Onko nyhtökaura enemmän kuin osiensa summa?

not.hypeting

Mitä muuta iloa kuin ylimääräistä rahanmenoa nyhtökauralla voi kuvitella saavuttavansa?

Kauraleseet eivät ole kalliita, eivätkä ole pavut ja herneetkään.

Miksi siis kannattaisi maksaa niiden sekoittamistyöstä jotain ekstraa?

22

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sedä

      Koska lopputulos on vallan hyvää :) Ainahan valmisruuat maksaa enemmän kuin tehdä itse, mutta kummasti niitä silti menee kaupaksi sekasyöjillekin... Itse teen lähes kaiken ruuan alusta alkaen itse, mutta kyllä valmista ruokaa on joskus kiva ostaa arkea helpottamaan!

    • meen_eigther

      Sehän nyt on vaan uutisankka, jollain piti saada tavara tyrkylle ja mikäs on otollisempi seurakunta kun kiihkovegaanit. Syököhän ne valmistajat sitä itekkään. Hirveä kilohinta siitä mitä voisit sotkea kupissa ihan itse.
      Markkinointi on vissiin onnistunut koska jokaisen vegen huulilta nousee mantraa nyhtökaura nyhtökaura nyhtölkaura.
      Onhan niillä muitakin kuten se äärimmäisen naurettava soijanakko. Niin et sedä joka kaipaa valmisruokaa jaa oottaa satokautta.. kipases hintelä kintuillasi hakemaan niitä
      jostakin supermarketista.

      • tyhjästäPahaNyhjästä

        Alahan sekottamaan ja jos saat samanlaista kuin myynnossä oleva, rikastut varmasti. Ovat nykyiset tuottajat kovin hitaita, kysyntää olis, että alahan sekoittaa.


    • Vähän sama kuin kysyisi miksi maksaa makkarasta kipale hintaan ekstraa, kun voisi kotona työntää jauhoja ja pienen määrän lihaa suoleen ja säästää. Tai miksi vaivautua ravintolaan syömään ylihintaista ruokaa, kun samat sapuskat voi tehdä kotona? Syy on hyvinkin yksinkertainen: mukavuuden halu. Sitähän lihaanit eivät ole patentoineet tai lisenssoineet, joten miksei myös veget voisi siitä nauttia?

      • fast_vegefood

        No sullahan se ois helppoa , otat vaan pöntöstä pökäleet. Kun kerta haistelet siellä niin maista myös. Pikaruokaa vegaanille. Nauti !


      • ekostrofi

        Makkaran valmistaminen on prosessina aika paljon monimutkaisempi. Nyhtökaurahan on periaatteessa vaan lihamyllyn läpi ajettua kauraa, hernettä ja papua.

        Ekologisesti nyhtökaura on karmea tuote. Pakkausjätettä syntyy mielettömiä määriä. Raaka-aineita kuskataan yhteen paikkaan, josta ne paketoituna hajautetaan ympäri maata.

        Luonnon kannalta olisi parempi, että tuotteen komponentit siirrettäisiin sellaisenaan kauppoihin, josta kuluttajat saisivat itse sekoitella omat nyhtönsä.


      • juusto_lasagne

        Onhan ne siellä jo , kaurahiutale, herne ja papu. Siinä voi joka vegaani sitten itse prosessoida ja nyhtää niin paljon kun haluaa,
        Maatalousmyymälöistä saa vaikka säkkeinä kerta se nyt on noin palvottua, siitä vaan omat kätöset töhihin.
        Kun ostaa kymmen kilon säkit niin tulee sitä pikaruokaa useemmalle päivälle.


      • ekostrofi kirjoitti:

        Makkaran valmistaminen on prosessina aika paljon monimutkaisempi. Nyhtökaurahan on periaatteessa vaan lihamyllyn läpi ajettua kauraa, hernettä ja papua.

        Ekologisesti nyhtökaura on karmea tuote. Pakkausjätettä syntyy mielettömiä määriä. Raaka-aineita kuskataan yhteen paikkaan, josta ne paketoituna hajautetaan ympäri maata.

        Luonnon kannalta olisi parempi, että tuotteen komponentit siirrettäisiin sellaisenaan kauppoihin, josta kuluttajat saisivat itse sekoitella omat nyhtönsä.

        Periaatteessa nyhtökaura on helppo valmistaa ja samoin makkara. Siis periaatteessa. Todellisuudessa molemmat ovat monimurkaisempia.

        Eipä se ekologisuus oikeastaan pakkausmateriaalien, kuljetusten yms. kanssa eroa kovinkaan paljon lihatuotteista. Lihakin ensin ajetaan elävänä teurastamoille. Siellä kulutetaan resursseja lihan eri käsittelyihin. Valmis lihatuote pakataan muoviin, lastataan rekkoihin ja jälleen viedään ympäri maata.

        Luonnon kannalta olisi parempi, että kukin tappaa syötävän eläimen kotona ja tekee sitten ruhosta sen mitä ikinä meinaakaan tehdä.

        Logiikka on ihan sama, mutta kohde on eri.


      • fast_vegefood kirjoitti:

        No sullahan se ois helppoa , otat vaan pöntöstä pökäleet. Kun kerta haistelet siellä niin maista myös. Pikaruokaa vegaanille. Nauti !

        Kyllä minuakin vituttaisi, jos en keksisi mitään oikeasti hyvää argumenttia.


      • hekunilan_poikii
        Jaysus kirjoitti:

        Periaatteessa nyhtökaura on helppo valmistaa ja samoin makkara. Siis periaatteessa. Todellisuudessa molemmat ovat monimurkaisempia.

        Eipä se ekologisuus oikeastaan pakkausmateriaalien, kuljetusten yms. kanssa eroa kovinkaan paljon lihatuotteista. Lihakin ensin ajetaan elävänä teurastamoille. Siellä kulutetaan resursseja lihan eri käsittelyihin. Valmis lihatuote pakataan muoviin, lastataan rekkoihin ja jälleen viedään ympäri maata.

        Luonnon kannalta olisi parempi, että kukin tappaa syötävän eläimen kotona ja tekee sitten ruhosta sen mitä ikinä meinaakaan tehdä.

        Logiikka on ihan sama, mutta kohde on eri.

        mee nyt jo oikeesti syömään se oma paskas, mistään mitään tietämätön tietämätön homo kakara. soita vaikka äitilles, jos sulla on semmosta, epäilen ettei ole. Puyydä jos naapurin täti alkais tekemään sullekkin ruokaa,


      • hekunilan_poikii kirjoitti:

        mee nyt jo oikeesti syömään se oma paskas, mistään mitään tietämätön tietämätön homo kakara. soita vaikka äitilles, jos sulla on semmosta, epäilen ettei ole. Puyydä jos naapurin täti alkais tekemään sullekkin ruokaa,

        Yhteiskunnan onneksi koulu jatkuu taas maanantaina. Koita siellä tartuttaa itseesi hieman lisää oikeinkirjoitustaitoa niin voisit ehkä ollakin vakavasti otettava.


      • siitä_vaan

        työkseni syötän 350 nirsopaskaa per päviä niin että todennäköisesti menen. tai siis joudun menemään siihen ääliölaumaan. käys kokeilemassa mitä se on . vaikkappa viikkp ? et kestä, kovien naisten hommaa on se.


      • siitä_vaan kirjoitti:

        työkseni syötän 350 nirsopaskaa per päviä niin että todennäköisesti menen. tai siis joudun menemään siihen ääliölaumaan. käys kokeilemassa mitä se on . vaikkappa viikkp ? et kestä, kovien naisten hommaa on se.

        Keskustellaan sitten, kun olet selvinpäin tai osaat muutoin oikeinkirjoitusta.


      • nyhtömakkara
        ekostrofi kirjoitti:

        Makkaran valmistaminen on prosessina aika paljon monimutkaisempi. Nyhtökaurahan on periaatteessa vaan lihamyllyn läpi ajettua kauraa, hernettä ja papua.

        Ekologisesti nyhtökaura on karmea tuote. Pakkausjätettä syntyy mielettömiä määriä. Raaka-aineita kuskataan yhteen paikkaan, josta ne paketoituna hajautetaan ympäri maata.

        Luonnon kannalta olisi parempi, että tuotteen komponentit siirrettäisiin sellaisenaan kauppoihin, josta kuluttajat saisivat itse sekoitella omat nyhtönsä.

        Makkara ei ole valkoihoisen ruokaa. Nyhtökauraa sen olla pitää.


      • voi-voi
        Jaysus kirjoitti:

        Keskustellaan sitten, kun olet selvinpäin tai osaat muutoin oikeinkirjoitusta.

        minä pyyhin teillä homo vegaaneilla persettä


      • voi-voi kirjoitti:

        minä pyyhin teillä homo vegaaneilla persettä

        No jopas sinulla on mielenkiintoiset fantasiat. Eivät valitettavasti kuulu tähän keskusteluun.


    • lienekummoinen

      Sattuisiko kellään olemaan nyhtökauran valmistusohjetta?

      • sekametelisoppaa

        Keitä herneet ja pavut. Keitä kauraleseitä sen verran että liisteröityvät. Sekoita em. ainekset tasaiseksi massaksi, kaulitse lätyksi ja purista satunnaisen silmäkoon verkon lävitse. Kuivata puristeita hieman uunissa ja linkoa ne myyntirasiaan.

        Pakkaa suojakaasuun ja anna asiakkaiden kaasutella kaasut elimistönsä läpi.


    • Nyhtökauramies
    • seuraanaikaajakehitystä

      Seuraava hitti lienee valmiiksi pureskeltu ruoka, joka syödään nielemällä. Se helpottaisi kiireisten perheenäitien arkea, koska ruokapöydässä ei kuluisi niin kauaa aikaa.

      • marja_aronia

        Niin tai sitten vegaanin lötköille itä kiinasta tuotu hienossa purkissa oleva epämääräinen sössömössö. Oikeestaan ihan sama mitä se sisältää, koska nehän palvoo kaikkea ulkomoalta lennätettyä epämäärästä saissea.
        Nyhtökaura on jo last season.


    • Erkki_Eemeli_prosessoi

      Hyödynnetäänkö kaikki biomateriaali 100%:sesti, kun prosessoidaan nyhtökauraa.
      Eli kaura härkäpapu keltaherne kaikki käytetään 100%:sesti ? Tuleeko paljon haaskiota ja epäkuranttia rikastamisprosessissa?
      Ja jos tulee, niin mihin tuo ylimääräinen "kama" joutuu ?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3343
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      40
      2197
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      35
      2148
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      1887
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      42
      1518
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1329
    7. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      125
      1222
    8. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      259
      1200
    9. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1145
    10. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      13
      1099
    Aihe