Kuinka paljon alkoholi heikentää älykkyyttä

Loppu_edessä

Takana vuosia (n. 25 vuotta) kohtuullista alkoholinkäyttöä (eli n. 40 annosta viikossa).

Nyt olen huomannut ettei aivot enää toimi. Mitään ei saa enää aikaan. Mitään järkeviä ajatuksia ja ideita ei enää pysty enää keksimään. Tämä on erityisen kiusallista kun toimin professorina yliopistolla ja tutkimusta pitäisi tehdä, mutta kahteen vuoteen en ole saanut aikaan julkaisun julkaisua eikä enää edes kiinnosta kirjoittaa mitään. Opiskelijoillekaan en enää keksi diplomitöiden aiheita, kun tuntuu ettei mikään kiinnosta itseä, niin ei minkään asian tutkimisen ehdottaminenkaan tunnu mielekkäältä.

Onneksi on vanhaa meriittiä satakunta julkaisua, mutta ennen pitkää aikaansaamattomuus romauttaa korttitalon. Rehellisesti voin myöntää että enää en kykenisi kirjoittamaan monia noista julkaisusista jotka aikoinaan on tehnyt. Mikäli väitöskirja pitäisi tehdä nyt, niin se jäisi kyllä tekemättä, aivot eivät enää toimi niin kuin 15 vuotta sitten.

5

1202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fwxinyrctybfdg

      Ei ole varmaa, johtuuko tuo alkoholista. Itse olin professorina yliopistolla, ja minut potkittiin työkyvyttömyyseläkkeelle vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Ryyppäsin hitosti alkoholia, helposti 5-6 vuorokautena viikossa, ja käytin bentsodiatsepiineja, en kuitenkaan koskaan yhdessä alkoholin kanssa. Jos otin viinaa, se oli tyypillisesti vähintään 20 ravintola-annosta päivässä. Minua on tutkittu paljon, ja todettu, ettei alkoholi ole aiheuttanut minulle minkäänlaisia älyllisiä haittoja. Eikä maksa tai haimakaan ole vaurioitunut.

      Ehdotan, että menet työterveyslääkärille kertomaan tilanteestasi. Todennäköisesti hän kirjoittaa lausunnon, jonka perusteella tulet pääsemään työkyvyttömyyseläkkeelle. Itse omassa lausunnossani mainittiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, paniikki- ja ahdistuneisuushäiriö sekä alkoholiriippuvuus.

      • chjrgfhjjgf

        Siis mainitse lääkärille mielenterveysongelma, älä pelkästään alkoholiongelmaa. Ja mainitse kognitiivisten kykyjen taantuma.


    • Loppu_takana

      Liika vesikin on pahaksi! Meidän mummo meinas hukkua isoon lampeen kaksi vuotta sitten.

    • Tilanne on tosiaankin melko vakava jos pitää 40:tä alkoholiannosta viikossa kohtuukäyttönä: tuo on yli 31 litraa puhdasta etanolia vuodessa.

      Sinänsä salakavalaa, että tuollaiseen alkoholinkulutukseen ei tarvita kuin että sixpäkki keskikaljaa menee illassa, joka ilta.

      • turhaa-pelottelua

        Ei se nyt suinkaan tavatonta ole. Ennenkuin pääsin kuiville minulla meni olueksi muutettuna keskimäärin 17 pulloa päivässä, siis 120 pulloa viikossa. Eikös se ole 82 litraa 4 %:n vahvuuden mukaan. 10 vuoden aikana oli n. 4 v runsasta juomista ja edellä mainittua kovaa n. 6 v.

        Kun juttelin erään toisen alkoholistin kanssa, hänkin kertoi, että lääkäreillä ei ollut pienintäkään käsitystä, kuinka paljon alkoholisti voi juoda. He esittävät, että maksa polttaa n. 7 g tunnissa, mutta eivät tiedä, että alkoholistin kouliintunut ja kasvanut maksa voi polttaa kaksinkertaisesti, n. 15 g tunnissa. Mainitun ystävän juomamäärä oli hyvin vastaava kuin omani.

        Selitys lienee "juomatapatutkimuksissa", joissa esitetään edustavalle ryhmälle kysymys, mitä ja kuinka usein kukin juo. Näitä tutkimuksia kerrotaan lääkäreille ihan valideina, vaikka niissä loydetään vain 25-40 % siitä alkoholista, joka maassa tiedetään ostetun ja turistien tuovan.

        Kun keskimääräinen kulutus on kuitenkin n. 10 l vuodessa ja monet eivät kuluta juuri ollenkaan, 30 l on reilusti normaalin rajoissa. Terveyden kannalta sallittuna esitetään niin pieniä määriä, että ne eivät edes johda keskimääräiseen kulutukseen. Jos suositus on esim. enintään 10 annosta
        viikossa, päästään reilusti alle keskimäärän (!) eli n. 7 litran kulutukseen.

        40 annosta viikossa on siis sangen kohtuullista käyttöä. Luultavasti sinulla saattaa olla joku muu kognitiivinen vika tai pelkkä kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on pian korjattu suun kautta otettavalla kilpirauhashormonilla. Jos kuitenkin kerrot oikean määrän alkoholia lääkärille, hän melkein varmasti tekee vikadiagnoosin, koska ei ymmärrä, kuinka paljon enemmän jotkut juovat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe