Lopettakaa kalojen rääkkääminen ja vaihtakaa lohi porkkalaan. Pääraaka-aine on porkkana.
http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html
''Ne kypsennetään suolakuoressa, kuoritaan, suikaloidaan ja marinoidaan yksinkertaisessa savuaromi-viinietikka-rypsiöljymarinadissa. Päivän tai kahden muhimisen jälkeen edessä on marinoituja porkkanaviipaleita, jotka muistuttavat sekä rakenteeltaan että maultaan yllättävän paljon ehtaa kylmäsavulohta.''
Korvatkaa lohi ekologisella porkkalalla
8
87
Vastaukset
- Njetvege
Hirveetä paskaa, tuli kokeiltua ja nyt kaapissa notkuu pullollinen Poppamiehen savulitkua jolle ei ole mitään käyttöä! Sota-aikana tuo olisi ehkä jotenkin mennyt läpi, mutta miksi korvike nykyisin kun aitoa kalaa saa! Parempi olisikin puhua vain savumarinoidusta porkkanasta eikä mainita kylmäsavukalaa lainkaan!
- Njetvege
Kamala korvike! Sota loppui yli 70 vuotta sitten, miksi yhä korvikkeita?
- reeniäsano
Kannattaa reenata pahan päivän varalle. Saattaa se sota tulla joskus uudelleenkin, tai joku muu hässäkkä, että kalaa ei saa.
Samaa mieltä tuosta savuaromista. Ei ainaan raakana ole hyvää. Vahingossa sattui puteli, kun luulin sen olevan jotain chipotlekastikkeen tyylistä. - vilosohvi
Ajattele vähän pidemmälle. Nykyaika kaikkineen on korvikeiden kulta-aikaa. Ruokavaliomme ei kokonaisuudessa ole laajentunut, vaan kapeutunut. Ajattele vaikka kevytkokista. Se ei sisällä mitään muuta aitoa kuin vesi. Ja siitäkin huolimatta pahimmatkin kriitikot vetätät sitä posket lommolla. Kuten kaikkea muuta värjättyä, makeutettua ja esanssoitua. Koko elämä alkaa olla korviketta. Sitä vietetään somessa, todellisuutta ei haluta nähdä.
- jghfdgfgsdgd
Huomasin ohjeen! Täytyy kokeilla. Itse olen vegaani, mutta porkkala voisi pelastaa superallergisen joulupöydänkin. Vaikeasti allergiselle riski on jo se, että samassa pöydässä on kalaa (isossa porukassa joku sohii kuitenkin sitä väärällä haarukalla jne, jolloin allerginenkin saa siitä osansa).
Perinteiset jouluruuat sisältävät paljon juureksia. Jos haluaa perinteen vuoksi juureksia, muttei kaikkia kaikissa muodoissaan, niin tuossa olisi vaihtoehtoinen porkkanan käyttömuoto laatikon ja rosollin sijaan.- jghfdgfgsdgd
Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.
Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.
Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.
Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää. - luulisi-säilyvän
jghfdgfgsdgd kirjoitti:
Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.
Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.
Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.
Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.Luulisi sitä jämäsuolaa voivan käyttää vielä ruoanlaitossa, koska eihän se oikeastaan voi pilaantuakaan, kun on suurimmaksi osaksi suolaa? Onhan niitä kaiken maailman "makusuolia" muutenkin. Tosin se mahdollinen öljy voi vähän haitata käyttöä.
Mutta roskiin nakkaisin sen muussa tapauksessa. Itse en lajittele muutenkaan mitään, koska jätemaksut ovat nousseet aivan tarpeeksi. Palkatkoot jätefirmat niillä rahoilla vaikka maahanmuuttajia lajittelemaan "materiaalinsa", joksi sitä nykyään pitäisi kutsua.
- aromiapesästä
Savuaromista muuten sen verran, että isojen lihatalojen "palvaus" on yleensä pelkkää savuaromin tuotteeseen lisäämistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1273467
Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."
Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi943189- 172378
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa281831"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla211688Haluan jutella kanssasi Nainen
Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O151559Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa
Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak181534Haluan tavata Sinut Rakkaani.
Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu291476Onko mies niin,
että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.181441Hermo mennyt sotealueeseen?
Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????841390