Bresser Spektiv 20-60x60 kaukoputki

onko_mihinkään

Lidlissä taas tarjouksessa. Kokemuksia?
Netistä löytyvät tiedot/kokemukset vehkeestä melko ristiriitaisia. Mm. joku englantilainen oli ostanut peräkkäin 3 kpl noita tai vastaavia halpoja ja kaikki olleet valmiiksi rikki.

37

1747

  Vastaukset

  • Paljonko maksaa? Osta ja kokeile. Jos putkilolla näkee Seulaset, Orionin kaasusumun ja naapurin emännän mukavasti, se lienee hintansa väärti.

  • Laitan tähän joitakin linkkejä kirjoituksiini kapineen monipuolisesta käyttökelpoisuudesta (eikä aina tähtiharrastuksessa)(kertomukset osittein kiertoilmaisuin):
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/8444444/zoom-kaukoputket-tahtien-havainnoinnissa#comment-44386088
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/8444444/zoom-kaukoputket-tahtien-havainnoinnissa#comment-44497965
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/8444444/zoom-kaukoputket-tahtien-havainnoinnissa#comment-44543255
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/8444444/zoom-kaukoputket-tahtien-havainnoinnissa#comment-44572461
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/8444444/zoom-kaukoputket-tahtien-havainnoinnissa#comment-44590767
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/9800390/vihrea-valahdys-ja---#comment-49174764
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/9800390/vihrea-valahdys-ja---#comment-67190074
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/9800390/vihrea-valahdys-ja---#comment-67199088

  • Samaa torvea kaupittelee National Geographic-merkkisenä sama lehti, hintaan 130 euroa, hinta aatun valinnassa jotain 35 euroa.

  • Joo, ilmeisesti sama putki kuin N.G.:n
   Taitaa olla Anttilan n. 70 € Optica putketkin aivan samoja. Kerran niitä kokeilin kaupassa sisällä eikä tehnyt suurta vaikutusta. Jotenkin oli vaikea saada fokustettua eikä kuva ollut erityisen teräväkään, ja zoomin yläpäässä pimeä.
   Tarkoitus ei siis olisi katsella nimenomaan tähtiä yms. vaan yleensäkin yleisputkeksi ajattelin, kun siinä kuvakin on oikeinpäin.

   • Mm. kulmapeili kääntää kuvan oikein, ettei ole ylösalaisin, mutta oikea ja vasen on edelleen päinvastoin. Käytän 127mm maksutov- putkeani toisinaan myös maakaukoputkena.


  • Ei omaa kokemusta juuri tästä, mutta mielestäni on suuri riski että ostajan odotukset ovat yläkanttiin, jokseenkin kaukoputkesta riippumatta. Paraskaan tähtikaukoputki ei välttämättä tunnu hyvältä jos sille ei ole täsmällistä tarvetta.

   Varsinaiset tähtikaukoputket ovat aika erikoisia vehkeitä joita ei oikein voi järkevästi käyttää mihinkään muuhun tarkoitukseen.

   Ei syyhyttä saunaan, sanoisin. Ensin olisi syytä totutella taivaan näkymiin paljain silmin ja kiikarin kanssa. Kaukoputki ei muuta tilannetta kovin paljoa.

  • Kai nyt jollekin pukki tämän toi?
   Kertokaa se, oi!

   • Ei käy.


   • "Kerran omistin Lidlistä ostetun tähtikaukoputken. Oli turhan painava ja tilaavievä, ja koska oli tähtikaukoputki, oli turhan vaivalloinen pikaiseen maakohteiden tarkasteluun."


  • Kun lähi Lidlissä oli vielä yksi tuommoinen jäljellä, niin ostinpa sen, mutta taidanpa viedä takaisin, kai siitä nyt rahat palautetaan kun kuitissa niin luvataan.
   Vekotin ei yksinkertaisesti ole terävä yli 30-40x suurennoksilla.


   • Kalju_Pitkätukka kirjoitti:

    Jos zoomilla varustettua putkea myydään puolet halvemmalla kuin edullista zoom- okulaaria, ei siltä voi kovin paljoa odottaakaan.
    http://www.villenkello.fi/shop/kauppa2/products.php?&action=show&id=371&show=all

    P.S. Älä pillastu, mutta ethän vain katsellut ikkunan läpi?

    En ikkunan läpi, ja kyllä tukevalla kamerajalustalla. Ulkona n. 20 m päässä olevaa rakennusta ja koivuja. Ei saanut teräväksi. Joo, palautin, koska erittäin tyytymätön laitteeseen olin.


   • onko_mihinkään kirjoitti:

    En ikkunan läpi, ja kyllä tukevalla kamerajalustalla. Ulkona n. 20 m päässä olevaa rakennusta ja koivuja. Ei saanut teräväksi. Joo, palautin, koska erittäin tyytymätön laitteeseen olin.

    Kuluuhan se elämä noinkin.


   • eisiinämitään kirjoitti:

    Kuluuhan se elämä noinkin.

    On luonnonvarojen haaskausta valmistaa tuotteita joista ei sitten mihinkään olekaan.


  • Taas Lidlissä näitä karmeita "kaukoputkia", menkää äkkiä katsomaan, mutta ÄLKÄÄ vaan ostako, ennenkuin loppuvat!

   On myös 10-30x60 Bresser kiikaria, kokeilin sitä, kuva vaikutti aivan terävältä ja valoisalta jopa 30x, mutta en kyllä tuollaistakaan halua.

   • Tuo zoomkiikari on hyvä komeettojen tähyilyssä. Zoomaamalla saa taustataivasta tummumaan. Himmeä komeetta putkahtaa näkyviin kaupungin valosaasteissakin.


   • En omista mutta olen nähnyt. hintaansanähden hyvä laite.


   • Komeetttabongari kirjoitti:

    Tuo zoomkiikari on hyvä komeettojen tähyilyssä. Zoomaamalla saa taustataivasta tummumaan. Himmeä komeetta putkahtaa näkyviin kaupungin valosaasteissakin.

    Eilen illalla oli muutama tunti selkeätä ja tähyilin Espoon valosaasteisessa ympäristössä taivaalla parhaimmillaan vaeltavaa komeetta Wirtasta parvekkeelta. Löytyi.
    Komeetta on niin lähellä (oisko ollut jotain 10 miljoonaa kilometriä), että koma on hyvin laaja ja pintakirkkaus on hyvin himmeä, ettei tuosta komeettakiikarista, 10-30x60, ollut paljon apua. Paremmin näkyi valovoimaisella yleiskiikarilla 8x60.
    Otsikon kaukoputkea en kokeillut Wirtaseen


  • Kaukoputkilla enää mitään tee.
   Katselkaa kuvia tähdistä netissä, tähdet ovatkin vain sähköisiä palleroita eikä lainkaan sellaisia kuin NASAn maalauksissa.

   • Oli tuollainen mutta oli niin hankala käyttää ja vei liikaa tilaa niin möin pois.


  • Lähi Lidlistäkin oli putket myyty, n. 20 kpl.
   Kyllä nyt ollaan myrtyneitä monessakin kodissa.

  • Tämä ei ole aloittajan Bresser, mutta halpisputki kuitenkin. Jouluna tuli Kiinan ihme F35060 kaukoputki jalustan kera. Max suurennos 90-kertainen. Kiva tällä on lintuja katsella, ja kuutakin yms. tutkin heti, kun pilvet antavat myöten. Netissä hifistelijät haukkuvat kovasti, mutta eipä siitä kannata välittää. Hinta ei ollut paha, 27 euroa.

  • Taas kohta on noita tarjolla!
   Taas menee joku halpaan!

  • Kateelliset täälä vaa ulisee. Vois ostaa bresserin. Ebaysta sais kyl samaa kalliimmalla ehkä tilaankin sieltä.

   • Kateellinen 30 €:n kaukoputkesta?


  • Taas oli lähi-Lidlissä noita parikymmentä kaupan. Menivät äkkiä.

   Ajattelin sitten kun monta vuotta olen tuuminut kaukoputken ostoa, hankkia sitten sellaisen jonka kunnolliseksi arvelen eikä maksa älyttömyyksiä.

   Tämmöseen päädyin, Yukon 6-100x100mm. Verkkokauppa.comin liikkeessä joskus kokeilin ja vaikutti silloin aivan pätevältä. Arvostelutkin kertoo tuosta enimmäkseen hyvää.

   http://yukonopticsglobal.com/products/variable-power-spotting-scopes/yukon-6-100x100/

   Mukavaa tuossa on että sillä voi tarkastella aivan lähelläkin olevia kohteita kuten lintulautaa, ja toisaalta myös taivaankappaleita. Valovoiman pitäisi riittää monenlaiseen.

   Tuollaisen hinta näyttäisi olevan 300 € tuntumassa. Ulkomailta hankittuna ei välttämättä ollenkaan halvempi.

   Saapa sitten nähdä kun posti tuo että mitä tulikaan hankittua.

  • Yukon 6-100x100 putken posti nyt sitten toi. Kotimaasta tilattuna vielä sai niin halvalla ettei ulkomailtakaan olisi saanut mistään, aika yllättävää. Ei voi kokeilla vielä kunnolla kun on huono ilma. Mutta onpahan iso, komea ja hyvän näköinen ainakin.

   Vilkaisukin läpi osoittaa että tämä on aivan jotain muuta kuin markettien 30-100 € putket.

   Mutta suomi24:ssä useammassa ketjussa näköjään ollut melkoista "asiaintuntijain" epäluuloa tätä kohtaan useammassa ketjussa, jotain "ei voi olla hyvä kun ei ole Swarovski/Kowa" asennetta kai.

  • Eilen pääsi vihdoin kokeilemaan Yukon 6-100x100 putkea etäkohteeseen eli Kuuhun. Kyllähän Kuu laitteella näkyi, suurimmalla suurennoksella koko ruudun täydeltä, niinkuin laitteen speksien mukaan pitikin.

   + laaja suurennosalue 6-100x, ja se on oikeasti käyettävissä, eikä vain paperilla
   + tarkentuu hyvinkin lähelle pienimmällä suurennoksella, muutamaan metriin suorastaan
   + helppo kohdistaa 6-25x35mm putken ansiosta
   + laitteen 6-25x35mm osasto on oikeasti käyttökelpoinen, eikä mikään tilulilu
   + ei merkittäviä värivirheitä
   + tarkennus suhteellisen helppoa, paitsi suurimmilla suurennoksilla 100mm objektiivilla
   + kuva on oikeinpäin, sillä maakaukoputkeksihan tämä on etupäässä tarkoitettu

   - tarkentaminen suurimmilla suurennoksilla

   Suuremmilla suurennoksilla luonnollisesti ilmenee myös putkesta itsestään johtumattomia ongelmia, eli lähinnä jalustaan liittyviä, kaikki tutina häiritsee.

   Joo, ei mikään Swarovski ilmeisestikään, mutta muuten aivan kelpo kaukoputki. Jos joku kouluarvosana vehkeelle pitäisi antaa, niin annan 8½.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7622