Lähes pelkästään leipä ruokavaliona, haittoja?

ihmeissään

Olen yrittänyt etsiä netistä tietoa ruokavalioista ja niiden terveellisyydestä ja mitä pitäisi välttää ja mitä pitäisi syödä. Tuntuu, että lähes kaikkea pitäisi välttää ja lähes kaikkea syödä.

Tilanteeni on kuitenkin sellainen, että olen vähän yli vuoden syönyt pääosin pelkästään leipää. Ruisleipää ja vaaleata leipää. Leipäni päälle laitan yleensä vain juustoa, joskus tosin laitan kinkkua. "Normaaleita" aterioita syön vain jos jossain kylässä on pakko. Sanoisin, että maksimissaan noin kahden kuukauden välein yksi ateria joka on monipuolinen. Juon myös kahvia ja vettä tietysti.

Ongelmani onkin, että mitä haittaa ruokavaliostani muka on? Voin hyvin, leipä pitää riittävästi nälän ja tulen "aterioistani" kylläiseksi. Minulla ei ole normaalia enempää ilmavaivoja ja ulosteeni on koostumukseltaan aina täysin normaalin näköistä (jos se nyt jotain sattuu kiinnostamaan). Jaksan työssäni hyvin ja elän täysin normaalisti. Painoni pysyy hallinnassa ja ruumiinrakenteeltani olen normaali. Iältä alle 30. Minulla ei ole mitään erityistä syytä syödä yksipuolisesti, minua ei vain kiinnosta mitä syön ja kun leipä on nopea ja helppo niin se on siinä.

Osaisiko joku siis kertoa minulle, miksi kaikilla tuntuu olevan ongelma ruokavaliotani vastaan, vaikka kukaan ei osaa minulle järkevästi kertoa mikä siinä on ongelma? Voisihan sitä toki tiedustella joltain ravintoterapeutilta tms. mutta tuntuisi typerältä soittaa ilman oikeata ongelmaa.

7

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsilleenatolleen

      Et sitten kasviksia kuten domskua tai paprikaa leipäsi päälle viillota.

      Leipä on sinällään hyvää ravintoa kunhan sen päälle laittaa myös vihannesta juuston ja leikkeleiden lisäksi.

      Itse kasvoin lähinnä voikkareilla kasviksilla ja munakkailla salaateilla ihan aikuiseksi enkä huonosti kasvanut - olen 185 senttinen aikuinen ja luustoni on tukeva.

      Itseasiassa tein ruokani itse jo kakarana seitsemän vuoden jälkeen ja nykyäänkin teen ruoan itse tuoreista tarvikkeista ja nauran Wahlmannin ja muiden tseffien resepteille - itseasiassa teen ruoan paremmin kuin tseffit - kuka vain voi kyseenalaistaa ruskeakastikkeeni eli voita ja jauhoja sama määrä - lähes palamista ruskistettu ja nestettä sekaan sekoittaen tasaiseksi , vähän suolaa ja peppaa ja antaa keittyä kokoon ja siinä on hyvä kastike oikeastaan kaikelle.

      • tktkts

        Syö kasviksia enemmän. Etelä-Israelin beduiineilla ja Jemenin juutalaisilla, jotka ovat noudattaneet perinteistä ruokavaliotaan, on ollut vähän kroonisia sairauksia vanhemmalla iällä. Ylipaino, diabetes ja sydänsairaudet ovat olleet harvinaisia heidän keskuudessaan. He syövät 750 gr täysjyvävehnää päivässä. 90 % päivittäisestä kalorien saannista tulee täysjyvävehnästä:
        http://healthylongevity.blogspot.fi/2013/08/asian-paradox-low-carb-diets.html


    • ihmeissään

      Mahtavaa kuulla, että on ihmisiä kenen mielestä ruokavaliossani ei ole mitään ongelmaa. Otan kasviksia enemmän mukaan ja muuten menen samalla tyylillä. Kiitos, huoleni on taas hälventynyt! :)

      • kaikkimaistuu

        Toki opettele myös tekemään lämmintä ruokaa ihan itse tuoreista raaka-aineista - voit aloittaa helposta eli pastasta tai munakkaasta ja oheen hyvä salaatti, keiton tekeminenkään kauden vihanneksista ei ole vaikeaa vaikka pilkkominen viekin jonkin verran aikaa.

        Iänikuisten leipien järsimisen lisäksi on hyvä tehdä lämmintä ruokaakin ihan vain makuaisteja varten eikä niinkään terveyden kannalta. Muutaman hyvän ruoan opettelu ja valmistaminen tuottaa mielihyvää niin tehdessä kuin syödessä. Käytä toki vain tuoreita raaka-aineita äläkä mitään eineksiä tai pakasteita.

        Leipiesi leikkeleiden päälle pari domskua ja siivut kurkusta, vähän salaattia, jukurtti ja kuppi kuumaa maitokahvia ja jälkiruoaksi joku hedelmä (banaani, omena, appelsiini tms...) ja eiköhän kelpaa ateriaksi.

        Mutta toki opettele myös tekemään ruokasi alusta asti ihan itse ja nautit elämästä enemmän jo pelkästään maun takia.


    • sselllastataa

      Protskut kannattaa tarkistaa. Vähintään 1g/painokilo, jos et liiku. Pelkällä juustolla ja ruisleivällä tuskin saat tarpeeksi proteiinia, ellet ole 30-40 kiloinen.

      • säntvisti

        Ruisleipä paahdettuna ja muutama keitetty kananmuna viipaloituna päälle ja eiköhän proteiinit riitä - oheen tietysti vielä hyvää salaattia.

        Parasta mielestäni on kuitenkin kokojyväpaahtis kuumana ja slaissit maksamakkaraa ja tomaattia väliin - maksamakkara oikeastaan sulaa lämmöstä pehmeäksi ja tomaatti taas on raikkaan hapan ja makea.

        Ei pelkkä voileipäkään ole pelkästään huono asia kunhan kokoaa sen järkevästi.


    • Jzkddkdkd

      Jos pysyt kunnossa ja ongelmia ei ole, ruokavalio on sinulle silloin ihan kohdallaan! Itsellä leipä väsyttää. En tiedä mikä sen tekee, viljat vai niiden sisältämä gluteeni. Enpä jaksanut asiaa sen enempää selvittää, jätin vain viljat pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      266
      2647
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      205
      1710
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1444
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1191
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      230
      1053
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      79
      1005
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      44
      910
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      64
      768
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe