Lähetystyö/kehitysyhteistyö

hjkhps

Onko lähetystyä kehitysyhteistyötä vaiko nimen omaan käännytystyötä.

Suomen lähetysseuranmainoksessa Pakistanissa kristillisen sairaalan ylihoitajana työskentelävä Jenni Haunia sanoo että Hlökunta aloittaa päivän aamuharatudella sairaalan kirkossa. Hepitävät amuhartauden myös osastoilla potilaille ja heidän omaisilleen.

Eli jotta saat hoitoa, niin joudut alistumaan käännytykselle - ei tuo mitään kehitysyhteistyötä ole ainakaan pyyteetöntä, vaan aktiivista käännytystyötä.

"Sekä evankeljumin julistaminen että köyhistä ja syrjäytyneistä huolehtiminen kuuluvat tehtäviimme."

Ja ilmeisesti tuo on myös tärkeysjärjestys. Auttaminen on vain tapa levittää omaa uskoaan, käännyttää potilaita kristinuskoon.

15

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1815

      Millähän tavalla Suomessa suhtauduttaisiin, jos Hurstin leipäjonon jakelu aloitettaisiin muutamalla suuralla?

      • Tai jos tataarit tai muut muslimit alkaisivat jakaa leipää.


    • Teuvoo

      Kyllä vituttaisi !

    • vm41

      Kansantaloutta mitenkään helpottavia suojatyöpaikkoja on kärkkymässä aika suurehko "hyeenalauma", joiden panostus on yhtä tyhjän kanssa, koska muuhun järkevään eivät pysty.

    • uskonpasko

      Jos noilta "pyyteetöntä" auttamista tekeviltä kiellettäisiin oman uskontonsa julistaminen ja markkinointi kaikin tavoin, loppuisi kaikki avustustyö heti siihen paikkaan. Koska työltä katoaisi se ainoa motivaatio minkä vuoksi sitä tehdään. Kysehän on vain lähetystyöstä ja käännyttämisestä, sen "ainoan oikean" uskonnon levittämisestä, ei mistään muusta.

      Äiti Teresan saattokodissa Intiassa kaikille kuoleville potilaille annettiin aina kristillinen kaste ja viimeinen voitelu, näiden omasta uskonnosta ja omista toiveista vähääkään piittaamatta. Koska vain siitä oli sielläkin "hoidossa" kysymys, uskonnon väkisin tuputtamisesta ja levittämisestä kaikin mahdollisin keinoin.

    • vm41

      Mäin on näreet !
      Omassa maassa olisi paljon autettavia.
      Täytyy vain lähteä "kilpeään kiilloittamaan " merta edemmäs.
      Sitä paitsi, niillä varoilla tuskin montaakaan "vääräuskoista" on saatu käännytettyä, sillä kulttuuriperinnöt ovat tunnetusti tiukassa.
      Matkarahoilla olisi satoja vähäosaisia autettu omassa maassamme.
      Sempä vuoksi, ei yhtään ropoani lähde ulkomaiseen uskovaisten ristiretkien pönkittämiseen.

    • fghisdf

      Tosikristitty = itsekkyyden huippu. Ja raukat kuvittelevat olevansa kaikkea muuta, eli hyvin epäitsekkäitä, tehdessään käännytys-/lähetystyötä "hyvänteon" varjolla.

    • hiopåi

      Mistä tuo tuputtaminen tulee uskovaisiin. Se raamatun lähetyskäskykö se on se kaiken pahan alku?¨

      Itsekäät päämääräthän siinä on, vaikka krisselit tietty kuvittelevat ihan pyytettömästi ja hyvää hyvyyttään pakkokäänytyksen kohteitaan auttavansa.

      Valtaahan krisityt hamuavat ja kahmivat itselleen, käännyttämällä pakanoita tai vääräuskoisia itselleen uskollisiksi ja totttelevaisiksi hanhi- ja/tai sopulilaumoiksi.

      • näinsekäy

        "Kun kristityt lähetyssaarnaajat tulivat maahamme, heillä oli raamattunsa ja meillä oli maamme ja kaikki sen luonnonrikkaudet. Jonkun ajan kuluttua meillä oli raamattu ja heillä oli maamme sekä kaikki sen luonnonrikkaudet."


    • vm41

      Meille ristinusko saapui tosin Ruotsin puolelta, antoivat raamatun vastineeksi sotakuntoisista miehistämme.

    • Niin, ja kerrotaan, että eräs Lalli, joka asusteli savupirtissä jossakin Köyliönjärven rantamilla, niin hän otti melko voimallisesti kantaa ulkomaalaisen tekemään käännytys työhön ja taisi siinä olla hitunen maahanmuutto asiaakin.
      Suomi ei ollut silloin Schengen-sopimuksessa ja kertoman mukaan tämä Henrik oli vielä näpistellyt ja nipistellyt, hyi,hyi sentään

    • "Suomen lähetysseuranmainoksessa Pakistanissa kristillisen sairaalan ylihoitajana työskentelävä Jenni Haunia sanoo että Hlökunta aloittaa päivän aamuharatudella sairaalan kirkossa. Hepitävät amuhartauden myös osastoilla potilaille ja heidän omaisilleen.

      Eli jotta saat hoitoa, niin joudut alistumaan käännytykselle - ei tuo mitään kehitysyhteistyötä ole ainakaan pyyteetöntä, vaan aktiivista käännytystyötä."


      Evankeliumin julistaminen sairaille on parhainta kehitysyhteistyötä ja humanitaarisinta työtä, mitä voidaan ajatella. Kaikki aineellinen apu tulee vasta toissijaisena.
      Kysymyshän on siitä, missä ihminen tulee viettämään iäisyytensä, taivaassa vai helvetissä? Maalliset ja aineelliset asiat ovat pikkuasioita sen rinnalla.

    • Missäs päin ateistit tekevät tätä lähetystyötään?

      • kainoja.ovat

        Takana päin. Huutelevat palstoillakin uskovaisten perään vaikka mitä herjoja ja kirjoittelevat aivan asiallisiin avauksiin paimentolaismiehen palleista ja eritteistä.


      • Se ainakaan minun kuvaani kuulu, se lähetystyö uskontoineen.
        Oletko itse tehnyt sitä. VT:n porukat ovat vierailleet luonani ja minulla on ollut hauskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      107
      1692
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1113
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1077
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      155
      880
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      782
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      749
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      680
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      35
      675
    9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      640
    Aihe