Jos kala säilyy ainoastaan 3 kk pakkasessa, mitä sille tapahtuu sen jälkeen?
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/keittio/raaka-aineiden-sailytys-kotona/sailyvyystaulukko
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/kasittely ja sailyttaminen/lampotila/tietoa sailytysajoista
Voiko tämän sivuston lukemiin luottaa, vai kuolenko heti sen jälkeen kun olen maistanut kypsennettyä kalaa:
http://www.vakuumi.fi/pages.php?page=sailyvyystaulukko
Mitä kalalle tapahtuu 3 kk jälkeen pakkasessa?
10
19733
Vastaukset
- näin.siinä.käy
Rasvainen kala kuten lohi säilyy 3 kk. Yleensä vaalealihaiset kalat säilyvät 6-12 kk. Mitä kauemmin pidät pakkasessa, niin maku "eltaantuu".
- kalankinsyöjä
No jaa - olen huomannut, että jo 2 kk pakkasessa saa rasvaisen kalan (lohi, kirjolohi yms.) laadun huononemaan - sen huomaa sulatettuaan kalan.
- kunnollinenkypsennys
kalankinsyöjä kirjoitti:
No jaa - olen huomannut, että jo 2 kk pakkasessa saa rasvaisen kalan (lohi, kirjolohi yms.) laadun huononemaan - sen huomaa sulatettuaan kalan.
Pakastaminen yleensä tekee ruoka-aineille huonoa ja siksi ne olisi syötävä mahdollisimman tuoreina.
Jäätyminen rikkoo solukalvot ja sulatettaessa tuote ei enää ole tuoreenveroinen - toki bakterialogisesti syöntikelpoinen, mutta ei enää tuoreenveroinen.
Ruoka on parhaimmillaan tuoreena nautittuna - pakkasessa säilyy korkeintaan joku pasta-kastike kuukauden - ehkä kaksi, mutta varsinkin fisu on parasta tuoreena valmistettuna ja nautittuna.
Ja samalla tulee huomauttaa, että graavilohi on syytä pakastaa 24 tuntia ja sulattaa jääkaapissa ennen valmistusta, jotta voi olla varma loisten poissaolosta - sama koskee myös muita tuoreita kaloja, joista nykyään tehdään niin innokkaasti esim. gevicheä tai sushia. Miettikää hetki keskenänne - raaka liha (oli se sitten punaista tai valkeaa) voi sisältää ylläreitä ja siksi sen valmistaminen oikein on tärkeää.
Ihmiset vain tekevät näitä tseffien "herkkupaloja" ajattelematta asiaa tarkemmin. - hi-lo
kunnollinenkypsennys kirjoitti:
Pakastaminen yleensä tekee ruoka-aineille huonoa ja siksi ne olisi syötävä mahdollisimman tuoreina.
Jäätyminen rikkoo solukalvot ja sulatettaessa tuote ei enää ole tuoreenveroinen - toki bakterialogisesti syöntikelpoinen, mutta ei enää tuoreenveroinen.
Ruoka on parhaimmillaan tuoreena nautittuna - pakkasessa säilyy korkeintaan joku pasta-kastike kuukauden - ehkä kaksi, mutta varsinkin fisu on parasta tuoreena valmistettuna ja nautittuna.
Ja samalla tulee huomauttaa, että graavilohi on syytä pakastaa 24 tuntia ja sulattaa jääkaapissa ennen valmistusta, jotta voi olla varma loisten poissaolosta - sama koskee myös muita tuoreita kaloja, joista nykyään tehdään niin innokkaasti esim. gevicheä tai sushia. Miettikää hetki keskenänne - raaka liha (oli se sitten punaista tai valkeaa) voi sisältää ylläreitä ja siksi sen valmistaminen oikein on tärkeää.
Ihmiset vain tekevät näitä tseffien "herkkupaloja" ajattelematta asiaa tarkemmin.Eipä lohta tarvitse suotta pakastaa, varsinkaan erinomaisen laatumaukasta norjalaista tehotuotettua kassilohta. Tenolta pyydetty lohi nyt pitää pakastaa muutenkin, koska ei se etelään asti härskiintymättä säily.
http://www.kaleva.fi/teemat/hyva-elama/voiko-sushista-saada-lapamadon/157985/ - tollonbongaaja
kunnollinenkypsennys kirjoitti:
Pakastaminen yleensä tekee ruoka-aineille huonoa ja siksi ne olisi syötävä mahdollisimman tuoreina.
Jäätyminen rikkoo solukalvot ja sulatettaessa tuote ei enää ole tuoreenveroinen - toki bakterialogisesti syöntikelpoinen, mutta ei enää tuoreenveroinen.
Ruoka on parhaimmillaan tuoreena nautittuna - pakkasessa säilyy korkeintaan joku pasta-kastike kuukauden - ehkä kaksi, mutta varsinkin fisu on parasta tuoreena valmistettuna ja nautittuna.
Ja samalla tulee huomauttaa, että graavilohi on syytä pakastaa 24 tuntia ja sulattaa jääkaapissa ennen valmistusta, jotta voi olla varma loisten poissaolosta - sama koskee myös muita tuoreita kaloja, joista nykyään tehdään niin innokkaasti esim. gevicheä tai sushia. Miettikää hetki keskenänne - raaka liha (oli se sitten punaista tai valkeaa) voi sisältää ylläreitä ja siksi sen valmistaminen oikein on tärkeää.
Ihmiset vain tekevät näitä tseffien "herkkupaloja" ajattelematta asiaa tarkemmin.Höpö, höpö - lohessa ei ole sellaisia loisia, joiden vuoksi se pitäisi pakastaa ennen graavaamista.
Se on aivan omaa harhaista kuvitelmaasi - kukaan kokki tai ruoka-asiantuntija ei koskaan ole suositellut lohella pakastamista ennen graavaamista kuin ainoastaan yksi tällä palstalla asiasta meuhkaava huuhaa-"asiantuntija"!
- Kyrsärasva
Lohen loiset ovat tosi juttu, mutta haitallisia vain lohelle ei ihmiselle. Lapamatoa ei Norjan kassilohissa ole, ei viihdy suolaisessa vedessä....eikä yleensä ole rasvaisten kalojen ongelma...tästä huolimatta syön muitakin kaloja raakana kevyesti suolattuna. Herkkua eikä ole lapamatoja tai muita illiäsiä tullut...
- Anonyymi
Pistin just pannuun 2 vuotta pakastimessa olleita muikkuja. Hyviä ovat ja katotaan pihiseekö henki vielä huomenna.
Avauksen linkistä ei pääse enää taulukkoon, tässä uusi linkki. Minä vakumoin aina kalan ja lihan, jos teen hyviä löytöjä tulevaisuutta varten enkä tiedä milloin valmistan ruuaksi. Oman kokemuksen mukaan vakuumikaupan taulukko pakasteiden osalta on oikea. Olen tehnyt monesti pari vuotta pakasteessa vakuumiin pakattuna olleita rasvaisia lihoja kuten briskettiä, porsaan, naudan ja lampaan ribsejä, karitsan karetta, naudan entrecote, hanhen rinta jne. Hyviä ovat olleet.
Sama pätee kalaan. Savustimeen on saattanut mennä yli vuoden pakasteessa olleita vakumoituja lohifileitä ja hyviä ovat olleet. Eri asia on sitten ilman lämpöä kypsytetty tai tuore kala kuten sashimi, graavikala tai ceviche. Siihen on hyvä olla sopivan tuore. Samoin veteen tai liemeen pakastetuilla merenelävillä kuten hummereilla on pitkä säilyvyys enkä ole huomannut pahaa makua, vaikka hummeri on pötkötellyt jäätuubissa parikin vuotta pakastearkun pohjalla.
Jos maku jätetään sikseen ja puhutaan elintarviturvallisuudesta niin ihan kevyesti pystyy syömään kolme vuotta vanhaa kalaa, jos se on asiallisesti vakumoitu ja lämpötila on ollut aina alle -18C.
https://www.vakuumi.fi/pages.php?page=sailyvyys- Anonyymi
Grillaava rouva on oikeassa. Kala kuivuu pakastaessa ja vakumointi hieman auttaa , mutta kuivuu se vakuumissakin. Kalan pakastekuivuminen ei vaikuta terveyteen mitenkään, olen kaikki syönyt. Toki esim kuivunut ja paistettu file ei enään ole syödessä mikään suuri nautinto, mutta nälän vie.
Pitäisikin sanoa `parasta ennen`pakastusaikoja ilmoitellessa. Minulla on ollut pakasteessa kaloja ilman vakuumia vuosia ja olen niistä tehnyt kalamassaa, vaikka on ollut silmin nähden pakastekuivumista. Kalamassasta pihvejä ja herkullisia ovat olleet.
Tähän kaivoin kaikki vanhat kalat pakasteesta, kuha, 2x siika ,muutama made ja jokunen kirjolohi pala.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17990722/sekakala-pihvit-uunissa - Anonyymi
Niin, lisään vielä ylläolevaan..... Yritin tehdä madesoppaa ja ei se onnistunut millään. Ruotoja oli aina täynnä ja makukaan ei oikein miellyttänyt. Niinpä pakasteeseen unohtui nyljetyt ja paloitellut madepalat. Jos jatkossa mateita saan teen suoraan haukimassan kaveriksi ja keittoni teen Lidl pakastekalasta :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r356221JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t183436Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.5182753Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳321901Nolointa ikinä miehelle
On ghostata nainen jonka kanssa on ollut ystävä tai ollu orastavaa tapailua pidemmän aikaa. Osoittaa sellaista moukkamai581843- 261485
Sattuma ja muutama väärinkäsitys
vaikuttivat siihen millaiseksi tämä kaikki muodostui. Pienet aikanaan huomaamattomat käänteet. Seuraava näytös on jo tul311401En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.171249Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv71231Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http111073