Smith auttaa...

        https://www.youtube.com/watch?v=1zz8_MxcnzY


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Kumpi on tärkeämpi, ruumiin vai sielun pelastus?"

        Ruumis, koska sielun olemassa olemisesta ei ole minkäänlaista näyttöä! Se, että uskosi puitteissa luulet tietäväsi jotakin niin se ei ole todellakaan mikään totuus vaan se on vain sinun uskosi.
        Ihmisen kuoltua ei tapahdu mitään muuta kuin että on olemassa ruumis. Alunperin se on ollut uskovilta vaan lohdutuksellinen sanoma ihmiselle joka kuolee pois, että elämä jatkuu.

        Jyrki, mikäli täällä on hemmetin tylsää elää niin mikset tapa itseäsi ja halua olettaa siihen että sulla on sielu ja "jäät henkiin" ja siirryt sinne toisaalle, jossa sinusta on parempi elää. Sä et usko sitä itsekään lopulta että sulla mitään toista elämää ole, joten lopeta tuo ihmisten vainoaminen ja kiusaaminen täällä, jossa me muut haluamme elää ja joka on meidän ainut elämämme ja that´s it!!

        Mieti. Koostumme atomeista. Miksi tunnemme, ajattelemme ja LUOMME?


      • ateisti1982 kirjoitti:

        Kuten itsekin huomaat käännät kaikki muiden sanomiset aina mieleiseksi tai sitten sulla on pahakin lukiongelma tai surkea sisälukutaito!?

        Pakko myöntää. Olen vajavainen. Mutta osaatko sinä lukea rivien välistä? Mitä viestejä löydät tästä pätkästä?

        https://www.youtube.com/watch?v=5aCgSwmm5Ho


    • opettajaitse

      Uskonnon opetuksen pitäisi tapahtua tieteellisestä näkökulmasta. Mukaan pitäisi liittää muinaisuskonnot, sekä psykologia ja ihmisen evoluutio. Näin varmistetaan, että uskon vapaaehtoisuus säilyy. Jos aletaan uskontotunneilla tuputtamaan ja harhauttamaan sekä opettamaan sillä perusteella että 'usko' on 'fakta', niin sitten ollaan hakoteillä. Lapsille pitää tehdä selväksi, mikä on sanan 'usko' varsinainen merkitys ja miten se eroaa 'tiedosta', ja myös opettaa, miten uskonnot on saaneet alkunsa. Jos uskonnon opettaja yrittää vakuutella, että maa on litteä ja se on 6000 vuotta vanha, niin taas ollaan hakoteillä.

      • "Jos uskonnon opettaja yrittää vakuutella, että maa on litteä ja se on 6000 vuotta vanha, niin taas ollaan hakoteillä."

        Kävin n. 15-20 vuotta sitten peruskoulua. Meillä yläasteella oli opettajana sellainen eläkeikäinen nainen. 7. luokalla uskonnon opetuksessa oli tarkoituksena käydä eri uskontoja läpi. Luokan hyllyssä oli täynnä Raamattuja ja sitten luokassamme ollut poika kysyikin, että mitä varten hyllyssä on Raamattuja. Opettaja vastasi: "tämä on uskonnon luokka". Muistan, että tunnilla kävimme läpi jotakin jotakin taolaisuutta, jolloin se opettaja jakoi ne Raamatut. Oudoksuimme kaikki sitä, mitä varten se meille Raamattuja alkaa jakelemaan. Hänellä kuulemman tuli vaan sellainen tunne...varmaankin jostakin ylhäältä!? :)


      • ateisti1982 kirjoitti:

        "Jos uskonnon opettaja yrittää vakuutella, että maa on litteä ja se on 6000 vuotta vanha, niin taas ollaan hakoteillä."

        Kävin n. 15-20 vuotta sitten peruskoulua. Meillä yläasteella oli opettajana sellainen eläkeikäinen nainen. 7. luokalla uskonnon opetuksessa oli tarkoituksena käydä eri uskontoja läpi. Luokan hyllyssä oli täynnä Raamattuja ja sitten luokassamme ollut poika kysyikin, että mitä varten hyllyssä on Raamattuja. Opettaja vastasi: "tämä on uskonnon luokka". Muistan, että tunnilla kävimme läpi jotakin jotakin taolaisuutta, jolloin se opettaja jakoi ne Raamatut. Oudoksuimme kaikki sitä, mitä varten se meille Raamattuja alkaa jakelemaan. Hänellä kuulemman tuli vaan sellainen tunne...varmaankin jostakin ylhäältä!? :)

        Raamattuun oli piirretty hakaristejä ja kirkkoveneitä. itte piirsin kirkkoveneen viereen miehen kilkuttimen "spermapisaralla"!


      • Opettajaitse: "Uskonnon opetuksen pitäisi tapahtua tieteellisestä näkökulmasta. Mukaan pitäisi liittää muinaisuskonnot, sekä psykologia ja ihmisen evoluutio. Näin varmistetaan, että uskon vapaaehtoisuus säilyy. Jos aletaan uskontotunneilla tuputtamaan ja harhauttamaan sekä opettamaan sillä perusteella että 'usko' on 'fakta', niin sitten ollaan hakoteillä."

        Opettaja. Mikä on aineesi? Jos uskot, tiedät, että luominen oli nopea. Mistä tiedät sen? Siitä että Luoja loi kasvit ennen aurinkoa.

        https://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

        2Piet. 3:8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."

        http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=2pi 3&kirjat=kr

        Kaava: Luomisviikko oli 6 päivää työtä ja 1 päivä sapattia.
        Vastaavasti luomakunnalle säädettiin 6000 vuotta ohdakkeista aikaa ja 1000 vuotta sapattia. Koska luomisesta on pyöreät 6000 vuotta, uskon 1000-vuotisen maailmanrauhan alkavan pian.

        - Rapture
        1 Thess 4:17 Then we which are alive and remain shall be caught up together with them in the clouds, to meet the Lord in the air: and so shall we ever be with the Lord.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church

        - Tribulation
        Mark 13:19 For there will be worse trouble at that time than there has ever been from the very beginning, when God created the universe, until now; and there will be nothing like it again.

        https://www.google.fi/#q=great tribulation

        - Peace
        Revelation 20:1-3 And I saw an angel come down from heaven, having the key of the bottomless pit and a great chain in his hand. And he laid hold on the dragon, that old serpent, which is the Devil, and Satan, and bound him a thousand years, And cast him into the bottomless pit, and shut him up, and set a seal upon him, that he should deceive the nations no more, till the thousand years should be fulfilled: and after that he must be loosed a little season.

        https://www.google.fi/#q=god's kingdom


    • älyhoiäläjätämeitä

      Sinun ajattelusi on niin yksinkertaista, että ei sitä tiedä vaikka saisit siitä vielä nobelin.

    • KysynVaann

      Miksi koulu järjestää koulutyöpäivään ev.lut. jumalanpalveluksia, vaikka opetuksen pitöisi olla tunnustuksetonta ja sitoutumatonta? Eikä rehtorin ja opettajien hommiin kuulu uskonnonharjoitus tai sen järjestäminen työajalla!

      • "Miksi koulu järjestää koulutyöpäivään ev.lut. jumalanpalveluksia, vaikka opetuksen pitöisi olla tunnustuksetonta ja sitoutumatonta? Eikä rehtorin ja opettajien hommiin kuulu uskonnonharjoitus tai sen järjestäminen työajalla"

        Tunnustuksetonta Jumalanpalvelusta ei ole olemassakaan. ET-opetuskin on tunnustuksellista, evoluutio-opetus on tunnustuksellista jne. Meille on vain ujutettu sellainen käsitys, että kristinusko on tunnustuksellista, mutta kaikki muut ideologiat eivät. Sen varjolla sitten yritetään kristinusko syrjäyttää pois koulujen oppiaineista. Lapset koulussa tarvitsevat evankeliumia siinä missä leipää, maitoa tai kaurapuuroakin. Siksi Jumalanpalvelukset ovat paikallaan myös kouluissa.


      • KysynVaan
        Mark5 kirjoitti:

        "Miksi koulu järjestää koulutyöpäivään ev.lut. jumalanpalveluksia, vaikka opetuksen pitöisi olla tunnustuksetonta ja sitoutumatonta? Eikä rehtorin ja opettajien hommiin kuulu uskonnonharjoitus tai sen järjestäminen työajalla"

        Tunnustuksetonta Jumalanpalvelusta ei ole olemassakaan. ET-opetuskin on tunnustuksellista, evoluutio-opetus on tunnustuksellista jne. Meille on vain ujutettu sellainen käsitys, että kristinusko on tunnustuksellista, mutta kaikki muut ideologiat eivät. Sen varjolla sitten yritetään kristinusko syrjäyttää pois koulujen oppiaineista. Lapset koulussa tarvitsevat evankeliumia siinä missä leipää, maitoa tai kaurapuuroakin. Siksi Jumalanpalvelukset ovat paikallaan myös kouluissa.

        Kommentoimassasi viestissä ei puhuttu oppiaineista, vaan koulun muuhun toimintaan ympätyistä julkistuksellisista jumalanpalveluksista (joita ei pitäisi olla koulutypäivään liitettynä), jotka ovat opintuntien ulkopuolella.


      • KysynVaan kirjoitti:

        Kommentoimassasi viestissä ei puhuttu oppiaineista, vaan koulun muuhun toimintaan ympätyistä julkistuksellisista jumalanpalveluksista (joita ei pitäisi olla koulutypäivään liitettynä), jotka ovat opintuntien ulkopuolella.

        Oletko koskaan ajatellut? Miksi koulu ja valtamedia antavat ymmärtää, että evoluutio on totta, vaikka se on pelkkä teoria?
        Miksei ole olemassa evoluutiolakia? Koska laki ei voi perustua valheeseen.

        Miksei koulu ja valtamedia kerro LOUIS PASTEURIN työstä? Hän todisti 1800-luvulla, ettei elämä ole syntynyt elottomasta aineesta ittekseen. Herääkö ajatuksia?

        > Bakteerit oli löydetty jo 1600-luvulla, ja jo ennen Pasteuria niitä oli epäilty sairauksien aiheuttajiksi, mutta vasta Pasteur sai tutkimuksillaan tiede­yhteisön asiasta vakuuttuneeksi. Tämä teki hänelle mahdolliseksi kehittää myös rokotteet paiseruttoa ja vesikauhua vastaan. Pasteur osoitti myös, että mikrobit eivät synny spontaanisti elottomasta aineesta, alku­synnyn kautta, toisin kuin hänen aikaansa saakka oli oletettu. <

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur

        Tilanne on dorka. Ihmisten pitää mennä nettiin opiskelemaan, koska koulu ja valtamedia pimittävät ja suorastaan valehtelevat.

        https://www.google.fi/#q=suppressed knowledge

        Peruskoulu (public school) perustettiin tyhmentämään oppilaansa.

        https://www.google.fi/#q=dumbing down america

        Miksi maailma on tällainen? Koska vanha mato on vielä vapaalla "jalalla". Onneks ollaan lopunajoissa ja paha aikamme vaihtuu 1000-vuotiseksi rauhaksi. Silloin vanha mato on sidottuna:)

        Biblia (1776) Ja hän otti lohikärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen tuhanneksi vuodeksi,

        http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=ilm 20&kirjat=kr


      • tynnyrissakokasvoit

        "vaikka se on pelkkä teoria"

        Oletko koskaan yurki miettinyt miten helvetin tietämätön olet? Katsos yurki puhekielessä käytetty sana teoria vastaa tieteen terminologiassa hypoteesia. Teoria tieteessä on korkein tiedon muoto.

        No ethän sinä mitään opi ja tuubageneraattori jatkaa laulamista :D


      • tynnyrissakokasvoit kirjoitti:

        "vaikka se on pelkkä teoria"

        Oletko koskaan yurki miettinyt miten helvetin tietämätön olet? Katsos yurki puhekielessä käytetty sana teoria vastaa tieteen terminologiassa hypoteesia. Teoria tieteessä on korkein tiedon muoto.

        No ethän sinä mitään opi ja tuubageneraattori jatkaa laulamista :D

        Tack. Suomenna siis "hypoteesi".


      • "Tuuba"

        Hmm... Mielestäni torvimusa on varsin sopivaa. Suorastaan swengaavaa :D

        https://www.youtube.com/watch?v=ac47mvVylfw

        "Pissed Off" -leffan musaraidalla esiintyy The Grimethorpe Colliery Band.

        https://www.youtube.com/watch?v=zo8hIc7DpuE

        Sokea mies sävelsi biisin. Herra jakaa lahjojaan kelle lystää:)

        > Joaquín Rodrigo Vidre (22. marraskuuta 1901 Sagunto – 6. heinäkuuta 1999 Madrid) oli espanjalainen säveltäjä. Hänen tunnetuin teoksensa on kitarakonsertto Concierto de Aranjuez vuodelta 1939. Rodrigo syntyi Saguntossa, Valencian maakunnassa. Hänen isänsä oli Vicente Rodrigo Peirats ja äitinsä tämän toinen vaimo Juana Ribelles. Saguntossa puhkesi vuonna 1905 kurkkumätäepidemia, joka vaati useiden lasten hengen. Myös Joaquín sairastui. Hän selvisi mutta sokeutui sairauden takia. Säveltäjän mukaan juuri sokeus saattoi olla tärkeä osatekijä hänen uranvalinnassaan. <

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Joaquín_Rodrigo

        Musiikin lomaan on ympätty elävää kuvaa säveltäjästä.

        https://vimeo.com/43365547


    • KysynVaan

      Entä sitten kun "opetuksen" lisäksi kouluissa on selvästi ja avoimesti tunnustuksellista uskonnonharjoitusta, kuten jumalanaplveuksia, koulupäivän ohjelmaan merkittynä?! Ja srk-papipn pitämiä aamuhartauksia..

      Eikö siinä kierretä opetussuunnitelman tunnustuksettomuus-ohjetta?!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe