Korvatkaa lohi ekologisella porkkalalla

stop.kalarääkkäykselle

Lopettakaa kalojen rääkkääminen ja vaihtakaa lohi porkkalaan. Pääraaka-aine on porkkana.

http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html

''Ne kypsennetään suolakuoressa, kuoritaan, suikaloidaan ja marinoidaan yksinkertaisessa savuaromi-viinietikka-rypsiöljymarinadissa. Päivän tai kahden muhimisen jälkeen edessä on marinoituja porkkanaviipaleita, jotka muistuttavat sekä rakenteeltaan että maultaan yllättävän paljon ehtaa kylmäsavulohta.''

8

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Njetvege

      Hirveetä paskaa, tuli kokeiltua ja nyt kaapissa notkuu pullollinen Poppamiehen savulitkua jolle ei ole mitään käyttöä! Sota-aikana tuo olisi ehkä jotenkin mennyt läpi, mutta miksi korvike nykyisin kun aitoa kalaa saa! Parempi olisikin puhua vain savumarinoidusta porkkanasta eikä mainita kylmäsavukalaa lainkaan!

    • Njetvege

      Kamala korvike! Sota loppui yli 70 vuotta sitten, miksi yhä korvikkeita?

      • reeniäsano

        Kannattaa reenata pahan päivän varalle. Saattaa se sota tulla joskus uudelleenkin, tai joku muu hässäkkä, että kalaa ei saa.

        Samaa mieltä tuosta savuaromista. Ei ainaan raakana ole hyvää. Vahingossa sattui puteli, kun luulin sen olevan jotain chipotlekastikkeen tyylistä.


      • vilosohvi

        Ajattele vähän pidemmälle. Nykyaika kaikkineen on korvikeiden kulta-aikaa. Ruokavaliomme ei kokonaisuudessa ole laajentunut, vaan kapeutunut. Ajattele vaikka kevytkokista. Se ei sisällä mitään muuta aitoa kuin vesi. Ja siitäkin huolimatta pahimmatkin kriitikot vetätät sitä posket lommolla. Kuten kaikkea muuta värjättyä, makeutettua ja esanssoitua. Koko elämä alkaa olla korviketta. Sitä vietetään somessa, todellisuutta ei haluta nähdä.


    • jghfdgfgsdgd

      Huomasin ohjeen! Täytyy kokeilla. Itse olen vegaani, mutta porkkala voisi pelastaa superallergisen joulupöydänkin. Vaikeasti allergiselle riski on jo se, että samassa pöydässä on kalaa (isossa porukassa joku sohii kuitenkin sitä väärällä haarukalla jne, jolloin allerginenkin saa siitä osansa).

      Perinteiset jouluruuat sisältävät paljon juureksia. Jos haluaa perinteen vuoksi juureksia, muttei kaikkia kaikissa muodoissaan, niin tuossa olisi vaihtoehtoinen porkkanan käyttömuoto laatikon ja rosollin sijaan.

      • jghfdgfgsdgd

        Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.

        Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.

        Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.

        Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.


      • luulisi-säilyvän
        jghfdgfgsdgd kirjoitti:

        Kokeilin reseptiä. Tykkäsin. Savukalan makua en muista, mutta tässä muodossa tykkään porkkanasta. Itse asiassa tuote koukuttaa.

        Haasteellista oli porkkanoiden "nylkeminen", mutta viimeiset onnistuivat jo paremmin. Jatkosssa käytän vain porkkanan paksuimman osan ja laitan ohuet kärjet muuhun ruokaan. Saa asetettua porkkanat tilataloudellisemmin paistoastiaan.

        Toinen juttu oli suola. Tein tupla-annoksen, josta jää kilo likaantunutta suolaa. Miten ihmeessä se pitäisi hävittää? Biojätteeseen tuskin käy. Sekajäte taas menee kaikki nykyään energiapolttoon. Tuskin iso määrä suolaa on ekologista polttaakaan.

        Eli olisi kiva, jos tuotteen voisi valmistaa ilman isoa suolamäärää. Kai idea suolassa kypsentämisessä on (oletan) että porkkana säilyy kypsyessä napakkana ja samalla suolaantuu sopivasti. Kuitenkin koen suolajätteen ongelmaksi. Ei sitä uudelleenkaan voi käyttää.

        Luulisi sitä jämäsuolaa voivan käyttää vielä ruoanlaitossa, koska eihän se oikeastaan voi pilaantuakaan, kun on suurimmaksi osaksi suolaa? Onhan niitä kaiken maailman "makusuolia" muutenkin. Tosin se mahdollinen öljy voi vähän haitata käyttöä.

        Mutta roskiin nakkaisin sen muussa tapauksessa. Itse en lajittele muutenkaan mitään, koska jätemaksut ovat nousseet aivan tarpeeksi. Palkatkoot jätefirmat niillä rahoilla vaikka maahanmuuttajia lajittelemaan "materiaalinsa", joksi sitä nykyään pitäisi kutsua.


    • aromiapesästä

      Savuaromista muuten sen verran, että isojen lihatalojen "palvaus" on yleensä pelkkää savuaromin tuotteeseen lisäämistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe