Olin satsannut iltaan. Kynttilöitä, punaviiniä (Gato Negro) ja Ristoranten pakastepizza. Selitystä en koskaan saanut, mutta nainen katosi elämästäni, vaikka kaikkeni annoin. On sydämessäin ikuinen talvi.
Nainen jätti romanttisen illallisen jälkeen
98
340
Vastaukset
- rumamaija
Romanttisen? "Ristoranten pakastepizza" :D
Mutta joo, tämä on taas niitä iänikuisia provoja muutenkin.- rumamaija
PS: Ristoranten pakastepizzat eivät ole huonoja, oikeastaan se lempipizzani mitä kaupasta saa (tänäänkin ostin yhden Ristorante Tonnon ja laitoin juuri äsken uunin kuumenemaan), mutta en kyllä tituleeraisi sitä romanttiseksi ateriaksi. Itse kokattu ruoka on paljon romanttisempaa.
- m-i-e-s
Kyllä, tuosta on romantiikka kaukana. Surkean aterian lisäksi tarjosi vielä surkeampaa punaviiniä. =)
- kullinaristi
m-i-e-s kirjoitti:
Kyllä, tuosta on romantiikka kaukana. Surkean aterian lisäksi tarjosi vielä surkeampaa punaviiniä. =)
Samaa mieltä. Samalla rahamäärällä ja panostuksella olisi voinut ostaa vaikka jotain hyvää makkaraa ja olutta.
- nokkohyvätsapuskat
m-i-e-s kirjoitti:
Kyllä, tuosta on romantiikka kaukana. Surkean aterian lisäksi tarjosi vielä surkeampaa punaviiniä. =)
Olisit laittanut voileivän ja siihen paljon läskiä ja piimää juomaksi.
- m-i-e-s
nokkohyvätsapuskat kirjoitti:
Olisit laittanut voileivän ja siihen paljon läskiä ja piimää juomaksi.
Et voi olla noin onneton? Mun kohdalla riittäisi sisäfileen esille vetäminen, siinä sitä kumminkin on näköä, makua ja kokoa ihan vatsan täydeltä. =P
Yritä seuraavalla kerralla kuivaa tai puolikuivaa valkoviiniä. Lihapullat lisukkeeksi, tiedät varmaan? (Vesi, korppujauho, jauheliha, sipuli, juustoraaste, mausteet, kananmuna)
Lihapullille valkosipuli tai pippurikastike. (Lähtee jauhoja ruskistamalla). Pastaa vaikka rullalle, nauhalle tai vaikka ruusuksi. (Lähtee durumjauhoista). Vielä rucolaa ja frisee salaattia.
Kannattaa googlettaa lista maailman parhaimmista kokeista. (Ei, en löydy listalta, mutta kiinnitä huomiota sukupuoleen. =P)
- että.silleen
Ei ihme!
Minä ainakin olisin mieluummin syönyt vaikkasen pahvipakkauksen johon kyseinen pizza oli pakattu...kuin sitä pizzaa.
Tee mieluummin vaikka ihan itse lämpimiä juustoleipiä uunissa. Tai teeppä kukkoa viinissä...viinisi kelpaa näet just siihen!
Silloin olet satsannut jotain jo enemmän iltaan, olet edes yrittänyt!- jätetty_mies
Kaikkeni annoin, eikä sekään vielä riittänyt.
- kullinaristi
jätetty_mies kirjoitti:
Kaikkeni annoin, eikä sekään vielä riittänyt.
Seuraavalla kerralla tarjoat pässinkiveksiä kermakastikkeessa.
Taatusti tarpeeksi romattista.
- ParhaasiYritit
Mutta jos ei osaa kokata yhtään? Ehkä sitten olisi voinut vaikka hakea jostain ravintolasta jotain "oikeaa" ruokaa. Mutta jos tämä nyt on tositarina, niin otan osaa. Tuskin se oli sen pitsan syytä.
- helmiä.sioille
Heh, sä et vaan osaa...
- että.silleen
Tämä kuuluu: Nainen jätti...sarjaan! Ei ole tällä kertaa niitä parhaimpia tuotoksia.
asteikolla 0-5, = 2- lisäänäitä
Allekirjoittaneelta unohtui sanat: "lähti ovet paukkuen". Itse kyllä antaisin tästä kirjallisesta tuotoksesta ihan solidin nelosen, vaikka tarina jäikin aika pliisuksi.
- Naishenkilö
Kävitkö suihkussa ennen romanttista iltaa?
Voin kuvitella naisen ilmeen tällaisessa tilanteessa, kun se tulee sisään.
"Pakastepitsaa?" :ONainen vaatii luksusta pillunsa käyttöoikeutta vastaan. Halpa ruoka halpa viini = halpa pillu. Juuri tällaisen aritmetiikan kautta nainen aina arvioi parisuhdettaan.
- Lyyrikko
Juuri näin!
- Ghlu
Oletko sä arvokas kulli? Mitä sulla on lupa toivoa parisuhteessa?
- erkki-täti
Höpsistä.
Pakastepitsa ei muuten edes ole mitään erityisen halpaa ruokaa. Hinta-laatusuhde on kuitenkin heikko, eli pahanmakuista ja ruoansulatusvaivoja aiheuttavaa ruokaa..Ja yritystä nolla.
Hernekeitto itse liotetuista herneistä keitettynä on halpaa ruokaa, mutta maukasta ja ravitsevaa. Jokin possunlihanpala on myöskin halpaa raaka-ainetta. Kasvisruokaa laittaa todella halvalla, kunhan on taitoa eikä sorru hömppään.
Olisin todella otettu, jos saisin treffeillä jonkun itse laittamaa kunnollista kotiruokaa, halvoista raaka-aineista tehtynä.
Ja Gato Negro on tasalaatuinen pöytäviini. Sopii siis mainiosti moneen menoon. Sellainen kalliimpi laatuviini vaatii seurakseen sopivan ruoan, eikä sopivan kombinaation keksiminen ole mikään helppo tehtävä tavalliselle ruoanlaittajalle. Ja mikäs vika on vaikkapa oluessa, jos alkoholia haluaa tarjota? erkki-täti kirjoitti:
Höpsistä.
Pakastepitsa ei muuten edes ole mitään erityisen halpaa ruokaa. Hinta-laatusuhde on kuitenkin heikko, eli pahanmakuista ja ruoansulatusvaivoja aiheuttavaa ruokaa..Ja yritystä nolla.
Hernekeitto itse liotetuista herneistä keitettynä on halpaa ruokaa, mutta maukasta ja ravitsevaa. Jokin possunlihanpala on myöskin halpaa raaka-ainetta. Kasvisruokaa laittaa todella halvalla, kunhan on taitoa eikä sorru hömppään.
Olisin todella otettu, jos saisin treffeillä jonkun itse laittamaa kunnollista kotiruokaa, halvoista raaka-aineista tehtynä.
Ja Gato Negro on tasalaatuinen pöytäviini. Sopii siis mainiosti moneen menoon. Sellainen kalliimpi laatuviini vaatii seurakseen sopivan ruoan, eikä sopivan kombinaation keksiminen ole mikään helppo tehtävä tavalliselle ruoanlaittajalle. Ja mikäs vika on vaikkapa oluessa, jos alkoholia haluaa tarjota?On se halpaa, jos ottaa mukaan myös valmistukseen kuluvan ajan ja vaivan.
- erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
On se halpaa, jos ottaa mukaan myös valmistukseen kuluvan ajan ja vaivan.
Itsekseenhän se soppa siellä liedellä porisee, joten varsinaisesti ei voi oikein laskea kuluja valmistusajalle, jos kerran-pari käy tunnissa sekoittelemassa ohikulkiessaan..Vielä vaivattomampia ovatmonet pataruoat.
Mikäs vika olisi vaikkapa suomalaisten kansallisruoka karjalanpaistissa? (Senkin voi kyllä tehdä historialliseen tyyliin hifistellen ja "oikein", mutta halpaa on silti.)Siihen perunat ja puolukkaa, nam nam...hakkaa pakastepitsat ja karvakäsipitsat mennen tullen. Ja tekisi vaikutuksen :) erkki-täti kirjoitti:
Itsekseenhän se soppa siellä liedellä porisee, joten varsinaisesti ei voi oikein laskea kuluja valmistusajalle, jos kerran-pari käy tunnissa sekoittelemassa ohikulkiessaan..Vielä vaivattomampia ovatmonet pataruoat.
Mikäs vika olisi vaikkapa suomalaisten kansallisruoka karjalanpaistissa? (Senkin voi kyllä tehdä historialliseen tyyliin hifistellen ja "oikein", mutta halpaa on silti.)Siihen perunat ja puolukkaa, nam nam...hakkaa pakastepitsat ja karvakäsipitsat mennen tullen. Ja tekisi vaikutuksen :)Kerran pari tunnissa tarkoittaa että pitää olla sopan läheisyydessä ainakin sen tunnin verran, vaikka ei joutuisikaan jatkuvasti tekemään jotain.
- Naishenkilö
HC-ätmel kirjoitti:
On se halpaa, jos ottaa mukaan myös valmistukseen kuluvan ajan ja vaivan.
Minkä eteen käyttäisit aikaa ja ajatusta jos et edes yhteistä iltaa varten? Esim tunnin.
Viini on ok ja kynttilät mutta vain uunissa käytetty pitsa? Kädetönkin osaa netin ohjeilla vaikka salaatin tehdä ja patongin ostaa. - erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
Kerran pari tunnissa tarkoittaa että pitää olla sopan läheisyydessä ainakin sen tunnin verran, vaikka ei joutuisikaan jatkuvasti tekemään jotain.
No siinähän voi vaikka palstailla ja saada vinkkejä illanviettoon :)
Nopeastihan netin kanssa aika kuluu, suorastaan huomaamatta. Ja joka väittää, että ei tuhlaile aikaansa päivittäin netissä, valehtelee. Aika moni kuitenkin tekee muitakin asioita siinä samalla...Pakastepitsamies tuskin on niin kiireinen 24/7, ettei koskaan oleile kotonaan? Ja jos on, niin silloinhan hänellä ei ole aikaa ihmissuhteelle.
Ja voihan kokkailun ajoittaa vaikka tv:n katsomisen yhteyteen. Käväisee mainostauoilla sekoittelemassa... Naishenkilö kirjoitti:
Minkä eteen käyttäisit aikaa ja ajatusta jos et edes yhteistä iltaa varten? Esim tunnin.
Viini on ok ja kynttilät mutta vain uunissa käytetty pitsa? Kädetönkin osaa netin ohjeilla vaikka salaatin tehdä ja patongin ostaa.Tuo nyt ei taas liity tähän keskusteluun mitenkään. erkki-mummon mielestä pakastepitsa on kallista, koska sen hintalapussa on korkeampi numero kuin hernekeiton aineksilla.
erkki-täti kirjoitti:
No siinähän voi vaikka palstailla ja saada vinkkejä illanviettoon :)
Nopeastihan netin kanssa aika kuluu, suorastaan huomaamatta. Ja joka väittää, että ei tuhlaile aikaansa päivittäin netissä, valehtelee. Aika moni kuitenkin tekee muitakin asioita siinä samalla...Pakastepitsamies tuskin on niin kiireinen 24/7, ettei koskaan oleile kotonaan? Ja jos on, niin silloinhan hänellä ei ole aikaa ihmissuhteelle.
Ja voihan kokkailun ajoittaa vaikka tv:n katsomisen yhteyteen. Käväisee mainostauoilla sekoittelemassa...Sitten ei vain voi tehdä mitään, mikä tarvitsisi uppoutumista.
- palstanaiset
HC-ätmel kirjoitti:
Sitten ei vain voi tehdä mitään, mikä tarvitsisi uppoutumista.
HC-Ätmel, kai sinäkin sentään vaivautuisit loihtimaan kivan illallisen vuoksemme? :)
T: 100 % palstanaisista - Naishenkilö
HC-ätmel kirjoitti:
Tuo nyt ei taas liity tähän keskusteluun mitenkään. erkki-mummon mielestä pakastepitsa on kallista, koska sen hintalapussa on korkeampi numero kuin hernekeiton aineksilla.
No käännetään sitten hintaan, salaatti aineet ja patonki eivät ole halpoja. Mä kyllä tarkoitin ajatusta, millä mies haluaa näyttää huomioivansa extrasti.
Ätmel, miten musta tuntuu ettet kovin tunne naisia..
Mä tiedän sen että miehetkin pitävät huomioimisesta ja kyllä näen vaivaa sen eteen. Mies on sen arvoinen.
Joko nyt ymmärsit mitä tarkoitin? Naishenkilö kirjoitti:
No käännetään sitten hintaan, salaatti aineet ja patonki eivät ole halpoja. Mä kyllä tarkoitin ajatusta, millä mies haluaa näyttää huomioivansa extrasti.
Ätmel, miten musta tuntuu ettet kovin tunne naisia..
Mä tiedän sen että miehetkin pitävät huomioimisesta ja kyllä näen vaivaa sen eteen. Mies on sen arvoinen.
Joko nyt ymmärsit mitä tarkoitin?En ole missään välissä sanonut mitään siitä, minkä verran käyttäisin tai olisin käyttämättä aikaa. En ole myöskään puolustanut pakastepitsaa. Vastaat kommenttiin, jota ei ole olemassakaan.
- erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
Tuo nyt ei taas liity tähän keskusteluun mitenkään. erkki-mummon mielestä pakastepitsa on kallista, koska sen hintalapussa on korkeampi numero kuin hernekeiton aineksilla.
Jahas, shaming language kun kertoo mielipiteitään ruoasta..
Itseäni häiritsee pakastepitsoissa ja monissa muissakin eineksissä tolkuttoman huono laatu. Hinta-laatusuhde ei ole oikeastaan huono, se on alle arvostelun. Henk.koht. en pysty noita valmispitsoja syömään, koska saan niistä aivan tajuttomat vatsanväänteet ja pieretyksen. Olen pari kertaa maistanut.
Ja joo, minä olen erään kulinaristisen oppilaitoksen nuoruudessani käynyt ihminen, joten minä en vain halua ostaa huonoa ruokaa. En näe siinä mitään mieltä. Jos en ehdi kokkailemaan tai kauppaan, eikä pakkasessa ole mitään nopeasti valmistettavaa, tai ei vain ole kaapissa/saatavilla(eli saatan olla vaikka reissussa) sellaista mikä sattuisi maistumaan, olen mieluummin syömättä seuraavaan päivään. Tämä piirre on vain voimistunut kun on ikää kertynyt.
En sanoisi olevani mummo, koska tykkään kovasti ihan tavallisesta ruoasta. Ymmärrän ja kunnioitan myös isompaa vaivaa vaativaa ruokaa, syön sitäkin mielelläni. Mutta teollisesta ruoasta en pidä oikein millään tasolla.
Moni mummo kuitenkin nykyään ruokkii itsensä ja sukunsa joko eineksillä tai puolivalmisteilla...suotakoon se heille, jotka eivät paremmasta tiedä! - erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
Sitten ei vain voi tehdä mitään, mikä tarvitsisi uppoutumista.
Itse olen muuten tehnyt melko vaativia raportteja samalla kun olen kokkaillut jotain pitkään kypsytettävää kotosalla. Munakellot on olemassa just sitä varten! On ihan hyvä pitää pieniä taukoja, kun on keskittymistä vaativa tehtävä työn alla. Ne tauot on helppo unohtaa kun uppoutuu, ja se kostautuu jossain vaiheessa.
Ja syy, miksi toin vinnkejä erityisesti halpoihin ruokiin oli tämä:
"Nainen vaatii luksusta pillunsa käyttöoikeutta vastaan. Halpa ruoka halpa viini = halpa pillu. Juuri tällaisen aritmetiikan kautta nainen aina arvioi parisuhdettaan."
Treffikumppani arvostaa aitoa yritystä ja panostusta. Kyllä yritys kertoo ihan suoraan kiinnostuksen ja arvostuksen määrän. Sitähän aloittajakin provollaan tarkoitti: kuivakkaan huumorin avulla ihmetteli, että miksiköhän se nainen nyt jätti sydämeen ikuisen ikävän, vaikka ihan pakastepitsaakin olin laittanut, hahahahha :D - 080614
erkki-täti kirjoitti:
Itse olen muuten tehnyt melko vaativia raportteja samalla kun olen kokkaillut jotain pitkään kypsytettävää kotosalla. Munakellot on olemassa just sitä varten! On ihan hyvä pitää pieniä taukoja, kun on keskittymistä vaativa tehtävä työn alla. Ne tauot on helppo unohtaa kun uppoutuu, ja se kostautuu jossain vaiheessa.
Ja syy, miksi toin vinnkejä erityisesti halpoihin ruokiin oli tämä:
"Nainen vaatii luksusta pillunsa käyttöoikeutta vastaan. Halpa ruoka halpa viini = halpa pillu. Juuri tällaisen aritmetiikan kautta nainen aina arvioi parisuhdettaan."
Treffikumppani arvostaa aitoa yritystä ja panostusta. Kyllä yritys kertoo ihan suoraan kiinnostuksen ja arvostuksen määrän. Sitähän aloittajakin provollaan tarkoitti: kuivakkaan huumorin avulla ihmetteli, että miksiköhän se nainen nyt jätti sydämeen ikuisen ikävän, vaikka ihan pakastepitsaakin olin laittanut, hahahahha :DEi kovin romanttista, kun illallisen jälkeen nainen alkaa piereskelemään, mahdollisesti myös töräyttelemään ripulikakkaa pepusta. 8/
080614 kirjoitti:
Ei kovin romanttista, kun illallisen jälkeen nainen alkaa piereskelemään, mahdollisesti myös töräyttelemään ripulikakkaa pepusta. 8/
On kyllä aika ironista, että erkki-mummo suosittelee pierujen pelossa pakastepitsan tilalle hernesoppaa piimän ja ruisleivän kera.
HC-ätmel kirjoitti:
On kyllä aika ironista, että erkki-mummo suosittelee pierujen pelossa pakastepitsan tilalle hernesoppaa piimän ja ruisleivän kera.
Hernekeittoon kannattaa lisätä salainen ainesosa, joka vie siitä kyvun aiheuttaa ilmavaivoja.
Muuten jaan erkki-tädin näkemyksen pitkään kypsytettävien ruokien hienoudesta. Jostain fine dining-ravontolasta niitä ei saa, koska kenelläkään ei olisi aikaa odottaa, joten siksi joku sisäfilepihvi on niin suosittu, kun sille riittää että sen käyttää pannulla tai grillissä.- Ikis__M
erkki-täti kirjoitti:
Itsekseenhän se soppa siellä liedellä porisee, joten varsinaisesti ei voi oikein laskea kuluja valmistusajalle, jos kerran-pari käy tunnissa sekoittelemassa ohikulkiessaan..Vielä vaivattomampia ovatmonet pataruoat.
Mikäs vika olisi vaikkapa suomalaisten kansallisruoka karjalanpaistissa? (Senkin voi kyllä tehdä historialliseen tyyliin hifistellen ja "oikein", mutta halpaa on silti.)Siihen perunat ja puolukkaa, nam nam...hakkaa pakastepitsat ja karvakäsipitsat mennen tullen. Ja tekisi vaikutuksen :)Helppopa sinuunkin on sitten vaikutus tehdä, eihän siinä oikeastaan tarvitse osata kuin laittaa uuni päälle, ja joo pitäähän ne perunatkin sitten keittää. Mutta muuten hyvä valinta, itse voisin jotain tuontyyppistä tarjota.
- erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
On kyllä aika ironista, että erkki-mummo suosittelee pierujen pelossa pakastepitsan tilalle hernesoppaa piimän ja ruisleivän kera.
Minua kun ei jostain syystä hernekeitto pieretä, että tiedä sinäkin se :) Ja ruista en syö missään muodossa koskaan.
Teitä einesruokien syöjiä pierettää varmaan hernekeiton lisäksi ihan kaikki, onhan teidän suolistobakteerit ihan sekaisin, se on selvä. erkki-täti kirjoitti:
Minua kun ei jostain syystä hernekeitto pieretä, että tiedä sinäkin se :) Ja ruista en syö missään muodossa koskaan.
Teitä einesruokien syöjiä pierettää varmaan hernekeiton lisäksi ihan kaikki, onhan teidän suolistobakteerit ihan sekaisin, se on selvä.Syön aika vähän eineksiä. Pakastepitsakeskustelu on osaltani lähinnä teoreettinen.
- erkki-täti
scrg kirjoitti:
Hernekeittoon kannattaa lisätä salainen ainesosa, joka vie siitä kyvun aiheuttaa ilmavaivoja.
Muuten jaan erkki-tädin näkemyksen pitkään kypsytettävien ruokien hienoudesta. Jostain fine dining-ravontolasta niitä ei saa, koska kenelläkään ei olisi aikaa odottaa, joten siksi joku sisäfilepihvi on niin suosittu, kun sille riittää että sen käyttää pannulla tai grillissä.Kyllä saa, nehän ovat olleet jo aikaan pitkään muotia ravintoloissa.
Pitääkö tässä mainostaa ilmaiseksi? Enpä viitsi, mutta kyllä ainakin joistain isoimpien kaupunkien ravintoloista saa aitoa osso buccoa, possun kokonaista potkaa, patoja ja muuta vastaavaa..Ja eräästä paikasta on saanut vuosikymmenestä toiseen vorschmackia...kyllä erkki-täti tietää, ja jos ei tiedä niin haistaa missä mitäkin on tarjolla... - hellyydenkipeänainen
scrg kirjoitti:
Hernekeittoon kannattaa lisätä salainen ainesosa, joka vie siitä kyvun aiheuttaa ilmavaivoja.
Muuten jaan erkki-tädin näkemyksen pitkään kypsytettävien ruokien hienoudesta. Jostain fine dining-ravontolasta niitä ei saa, koska kenelläkään ei olisi aikaa odottaa, joten siksi joku sisäfilepihvi on niin suosittu, kun sille riittää että sen käyttää pannulla tai grillissä.Sama se sille mitä tarjoaa mutta se rakkaus ja yhteensopivuus. Antaa vaan piereskellä kunhan on mukava ja kemiat pelaa ja on romantiikkaa. Ruoan saa myöhemminkin. Oletko sopiva kumppaniksi, osaatko rakastaa ja nussia yms.
- erkki-täti
HC-ätmel kirjoitti:
Syön aika vähän eineksiä. Pakastepitsakeskustelu on osaltani lähinnä teoreettinen.
Itse halusin tuoda vaohtoehtoja halpoihin tarjottaviin. Ja hyvä se on tuoda sekin ilmi, että teollinen ruoka ei vaan kaikkien ruoansulatukselle ja suolistolle sovi. Ruoka keskustelunaiheena kiinnostaa aina.
Mutta jännästi jaksoit piikitellä, vaikka itse oikein yritin olla kunnolla. - 181331
erkki-täti kirjoitti:
Minua kun ei jostain syystä hernekeitto pieretä, että tiedä sinäkin se :) Ja ruista en syö missään muodossa koskaan.
Teitä einesruokien syöjiä pierettää varmaan hernekeiton lisäksi ihan kaikki, onhan teidän suolistobakteerit ihan sekaisin, se on selvä.En syö einesruokia, mutta modernina sivistyneenä vegenä vedän koko ajan papuja, jotta saan protskuja ja hyviä hiilareita, ja ne kyllä pierettää, valitettavasti... tai onneksi. >:(
- että.silleen
HC-ätmel kirjoitti:
Kerran pari tunnissa tarkoittaa että pitää olla sopan läheisyydessä ainakin sen tunnin verran, vaikka ei joutuisikaan jatkuvasti tekemään jotain.
Hernekeittoa on keitettävä vähintään 2h ja jos siitä oikein hyvän tekee; vielä 1h annettava muhia kuumaalla liedellä. Muistat sitten porkkanan, sipulin, possunlihan, ja meiramin lisäksi sopivan suolauksen! Yksinkertaisen helppo tehdä,maksaa vähän, maistuu hyvälle ja ihan vaan tiedoksi ettei joka ainut nainen edes tee itse hernekeittoa mutt osaa kyllä arvostaa asiaa jos siihen mies ryhtyy.
Kannattaa keittää muutaman litran kerralla ja pakastaa litran tölkkeihin osan, on sitten mistä ottaa ettei joka kerta ole suurta vaivaa keittämisessä.
Hintavaa se ei ole itse tehtynä 5-6 litraa hernekeittoa maksaa n.10€ josta lihan osuus yksistään on n. 7€. Jälkkäriksin lättyjä ja kahvit. että.silleen kirjoitti:
Hernekeittoa on keitettävä vähintään 2h ja jos siitä oikein hyvän tekee; vielä 1h annettava muhia kuumaalla liedellä. Muistat sitten porkkanan, sipulin, possunlihan, ja meiramin lisäksi sopivan suolauksen! Yksinkertaisen helppo tehdä,maksaa vähän, maistuu hyvälle ja ihan vaan tiedoksi ettei joka ainut nainen edes tee itse hernekeittoa mutt osaa kyllä arvostaa asiaa jos siihen mies ryhtyy.
Kannattaa keittää muutaman litran kerralla ja pakastaa litran tölkkeihin osan, on sitten mistä ottaa ettei joka kerta ole suurta vaivaa keittämisessä.
Hintavaa se ei ole itse tehtynä 5-6 litraa hernekeittoa maksaa n.10€ josta lihan osuus yksistään on n. 7€. Jälkkäriksin lättyjä ja kahvit.Viimeksi kun tein hernekeittoa pakkaseen, se jäi sinne kuukausiksi ja sitten kun sen söi niin masu meni sekaisin. :-(
- että.silleen
scrg kirjoitti:
Hernekeittoon kannattaa lisätä salainen ainesosa, joka vie siitä kyvun aiheuttaa ilmavaivoja.
Muuten jaan erkki-tädin näkemyksen pitkään kypsytettävien ruokien hienoudesta. Jostain fine dining-ravontolasta niitä ei saa, koska kenelläkään ei olisi aikaa odottaa, joten siksi joku sisäfilepihvi on niin suosittu, kun sille riittää että sen käyttää pannulla tai grillissä.Kertoisitko sä sen hernekeiton salaisuuden: miten se ei aiheuta ilmavaivoja?
Lihapullat teen nykyään perunajauhoja käyttäen; paljon pehmeempiä! Kiitos!
Mullakin on norsun muisti, jos niin haluan... sillä pystyn kaivelemaan miellekartan mukaan muistiani. =)) - että.silleen
HC-ätmel kirjoitti:
Viimeksi kun tein hernekeittoa pakkaseen, se jäi sinne kuukausiksi ja sitten kun sen söi niin masu meni sekaisin. :-(
Ensinnäkin pakastimessa pitää olla -20 astetta pakkasella tasaisesti aina.
Eikä hernekeitto ole kuukausi tolkulla säilytettävä pakasteruokanakaan. max.2kk!
Sieniä ja marjoja voit käyttää kaksikin vuotta, jos olet pakastanut ne oikein,eivätkä pakkaukset ole hapettuneet, huurteessa! Sorsaa ½v. jos olet "lasittanut" linnut ja sitten pakannut jne. Emo opettanut! että.silleen kirjoitti:
Ensinnäkin pakastimessa pitää olla -20 astetta pakkasella tasaisesti aina.
Eikä hernekeitto ole kuukausi tolkulla säilytettävä pakasteruokanakaan. max.2kk!
Sieniä ja marjoja voit käyttää kaksikin vuotta, jos olet pakastanut ne oikein,eivätkä pakkaukset ole hapettuneet, huurteessa! Sorsaa ½v. jos olet "lasittanut" linnut ja sitten pakannut jne. Emo opettanut!Sen hernekeiton tekeminen ja pakastaminen tuntui hyvältä idealta pakastaessa, mutta sitten sitä ei tullut syötyä ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Joten pidän nyt taukoa vastaavissa hyvissä ideoissa.
- erkki-täti
181331 kirjoitti:
En syö einesruokia, mutta modernina sivistyneenä vegenä vedän koko ajan papuja, jotta saan protskuja ja hyviä hiilareita, ja ne kyllä pierettää, valitettavasti... tai onneksi. >:(
Ai papuset pierettää?
Joku on nyt vialla. Kypsennätkö papuja tarpeeksi?
Minua ei herneet tai pavut pieretä, eikä esim. kaali. Yleisin virhe on että papuja /herneitä kypsennetään liian vähän, ja kaalia liikaa.
Mutta valmispitsoista hampaaton suuni soittaa sävelmää. Toistaiseksi viimeisin kokeiluni liittyi matkailuun. Iltapäivälento Lontooseen, pikainen pitsaeväs lounaalla. Ihan mahaa painamalla kuului ääni uruista :)
Noh, hieman liioittelin, mutta MELKEIN näin kävi. Oli tuskaiset olot, ja ihan piti etsiä paras asento metaanin poistoon :D että.silleen kirjoitti:
Kertoisitko sä sen hernekeiton salaisuuden: miten se ei aiheuta ilmavaivoja?
Lihapullat teen nykyään perunajauhoja käyttäen; paljon pehmeempiä! Kiitos!
Mullakin on norsun muisti, jos niin haluan... sillä pystyn kaivelemaan miellekartan mukaan muistiani. =))Mikä salaisuus se sellainen olisi, joka leviäisi täällä kaikkien einespitsan purijoidenkin tietoisuuteen. Seuraavaksi mennään kertomaan se vauva-palstalle vai?
Eräs yrtti. Vastuuvapauslausekkeena mainittakoon kuitenkin, että koska herneet ja pavut ei kaikille aiheuta samalla tavalla suolistokaasupilviä, niin myöskään tämän "vastamyrkyn" toiminnasta ei ole takeita kaikille. Kyseinen yrtti ei myöskään nykyään tunnu kuuluvan kitymarkettien ja prismojen valikoimiin, joten tilaamiseksi tai viljelemiseksi menee.- että.silleen
erkki-täti kirjoitti:
Kyllä saa, nehän ovat olleet jo aikaan pitkään muotia ravintoloissa.
Pitääkö tässä mainostaa ilmaiseksi? Enpä viitsi, mutta kyllä ainakin joistain isoimpien kaupunkien ravintoloista saa aitoa osso buccoa, possun kokonaista potkaa, patoja ja muuta vastaavaa..Ja eräästä paikasta on saanut vuosikymmenestä toiseen vorschmackia...kyllä erkki-täti tietää, ja jos ei tiedä niin haistaa missä mitäkin on tarjolla...Mistä ravintolasta sinä saat aitoa vorschmackia?
Siis lampaan viulusta/paistista vuoltua kypsää lampaanlihaa, naudanjauhelihaa,silliä tai anjovista, kananmunan keltuaista, valkosipulia,kermaa, tomaattisosetta, kuulotettua sipulia, pippuria...unohtuikohan multa nyt jotain..?
monitoimikoneessa sekoitetaan tasaiseksi sosemassaksi ja paistetaan uunissa melkein pateeksi.
Emo tekee n.kerran vuodessa ehkä, syödään maalaisleivän kanssa!
Samantyylisen tekee hirvenlihasta,maksasta,anjovista,kermaa,munan ja sipulia ym.
Ihan oikeestiko oikeaa vorschmackia? Vai joku pika mukaelma siitä? - KUKKAKAALIKEITTOkin
scrg kirjoitti:
Hernekeittoon kannattaa lisätä salainen ainesosa, joka vie siitä kyvun aiheuttaa ilmavaivoja.
Muuten jaan erkki-tädin näkemyksen pitkään kypsytettävien ruokien hienoudesta. Jostain fine dining-ravontolasta niitä ei saa, koska kenelläkään ei olisi aikaa odottaa, joten siksi joku sisäfilepihvi on niin suosittu, kun sille riittää että sen käyttää pannulla tai grillissä.Entä kukkakaalikeitto? Ruisleipää ja läskisiivuja yms.
- erkki-täti
että.silleen kirjoitti:
Mistä ravintolasta sinä saat aitoa vorschmackia?
Siis lampaan viulusta/paistista vuoltua kypsää lampaanlihaa, naudanjauhelihaa,silliä tai anjovista, kananmunan keltuaista, valkosipulia,kermaa, tomaattisosetta, kuulotettua sipulia, pippuria...unohtuikohan multa nyt jotain..?
monitoimikoneessa sekoitetaan tasaiseksi sosemassaksi ja paistetaan uunissa melkein pateeksi.
Emo tekee n.kerran vuodessa ehkä, syödään maalaisleivän kanssa!
Samantyylisen tekee hirvenlihasta,maksasta,anjovista,kermaa,munan ja sipulia ym.
Ihan oikeestiko oikeaa vorschmackia? Vai joku pika mukaelma siitä?Elitestä saa. Ja sitä ei tosiaankaan paisteta miksikään lootaksi, vaan keitellään kattilassa. Se on muhennosta, eikä mitään maksalooraa.
KUKKAKAALIKEITTOkin kirjoitti:
Entä kukkakaalikeitto? Ruisleipää ja läskisiivuja yms.
Kukkakaalista en osaa sanoa. Olen aina pitänyt kukkakaalia parsakaalin vähemmän maukkaana ja värikkäänä jäljitelmänä.
- 200525
erkki-täti kirjoitti:
Ai papuset pierettää?
Joku on nyt vialla. Kypsennätkö papuja tarpeeksi?
Minua ei herneet tai pavut pieretä, eikä esim. kaali. Yleisin virhe on että papuja /herneitä kypsennetään liian vähän, ja kaalia liikaa.
Mutta valmispitsoista hampaaton suuni soittaa sävelmää. Toistaiseksi viimeisin kokeiluni liittyi matkailuun. Iltapäivälento Lontooseen, pikainen pitsaeväs lounaalla. Ihan mahaa painamalla kuului ääni uruista :)
Noh, hieman liioittelin, mutta MELKEIN näin kävi. Oli tuskaiset olot, ja ihan piti etsiä paras asento metaanin poistoon :DNo, kyllä ne vähän pierettää, kun vedän ison annoksen kerrallaan, ehkä n. 150-200 grammaa. Ostan niitä valmiita papuja purkissa tai tölkissä (go green), en hirveästi niitä lisää keittele. Kannattaisi vissiin ostaa kuivia papuja, liottaa ne jne... tulisi halvemmaksikin.
- että.silleen
scrg kirjoitti:
Mikä salaisuus se sellainen olisi, joka leviäisi täällä kaikkien einespitsan purijoidenkin tietoisuuteen. Seuraavaksi mennään kertomaan se vauva-palstalle vai?
Eräs yrtti. Vastuuvapauslausekkeena mainittakoon kuitenkin, että koska herneet ja pavut ei kaikille aiheuta samalla tavalla suolistokaasupilviä, niin myöskään tämän "vastamyrkyn" toiminnasta ei ole takeita kaikille. Kyseinen yrtti ei myöskään nykyään tunnu kuuluvan kitymarkettien ja prismojen valikoimiin, joten tilaamiseksi tai viljelemiseksi menee.Mille vauva-palstalle? Nyt putosin kuin kivi???
Meillä valmistetaan hernekeittoa säännöllisesti joka toinen viikko lounaaksi ja uunipannaria tai lättyjä jälkkäriksi. Muutama vanhus saa ilmavaivoja hernekeitosta, vaikka ne herneet on liotettu yön yli kylmäkaapissa ja keitetty 3-4 tuntiakin.
Paras vaihtoehto on ollut nyt siirtyä jauhelihakeittoon heidän kohdallaan, kun cuplatonkaan ei auta poistamaan vatsakipuja.
Siksi minä sitä tietoa sinulta kyselin. Jostain mun mieleen tuli nyt hamppu...se ainakin on laiton "yrtti". En viljelis sitä edes terveydellisistä syistä...turhan kalliiksi vois muodostua kyseinen yrtti ainakin mulle. =) - rumamaija
erkki-täti kirjoitti:
Elitestä saa. Ja sitä ei tosiaankaan paisteta miksikään lootaksi, vaan keitellään kattilassa. Se on muhennosta, eikä mitään maksalooraa.
Missä on ravintola Elite? En ollut koskaan vorschmackista kuullutkaan ja nyt alkoi tehdä mieli ensikerran maistaa! Onko se jotain saksalaista?
- että.silleen
erkki-täti kirjoitti:
Elitestä saa. Ja sitä ei tosiaankaan paisteta miksikään lootaksi, vaan keitellään kattilassa. Se on muhennosta, eikä mitään maksalooraa.
erkki-täti hyvä, alkuperäinen vorschmack on venäläinen ruoka: jota tehtiin kypsästä lampaanlihasta ja sillistä. Ihan alkujaan se haudutettiin kyllä puupolttoisissa uuneissa ja lasitetuissa savivuokissa. Jossain vaiheessa siitä tuli pataruoka ja viimeeksi on nyt jalostunut kattila muhennokseksi: jota syödään esim.uuniperunien kera... kuten joskus muinoinkin linnakkeissa,kuten Viipurissa, josta suomalaiset tšuhnatkin sen oppivat tuntemaan.
Sittemmin tuli Suomen marsalkka Mannerheim kautta myös Helsingin ravintoloiden ruokalistalle. Oli Mannerheimin lempiruokia kuulemma. Näin mulle on kerrottu.
En ala kinastelemaan asiasta, voin olla väärässäkin. En ole asiantuntija...kerroin vain sen minkä minä olen kuullut. että.silleen kirjoitti:
Mille vauva-palstalle? Nyt putosin kuin kivi???
Meillä valmistetaan hernekeittoa säännöllisesti joka toinen viikko lounaaksi ja uunipannaria tai lättyjä jälkkäriksi. Muutama vanhus saa ilmavaivoja hernekeitosta, vaikka ne herneet on liotettu yön yli kylmäkaapissa ja keitetty 3-4 tuntiakin.
Paras vaihtoehto on ollut nyt siirtyä jauhelihakeittoon heidän kohdallaan, kun cuplatonkaan ei auta poistamaan vatsakipuja.
Siksi minä sitä tietoa sinulta kyselin. Jostain mun mieleen tuli nyt hamppu...se ainakin on laiton "yrtti". En viljelis sitä edes terveydellisistä syistä...turhan kalliiksi vois muodostua kyseinen yrtti ainakin mulle. =)Vauva-lehden palstalla voi keskustella asiasta kuin asiasta, mutta suomi24:ssa saman voi tehdä asiantuntevammin ja asiattomammin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kyntelit- että.silleen
scrg kirjoitti:
Vauva-lehden palstalla voi keskustella asiasta kuin asiasta, mutta suomi24:ssa saman voi tehdä asiantuntevammin ja asiattomammin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/KyntelitMiks ihmeessä minä sinne menisin... ei mulla ole perhettäkään, ei miestä eikä mukulia. Se lehti on tietääkseni joku nuoren lapsiperheen onglmia yhteisöllisesti ratkova aikakausilehti tai viikkolehti...en tiedä. Eikä kiinnosta edes tietää.
Taidan alkaa lukemaan kirjaa.
Hyvää yötä, sulle!
Öitä, kaikille! että.silleen kirjoitti:
Miks ihmeessä minä sinne menisin... ei mulla ole perhettäkään, ei miestä eikä mukulia. Se lehti on tietääkseni joku nuoren lapsiperheen onglmia yhteisöllisesti ratkova aikakausilehti tai viikkolehti...en tiedä. Eikä kiinnosta edes tietää.
Taidan alkaa lukemaan kirjaa.
Hyvää yötä, sulle!
Öitä, kaikille!Kyllä Vauva-lehden palstalla voi vierailla ketkä vaan kysymyssä mitä vaan ja neuvomassa asiasta kuin asiasta. Lapsen synnyttäminen on näet sellainen ponnistus, että se tuo jokaiselle äidille lähes ylimaallisen tiedon ja viisauden kaikesta.
- erkki-täti
200525 kirjoitti:
No, kyllä ne vähän pierettää, kun vedän ison annoksen kerrallaan, ehkä n. 150-200 grammaa. Ostan niitä valmiita papuja purkissa tai tölkissä (go green), en hirveästi niitä lisää keittele. Kannattaisi vissiin ostaa kuivia papuja, liottaa ne jne... tulisi halvemmaksikin.
Saattaa ongelman ydin olla sokerissa.
Se sokeri sitten suolistossa alkaa käydä.
Kokeile tosiaan ostaa irtotavaraa tai kuivaa pussikamaa. Liota kunnolla, mieluummin enemmän kuin pussissa mainittu minimi. Keitä kunnolla kypsäksi, voit kokeilla kypsyyttä näin: ota palleroinen lusikkaan, ja testaa muhentuuko heti muusiksi kun painat. Periaatteena mieluummin ylikypsä kuin liian vähän keitetty.
Keitä isoja satseja ja pakasta sopivina satseina. Hoksaa, että voit täräyttää satsin joskus myllyyn, ja jauhaa muiden ainesten kanssa vaikka kasvispihveiksi.
Ja sitten noissa on sekin kiva puoli, että niitä voi idättää..Lähtee ihan kivasti itämään, varsinkin kun on kevät. Lasipurkkiin palleroiset, päälle jonkunlainen kepeä verkko tai kangas. Huuhtele tosi hyvin ja laita ensin ylösalaisin vaikka astiankuivauskaappiin valumaan. Huuhtele joka päivä, ja kohta sulla on ituja. Nam! Proteiinia ja muuta hyvää enemmän kuin missään. Ja maku on mahtava. Mutta puhtaus on tärkeää, muuten saa mahataudin. - erkki-täti
rumamaija kirjoitti:
Missä on ravintola Elite? En ollut koskaan vorschmackista kuullutkaan ja nyt alkoi tehdä mieli ensikerran maistaa! Onko se jotain saksalaista?
Elite:, Eteläinen Hesperiankatu 22 Helsingissä.
http://www.elite.fi/
Näkyi olevan nyt Taiteilijamenu-listalla kuhaa Mannerheim pääruokana. Siinä on niin ihana ravunkuorista tehty kastike, että voisin syödä sitä vaikkapa aamupalaksi kuivan leivän kera ikuisesti.
Sieltä saa vorschmackia myös. Voi myös ottaa vaikka alkupalaksi. - rumamaija
erkki-täti kirjoitti:
Elite:, Eteläinen Hesperiankatu 22 Helsingissä.
http://www.elite.fi/
Näkyi olevan nyt Taiteilijamenu-listalla kuhaa Mannerheim pääruokana. Siinä on niin ihana ravunkuorista tehty kastike, että voisin syödä sitä vaikkapa aamupalaksi kuivan leivän kera ikuisesti.
Sieltä saa vorschmackia myös. Voi myös ottaa vaikka alkupalaksi.Awww listalta löytyi myös creme brulee! :)
- 110718
erkki-täti kirjoitti:
Saattaa ongelman ydin olla sokerissa.
Se sokeri sitten suolistossa alkaa käydä.
Kokeile tosiaan ostaa irtotavaraa tai kuivaa pussikamaa. Liota kunnolla, mieluummin enemmän kuin pussissa mainittu minimi. Keitä kunnolla kypsäksi, voit kokeilla kypsyyttä näin: ota palleroinen lusikkaan, ja testaa muhentuuko heti muusiksi kun painat. Periaatteena mieluummin ylikypsä kuin liian vähän keitetty.
Keitä isoja satseja ja pakasta sopivina satseina. Hoksaa, että voit täräyttää satsin joskus myllyyn, ja jauhaa muiden ainesten kanssa vaikka kasvispihveiksi.
Ja sitten noissa on sekin kiva puoli, että niitä voi idättää..Lähtee ihan kivasti itämään, varsinkin kun on kevät. Lasipurkkiin palleroiset, päälle jonkunlainen kepeä verkko tai kangas. Huuhtele tosi hyvin ja laita ensin ylösalaisin vaikka astiankuivauskaappiin valumaan. Huuhtele joka päivä, ja kohta sulla on ituja. Nam! Proteiinia ja muuta hyvää enemmän kuin missään. Ja maku on mahtava. Mutta puhtaus on tärkeää, muuten saa mahataudin.Joo, mä kyllä valutan ja huuhtelen aina ne ripulikakkaliemet pois, mutta ne pavut ovat tietenkin imeneet sitä. Täytyy joka tapauksessa alkaa käyttää kuivia papuja, sitten on ainakin sitä itseään eikä mitään ylimääräistä ripulikakkaa niissä. Noin muuten varsinkin mustat pavut on ihan kuuminta hottia, ei ole yhtään ikävä jauhelihaa tai kanaa kastikkeissa.
- erkki-täti
110718 kirjoitti:
Joo, mä kyllä valutan ja huuhtelen aina ne ripulikakkaliemet pois, mutta ne pavut ovat tietenkin imeneet sitä. Täytyy joka tapauksessa alkaa käyttää kuivia papuja, sitten on ainakin sitä itseään eikä mitään ylimääräistä ripulikakkaa niissä. Noin muuten varsinkin mustat pavut on ihan kuuminta hottia, ei ole yhtään ikävä jauhelihaa tai kanaa kastikkeissa.
Hyvä hyvä, ja nyt on kevät ja kohta kesä: Suomessa kasvaa mainiosti härkäpapu. Aliarvostettu ravinnerikas kasvi:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Härkäpapu
Onnistuu vaikka partsilla. - rakkausvahvistaatunteen
scrg kirjoitti:
Kukkakaalista en osaa sanoa. Olen aina pitänyt kukkakaalia parsakaalin vähemmän maukkaana ja värikkäänä jäljitelmänä.
Vittuun kaiken maailman kukkakaalit sun muut! Treffeillä tutustutaan toiseen ja harkiten edetään seuraavaan juttuun jos, vaikka onnistuu yhteinen taival tuntematon! Ruoka saa odottaa kun äiti keittää!
- ajatusmerkitsee
Minä olisin ajatellut että ihanaa että yritti. Mitä ihmeen väliä sillä että mitä tarjoaa jos on yrittänyt edes järjestää jotain romantiikkaa. Monet eivät tee edes tuota. Vaikka luulenkin että oli provo. Mutta minä olisin ollut iloinen ajatuksesta.
- rumamaija
Pahus, nyt alkoi tehdä mieli viiniä. Valkkaria tosin, eikä aloituksessa mainittua punkkua (punkku ei edes mene kurkustani alas). Harmi että asun sivukylällä ja kaupungin ainoa Alko sijaitsee keskustassa. :( Viittiskö sitä niin kauas (n. 20 min. ajomatka) lähteä pelkän viinin vuoksi.
- 051116
Viini on hienostelijoille, moderni progressiivinen city-ihminen nautiskelee gin tonicia ja minttulikööriä.
- rumamaija
051116 kirjoitti:
Viini on hienostelijoille, moderni progressiivinen city-ihminen nautiskelee gin tonicia ja minttulikööriä.
Kerma- tai sitruunalikööri kyllä kelpaisi. Mintun maku ei iske :/
- rumamaija
rumamaija kirjoitti:
Kerma- tai sitruunalikööri kyllä kelpaisi. Mintun maku ei iske :/
Ja viini vissiinkin lihottaa vähemmän kuin likööri.
- 051924
rumamaija kirjoitti:
Ja viini vissiinkin lihottaa vähemmän kuin likööri.
Makeissa likööreissä on kyllä helvetisti sokeria, eli ei kannata litkiä, jos painon kanssa kamppailee... Jekussa ei niin paljon ja sillä lähtee yskäkin...
- hahahahohohoheheh
Trolli taas:)
- KiitoksetTrollille
Tämä oli just sopiva trolli tähän hetkeen. Sydämessä ikuinen talvi, ai että mä itken verta nyt.
- Nnnaaiinenn
Mmm...jätitkö panematta sitä ?
Ei sen pitsan merkillä niin väliä vaan seuralla.. On aina yhtä hilpeää, kun joku tosissaan tarttuu näihin. :-)
Tosimies tosin olisi tarjonnut Saarioisen roiskeläppää El Tiempon kera ja päässyt silti pukille.- erkki-täti
Meinaatko, että japanilainen vaimosi olisi myös tyytynyt pakastepitsaan aikoinaan? Vai eikö tulisi edes mieleen tarjota japanilaiselle moista moskaa?
Teillähän on ihan omat ruoat nytkin, vaikka elätte yhdessä...
Onko mielestäsi esim. etninen alkuperä sellainen piirre, joka automaattisesti sanelee ihmiselle hänen mieltymyksensä ruoan tai treffien suhteen? Hieman sellaisesta on merkkejä...Toki ikävällä, kapealla ja stereotyyppisellä tavalla: suomalaisilla ei ole laatukriteerejä, kaikilla muilla on ihan mahtavat ruoat.
Laittakaapa kokonaisia särkiä riisin sekaan tynnyriin kypsymään, ensi kevääksi saatte japanilaista kiimaherkkua, riisissä melkein vuoden fermentoitunutta herkkukalaa!
Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä.
PS. Jokainen tajusi jo "nainen jätti.."-aloituksesta, että aloitus on omanlaisensa provo. Samaa sarjaa "neitsytpojan alahuuli väpätti"-teosten kanssa. Mutta aiheena ruoka ja treffit on just hyvä sinkkupalstalle. - rumamaija
erkki-täti kirjoitti:
Meinaatko, että japanilainen vaimosi olisi myös tyytynyt pakastepitsaan aikoinaan? Vai eikö tulisi edes mieleen tarjota japanilaiselle moista moskaa?
Teillähän on ihan omat ruoat nytkin, vaikka elätte yhdessä...
Onko mielestäsi esim. etninen alkuperä sellainen piirre, joka automaattisesti sanelee ihmiselle hänen mieltymyksensä ruoan tai treffien suhteen? Hieman sellaisesta on merkkejä...Toki ikävällä, kapealla ja stereotyyppisellä tavalla: suomalaisilla ei ole laatukriteerejä, kaikilla muilla on ihan mahtavat ruoat.
Laittakaapa kokonaisia särkiä riisin sekaan tynnyriin kypsymään, ensi kevääksi saatte japanilaista kiimaherkkua, riisissä melkein vuoden fermentoitunutta herkkukalaa!
Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä.
PS. Jokainen tajusi jo "nainen jätti.."-aloituksesta, että aloitus on omanlaisensa provo. Samaa sarjaa "neitsytpojan alahuuli väpätti"-teosten kanssa. Mutta aiheena ruoka ja treffit on just hyvä sinkkupalstalle."Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."
Usein ne suurimmat perseilyt tulevat kyllä nimimerkiltä Ratiikkakuski, joka on Ratikkakuskin "pilaversio". Joskus alussa sekoitin heidät usein keskenään. - erkki-täti
rumamaija kirjoitti:
"Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."
Usein ne suurimmat perseilyt tulevat kyllä nimimerkiltä Ratiikkakuski, joka on Ratikkakuskin "pilaversio". Joskus alussa sekoitin heidät usein keskenään.Minä erotin heti heidät.
Mutta Ratikkakuskilla on hänelle itselleen sokeita kohtia persoonassaan. Se on kyllä jännä, kuinka yleistä se sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka mieltävät itsensä "monikulttuurisiksi" (lähinnä aikuiselämänsä perusteella, me jo lapsena altistetut olemme tarkkanäköisiä, ja meitä syytetään usein rasisteiksi nykyään milloin minkäkin syyn vuoksi). erkki-täti kirjoitti:
Meinaatko, että japanilainen vaimosi olisi myös tyytynyt pakastepitsaan aikoinaan? Vai eikö tulisi edes mieleen tarjota japanilaiselle moista moskaa?
Teillähän on ihan omat ruoat nytkin, vaikka elätte yhdessä...
Onko mielestäsi esim. etninen alkuperä sellainen piirre, joka automaattisesti sanelee ihmiselle hänen mieltymyksensä ruoan tai treffien suhteen? Hieman sellaisesta on merkkejä...Toki ikävällä, kapealla ja stereotyyppisellä tavalla: suomalaisilla ei ole laatukriteerejä, kaikilla muilla on ihan mahtavat ruoat.
Laittakaapa kokonaisia särkiä riisin sekaan tynnyriin kypsymään, ensi kevääksi saatte japanilaista kiimaherkkua, riisissä melkein vuoden fermentoitunutta herkkukalaa!
Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä.
PS. Jokainen tajusi jo "nainen jätti.."-aloituksesta, että aloitus on omanlaisensa provo. Samaa sarjaa "neitsytpojan alahuuli väpätti"-teosten kanssa. Mutta aiheena ruoka ja treffit on just hyvä sinkkupalstalle.No johan oli avautuminen. Oletko aivan varma, että olet tulkinnut kirjoituksiani niin kuin kuin olen halunnut ne ymmärrettävän?
Ps. Lontoossa ei myyty suomalaisia pakastepitsoja.
Pps. Pitääkö pariskunnalla olla samat ruokailutottumukset?
Ppps. En viitsi hankkia särkitynnyriä kerrostaloon, vaikka ne hyviä ovatkin.erkki-täti kirjoitti:
Minä erotin heti heidät.
Mutta Ratikkakuskilla on hänelle itselleen sokeita kohtia persoonassaan. Se on kyllä jännä, kuinka yleistä se sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka mieltävät itsensä "monikulttuurisiksi" (lähinnä aikuiselämänsä perusteella, me jo lapsena altistetut olemme tarkkanäköisiä, ja meitä syytetään usein rasisteiksi nykyään milloin minkäkin syyn vuoksi).Linkittäisitkö vielä kohdan, jossa olen moista paskaa kirjoittanut? Kiitos jo etukäteen.
Ps. Minä en ole monikulttuurinen. Minä elän monikulttuurisessa suhteessa.- 140216
Ratikkakuski kirjoitti:
Linkittäisitkö vielä kohdan, jossa olen moista paskaa kirjoittanut? Kiitos jo etukäteen.
Ps. Minä en ole monikulttuurinen. Minä elän monikulttuurisessa suhteessa.Erkki-tädillä on varmaan vaan korkki auennut lauantai-illan kunniaksi... hölkyn kölkyn!
- erkki-täti
Ratikkakuski kirjoitti:
No johan oli avautuminen. Oletko aivan varma, että olet tulkinnut kirjoituksiani niin kuin kuin olen halunnut ne ymmärrettävän?
Ps. Lontoossa ei myyty suomalaisia pakastepitsoja.
Pps. Pitääkö pariskunnalla olla samat ruokailutottumukset?
Ppps. En viitsi hankkia särkitynnyriä kerrostaloon, vaikka ne hyviä ovatkin.Kirjoituksistasi en ole välttämättä kaikkea osannut tulkita oikein ja sillä tavalla mitä olet tarkoittanut. Tuo roiskeläppäpitsa ja tosimiehen paneminen yökötti. Ehkä tarkoitit sen vain kepeäksi vitsiksi kaikkien suomalaisten vaatimustasosta, mitä tulee ruokaan ja juomaan? "panemaanhan tänne on tultu"...tai jotain vastaavaa?
Syy, miksi niin inhotti, oli omalta osaltani varmasti siinä, että olen kokenut, lukenut ja nähnyt suomalaista ruokakulttuuria kohtaan viime aikoina väheksyntää, latistamista, tietämättömyyteen perustuvaa halventamista, aliarviointia, mitätöintiä ja kunnioituksen puutetta. Käsittämätöntä ja äärimmäisen loukkaavaa sekä yksilöä että suomalaisia ruoantuottajia kohtaan!
1. Lontoossa ei ole suomalaisia pakastepitsoja, mutta ei ole Suomessakaan. Käsittääkseni Suomessa ei valmisteta mitään pakastepitsoja. Tarkistin tietoni: Dennis Rafkin on perustanut viime syksynä Pudasjärvelle Suomen ensimmäisen ja ainoan pakastepitsatehtaan. En ole havainnut ko. pitsoja missään missä olen asioinut. Mutta Lontoossa on pakastepitsoja myynnissä, jopa useampia merkkejä kuin Suomessa.
2. Pariskunnilla ei tarvitse olla samat ruokatottumukset. Mutta uskoisin, että yhteiset suosikit helpottaisivat arkipäivää. Nyt oli kyse treffeistä: olisitko tarjonnut pakastepitsamoskaa japanilaiselle, entä suomalaiselle? Olisitko kehdannut?
3. En pysty eritellä tai laittaa linkkiä asioihin, missä olen havainnut sinun mielipiteissäsi lievää kaksinaismoralismia. Joskus vain on jäänyt sellainen mutu.
PS.Itseäni on tällä palstalla hieman satuttanut rasismihaukut mm. muslimeihin ja pakolaisasioihin liittyvissä jutuissa. En ole edes jaksanut niihin vastata. Minä olen tahtomattani saanut lähipiiriini ensimmäisen Afrikan muslimin jo 1970-luvulla. Lähi-Idästä lisää 1980-luvulla. Ei ole helppoa olla rasisti, kun lisäksi suvussa on muutama juutalainen (eräs muutti ihan Israeliin). - t5235
Erkki-täti on kännissä.
- erkki-täti
t5235 kirjoitti:
Erkki-täti on kännissä.
No enpä ole, mutta ajattelin avata hanaviinin just ja kohta. Eikä edes pieretä.
Luuletko, että kännissä jaksaisin vastata kunnolla? - Riverdance4ever
Riverdance-dvd pyörimään taustalle ja hanaviini auki. Siitä on erkki-tädin lauantai tehty.
- erkki-täti
Riverdance4ever kirjoitti:
Riverdance-dvd pyörimään taustalle ja hanaviini auki. Siitä on erkki-tädin lauantai tehty.
Siis ihan oikeasti, mikä on tämä riverdance-juttu? Edelleenkö juontaa siihen, kun sen YHDEN kerran naureskelin sukkahousuille ja säärten heiluttelulle?
Hanaviini ok, riverdance-video aiheuttaa alkoholin väärinkäyttöä(oksennus). erkki-täti kirjoitti:
Kirjoituksistasi en ole välttämättä kaikkea osannut tulkita oikein ja sillä tavalla mitä olet tarkoittanut. Tuo roiskeläppäpitsa ja tosimiehen paneminen yökötti. Ehkä tarkoitit sen vain kepeäksi vitsiksi kaikkien suomalaisten vaatimustasosta, mitä tulee ruokaan ja juomaan? "panemaanhan tänne on tultu"...tai jotain vastaavaa?
Syy, miksi niin inhotti, oli omalta osaltani varmasti siinä, että olen kokenut, lukenut ja nähnyt suomalaista ruokakulttuuria kohtaan viime aikoina väheksyntää, latistamista, tietämättömyyteen perustuvaa halventamista, aliarviointia, mitätöintiä ja kunnioituksen puutetta. Käsittämätöntä ja äärimmäisen loukkaavaa sekä yksilöä että suomalaisia ruoantuottajia kohtaan!
1. Lontoossa ei ole suomalaisia pakastepitsoja, mutta ei ole Suomessakaan. Käsittääkseni Suomessa ei valmisteta mitään pakastepitsoja. Tarkistin tietoni: Dennis Rafkin on perustanut viime syksynä Pudasjärvelle Suomen ensimmäisen ja ainoan pakastepitsatehtaan. En ole havainnut ko. pitsoja missään missä olen asioinut. Mutta Lontoossa on pakastepitsoja myynnissä, jopa useampia merkkejä kuin Suomessa.
2. Pariskunnilla ei tarvitse olla samat ruokatottumukset. Mutta uskoisin, että yhteiset suosikit helpottaisivat arkipäivää. Nyt oli kyse treffeistä: olisitko tarjonnut pakastepitsamoskaa japanilaiselle, entä suomalaiselle? Olisitko kehdannut?
3. En pysty eritellä tai laittaa linkkiä asioihin, missä olen havainnut sinun mielipiteissäsi lievää kaksinaismoralismia. Joskus vain on jäänyt sellainen mutu.
PS.Itseäni on tällä palstalla hieman satuttanut rasismihaukut mm. muslimeihin ja pakolaisasioihin liittyvissä jutuissa. En ole edes jaksanut niihin vastata. Minä olen tahtomattani saanut lähipiiriini ensimmäisen Afrikan muslimin jo 1970-luvulla. Lähi-Idästä lisää 1980-luvulla. Ei ole helppoa olla rasisti, kun lisäksi suvussa on muutama juutalainen (eräs muutti ihan Israeliin).Jos treffi-ideana roiskeläppäpitsa ja Alkon halvin vinkku ei avautunut vitsiksi, niin mikä sitten? Arvostan myös suomalaista ruokakulttuuria niin paljon, etten ole alkanut syömään japanilaisittain. Että sikäli päätelmäsi on todella outo.
Noin muuten minä olen havainnut, että etenkin vanhemmat naiset ovat kovin huolissaan suomalaisten maineesta ulkomailla. Olen useaan otteeseen todennut, ettei meillä ole mitään mainetta ulkomailla verrattuna vaikkapa saksalaisiin, mihin meidät usein sekoitetaan. Että terveisiä vaan suomalaisten naisten maineesta huolissaan oleville, koskaan ulkomailla käymättömille ätmeillekin.
Mutu-juttusi "Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."-tasolla jätän omaan arvoonsa.- Riverdance4ever
erkki-täti kirjoitti:
Siis ihan oikeasti, mikä on tämä riverdance-juttu? Edelleenkö juontaa siihen, kun sen YHDEN kerran naureskelin sukkahousuille ja säärten heiluttelulle?
Hanaviini ok, riverdance-video aiheuttaa alkoholin väärinkäyttöä(oksennus).Ei sun tarvitse hävetä Riverdance-fanitustasi, vaikka sille täällä naureskellaankin.
- erkki-täti
Ratikkakuski kirjoitti:
Jos treffi-ideana roiskeläppäpitsa ja Alkon halvin vinkku ei avautunut vitsiksi, niin mikä sitten? Arvostan myös suomalaista ruokakulttuuria niin paljon, etten ole alkanut syömään japanilaisittain. Että sikäli päätelmäsi on todella outo.
Noin muuten minä olen havainnut, että etenkin vanhemmat naiset ovat kovin huolissaan suomalaisten maineesta ulkomailla. Olen useaan otteeseen todennut, ettei meillä ole mitään mainetta ulkomailla verrattuna vaikkapa saksalaisiin, mihin meidät usein sekoitetaan. Että terveisiä vaan suomalaisten naisten maineesta huolissaan oleville, koskaan ulkomailla käymättömille ätmeillekin.
Mutu-juttusi "Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."-tasolla jätän omaan arvoonsa.Itse en tajunnut suomalaisen ruokakulttuurin arvostukseksi sitä, kun kerroit teillä olevan eri ruoat. Et tuonut sitä esiin,. vaan toit esiin, kuinka vaimosi ei halua syödä suomalaisia ruokia. Etkä varsinaisesti edes erottunut "suomalaisten" ruokien kokkaajana, vaan valmisruokien hakijana. Taisipa jokin yhteys johonkin "kebabiinkin" olla? Lainausmerkit voit tulkita kuten haluat.
Mutta joo ja jaa. En ymmästänyt vitsiäsi. Olen huono noissa samankaltaisissa, ja sitten kun niitä yrittää kertoa päinvastaisella asetelmalla, niin saa haukut.
Mutta et ole vastannut kysymyksiini. erkki-täti kirjoitti:
Itse en tajunnut suomalaisen ruokakulttuurin arvostukseksi sitä, kun kerroit teillä olevan eri ruoat. Et tuonut sitä esiin,. vaan toit esiin, kuinka vaimosi ei halua syödä suomalaisia ruokia. Etkä varsinaisesti edes erottunut "suomalaisten" ruokien kokkaajana, vaan valmisruokien hakijana. Taisipa jokin yhteys johonkin "kebabiinkin" olla? Lainausmerkit voit tulkita kuten haluat.
Mutta joo ja jaa. En ymmästänyt vitsiäsi. Olen huono noissa samankaltaisissa, ja sitten kun niitä yrittää kertoa päinvastaisella asetelmalla, niin saa haukut.
Mutta et ole vastannut kysymyksiini.Ruoka-asia tuntuu olevan sinulle tärkeä, etenkin parisuhteessa. Jos minä en syö samaa ruokaa vaimoni kanssa, niin mitenköhän tuo hoituu juutaisesen tai muslimin ja kristityn kanssa? Minusta on hienoa, että RR syö terveellisesti, vaikka minä satunnaisesti sorrunkin nauttimaan kebabista viikottaisen suola- ja rasva-annoksen.
Edelleen kaipaan kommenttia tähän loanheittoosi: "Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."
Mihin kysymyseen en ole vastannut?- erkki-täti
Ratikkakuski kirjoitti:
Ruoka-asia tuntuu olevan sinulle tärkeä, etenkin parisuhteessa. Jos minä en syö samaa ruokaa vaimoni kanssa, niin mitenköhän tuo hoituu juutaisesen tai muslimin ja kristityn kanssa? Minusta on hienoa, että RR syö terveellisesti, vaikka minä satunnaisesti sorrunkin nauttimaan kebabista viikottaisen suola- ja rasva-annoksen.
Edelleen kaipaan kommenttia tähän loanheittoosi: "Sinulla tuntuu usein olevan vain yksi silmä, ja se on valitettavasti persesilmä."
Mihin kysymyseen en ole vastannut?Persesilmä-kommenttini tuli näistä muutamista epäonnistuneista kommenteistasi. Sinulla on tapana tiivistää kommenttisi hyvin lyhyiksi ja naseviksi. Usein ne ovatkin onnistuneita. Joskus ne ovat vähemmän onnistuneita ja joku voi ymmärtää ne myös väärin. Kuten tämän roiskeläppä-asian. (Vaikka on siellä edelleen se asian toinen puoli, siitä olen varma.) Kuten aiemmin mainitsin, sinullakin on omakuvassasi pimeät kohdat. Sokea piste olisi se ehkä se oikeampi sana.
Ruoka on tosiaan tärkeä asia, eikä vain parisuhteessa. Ruoka ja ruokailu on ollut ja tulee olemaan tärkeä osa yhteisöllisyyttä ihmisyhteisöjen sisällä. Ruoka tulee olemaan taas ihmisille vuosi vuodelta tärkeämpi asia tulevaisuudessa.
Sukuni ns. muslimit, juutalaiset ja kristityt ovat osanneet ratkaista nämä ruoka-asiat ihan kivasti. Muslimit (2 eri satsia)ovat nimittäin käytännössä luopuneet uskostaan, yksi ainoa jäärä on joka ei mitään sen kummempia vaadi, mutta sikaa ei syö. Juutalaisten kanssa sujuu ihan kivasti myös: koska meistä monilla ei ole minkään kohteliaisuuden vuoksi aikomustakaan hankkia maito- ja lihakeittiöitä erikseen, he syövät kasvisruokia ja sopivia liharuokia, kun kokoonnutaan. Enemmistön tavoilla on menty. Nuo juutalaiset eivät ole meidän joulukinkkupöytään muutenkaan olleet änkeämässä, kun eivät joulua vietä (he ovat ortodokseja tässä jouluasiassa). Mutta pöljäähän kaikki uskonnon vuoksi tehty ruokajuttujen vaikeus on. En voi kiistää. Perustuu täysin antiikin aikaisiin käsityksiin hygieniasta. Possuja pelätään trikiinin vuoksi, joka on nykyään harvinainen (ei kuitenkaan olematon) loinen. Trikiini kyllä löytyy suomalaisissa teurastamoissa, ja koko lihaerä tuhotaan.
Kysymys, johon et vastannut: olisitko tarjonnut ensitreffeillä vaimollesi pakastepitsaa? erkki-täti kirjoitti:
Persesilmä-kommenttini tuli näistä muutamista epäonnistuneista kommenteistasi. Sinulla on tapana tiivistää kommenttisi hyvin lyhyiksi ja naseviksi. Usein ne ovatkin onnistuneita. Joskus ne ovat vähemmän onnistuneita ja joku voi ymmärtää ne myös väärin. Kuten tämän roiskeläppä-asian. (Vaikka on siellä edelleen se asian toinen puoli, siitä olen varma.) Kuten aiemmin mainitsin, sinullakin on omakuvassasi pimeät kohdat. Sokea piste olisi se ehkä se oikeampi sana.
Ruoka on tosiaan tärkeä asia, eikä vain parisuhteessa. Ruoka ja ruokailu on ollut ja tulee olemaan tärkeä osa yhteisöllisyyttä ihmisyhteisöjen sisällä. Ruoka tulee olemaan taas ihmisille vuosi vuodelta tärkeämpi asia tulevaisuudessa.
Sukuni ns. muslimit, juutalaiset ja kristityt ovat osanneet ratkaista nämä ruoka-asiat ihan kivasti. Muslimit (2 eri satsia)ovat nimittäin käytännössä luopuneet uskostaan, yksi ainoa jäärä on joka ei mitään sen kummempia vaadi, mutta sikaa ei syö. Juutalaisten kanssa sujuu ihan kivasti myös: koska meistä monilla ei ole minkään kohteliaisuuden vuoksi aikomustakaan hankkia maito- ja lihakeittiöitä erikseen, he syövät kasvisruokia ja sopivia liharuokia, kun kokoonnutaan. Enemmistön tavoilla on menty. Nuo juutalaiset eivät ole meidän joulukinkkupöytään muutenkaan olleet änkeämässä, kun eivät joulua vietä (he ovat ortodokseja tässä jouluasiassa). Mutta pöljäähän kaikki uskonnon vuoksi tehty ruokajuttujen vaikeus on. En voi kiistää. Perustuu täysin antiikin aikaisiin käsityksiin hygieniasta. Possuja pelätään trikiinin vuoksi, joka on nykyään harvinainen (ei kuitenkaan olematon) loinen. Trikiini kyllä löytyy suomalaisissa teurastamoissa, ja koko lihaerä tuhotaan.
Kysymys, johon et vastannut: olisitko tarjonnut ensitreffeillä vaimollesi pakastepitsaa?"Persesilmä-kommenttini tuli näistä muutamista epäonnistuneista kommenteistasi"
Älä nyt viitsi, minä en ole koskaan sellaisia kirjoittanut ja sinä muistat väärin, muttet kärsi tunnustaa. Täällä nämä jutut säilyvät maailman tappiin, joten voit millon tahansa todistaa paskapuheesi.
"Juutalaisten kanssa sujuu ihan kivasti myös: koska meistä monilla ei ole minkään kohteliaisuuden vuoksi aikomustakaan hankkia maito- ja lihakeittiöitä erikseen,"
No miksipä minunkaan olisi pitänyt muuksi muutta, tai Rouva Ratikan?- erkki-täti
Ratikkakuski kirjoitti:
"Persesilmä-kommenttini tuli näistä muutamista epäonnistuneista kommenteistasi"
Älä nyt viitsi, minä en ole koskaan sellaisia kirjoittanut ja sinä muistat väärin, muttet kärsi tunnustaa. Täällä nämä jutut säilyvät maailman tappiin, joten voit millon tahansa todistaa paskapuheesi.
"Juutalaisten kanssa sujuu ihan kivasti myös: koska meistä monilla ei ole minkään kohteliaisuuden vuoksi aikomustakaan hankkia maito- ja lihakeittiöitä erikseen,"
No miksipä minunkaan olisi pitänyt muuksi muutta, tai Rouva Ratikan?Voi hyvä HKL:n ammattilainen: taas käsitit väärin, etkä vastannut kysymykseeni.
Minä olen siis ihan itse muutaman kerran havainnut lievää kaksinaismoralismia/ristiriitaa yleensä niin hienosti kiteytetyissä max. muutaman virkeen kommenteissasi. Tämä lienee lukijasta riippuvaista, etkä käsittääkseni voi odottaakaan muuta?
Niin, se kysymys. Olisitko tarjonnut ensitrreffeillä vaimollesi pakastepitsaa? (tämä taisi olla jo kolmas kerta kun kysyin, jollei neljäs)
- joonvaikiaa
Pittääkö käyä joku kokkikurssi enneko suhteen voi perustaa tai alkaa juonimaan yhdessä.
- ghjkloiuytreww
älä höpötä.....
- ajansaatossa
Naisista ei tiedä. Vähintään koskaan. Kuka haluaisikaan.
- JM-J
Hahhah! DR Mengele pizza... Ihan kuin aidosta pakastealtaasta... hohoo...
- JM-J
Ja lisäyksenä vielä viinivalintaan... Kun ottaa Ruskaa niin ei ole tuskaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 442829
Joka päivä olen lukenut
Lähes kaiken. Ne sanat ja miten olet minut nähnyt. Se sattuu niin syvälle sydämeen. Ehkä vain manipuloit tai jotain. Sil212333- 222228
- 342203
- 281891
- 291575
- 221453
- 291341
- 161294
Haluaisin niin paljon että
Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä161246