Mauno Mattila jahtaa

Maunoeksyttää

Mauno Mattila syyttää lähes kaikkia harhaoppiseksi ,niin varmasti yksi tuhannesta voi ollakkin. Harmi vain kun siinä sivussa satoja Jumalan palvelioita syytetään täysin aiheettomasti. Lisäksi hän levittää juoruja muka varmana tietämänä asiana joita hän ei tietenkään kerro esim "nämä ovat syyllistyneet seurakuntalaisten mukaan aviorikokseen,oi jos tietäisitte." ( Mitä raamattu sanoo juoruilusta )
Minusta tämä mies on täysin harhassa, hänen menestysteologia jahtinsa osoittaa jo hulluuden merkkejä. Ensin pidin häntä järkevänä, mutta seurattua hänen fb päivityksiä olen tullut täysin eri ajatuksiin.
Esim köyhän evankelista Timop Närhen jatkuva syyttäminen menestysteologiksi,vaikka Timo on mies joka antaa aikansa lisäksi lähes kaiken omaisuutensa apua tarvitseville.
Varokaa tämän pellen aiheettomia syyttöksiä.
Tämä mies ei tule koskaan löytämään paikkaansa missään seurakunnassa jos ei tee parannusta valheistaan,veikkaanpa että Vapaakirkostakin hänet erotetaan pian,ja sitten on vapaakirkon pastoritkin hänen mustalla listalla.
Vääjäämättä tulee mieleen saalistaja joka etsii saalistaan yön pimeydessä- ( Huomatkaa hänen facebuuk "profetaaliset" yö lähetykset. ?????
Tämän miehen "profetiat" ei kestä päivänvaloa. Mauno Mattila syyttää lähes kaikkia harhaoppiseksi ,niin varmasti yksi tuhannesta voi ollakkin. Harmi vain kun siinä sivussa satoja Jumalan palvelioita syytetään täysin aiheettomasti. Lisäksi hän levittää juoruja muka varmana tietämänä asiana joita hän ei tietenkään kerro esim "nämä ovat syyllistyneet seurakuntalaisten mukaan aviorikokseen,oi jos tietäisitte." ( Mitä raamattu sanoo juoruilusta )
Minusta tämä mies on täysin harhassa, hänen menestysteologia jahtinsa osoittaa jo hulluuden merkkejä. Ensin pidin häntä järkevänä, mutta seurattua hänen fb päivityksiä olen tullut täysin eri ajatuksiin.
Esim köyhän evankelista Timop Närhen jatkuva syyttäminen,vaikka Timo on mies joka antaa aikansa lisäksi lähes kaiken omaisuutensa apua tarvitseville.
Varokaa tämän pellen aiheettomia syyttöksiä.
Vaan ovat kateran miehen tuotoksia. Jos yrität koetella häntä hän poistaa kommentit välittömästi. Muutaman nettipersoonan hän on saanut jo käännytettyä harhaan. Koska tämä mies syyttää teidän seurakuntaan ?

70

491

  Vastaukset

   • Mauno olet valekristitty. Olet tehnyt työtä paholaiselle ja tehnyt "valeparannuksen". Nyt olet kulkemassa samoja jalanjälkiä kuin Petri Paavola. Paavola on tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa ja ei pelastu taivaaseen. http://keskustelu.suomi24.fi/t/14404878/petri-paavola-pilkkasi-pyhaa-henkea

    Nyt olet keksinyt eksytyksen paljastaminen ja löytänyt Seinäjoelta eksytystä. Niin sinunkin uusimmista kirjoituksista on löydetty eksytystä ja hyvin vakavaa, josta on erillinen keskustelu käynnissä. Olet suuri huijari, josta on syytä varoittaa suurilla kirjaimilla. Sinuun Mauno Mattila ei voi luottaa.


   • Ei Närhi itselleen rahoja kerännyt. Sali oli aivan täysi niin sateetlähetä kokousten historian suurin kolehti on voinut hyvinkin tullakin.


   • klkjljlkjlkjljljk kirjoitti:

    Mauno olet valekristitty. Olet tehnyt työtä paholaiselle ja tehnyt "valeparannuksen". Nyt olet kulkemassa samoja jalanjälkiä kuin Petri Paavola. Paavola on tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa ja ei pelastu taivaaseen. http://keskustelu.suomi24.fi/t/14404878/petri-paavola-pilkkasi-pyhaa-henkea

    Nyt olet keksinyt eksytyksen paljastaminen ja löytänyt Seinäjoelta eksytystä. Niin sinunkin uusimmista kirjoituksista on löydetty eksytystä ja hyvin vakavaa, josta on erillinen keskustelu käynnissä. Olet suuri huijari, josta on syytä varoittaa suurilla kirjaimilla. Sinuun Mauno Mattila ei voi luottaa.

    Sinuun ei voi luottaa, olet julistanut kadotustuomion Petri Paavolalle. Sinulla ei ole tuomiovalta, vain Jumala näkee sydämeen.


   • Eli tarkoitatko että kymmenyksen maksaminen on menestysteologiaa?
    Voisiko enempää väärässä olla?
    Se on kumma paikka tuo raha monelle. Ei tunnu missään ostaa kalliita kännyköitä, vaatteita tms, mutta kun pitäisi antaa rahaa Jumalan valtakunnan edistämiseksi, syytetään menestysteologiasta.
    Miksi haluatte pitää mammonasta kiinni niin lujaa?
    Onko parempaa paikkaa sijoittaa kymmenyksenä tai uhrata, kuin seurakunta joka vie Jumalan sanaa eteenpäin?


   • Elikä tuon näköinen oli siis ilmeisesti Timo Närhi. Kiitän videolinkinsä. Tuollainen on eksytystä mitä puhuja siinä harjoitti. Toivottavasti ihmiset ottaisivat uskon vastaan ja oppisivat erottamaan tuollaiset.
    Mattilalla on ollut sen sijaan varsin hyvää opetusta, mitä olen nähnyt.


   • AntakaaIlolla kirjoitti:

    Eli tarkoitatko että kymmenyksen maksaminen on menestysteologiaa?
    Voisiko enempää väärässä olla?
    Se on kumma paikka tuo raha monelle. Ei tunnu missään ostaa kalliita kännyköitä, vaatteita tms, mutta kun pitäisi antaa rahaa Jumalan valtakunnan edistämiseksi, syytetään menestysteologiasta.
    Miksi haluatte pitää mammonasta kiinni niin lujaa?
    Onko parempaa paikkaa sijoittaa kymmenyksenä tai uhrata, kuin seurakunta joka vie Jumalan sanaa eteenpäin?

    Tässä linkki kymmenyksistä, osaat varmaan englantia

    The Bible Does NOT Teach Tithing, Kymmenykset ei kuulu enää Uuteen Testamenttiin.

    Teidän pastorinne ovat ammatti valehtelijoita.

    https://www.youtube.com/watch?v=j339i8SwUy0

    PPS Löytyy muitakin videoita, kymmenyksistä.

    Tässä linkissä, https://www.youtube.com/watch?v=YCkj1L3byj0

    Kymmenykset eivat kuulu enää tämän päivän asiaan.

    These Pastors Are Wrong! Malachi 3:10 Tithing is Not For Today (Clip #2)

    Kun nämä ja muut katson läpi, niin opit tuntemaan seurakuntasi valehtelijat. Pastorit.


  • Mauno Mattila on Herran asialla.
   Aloittajan tarkoitus on vain mustamaalata häntä, mutta se on täysin turhaa, koska Herra on hänen kanssaan.
   Mauno Mattilan opetukset ovat järjestään Raamatun raittiin ja terveen opin mukaisia ja siksi menestysteologit, torontolaiset ja uusapostolit eivät voi häntä sietää piikkinä heidän lihassaan.
   Mauno Mattila on nyt astunut joidenkin omasta mielestään isokenkäisten varpaille, ja koska häntä ei voida vaientaa Raamatullisin perustein, joudutaan käyttämään likaisia temppuja, kuten epätoivoiset yritykset mustamaalata häntä.
   Mutta mitään vaikutusta niillä ei tule olemaan, koska Jumala tulee kaiken parjaamisenkin myötävaikuttamaan Mauno Mattilan siunaukseksi.
   Mattilalla on paljon esirukoilijoita, jotka kantavat häntä jatkuvasti Herran kasvojen eteen, pyytäen hänelle siunausta ja varjellusta Isältä poikansa Jeesuksen nimessä.
   Aamen.

   • Kiitän Herra esirukouksista ja niistä vanhurskaista, jotka eivät ole vaienneet.

    Jokainen, joka on videoitani, kirjoituksiani ja puheita kuullut, tietää ennen umpimähkään kaikkea mikä liikkuu, vaan tarkkalaukauksilla Jumalan Sanan luodeilla vain ja yhtä sotajoukkoa, johon kuuluvat amerikkalaiset menestysteologian tuojat, uusapostolisen (NAR) liikkeen tuojat ja torontolaisen vieraan hengen tuojat. Näiden tuleekin peljätä, mutta ei MM vaan Jeesus Kristusta, joka tuomitsee elävät ja kuolleet.

    Jeesus ei lupaa meille menestystä suhteessa maailmaan, vaan menestystä suhteesssa Jumalaan. Ne jotka rikastua tahtovat, lankeavat moniin eksytyksiin - minä sen tiedän jos kuka TV7 osakkaana ja sinne tuhansia euroja kylväneenä siunauksien perässä. Jumala ei opeta kylvämään, että olisimme kapitalistisia sijoittajia, vaan tekemään sen rakkaudesta Kristukseen odottamatta mitään tässä ajassa takaisin.

    Jos elämme mammonasta, kuolemme kun tuo epäjumala tulee murtumaan ja silloin tulemme näkemään, mitkä siemenet olivat kylvetty kalliolle ja mitkä hyvään maaha.

    "Mikä kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja heti ottaa sen ILOLLA VASTAAN; mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus tai VAINO SANAN TÄHDEN, niin hän heti LANKEAA POIS." - Matteus 13:20-21

    Ystävä, ota ristisi, kiellä itsesi ja seuraa Jeesusta Kristusta.


   • Et antanut uhriasi seurakunnalle,vaan omaa etua tavoitellen tv7 :lle. Annoit liiastasi et halusta viedä sanomaa eteenpäin. Tämä erottaa Timo Närhen ja Mauno Mattilasta . Timo antaa ensin Jumalalle ja Mauno liiastansa omien mieltymysten mukaan.


   • Omatmieltymykset kirjoitti:

    Et antanut uhriasi seurakunnalle,vaan omaa etua tavoitellen tv7 :lle. Annoit liiastasi et halusta viedä sanomaa eteenpäin. Tämä erottaa Timo Närhen ja Mauno Mattilasta . Timo antaa ensin Jumalalle ja Mauno liiastansa omien mieltymysten mukaan.

    https://www.youtube.com/watch?v=3OYrgSomm68

    Tässä videossa Time Narhi Valehtelee.

    Ei tunne raamattua. On hän sitten hyvä mies tai ei.


  • Mauno Mattilalla on osa Jeesuksen seurakuntaruumiissa ja siinä hänellä on oma tärkeä tehtävänsä, johon itse Herra on hänet asettanut.
   Eli rautalangasta taivutettuna: Hänen ei tarvitse sen kummemmin löytää mitään muuta paikkaa seurakunnassa, kuin mikä hänellä jo on.
   Herra tulee käyttämään häntä vielä väkevästi oman tahtonsa mukaan, koska hän on antautunut kokosydämisesti palvelemaan Herraansa ja Vapahtajaansa.
   Jatkuva rukoukseni on, että Herra nostattaa seurakuntansa keskuudesta lisää hänen kaltaisiaan uskon sotureita, taistelemaan eksyttäviä harhaoppeja vastaan aseenaan Herran Sana ja Pyhä Henki.
   Herra siunaa ja varjele Mauno Mattilaa ja anna hänelle voimia, että hän jaksaisi, sekä taivaallista viisautta ja ymmärrystä opettaa ja jakaa Sinun Pyhää Sanaasi oikein, sekä julistamaan ristisi veren täyttä evankeliumia sielujen runsaaksi sadonkorjuuksi taivaallisiin laareihin.
   Rakas Jeesus, sinun ihanassa nimessäsi, Aamen.

  • Hyviä opetuksia, mutta onko tarkoitus toimia joka asiassa "totuuden torvena". Saattaa lopulla paisua ja nousta mielessään, täällä on kaikki totuus, muut toiset ovat väärässä. Tuskin Maunokaan ihan kaikkea täysin raamatullisesti ymmärtää.

   • Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä ne jotka eivät ota vastaan rakkautta totuuteen, Jumala itse sallii eksyttää. Minulle kävi noin, koska ajattelin että armo on tärkeintä ja ei sillä niin väliä mitenkä opettaa, kunhan se innostaa ja lisää uskoa. Ja näin menin menestysteologisiin oppeihin mukaan, niin että Patrick Tiainen kokouksessaan rukoili ja siunasi minut "Oulun apostoliksi". Ja tämäkö vielä lisää paisutti ja nosti minua ylös, yhä korkeammalle muita.

    Oulun apostolia minusta ei koskaan tullut, vaikka useat kehottivat perustamaan oman seurakunnan, vaan Jumala irrotti juuret noista epäterveista seurakunnista tuolla. Ja samalla vei minut myllytykseen, jossa Kristuksen todellinen armo totuudessa avautui. Ristin tie.

    Rukoile minun puolestani, etten paisuisi. Rukoile myös, että en menettäisi sitä, että pyrkisin terveeseen oppiin, kuten Raamattu kehottaa, sillä Paavali viimeisillä hengen vedoillaan varoitti tulevasta ajasta, jolloin ainoaksi synniksi tulee se, että joku pyrkii terveeseen oppiin - ei puhdasoppisuuteen johon meistä ei kukaan yllä - vaan olemaan totuudessa salatuimpaan saakka.

    Kysy itseltäsi, joka olet ollut pitkään helluntailainen, että rakastatko sinä totuuta? Rakastatko sinä Jumalan Sanaa, silloinkin kun Sanan tähden tulee vaino? Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?


   • Ingenjör_81 kirjoitti:

    Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä ne jotka eivät ota vastaan rakkautta totuuteen, Jumala itse sallii eksyttää. Minulle kävi noin, koska ajattelin että armo on tärkeintä ja ei sillä niin väliä mitenkä opettaa, kunhan se innostaa ja lisää uskoa. Ja näin menin menestysteologisiin oppeihin mukaan, niin että Patrick Tiainen kokouksessaan rukoili ja siunasi minut "Oulun apostoliksi". Ja tämäkö vielä lisää paisutti ja nosti minua ylös, yhä korkeammalle muita.

    Oulun apostolia minusta ei koskaan tullut, vaikka useat kehottivat perustamaan oman seurakunnan, vaan Jumala irrotti juuret noista epäterveista seurakunnista tuolla. Ja samalla vei minut myllytykseen, jossa Kristuksen todellinen armo totuudessa avautui. Ristin tie.

    Rukoile minun puolestani, etten paisuisi. Rukoile myös, että en menettäisi sitä, että pyrkisin terveeseen oppiin, kuten Raamattu kehottaa, sillä Paavali viimeisillä hengen vedoillaan varoitti tulevasta ajasta, jolloin ainoaksi synniksi tulee se, että joku pyrkii terveeseen oppiin - ei puhdasoppisuuteen johon meistä ei kukaan yllä - vaan olemaan totuudessa salatuimpaan saakka.

    Kysy itseltäsi, joka olet ollut pitkään helluntailainen, että rakastatko sinä totuuta? Rakastatko sinä Jumalan Sanaa, silloinkin kun Sanan tähden tulee vaino? Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?

    Pyysit rukoilemaan puolestasi, että Herra pitäisi sinut nöyränä ja että et paisuisi.

    Kokemuksesta sanon tämän sinulle veljeni.

    Rukoile itse se rukous ja anna Isälle lupa pitää sinut pienenä, niin Hän sen tekee kyllä.

    Siis Isämme tarvitsee meidän oman lupamme pitää meidät pienenä, ja sellaiseen sydämestä lähtevään rukoukseen Isä varmasti vastaa.

    Mutta varaudu sinä siihen, että Isä käyttää siihen pienenä pitämiseesi sellaisia keinoja, jotka eivät sinulle itsellesi sitten maistukkaan.

    Kerron tämän siis omasta kokemuksesta, ja vaikka on aika ajoin ollut jopa liian rankkaakin, niin silti en peruuttaisi sitä valtuutukseni antamista Isälle, vaan pitäydyn yhä siinä tiukasti, vaikka siis on ollut todella rankkaa välillä.

    Mutta Herra on ihmeellisesti varjellut minua eksytyksiltä, ja pienemmäksi vain on menty, ja nyt vihdoin alan tajuta Jumalan suuruuden ja oman pienuuteni ja kykenemättömyyteni ja avuttomuuteni itsessäni yhä selvemmin.

    2. Kor. 12:10 Sentähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä.

    Siunausta vielä sinulle veljeni !


   • Mikä sinua siinä Helluntailasuudessa kiehtoo että et pääse siitä eroon. Kritisoit liikettä ja sen oppeia vaikka et edes kuulu koko helluntailiikkeeseen.
    Kohdista vainosi vaikka vapaakirkkoon ja yritä vaikkuttaa siellä jos liikkeeseen kuulut. OLet ilmeisesti "wannabe" helluntailainen. Koska tiedät liikkeen opetukset ja arvot oikeaksi.


   • Kuuleppa ystävä.

    Mikään ei ole tuottanut niin paljon lopun ajan lahkoja kuin helluntalaisuus.

    Kaikilla lopun ajan lahkoilla on helluntalaisuuden merkit. Joillakin enemmän joillakin vähemmän.

    Tässä sinulle artikkeli, Helluntalaisuus, Affikkalainen heimo uskonto.

    Pentecost: West African Tribal Religion
    derkrash-at-yahoo-dot-com

    The critical juncture is Azusa Street where the white people’s experiment from Parham in Topeka Kansas met up with African American folk customs together in one congregation. After a period of melding these two things, they exploded across the world. The African tradition and the white tradition alone could not push it forward, but the melding of the two made for the perfect recipe to start a new religion. William Seymour, the son of a slave was the genius to put together this new religion. In West African religion you had the ancient belief of “the little me within the big me.” This “little me” was another person inside of someone that was in tuned to the spiritual and “came out” during spiritual times, which is where we get the term referring to African Americans as “soul” when we know that deep-felt feeling in their music and other customs. This “little me” in the West African tradition was the part of the person that got possessed with the spirit of animals, such as a bear. When the “little me” would get possessed with a particular animal, the person would become for a time acting like that animal.

    Now, transfer these West Africans into the American Christian context. Well, they no longer were possessed by a bear or a tiger, but by “Jesus.” This is where Pentecost inherited the African American traditions from Azusa Street. They “get the Holy Ghost,” or so they think, but it is a pagan ritual inherited form West Africa. This “little me” can be explained when Pentecostals go about their normal lives seemingly as normal people – or close to it. During times when the “anointing” comes upon them, they take on another personality and “speak under the authority of the Holy Ghost” like they are a different person. This is the inheritance of the African “little me” becoming possessed by a God, which is now Jesus instead of, say, a tiger.

    You can also see the great cultural inheritance of this African phenomenon in American music in things such as improvisation in Jazz and Rock where the person “just jams to the music” with another part of the musician just pulling music from the depths of his soul – the African “little me.” It is like another part of him playing the music without any notes or program. You can also see this cultural inheritance from African American entertainers when they just “break down” and become another person in their “groove” which makes them some of the finest entertainers in the world. Some white people can do this, but not many.

    I know some of this stuff because I grew up in a place where I could absorb elements of this culture by being in a predominantly black junior high school and being in the band where I picked up these musical techniques that had served me well as a Pentecostal musician. And I can tell you that the phenomenon of the “little me within the big me” is the key element to all of this stuff. The strange thing is that it is an inheritance of West African Tribal religion and custom. You can read about this in Harold Bloom’s book, “The American Religion” on Amazon.com if you are interested.

    Without the grafting of African American culture joining up with Parham’s tongues experiment in Topeka, there would be NO Pentecostal movement. Remember that William Seymour, the African American Azusa genius, was a student of Parham’s for a time, and took it exponentially further at Azusa Street to begin another religion.

    This is why you will see a shy little woman “come under the power of God” and start screaming, yelling, and shouting her hair down. The “Holy Ghost" supposedly intoxicates the “little me” inside her but in fact, they are really practicing West African tribal religions customs repackaged as Christianity.


   • Ingenjör_81 kirjoitti:

    Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä ne jotka eivät ota vastaan rakkautta totuuteen, Jumala itse sallii eksyttää. Minulle kävi noin, koska ajattelin että armo on tärkeintä ja ei sillä niin väliä mitenkä opettaa, kunhan se innostaa ja lisää uskoa. Ja näin menin menestysteologisiin oppeihin mukaan, niin että Patrick Tiainen kokouksessaan rukoili ja siunasi minut "Oulun apostoliksi". Ja tämäkö vielä lisää paisutti ja nosti minua ylös, yhä korkeammalle muita.

    Oulun apostolia minusta ei koskaan tullut, vaikka useat kehottivat perustamaan oman seurakunnan, vaan Jumala irrotti juuret noista epäterveista seurakunnista tuolla. Ja samalla vei minut myllytykseen, jossa Kristuksen todellinen armo totuudessa avautui. Ristin tie.

    Rukoile minun puolestani, etten paisuisi. Rukoile myös, että en menettäisi sitä, että pyrkisin terveeseen oppiin, kuten Raamattu kehottaa, sillä Paavali viimeisillä hengen vedoillaan varoitti tulevasta ajasta, jolloin ainoaksi synniksi tulee se, että joku pyrkii terveeseen oppiin - ei puhdasoppisuuteen johon meistä ei kukaan yllä - vaan olemaan totuudessa salatuimpaan saakka.

    Kysy itseltäsi, joka olet ollut pitkään helluntailainen, että rakastatko sinä totuuta? Rakastatko sinä Jumalan Sanaa, silloinkin kun Sanan tähden tulee vaino? Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?

    >>>Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?<<<

    Sana osoittaa uskovan Jumalan lapseksi.
    Jumalan lapsi on aina vanhurskas ja pyhä.
    Hän on Jumalan vanhurskauttama ja pyhittämä.
    Jumala ei epäonnistunut ristin työssään.
    Silloin Hän onnistui uskovansa vanhurskauttamisessa
    ja pyhittämisessä. Jeesus on noussut kuolleista
    meidän vanhurskauttamisemme tähden. Silloin jokainen
    Häneen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Sitäpaitsi uskova on uusi ihminen, uusi luomus
    Kristuksessa Jeesuksessa. Uusi luomus on aina vanhurskas
    ja pyhä. Muussa tapauksessa Jeesus epäonnistui ristin työssään.

    Sitten vielä lopuksi: Jeesus Kristus on tullut Jumalasta
    jokaiselle uskovalle lunastukseksi meidän entisestä syntisestä
    vaelluksestamme sekä meidän jokaisen vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi.
    Jeesus Kristus on uskovan vanhurskaus ja pyhitys. Tällä perustalla
    jokainen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Kuka uskaltaa väittää Jumalaa vastaan? Minä en!


  • Mattila on itsestään perkeleestä!Kauhistus Jumalan silmissä.Monien suusta olen kuullut hänen valheellisen yrityksen olla jotain,pelkkä pelle.

   • Kommenttisi kertoo jotain siitä, että onko Jumala saanut vaikuttaa sinussa rakkautta.


  • Taitaa täällä kirjoitella vain yksi tai kaksi Maunoon jotenkin katkeroitunutta ihmistä eri nimimerkeillä. Aina uutta ketjua aloitetaan ja pilkataan.

  • Uskomattomien pilkkaajien tapa on yrittää oikeaan totuudelliseen nuhteeseen vastata /kostaa valheellisella herjalla tyyliin, että tuo on pelkkä pelle, tuo ei ole mitään saanut aikaiseksi kunnollista, tuon kaikki tekemiset ja sanomiset ovat väärin jne.

   Kertoo projisoinnista ja mustavalkoistamisesta. Höperehtimisesta, että minä täällä täysin valkoinen ja nuo muut tuolla täysin mustia. Tässä teille lepopäivän ratoksi oikeasti mustavalkoista:

   https://www.youtube.com/watch?v=XPUIPrRFON8

   Pelastusta ei saada teoilla, Ef 2.
   Ja toki on nyt niin kuin aina hyvä mainita helluntailaisten eksytystä:

   http://keskustelu.suomi24.fi/t/14221336/helluntailaisten-eksytys-on

  • En ole koskaan kuullutkaan henkilöstä, mutta suhtaudun varauksella kaikkiin, joiden elämäntehtävä on muiden mustamaalaaminen. Muiden syntisten kivittäjien on hyvä muistaa, että tulee aika myös kerätä kivet. Millä tuomiolla tuomitset, sillä sinutkin tuomitaan.

   • Mauno Mattilan elämäntehtävä ei ole kenenkään mustamaalaaminen.
    Hän puhuu totuutta ja varoittaa meitä eksymästä valheen viettelyksiin.
    Mauno Mattilan vilpitön halu on se, että Raamattua opetetaan oikein eikä vääristellä Jumalan Sanaa.
    Jumalan Sana vääristäminen tuo aina mukanaan erilaisia oppiriitoja, jotka puolestaan hajottavat seurakuntaa.
    Tätä kaikkea vastaan taisteleminenko tekee Mauno Mattilasta "täyshuijarin", "väärän profeetan" ja "perkeleen sikiön"?
    Silloinhan paholaisen valtakunta on noussut itseään vastaan.
    Voi teitä sokeat, kun ette osaa erottaa totuutta valheesta.
    Teidän Jumalan palvelijaa pilkkaavien sanojenne saastainen löyhkä nousee itsensä Kaikkivaltiaan Jumalan Pyhyyttä kunniaa vastaan ja saa aikaan Jumalan vanhurskaan ja oikean tuomion kaikkea vääryyttä ja saastaisuutta ja niiden harjoittajia kohtaan, mikäli eivät tee parannusta silloin, kun vielä on armon aika.

    Jos havaitsette Mauno Mattilan opetuksissa jatakin, joka poikkeaa Raamatun totuudesta, teette oikein, jos osoitatte sen todeksi Raamatun valossa.
    Kaikki muu on pelkkää panettelua ja väärän todistuksen antamista lähimmäisestä, josta joutuu Raamatun mukaan aikanaan tekemään tiliä Jumalan kasvojen edessä. Tämä on hyvä aina muistaa.


   • Juoruilu ja perättömät väitteet ovat Mauno Mattilan tavaramerkkejä. Siinä tarpeeksi osoitusta raamatun mukaan. Mauno kertoo eteenpäin juoruja jolla ei ole mitään todisteita muuta kuin rttä hänen kotipiirissä joku kertoi kuulleensa. Kun mies yrittää omin voimin päästä tavoitteeseensa ei siinä keinoja kaihdeta.


   • Jaakko2524 kirjoitti:

    Mauno Mattilan elämäntehtävä ei ole kenenkään mustamaalaaminen.
    Hän puhuu totuutta ja varoittaa meitä eksymästä valheen viettelyksiin.
    Mauno Mattilan vilpitön halu on se, että Raamattua opetetaan oikein eikä vääristellä Jumalan Sanaa.
    Jumalan Sana vääristäminen tuo aina mukanaan erilaisia oppiriitoja, jotka puolestaan hajottavat seurakuntaa.
    Tätä kaikkea vastaan taisteleminenko tekee Mauno Mattilasta "täyshuijarin", "väärän profeetan" ja "perkeleen sikiön"?
    Silloinhan paholaisen valtakunta on noussut itseään vastaan.
    Voi teitä sokeat, kun ette osaa erottaa totuutta valheesta.
    Teidän Jumalan palvelijaa pilkkaavien sanojenne saastainen löyhkä nousee itsensä Kaikkivaltiaan Jumalan Pyhyyttä kunniaa vastaan ja saa aikaan Jumalan vanhurskaan ja oikean tuomion kaikkea vääryyttä ja saastaisuutta ja niiden harjoittajia kohtaan, mikäli eivät tee parannusta silloin, kun vielä on armon aika.

    Jos havaitsette Mauno Mattilan opetuksissa jatakin, joka poikkeaa Raamatun totuudesta, teette oikein, jos osoitatte sen todeksi Raamatun valossa.
    Kaikki muu on pelkkää panettelua ja väärän todistuksen antamista lähimmäisestä, josta joutuu Raamatun mukaan aikanaan tekemään tiliä Jumalan kasvojen edessä. Tämä on hyvä aina muistaa.

    Mutta, huomioippa. Jos ihminen lähtee sille tielle, jossa etsii väärää opetusta, niin saa joka päivä tehdä opetusvideon. Uskonnollisuuden ilmentymä onkin väärä opetus.
    Niin, punainen lanka edelleen on, miten vain ja ainostaan oikean opetuksen tutkiminen ja sen parissa oleminen kasvattaa ihmisen sisintä.

    Jos kirvesmies kouluttautuu tutkimalla miten rakennat talon väärin,- niin koskaan hän ei tule omaksumaan oikeaa rakennustapaa.

    Mutta,- ymmärrän näitä väärien oppien opettajia, koska väärien oppien opetaminen palvelee lihallisen ihmisen mieltä. Tuo mielihyvää ihmiselle. Olla oikeassa väärän opetuksen tumisessa.

    Niin, sitä ihmettelen eniten,- miten nämä opettajat kuvittelevat, ettei muut ihmiset ymmärrä ja tiedosta väärää opetusta eli vain he ovat ainutlaatuisesti näkemässä väärät ilmiöt. Niin,- Öllölän mummokin tiedostaa, mutta sivuuttaa ne hetimiten eli asia ei saa jalansijaa hänessä.

    13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
    14. Hän on MINUT KIRKASTAVA /minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.


   • Maunojuoruaa kirjoitti:

    Juoruilu ja perättömät väitteet ovat Mauno Mattilan tavaramerkkejä. Siinä tarpeeksi osoitusta raamatun mukaan. Mauno kertoo eteenpäin juoruja jolla ei ole mitään todisteita muuta kuin rttä hänen kotipiirissä joku kertoi kuulleensa. Kun mies yrittää omin voimin päästä tavoitteeseensa ei siinä keinoja kaihdeta.

    Haluat vain mustamaalata Maunoa.

    Se satuttaa kuitenkin enemmän Jeesusta, koska Mauno on osa Kristuksen ruumista.

    Olen täysin vakuuttunut, että Mauno on rehti mies, joka ei halua puhua vastoin totuutta.
    Hän perustelee asiat Raamatun sanalla, ja muutenkin esittää useimmiten varsin pitävät todisteet sanojensa vakuudeksi.

    Mutta ethän sinä mitään todisteita usko, koska olet sokea näkemään ja ymmärtämään totuutta.

    Tämän maailman ruhtinas on sokaissut nurjan mielesi, koska olet antanut sen tapahtua ja levität itse valheellisia juoruja ja annat väärän todistuksen lähimmäisestäsi.

    Mauno seisoo lujasti Kristuskalliolla ja tieltä hän ei tule eksymään niin kauan, kun hän luottaa Totuuden Sanaan, jota hän myös oikein opettakoon ja jakakoon kaikille, jotka omaavat rakkauden Totuuteen.

    Herra siunatkoon ja varjelkoon Mauno Mattilaa ja antakoon hänelle lisää taivaallista viisautta ja ymmärrystä, jota hän tulee jatkossakin tarvitsemaan, sillä nurja on tämä sukupolvi, kun se on suurimmaksi osaksi kääntänyt selkänsä Hänelle, joka on kaiken kiitoksemme ja kunnioituksemma arvoinen, uhrattuaan itsensä meidän edestämme.


   • markkulievonen kirjoitti:

    Mutta, huomioippa. Jos ihminen lähtee sille tielle, jossa etsii väärää opetusta, niin saa joka päivä tehdä opetusvideon. Uskonnollisuuden ilmentymä onkin väärä opetus.
    Niin, punainen lanka edelleen on, miten vain ja ainostaan oikean opetuksen tutkiminen ja sen parissa oleminen kasvattaa ihmisen sisintä.

    Jos kirvesmies kouluttautuu tutkimalla miten rakennat talon väärin,- niin koskaan hän ei tule omaksumaan oikeaa rakennustapaa.

    Mutta,- ymmärrän näitä väärien oppien opettajia, koska väärien oppien opetaminen palvelee lihallisen ihmisen mieltä. Tuo mielihyvää ihmiselle. Olla oikeassa väärän opetuksen tumisessa.

    Niin, sitä ihmettelen eniten,- miten nämä opettajat kuvittelevat, ettei muut ihmiset ymmärrä ja tiedosta väärää opetusta eli vain he ovat ainutlaatuisesti näkemässä väärät ilmiöt. Niin,- Öllölän mummokin tiedostaa, mutta sivuuttaa ne hetimiten eli asia ei saa jalansijaa hänessä.

    13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
    14. Hän on MINUT KIRKASTAVA /minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

    Totean tähän vain sen, että aika useat ihmiset ovat näissä väärissä opetuksissa kiinni. Eli ei ole jokaisen kohdalla mikään hälytyskello soinut. Ei raamattu turhaan varoita eksytyksestä. Kyllä uskovat tarvitsevat näissä asioissa vähän herättelyä ja sitä että joku vähän potkii ajattelemaan itse ja kyseenalaistamaankin asioita. Tottakai monet itsekin ymmärtävät ja tuntevat hengessä mikä on väärää, eivätkä eksy. Itsekin olen joskus nuorena uskovana ihmetellyt jossain tilaisuudessa, että olenko todella ainut joka huomaa tässä jotain outoa. Luotin kuitenkin siihen mitä tunsin ja myöhemmin selvisikin, että tilaisuus oli erään torontolaisuutta ihailevan seurakunnan järjestämä ja tilaisuudessa puhuneen julistajan omassa elämässä olikin aikamoista syntiä taustalla. Mutta tässäkin taas se toinen puoli. Paljon oli ihmisiä paikalla jotka eivät huomanneet mitään väärää.


   • markkulievonen kirjoitti:

    Mutta, huomioippa. Jos ihminen lähtee sille tielle, jossa etsii väärää opetusta, niin saa joka päivä tehdä opetusvideon. Uskonnollisuuden ilmentymä onkin väärä opetus.
    Niin, punainen lanka edelleen on, miten vain ja ainostaan oikean opetuksen tutkiminen ja sen parissa oleminen kasvattaa ihmisen sisintä.

    Jos kirvesmies kouluttautuu tutkimalla miten rakennat talon väärin,- niin koskaan hän ei tule omaksumaan oikeaa rakennustapaa.

    Mutta,- ymmärrän näitä väärien oppien opettajia, koska väärien oppien opetaminen palvelee lihallisen ihmisen mieltä. Tuo mielihyvää ihmiselle. Olla oikeassa väärän opetuksen tumisessa.

    Niin, sitä ihmettelen eniten,- miten nämä opettajat kuvittelevat, ettei muut ihmiset ymmärrä ja tiedosta väärää opetusta eli vain he ovat ainutlaatuisesti näkemässä väärät ilmiöt. Niin,- Öllölän mummokin tiedostaa, mutta sivuuttaa ne hetimiten eli asia ei saa jalansijaa hänessä.

    13. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
    14. Hän on MINUT KIRKASTAVA /minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.

    Ei tässä maailmanajassa tarvitse etsiä väärää opetusta. Sitä alkaa tulla jo lähes kaikkialla vastaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa ja millä vauhdilla?

    Pyhä Henki puhuu uskovalle nimenomaan Raamatun sanan kautta.
    Uskovat eivät nykyaikana lue enää kovinkaan paljon Raamattua, ja siksi heidän hengelliset aistinsa eivät ole harjaantuneet erottamaan oikeaa opetusta Raamatun vastaisesta opetuksesta. Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan.

    TV7 on valitettavasti hapatettu torontolaisuudella, uusapostolisuudella ja menestysteologialla. Siksi rukoilen, toivon ja odotan, että siellä tapahtuisi täydellinen puhdistus kaikesta sellaisesta, mikä ei ole Herramme ja Vapahtajamme mielen ja tahdon mukaista. Uskon, että jokainen aidosti uudestidyntynyt Jumalan lapsi voi yhtyä tähän rukoukseeni.
    Nykyisellään TV7:n kautta kylvetään lustetta enemmän kuin hyvää siementä.
    Jumala siunaa vain hyvän siemenen kylvön antamaan hyvän sadon.
    Lusteen kylvämisestä ei voi seurata todellista Pyhän Hengen herätystä.
    Se pikemminkin tukahduttaa sen oikean nisun kasvun, jotta sekään ei voi antaa satoa. Raamatun mukaan lusteen kylväjä on aina vihamies, joka haluaa vain tuottaa peltomiehelle vahingon.

    Mauno Mattila on tehnyt suuren palveluksen, kun on uskaltanut sanoa ääneen sen, mitä muut eivät ole ihmispelkonsa tähden uskaltaneet.
    Jumala edelleen siunatkoon Mauno Mattilaa.


   • Jaakko2524 kirjoitti:

    Ei tässä maailmanajassa tarvitse etsiä väärää opetusta. Sitä alkaa tulla jo lähes kaikkialla vastaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa ja millä vauhdilla?

    Pyhä Henki puhuu uskovalle nimenomaan Raamatun sanan kautta.
    Uskovat eivät nykyaikana lue enää kovinkaan paljon Raamattua, ja siksi heidän hengelliset aistinsa eivät ole harjaantuneet erottamaan oikeaa opetusta Raamatun vastaisesta opetuksesta. Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan.

    TV7 on valitettavasti hapatettu torontolaisuudella, uusapostolisuudella ja menestysteologialla. Siksi rukoilen, toivon ja odotan, että siellä tapahtuisi täydellinen puhdistus kaikesta sellaisesta, mikä ei ole Herramme ja Vapahtajamme mielen ja tahdon mukaista. Uskon, että jokainen aidosti uudestidyntynyt Jumalan lapsi voi yhtyä tähän rukoukseeni.
    Nykyisellään TV7:n kautta kylvetään lustetta enemmän kuin hyvää siementä.
    Jumala siunaa vain hyvän siemenen kylvön antamaan hyvän sadon.
    Lusteen kylvämisestä ei voi seurata todellista Pyhän Hengen herätystä.
    Se pikemminkin tukahduttaa sen oikean nisun kasvun, jotta sekään ei voi antaa satoa. Raamatun mukaan lusteen kylväjä on aina vihamies, joka haluaa vain tuottaa peltomiehelle vahingon.

    Mauno Mattila on tehnyt suuren palveluksen, kun on uskaltanut sanoa ääneen sen, mitä muut eivät ole ihmispelkonsa tähden uskaltaneet.
    Jumala edelleen siunatkoon Mauno Mattilaa.

    Sanoit: " Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan."

    Näillä kellään ei ole hyvää paimennuutta. He ovat itse Juudas Iskariotteja. He ovat kyllä osanneet erottaa eräitä eksyttäjiä, muutta ovat itse eksyttäjiä. Heidän synneistä on paljon keskusteltu s24 palstalla. Jos sinä narahdat kuuntelemaan näitä eksyttäjiä niin voi voi. Et ole itse mitään oppinut.

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14206960/tapani-suonto-quotmies-pimeydestaquot

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14404878/petri-paavola-pilkkasi-pyhaa-henkea

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14255285/mauno-mattila-on-vaara-profeetta


   • Jaakko2524 kirjoitti:

    Ei tässä maailmanajassa tarvitse etsiä väärää opetusta. Sitä alkaa tulla jo lähes kaikkialla vastaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa ja millä vauhdilla?

    Pyhä Henki puhuu uskovalle nimenomaan Raamatun sanan kautta.
    Uskovat eivät nykyaikana lue enää kovinkaan paljon Raamattua, ja siksi heidän hengelliset aistinsa eivät ole harjaantuneet erottamaan oikeaa opetusta Raamatun vastaisesta opetuksesta. Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan.

    TV7 on valitettavasti hapatettu torontolaisuudella, uusapostolisuudella ja menestysteologialla. Siksi rukoilen, toivon ja odotan, että siellä tapahtuisi täydellinen puhdistus kaikesta sellaisesta, mikä ei ole Herramme ja Vapahtajamme mielen ja tahdon mukaista. Uskon, että jokainen aidosti uudestidyntynyt Jumalan lapsi voi yhtyä tähän rukoukseeni.
    Nykyisellään TV7:n kautta kylvetään lustetta enemmän kuin hyvää siementä.
    Jumala siunaa vain hyvän siemenen kylvön antamaan hyvän sadon.
    Lusteen kylvämisestä ei voi seurata todellista Pyhän Hengen herätystä.
    Se pikemminkin tukahduttaa sen oikean nisun kasvun, jotta sekään ei voi antaa satoa. Raamatun mukaan lusteen kylväjä on aina vihamies, joka haluaa vain tuottaa peltomiehelle vahingon.

    Mauno Mattila on tehnyt suuren palveluksen, kun on uskaltanut sanoa ääneen sen, mitä muut eivät ole ihmispelkonsa tähden uskaltaneet.
    Jumala edelleen siunatkoon Mauno Mattilaa.

    >>>Ei tässä maailmanajassa tarvitse etsiä väärää opetusta. Sitä alkaa tulla jo lähes kaikkialla vastaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa ja millä vauhdilla?

    Pyhä Henki puhuu uskovalle nimenomaan Raamatun sanan kautta.
    Uskovat eivät nykyaikana lue enää kovinkaan paljon Raamattua, ja siksi heidän hengelliset aistinsa eivät ole harjaantuneet erottamaan oikeaa opetusta Raamatun vastaisesta opetuksesta. Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan.<<<

    Muuten, huomaatko, miten täydellisessä epäuskossa kirjoittelet ja luulemisen aktivoimana.
    Väärää opetusta on ollut Jeesuksen ristinkuolemasta saakka ja tämä aika ei ole ihmeellinen tälläkään saralla. Mistä ihmeestä tiedät miten paljon ihmiset viettävät aikaansa Raamatun ilmoituksien parissa,- tutkien niitä?

    Niin, sokerina pohjalla. Mitätöit Pyhän Hengen opetus ja ohjaus vaikutuksen ihmisessä ja laitat Pyhän Hengen sijaan opettajikisi paavolat ja mattilat.

    Ei enempää, mutta uskotko, ettei todella ihmisestä putoa hivuskarvakaan JUMALAN tietämättä. Itse uskon ja luotan 100% Pyhän Hengen ohjaukseen,- joka kirjaimellisesti toteuttaa jokaisen ihmisen kohdalla JUMALAN aivoittamat asiat. Tämä luottamus on punainen lanka vanhurskauden valtakunnassa elävällä ihmisellä.
    Se on totta, miten rakkaus totuuteen (Minä olen tie totuus ja elämä,- Jeesuksen opetus) tämä luottamus on näivettynyt uskonnollisissa ihmisissä ja siten huudetaan paavoloita ja norolampia hätiin ja uskotellaan tämän johtavan elämään.


   • Jaakko2524 kirjoitti:

    Ei tässä maailmanajassa tarvitse etsiä väärää opetusta. Sitä alkaa tulla jo lähes kaikkialla vastaan. Mihin tämä maailma onkaan menossa ja millä vauhdilla?

    Pyhä Henki puhuu uskovalle nimenomaan Raamatun sanan kautta.
    Uskovat eivät nykyaikana lue enää kovinkaan paljon Raamattua, ja siksi heidän hengelliset aistinsa eivät ole harjaantuneet erottamaan oikeaa opetusta Raamatun vastaisesta opetuksesta. Siksi tarvitaan Mauno Mattilan, Juha Norolammen, Petri Paavolan, Tapani Suonnon ja monien muiden heidän kaltaistensa hyvää paimenuutta, koska muuten lampaat eksyvät harhaan.

    TV7 on valitettavasti hapatettu torontolaisuudella, uusapostolisuudella ja menestysteologialla. Siksi rukoilen, toivon ja odotan, että siellä tapahtuisi täydellinen puhdistus kaikesta sellaisesta, mikä ei ole Herramme ja Vapahtajamme mielen ja tahdon mukaista. Uskon, että jokainen aidosti uudestidyntynyt Jumalan lapsi voi yhtyä tähän rukoukseeni.
    Nykyisellään TV7:n kautta kylvetään lustetta enemmän kuin hyvää siementä.
    Jumala siunaa vain hyvän siemenen kylvön antamaan hyvän sadon.
    Lusteen kylvämisestä ei voi seurata todellista Pyhän Hengen herätystä.
    Se pikemminkin tukahduttaa sen oikean nisun kasvun, jotta sekään ei voi antaa satoa. Raamatun mukaan lusteen kylväjä on aina vihamies, joka haluaa vain tuottaa peltomiehelle vahingon.

    Mauno Mattila on tehnyt suuren palveluksen, kun on uskaltanut sanoa ääneen sen, mitä muut eivät ole ihmispelkonsa tähden uskaltaneet.
    Jumala edelleen siunatkoon Mauno Mattilaa.

    Selkeytäppä itsellesi ja jos tahdot, niin tuo vastaus esiin viestissäsi. Niin, kumpi rakentaa ihmisen sisintä ja antaa arjen keskellä elämän intoa.
    1. Paavola - norolampien - mattiloiden jne.... etsimällä etsimiset eksytyksistä ja niiden tiedostamisesta.
    2. Opettamalla Kristuksen mieleen / JUMALAN tahtoon liittyviä asioita. Huomaa. Kukaan mattila-paavola- norolampi ei opeta alueita, joilla on ratkaiseva merkitysihmisen todelliseen elämään ja elämän löytämiseen. Tätä opetusta /Kristuksen mielen avaamista tänä aikana ihminen kaipaa eniten. Liittyen siis mielentasapainoon ja elämään arjen keskellä.

    Mutta, ei ei pallo ole hukassa tänäkään aikana ihmiseltä. Todellisuus on, miten JUMALA voi johdattaa ihmistä siten, joka näyttää tavalliselle ihmiselle harhaan menemiseltä. Taas JUMALA näin opettaa ihmiselle tahtonsa mukaisia asioita eli ihminen joutuu käsittelemään asian, jonka JUMALA johdattaa hänen eteensä.

    9. Ihmisen sydän aivoittelee hänen tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa.

    Askeleet uudestisyntymästä alkaen. Tuohon liittyen ihmisellä ei ole vapaata tahtotilaa käytössään. Tahtotila on sen käytössä, jonka voittama ihminen on.


   • Jaakko2524 kirjoitti:

    Mauno Mattilan elämäntehtävä ei ole kenenkään mustamaalaaminen.
    Hän puhuu totuutta ja varoittaa meitä eksymästä valheen viettelyksiin.
    Mauno Mattilan vilpitön halu on se, että Raamattua opetetaan oikein eikä vääristellä Jumalan Sanaa.
    Jumalan Sana vääristäminen tuo aina mukanaan erilaisia oppiriitoja, jotka puolestaan hajottavat seurakuntaa.
    Tätä kaikkea vastaan taisteleminenko tekee Mauno Mattilasta "täyshuijarin", "väärän profeetan" ja "perkeleen sikiön"?
    Silloinhan paholaisen valtakunta on noussut itseään vastaan.
    Voi teitä sokeat, kun ette osaa erottaa totuutta valheesta.
    Teidän Jumalan palvelijaa pilkkaavien sanojenne saastainen löyhkä nousee itsensä Kaikkivaltiaan Jumalan Pyhyyttä kunniaa vastaan ja saa aikaan Jumalan vanhurskaan ja oikean tuomion kaikkea vääryyttä ja saastaisuutta ja niiden harjoittajia kohtaan, mikäli eivät tee parannusta silloin, kun vielä on armon aika.

    Jos havaitsette Mauno Mattilan opetuksissa jatakin, joka poikkeaa Raamatun totuudesta, teette oikein, jos osoitatte sen todeksi Raamatun valossa.
    Kaikki muu on pelkkää panettelua ja väärän todistuksen antamista lähimmäisestä, josta joutuu Raamatun mukaan aikanaan tekemään tiliä Jumalan kasvojen edessä. Tämä on hyvä aina muistaa.

    Mauno väittää uskovia syntisiksi? Se on Jumalan Sanan vastainen väite.

    >>>Kysy itseltäsi, joka olet ollut pitkään helluntailainen, että rakastatko sinä totuuta? Rakastatko sinä Jumalan Sanaa, silloinkin kun Sanan tähden tulee vaino? Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?<<<

    Sana osoittaa uskovan Jumalan lapseksi.
    Jumalan lapsi on aina vanhurskas ja pyhä.
    Hän on Jumalan vanhurskauttama ja pyhittämä.
    Jumala ei epäonnistunut ristin työssään.
    Silloin Hän onnistui uskovansa vanhurskauttamisessa
    ja pyhittämisessä. Jeesus on noussut kuolleista
    meidän vanhurskauttamisemme tähden. Silloin jokainen
    Häneen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Sitäpaitsi uskova on uusi ihminen, uusi luomus
    Kristuksessa Jeesuksessa. Uusi luomus on aina vanhurskas
    ja pyhä. Muussa tapauksessa Jeesus epäonnistui ristin työssään.

    Sitten vielä lopuksi: Jeesus Kristus on tullut Jumalasta
    jokaiselle uskovalle lunastukseksi meidän entisestä syntisestä
    vaelluksestamme sekä meidän jokaisen vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi.
    Jeesus Kristus on uskovan vanhurskaus ja pyhitys. Tällä perustalla
    jokainen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Kuka uskaltaa väittää Jumalaa vastaan? Minä en!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mauno väittää uskovia syntisiksi? Se on Jumalan Sanan vastainen väite.

    >>>Kysy itseltäsi, joka olet ollut pitkään helluntailainen, että rakastatko sinä totuuta? Rakastatko sinä Jumalan Sanaa, silloinkin kun Sanan tähden tulee vaino? Silloinkin, kun Sana osoittaa sinut suureksi syntiseksi?<<<

    Sana osoittaa uskovan Jumalan lapseksi.
    Jumalan lapsi on aina vanhurskas ja pyhä.
    Hän on Jumalan vanhurskauttama ja pyhittämä.
    Jumala ei epäonnistunut ristin työssään.
    Silloin Hän onnistui uskovansa vanhurskauttamisessa
    ja pyhittämisessä. Jeesus on noussut kuolleista
    meidän vanhurskauttamisemme tähden. Silloin jokainen
    Häneen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Sitäpaitsi uskova on uusi ihminen, uusi luomus
    Kristuksessa Jeesuksessa. Uusi luomus on aina vanhurskas
    ja pyhä. Muussa tapauksessa Jeesus epäonnistui ristin työssään.

    Sitten vielä lopuksi: Jeesus Kristus on tullut Jumalasta
    jokaiselle uskovalle lunastukseksi meidän entisestä syntisestä
    vaelluksestamme sekä meidän jokaisen vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi.
    Jeesus Kristus on uskovan vanhurskaus ja pyhitys. Tällä perustalla
    jokainen uskova on vanhurskas ja pyhä.

    Kuka uskaltaa väittää Jumalaa vastaan? Minä en!

    Jos joku sanoo uskovansa Jeesukseen, niin ei se tee häntä vanhurskaaksi, jos hän ei halua lopettaa synnin tekemistä. Jeesus asetti parannuksen tekon sen ehdoksi, että saa synnit anteeksi. On olemassa paljon uskovia, jotka ovat syntisiä, jotka eivät pelastu laittomuutensa takia. Vain ani harva uskovista pelastuu. Vain ne pelastuvat, jotka tekevät parannuksen laittomuudesta uskossa Jumalan Poikaan.

    Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

    Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
    14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
    ----
    21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
    22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
    23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

    Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

    Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.


  • Näin on.

  • Tutut nimimerkit ja multinikit tässäkin ketjussa arvostelevat Maunoa. Mauno ei ole helluntailainen, mutta ette ole tekään.
   Me helluntailaiset osaamme S24-opetuksen mukaan arvioida ja pitää sen mikä on hyvää. Joten olkaapa ei-helluntailaiset maunostavaroittajat hiljaa, ettei lapsi mene pesuveden mukana. Älkää tuomitko. Jokaisesta sanastanne joudutte tuomiolle. Samalla tavoin fariseukset kiusasivat Jeesusta kuin te Maunoa. Ette kestä totuutta. Totuus ei pala tulessakaan. Unohtakaa fire-hömpötyksenne, sillä ei ole Jumalan kanssa mitään tekemistä.

   • Omasta puolestani vastaan. En ketään kehoita vaikenemaan,- vaan siirtämään keskustelun valkeuteen, missä aikaansa viettääkin. Kuten toisaalla jo sivuutin, ihminen voi lukita asuntonsa ovet ja vetää verhot ikkunaan ja aloittaa videoinnin,.- ettei kukaan mahollistu vuorovaikkutus pohjaiseen keskusteluun. Siirtyen keskustelupalstoille, sama ihminen "keskustelee" puskasta. Miksi näin?

    Siis käsittelemään asiaa omalla nimellä kirjoittaen. Asian käsittelyn edetessä ihmisen ymmärrys ja tietoisuus laajentuu. Ei uutta auringon alla.


   • markku.lievonen kirjoitti:

    Omasta puolestani vastaan. En ketään kehoita vaikenemaan,- vaan siirtämään keskustelun valkeuteen, missä aikaansa viettääkin. Kuten toisaalla jo sivuutin, ihminen voi lukita asuntonsa ovet ja vetää verhot ikkunaan ja aloittaa videoinnin,.- ettei kukaan mahollistu vuorovaikkutus pohjaiseen keskusteluun. Siirtyen keskustelupalstoille, sama ihminen "keskustelee" puskasta. Miksi näin?

    Siis käsittelemään asiaa omalla nimellä kirjoittaen. Asian käsittelyn edetessä ihmisen ymmärrys ja tietoisuus laajentuu. Ei uutta auringon alla.

    "Tietoisuus laajentuu" - aika teosofista. Käärmekö tuon kertoi?


   • asianvierestätaas kirjoitti:

    "Tietoisuus laajentuu" - aika teosofista. Käärmekö tuon kertoi?

    Kuvasin asiaa omin sanoin kuvaten.Sama Raamatun jaetta käyttäen.

    18. Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka.

    Vai luuletko toisin?


   • markku.lievonen kirjoitti:

    Kuvasin asiaa omin sanoin kuvaten.Sama Raamatun jaetta käyttäen.

    18. Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka.

    Vai luuletko toisin?

    Tuossa ei puhuta "tietoisuuden kasvusta" mitään. Lapsikin sen ymmärtää.


   • ojastasuohon kirjoitti:

    Tuossa ei puhuta "tietoisuuden kasvusta" mitään. Lapsikin sen ymmärtää.

    Niimpä. Lapsikin tietää, joka näkyy myös lapsen / ihmisen kehityksessä, miten tietoisuuden laajentuessa tai kasvussa ymmärrys/kin laajentuu.

    Rautalankaa;
    Esim. jos ihmisen tietoisuuteen tulee kasteasiat ja tutkii aluetta Raamatun ilmoitusten pohjalta, niin tämän ihmisen ymmärrys laajentuu ymmärtämään ja näkemään ettei vauvakaste ole JUMALAN ilmoittama.

    Taas, jos tietoisuus ei kasva, niin vauvakasteen harhakin jää ymmärtämättä. Pyhä Henki on tekijä,- joka laajentaa ihmisen tietoisuutta ja siten ymmärrystä. Jumalaton ja uskonnollinen ihminen ei tiedä sitä, mitä vanhurskas ihminen tietää ja siten ei omaa niin laaja-alaista ymmärrystä.

    Niin, sinäkään et ymmärrä Jesaja 32 olevaa ilmoitusta;
    4. Ajattelemattomien sydän käsittää taidon, ja änkyttäväin kieli puhuu sujuvasti ja selkeästi.

    Koska tietoisuus ei ole laajentunut tälle alueelle. Itse tiedän ja ymmärrän kuin omat taskuni geneettisyyteeni liittyen. Pyhä Henki on avannut ja opettanut.


  • 1Joh.4:12. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt...... Joh.10:30. Minä ja Isä olemme yhtä. Matt.24:36. Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan...... Kyllä ne, ovat sittenkin kahta.

  • Sain näyn,Mattila saa valtavat peräpukamat,paska ei kulje,ulkonäkö muuttuu vielä kauhistuttavammaksi.

  • Jo kauan ennen kuin olin kuullutkaan Mattilasta/Norolammesta/Paavolasta ihmettelin esim Seinäjoelle kutsuttujen puhujien listoja. Olin netin kautta havainnut, että sinne kutsutaan torontolaisuden puolestapuhujia.

   Olin kuunnellut joitain puheita eksytyksestä mutta puhujat eivät koskaan maininneet nimeltä ketään/uskonliikettä ja se seikka minua ihmetytti, koska Paavalikin kirjeissään sanoi suoraan nimeltä ketä pitää oikaista opetuksista. Mistä ihmiset tietävät vaikka kokouksissa istuvat, mikä on kenenkin puhujan tausta kun monikaan ei osaa etsiä sitä tietoa.

   Toinen seikka mikä häiritsi oli se, että näissä S24-keskusteluissa aina tulee esiin se, että "ottakaa se mikä on hyvää ja hyljätkää se mikä on huonoa". Se olisi monien mielestä peruste sille, ettei saa arvostella puheita. Mistä Raamattua tuntematon osaa semmoista arviota tehdä kun ei näemmä osaa kokouksissa säännöllisesti istuvatkaan kaikki tehdä.

   Ja Pyhän Hengen pilkka, mitä se on? Jos jonkun puhujan puheita arvioi Raamatun perusteella ja sieltä löytää väärää opetusta ja sen tuo esiin niin sekö on PH:n pilkkaa? Ainakin joidenkin mielestä. Missä taas onkaan näiden ihmisten Raamatun tuntemus??

   Kamalaa on myös se, että kymmenyksillä saadaan joko siunausta tai huonoa onnea. Pelotellaan ihmisiä, että jos et anna kymmenyksiä niin Jumala ei sinua siunaa. Aiheutetaan ahdistusta, jos ei luota siihen, että antaessaa vaikka viimeisen rahansa niin rahaa ilmaantuu takaisin, kuten DH myös opettaa. Lain allako tässä edelleen eletään siis Mooseksen lain? Kauheeta painostusta.

   Ilokseni löysin Mattilan ym videoita. Koen rauhaa kun kuuntelen heidän puheitaan. Juuri sellaista opetusta olin kaivannut. Löytyi Suomen maasta siis sittenkin miehiä, jotka uskaltavat paljastaa harhat ja tuoda selkeää Raamatun totuutta esiin. Sittenkin on toivoa, että totuus pysyy esillä eivätkä kaikki mene mukaan siihen, mistä Jeesus vielä viimeisessäkin puheessaan opetuslapsiaan varoitti: "Älkää eksykö".

  • Hän on saanut aikaan yleisen harhaoppeihin keskittymisvimman, joka on harhaoppia pahimmillaan.

   • Paha pitää poistaa keskuudestamme vai kiellätkö tämänkin Raamatusta.


   • Ihmeellistä että mäistä asioista ei saisi puhua. Näistä asioista vain pitäisi vaieta ettei kukaan vain loukkaannu. Pitäisi pysyä unessa ja uskovien tuudittautua siihen että kaikki on hyvää.


   • EiMikäänVimma kirjoitti:

    Ihmeellistä että mäistä asioista ei saisi puhua. Näistä asioista vain pitäisi vaieta ettei kukaan vain loukkaannu. Pitäisi pysyä unessa ja uskovien tuudittautua siihen että kaikki on hyvää.

    Ei, ei. Uskovien tulisi rakastua uudelleen Jeesukseen. Ensirakkaus Jeesukseen ja silloin tietää, mistä haluaa puhua.
    Vain Jeesuksesta ja Jumalan suuresta rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan!


   • Nimenomaan, aloittanut pahimman harhaopin. Ja mikä on motivaatio sille?


  • 2Tim3:12. Kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.
   Profeetta, Mattilaan on kohdistunut herja ja valhe, niinpä, sanan mukaan hän on siitä autuas ja saa iloita ja riemuita sillä sen palkka on suuri taivaissa, samoinhan vainottiin profettoja, jotka ovat olleet ennen meitä (Matt.5:11-12).

  • Niinpä, harhoista ei saa puhua vaan pitää nukkua kuten "ne neitsyet", joilla ei ollut riittävästi öljyä lamppuihinsa. Ollaan ihan hiljaa vaan, muutoin joku saattaisi herätä.

   Lopullinen herätys näillä joiden öljy ei riitä ei tule olemaan mikään Prinsessa Ruususen herätys. Prinsessa sai ylkänsä ja häät vietettiin.

   • Öljyä saadaan lähellä Jeesusta eläen ja Pyhällä Hengellä täyttyen!


  • Siis mikä tämä Mauno Mattila, niin kaiken tietävä Mauno Mattila oikein on? Vaikuttaa itsevalintaiselta Profeetalta.

   Hänen syytöksensä eivät ole yleisen Raamatun Hengen mukaisia.
   Hengellisten tulisi neuvoa sävyisyydessä niitä, jotka mahdollisesti ovat jossain kohden hairahtuneet. Ja varoa, ettei itse jossain hairahdu.

   Mitkä ovat Mauno Mattilan työn hedelmiä?
   Sekaannus, uskovaisten keskinäinen epäily, ennakkoluulot toisia uskovaisia kohtaan. Pahan puhuminen.
   Tähänkö Raamattu kehottaa?
   No ei varmasti!

   • Varokaa tätä katkeraa aloittajaa joka aloittaa aina uusia ketjuja Maunoa vastaan ja kyttää hänen joka sanansa voidakseen kaivaa niistä jotain syytä häntä vastaan. Hänellä on tietokoneellaan koottuna tiedostot Maunosta johon hän kasaa Maunon juttuja voidakseen syyttää häntä jostain. Hän sanoo että Mauno vastustaa Jeesusta, vaikka tällainen pyrkimys hänellä selvästi ei ole.


   • Siinä on sitten samanlainen ihminen kun Mauno on.


   • TurhaAloitus kirjoitti:

    Varokaa tätä katkeraa aloittajaa joka aloittaa aina uusia ketjuja Maunoa vastaan ja kyttää hänen joka sanansa voidakseen kaivaa niistä jotain syytä häntä vastaan. Hänellä on tietokoneellaan koottuna tiedostot Maunosta johon hän kasaa Maunon juttuja voidakseen syyttää häntä jostain. Hän sanoo että Mauno vastustaa Jeesusta, vaikka tällainen pyrkimys hänellä selvästi ei ole.

    Sinä olet TurhaAloitus. Heität täällä vain jotain omia mielipiteitäsi, joita ei ole syytä kunnioittaa.

    Linkkien takana on asiallista kritiikkiä Mauno Mattilasta. Ne sisältävät tarkat perustelut esitettyjen asioiden tueksi. Mattilaa lainataan sanasta sanaan ja kritiikki perustellaan Raamatulla. Ei voi olla tarkempaa kritiikkiä.

    Mauno Mattila on todistettu olevan harhaopettaja.


   • näin.on kirjoitti:

    Sinä olet TurhaAloitus. Heität täällä vain jotain omia mielipiteitäsi, joita ei ole syytä kunnioittaa.

    Linkkien takana on asiallista kritiikkiä Mauno Mattilasta. Ne sisältävät tarkat perustelut esitettyjen asioiden tueksi. Mattilaa lainataan sanasta sanaan ja kritiikki perustellaan Raamatulla. Ei voi olla tarkempaa kritiikkiä.

    Mauno Mattila on todistettu olevan harhaopettaja.

    Jos joku väittää jotain, se ei vielä todista mitään.
    Mauno puhuu asiaa, eivätkä eksyneet ja Raamatun totuudesta piittaamattomat voi sitä sietää.
    Mitään Raamatullisia perusteluja Mauno Mattilaa vastaan ei ole pystytty esittämään.


   • Totuudessa.turvamme kirjoitti:

    Jos joku väittää jotain, se ei vielä todista mitään.
    Mauno puhuu asiaa, eivätkä eksyneet ja Raamatun totuudesta piittaamattomat voi sitä sietää.
    Mitään Raamatullisia perusteluja Mauno Mattilaa vastaan ei ole pystytty esittämään.

    Kuuntelin Mauno Mattilan saarnan: Ennen vaivan aikaa vihan päivää. Ylösotto ennen vaivan aikaa.
    Nämä puheet olivat täysin harhaista opetusta.


   • Totuudessa.turvamme kirjoitti:

    Jos joku väittää jotain, se ei vielä todista mitään.
    Mauno puhuu asiaa, eivätkä eksyneet ja Raamatun totuudesta piittaamattomat voi sitä sietää.
    Mitään Raamatullisia perusteluja Mauno Mattilaa vastaan ei ole pystytty esittämään.

    Raamatulliset perusteet sille, että Mauno Mattila on väärä profeetta ja eksyttäjä, on tässä:

    Mauno Mattila tunnusti olevansa väärä profeetta.

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14322267/mauno-mattila-tunnusti-olevansa-vaara-profeetta

    Mauno Mattila teki feikkiparannuksen ja jatkaa kavaltamista edelleen.

    http://keskustelu.suomi24.fi/t/14424647/mauno-mattila-vastustaa-jeesusta

    Nämä todisteet ovat niin vakuuttavat, että totuudessa.turvamme osoittautui itse Juudas Iskariotiksi.


  • Olen nyt katsonut muutaman Mauno Mattilan videon.
   Omista huonoista kokemuksistaan käsin ottaen tuekseen aina jonkin Raamatun paikan, hän tulkitsee mielestäni hyvin usein aivan väärin sen, mitä jokin puhuja tai saarnaaja on sanonut.
   Oi, hyvä Jumala, armahda Mauno Mattilaa ja avaa hänen sydämensä, hengen silmät!
   Tällainen toiminta saa aikaan enemmän tuhoa kuin se rakentaa.
   Jumala ole armollinen! Pyhä Henki, Totuuden Henki valaise ja anna todellista viisautta Jeesuksen nimessä!

  • On viihdyttävää lukea näitä h/Hengessä vaeltajien näkemyksiä. Toisiaan tuomitsevia oikeassa olijoita jotka kilvan arvostelee toisiaan ja tunnistelee toistensa opetusten ja mielipiteiden totuutta ja oikeutta ja vielä leikkivät nöyriä. Päälle plärätään Raamattua ja sieltä sopiva kohta millä vahvistaa omaa hyvyyttään ja Jumalalle kelpaavuuttaan. Eikö yhtään hävetä? Mielipiteiden lukijana ainakin koen myötähäpeää. Terveitä ollaan olevinaan, mutta suuri osa kommenteista vaikuttaa mielenterveyshätää kärsivien lausahduksilta.

  • On se ihmeellistä, kun oikeaoppinen Mattila löytää jatkuvasti uusia harhaopettajia ja harhassa olevia.

   • Se vasta ihmeellistä on kun suuri joukko ihmisiä ei tiedä ainuttakaan harhaopettajaa, vaikka niitä suomessakin on runsaasti.


  • Hautapaikoissa kierretään ja huudetaan halle ?? Ja Maunoa jahdetaan ja vainotaan ! Eikö teillä tosiaan muuta tekemistä kun jahtaa ja yrittää kumota totuuden ??

  • hän on antisemitistinen ja korvausteologian kannattaja

  • Onko aloituksen tehnyt Ilkka T.O.?

   Tekstin tyyli, pituus ja sisältö vaikuttaa niin tyypilliseltä Ilkka T.O:n tekstiltä, mitä löytyy somesta muualtakin.

  • >> Maunoa jahdetaan ja vainotaan <<

   Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa.

   Harvassa ovat ne evankelistat ja julistajat, jotka enää keskittyvät Jeesukseen, evankeliumiin, raamatun sanan esiintuomiseen, eivätkä tällaisiin puheenvuoroihin, jotka liikaa tonkivat vain toisten tunkioita.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   190
   7164
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   236
   5297
  3. 57
   978
  4. Kirjaimelle, kerro se

   Kirjaimelle! Mitä haluaisit sanoa yhdelle kirjaimelle? A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P. Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? Kirjoit
   Ikävä
   96
   868