Keskimäärin yli 3000 Euroa kk

seonvarma

Miten se on mahdollista? Lähes kaikki työntekijät tienaavat selvästi alle 2000 kuukaudessa.

29

2953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MediaaniPalkka

      Keskimääräinen palkka on jossain 3300€/kk, mutta tuo ei kerro koko totuutta. Tuollainen keskipalkka on sinänsä harhaanjohtava, koska siinä korostuu todella hyvät palkat.

      Mediaanipalkka kertoo enemmän, koska siinä ei painotu suuret palkat.
      Mediaanipalkka Suomessa on siinä 2700€/kk, joka on lähellä totuutta. Pitää muistaa, että palkkatilasto on kokonaispalkka, eli siinä on mukana myös mahdolliset ylityöt, vuorolisät, lomapalkat, ja yleensä kaikki vuoden aikana ansaittu jaettuna 12.

      • 55-68

        Taisi vielä olla se, että palkkatilastoissa on mukana vain täysipäiväiset työntekijät. Eli osa-aikaiset eivät ole vetämässä tilastoa alas.


      • akateemiset_kuopassa

        Luonnontieteen akateemisista - silloinen Kemistiliitto - liiton edustaja kertoi palkkatutkimusta selittäessään, että osa porukasta on jätetty pois, ettei näytä niin huonolta. Näin, kun kysyin, että miksi tuossa ei näy lainkaan edustamani ammattiryhmän palkkoja. Palkka oli täysin tehtävää, koulutusta ja osaamista vastaava - lainmukainen.


    • Työmiesisollateellä

      Lähes kaikki tienaa alle 2000? Ei kyllä pidä paikkaansa, eikä tarvitse edes olla hyvissä hommissa. Olen itse tehtaalla duunarina ja käytännössä kaikki meillä tienaa reilusti yli 2000e/kk. Muutaman vuoden kokemuksella pääsee ilman ylitöitäkin tuonne 33 000-36 000 euron vuosiansioihin. Isomman palkkaluokan miehet pääsee ylitöillä 45 000-50 000 euroon ja vähemmänkin aikaa talossa olleet neljäänkymppiin tai ainakin lähelle sitä. Enkä ole missään paperitehtaalla jossa on huomattavasti paremmat palkat.

      Ehkä jossain kaupanalalla voidaan parin tonnin alle usein jäädäkin, mutta se ei kyllä koske ainakaan teollisuutta jossa ilman koulutusta tai työkokemustakin pääsee tuon yli.

      Itselläni perustuntipalkka on 11 euron tuntumassa. Siihen päälle 15% tuotantolisä ja vuorolistä vajaa 2 euroa tunti iltavuorosta ja 4 euroa yövuorosta. Ylitöitä on vähän väliä ja lomia/lomarahoja kertyy 2.5pv kuukaudessa. Mahdolliset bonukset päälle.

      • nollasummapeli

        No tutkipa vähän TES:sejä. Tai voithan mennä esim. puusepänteollisuuden alalle kokeeksi töihin, jos et muuten ymmärrä. Jossakin Helsingissä on toki vähän paremmat palkat. Muualla suomessa et saa kahta tonnia tehdastyöstä. Varsinkaan jos et ole paremmassa asemassa.


    • Työmiesisollateellä

      Sinä saat niitä tessejä tutkia ihan miten haluat. Itselläni on toistakymmentä vuotta kokemusta erilaisista tehtaista ja olen sellaisessa tälläkin hetkellä töissä. Vuosituloni ovat 40 000 euron yli ja olen nykyisessä työpaikassani vasta kolmanneksi korkeimmassa palkkaluokassa. Ja siis duunari enkä korkeassa asemassa.

      Ne tessin palkat ei tehdaiden kyseessä ollessa kerro paljonkaan. Paitsi sen, että perustuntipalkka on yleenä 9-15 euroa tunnilta. Riippuen vähän siitä mistä alasta on kyse, mitä teet ja kauanko olet talossa ollut.

      Tehtaissa perustuntipalkan päälle tulee paljon lisiä jos et ole sitä tiennyt. Nuokin 9 euroa tunnilta saavat noviisit pääsevät tuohon 2000 euron pintaan. Ja siis kyse on aloittelijasta. Tuon yhdeksän euron päälle tule vuorolisät. Kuten yllä kirjoitin niin meillä iltavuorolisä on melkein 2 euroa ja yövuorolisä melkein 4 euroa tunnilta. Perustuntipalkan päälle maksetaan 15% tuotantopalkkiota. Tuon päälle tulee vielä mm. ylityöt, bonukset ja lomarahat. Oma perustuntipalkkani on sen 11 euroa, mutta esimerkiksi yövuorossa tienaan 16.50 tunti.

      Ja tuohonkin voi vielä saada mm. likaisentyön lisää, monitaitoisuuslisää sun muuta. Joissain vuorotöissä on käytössä saunalisät lauantaille ja uset tehtaat pyörii myös sunnuntaisin ja muina pyhinä. Noilta päiviltä maksetaan vähintään tuplapalkka.

      Ylityöt on sitten taas yksi tapa tehdä lisää rahaa. Päivittäin ensimmäiset 2h on kahdeksan tunnin työpäivän päälle 50% ja sen jälkeen 100%. Viikonloppuna ensimmäinen 8h on 50% ja sen jälkeen 100%. Jos teet kaksi ylimääräistä vuoroa viikonloppuna niin saat myös viikkolepokorvausta. Tuo on 100%

      Toisin sanoen jos teet vaikka ylimääräiset la. ja su. vuorot 12h niin saat lauantailta 1.5 kertaisen eli 18h palkan ja sunnuntailta saat nelinkertaisen eli 48h palkan. Sunnuntailta tulee normi palkka 12h, sunnuntailisä 12h, viikkoylityö korvaus 12h ja viikkolepokorvaus 12h. Tuollaisessa tilanteessa oma sunnuntai tuntipalkkanikin tuonne 50 euron pintaan.

      Uskoa saa mitä vaan ja tessia voi lukea kuin piru raamattua, mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa. Kannattaa tutustua alaan.

      Ja ps. en ole töissä pääkaupunkiseudulla. Ja kannattaa huomioida, että esim. paperimiehet tienaa varmaan 2-5 euroa enemmän tunnilta mitä me tienataan.

      • hengitäsyvään

        Jatka vaan horinaa sekopoltsi. Monenko tehdastyöläisen veikkaat tienaavan 50 000 vuodessa? Yritä edes ottaa järki käteen. Useimmissa paikoissa maksetaan minimi korvaus ja se siitä. Kaikki eivät saa pomon palkkaa.


      • 50.000
        hengitäsyvään kirjoitti:

        Jatka vaan horinaa sekopoltsi. Monenko tehdastyöläisen veikkaat tienaavan 50 000 vuodessa? Yritä edes ottaa järki käteen. Useimmissa paikoissa maksetaan minimi korvaus ja se siitä. Kaikki eivät saa pomon palkkaa.

        Omalla työmaalla suurin osa suorittavasta portaasta joka tekee keskeytymätöntä kolmivuoroa saa tuon 50.000euroa. Ylitöillä jos saa tehtyä kaikki kiintiöt täyteen pääsee lähelle 60.000euroa. Karkeasti työmaan 160 työntekijästä n. 90 saa vähintään sen 50.000euroa bruttona, tuotannossa jokunen henkilö jää hieman alle.

        Kaikista pienipalkkaisimmat ovat toimiston korkeasti koulutetut insinöörit ja vastaavat joiden palkka jää reilusti tuon alle.

        Ja kyllä tämä tuotantolaitos on suomessa helsingin eteläpuolella, joten pääkaupungin suurempiin palkkoihin ei voi vedota.


      • Fhyrxdh
        hengitäsyvään kirjoitti:

        Jatka vaan horinaa sekopoltsi. Monenko tehdastyöläisen veikkaat tienaavan 50 000 vuodessa? Yritä edes ottaa järki käteen. Useimmissa paikoissa maksetaan minimi korvaus ja se siitä. Kaikki eivät saa pomon palkkaa.

        Samaa mieltä


    • Työmiesisollateellä

      Ei ole mitään horinaa vaan itse koettua faktaa. Selkeästikään sinulla ei sitä kokemusta ole tai sitten olet valinnut todella paskasti palkatun alan. Tutustupa vaikka paperimiesten työehtosopimukseen ja niiden lisiin. Itse työskentelen elintarvikealalla ja senkin tes kyllä netistä löytyy. Suosittelen lukemaan mm. vuorolisistä, ylityölisistä, pyhäkorvauksista ja sitä rataa.

      50 000 euroon duunarilla tekee tiukkaa, mutta 40 000 euron verran tienaavia löytyy paljonkin. Ylitöitä toki joutuu useimmat jonkin verran tekemään, mutta miksi en tekisi kun siitä maksetaan hyvin.

      • Sivupointteja

        Vaikka sinä tienaat tuollaisen summan vuodessa, se ei tarkoita, että suurin osa saisi saman summan. Olet duunari ja saat harvinaisen hyvää palkkaa. Toki en tiedä kuinka raskasta tai vastuullista työsi on mutta esim. lähihoitaja tienaa lisineen keskimäärin 2200 kuussa, jos vertaillaan työtehtäviä suhteessa palkaan...

        Kauppojen työntekijät, ravintola-ala, puutarha ja ympäristö, toimisto jne. on todella paljon aloja, joissa tienaa nippa nappa 2000. Itse olen korkeasti koulutettu asiantuntija tehtävissä ja tienaan 3300. Palkka on pieni mielestäni koulutukseen ja vastuuseen nähden, toisaalta työ on mielenkiintoista ja kevyttä niin, että teen sitä varmaan 7-kymppiseksi asti.

        Moni duunari odottaa eläkkeelle pääsyä kun työ on osittain pakkopullaa, minulle ei ole.


    • TyöOnPalkka

      Tehdastyössä tärkeintä on päästä liikuttelemaan jalkojaan ripeästi ja heiluttelemaan käsiään mielekkäästi mukavan tuotantotyön äärellä. Siinä mieli aktivoituu ja hymy suupielillä levenee, kun kokee saavansa jotain konkreettista aikaiseksi ja näkee omin silmin päivän työpanoksen! Se jos mikä on palkka! Raha on ihan höpöhöpöä tähän verrattuna ja sitä annetaankin lähinnä hyväntahtoisuudesta, koska joku laki niin määrää. Todellisuudessa työstä saatava palkkio on työnteko itsessään.

    • Työmiesisollateellä

      Tehdastyö on usein puuduttavaa, mutta siitä maksetaan aika hyvin siihen nähden, että moniin hommiin ei vaadita mitään koulutusta tai työkokemusta. Useimmat osaa hyvin pienellä harjoittelulla keräillä, ajaa trukkia, pakata tai painaa nappia linjalla. Johonkin valvomon tai automaattikeräilyn käyttöön vaaditaan hieman enemmän perehtymistä, mutta ei siihenkään välttämättä kouluja tarvitse käydä.

      Mielestäni erittäin hyvä valinta niille jotka haluaa mahdollisimman äkkiä takomaan kohtalaista rahaa ilman koulunpenkillä istumista. Olen itse käynyt läpi aika monta alaa eikä kyllä yhtään harmita, että vaihdoin paskasti palkatuilta palvelualoilta tehtaaseen.

    • Työmiesisollateellä

      Ja mitä vielä niihin hyviin puoliin tulee niin esimerkiksi meillä keskeytyvässä kolmivuorotyössä kertyy pekkasia noin 125-135 tuntia vuodessa. Vähän arkipyhien sijoittumisesta riippuen. Nuo jos malttaa säästää niin periaatteessa viikon talvilomaan yhdistettäessä voi pitää kuukauden vapaan. Tällöin olisi vapaata 4vk kesälomana ja 4vk talvella josta 1vk talvilomana ja 3vk pekkasina. Toki useimmat kuluttaa noita tasaisemmin ja pitää pekkaspäiviä tai pekkasviikkoja. Mutta sama tuntimäärähän siitäkin tulee. Lasken tämän isoksi plussaksi työpaikkaa valittaessa.

    • Ei pidä paikkaansa. Mediaanipalkka on n. 2900/kk (eikä 2700, kuten joku kirjoitti). Toisin sanoen puolet kokopäivätyössä olevista palkansaajista tienaa vähintään sen. Tuo sinun "lähes kaikki" on täyttä roskaa.
      Ja valtaenemmistö (yli 80%) palkansaajista on edelleenkin kokopäivätyössä.

    • HkiUlkopuolella

      Tehtaassa tavallinen trukkikuski tienaa 45000 € ylitöillä 50k menee rikki.

    • pupunusselo

      mun duunarikaveri nokian renkailla tienas yli 50.000. eur jo 8 vuotta sitten...

      • asssssssss

        Senkö vuoksi tehtaat siirtyvät Venäjälle. Suomalaiset saattavat boikotoida Nokian renkaita jos niissä lukee "made in Russia".


    • johtavajuntti

      10€\h saatte kaikki !Hörähörö juttuja taas liikkeellä

    • nonokia

      Näinhän se on suomessa vaan on liian suuret palkat , kallista palkata työntekijää yhtään mihinkään työhön ellei se tuota investointina vähintään kaksinkerroin....

      Aikaturhaa että sairaan/terveydenhoitajat vaativat 3000e kuukausipalkkaa yhteiskunnan varoista, liian kallista koska verotuloja käytetään niin paljon kaikenlaiseen kuten kovin koulutettuihin työntekijöihin; maistereihin ja insinööreihin joiden määrä on taatusti lisääntynyt koska tavallinen duuni ja sen tekijä hoitaa työn oheistyön siinä missä päätyön kuten tunti/palkkakirjautumisen, esivalmistelut, työnjohtamisen ja vaikka siistimisen jotka ennen tarvitsivat sen matalampi palkkaisen siistijän, tuntikirjurin, merkonomin, konttoristin, reippaanpojan jne, työntekijän.

      Valitettavan usein unohdetaan ostovoima joka meillä on heikko.
      Pienellä palkallaan toimeentulevia ei juuri puolusteta eikä kukiteta mutta miljonäärejä kyllä vaikka suurilla tuloilla kaikki tulee toimeen oli ne ansaittuja tai useinmiten ei, vai mitä kim gran?.

    • jakojäännös_

      Laskekaa tästä: Tuhansia ja taas tuhansia on töissä 9 euron ylläpitokorvauksella. Töissä ilman palkkaa.

    • täysillä_tunneilla
    • Työmiesisollateellä

      Kaupan alaa ei kannatakaan valita. Huonot palkat, paljon osa-aikaisuuksia, ei kunnon bonuksia, vähän ylitöitä eikä käsittääkseni lainkaan pekkasia. Kaupan alan työtekijät ovat pienituloisia kun taas simerkiksi yllämainitut tehtaiden työntekijät usein keskituloisia. Siinä on ero tienaako 1700 vai 2600e. Ja kaupan alalla moni jää tuonkin ensimmäisen alle. Varsinkin osa-aikaiset. Jos teet esimerkiksi varastohommia niin valitkaa ilman muuta ala jossa on käytössä Akt:n tes. Maksavat samoista hommista paremmin kuin kaupan tessin alaiset paikat. Esimerkiksi akt:n tessin alaisella termiaanlityöntekijällä on kuukausipalkka joka alkaa 2100-2200 eurosta ja nousee ajan myötä tuonne 2500 euroon. Päälle tulee vielä mm. vuorolisät jotka esimerkiksi yövuoron osalta taitaa olla 25%.

    • Bonus_mies

      Käsitys palkoista ja palkkatasoista vääristyy helposti. Jos itse on matalapalkka-alalla niin lähes kaikki tuntemansa ovat matalapalkka ihmisiä. Seurustelee vain oman sosiaalisen statusryhmänsä kanssa. Siihen lähipiiriin ei kuulu työssäkäyvät maisterit ja diplomi-insinöörit. Silloin varmaan ihmettelee voiko olla, että mediaanipalkka on 3000e/kk, kun itse saa 1700e/kk. Jos puolestansa on paremmin koulutettu ja hyvässä ammatissa niin ei usko että joku tienaa vain 1700e/kk tai senkin alle. Pitää sitä SAK:n propagandana ja vääristelynä.Tosiasia on, että maassamme on paljon todella pienipalkkaisia, jotka joutuvat hakemaan asumistukea yms. , kun omasta työstä saatu palkka ei riitä normaalielämiseensä.
      **********************************************
      Bonuksena urbaani käsitys ihmisistä nyky-Suomessa:
      *Jos tienaat alle 1700 e/kk ja joudut hakemaan erilaisia tukia voidaksesi elää, niin sinua pidetään lähtökohtaisesti yhteiskunnan pummina ja laiskurina joka vetelehtii. Jos vielä kaiken lisäksi joudut työttömäksi olet sitten pahinta laatua oleva loinen.
      *Jos tienaat 5000 e/kk niin olet asiasi kantava vastullinen ihminen joka tuo lisäarvoa yhteiskuntaan. Olet oman onnesi seppä. Sinua arvostetaan ja olet menestyjä. Sinua ei kukaan komentoi laiskana tai tuottamattomana.

      • erdtfyghjkl

        Sairas maa, tämä nyky-Suomi.

        Sairauden syynä on kokoomuksen ja kepun politiikka.


    • t.ministeri

      eihän kukaan tienaa alle 2200 e suomessa :D

    • P-PÄÄTÖS

      Yli 3000e tienaavat saavat tulla toimeen omilla tuloillaan, eikä niiden tarvitse saada yhteiskunnan tukia, esim. asuntotukea yms. Se on kova palkka, ja kyllä sillä on pärjättävä !. Kuitenkin nämä ns. kovapalkkaiset kokoomus/keskustalaiset saavat
      runsaasti yhteiskunnan tukia, yritystukia, maataloustukia yms. Kyllä on yhteiskunta
      päälaellaan, ja saavat he myös sosiaalisiakin tukia, miettikää, niin huomaatte mitä
      ne saa. Elikä ei muuta kuin äänestetään nyt eduskunnassa EI hallituksessa olevat
      puolueet taas hallitukseen, niin kyllä köyhien riisto loppuu, nyt koitetaan laman
      varjolla tehdä kiristyksiä ja kilpailukyvyn, ei kaiken tarvitse tuottaa voittoa, vaan
      esim. entisien valtion laitoksien, POSTI, YMS. tarvii vain kannattaa itsensä, ja
      palvella ihmisiä, jotka verorahoilla ne on tehnyt, ne on suomen valtion laitoksia ja
      HERRAT PERK. MYI NE , JA NYT NIILLÄ TEHDÄÄN OSAKERAHAA.

    • Severus76

      Täällä ruikutellaan siihen malliin, että huono palkka on herrojen syy. Vaan kun ei ole. Palkkaa ei voida maksaa enempää, kuin mitä työ tuottaa. Ongelma on siinä, että työn tuottavuudessa on tapahtunut repeämä.
      Siinä missä osaamista vaativan työn arvo on kasvanut tasaisesti, vähän tai ei ollenkaan osaamista vaativan työn arvo on esim. teknologian kehittymisen myötä pysynyt paikallaan tai jopa vähentynyt. Otetaan nyt esimerkkinä pihan haravointi. Jos ison pihan haravoinnin arvo on työnä 20 euroa ja talonmies teki sen aikanaan kahdessa tunnissa, niin silloin talkkarin palkka oli 10 euroa tunnissa. Nyt se vedetään koneella viidessä minuutissa. Työn arvo on edelleen sama, mutta asiantuntija tekniikan avustamana tekee homman nopeammin ja tuottavammin.
      Mitä helpompi työtä on automatisoida tai muuten helpottaa, sitä halvempaa se on käsityönäkin tehtynä. Mitä enemmän osaamista ja ajattelua työ vaatii, sitä vaikeampaa sitä on tehdä halvemmin. Vanhan ajan kouluttamattoman duunarin hommia ei enää ole eikä tule. Kaikki vaatii yhä enemmän asiantuntemusta ja se tarkoittaa ikävä kyllä sitä, että jatkossa koulut kesken jättänyt nuori ei tule koskaan enää elämään yksin palkkatyöllään.

    • mattikukka

      Siihen laskelmaan on vahingossa lipsahtanut matujen saamat tuet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      243
      8109
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      14
      2641
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      47
      1975
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1778
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      333
      1741
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1714
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1681
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1649
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      153
      1621
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      348
      1323
    Aihe