Miljardi geeniä - ei hyödyllisiä mutaatioita

Nature julkaisi vastikään tulokset ExAC:ista (Exome Aggregation Consortium), laajimmasta ihmisen genomia tutkineesta selvitystyöstä. Exomeja, jotka siis ovat genomin proteiineja koodaavia alueita, tutkittiin ja analysoitiin 60 706 yksilöltä eri etnisistä ryhmistä. Yli 60 000:n ihmisen exomit, joita on n. 20 000/ihminen, tarkoittaa yhteensä yli miljardi geeniä. Nature:n raportissa

http://www.nature.com/nature/journal/v536/n7616/full/nature19057.html

ei mainita kertaakaan ainuttakaan hyödyllistä tai positiivista mutaatiota. Erityyppiset virheet, missense mutaatiot, frameshift mutaatiot, pistemutaatiot ym. ovat joko neutraaleja tai sitten niillä on yhteys geneettisiin sairauksiin tai muihin genomin häiriöihin.

Selvityksen tulokset puhuvat karua kieltä evoluutioteoriaa ajatellen. Tiede ei tunne ainuttakaan mekanismia, joka mahdollistaisi evoluutioteorian mukaisen lajien kehittymisen yksinkertaisesta monimutkaisemmaksi. Voimme havaita ainoastaan genomin rappeutumista ja biologisen informaation häviämistä kaikissa eliölajeissa. Uusimmat CRISPR genomieditointiteknologiat ovat osoittaneet, että emme voi lisätä biologisen informaation määrää solussa. Jokaisessa eliössä näyttää olevan genomin eheyttä ohjaavat ja valvovat mekanismit, jotka eivät mahdollista informaation lisäämistä.

50

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietenkin on itsestään selvää, että jokin mutaatio tms. havaitaan helpoiten, jos kys. mutaatio tms. aiheuttaa jonkin vakavan häiriön yksilön toimintaan.
      Mutta jos tarkastellaan jotain tiettyä geeniä, useimmiten havaitaan, että kys. geenistä on ihmiskunnan piirissä olemassa monenlaisia variaatioita, joista yksi ei näyttäisi olevan sen fataalimpi kuin toinenkaaan.

      • Niilo8v

        Tiede ei ole kyennyt dokumentoimaan mistään lajista yhtäkään hyödyllistä mutaatiota.
        Eikä varsinkaan yhtäkään mutaatiota joka olisi muuttamassa jotain lajia juuri nyt.
        JOTEN? Missä ne todisteenne ovat?


    • Jakomieliset tarinointisi näemmä jatkuvat, kun aiemmin taas yritit kiistää geneettistä variaatiota monin tavoin, ja nyt jälleen esittelet tutkimuksia, jotka kertovat genomin olevan sitä täynnä.

      Jos välttämättä haluat, niin voin taas nolata sinut kertomalla miten päin honkia olet ymmärtänyt ihan perusasiat. Mutta ennen sitä voisit yrittää taas vastata yksinkertaiseen kysymykseen, jos vaikka tajuaisit itsekin jotain virheitäsi:

      Miten tuossa tutkimuksessa olisi tunnistettu hyödylliset mutaatiot?

      Bonuskysymyksenä: miten niistä olisi tuollaisessa kerrottu?

      Kokeiles ihan oikeasti miettiä noihin vastaukset.

      • Yritä jo ymmärtää ettei ole olemassakaan satunnaisia hyödyllisiä mutaatioita. Jos näin kuvittelet, niin osoita minulle yksi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Yritä jo ymmärtää ettei ole olemassakaan satunnaisia hyödyllisiä mutaatioita. Jos näin kuvittelet, niin osoita minulle yksi.

        Sellaisia on paitsi osoitettu sinulle monet kerrat, olet itse osoitellut niitä meille muille täällä.

        Joten yritä nyt vain vastata noihin kysymyksiini, koska niistä saattaisit samalla tajuta jotain varsin oleellista hyödyllisistä mutaatioistakin.


      • hfhffkpo

        Onhan noita hyödyllisiä lajia muuttamattomia mutaatioita nähty.Siis sirppisoluanemiaan liittyen yhdellä heimolla jolle tuli niin viallisia verisoluja ettei sirppisoluanemiakaan niihin kyenneyt vaikuttamaan, eheh. Joten tuleeko noista uusi valtarotu maailmaan? Heheh. Tuskin. Nuohan kuolevat muuhun tautiinsa jo hyvin nuorina vaikka sirppisoluanemian nuo torjuvat hyvin.


      • sitähämääjosanoin
        utti kirjoitti:

        Sellaisia on paitsi osoitettu sinulle monet kerrat, olet itse osoitellut niitä meille muille täällä.

        Joten yritä nyt vain vastata noihin kysymyksiini, koska niistä saattaisit samalla tajuta jotain varsin oleellista hyödyllisistä mutaatioistakin.

        Kerroppa millä todennäköisyydellä yksikin hyödyllinen mutaatio kattaisi koko lajipopulaation? Ei sitten millään olemassaolevalla todennäköisyydellä.


    • Eipä ole täällä näköjään mikään muuttunut, vaan ROT jaksaa edelleen osoittaa ettei hän ymmärrä genetiikasta perusteitakaan, saati että hän osaisi lukea tieteellisiä tutkimuksia. Hän taitaa räpiköidä jo niin syvällä denialimin suossa, ettei tokenemisesta ole enää toivoa. Kukaan alaa edes hetken opiskellut ei voisi kirjoittaa exomeista, kun Suomessa vakiintunut termi on eksomi eli geenien eksonien kokonaisuus. ROT:lle muuten tiedoksi, että minä olen ollut mukana tekemässä eksomisekvensointeja eli juuri sitä eksomi-analysointia jota tässäkin tutkimuksessa oli hyödynnetty, joten saatan siitäkin jotain tietää.

      Jos haluat esitellä surkuhupaisaa näkemystäsi, niin laita sähköpostia Suomen molekyylilääketieteen instituuttissa (FIMM) työskentelevälle Taru Tukiaiselle, joka oli mukana tässä tutkimuksessa. Kerro sitten meille, että mitä mieltä hän oli päätelmistäsi. Vastaaminen sinulle taitaa olla nykyisin jo täysin turhaa.

      • "Hän taitaa räpiköidä jo niin syvällä denialimin suossa, ettei tokenemisesta ole enää toivoa."

        Siltä tuo jo pahasti näyttää, josta olen parissa viimeisimmässä aloituksessaan yrittänyt miestä varoitellakin. Matka kohti syyntakeettomuutta on jo selvästi yli puolivälin.

        ROT saattaisi ehkä tajuta vielä jotain jos oikeasti esim. yrittäisi itse vastata yllä esittämiini kysymyksiin mutta se ainakin menee kuuroille korville jos kerromme suoraan vastaukset. Mutta ei ROT enää mihinkään edes yritä vastata. Googlettelee varmaan jo epätoivoisesti jostain seuraavaa aloitustaan.


      • selkokielellä

        "Kukaan alaa edes hetken opiskellut ei voisi kirjoittaa exomeista, kun Suomessa vakiintunut termi on eksomi eli geenien eksonien kokonaisuus. ROT:lle muuten tiedoksi, että minä olen ollut mukana tekemässä eksomisekvensointeja eli juuri sitä eksomi-analysointia jota tässäkin tutkimuksessa oli hyödynnetty, joten saatan siitäkin jotain tietää."

        Asiayhteys on tässä genomin sekvensointi. Eksomisekvensointi tarkoittaa tässä sitä, että tutkitaan kaikki geenien eksonit.

        Kyllähän alaa opiskellut voi kirjoittaa tästä englanniksi.


      • utti kirjoitti:

        "Hän taitaa räpiköidä jo niin syvällä denialimin suossa, ettei tokenemisesta ole enää toivoa."

        Siltä tuo jo pahasti näyttää, josta olen parissa viimeisimmässä aloituksessaan yrittänyt miestä varoitellakin. Matka kohti syyntakeettomuutta on jo selvästi yli puolivälin.

        ROT saattaisi ehkä tajuta vielä jotain jos oikeasti esim. yrittäisi itse vastata yllä esittämiini kysymyksiin mutta se ainakin menee kuuroille korville jos kerromme suoraan vastaukset. Mutta ei ROT enää mihinkään edes yritä vastata. Googlettelee varmaan jo epätoivoisesti jostain seuraavaa aloitustaan.

        "ROT saattaisi ehkä tajuta vielä jotain jos oikeasti esim. yrittäisi itse vastata yllä esittämiini kysymyksiin mutta se ainakin menee kuuroille korville jos kerromme suoraan vastaukset."

        Noinhan asia on, enkä itse aio ROT:n avauksiin ottaa sen enempää kantaa ellei niissä ole jotain uusia väitteitä, joita voisi sivullisille aukoa.


      • "Asiayhteys on tässä genomin sekvensointi. Eksomisekvensointi tarkoittaa tässä sitä, että tutkitaan kaikki geenien eksonit."

        Ja mitähän minä juuri kerroin?

        "Kyllähän alaa opiskellut voi kirjoittaa tästä englanniksi."

        Kyseinen kirjoittaja on riittävän monta kertaa osoittanut, ettei hän tunne genetiikan peruskäsitteistöä. Samalla tavalla typerältä kuulostaisi, jos kirjoittaisin että eukaryoottisoluilla on nucleus.


      • Näytähänsanoijyri

        Noh, mitä evoluution todistavaa löysit? Heheh


    • Jkkjhgf

      Olen samaa mieltä, koko maailmankaikkeus atomeita myöten näyttää rappeutuvan, ilman kokoajaa.

      Otetaan esimerkiksi puussa tapahtuva lahoaminen joka on täysin normaalia. Puussa olevat monimutkaiset molekyylit itsestään menevät kohti heikompia yhdisteitä. Lopulta puu maatuu, missään vaiheessa puun kiertokulkua evoluutiota ei tapahdu.

      Puut ovat olleet vuosimiljardeja maailmassa mutteivät ole kehittyneet, miksi?

      • miksi-et-tiedä-mitään

        "Puut ovat olleet vuosimiljardeja maailmassa mutteivät ole kehittyneet, miksi? "

        Miten se on mahdollista, kun ensimmäiset maakasvit kehittyivät vasta n. puolimiljardia vuotta sitten? Ensimmäiset puut ilmestyivät n. 380 miljoonaa vuotta sitten ja niistä ovat kehittyneet kaikki nykyiset puulajit.

        Sinulla taitaa olla pohjatietojen suhteen vähän päivittämistä.


      • "Otetaan esimerkiksi puussa tapahtuva lahoaminen joka on täysin normaalia. Puussa olevat monimutkaiset molekyylit itsestään menevät kohti heikompia yhdisteitä. Lopulta puu maatuu, missään vaiheessa puun kiertokulkua evoluutiota ei tapahdu."

        Voi hyvänen aika sentään.


      • bg-ope kirjoitti:

        "Otetaan esimerkiksi puussa tapahtuva lahoaminen joka on täysin normaalia. Puussa olevat monimutkaiset molekyylit itsestään menevät kohti heikompia yhdisteitä. Lopulta puu maatuu, missään vaiheessa puun kiertokulkua evoluutiota ei tapahdu."

        Voi hyvänen aika sentään.

        >Voi hyvänen aika sentään.

        Eikä tuo valitettavasti tainnut olla vitsailua.


    • Gfrjyri

      Niin, reaalimaailmassa haitalliset mutaatiot ovat niin paljon yleisempiä kuin hyödylliset joten kun aika kuluu niin jos joku ilmiö ei lopeta nykyistä menoa niin kaikki taantuu limanuljaskoiksi.

      • Sinulla sitä vaaraa ei enää ole. :D


    • DRHouse

      Onhan se aika vinkeää että kun etsitään ainoastaan noita negetiivisia muutoksia, niin niitä sitten löytyy. Niinhän tuossa lainaamassasi artikkelissa on tehty, eikä siitä siis voi johtaa väittämiäsi johtopäätöksiä.

      Kyseisen tutkimuksen tarkoitushan oli etsiä niitä geneettisiä markkereita jotka altistavat tietyille sairauksille, kuten siinä tutkimuksessa itsessään lukeekin.

      Mitä hyödyllisiin mutaatioihin tulee, tässäpä oari esimerkkiä:

      Gene mutation defends against Alzheimer’s disease

      http://www.nature.com/news/gene-mutation-defends-against-alzheimer-s-disease-1.10984

      Double mutant gene eliminates malaria risk

      https://www.newscientist.com/article/dn1566-double-mutant-gene-eliminates-malaria-risk/


      • APP geeni sisältää selkeän CpG saarekkeen eli se on taipuvainen C--> T muutoksiin, joiden taustalla ovat epigeneettiset tekijät. Kyseinen muutos perustuu mekanismiin, eikä se siis ole satunnainen mutaatio.


      • The results suggest that having one copy of the HbC gene makes you 29 per cent less likely to get malaria.

        Melkein se lehmäkin lentää.


      • marathustra kirjoitti:

        Ja papua-uusiguinealaisten mutaatio, joka estää kuru-taudin puhkeamisen.
        http://www.mrc.ac.uk/news/browse/brain-disease-resistance-gene-could-offer-insights-into-cjd/

        Ja jälleen kyseinen SNP on yhdistetty muuttuneeseen proteiiniin. Todellisuudessa syy on vaihtoehtoisessa silmukoinnissa ja muuttunut metylaatiotasapaino on aiheuttanut geneettisen markkerin. Muutos edesauttaa sitä, että ihminen ei niin helposti sairastu Kuru-tautiin, muttei kokonaan sitä estä.

        Pelkkiä valheita jälleen evokeilta.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        The results suggest that having one copy of the HbC gene makes you 29 per cent less likely to get malaria.

        Melkein se lehmäkin lentää.

        Ja tämä oli sitten se pätkä josta tuon poimit:

        "The results suggest that having one copy of the HbC gene makes you 29 per cent less likely to get malaria, while receiving a copy from both parents cuts your risk by a whopping 93 per cent.

        The mutation does not stop you being infected with plasmodium, the single-celled parasite that causes malaria. Rather, HbC stops the parasite from gaining enough of a hold to cause any symptoms."

        Katsoppas, siinähän puhutaan mutaatiosta ja 93 prosenttisesta suojasta. Vääristelysi ja epigenetiikkafanituksesi ei muuta asiassa mitään ja on se ja sama mikä tuon mutaation on aiheuttanut. Tuo on joka tapauksessa hyödyllinen mutaatio ja osoittaa joka tapauksessa miten evoluutio toimii.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ja jälleen kyseinen SNP on yhdistetty muuttuneeseen proteiiniin. Todellisuudessa syy on vaihtoehtoisessa silmukoinnissa ja muuttunut metylaatiotasapaino on aiheuttanut geneettisen markkerin. Muutos edesauttaa sitä, että ihminen ei niin helposti sairastu Kuru-tautiin, muttei kokonaan sitä estä.

        Pelkkiä valheita jälleen evokeilta.

        "Ja jälleen kyseinen SNP on yhdistetty muuttuneeseen proteiiniin. Todellisuudessa syy on vaihtoehtoisessa silmukoinnissa ja muuttunut metylaatiotasapaino on aiheuttanut geneettisen markkerin. Muutos edesauttaa sitä, että ihminen ei niin helposti sairastu Kuru-tautiin, muttei kokonaan sitä estä.

        Pelkkiä valheita jälleen evokeilta."

        Nyt sitten osoitat tuolta tutkimuksesta missä siellä sanottiin mitä väitit, tai muussa tapauksessa sinä ja vain sinä esitit jälleen kerran valheita ja olit valehtelija, todistetusti.


      • Ihminen, joka ymmärtää molekyylibiologiasta enemmän kuin sinä, ei tarvitse artikkeleita kyetäkseen vastaamaan.

        On erittäin harhaanjohtavaa puhua mutaatioista tapauksissa, jotka perustuvat selkeästi solussa oleviin mekanismeihin. Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia. Toiseksi, olette älyllisesti liian laiskoja niitä tutkimaan ja selvittämään.

        Muistakaa, että DNA on suunniteltu luettavaksi ja kirjoitettavaksi järjestelmäksi. Tuskin muuten Microsoft olisi kehittämässä DNA:han perustuvaa tiedon tallennusjärjestelmää.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ihminen, joka ymmärtää molekyylibiologiasta enemmän kuin sinä, ei tarvitse artikkeleita kyetäkseen vastaamaan.

        On erittäin harhaanjohtavaa puhua mutaatioista tapauksissa, jotka perustuvat selkeästi solussa oleviin mekanismeihin. Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia. Toiseksi, olette älyllisesti liian laiskoja niitä tutkimaan ja selvittämään.

        Muistakaa, että DNA on suunniteltu luettavaksi ja kirjoitettavaksi järjestelmäksi. Tuskin muuten Microsoft olisi kehittämässä DNA:han perustuvaa tiedon tallennusjärjestelmää.

        "Ihminen, joka ymmärtää molekyylibiologiasta enemmän kuin sinä, ei tarvitse artikkeleita kyetäkseen vastaamaan."

        Ei varmaankaan, mutta sinä et ole sellainen ihminen joka tajuaisi asiasta yhtään mitään, kuten olet koko ajan täällä todistanut.

        "On erittäin harhaanjohtavaa puhua mutaatioista tapauksissa, jotka perustuvat selkeästi solussa oleviin mekanismeihin."

        Kas kun niistä puhuvat nyt ihan oikeat asiantuntijat jotka ymmärtävät molekyylibiologiaa ja he puhuvat mutaatioista siksi että ne ovat mutaatioita. Ja jos muuta väität, niin antaa tulla lähdeviitteitä ja lainauksia. Siis ihan oikeita, ei vain vääristelyjäsi.

        "Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia."

        Hyvä kun muistutit, tuosta tulikin mieleeni että pitääkin lisätä tuonne yhteenvetoketjuuni tämä ketju siitä miten te kretut yritätte temppuilla jollain suunnittelun käsitteellä jota ette kykene määrittelemään (kuten ette kykene määrittelemään informaatiotakaan):

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14160540/mita-ei-ole-suunniteltu

        "Toiseksi, olette älyllisesti liian laiskoja niitä tutkimaan ja selvittämään."

        Ajattelit sitten jälleen osoittaa miten törkeästi käyttäydyt tutkijoita kohtaan, jotka tekevät nuo tutkimukset ja saavat mainitut tulokset. Kumpiko on älyllistä laiskuutta, se että joku ihan oikeasti tutkii ja löytää esim. mainitut mutaatiot, vai se että joku halvatun kretu vääristelee niitä edes lukematta niitä kokonaan?

        "Muistakaa, että DNA on suunniteltu luettavaksi ja kirjoitettavaksi järjestelmäksi."

        Muistamme kyllä tuonkin huvittavan ja muiden harhojesi kanssa ristiriitaisen harhasi.

        "Tuskin muuten Microsoft olisi kehittämässä DNA:han perustuvaa tiedon tallennusjärjestelmää."

        Vastaavasti kun atomit oli tietysti suunniteltu atomipommin rakentamista varten?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ihminen, joka ymmärtää molekyylibiologiasta enemmän kuin sinä, ei tarvitse artikkeleita kyetäkseen vastaamaan.

        On erittäin harhaanjohtavaa puhua mutaatioista tapauksissa, jotka perustuvat selkeästi solussa oleviin mekanismeihin. Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia. Toiseksi, olette älyllisesti liian laiskoja niitä tutkimaan ja selvittämään.

        Muistakaa, että DNA on suunniteltu luettavaksi ja kirjoitettavaksi järjestelmäksi. Tuskin muuten Microsoft olisi kehittämässä DNA:han perustuvaa tiedon tallennusjärjestelmää.

        Olen ROT kertonut sinulle, että metyyli-CpG -sidosproteiinin kiinnittyminen metyloituneeseen saarekkeeseen voi säädellä sitä, että samasta geenistä voidaan tuottaa erilaisia esi-mRNA-molekyylejä ja vaihtoehtoinen silmukointi voi toteutua eksonin ohituksella, intronin säilyttämisellä, vaihtoehtoisella 5´silmukointikohdalla, vaihtoehtoisella 3´silmukointikohdalla tai vastavuoroisesti toisensa poissulkevien eksonien muodossa.

        Tällä prosessointimekanismilla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä ei-synonyymisten substituutioiden kanssa, joiden seurauksena koodattava aminohappo muuttuu emäksen vaihtumisen takia. Et voi yrittää selittää havaittuja mutaatioita vaihtoehtoisen silmukoinnin seuraukseksi, koska siinä ei ole oikeasti mitään järkeä. Yhtä "järkevää" olisi väittää, ettei mäntämoottorissa laajeneva palamiskaasu työnnä todellisuudessa mäntää, vaan mekaaninen liike johtuu katalysaattorin keraamisesta kennostosta.

        Voisitko lopettaa tämän valheen toistamisen?


      • solon1 kirjoitti:

        Olen ROT kertonut sinulle, että metyyli-CpG -sidosproteiinin kiinnittyminen metyloituneeseen saarekkeeseen voi säädellä sitä, että samasta geenistä voidaan tuottaa erilaisia esi-mRNA-molekyylejä ja vaihtoehtoinen silmukointi voi toteutua eksonin ohituksella, intronin säilyttämisellä, vaihtoehtoisella 5´silmukointikohdalla, vaihtoehtoisella 3´silmukointikohdalla tai vastavuoroisesti toisensa poissulkevien eksonien muodossa.

        Tällä prosessointimekanismilla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä ei-synonyymisten substituutioiden kanssa, joiden seurauksena koodattava aminohappo muuttuu emäksen vaihtumisen takia. Et voi yrittää selittää havaittuja mutaatioita vaihtoehtoisen silmukoinnin seuraukseksi, koska siinä ei ole oikeasti mitään järkeä. Yhtä "järkevää" olisi väittää, ettei mäntämoottorissa laajeneva palamiskaasu työnnä todellisuudessa mäntää, vaan mekaaninen liike johtuu katalysaattorin keraamisesta kennostosta.

        Voisitko lopettaa tämän valheen toistamisen?

        "Et voi yrittää selittää havaittuja mutaatioita vaihtoehtoisen silmukoinnin seuraukseksi, koska siinä ei ole oikeasti mitään järkeä."

        Tuo on juuri sitä asiaa mitä en ROTin höpinöissä tajua lainkaan. Jos DNA:ssa on havaittu suoraan muutokset, niin millä ihmeen kretulogiikalla ROT voi kuvitella että ne muuttuisivat joksikin muuksi sillä että on olemassa esim. vaihtoehtoinen silmukointi?

        Esim. tässä avauksessaan ROT viittaa tutkimukseen joka osoittaa ihmisen genomin olevan täynnä variaatiota, siis ihan siellä emäsparien tasolla. Ja samaan aikaan tyyppi yrittää selitellä kuin sitä ei olisi olemassakaan ja toistelee lapsellisia höpinöitään noista muista evoluution mekanismeista, vieläpä niin että ne ikäänkuin olisivat toisensa poissulkevia.

        "Voisitko lopettaa tämän valheen toistamisen?"

        Ei ROT voi. Tuo valehtelu on mennyt jo niin patologiseksi että ROT ei vain voi.

        Ihan kajahtanutta toimintaa.


      • utti kirjoitti:

        "Et voi yrittää selittää havaittuja mutaatioita vaihtoehtoisen silmukoinnin seuraukseksi, koska siinä ei ole oikeasti mitään järkeä."

        Tuo on juuri sitä asiaa mitä en ROTin höpinöissä tajua lainkaan. Jos DNA:ssa on havaittu suoraan muutokset, niin millä ihmeen kretulogiikalla ROT voi kuvitella että ne muuttuisivat joksikin muuksi sillä että on olemassa esim. vaihtoehtoinen silmukointi?

        Esim. tässä avauksessaan ROT viittaa tutkimukseen joka osoittaa ihmisen genomin olevan täynnä variaatiota, siis ihan siellä emäsparien tasolla. Ja samaan aikaan tyyppi yrittää selitellä kuin sitä ei olisi olemassakaan ja toistelee lapsellisia höpinöitään noista muista evoluution mekanismeista, vieläpä niin että ne ikäänkuin olisivat toisensa poissulkevia.

        "Voisitko lopettaa tämän valheen toistamisen?"

        Ei ROT voi. Tuo valehtelu on mennyt jo niin patologiseksi että ROT ei vain voi.

        Ihan kajahtanutta toimintaa.

        "Tuo on juuri sitä asiaa mitä en ROTin höpinöissä tajua lainkaan."

        En minäkään ole sitä ymmärtänyt missään vaiheessa, joten samassa veneessä ollaan.

        "Ei ROT voi. Tuo valehtelu on mennyt jo niin patologiseksi että ROT ei vain voi."

        Eiköhän kysymykseni ollut enemmän sarkastista retoriikkaa kuin todellinen pyyntö :)


      • DRHouse
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        APP geeni sisältää selkeän CpG saarekkeen eli se on taipuvainen C--> T muutoksiin, joiden taustalla ovat epigeneettiset tekijät. Kyseinen muutos perustuu mekanismiin, eikä se siis ole satunnainen mutaatio.

        Niin, epigeneesikin on osa evoluutiota. Satunnainen mutaatiokin on mekanismi, luulisi sinun sen verran tajuavan.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ihminen, joka ymmärtää molekyylibiologiasta enemmän kuin sinä, ei tarvitse artikkeleita kyetäkseen vastaamaan.

        On erittäin harhaanjohtavaa puhua mutaatioista tapauksissa, jotka perustuvat selkeästi solussa oleviin mekanismeihin. Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia. Toiseksi, olette älyllisesti liian laiskoja niitä tutkimaan ja selvittämään.

        Muistakaa, että DNA on suunniteltu luettavaksi ja kirjoitettavaksi järjestelmäksi. Tuskin muuten Microsoft olisi kehittämässä DNA:han perustuvaa tiedon tallennusjärjestelmää.

        >Mutta teille evokeille se on tietysti sama koska teidän älykkyysosamäärällänne ette kykene erottamaan toisistaan satunnaisia virheitä ja mekanismiin perustuvia tarkoituksellisia muutoksia.

        Kaikki tässä siteeratut tutkimukset ovat kylläkin evokkien eikä kreationistien tekemiä...


      • höpötihöpöti
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ja jälleen kyseinen SNP on yhdistetty muuttuneeseen proteiiniin. Todellisuudessa syy on vaihtoehtoisessa silmukoinnissa ja muuttunut metylaatiotasapaino on aiheuttanut geneettisen markkerin. Muutos edesauttaa sitä, että ihminen ei niin helposti sairastu Kuru-tautiin, muttei kokonaan sitä estä.

        Pelkkiä valheita jälleen evokeilta.

        Eikä sitä voi sanoa evoluutioksi kun joku on erilainen kuin muut. Kaikkihan me olemme erilaisia! Ei Paavo muutu miksikään.


      • näinontosi
        solon1 kirjoitti:

        "Tuo on juuri sitä asiaa mitä en ROTin höpinöissä tajua lainkaan."

        En minäkään ole sitä ymmärtänyt missään vaiheessa, joten samassa veneessä ollaan.

        "Ei ROT voi. Tuo valehtelu on mennyt jo niin patologiseksi että ROT ei vain voi."

        Eiköhän kysymykseni ollut enemmän sarkastista retoriikkaa kuin todellinen pyyntö :)

        Solonissa ei tapahdu evoluutiota. Pelkkää rappeutumista vain.


      • >Gene mutation defends against Alzheimer’s disease

        Tämä onkin metka mutaatio, sillä vailla todella tehoavaa hoitoa alzheimer on elintasovaltioiden vittumaisimpia vitsauksia. Itse Jeesuskaan ei taikavoimillaan pysty alzheimeria parantamaan – toisin sanoen en ole kuullut yhdestäkään parantajapastorista joka olisi kehdannut väittää kenenkään parantuneen minkäänlaisesta dementiasta ainoassakaan herätyskokouksessa.

        Muistisairauksilla ei pysty mitenkään huijaamaan, kun tärkeintä elementtiä eli potilaan mieltä ei saada touhuun mukaan eikä "riivaajahenkeä" näin voida "ajaa pois".


      • höpötihöpöti kirjoitti:

        Eikä sitä voi sanoa evoluutioksi kun joku on erilainen kuin muut. Kaikkihan me olemme erilaisia! Ei Paavo muutu miksikään.

        Evoluutio ei todellakaan ole sitä että lajin yksilö muuttuu elinaikanaan muuten kuin kasvamalla aikuiseksi.


    • uskopoistyhmäpää

      Voi kuule lapsi kun se menee niin että tarvitaan 150 miljardia vuotta siihen että hyödyllinen mutaatio saa niin paljon kavereita että makroevoluutio tapahtuu. Niin hidasta, siis lähes uskomattoman hidasta on evoluution toiminta tänä päivänä. Et siis voi havaita sitä vaan sinun on uskottava siihen koska meitä lajeja kuitenkin on niin monia.

      • usko.mihin.uskot

        Lapsellinen trolli on lapsellinen trolli. Kuusituhatta vuotta vanha maailma on suhteellisesti vielä paljon enemmän pielessä kuin tuo 150 miljardia vuotta.


      • usko.mihin.uskot kirjoitti:

        Lapsellinen trolli on lapsellinen trolli. Kuusituhatta vuotta vanha maailma on suhteellisesti vielä paljon enemmän pielessä kuin tuo 150 miljardia vuotta.

        Tosin jyrbä on sen verran pikkasen osoittanut ajattelukykyä, että hän ei hirttäydy tuhansien vuosien ikäiseen maailmaan vaan pitää Tellusta paljon vanhempana. Inehmo kyllä loihdittiin esiin hänen papereissaan noin 6000 vuotta takaperin jos oikein muistan.


    • persoona_vai_materia

      Perinnöllisiä sairauksia on tuhansia kertoja enemmän kuin muutama tunnettu hyödyllinen mutaatio. Se osoittaa vääjäämättä, että ihmiskunnan perimä rappeutuu. Jokaisella meistä on muutama, jopa kymmeniä lievästi haitallisia mutaatiota enemmän kuin vanhemmillamme.

      • n.e.liö

        Ennen vedenpaisumusta tosiaan ihmiset elivät vanhoiksi kuin tammi. Parhaimmillaan lähet tuhatvuotiaiksi. Aadamikin oli varmasti todella terve vielä. Mutta synnnin seuraukset alkoivat näkyä ihmisten terveydessäkin. Aivan samalla lailla kuin narkomaanin terveydessä alkaa synnintekeminen vaikuttaa, alkoi se vaikuttaa koko ihmiskunnassa.


      • hphpihp
        n.e.liö kirjoitti:

        Ennen vedenpaisumusta tosiaan ihmiset elivät vanhoiksi kuin tammi. Parhaimmillaan lähet tuhatvuotiaiksi. Aadamikin oli varmasti todella terve vielä. Mutta synnnin seuraukset alkoivat näkyä ihmisten terveydessäkin. Aivan samalla lailla kuin narkomaanin terveydessä alkaa synnintekeminen vaikuttaa, alkoi se vaikuttaa koko ihmiskunnassa.

        Voisko joku kretu vihdoin antaa järkevän vastauksen siihen miksei yli kymmenissä vuosissa laskettavia elinikiä ole löytyny yhdestäkään ihmisfossiilista ikinä missään? Kai siihen joku syy on? Kai te oikeesti ymmärrätte kuinka naurettavaa on uskoa että joskus ihmiset ois eläny satoja vuosia...


      • nosiksi
        hphpihp kirjoitti:

        Voisko joku kretu vihdoin antaa järkevän vastauksen siihen miksei yli kymmenissä vuosissa laskettavia elinikiä ole löytyny yhdestäkään ihmisfossiilista ikinä missään? Kai siihen joku syy on? Kai te oikeesti ymmärrätte kuinka naurettavaa on uskoa että joskus ihmiset ois eläny satoja vuosia...

        Iänmäärityksiä ei tehdä fossiileista.


      • hphpihp
        nosiksi kirjoitti:

        Iänmäärityksiä ei tehdä fossiileista.

        Tietenkin ihmisfossiileista selvitetään samalla sukupuoli ja suuntaa antava kuolinikä mm. hampaiden perusteella.


      • K_uutio
        n.e.liö kirjoitti:

        Ennen vedenpaisumusta tosiaan ihmiset elivät vanhoiksi kuin tammi. Parhaimmillaan lähet tuhatvuotiaiksi. Aadamikin oli varmasti todella terve vielä. Mutta synnnin seuraukset alkoivat näkyä ihmisten terveydessäkin. Aivan samalla lailla kuin narkomaanin terveydessä alkaa synnintekeminen vaikuttaa, alkoi se vaikuttaa koko ihmiskunnassa.

        Niin,nuo lähes tuhat vuotta eläneet esi-isät saatiin siten,että muinaiset klaanit välittivät perimätietoa sukupolvelta toiselle nuotiotarinoina.
        Nyt on muistettava,että varhaisimmat ajanlaskut perustuivat KUUKAUSI-kalenteriin.
        Joten tuhat jaettuna kahdellatoista onkin noin kahdeksankymmentäkolme vuotta.




      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Mutta ei helluntaiseurakunnassa.

        Oho, olin ihan väärässä asiayhteydessä linkkeineni, mutta veli todisti väkevästi.

        Noh, mitä ihan tosissaan tulee väärässä asiayhteydessä oloon, niin luin vain iänmäärityksen käsitteen ja ajattelin, että kyse on taas materiaalien ajoitusmenetelmistä (joiden synonyymina iänmääritystä niin usein käytetään). Kyse näköjään kuitenkin oli eläneiden yksilöiden eliniän määrittämisestä fossiileista. Noh, kyllähän sitäkin voi tehdä:

        http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0015736862700940

        ...tosin sitäkään ei varmaankaan tehdä helluntaiseurakunnissa.


    • Muutantti

      Ihmisillä hyödyllisiä mutaatioita:

      *Useitakin mutaatioita hemoglobiinissa, jotka auttavat kestämään paremmin
      malariaa vastaan, kuten esim. sirppisolualleeli. HemoglobiiniC mutaatio
      jolla ei edes anemia tms. haittoja antaa myös resistenssin malariaa vastaan.

      *HIV-resistenssi AIDSia vastaan ihmisillä.
      Niillä joilla on mutantti alleeli CCR5-geenistä näyttää olevan
      vahva resistenssi HIV-1 virusta ja AIDSia vastaan. Homotsygootit yksilöt
      ovat HIV ja AIDS resistenttejä. Mutaatio samanlaisessa geenissä näyttää
      suojaavan Pasteurella Pestis bakteeria vastaan (rutto).

      *Laktoositoleranssi. Ihmiskunnan enemmistö ei pysty aikuisena käyttämään
      lehmänmaitoa ravinnoksi. Intiaanit, afrikkalaiset,
      Välimeren ihmiset, aasialaiset, erikoisesti thaimaalaiset omaavat
      vain l1l2 laktaasialleelit, jotka estävät maitosokerin hyväksikäytön
      aikuisena tehden heidät sairaaksi, jos maitoa juovat (ripuli ja vatsakivut).
      Jos haaveilet maitokahvista siellä joutunet tuomaan maidot mukanasi.
      Maatalousvaltaisessa Suomessa ja Ruotsissa on taas paljon L-alleelia,
      joita riittää genomissa jo yksi kappale mahdollistamaan maidonjuonnin
      aikuisena. Täällä laktoositoleranssi on hyödyllinen ominaisuus.
      Nisäkkäillä tuo kyvyttämyys maidonjuontiin eli laktoosi-intoleranssi
      aikuisena on NORMAALI tilanne. Se auttaa vieroittamaan vauvan äidinmaidosta
      kiinteälle ruualle.

      *Vastustuskykyä ateroskleroosia vastaan. Italiassa lähellä Milanoa on
      löydetty ihmisiä, jotka eivät sairastu ateroskleroosiin,
      koska heillä on onnekkaasti esi-isällä tapahtunut suosiollinen
      apoliproteinA mutaatio. Tämä esi-isä, jolla syntyi tuo mutaatio on
      voitu identifioida.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      345
      4088
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2307
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      129
      1650
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      97
      1431
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1403
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      54
      1110
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1006
    Aihe