Kirjolohessa 20-40 KERTAA ENEMMÄN ANTIBIOOTTEJA !

Kokki-Kuopiosta

100

3817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokki.-Kuopiosta
    • Kokki.-Kuopiosta
    • mullanäin

      Koskaan en ole saanut kotimaisesta kirjolohesta allergista reaktiota. Norjalaisen syömisestä olen saanut sellaisen antibioottiryhelmän, että enempäänsä en kokeile.

    • sinoot-KALAYRITTÄJÄ

      Se meni toisinpäin. Suomessa 50 kertaa antibiootteja ja allergiaa. Norjan kala on puhdasta

    • Lohen_syöjä

      Minä sitä vaan tykkään kotimaisesta lohesta ja hengissä ihan täällä vielä keikun.
      Kerran sain palan Norjasta tuotua itse kalastettua lohta.
      Väri harmaa, vaikka oli tuoretta ja maku minun suuhun omituinen.
      Suomessahan käytetään väriruokaa viljely lohille, mutta eipä haittaa sekään.
      Kukin taaplaa tyylillään.

    • Kokki-Kuopiosta

      Suomessa antibiootti kirjolohen myynti on romahtanut. Syynä on maku. Ruotsissa kirjolohta ei käytetä. Kaikki kirjolohi tuodaan sieltä Suomeen.

      Makuasia. Kirjolohi on eines. Lihapiirakka ja lenkki. Sairaan vanhan kansan kalaa.

      Norjan lohi on maailman parasta. Nyt joulukysyntä on nostanut sen kysyntää. Kala maksaa 50 kruunua kilo. Lokakuussa sitä sai 40 kruunua kilo.

      Kirjolohi ei kelpaa Japaniin. Ainostaan sen mäti.

      Paras SUURI Jääämeren lohi LENTORAHDATAAN !

      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/278440-norjan-lohi-36-tunnissa-kalatiskiin-aasiassa-finnair-rakentaa-80-miljoonan

    • Kokki-Kuopiosta
    • halooooooo

      Suomessa marketissa myytävällä Norjan kassilohella ja luonnonvaraisella Atlantin/Jäämeren lohella ei ole mitään yhteistä.

    • Kirjolohessa-on
    • Halpaa-KIRJOLOHTA

      Halpa kirjolohi Saksassa? EI MYY, koska laatu on huono.

    • olenpatätämieltä

      No jatketaanpa vielä tätä juupas eipäs jutustelua. Voisiko olla niin, että kirjolohen laatu vaihtelee kovastikin Suomen rajojen sisäpuolella. Itse en osta merialueilla kasvatettuja kirjolohia, koska ne ovat rasvaisempia ja sitä myöden mielestäni tympeämmän makuisia. Tämä havainto on minulla etelä- ja keski-suomen alueelta, jossa suurin osa kirjolohesta on merialueilla kasvatettua. Pohjoisessa Suomessa myydään enimmäkseen makeassa vedessä kasvatettuja ja ne ovat vähärasvaisempia ja raikkaampia maultaan. Esimerkiksi kainuulainen kirjolohi on aivan huippua. En mene väittämään tätä absoluuttiseksi totuudeksi, mutta kannassani pysyn niin kauan kun minulle tarjotaan raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa.

    • Oulusta-kalaa

      Hätälän Jäämeressä kasvatettu ja poikittain pakattu kalapala ihan Lidlistä ostettuna on sitä "raikkaan makuista meressä kasvatettua kalaa".
      Kalan maku paranee rasvaprosentin noustessa. Samoin sydänterveellisyys.

      Jäämeri tuottaa parasta kalaa. Etelän kala ei pärjää. Järvikalassa on usein makuvirhettä. Kirkkaat vähäravinteiset ja syvät järvet tuottaa parasta järvikalaa.
      Kainuussa ei juuri kalakasvatusta ole. Eikä sinne myönnetä lupia.

      https://www.youtube.com/watch?v=L30PqJzI4y8

      http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/kalankasvatus-menee-avomerelle/

      http://yle.fi/uutiset/lohi_lyo_naudan__kalankasvatus_siirtyy_avomerelle/8007866

      • hyi.helv

        "Jäämeri tuottaa parasta kalaa."

        Jäämeri on pelkkää radioaktiivista paskamassaa. Uponneita venäläisiä ydinsukellusveneitä ja norjalaisen syöttöpossukassilohen ulostetta. Siis varsinaista herkkua heille, jotka ovat pilanneet makuaistinsa esim. tupakoimalla.


      • olenpatätämieltä

        "Kainuussa ei juuri kalankasvatusta ole". Jaa. Viimeset 30-vuotta olen syöny Kainuussa kasvatettua kirjolohta, jota kainuulaiset elintervikeliikkeet myyvät. Ja kyllä sitä näkyy jatkuvasti kalatiskiltä löytyvän. Onpa harmi, ettei sitä riitä isommille markkinoille. Otan vilpittömästi osaa. tarkoitus on mennä alkuviikosta hakemaan joku lämminsavukala, pari kylmäsavufilettä ja tietenkin pari tuoretta graavikalaa varten. Jouluna tuota kalaa kun menee aika tavalla.


    • Hossajoki
    • luvat-vähennetty-rahaton
    • NäinMeillä
    • Ei-antibiootteja

      Uumajajoessa on paljon vettä ja kirjolohet kasvaa hyvin. On happea ja vesi on viileää. Maailman parasta kirjolohta.
      Ruotsissa kirjolohi ei kelpaa. Mäti kelpaa. Se kala menee sinne Suomeen.

      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1021&artikel=5278601

      Terroristit laski satatatonnia kirjolohta karkuun. Ne kaikki kuoli murskautuen sinne Storforssin turpiiniin!

    • Fisustajaukko

      Norjalainen "aito" allaslohi on täyttä rasvaista kalanperkeillä ja kemikaaleilla syötettyä jätöstä. Syötyä tuli melkoisesti kun olin Norjassa 7vuotta duunissa, norjalaisen työkaverin veli laahasi sitä kun oli töissä kalakasvattamolla. En söisi enää sitä vaikka sen syömisestä maksettaisiin. Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä, ne ovat takuutavaraa.

      • alf23

        "Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"

        Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa.


      • kaluri
        alf23 kirjoitti:

        "Kuhaa, ahventa ja haukea tulee kalasteltua ja syötyä"

        Hyviä kaloja noi, mutta noista ei voi tehdä graavikalaa.

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.


      • alf23
        kaluri kirjoitti:

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.

        Toivottavasti on matolääkitys kunnossa.


      • Norja-Ruotsi

        Antibiootit ei pure.

        http://www.hs.fi/kotimaa/a1451280595714


      • lapamato.tulee
        kaluri kirjoitti:

        Vai ei voi? Kyllä minä vaan joulupöydässä söin graavattua ahvenfilettä ja kuhaa. Limekuhaakin tein(graavattua), kaikki omaa pyyntiä.

        Graavaaminen ei tapa lapamadon toukkia, joita noissa kaloissa voi olla. Kohta saat lapamadon, ellet ole jo saanut.


    • puhastakallaa

      Suomessa käytetään surutta antibioottia. Joudutaan käyttämään, koska vesi on lämmintä. Suomessa kirjolohia kasvatetaan montuissa ja saaristossa.

      Antibioottia

      Pohjois Ruotsissa ja Norjassa paljon vähempi.

    • Makuratakaisee
      • Herkkulohta

        1-2 kiloista Norjan lohta saa nyt todella edullisesti.


    • Salmonindex
    • JotainTiedänMinäkin

      Ennenkuin olette niin suurta asiantuntijaa niin neuvoisin vaikka käymään vaikka Hermansverkenissä sijaisevilla kalankasvattamoilla ja kysyisitte paljonko heillä kuluu vuodessa Diflubenzuronia kalatäiden tuhoamiseen. Vituttaa tuollaiset öykkäröivät pellet jotka eivät ole Norjaa nähneet kuin valokuvissa ja kuitenkin tietävät miten "turskat" kasvattavat lohiaan.

      • Storuman

        Kyseinen"asiantuntija" on katkeroitunut suomalainen kirjolohikasvattaja. Hän ei voi mitään heikolle kannattavuudelle. Sen estää Suomen tiukka ympäristölaki.
        SYITÄ! KALANKASVATUS SUOMESSA!

        1. Heikko laatu--MAKU.
        2. Ympäristöolosuhteet, kuten lämmin vesi ja alhainen happipitoisuus.
        3. Antibioottien käyttö.
        4. Sääntely-- Kasvatus ajetaan nurkkaan.

        Pohjois-Ruotsissa on paljon paremmat olosuhteet kirjolohen kasvatukseen. Ruotsalaiselle kirjolohi ei kelpaa, mutta Suomeen ne kelpaa.

        Ruotsalainen pistää muikunkin peltoon. Vain mäti käytetään.


    • Sushi-tempura

      Sognevuonossa Etelä-Norjassa kasvatettua kalaa vaivaa kalatäit.

      http://www.niva.no/uskyldige-ofre-i-kampen-mot-lakselusen

      http://www.legemiddelverket.no/English/Veterinary_medicine/Fish_medicine/Documents/Pharmaceuticals-fish-MA-2015-02-09.pdf

      SIKSI Jäämeressä Altavuonosta pohjoiseen kasvatettu lohi on haluttua.

      Sitä ei vaivaa kalatäit. Antibiootteja ei tarvita, mutta kasvatus on pohjoisessa kallista. Menee pääasiassa Japaniin.

      http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/tulliviesti/2014/Juttu_22_Suomi_Norja_tulliyhteistyo/index.jsp

    • NORDNORGE.COM
      • käsitteetkuntoon

        Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.

        Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.

        Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta.


      • rainbowtuote

        Kirjolohi maistuu sateenkaariraudulle.


      • Paksuapotaskaa
        käsitteetkuntoon kirjoitti:

        Miksi ihmiset vieläkin sekoittavat kirjolohen ja lohen toisiinsa - kyseessä ovat eri lajit ja niin myös maku kuin ulkonäkö ovat erilaisia.

        Kirjolohi on lähinnä taimen ja lohi taas sitä itseään, joten näitä ei voi verrata keskenään.

        Toki vapaasti kasvanut fisu on aina kasvatettua kassi-kalaa parempaa tuli se sitten Norjasta tai Suomenlahdesta.

        Kirjolohelle voidaan antaa 50 kertaa enemmän atibioottia, kun se ei ole lohi.
        Vähäantibioottista Norjan lohta ei voi verrata siihen, kun ne on eri kaloja.
        JUMA¤`#¤"?....


      • Ruotsin-Norjan-puhtaus

    • nälkää

      Aito Lohi on nyt kallista. Kirjolohi taas ei maistu.

    • Prismat
    • lohipaketti

      Nyt lohi on vähän halvennut. Kaupassa oli kirjolohifilettä 9.95 kilo. Ei mennyt kaupaksi. Kalliimpaa lohta meni, mutta korkea hinta jarruttaa.

      • kallis.lääke

        Kirjolohi olisi varmaan tosi halpaa, jos siihen ei olisi pumpattu 40:ä kertaa kalliita antibiootteja.


      • jeahpeie

        Hyvä juttu, koska tuon vuoksi kotimaisen kalan kilpailukyky paranee.


    • ewgNT

      Prisma myy aitoa norjalaista 9.95 kilo. Kirjo on huonoa.

      • tane39

        Kala ei tykkää kuljettamisesta. Norja on kauempana kuin Suomi ja sen vuoksi suomalainen kirjolohi on maukkaampaa, eli parempaa.


    • AQwhjh

      Prismassa pääsiäisenä jäi satoja kaloja myymättä. Paikallisessa prismassa niitä vanhentuvia kaloja tiistaina myytiin 4.95 kilo-.

    • ekj5swl8u6

      4.90 tänään kaikki oli myyty.

    • Tätä-Ei-tiedetä

      Kirjolohessa on hirveä antibioottipommi! Norjan lohi on puhdasta.
      Jäämeren kylmässä vedessä kasvatettu lohi on hyvää ja terveellistä. Lämpöisessä vedessä tarvitaan PALJON enemmän myrkkyjä ja lääkkeitä.

    • pahaTilanneMaksaa

      Norjan lohi on nyt kallista. Johtuu Chilen punaisesta myrkkylevästä. Norjan lohi on nyt haluttua. Tekevät ennätysvoittoja.

    • SalmoSalar-on-parasta

      Lohi maksaa ja paljon. Silti en syö kirjolohta.

    • lohi.on.liian.kallis

      Juhannuslohi jäi ostamatta. Se on aivan liian kallista. Kirjolhta en osta. Koska se maistuu pahalle.

    • silakkatroolarilta

      Nyt suomalaiset aasit panostaa kirjolohen kasvatukseen. Se ei voi mitenkään pärjätä lohen kanssa. Tietysti se on halpaa antibioottimössöä.

      Tuore silakka hakkaa kirjolohen.

      • syöpätulee

        Itämeren silakassa on dioksiineja. Siitä tulee syöpä.


    • syövänsiitäsaa
    • Itämeren.kalaa
      • eipidäpaikkaansa

        Ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Norjassa lohille syötetään Etelä-Amerikasta tuotua rehua, koska siellä saa käyttää enemmän myrkkyjä. Barentsinmeren puhtaus, jos se edes sellainen on, ei auta mitään, koska lohet saavat myrkyt rehusta. Norjan lohta kannattaa syödä yhtä vähän kuin Itämeren lohta. Itse en söisi kumpiakaan yhtään. Suomessa kasvatettu kirjolohi on kaikkein turvallisinta punalihaista lohikalaa tällä hetkellä.


      • paska.valuu.alespäin

        "Valtameri on puhdas"

        Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.

        Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala.


      • laatukalaa
        paska.valuu.alespäin kirjoitti:

        "Valtameri on puhdas"

        Valtameriin on upotettu radioaktiivisia jätteitä. Itämeressä on korkeintaan hieman fosforia, josta ei ole muuta haittaa kuin lisääntyneet sinilevälautat kesäisin.

        Suomalainen sisävesissä kasvatettu kirjolohi on parasta kasvatettua lohta. Hyviä ovat myös muut kotimaiset sisävesien kalat, kuten särki ja lahna. Muikku on paras luomulohikala.

        Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
        Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.

        Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.

        Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.

        http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml


        Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina.


      • eioletotta

        "Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. "

        Ei pidä paikkaansa. Suomen sisävesistä tule laadukasta ja hyvänmakuista kalaa.


      • paska.valuu.alespäin
        laatukalaa kirjoitti:

        Sisävesissä tulee laadutonta kalaa. Levät ja mudan makua tuottavat sädesienet on ratkaisematon ongelma. Vesi lämpenee liikaa.. Siitäkin tule laatuongelmaa.
        Kirjolohi on poistuva tuote. Ruotsissa sitä ei juurikaan enää myydä. Ruotsissa tuotettu kala myydään Suomeen.

        Norjassa Golfvirta puhaltaa vedet Barentsin merelle. Sieltä ei ole virtausta Norjaan päin.

        Norja saa jatkuvasti hapekasta ja puhdasta vettä Atlantilta.

        http://earthguide.ucsd.edu/virtualmuseum/climatechange1/10_2.shtml


        Norjassa on Euroopan puhtaimmat merivedet. Siksi Norjan lohen kysyntä on vahvassa nousussa. Japani, USA, Etelä-Korea, Kiina.

        Sisävesien vesi vaihtuu jatkuvasti, koska ne sijaitsevat merenpinnan yläpuolella. Kaikki epäpuhtaudet huuhtoutuvat valtameriin, lopulta Atlantille saakka. Sen vuoksi norjalainen lohi maistuu pahalta. Toki kassilohen pahaan makuun vaikuttaa myös käytetty rehu.

        Paras lohi on sisävesistä pyydetty lohi, mutta sitä ei joka jannu pääse elinaikanaan maistamaan. Pohjois-Suomen lohijokien kalastajilta saa toki ostettua ihan hyvää lohta kuka tahansa.


      • MercuryPlaanari

    • Itämeren.kalaa

      http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/WWF--Itameren-kalat-liian-myrkyllisia-Euroopan-unionin-markkinoille-507.a

      http://ekorilehti.blogspot.fi/2015/07/itameri-saastuu-jatkuvasti-enemman-ja.html

      Itämeressä kasvatetuille kirjolohille ANNETAAN GEENIMANIPULOITUA soijjaa... Norjassa se on kiellettyä. Lämpimässä iItämeressä on KALATAUTEJA. Siksi Suomessa antibioottimäärät on 20-40 kertaisia, kun sitä verrataan Norjan lohelle anettaviin määriin.

      Suomalainen kestää 10 kertaisesti ympäristömyrkkyjä :) .

      http://yle.fi/uutiset/ruotsi_varoittaa_lohen_taimenen_ja_silakan_syonnista/6684777

      • eipidäpaikkaansa

        Itämeren myrkyllisyys ei vaikuta kirjolohiin, koska ne syövät rehua. Geenimanipuolitu kalanrehu ei ole ihmiselle terveysriski. Sen sijaan Itämeren villiä kalaa ei kannata syödä.


    • Geenirehu-lohta

      Geenimanipuloitu on riski! Norjassa riskit tiedostetaan.



      http://sustainablepulse.com/2014/11/30/norwegian-authorities-ban-gm-fish-feed-antibiotic-resistance-fears/#.V32A_NR97Gh

      http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=no&tl=fi&u=http://www.bioteknologiradet.no/2014/11/stopper-dispensasjon-for-omdiskutert-fiskefor/&sandbox=1

      Antibioottiresistanssin kumuloituminen. Suomessa määrät on monikymmenkertaiset. Samoin riskitaso. Evira tietää, mutta työllisyys painaa toisaalla.

      Likaisessa lämpimässä sekä geenirehuilla antibioottivedessä kasvatettu kala ei ole kilpailukykyistä, vaikka sitä myydään puoleen hintaan.

    • Kloorivalkaisu
      • tukija-tykittää

    • fqwegt

      antibioottia

      • Päänsäteilytys

        Hyvä että muistutit, nyt kun lääkäristä ei enää saa flunssan jälkeiseen poskiontelotulehdukseen antibioottia, vaan pitää yskiä kolme viikkoa, niin ensi kerralla otan kirjolohikuurin flunssan alkamisesta muutaman päivän päästä.
        Röntgen on taas niin terveellistä lääkärien mielestä ja jos ontelot on vaan puolillaan, niin sitten vaan yskitään ja yrjötään.


    • Norja-SuperiorSalmon
      • rasvakala

        Merivesi on tunnetusti suolapitoista. Merivedessä kasvatetussa lohessa on runsaasti rasvaa, Juuri kalan rasvaan kerääntyy ympäristömyrkyt (rehut) ja kalojen elossa pitämiseksi tarkoitetut lääkkeet ja kemikaalit. Makeassa vedessä kavatetuissa lohissa rasvaa on paljon vähemmän. Siksi makean veden kasvatusohissa myrkyt ja jäämät ovat varmasti pienemmät. Makuasia on sitten vallan toinen tarina.


    • Humuskalaa
      • Anonyymi

        Kirjolohi on pahaa ja epäterveellistä.


    • Anonyymi

      Ostin kerran suomalaista sisäsuomen isoissa kassikasvattamoissa vesikiertoaltaissa tuotettua kirjolohta ja oli niin savisen makuista että ei enää ikinä. Norjalainen kirjolohikin on aivan antibiootin makuista, ainoa mikä on helvetin hyvää on norjalainen lohi vaikka onkin jossain altaissa kasvanut mutta voittaa nuo kirjolohi/sateenkaariraudut mennen tullen.

      • Anonyymi

        Meillä taas syödään luonnossa kasvanutta siikaa, silloin kun sitä saa torilta. Toki haukeakin paistellaan ja kuhaa ja ahventa. Ei koskaan mitään kassikalaa.


      • Anonyymi

        Norjassa antibioottien käyttö on käytännössä nollassa.


    • Anonyymi

      Hyvä muistuttaa, että norjalainen kassilohi on maailman sairainta ja saastuneinta.

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

    • Anonyymi

      Nykyisin Suomessa käytetään 100 kertaa enemmän antibiootteja kalankasvatuksessa! Kun tilannetta verrataan Norjaan!

      Lämmin vesi aiheuttaa patogeenien lisääntymisen!

      Kylmässä kasvanut kala on myös laadultaan erinomaista!

      https://hatala.fi/pohjoisen-rehtia-kalaa/norjan-lohta-lahelta/

      • Anonyymi

        Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.

        Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!

        https://svenska.yle.fi/a/7-715980


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.

        Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!

        https://svenska.yle.fi/a/7-715980

        Kommari linkittää 10 vuotta vanhaan aineistoon!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaloja on kasvatettava vapaassa suuressa tilassa. Pienessä sumpussa kasvatettu kala vaatii valtavasti antibiootteja.

        Norja ja Ruotsi käyttää, niitä vähän. Suomi enemmän!

        https://svenska.yle.fi/a/7-715980

        Hienoa kun haluat pitää esillä, että norjalainen kassilohi on maailman myrkyllisintä ruokaa, siihen verrattuna suomalainen kirjolohi on terveysruokaa!

        "Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Tuollaista moskaa en söisi vaikka maksettaisiin!


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastusti merituulivoimaloita ja Eurooppaa! Hän oli perusnorjalainen.... Äärinationalisti.

        Vain idiootit syö norjalaista myrkkylohta, dokumentteja tullut TV:stäkin niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain idiootit syö norjalaista myrkkylohta, dokumentteja tullut TV:stäkin niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden.

        Kasvatettu kala on turvallista.
        https://kehittyvaelintarvike.fi/artikkelit/toimialat/kalateollisuus/kotimaiseen-kalankasvatukseen-etsitaan-kasvua-tutkimuksella-ja-uusilla-ideoilla/

        Antibioottien tarve kasvaa veden lämmetessä. Syy on se, että tauteja aiheuttavien patogeenien määrä kasvaa lämpimässä vedessä.

        Jäämeressä kasvatettu lohi ei tarvitse antibiootteja. Itämeressä on käytettävä antibiootteja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvatettu kala on turvallista.
        https://kehittyvaelintarvike.fi/artikkelit/toimialat/kalateollisuus/kotimaiseen-kalankasvatukseen-etsitaan-kasvua-tutkimuksella-ja-uusilla-ideoilla/

        Antibioottien tarve kasvaa veden lämmetessä. Syy on se, että tauteja aiheuttavien patogeenien määrä kasvaa lämpimässä vedessä.

        Jäämeressä kasvatettu lohi ei tarvitse antibiootteja. Itämeressä on käytettävä antibiootteja.

        https://yle.fi/a/3-7431706

        Samaa kertoi myös Jyväskylässä toiminut jo valitettavasti edesmennyt japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.

        Hän ymmärsi lähes kaiken kaloista ja niiden käsittelystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/3-7431706

        Samaa kertoi myös Jyväskylässä toiminut jo valitettavasti edesmennyt japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.

        Hän ymmärsi lähes kaiken kaloista ja niiden käsittelystä.

        Levän ja sädesienen pilaaman kalan maku on välttämätöntä peittää mausteilla.
        Puhdas merilohi tarvitsee ainoastaan suolaa!
        Siksi jäämeren raikas lohi on Japanissa erittäin arvostettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Levän ja sädesienen pilaaman kalan maku on välttämätöntä peittää mausteilla.
        Puhdas merilohi tarvitsee ainoastaan suolaa!
        Siksi jäämeren raikas lohi on Japanissa erittäin arvostettua.

        https://yle.fi/a/3-5327640 Edelleen totisinta totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/a/3-5327640 Edelleen totisinta totta.

        Samaa kertoi myös jo valitettavasti edesmennyt Jyväskylässä toiminut japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.

        Puhdas makuneutraali lohi ei tarvitse, kuin ainastaan ripauksen suolaa.
        Sen neutraali silkinpehmeä neutraali rasvaisuus ja puhdas maku on ylittämätöntä.
        Siksi jäämeren lentorahditettu tuore lohi on Japanissa arvostettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa kertoi myös jo valitettavasti edesmennyt Jyväskylässä toiminut japanilainen huippuluokan sushiyrittäjä.

        Puhdas makuneutraali lohi ei tarvitse, kuin ainastaan ripauksen suolaa.
        Sen neutraali silkinpehmeä neutraali rasvaisuus ja puhdas maku on ylittämätöntä.
        Siksi jäämeren lentorahditettu tuore lohi on Japanissa arvostettua.

        Wasabi ei ole tällöin välttämätöntä. Sitä tarvitaan levän ja sädesienen aiheuttamille makuvirheille. Sädesieni (geosmiini) aiheuttaa vaaratonta, mutta harmillista mudan makua.

        Tällöin on välttämätöntä käyttää mausteita!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        http://w3.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2001/5.tammikuu/fish0101.htm

        Tilanne on parantunut! Edelleen norjalainen kasvatettu kala on puhtaampaa!

        https://www-fishfarmermagazine-com.translate.goog/news/99-of-norwegian-salmon-produced-without-antibiotics-report-finds/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Suomessa antibiootteja joudutaan käyttämään paljon enenmmän! Lähes 100 kertaa enemmän!

        https://peda.net/hankkeet/vesiviljely/koulutus/kp/kalojen-hyvinvointi/kalataudit/kh


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä.

      Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Hienoa että pidät esillä miten myrkyllisiä Norjan kassilohet ovat, saastuttavat myös meren ja taruttavat taudit ja loiset villikaloihinkin, karkulaiset pilaa myös villilohien geenit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7781
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3804
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1032
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      39
      677
    Aihe