Käyttäytymismallit

Oletteko miettineet, miten elokuvien, Tv-sarjojen ja medianäkyvyyden kautta ihmisille esitetään käsikirjoittajien dramatisoimia käyttäytymismalleja joista osa päätyy yleisön omaan käyttöön. Siis käsikirjoittaja miettii, miten tästä sosiaalisesti pienkonfliktista rakennetaan katsojaa viihdyttävä juonenkäänne ja ihmiset kopioivat ne omaan elämäänsä ja käytännössä muuttavata jonkin olemattoman ongelma pahemmaksi.

(saatatte löytää esimerkkejä lähipiireistänne)

39

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Btjaah

      Enpä ole huomannut.

    • joooopppssss----

      .

      "Olen erikoistunut # DRAMAATTISIIN SISÄÄNTULOIHIN !!!1!!!!!!!!11!! #" kräts poks

      har!!1

      .

    • lepakkorunoilija

      Tapasin työn puolesta entisen naapurin pojan. Hän kertoi, kuinka pienenä oli nähnyt Turtleissa (ne kilpikonnat) kun heittää kepin polkupyörän etupinnojen väliin, pyöräilijä tekee voltin ja tulee tasajalkaa maahan.
      Totesi, ettei se mennyt lainkaan kuten turtleissa. Eikä hänen isänsäkkään pitänyt siitä ja vielä vähemmän pyöräilijä, joka lensi tangon yli maahan nenä edellä.

      Itse leikin Batmania

      • pönttörunoilija

        TVstä ei tule tänäänkään mitään katsottavaa. Voisi miettiä, mennäkkö nukkumaan jo nyt ja tekisi huomenna linnunpönttöjä.


      • ksfjskdlfjsdlsjdfl

        nehän testasi myytinmurtajissa sitä, ei se tainnut mennä siinäkään niinkuin elokuvissa...


    • Ehkä. Toimimattomia käyttäytymismalleja, kun ei omiakaan ole tilanteeseen käyttää. Ja kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä...ja huonosti käy.

    • naisrekattu_puskasta

      Buddy. En tiedä onko tämä loukkaavaa vai ei, mutta oletko käynyt typerällä Sinkut-palstalla? Siellä on yksi hyvin teräväsanainen ja älykkään oloinen, ja kyllä- liskomainen kirjoittaja Erkki-täti. Luulin häntä aikoinaan liskoksi, kunnes..

      Hänen juttujensa lukeminen voisi piristää sinua, vaikka hän kirjoittaa vain ihmissuhde. ja sinkkuasiaa, ei mitään satumaisia juttuja.. Silti. Laittaa kaikille, etenkin miehille luun kurkkuun. Lue ihan huviksesi.

      • Kävin katsomassa. Hiukan Liskomaisuutta tosiaan, mutta on myös selviä eroja.
        Kiitos havainnosta.
        (eikä ollut yhtään loukkaavaa)


    • Itselle on jäänyt kaikista Remontti-Reiska ja MacGyver tyypeistä sellainen mielikuva, että tosi miehet osaa rakentaa rantasaunan vaikka hammastikuista. Kaikkeen on olemassa keinot. Kiperän paikan tullen miehillä ei saa mennä sormi suuhun, on osattava keksiä ratkaisuja.
      Tiedän! Nämä ovat kamalia yleistyksiä. Syyttäkää tv:tä ja mediamaailmaa, ne ovat saastuttaneet puhtoisen mielen ja onnistuneet luomaan valheellisia mielikuvia.

      • Itse luon yleistystä, jonka mukaan muut eivät osaa juuri mitään ja siksi eräät soittavat minulle melkein jokaisesta ongelmasta puuhissaan. Osittain olen luonut ongelmaa itse, sillä en ole pakottanut heitä opettelemaan käytännön asioita, jotka kuitenkin ovat heillä usein edessä. Välillä on korjattu venettä satelliittipuhelimen välityksellä ja toisinaan jollain on auto oudosti hajalla. Tietokoneongelmasoittoja tulee eniten. Pullapalkalla ratkon.


      • Koska olet kiltti ja avulias, siksi ne kaverit soittaa. Ne tietävät saavansa kunnollista apua kaikenlaisiin ongelmatilanteisiin.
        Tähän voi vaan todeta, että sinua on helppo lahjoa pullalla. :)


      • tosi..typy kirjoitti:

        Koska olet kiltti ja avulias, siksi ne kaverit soittaa. Ne tietävät saavansa kunnollista apua kaikenlaisiin ongelmatilanteisiin.
        Tähän voi vaan todeta, että sinua on helppo lahjoa pullalla. :)

        Toissa päivänä tuli Perusta tekstiviesti, että eräillä ruotsalaisilla on ongelmia Helsingissä, eivätkä saa autoa käyntiin. Minun piti sitten opastaa mitä niiden pitää sille tehdä, eivätkä ne enää edes olleet sen auton luona. Eikä se tyyppi juuri muutenkaan kuunnellut, vaan jostain syystä informaatiosuunta oli lähinnä tänne päin. No ehkä ne saivat sen käyntiin kun ei ole enää kuulunut mitään.
        (eikä nyt ollut edes pullaa luvassa, pöh)


    • Ku olin nuorisoteatteris, alus tahto rooli jäädä päälle.

    • Olen kyllä, mutta tilanne on tavallaan sikäli muuttumassa, että etenkään nuoret eivät välttämättä katso ollenkaan samoja ohjelmia, tv-sarjoja ja elokuvia, koska netflix ja netti, erilaiset laitteet ja katsomistilanteet ovat jokaisella omat. Silloin ei muodostu yhteneväistä ajatusmallia, millaisia tyyppejä maailmassa on, miten tilanteissa tyypillisesti käyttäydytään jne. Elokuvien ja sarjojen katsominen ei ole enää niin yhteisöllistä, mikä tavallaan on sääli.

      Muistan kun opiskeluaikanani katsottiin Twin Peaksia ja seuravana päivänä analysoitiin
      nähty jakso ja mietittiin niitä henkilöitä ja tapahtumia. Nykyään vaikuttaa, että etenkin nuorilla on ihan omat sarjat, elokuvat, musiikki, mitä ne seuraa tableteiltaan, eikä välttämättä kukaan kaveri ole niitä edes nähnyt. Katsominen on muuttunut yksityisemmäksi, vähän kuin kirjan lukemiseksi.

      • twin_peaks------

        .

        "En ymmärtänyt siitä # HÖLKÄSEN PÖLÄYSTÄ #" onko tehty kaasuissa

        har!1

        .


      • tvrunoilija
        twin_peaks------ kirjoitti:

        .

        "En ymmärtänyt siitä # HÖLKÄSEN PÖLÄYSTÄ #" onko tehty kaasuissa

        har!1

        .

        Hassu juttu, ymmärsin täysin, mitä y.b kirjoitti.
        Silloin, kun minä olin nuori, oli keskivertotyöläistaloudessa vain yksi TV, mitä koko perhe katsoi yhdessä olohuoneessa ja kanaviakin oli kolme TV1, TV2, MTV3.
        Ja ennen tuota MTV3 vuokrasi ohjelma-aikaa YLEn kanavalta 2


      • Otan_vaikutteita---
        tvrunoilija kirjoitti:

        Hassu juttu, ymmärsin täysin, mitä y.b kirjoitti.
        Silloin, kun minä olin nuori, oli keskivertotyöläistaloudessa vain yksi TV, mitä koko perhe katsoi yhdessä olohuoneessa ja kanaviakin oli kolme TV1, TV2, MTV3.
        Ja ennen tuota MTV3 vuokrasi ohjelma-aikaa YLEn kanavalta 2

        .

        "Otan vaikuttteita taiteellisista sivustoista!!!!1!!1!1!!!!!" creepy

        https://www.youtube.com/watch?v=jZPdgGV3ZjQ

        http://www.shayesaintjohn.net/index.html

        har!111

        .


      • Onko_tämä_terveellistä

      • tvrunoilija kirjoitti:

        Hassu juttu, ymmärsin täysin, mitä y.b kirjoitti.
        Silloin, kun minä olin nuori, oli keskivertotyöläistaloudessa vain yksi TV, mitä koko perhe katsoi yhdessä olohuoneessa ja kanaviakin oli kolme TV1, TV2, MTV3.
        Ja ennen tuota MTV3 vuokrasi ohjelma-aikaa YLEn kanavalta 2

        Har-rikin varmaan ymmärsi mitä minä tarkoitin, mutta twin peaksia ei niinkään..?


      • twinrunoilija
        yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Har-rikin varmaan ymmärsi mitä minä tarkoitin, mutta twin peaksia ei niinkään..?

        TP meni loppuaan kohti hullummaksi ja hullummaksi.
        Tunnusmusiikki oli sen verran hyvä, että hankin soundtrakin
        https://www.youtube.com/watch?v=i7d0Lm_31BE


      • Nohuh_

        Sinun lähipiirissä tuollaista...


      • Idiotismi_käyttäytymis

        .

        "Mistähän tämä idiotismi käyttäytymismallina saa alkunsa???????"

        Näkevät ihmiset, älkää päästäkö koirianne nuuskimaan opaskoiraani

        "Toivomukseni on, että pitäisitte koiranne lyhyessä taluttimessa silloin, kun kohtaatte opaskoiran käyttäjän.

        Olen kävellyt opaskoiran kanssa lähes 37 vuotta. Sain puoli vuotta sitten kuudennen koirani. Koirani on valitettavan kiinnostunut muista koirista. Tilannetta ei helpota se, että vastaantulijat päästävät omat koiransa nuuskimaan opastani.

        Eräs silminnäkijä jopa kertoi, miten lemmikki tuotiin *tarkoituksellisesti nuuskimaan* koiraani. Se ei ole toivottavaa. Opaskoiran käyttäjänä en pysty ennakoimaan luoksemme tuotavaa tai hiljaa vastaan tulevaa koiraa. Asia valkenee monesti vasta siinä vaiheessa, kun koirat kohtaavat ja tilanne on jo niin sanotusti päällä. Tällaiset ennakoimattomat tilanteet voivat muodostua jopa vaarallisiksi.

        Olin äskettäin Helsingin keskustassa osallisena koirien kohtaamisessa, jonka seurauksena polvieni iho on rikki ja housunpolvissani on reiät. Tapahtumaketju käynnistyi, kun koirani pääsi kuonokontaktiin kahden jalkakäytävällä kohdallemme osuneen koiran kanssa. Kuonokontaktin innostamana koirani unohti täysin työtehtävänsä ja vetäisi minut lopulta kumoon.

        En halua viestiä tällä kirjoituksellani, että ongelmatilanteen laukaisijana on aina joku muu koirankävelyttäjä. Minun koulutetun koirani pitäisi pystyä ohittamaan muut koirat häiriintymättä niistä.

        Näin ei aina ole. Etenkin nuuskimisetäisyydelle tulevat tai taluttimessa haukkuvat koirat ovat nuorelle koiralleni liikaa ja vievät sen huomion pois työtehtävistä. Myös jokainen ”haisteltavaksi tyrkyllä oleva” koira on oppaalleni ohittamaton paikka.

        Jos tilanne karkaa lopullisesti käsistäni, minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luopua koirastani ja palauttaa se takaisin opaskoirakoululle.

        Toivomukseni on, että pitäisitte koiranne lyhyessä taluttimessa silloin, kun kohtaatte opaskoiran käyttäjän. Toivon myös, että näkevä ihminen olisi se, joka väistää, jos kohtaamista ei voi välttää.

        Jos opaskoira väistämisyrityksestänne huolimatta suuntaa kulkunsa koiraanne kohden, voitte reilusti huikata asiasta sen käyttäjälle.

        Näillä pelisäännöillä me kaikki koiraihmiset vältymme turhilta harmeilta ja mielipahalta. Myös minä lupaan tehdä kaikkeni, ettei koirani häiritse muiden kulkua.

        Sari Loijas

        Nurmijärvi"

        http://www.hs.fi/mielipide/a1459563067240?ref=a-luet-#7

        har!1

        .


      • Nohuh_ kirjoitti:

        Sinun lähipiirissä tuollaista...

        No silloin lähipiirissäni, jos piirini rajat ovat maan rajat.


      • kato.mua-kato.mua

        Sirpalla on tylsää. Sillä ei ole mitään tekemistä ja rikkaalla koirouvalla käy aika pitkäksi. Lamppu sytyy, Sirpa saa Ahaa!-elämyksen. Se on keksinyt loistavan idean, Hän haluaa huomiota. Miljonäärin rouva haluaa pistää pystyyn isot bileet, jossa saisi itse loistaa päivän pinsessana.
        Pitäisiköhän tuolle oikeasti keksiä jotain käsitöitä, ettei se heittäytyisi täysin bomboksi?


      • Jostain Kaunareista tämä varmaan poimittu. Takana ehkä näpäytys Teemun kaivohuone-episodien naisille tai mitä niitä lie ollut ja ylipäätään epävarmuuden ja ahdistuksen tukahduttamista. Jos ilkeästi sanotaan. Veikkaan silti, että heillä on ihan ok liitto, mutta juuri nuo uudelleen vihkimiset hiukan kertoo muuta. Teemu on kyllä oikeassa, että aika lässynlässyn-meininkiä ja esittämistä...


    • Yksi iljettävimmistä dramatisoinnista ovat ns kadonneet omaiset. Sellaiset, jotka ovat hävinneet elämästä tahattomasti tai tahallisesti ja sitten nämä kadotetut ykskaks yllättäen liitetäänkin erinäisten sattuman oikkujen johdosta yhteen ja... Mitä tuosta seuraa, on yliromantisoitu kuva jostain jälleennäkemisestä. Ollaan olevinaan kaivattu puolin ja toisin (öh, tietämättä toisesta edes?). Sitten jo seuraavien päivien aikana tykätään ja tehdään kaikki toisen puolesta koska se toinen on ikäänkuin ansainnut kadottamansa ajan ja tällä sitten kuitataankin koko elämättömän elämän puuttuvat muistot.

      Tälläisestä valheellisesta idyllistä sitten pitäisi repiä se johtopäätös, että jos jostain kätköissä olleesta laatikosta pomppaa oikeastikin lapsi, vanhempi, sisarus tai muu mikälie, niin tämän puolesta on uhrauduttava niinkuin sukusiteet ja moraalinen vastuu velvoittavat. Änkkääpä siinä vastaan sitten: ei en tunne koko tyyppiä enkä sitä nyt ala hyysäämään ja rakastamaan vain koska sitä odotetaan - näinhän välittävän ihmisen tulisi toimia.

      Ihmettelen, miksi kukaan haluaa uskoa moiseen disneymäiseen hömppään. Mikä etu on kieltää se kylmä tosiasia, ettei kiintymyssuhdetta synny ilman vastavuoroisuuteen perustuvaa suhdetta?

      • Hyvin osasit tuon kiteyttää. Itse olen vain päätynyt tuntemaan aaarrgghh-tunnetta ja vaihtamaan nopeasti kanavaa kyseisen kiiltokuvamaisen ohjelma-tyypin pyöriessä tv:ssä.

        Sekä lähiomaisen kadottaneena, että aikuisiällä ihan uusia sukulaisia saaneena (mukavaa sinänsä) arvaan, mitä kaikkea tuossa on jäänyt editointipöydälle. Se ehkä olis sitä mielenkiintoisinta katsottavaa, jos katsoa ilkeäisi. Ymmärrän paremmin hääohjelman tyyppiset tosi-tv:t kuin tällaiset kipeistä ja monimutkaisista aiheista tehdyt.

        Vaan etsijälle tietysti kätevää, koska löydetty ihminen ei tuolloin varmaankaan kehtaa kauhean huonosti ottaa vastaan, kuvausryhmän väijyessä taustalla.


      • Mua puistattaa jotkut kadonneen jäljillä-teemana olevat halauskohtaukset. Varsinkin jos kyseessä on joku lapsi-vanhempi-asetelma. Olisi oikeasti kiinnostavampaa (ja kasvattavampaa) sanoa moisessa tilanteessa (lapsi) missä sinäkin stna silloin kuppasit kun olisin sinua tarvinnut? Jonninjoutavalla diplomatialla ja kosmeettisilla paikkausyrityksillä ei oikeita ja aitoja suhteita rakenneta. Ei ihme että ihmiset ovat niin hämmentyneitä nykysuhteissaan koska kaikenlainen media tuottaa vain ihannetilanteita. Mitä kotien seinien sisällä oikeasti tapahtuu niin piilotetaan sinne K18-osastoon koska se saattaa aiheuttaa ahdistusta katsojille. Silti sitä oikean elämän ahdistuksesta joutuu kärsimään jokainen eikä se ole olevinaan mitään kun oikeasta elämästä on kyse.

        Eli jos sattuisi käymään niin onnellisesti, että kadonnut läheisesi löytyisi, tulisi sinun ensitöiseksi kylmästi motata tätä kuonoon ja kiljua päin näköä, että oli sikamaista jättää toinen epätietoisuuteen vuosikausiksi.

        Ensin viha, suru ja kauna pois. Vasta sen jälkeen muutkin tunteet on mahdollisia.


      • elisakettu kirjoitti:

        Mua puistattaa jotkut kadonneen jäljillä-teemana olevat halauskohtaukset. Varsinkin jos kyseessä on joku lapsi-vanhempi-asetelma. Olisi oikeasti kiinnostavampaa (ja kasvattavampaa) sanoa moisessa tilanteessa (lapsi) missä sinäkin stna silloin kuppasit kun olisin sinua tarvinnut? Jonninjoutavalla diplomatialla ja kosmeettisilla paikkausyrityksillä ei oikeita ja aitoja suhteita rakenneta. Ei ihme että ihmiset ovat niin hämmentyneitä nykysuhteissaan koska kaikenlainen media tuottaa vain ihannetilanteita. Mitä kotien seinien sisällä oikeasti tapahtuu niin piilotetaan sinne K18-osastoon koska se saattaa aiheuttaa ahdistusta katsojille. Silti sitä oikean elämän ahdistuksesta joutuu kärsimään jokainen eikä se ole olevinaan mitään kun oikeasta elämästä on kyse.

        Eli jos sattuisi käymään niin onnellisesti, että kadonnut läheisesi löytyisi, tulisi sinun ensitöiseksi kylmästi motata tätä kuonoon ja kiljua päin näköä, että oli sikamaista jättää toinen epätietoisuuteen vuosikausiksi.

        Ensin viha, suru ja kauna pois. Vasta sen jälkeen muutkin tunteet on mahdollisia.

        "Eli jos sattuisi käymään niin onnellisesti, että kadonnut läheisesi löytyisi, tulisi sinun ensitöiseksi kylmästi motata tätä kuonoon ja kiljua päin näköä, että oli sikamaista jättää toinen epätietoisuuteen vuosikausiksi."

        Mä olen ajatuksissani tehnyt tuon jo niin monta kertaa, etten sitä varmaan enää oikeasti välttämättä tekiskään :) Se raivo oli todellista, eikä koskenut välttämättä itseä eniten niinkään, vaan kadonneen vanhempia, joiden elämä järkkyi vielä pahemmin.


      • yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        "Eli jos sattuisi käymään niin onnellisesti, että kadonnut läheisesi löytyisi, tulisi sinun ensitöiseksi kylmästi motata tätä kuonoon ja kiljua päin näköä, että oli sikamaista jättää toinen epätietoisuuteen vuosikausiksi."

        Mä olen ajatuksissani tehnyt tuon jo niin monta kertaa, etten sitä varmaan enää oikeasti välttämättä tekiskään :) Se raivo oli todellista, eikä koskenut välttämättä itseä eniten niinkään, vaan kadonneen vanhempia, joiden elämä järkkyi vielä pahemmin.

        Oli tietysti ilkeää ottaa esimerkki tuosta, mutta arvelin että ymmärrät pointin loukkaantumatta.

        Itselläni on tuo raivo vielä keskeneräistä. Ei ole ollut mahdollisuutta kohdentaa sitä oikeisiin henkilöihin ja juuri äskettäin se viimeinenkin mahdollisuus vietiin käsistä. Ehkä siitä osansa saa suuri suku, jota tuntuu yllättäen tunkevan ovista ja ikkunoista.


      • elisakettu kirjoitti:

        Oli tietysti ilkeää ottaa esimerkki tuosta, mutta arvelin että ymmärrät pointin loukkaantumatta.

        Itselläni on tuo raivo vielä keskeneräistä. Ei ole ollut mahdollisuutta kohdentaa sitä oikeisiin henkilöihin ja juuri äskettäin se viimeinenkin mahdollisuus vietiin käsistä. Ehkä siitä osansa saa suuri suku, jota tuntuu yllättäen tunkevan ovista ja ikkunoista.

        Juu, ei ollut ilkeää, ei loukannut :)

        Voi itku, voimia ja kestämistä. Ja raivoamista ..


      • yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Juu, ei ollut ilkeää, ei loukannut :)

        Voi itku, voimia ja kestämistä. Ja raivoamista ..

        Kiitos:) Kyllä se siitä, kuten Buddy sanoo.


      • auttakee----
        elisakettu kirjoitti:

        Kiitos:) Kyllä se siitä, kuten Buddy sanoo.

        .

        "Liian paljon tekstiä liian nopeasti tässä ketjussa" overload

        har!1

        .


      • perintörunoilija

        Moni katoaa tietoisesti paeten sukulaisia. Poliisi etsii kadonneen jajos kadonnut haluaa, niin poliisi kertoo ainoastaan "Kyseinen henkilö on elossa".
        Facebook on siitä huono juttu, jos joku pakenee narsistin luota, narsisti laittaa jakoon paenneen henkilön kadonneena ja huonolla onnella löytyykin ja piina jatkuun. Niin on ainakin kerran käynyt ruotsissa.
        Itse laitan jakoon vain sellaiset kadonneet ilmoitukset, missä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

        Itse tosin olen päässyt eroon sukulaisista siten, etten ole pitänyt mitään yhteyttä, en edes joulukortin muodossa. Silloin, kun sukulaisia haudattiin, piti tehdä perinnönjaot


      • kadonnutrunoilija

        Se piti kirjoittamani, jos mies ja nainen ovat kohdanneet ja riidoissa eronneet. Sitten syntyy yhteinen lapsi ja lapsi haluaa tavata isänsä. Sen jotenkin ymmärtää. Itse tuskin haluaisin tietää kadonneesta vanhemmastani mitään.


      • sukulaisalienit---
        perintörunoilija kirjoitti:

        Moni katoaa tietoisesti paeten sukulaisia. Poliisi etsii kadonneen jajos kadonnut haluaa, niin poliisi kertoo ainoastaan "Kyseinen henkilö on elossa".
        Facebook on siitä huono juttu, jos joku pakenee narsistin luota, narsisti laittaa jakoon paenneen henkilön kadonneena ja huonolla onnella löytyykin ja piina jatkuun. Niin on ainakin kerran käynyt ruotsissa.
        Itse laitan jakoon vain sellaiset kadonneet ilmoitukset, missä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

        Itse tosin olen päässyt eroon sukulaisista siten, etten ole pitänyt mitään yhteyttä, en edes joulukortin muodossa. Silloin, kun sukulaisia haudattiin, piti tehdä perinnönjaot

        .

        "Sukulaisia ei voi valita"

        "Avaruudessa kukaan ei kuule huutoasi!!!!11!!!!!1!!"

        har!11

        .


    • Eipä ole koskaan tullut mieleenkään, että kukaan tuttavapiirissä olisi kopioinut maneereitaan telkkarista.

      Lapsuudessa sellaista näki mutta ei enää näillä vuosilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      92
      3970
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2132
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1658
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1524
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      316
      1489
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1391
    7. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      125
      1274
    8. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      20
      1273
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1249
    10. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      45
      1097
    Aihe