Korvatkaa lohi ekologisella porkkalalla

stop.kalarääkkäykselle

Lopettakaa kalojen rääkkääminen ja vaihtakaa lohi porkkalaan. Pääraaka-aine on porkkana.

http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html

''Ne kypsennetään suolakuoressa, kuoritaan, suikaloidaan ja marinoidaan yksinkertaisessa savuaromi-viinietikka-rypsiöljymarinadissa. Päivän tai kahden muhimisen jälkeen edessä on marinoituja porkkanaviipaleita, jotka muistuttavat sekä rakenteeltaan että maultaan yllättävän paljon ehtaa kylmäsavulohta.''

8

223

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Njetvege

      Hirveetä paskaa, tuli kokeiltua ja nyt kaapissa notkuu pullollinen Poppamiehen savulitkua jolle ei ole mitään käyttöä! Sota-aikana tuo olisi ehkä jotenkin mennyt läpi, mutta miksi korvike nykyisin kun aitoa kalaa saa! Parempi olisikin puhua vain savumarinoidusta porkkanasta eikä mainita kylmäsavukalaa lainkaan!

    • Njetvege

      Kamala korvike! Sota loppui yli 70 vuotta sitten, miksi yhä korvikkeita?

      • reeniäsano

        Kannattaa reenata pahan päivän varalle. Saattaa se sota tulla joskus uudelleenkin, tai joku muu hässäkkä, että kalaa ei saa.

        Samaa mieltä tuosta savuaromista. Ei ainaan raakana ole hyvää. Vahingossa sattui puteli, kun luulin sen olevan jotain chipotlekastikkeen tyylistä.


      • vilosohvi

        Ajattele vähän pidemmälle. Nykyaika kaikkineen on korvikeiden kulta-aikaa. Ruokavaliomme ei kokonaisuudessa ole laajentunut, vaan kapeutunut. Ajattele vaikka kevytkokista. Se ei sisällä mitään muuta aitoa kuin vesi. Ja siitäkin huolimatta pahimmatkin kriitikot vetätät sitä posket lommolla. Kuten kaikkea muuta värjättyä, makeutettua ja esanssoitua. Koko elämä alkaa olla korviketta. Sitä vietetään somessa, todellisuutta ei haluta nähdä.


    • jghfdgfgsdgd

      Huomasin ohjeen! Täytyy kokeilla. Itse olen vegaani, mutta porkkala voisi pelastaa superallergisen joulupöydänkin. Vaikeasti allergiselle riski on jo se, että samassa pöydässä on kalaa (isossa porukassa joku sohii kuitenkin sitä väärällä haarukalla jne, jolloin allerginenkin saa siitä osansa).

      Perinteiset jouluruuat sisältävät paljon juureksia. Jos haluaa perinteen vuoksi juureksia, muttei kaikkia kaikissa muodoissaan, niin tuossa olisi vaihtoehtoinen porkkanan käyttömuoto laatikon ja rosollin sijaan.

      • jghfdgfgsdgd

        Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.

        Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.

        Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.

        Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.


      • luulisi-säilyvän
        jghfdgfgsdgd kirjoitti:

        Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.

        Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.

        Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.

        Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.

        Luulisi sitä jämäsuolaa voivan käyttää vielä ruoanlaitossa, koska eihän se oikeastaan voi pilaantuakaan, kun on suurimmaksi osaksi suolaa? Onhan niitä kaiken maailman "makusuolia" muutenkin. Tosin se mahdollinen öljy voi vähän haitata käyttöä.

        Mutta roskiin nakkaisin sen muussa tapauksessa. Itse en lajittele muutenkaan mitään, koska jätemaksut ovat nousseet aivan tarpeeksi. Palkatkoot jätefirmat niillä rahoilla vaikka maahanmuuttajia lajittelemaan "materiaalinsa", joksi sitä nykyään pitäisi kutsua.


    • aromiapesästä

      Savuaromista muuten sen verran, että isojen lihatalojen "palvaus" on yleensä pelkkää savuaromin tuotteeseen lisäämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      326
      2170
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      59
      1903
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      111
      1672
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1405
    5. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      183
      1323
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      73
      1304
    7. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      23
      1255
    8. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1247
    9. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      17
      1187
    10. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      40
      986
    Aihe