Lopettakaa kalojen rääkkääminen ja vaihtakaa lohi porkkalaan. Pääraaka-aine on porkkana.
http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html
''Ne kypsennetään suolakuoressa, kuoritaan, suikaloidaan ja marinoidaan yksinkertaisessa savuaromi-viinietikka-rypsiöljymarinadissa. Päivän tai kahden muhimisen jälkeen edessä on marinoituja porkkanaviipaleita, jotka muistuttavat sekä rakenteeltaan että maultaan yllättävän paljon ehtaa kylmäsavulohta.''
Korvatkaa lohi ekologisella porkkalalla
8
97
Vastaukset
- Njetvege
Hirveetä paskaa, tuli kokeiltua ja nyt kaapissa notkuu pullollinen Poppamiehen savulitkua jolle ei ole mitään käyttöä! Sota-aikana tuo olisi ehkä jotenkin mennyt läpi, mutta miksi korvike nykyisin kun aitoa kalaa saa! Parempi olisikin puhua vain savumarinoidusta porkkanasta eikä mainita kylmäsavukalaa lainkaan!
- Njetvege
Kamala korvike! Sota loppui yli 70 vuotta sitten, miksi yhä korvikkeita?
- reeniäsano
Kannattaa reenata pahan päivän varalle. Saattaa se sota tulla joskus uudelleenkin, tai joku muu hässäkkä, että kalaa ei saa.
Samaa mieltä tuosta savuaromista. Ei ainaan raakana ole hyvää. Vahingossa sattui puteli, kun luulin sen olevan jotain chipotlekastikkeen tyylistä. - vilosohvi
Ajattele vähän pidemmälle. Nykyaika kaikkineen on korvikeiden kulta-aikaa. Ruokavaliomme ei kokonaisuudessa ole laajentunut, vaan kapeutunut. Ajattele vaikka kevytkokista. Se ei sisällä mitään muuta aitoa kuin vesi. Ja siitäkin huolimatta pahimmatkin kriitikot vetätät sitä posket lommolla. Kuten kaikkea muuta värjättyä, makeutettua ja esanssoitua. Koko elämä alkaa olla korviketta. Sitä vietetään somessa, todellisuutta ei haluta nähdä.
- jghfdgfgsdgd
Huomasin ohjeen! Täytyy kokeilla. Itse olen vegaani, mutta porkkala voisi pelastaa superallergisen joulupöydänkin. Vaikeasti allergiselle riski on jo se, että samassa pöydässä on kalaa (isossa porukassa joku sohii kuitenkin sitä väärällä haarukalla jne, jolloin allerginenkin saa siitä osansa).
Perinteiset jouluruuat sisältävät paljon juureksia. Jos haluaa perinteen vuoksi juureksia, muttei kaikkia kaikissa muodoissaan, niin tuossa olisi vaihtoehtoinen porkkanan käyttömuoto laatikon ja rosollin sijaan.- jghfdgfgsdgd
Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.
Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.
Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.
Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää. - luulisi-säilyvän
jghfdgfgsdgd kirjoitti:
Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.
Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.
Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.
Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.Luulisi sitä jämäsuolaa voivan käyttää vielä ruoanlaitossa, koska eihän se oikeastaan voi pilaantuakaan, kun on suurimmaksi osaksi suolaa? Onhan niitä kaiken maailman "makusuolia" muutenkin. Tosin se mahdollinen öljy voi vähän haitata käyttöä.
Mutta roskiin nakkaisin sen muussa tapauksessa. Itse en lajittele muutenkaan mitään, koska jätemaksut ovat nousseet aivan tarpeeksi. Palkatkoot jätefirmat niillä rahoilla vaikka maahanmuuttajia lajittelemaan "materiaalinsa", joksi sitä nykyään pitäisi kutsua.
- aromiapesästä
Savuaromista muuten sen verran, että isojen lihatalojen "palvaus" on yleensä pelkkää savuaromin tuotteeseen lisäämistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1343599
- 1101409
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711320Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691239Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr171134Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791081Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451028IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku571019- 301016
- 53938